Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

Îl ştiţi pe CTP. E domnul încruntat, ferm, drept, cinstit şi plin de expresivitate care n-a ştiut că asociatul lui de la ziar face afaceri de milioane de euro, pe canapeaua căruia s-au spovedit ilustrele doamne Ridzi şi Udrea şi care a găsit prin casă câteva sute de mii de euro ca să deschidă un nou cotidian după ce a fost îndepărtat pe nedrept de la gestiunea financiară a fostului crucişător al presei.

Inginer la bază, ziarist de vocaţie, omul adoră, când nu-i ocupat să ţină pe umerii săi vânjoşi toate greutăţile şi problemele Universului, tenisul şi filmele. Dar nu tot acest cumul de însuşiri supraomeneşti mă face să mă opresc astăzi asupra personajului, ci pasiunea lui de a fi decisiv şi unic deţinător al adevărului absolut. Acum câteva luni încerca să facă prin vâlvă anunţul retragerii lui scârbite din Consiliul de Onoare al CRP. Scriu încerca fiindcă n-a reuşit. Omu’ se mai retrăsese de vreo câteva ori din locul de unde, de fapt, nu plecase fizic niciodată. Motivul invocat – cooptarea în respectivul organism a tabloidului Cancan şi a reviste Ciao – nu a putut scoate mai mult de câteva zâmbete de la extrem de puţinii români interesaţi de zbaterile contraproductive ale peniţei ascuţite de odinioară.

Cancan a tăcut şi l-a aşteptat la colţ. La momentul oportun, după o pândă încununată de cadrele izbăvitoare, tabloidul care a provocat sictirul existenţial al fostului director de ziare, nici măcar pe vreun ton înfierător, i-a arătat maimuţa legendarului moralis. Cică fala presei româneşti a ras două cu guler, s-a pupat cu două dominişoare şi s-a urcat la volan. Răspunsul a apărut prompt în Gândul.

Riguros cum îl ştiu, CTP a anunţat poporul privitor care nu-l merită pe sticlă, în finalul unui text despre cât de jegoasă e televiziunea care l-a plătit ani de zile şi unde tocmai combătuse starea mogulizată a presei, că e vorba despre o singură bere fără alcool (şi aia Holsten caldă, că a răcit în gât), iar domnişoarele pupate inocent îi sunt studente la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematogarfică. Am învăţat, pe vremuri, de la reactorul-şef al Adevărului, că, dincolo de rigoare, un text trebuie să fie şi imbatabil din punct de vedere al logicii. Pentru a mă lumina, mi-ar plăcea să primesc răspunsuri (dacă imensul condei s-ar apleca asupra scriselor cretineţului lipsit de talent care nu s-a schimbat din momentul prezentării sale drept unul dintre cei mai mari ziarişti români în viaţă) la câteva întrebări.

1. Dacă Holsten-ul fără alcool era rece (şi nu cald), se schimbau datele problemei?

2. Dascălul iese la bere cu studentele şi se pupă incocent cu ele? E deontologic?

3. De ce inginerul CTP predă la stat o materie pentru care n-are studii şi doctorat?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

116 thoughts on “Crucişătorul presei .ro a răcit în gât!

  1. Atitudinea CTP-ului este, clar, discutabilă, şi se situează la limita regulilor, fie ele scrise sau nescrise. În acelaşi timp, CTP-ul este una dintre puţinele persoane a căror părere poate fi luată în considerare în clipa de faţă, alături de a ta sau a unui Emil Hurezeanu, şi acest lucru nu va fi şters de nimic, nici măcar de o Holsten caldă 🙂

  2. Zau, mestere, te iei de Popescu din nimic. Daca lucrurile nu stateau asa cum spune Popescu si berea era fara alcool de ce nu te-ai dus la terasa respectiva sa-l intrebi pe chelner daca era cu alcool. Iar cu studentele alea chiar ca nu le putea poleniza… ca nu se ia prin pupat.

  3. Are dreptate Ciutacu… CTP intra in aceasi categorie cu “bunicutza” cand toti furau cu stirea lui, dar el era sarac si cinstit.

  4. Tocmai m-am intors de la Felix Bai.Inainte sa plec m-am documentat putin pe net si am gasit informatii interesante despre o statiune curata, cu piscina si hoteluri la Vata de Jos. Am facut o mica escala dupa Deva sa vizitez Vata.Pe drumul european, nici un indicator nu specifica Vata de Jos-Bai, stanga. Un drumeag de tara de 2 km te duce in sat. Am gasit la Vata de Jos hoteluri cu pretentii, piscina olimpica, parcuri, amenajari spa. Un personaj mi-a explicat misterios si in soapta care ar fi conditiile oferite acolo si cu un aer complice a acceptat sa-mi arate.Super si neasteptat. Dar nici tipenie de turisti. Doar persoane iesite de la bucataria hotelurilor indesau in maini bucate. In parcul de langa complex un monument al Ministerului Apararii m-a lamurit. Statiunea e cu circuit inchis pentru huzurul bugetarilor, ca multe altele din tara. Pentru curiozitatea de a vedea unde se ajunge cu abuzurile, duceti-va sa vizitati acest loc anonim pentru cei mai multi dintre romani. Si daca aveti timp, duceti-va sa vedeti pavilionul din Sovata Bai, unde numai cei din justitie au acces.Multumesc.

  5. @Alida Eremia: multumesc de pont, da’s rautacios daca intreb de legatura cu statiunile burjuilor de la stat cu CTP?

  6. Salut Ciutacu-le,
    foarte bune intrebarile, pacat pe individ il doare in trei litere de raspuns + ca paharul, asa cum zice si AleXR era plin de condens. Ce minciuni copilaresti baga nea marele ziarist.
    Este tot mai penibil 🙁 ..
    Am si eu o intrebare pentru popor: In cine draku sa ne mai incredem? Daca maine vine Badea si zice ca de acum inainte locuieste intr-o viloaca deoarece a facut ceva credit la Tiriac bank, ..io cred ca o sa ma sinucid din punc de vedere neuronal :(.
    Numai surprize neplacute in tarisoara noastra :(.

    Tot respectu’ ..

  7. Meserie, cam la ce distanta ar trebui sa stea un profesor de studentii lui ca sa nu comentezi matale ca e nedeontologic? Si ai si niste reguli de pupat, pe obraji, la ce distanta de gura etc, sa-l putem trece in regulamentele scolare.

  8. Ca sa nu se supere CTP-ul. De ce ? Pai daca ar afla ca a ajuns sa-l discute un anonim, asa cum sunt eu, s-ar supara (nedeclarat). Despre competenta sa (nu despre studiile sale) in materie de film, ramane de discutat. Ca sa gezgropam mortii, o sa-i aduc aminte de Howard Hughes. Howard Hughes, portretizat de Scorsese in The Aviator a fost un mare inginer fara studii, dar mai inginer si mai aviator decat multi altii. Scorsese, mai cineast decat CTP, face sa ramana in memoria de celuloid numele lui Hughes. CTP-ul se erijeaza in cutitul menit sa imparta painea (care-i este inaccesibila) marilor oameni de film. Maria sa hotaraste ca Scorsese a facut un film prost. Stimabile CTP, Scorsese a facut un film dupa viata lui Howard Hughes. Daca ar fi facut un film pe placul dvs. ar fi iesit ceva SF, dar oricum mai bun decat la cine stie ce cenaclu SF. Daca Scorsese ar face un film dupa viata lui Cristian Tudor Popescu ce ar iesi ? Norocul lui CTP e ca Scorsese nu stie de existenta unui inginer roman, care se da cineast si mai e si ipocrit. Din nefericire pt filmul romanesc nu doar CTP preda fara sa aiba documente de “somitate”, dar ar fi mai bine sa taca si sa predea cui vrea el, ca oricum nu me preocupa (desi stim cum sta treaba) studiile dumnealui.

  9. Că a băut 2 beri nu cred că are vreo legătură cu meseria lui. Am putea considera că daca le-a băut cu 2 studente poate fi ceva anormal.Iar faptul că a încercat să explice “fapta” nu pot să o înţeleg.

  10. CTP este la fel de impartial ca si d-nul Cristoiu. Un lucru nu inteleg: pe ce criterii l-au angajat cei de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica? Sa fie talentul deosebit in arta teatrala? Cu cinstea-i care-l caracterizeaza, sa ne explice si noua cum a reusit.

  11. Ştiţi (am mai spus-o ori de câte ori venea vorba :P) că sunt trei jurnalişti (CTP, Ion Cristoiu şi Victor Ciutacu!) cu “peana ascuţită” care, indiferent ce-ar spune (scrie, face!) îmi sunt prea simpatici ca să mă supăr pe ei. Vedeţi dar că nu pot fi obiectiv când vine vorba despre (nici) unul dintre ei. 🙂

  12. Victore,intrebarile tale sunt ok.Ai fi putut formula si altele,la fel de ok.De pilda:a fost frumos din partea ctp-ului sa dea pe post numele studentelor?le-o fi cerut acordul,nu le-o fi cerut?…Oricum,deranjul vine,cred,din alta parte.Cat priveste stridentele mogulilor tv,le zice bine ctp-ul,si de data asta.

  13. Chiar atat intereseaza viata particulara a lui CTP?Cat de bine-ti-ar cadea sa te caute pe-acasa(ma refer in timpul cand nu lucrezi) tot felul de tabloide ca sa-ti numere si tie sosetele sau paharele de vin??? In numele razbunarii cat de jos putem ajunge?????

  14. @nicodim: cel putin la fel de jos ca si initiatorul actiunii care precedere reactiunea. cand te bagi in troaca, te mananca porcii. viata-i dura si extrem de nedreapta, asa m-a invatat CTP 🙂
    @ionut: cand bei si te urci la volan, e nevoie de explicatii publice; si de intrebarile politicoase ale politiei rutiere, daca ma-ntrebi pe mine…

  15. In tinerete era o vorba de prost gust”m-am culturalizat……m-am rezemat de Palatul Culturii”.Orice atac personal injoseste persoana care-l face,cel putin in opinia celor care mai citesc ceva nu doar afisele publicitare de pe aeroporturi.Sti foarte bine la ce ma refer,si sterge,sterge,sterge si iar sterge

  16. Sa inteleg ca te-ai intalnit in troaca cu el.Cum a ajuns? S-a bagat singur sau a alunecat

  17. intelege ca, indiferent cat l-ai aprecia pe CTP, nu faci chat pe blogul meu. si ca, daca mai faci demonstrativ pe excesiv de subtilul (in ciuda faptului ca stai rau cu i-urile) o sa scrii oriunde altundeva

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ma bucur ca va pastreaza Dumnezeu cu inima si ganduri bune.
    Vreau sa raspund la intrebari:
    1. Nu,in niciun caz.
    2. Nu,e de-a dreptul grotesc si rau pentru CTP(o fi ajuns Doamne fereste,la andropauza??!)
    3. Ca toti desteptii de azi,”rai da’ buni”,dupa opinia altor prosti(pardon,destepti)!

    Mai speram la ceva?!

    Cu acelasi respect,
    ioanaP

  19. Raspunsuri :
    1. Daca berea era rece , se servea in cantitate mai mare
    2. Nu este deontologic dar este foarte necesar unui domn ajuns la o varsta ( andropauza !?! )
    3. Fiindca este smeker si castiga o gramada de bani
    Pt. alte intrebari astept sms-uri la treispe treispe 🙂

  20. Totul e de vanzare, diferit e doar pretul. Cand CTP si Cristoiu injurau de zor si cu talent la Basescu faceau doar pretul. Acum probabil au obtinut pretul. Si au virat, tot cu talent in apararea Basescului si pupilei sale Nutzi. Sant din stirpea Hurezeanului, Iosif Boda, Chiriac care sucesc lucrurile, cu finete, pana ajung la concluzii binevoitoare Basescului. Dezgustator.

  21. @Marius Mina: le face si azi dupa stiinta mea, ce investitor privat. da’ sigur ca numai CTP nu stia, ca-n conconul in care traia el izolat vizavi de biroul lui Bogdan era un amestec de lapte si miere.

  22. Si el si umflatul de Chiriac au lucrat impreuna chiar daca nu recunosc.Din pacate sunt dupa cum bate Vantul ba la stanga ba la dreapta,banul sa iasa.

  23. 1. chiar aşa!
    2. nu e deontologic, da’ se practică din greu prin universităţile de la noi
    3. chiar aşa! cum de predă la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică?! (şi mai se zice de universităţile private că-s neserioase… vai de capu’ nostru!)

  24. vreuna din dudui e cumva muza lui erotica pe care-o asculta plin de extaz in timp ce se pisa?

  25. hai, mai, ce sunteti rai? poate preda rezistenta materialelor, studiul metalelor sau, mai stii, or(g/b)ane de masini. s-o fi bagat in programa la artisti, ce stim noi, astia? oricum, din buda de la IATC isi trage cetepeaua inspiratia, mai tineti minte cu chilotii???

  26. Calatoria pe valurile fsn-ului a determinat schimbari profunde in structura intima a multor indivizi. Din tampitei si grobieni, foarte multi au devenit “intelectual” si “oameni de cultura”.
    De la sapaligeala la arta teatrala. Pentru semnificatia cuvantului sapaligeala, adresati-va direct domnului CTP.

  27. @marius mina,ai inteles foarte bine….umflatul ia banutul si-l palmeaza si cu CTP-ul inclusiv din afacerile lui curate cu statul in cap….

  28. Cum puteti crede ca puteti schimba directia unui crucisator tragand cu prastia ?Incercati ceva gen David si Goliat?E mare domle,e prea mare… Ehee,de l-ar fi prins cu un sprit de vara ,ofiteresc…Ultima intrebare imi place(chiar daca sunt fan CTP) si fac o prinsoare :daca va raspunde intr-un fel sau altul dau un vin fiert,de Craciun,la o cabana foarte pitoreasca din zona Ghimesului…Si nu mai fiti asa de incruntat la televizor…

  29. DEH! Nu fiti rautaciosi ca si voi formatorii de opinie sunteti oameni: va e foame, va e sete, iubiti, urati….
    Cat despre calitatea de profesor se zice ca nu e fraier cel care cere(slujba) ci cel care da!
    Si, totusi, nu uit ca CTP a spus ca tot pe paratorul de moguli l-ar vota!
    De atunci nu mai e un reper!

  30. Pai daca presedintele conduce sub influenta alcoolului, de ce nu ar face asta si pitbulul ziaristilor romani.

  31. @stefan: a fi gras nu e un defect. daca ai ceva sa-i reprosezi lui Bogdan (pe care nu l-am auzit sa tina lectii de deontologie la televizor), fa-o, esti liber, dar fara sa-l jignesti.

  32. Tu nu vezi ca se sting?Mai sunt ca el,ii stii foarte bine.Inca un saltuletz si-s gata.Chiar si ei sunt constienti ca trebuie sa iasa uneori in evidenta pozand in NESTIINTA.
    Chiar te-a lasat inspiratia…:)
    Vezi sa nu te molipsesti de la CTP:)

  33. 1. berea aia nu e holsten. am gugalit putin si cred ca sticla e de carlsberg. acum daca e fara alcool sau nu, putem afla doar dupa bonul fiscal probabil :). si eu spun ca da, conteaza daca berea e fara alcool sau nu. pentru ca s-a urcat la volan…

    2. deontologic nu e absolut deloc

    3. asta ramane de anchetat 😛

  34. Victore,

    Partea cu berea mi se pare deplasata ca poate chiar era fara alcool. M-am interesat si exista Holsten fara alcool. De prin 2008.

    Pupatul cu studentele mi se pare usor deplasat, dar daca e liber consimtit cine suntem noi sa ne bagam in viata oamenilor
    majori.

    Legat de predat fara diploma, aici nu prea pot sa ma bag ca nu stiu. Dar daca e adevarat ce ai scris ( si pana acum n-ai batut niciodata campii), atunci mister CTP are o problema destul de nasoala. Cande esti in culmea deontologiei si esti simbria statului, cu formele legale la limita, atunci vorba taranului de Badea: ,,mai usor cu pianul pe scari!”

  35. Nimeni nu cred ca are ceva cu GRASUTII.Si B. Teodorescu este dolofan si multi altii,dar este cu capul pe umeri si este chiar dragalas asa cum e.Chiriac este azi asa ,maine asa ,dupa cum i se dicteaza(cred eu vizionand discursurile lui TV).Iar cu afacerile lui cu statul,sa nu spuna CTP-ul ca nu stia ca nu-l crede nimeni.Stia si s-a facut ca ploua ,ce era sa spuna,stiu si …….

  36. Irelevant. Daca Ciutacu mananca o savarina la cofetaria lui Copos cu Badea si Gadea, un bolnavior ar putea trage concluziile ca:
    1. Ciutacu a fost cumparat de Copos cu una bucata prajitura.
    2. Ciutacu pregateste un nou atac la Basescu, impreuna cu cei doi.
    3. Lui Ciutacu ii plac barbatii, ii invita la cofetarie.
    Toate cele trei concluzii presupuse sunt niste cretinisme.
    Intreb, dupa emisiunea pe care ai facut-o cu Elena Basescu, i-ai pupat mana, ca un barbat elegant si manierat? Ce inseamna mai mult decat reflectarea unui nivel de respect?
    Gresesc? Pedepseste-ma.

  37. @valentin: conducerea sub influenta alcoolului este contraventie sau, peste o anumita concentratie, infractiune. Ciutacu nu le preda lu’ Badea & Gadea, iar pe Eba a pupat-o si inainte, si emisiune. maini nu pupa, ca nu-i la curtea regelui. deci bati campii.

  38. Chiar subiect de tabloid. Sigur, daca berea ar fi fost pe bune iar ctp ar fi sarutat-o patimas pe juna studenta, pe gurita, ei da, aveam un subiect. Asa insa e doar o scremere. Cand tara sta sa falimenteze, sa moara pestisotii mei daca-mi pasa de berea lu’ ctp-ul, necum de studenta si gatii lui raciti! Ar fi si culmea, avand in vedere cam in hal am ajuns si noi si tara! Sa fim seriosi si sa ne purtam rabdatori crucea macar pana-n iarna, cand s-or mai limpezi lucrurile!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.