Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

Îl ştiţi pe CTP. E domnul încruntat, ferm, drept, cinstit şi plin de expresivitate care n-a ştiut că asociatul lui de la ziar face afaceri de milioane de euro, pe canapeaua căruia s-au spovedit ilustrele doamne Ridzi şi Udrea şi care a găsit prin casă câteva sute de mii de euro ca să deschidă un nou cotidian după ce a fost îndepărtat pe nedrept de la gestiunea financiară a fostului crucişător al presei.

Inginer la bază, ziarist de vocaţie, omul adoră, când nu-i ocupat să ţină pe umerii săi vânjoşi toate greutăţile şi problemele Universului, tenisul şi filmele. Dar nu tot acest cumul de însuşiri supraomeneşti mă face să mă opresc astăzi asupra personajului, ci pasiunea lui de a fi decisiv şi unic deţinător al adevărului absolut. Acum câteva luni încerca să facă prin vâlvă anunţul retragerii lui scârbite din Consiliul de Onoare al CRP. Scriu încerca fiindcă n-a reuşit. Omu’ se mai retrăsese de vreo câteva ori din locul de unde, de fapt, nu plecase fizic niciodată. Motivul invocat – cooptarea în respectivul organism a tabloidului Cancan şi a reviste Ciao – nu a putut scoate mai mult de câteva zâmbete de la extrem de puţinii români interesaţi de zbaterile contraproductive ale peniţei ascuţite de odinioară.

Cancan a tăcut şi l-a aşteptat la colţ. La momentul oportun, după o pândă încununată de cadrele izbăvitoare, tabloidul care a provocat sictirul existenţial al fostului director de ziare, nici măcar pe vreun ton înfierător, i-a arătat maimuţa legendarului moralis. Cică fala presei româneşti a ras două cu guler, s-a pupat cu două dominişoare şi s-a urcat la volan. Răspunsul a apărut prompt în Gândul.

Riguros cum îl ştiu, CTP a anunţat poporul privitor care nu-l merită pe sticlă, în finalul unui text despre cât de jegoasă e televiziunea care l-a plătit ani de zile şi unde tocmai combătuse starea mogulizată a presei, că e vorba despre o singură bere fără alcool (şi aia Holsten caldă, că a răcit în gât), iar domnişoarele pupate inocent îi sunt studente la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematogarfică. Am învăţat, pe vremuri, de la reactorul-şef al Adevărului, că, dincolo de rigoare, un text trebuie să fie şi imbatabil din punct de vedere al logicii. Pentru a mă lumina, mi-ar plăcea să primesc răspunsuri (dacă imensul condei s-ar apleca asupra scriselor cretineţului lipsit de talent care nu s-a schimbat din momentul prezentării sale drept unul dintre cei mai mari ziarişti români în viaţă) la câteva întrebări.

1. Dacă Holsten-ul fără alcool era rece (şi nu cald), se schimbau datele problemei?

2. Dascălul iese la bere cu studentele şi se pupă incocent cu ele? E deontologic?

3. De ce inginerul CTP predă la stat o materie pentru care n-are studii şi doctorat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

116 thoughts on “Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

  1. Nu inteleg de ce ne spune in articolul sau ca a discutat cu studentele despre filme. Ce importanta are despre ce au discutat? De parca ar fi fost nelalocul ei intalnirea doar daca ar fi discutat despre sex. Tehnici de manipulare ieftina prin scris, la fel ca si aceea de-a ne prezenta inainte faptul ca el nu mai ia bani de la Realitaea. Tocmai pentru a nu se lipi in subconstientul oamenilor imaginea de om cu bani care iese la terasa cu tinerele.

  2. Raspunsuri:
    1. Nu. Cel mult se schimbau personajele.
    2. Nu. Respectul fata de un dascal se castiga, dascalului ii pupi mana, nu il pupi in public dupa ce te tragi cu el de sireturi la o bere.
    3. Poate pentru ca toti ceilalti profesori au terminat Spiru si e singurul care are o diploma pe bune de pe vremea Impuscatului, cand se facea carte.

    Iar despre CTP, permite-mi sa comentez decat atat: activitatea profesionala a unui om este si o reflectare a vietii personale, cu toate frustarile sau realizarile ei.
    In “Moartea domnului CTPopescu” Doru Buscu scria:
    “CTP e omul-rating, figura cea mai remanenta de pe televizor si cel mai bun gestionar al brandului-grimasa. Monologul lui solemn-pitigaiat, crizele de nervi in direct, greata preparata si oboseala superioara a omului dificil au sapat in retina dependentului-tv un desen de neuitat. Pentru insul fara pareri si pentru jurnalistul fara trecut personalitatea vehementa a lui CTP e coplesitoare.”
    A fost un timp in care chiar am crezut ca CTP-ul are ceva de spus, ca se lupta din rasputeri cu raul si raii lumii, acum imi mai aduc aminte decat de crizele de nervi si greata arborata cu superioritate elaborata, si cand il vad schimb postul sau dau pagina…

  3. Nu trebuie dovedit ca a baut bere cu alcool? Sunt convins ca cei de la Cancan pot sa dea si pozele cand apare si sticla de bere. Nu credeam ca o sa luati de buna o stire de la Cancan. Asta-i ca si aia cu Boc cand statea pe varfuri si desi erau si inregistrari video, televiziunile au decis sa arate doar o singura imagine.

  4. Personal admit ca in escadra la recunoasteri, Crucisatorul presei.ro a fost de mare folos de multe ori pentru gandirea-i riguroasa, spiritul critic, luciditate, etc.Dar penita lui nu mai este ascutita. I-a trecut timpul si ‘raceste usor in gat’, a devenit sensibil, motiv pentru care tinerii jurnalisti, ca D-l Ciutacu, il cam intrec.Asta-i viata!

  5. ma amuza, mai ales ca fiecare alege singur modalitatea de fi pentru-contra….eu, am hotarit sa nu mai platesc nici-un impozit, fiindca in opinia mea, clectare impozitelor este ilegala si cei din ministerul finantelor si ANAF sunt vadit impotriva cetatenilor, implicit si a mea ….i-am inregistrat vorbind despre asta

  6. Articolul e o proba zdrobitoare in legatura cu cretinismul conducerii foii Cancan.
    Daca scriau ceva gen “CTP isi vrajeste studentele la o bere” chiar aveau un subiect, si puteau pedala pe faptul ca nu era nici un student de sex masculin la masa aia etc etc. Asa, s-au facut doar de ras, ba au mai si speriat vanatul =)).

  7. @Oprimvs: asa se vede de la voi, de la Gandul? nu-i mai supara acidul din bere pe mormolocii aia care-i ravaseau stomacul prin 2000? 🙂

  8. Tre. sa ma apuc si eu de predat. Gata! Asa nu se mai poate. /

    Frumusica brunetica in galben. Chiar merita sa ii tii niste speach-uri la coltul mesei. Il inteleg pe domn profesor. 😛

  9. Te-ai dilit la cap Ciutacule daca te legi de CTP din nimic. La noi in Dristor ploua. La tine e canicula si facusi insolatie?

  10. @Mihai: da, sunt un om hain si fara suflet. cum am putut sa terfelesc eu imaginea ascetului? nici nu-mi dau seama cum de ma rabda pamantul 🙂

  11. @alien: de unde stim ca berea e fara alcool? ne-a zis noua CTP si-l credem?
    De Victor Ciutacu pe 7 September 2009 la 3:36 pm

    ————————————

    Parca exista prezumtia de nevinovatie si buna credinta.
    Pana la proba contrarie CTP a baut bere fara alcool. Ma pish pe banuielile nulitatilor.

    Victore, bag de seama ca mai esti suparat pe CTP pentru ca s-a luat de tine cand o injurai pe Udrea.

    Omul a avut dreptate. Una e sa faci LITERATURA folosind cuvinte gen p**a sau p***a si cu totul alta e sa injuri ca un cioban.

    Iar voi va faceti ca nu vedeti diferenta.

  12. @Mihai: CTP nu mai beneficiaza din partea mea de prezumtia de buna credinta de foarte multa vreme; chestie bazata pe fapte si acte, nu pe niste perceptii. si eu ma pot pisa pe parerea ta, dar n-o fac. fiindca simt nevoia sa te anunt ca nu (mai) iau lectii de stilistica de la cel care a introdus cuvantul muie in editorialistica romaneasca. in presa cotidiana nu se face literatura decat in mintea complicata a lu’ CTP.

  13. Dle Ciutacu cam l-ati atacat pe CTP.
    Sincer nu inteleg de ce toata lumea ii da asa o mare importanta.
    Omu scrie. Si atat. Si uneori e dusmanos, asa cum a fost cu Presedintele Vadim.Asta m-a facut sa nu prea il mai urmaresc.
    Dar as dori sa spun ca un pic din stilul lui este si la dumneavoastra. Ambii sunteti acizi. Insa asta e viata, fiecare ne comportam diferit.
    Acum as avea o intrebare:
    Am citit interviul cu Radu Moraru, in care spune ca si el a fost la Trustul Intact si stie cum este la Antene. Este adevarat ca se dicteaza temele?Pentru ca va spun ce am observat si eu, faptul ca am vazut cateva emisiuni ale Doamnei Udrea si toata lumea o ataca. Poate aveau dreptate dar nu mi-a venit sa cred cum toti o atacau. Ma refer la Sinteza Zilei.
    Multumesc.

    Cu respect,

    Escorpion.

  14. @Escorpion: da, se dicteaza, da’ oamenii-si aduc aminte la zece ani dupa ce au fost concediati. sau la nevoie 🙂 cum a fost dictata si aparitia de aseara a idolului dumneavoastra politic, de unul singur, la Gadea

  15. Aoleooooo incepe revolutia baieti,s-a suparat Victor rau,pune-ti mana pe chiomege si in Piata Victoriei.Bravo Victor ,nu te lasa sa te vedem diseara la VORBE GRELE,hai succes.

  16. O scurta precizare.
    Cand spun ca se dicteaza nu ma gandesc ca va dicteaza dumneavoastra sau Dlui Badea.
    Ci Dlui Mihai Gadea. Ca sa fiu scurt l-am urmarit si mi se pare un tip de om care s-ar lasa dominat si i s-ar putea dicta. Au fost niste interventi cand in emisiunea sa s-au rostit mai multe nume printre care si pe cel al Prof. Voiculescu si atunci omul i-a inchis telefonul celui care a facut acele declarati.

  17. Victor,
    Articol excelent. CTP a cam furat-o, iar chestia cu predatul la facultate este beton.
    Cea cu berea a zis-o asa ca sa faca un pamflet. I-au cam tras-o paparazzi. Bine ca a supt doua beri. Birchal a supt altceva si s-a ras pe bot de ministerul Educatiei. Paparazzi au devenit servicii secrete. Apropos, Harnagea si-a tras si el niste servicii. http://www.inpolitics.ro/articole/46029/Harnagea-intilniri-misterioase-cu-fosti-sefi-ai-CIA.html. Ai dracului, licuricii astia…

  18. Uf! Ce vorbe grele se spun pe blogul asta. D-l Ciutacu a avut experienta mai mult decat acida din partea Crucisatorului; nu-i de mirare ca si dumnealui este acid, dar in acelasi timp este si acidorezistent. Cu o asemenea atitudine ne-a obisnuit, si noi il apreciem pentru asta.

  19. Raspundem tele-ascultatorilor:

    1 – Da, exista; Holsten non alcoolic adica. Se prea poate ca berea sa nu fi fost rece, doar paharul frapat. In unele circiumi se obisnuieste. Da’ care era de fapt intrebarea?
    2 – Deontologic? In Romania? Ha, ha, ha – ce-mi plac glumele mele! Da’ si-ale voastre 🙂
    3 – Vezi pct. 2

  20. Ciutacule,

    Iti raspund eu cu CTP: ca sa fii incadrat la o universitate (De stat ca aici) NU e musai sa ai doctoratul luat. Poti sa fii doar seminarist si atunci nu e musai nici sa fii inscris la doctorat. Doar ca sa fii titular de curs tre sa ai doctoratul terminat si un CV academic puternic. De ex: majoritatea preparatorilor externi (Aia de la plata cu ora) nu sunt nici macar doctoranzi.

    Fiara.

  21. Nu-l iubeşti, e clar! 🙂
    Nici nu-i de mirare. Omul ăsta nu poate fi iubit, nu pentru eventualele lui multe defecte (toţi avem!), ci pentru că nu e dotat cu reziszenţa necesară să recunoască public că a greşit, când greşeşte.
    Nu-i un an de când a înghiţit pe nemestecate o gâlmă de-aia cu 17 scrisori către sf. vasilache şi norocul ţi se arată, a luat-o de pe mail şi-a făcut-o articol de vineri seara, doo zile s-au bătut copiii de suflet să-l beştelească ori să-l sanctifice că, mamă, CTPul, se implică mediatic să ajute o fată bolnavă…. Numa că era o fată de 16 ani, pe moarte, care era de 16 ani şi pe moarte de vreo cîţiva ani.
    Forumiştii, şi aici recunosc că mă număr printre primii, l-au avertizat politicos că e una dintre scrisorile lanţ lacrimogen fictiv care bântuie netul cu o poezioară de proastă calitate, a unui psiholog. O cerşeală virtuală banală.
    Dom’le, n-a vrut să recunoască că a luat ţeapă şi-a revenit cu un update în care se sucea, că nu contează dacă e un caz adevărat, că există undeva, în lume, o mică fată ambetată, bolnavă, care scrie poezia ASTA! O lătură de poezie, între noi fie vorba.

    Aşa că ce vreau să zic: dacă lăsa orgoliul deoparte şi se uita cu ochii lui în cancan, vedea că nicio poză nu dovedşte nimic. O sondă cu un pipi galben poate fi, de la CI-CO la bere, orice. Să fi pozat paparazzi măcar nota de plată! Din poze nu se vede vreo legătură între băut-condus.
    Practic, cazul nu există.
    Doar el a ţinut să iasă ca untdelemnul la suprafaţă, deşi nimeni nu ceruse asta. E viaţa lui, permisul lui, riscul lui.
    De ce ajunge Ciutacu să facă subiect din ceva inexistent?

    A! Dacă voiai să subliniezi faptul că predă la studenţii de la IATC, fără să aibă, legal, acest drept, atunci scrie despre asta.Numai despre asta. Pe uscat. Fără bere. Fără cancan… E chiar interesant!
    Ce predă CTP-ul la IATC? (Ştiu că nu-i mai zice aşa, dar mă enervează noul nume)
    Şi DE CE?

  22. Da-l incolo pe CTP!

    Am citit MISCAREA DE REZISTENTA (semnata de Marius Tuca) din Jurnalul National si mi s-a facut pielea ca de gaina. Felicitari! Felicitari! Felicitari!

  23. @renata: scriu despre ce vreau eu; daca am chef, chiar si despre trening.
    @Fiara: e titular de curs. next question, please 🙂

  24. Ceea ce ma face sa am rezerve, totusi, fata de CTP este ca prea se tine, de ceea ce a numit D-l Ciutacu “detinatorul adevarului absolut”, si nu-i asa.

  25. @victor:
    1. mi-ar fi placut sa fii amic cu ctp-ul. nu se poate, sunt convins ca “raul” vine dinspre el.
    2. mi-ar fi placut sa-l ignori, din respect pentru calitatile sale indubitabile si din repulsie pentru defectele sale, la fel de contondente. sper ca la un moment dat s-o faci…

  26. de ce foştii colegi de ziar se împroaşcă mai rău ca doi soţi divorţaţi cu tămbălău???… e un fapt des întîlnit, nu numai în cazul ăsta…există o explicaţie?????

  27. @Victor Ciutacu:”da, se dicteaza, da’ oamenii-si aduc aminte la zece ani dupa ce au fost concediati sau la nevoie”
    Povestea asta cu scrisul dupa dictare este de mult timp tema de campanie pentru ziaristii portocalii. Mircea Marian se vaicareste de vreo doua luni ca i s-a dictat ce sa (nu) scrie cand era la Adevarul (cica i-ar fi modificat Ion M. Ionita un editorial , fara sa-l intrebe). Dar , ce noroc pe el, acum a nimerit in raiul presei romanesti – Evz. unde e fericit ca poate sa scrie orice ii dicteaza constiinta (adica Basescu). Sunt convins ca urmeaza sa apara Cristoiu cu marturisiri complete despre chinurile pe care le-a indurat la Intact atatia ani.

  28. “(printre care nu pot decât să sper că nu se găsesc cititori de Cancan)” la faza asta m-o atins…ce importanta are??…pot asculta manele la petreceri…dar sa fiu fan muzica pop

  29. Încerc să anticipez un eventual răspuns al D-lui CTP la toate trei întrebările: Pentru că e unic (ar spune D-sa, cu falsă modestie- desigur). Şi acu’, să fiu sincer, ori îl mustră rău conştiinţa că-l bănuieşte cineva de imoralitate, şi se atentează la imaginea D-sale, ori gestul celor de la “Can-Can” l-a deranjat, e tot una. Tot din egocentrism vine răspunsul la ceea ce au scris cei de la “Can-Can”.
    Off-topic: Da’ dom’ Marean mai e primar pe la Sectorul 5, sau s-a făcut purtător de zvonuri despre “duşmanii de clasă”? Nu de alta, da’ pe mine, cetăţeanu’ care nu locuiesc în Sectorul 5, nu mă interesează ce informaţii ar putea avea sau nu, cei de la Servicii despre nu-ştiu-cine. Am înţeles că politica şi morala se împacă precum badea Gheorghe cu Coranul, da’ astfel de informaţii NU FIGUREAZĂ PE AGENDA MEA. Dacă de asta e dom’ Marean în politică, tare bine-ar fi să se facă purtător de zvonuri sau scenarist, pentru că locuitorii Sectorului 5 l-au ales ca Primar ca să le administreze sectorul, nu să se ocupe de scuipături pe la televiziuni, şi atunci să nu-şi mai ia simbria nemuncită de Primar, ci să fie plătit numai de partid sau de cine-l susţine. E doar o părere personală bună sau proastă, nu ştiu; da’ politichia asta ieftină mi se pare o bârfă televizată care nu rezolvă NIMIC!

  30. Sincer, mi-e nu mi-a placut dobitocul asta niciodata! Mai ales dupa ce-a aplaudat minerii.
    apoi dupa cum a pendulat moralist intre bni, moguli si interese.
    Nu cred ca e omul care poate sa ne dea lectii.
    Si are mania lui Ceausescu: vrea sa-si dea demisia si nu poate. 😀

  31. Este îndeobşte cunoscut că “soarele şi tenisu` întăreşte penisu` “. Pentru a nu se depăşi limitele şi pentru a se rămîne la nişte simple pupăceli se rad două beri.
    Ce draq măi oameni buni, e aşa de simplu…

  32. casagroz, nu va speriati, e titlul unei povesti sf scrisa de ctp, atunci cand avea mai mult par si minte. cititi chestia aia si-o sa-l intelegeti mult mai bine.

  33. Buna seara dle Ciutacu.
    Am vrut sa-ti scriu cu argumente ca nu ai dreptate cand te legi de cei care lucreaza in finante. M-am razgandit si m-am gandit asa. Hai sa facem schimb si o luna sa vii sa lucrezi intr-o administratie financiara dintr-o resedinta de judet si-ai sa vezi ca lucrurile nu sunt asa cum par din afara. Soarta a facut sa lucrez si in alte institutii publice(consiliu judetean, prefectura) si-ti spun ca nici pe departe munca de acolo nu se compara cu cea de aici. Vorbesc de administratie financiara si nu de directie generala. Fiind in nestiinta de cauza, te hazardezi in niste probleme care te depasesc fara sa te documentezi in prealabil. Si asta numai pentru ca ministru este dl Pogea (adica PDL)ca daca era dl Sorin Oprescu (de exemplu) te faceai ca ploua. Sunt apolitic si niciunul din cei mentionati mai sus nu-mi incalzesc nici sufletul nici familia.
    P.S.-Adresa de mail e a unei cunostinte . Asta o spun ca sa nu dau loc la interpretari.

  34. Din cate vad eu, berea pe care o are pe masa CTP e Carlsberg. S-ar putea sa ma insel, dar asa aduce sticla, edicheta de pe gatul ei si faptul ca nu are eticheta lipita pe sticla.

  35. @finantista: eu n-am zis ca nu-i meritati, ci ca-i luati; spre deosebire de altii, care n-au avut noroc in viata. cat despre stupiditatea cu apartenenta politica a lu’ Pogea, zau daca merita sa ma ostenesc sa-ti explic. da si tu un search “Ciutacu & Pogea” si vezi ce-o iesi.

  36. Astept cu interes ziua cand vei pleca si de la Intact, sa faci dezvaluiri senzationale despre Tuca, Oancea si Voiculescu si sa-i critici asa cum faci acum cu CTP. Etalarea dusmaniilor personale te face incrancenat si incrancenarea te face sa-ti pierzi logica. Mai reflecteaza la lucrurile astea si scrie despre altceva, o faci mai bine decat sa te rafuiesti personal cu CTP. Si btw, Napoleon avea studii cand l-au facut imparat? Inginerul CTP, cu toate bubele si nebuniile lui, este cu zece clase peste orice absolvent de Jurnalistica din Romania. Si inca un btw: dumneata in ce calitate ai ajuns redactor-sef la JN, ca la baza parca erai inginer? Vezi-ti mareatza barna din umezii ochi si te vom aprecia.

  37. cand stie toata lumea ca mananci rahat (turcesc evident), trebuie sa te astepti ca vvei fi servit cu el

  38. @Begone: astepti de pomana. n-am scuipat in viata mea unde am mancat o paine, da’ speranta moare ultima, nu-i asa? in caz ca n-ai reusit sa te prinzi, ceea ce deduc ca s-a intamplat, nu la calitatile jurnalistice ale lu’ CTP se refera textul de mai sus. cat despre aprecierea ta, ma lipsesc de ea cu maxima placere. o prefer pe a celor care sunt in stare sa citeasca un text.

  39. Pai Victore pina mai acum “cinci” minute spuneai ca CTP-ul statea in bolul lui de sticla si nu stia ca subalternii lui faceau purcoaie de bani.Acum cind saracu om a iesit si el pe strada pentru documentare sariti toti pe el.E frumos? Macar daca alea erau frumoase.

  40. E greu cu moralitatea in Romania,asta e blestemul nostru;suntem dulai in mass-media si in privat schelalaim ca speriati de soricei(ca in cazul elefantului).

  41. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu nu stiu de ce ministru Pogea apartine Pd-Lului(vis-a vis de comentariu cu”finantista”)…Il cunosc de peste 30 de ani si stiu ce OM e.Va rog sa ma credeti,il cunosc bine si suntem asa cum ne-a creat Dumnezeu-fondul,chiar si forma, nu o putem schimba noi…

    Va salut cu acelasi respect,
    Ioanap

    P.S. Sa va traiasca,fericita,jumatatea Dvs.,d-na Mariana!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.