Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Cronicar la lovitura de stat degeaba

Cronicar la lovitura de stat degeaba

Dat fiind că USL are nişte comunicatori de toată jena, iar propaganda băsistă pare mai vivace ca oricând, fac eu minimalul efort de a lumina oamenii raţionali, cei care vor să şi treacă prin filtrul gândirii cuvintele înainte să le arunce pe gaura gurii.

1. Lovitura de stat este o acțiune rapidă, care urmărește răsturnarea regimului politic existent și preluarea prin forță a puterii politice în stat de către persoane sau grupuri de persoane” (Dicţionarul Enciclopedic)

Bun, hai să vedem ce zic şi alţii, la care se plâng conştiinţele bugetofage abuzate.

2. Lovitură de stat (din franceză coup d’État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituționată a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forța. Se deosebește de revoluție prin aceea că la revoluție există o participare masivă a populației.

Cu excepţia rapidităţii, ce element definitoriu al loviturii de stat se mai găseşte în cele două formulări? Nici unul! Unde, pe planeta asta sau în zona limitrofă, s-a mai văzut o lovitură parlamentară de stat, dezbătură în comisii şi dată prin vot? Poate pe undeva prin, vorba lui Vali Stan, Constelaţia Giganţilor. Prin Calea Lactee eu, unul, n-am auzit, dar poate că nu-s suficient de intelectual şi n-am papion la maiou.

Înţeleg că, pentru Băsescu şi vestala-i credincioasă Macovei, plus ultraşii portocalii, Curtea Constituţională a devenit sacră. Şi n-ai voie s-o atingi nici măcar cu o floare. Dar aş vrea să ştiu, dacă nu cer prea mult, de când CCR nu mai este penibilă şi nu mai serveşte interese personale şi politice mai presus decât legea.

UPDATE: Gata şi textul cererii de suspendare. E un soi de Oscar pentru întreaga activitate

Comentarii

comentarii

Similar Posts

124 thoughts on “Cronicar la lovitura de stat degeaba

  1. Draga D-le Ciutacu,

    Incep prin a va multumi pentru tot ceea ce reprezentati,sunteti si faceti!De cateva zile am iesit din carapacea de spectator tacut al unui show securist de cea mai joasa speta,purtat de abjecti indelung antrenati in manipulare,dezinformare,amenintari de toate felurile,tortionari ai ideii de democratie si libertate.Ma gandeam ca un om simplu,fara nici un partid,este suficient sa isi spuna parerea,civilizat,prin vot.Asta ar fi normalitatea democratica a unei tari,si in virtutea acelui vot,cei pusi sa ne reprezinte sa isi vada de treaba cum cred ei mai bine.
    Ei,surprise surprise!Cei pusi sa ne reprezinte nu sunt lasati sa faca nimic!Sunt sicanati,franati,improscati cu zoaie oranj de sus pana jos,in ideea josnica de tip securist ca din zoaiele alea chiar daca le cureti cu clor,tot mai ramane ceva..
    Lasand la o parte miscarile geniale pe care USL le-a facut in ultimele zile,pentru care ma inclin cu respect,si lasand la o parte prestatia minunata a dvs si Antenei 3,pentru care multumesc din suflet si imi scot palaria,am o mare rugaminte la dvs.,si ea se va contura in cele de mai jos.
    Baselistii astia organizati intr-o haita de hiene turbate,acum ca sunt lovite la temelie au devenit mai vocale si mai tupeiste ca oricand.Ma doare fix in calcai de schelalaielile unui aiurit ca mru sau de faptul ca penalul videanu-bordureanu isi vrea tara inapoi pentru ca nu a bordeluit-o inca pe toata si mai sunt multe contracte de ros din banii statului,adica ai nostri,palmasii care la sfarsit de luna incercam sa iesim cu mai putine datorii.Cum ziceam,nu dau doi bani vechi pe ghiorlaiturile astora,ca stim noi bine cine sunt si numaram zilele pana ii vom vedea in haine dungate,uite chiar vuiton,dar dungate,si racoroase,uite platim noi,palmasii,ca zau ca merita.
    Mie mi-e muuuulta scarba de tupeul pe care il are caracatita asta secu-mafiota in strainatate,profitand de faptul ca prin Europa nu se prea stie cine sunt pedeleul si baseul de fapt,securitatea reloaded in cea mai abjecta forma,pentru ca acum nu mai sunt niste neni cu microfonul,pixul si hartia,acum s-au scolit,rafinat,dotat cu de toate ,ca doar de aia a pompat basenescu milioane de euro in ei,in timp ce noi ii platim ca fraierii.Ii platim ca sa ne dea in cap daca avem tupeul sa gandim !Sunt foarte bine organizati si infiltrati peste tot,de la Parlament romanesc,pana la cel european!!Deci trebuie o maaaaaaare atentie din partea USL si trebuie sa se lupte sa contracareze pe toate caile atacurile demente ale astora!Ca uite apar reactii de la tot felul de persoane si ziare din strainatate si nu sunt reactii ferme din partea USL care sa le atraga atentia clar!!MAI,SUNTETI MANIPULATI IN CEA MAI ORDINARA FORMA!UITATI DE FAPT CUM STAU LUCRURILE!!
    Unde este Ministrul Marga?Unde este Orban?Unde sunt europarlamentarii USL?
    De ce nu se cere IMEDIAT drept la replica in ziarele care ne denigreaza?De ce nu zboara prin toata Europa si catre SUA scrisori OFICIALE din partea guvernului si Ministerului de Externe??
    Ce fac oamenii astia de nu riposteaza foarte dur la muscaturile unei haite foarte bine organizate si coordonate,o haita paramilitara prin modul de actiune si coordonare??Nu se vede cat e de periculoasa haita asta de comando extern??
    USL sa formeze IMEDIAT un comandament de contracarare a atacurilor securiste de pe plan extern,nelasand sa scape nici macar o notita din vreun ziar obscur african fara replica prompta,oficiala,a guvernului Romaniei,a Ministerului de Externe!!Pai ce facem noi aici??
    In aceasta ordine de idei,stimate d-le Ciutacu,deoarece poate multi cetateni gandesc ca mine si nu avem timp suficient sa cautam pe net,va rog din tot sufletul sa cautati dvs pentru noi si sa postati pe site-ul dvs. adresa ,siturile,la care noi cetateni simpli,putem face petitii catre Parlamentul European,Consiliul Europei,si orice alte institutii care se ocupa cu soarta cetateanului european.
    Va rog acest lucru pentru ca eu una,neputand sa ajung la Bucuresti si sa strig in strada JOS SECURISTUL ODIOS!! vreau sa trimit petitii peste tot unde se poate si sa arat punctul meu de vedere!Ca si eu am glas si n-o las pe secu-isterica macovei sa mi-l acopere cu urletele ei de dezaxata comunista!
    Va rog mult sa ne ajutati si de asemenea ROG pe cei care gandesc la fel sa ia atitudine fata de leprele astea care isi permit sa urle in numele nostru!Lasa sa vada tanti Europa cum gandim noi astia de pe plai!Si sa cam inteleaga cine e turbata aia care a dat in clocot cu lovitura ei de stat!
    Si eu am minte si voce,vorbesc cursiv engleza si franceza,stiu ce vreau si stiu ca ordinarii astia securisti,organizati ca o haita de comando impotriva mea,trebuie opriti sa imi faca mie soarta!!
    JOS MAFIA SECURISTA !! JOS SECURISTUL BASELESCU!!
    Va multumesc din suflet si va doresc multa putere si muuuuuulta munitie!!Pe ei ,d-le Ciutacu,sa nu scape nici in burta mamii lor!!

  2. @Vlad.
    Nu sunt expert in istoria nazismului dar ceea ce scri nu este ceea ce ai vrut sa demonstrezi.USL a preluat puterea in maniera democratica cu ajutorul parlamentului, reprezentantul poporului roman.Raul pe care l-a
    rasturnat USL,eliminand PDL din structurile de baza ale legislativului a deschis calea spre o alta ordine! Ca va fi bine sau rau vom vedea! Dar USL a eliminat ceva RAU in schim nazistii au eliminat BINELE inlocuind cu Noua Ordine a rasei ariene ! Cumplit si TOTAL diferit!

  3. @Liliana Radulescu.
    Ai dreptate si eu vreau judecarea lor dupa alegerile din toamna.Nu de alta dar ma tem ca Nastase e singur si unul ca Basescu l ar mai inveseli putin…..Si in treacat fie vorba , nu ar strica si putin dezmat! O avem pe Udrea care deh, coana Joitica saraca!Dama buna neicusorule,ce sa zic!

  4. @Tazau.
    Va impartasesc furia privind pe Basescu si acolitii sai!Dar va rog aveti rabdare, strategia USL e stralucita, a demonstrat ca STIE cum si ce sa faca.Replicile la rautatile celor care se lamenteaza improscand injurii nu sunt necesare acum.Mobilizarea pentru alegerile din toamna este primordiala.Dupa aceea veti vedea procesele care vor veni! Si va asigur ca vor fi multe….

  5. Victore analiza facuta de tine este corecta.Un singur element din aceasta analiza pledeaza pentru “lovitura de stat”.Rapiditatea.Astia de la PDL stau si acum si se holbeaza pe pereti,mergind de zabauci pe culoarele Parlamentului.Chestia cu “lovitura de stat” a fost o gluma !

  6. Ce spun postacii PDL e o aberatie , lovitura de stat e in capul lor , nu trebuie bagati in seama
    Problema e alta , eu de exemplu voi vota impotriva suspendarii … il voi lasa sa isi termine mandatul si dupa , sa il tragem la raspundere pentru tot ce a facut .
    USL totusi cat va rezista ? Nu cred ca Ponta si Crin nu se vor certa odata ajunsi 100 % la putere , episoade gen cine merge la Bruxelles , se vor muta intre PSD si PNL …cred ca PSD va sapa PNL -ul pana la urma , desi dpdv al profesionistilor , cei de la PNL sunt mai buni

  7. Tiranul e manga, dupa umila mea parere.
    Si are niste texte de servicii secrete (de altfel,ca toti cei di pdl….)
    Dupa celebra expresie “focul la ei”, a mai aparut una. “Cacatul la ei”.
    Incredibil ce murdari sunt astia…..

  8. Eu căzăturilor băsiste ( că numai o căzătură poate susţine un individ ca Băsescu ) nu mă mai obosesc să le dau replici.

    Ce vreau eu să mă întreb în scris: e realitatea, văd eu bine, ADRIEAN VIDEANU cheamă la apărarea democraţiei? 😯
    Are gardă de corp sau ce? Câţi bărbaţi are în garda de corp? ❓

  9. Fac circ si trag de timp.
    Cere Basescu un nou referendum pentru parlament unicameral? Asadar, recunoaste si dumnealui ca acela nu se pune la socoteala, pentru ca a fost masluit.

  10. m-as bucura ca finalitatea actiunilor USL sa fie suspendarea, pentru a scurta blocajul in care suntem.

    totusi, din ceea ce aud in discursul presedintelui, mi-e teama ca o diversiune este posibila.

  11. Ce ipocrit!!! Cum poate sa spuna ca a marit sau ca nu a scazut pensiile pensionarilor, cand este scris si inregistrat video cat era de nemultumit de decizia CC de a respinge scaderea pensiilor… Numai pentru asta si toti pensionarii ar trebui sa voteze pentru suspendare!

    Vai, cat tupeu mai are omul asta?!

  12. Violet,
    Cum ar fi sa “ofer” si eu caracterizari similare celor care sustin USL-ul?
    Degeaba ai luat 9,4 la facultate; ai lipsit la lectiile in care te invatau sa respecti parerile altora, chiar daca nu esti de acord cu ele. Se cheama pluralism, democratie, etc. Chestia pentru care cica tu lupti impotriva lui Basescu.

  13. Inafara de intoarcerea la o oarecare normalitate,suspendarea lui TB nu inseamna mai nimc in mersul inainte al vietii noastre cotidiene.Oamenii isi vad mai departe de trburile lor,traficul este la fel de ucigator,caldura la fel de toropitoare iar ratele la banca la fel de importante.Cei care striga sunt doar cei ce au de pierdut din caderea PDL.In lungul istoriei noastre au fost la putere tot felul de indivizi cu bune SI rele.Guvernarea pedelista a fost insa un fel de top al magariilor,al hotiei,incompetentei,minciunii si tupeului absolute.Toate la un loc.Niciodata in istoria tarii nu au fost la putere atatia bobosati,moralmente vorbind,frustrati si inepti.Sa-l auzi pe Blaga &Videanu plangand de mila boborului este dovada maxima de dispret la adresa unor oameni normali care nu isi doresc altceva decat putina ordine in viata.Sa-l auzi pe Nicusor Dan,maretul luptator pentru salvarea Capitalei cum din “apolitic”,face apeluri disperate pentru a apara “statul de drept”,tocmai cel desfiintat de TB, pe naucul ala de Ungureanu urland din toti rarunchii ca isi vrea “tara inapoi”sau pe securistul de Mircea Toma stabilind ca TOATE partidele sunt “putrede”mi se pare de asemenea ca sunt niste probe de tupeu inimaginabil pana acum cativa ani(si inca nu am amintit-o pe Monica Macovei,cea despre care cineva cu simtul umorului comenta ca cearcanele pana la genunchi ale dnei.NU sunt urmarea consumului de alcool ci al studiului necontenit al tratatelor de drept si ca departe de a fi inestetice ii dau un aer distins).Fapt este ca toti sustinatorii sunt de fapt cativa,cei stipendiati cu sinecuri grase la televiziunea de stat,cu posturi prin strainataturi,scriind la ziare care naiba stie din ce traiesc ca de cumparat nu le cumpara nimeni sau au bloguri care iarasi nu par a fi altceva decat facaturi ale serviciilor.Se da impresia ca ar fi multi,in fapt sunt doar cativa care fac praf.Pentru ca asta este valoarea lor,praful de pe toba…

  14. PD-L-ul si Basescu erau in cadere libera (sondaje&locale). E evident ca in actuala tendinta, riscau sa dispara din istorie ca PNTCD-ul. Basescu va pierde la referendum, si-a asumat acest fapt. El a intentionat sa ii lase pe Crin cu guvernul Ponta sa se harsaiasca pana in toamna, cand vor fi alegeri generale la care va participa din nou pentru un nou mandat intreg. Astfel, PD-L-ul in loc sa dispara din istorie, daca scoate un 25%, va incepe deja sa conteze. Aceasta-i principala tema a acestei povesti. Bafta Victor

  15. Bigradu,

    cum zici tu, dragă. 🙂

    Consider că numai o căzătură poate susţine o căzătură ca Băsescu. Chiar dacă există argumentul financiar. Pentru că eu muncesc şi plătesc taxe în statul ăsta nu pentru a-i susţine pe nişte nenorociţi care-şi spun “jurnalişti” sau altceva şi care au un tupeu cum un om normal, simplu, e greu să-şi fi imaginat vreodată.

    Faptul că tu eşti echilibrat în mesaj, dar plin de subtilităţi menite să aibă acelaşi rezultat, acela al manipulării oamenilor, nu te face mai demn de respect. Doar mai periculos pentru minţile unora. Nu şi a mea.

    Ce spuneai, că trebuie să respect: pe nişte oameni care s-au aruncat cu disperare întru apărarea unuia care ameninţă viitorul copilului meu, ( şi ) pe banii mei? Am fix ZERO respect pentru aşa ceva, pentru că nu-s nici retardată, nici masochistă.

  16. Bigradu:

    Un lucru mi-a venit acum în minte, din multe altele. Coloneii din presă sau nu neapărat, care îl susţin cu cerul şi cu pământul pe Băsescu, sunt plătiţi şi din banii luaţi de la gura firmelor prin impozitul minim, nu? Unele dintre ele au “murit”, altele se târâie cu greu. Cum să dai impozit pe ceva ce n-ai câştigat? Ce argument economic ai pentru aşa ceva? A fost doar un bir menit să-i plătească propaganda de ani de zile a căzăturii de la Cotroceni. Înţeleg că în opinia ta, ar fi vorba despre democraţie şi pluralismul de idei… Eu m-aş respecta mai mult…

  17. @Violet
    ar fi util de stiut ca din taxele tale este platit si Catalin Voicu. Sau sistemul de justitie propus de el nu ameninta viitorul copilului tau?
    Sau ar trebui considerat Voicu si el un detinut politic alaturi de Maniu?
    Sincer nu vreau ca din banii mei sa fie platita numaratoare Roberta sau Udrea dar nici infractorul Voicu sau turnatorul Ghise. Poate ar trebui sa judeci oamenii pentru ceea ce sunt si fac si nu pentru apartenenta la un partid. (ca asta e mai efemera decat viata de insecta) . Madam Placinta era o cazatura acu 1 luna iar acuma e o distinsa liberala?

  18. @ Simona ( 5 iulie, ora 9:46)
    PDL-ul a ajuns sa faca trotuarul?! 😀

  19. Victor,
    Scuze pentru chat, dar …
    @Violet,
    Educatia ar trebui sa ne ofere posibilitatea de a fi articulati in gandire si exprimare, sa cautam si sa folosim argumente logice. Din pacate, tu apelezi prea des la epitete jignitoare. Nu ma supara, pentru ca nu ma regasesc in nici unul din ele.
    Ma intriga faptul ca cineva care condamna opacitatea lui Basescu la cerintele opozitiei (politice si/sau din societatea civila) este atat de opaca la argumentele celor care gandesc diferit de tine. Ar fi bine sa tii minte chestia aia cu pluralismul si diversitatea.
    In sfarsit, sa stii ca tot ce se intampla in tara asta se intampla si pe banii mei, nu numai ai tai. Prin urmare oricat de mult ti-ar displace am si dreptul la opinie, la fel ca si tine.

  20. Sper că e ultima dată:

    Cătălin:

    1. De acord în mare parte cu ce scrii despre Voicu;
    2. Asta cu turnătorul ( dacă zici tu ) Ghişe mă lasă rece, aşa cum mă lasă rece că Băsescu a fost securist la Anvers. Ce face acum Băsescu nu-mi place;
    3. Eu nu judec oamenii după apartenenţa la un partid, pentru că nu consider gruparea mafiotă din jurul lui Băsescu a fi unul, chiar dacă are acte în regulă;
    4. NU, MADAME PLĂCINTĂ e aceeaşi de acum o lună! Nu e o distinsă liberală şi nici n-are cum să fie. Asta dacă nu se dă de trei ori peste cap şi/sau nu-şi donează cea mai mare parte din avere în scopuri nobile sau ceva de genul. 🙂
    E bună însă la votul pentru suspendare. 😉

    Bigradu:

    Sigur că e vorba şi despre banii tăi. Dar tot nu mi-ai răspuns cum e cu toleranţa cuiva atins în mod grav în buget şi demnitate de Băsescu şi slugile lui ( şi mă refer la multe categorii socio-profesionale ), faţă de pluralismul invocat în sprijinul lui. Că despre asta-i vorba: despre sprijinirea acţiunilor lui Băsescu şi a găştii mafiote. DESPRE CE PLURALISM DE IDEI VORBIM AICI? Pricepe cineva, că eu nu… A, sau da: ideea de a-l susţine pe Băsescu şi cea de a nu-l susţine. Adică două, mari şi late.

    P.S. Al dracu’ pluralism de idei, cum e el dezbătut când e pe cale să i se întâmple ceva lui Băsescu! Sau în preajma alegerilor… Sau când pică guvernul senzaţionalului MRU… În rest, te baţi şi de muscă uneori pe NET.

  21. @ Crisy
    Nu toti ne-am repezit sa-l votam pe Basescu !Nici acum nu-mi dau seama cum de ati fost asa multi…Eu inteleg sa scapi de Nastase dar chiar asa! Cred ca toti avem putin inima stransa de teama de nu a fi pacaliti dar e o situatie de urgenta;cand te ineci nu mai faci nazuri la modelul colacului!Pana la toamna au timp sa ne dea dovezi de bune intentii daca dispare si ancora ce ne tine in malul coruptiei,incompetentei,inculturii,prostiei,hotiei si as mai putea umple multe randuri…De aceea jos Basescu si sa vedem cum se vor misca in libertate serviciile si justitia ! Sa fim optimisti mai ales ca toamna nu-i departe si trebuie sa urmarim realizarea intereselor noastre,caci de aceea ii aducem la putere !

  22. “E un soi de Oscar pentru întreaga activitate”
    lipseste reprosul privind implicarea in proiectul Rosia Montana

  23. domnule Ciutacu, asa pentru ‘cultura mea generala'(si a colegilor mei profesori)spuneti-ne si noua de unde a aparut acest Funeriu!?ce-i cu dubiosul asta!ma tot intreb…si chestia asta ma urmareste.am si eu ‘o pata pe creier!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.