Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Constructia artificiala a unui personaj

Constructia artificiala a unui personaj

De vreo luna de zile, suntem bombardati, mai ales din partea tabloida a presei, cu stiri romantico-serafice despre un politician. Roberta nu raceste, Roberta se marita, Roberta il trimite pe Nastase la bara, Roberta da bani la cercetare, Roberta are niste parinti in varsta care ies din afaceri. Hai sa fim seriosi! Astea-s, cu putine exceptii, non-stiri. Roberta Anastase e o fata dragutica (destul de neinspirat imbracata, dupa parerea mea), propulsata intr-o pozitie politica la care foarte putini politicieni de forta indraznesc macar sa viseze prin dictatul unui singur om, dar care deocamdata nu prea are ce vinde.

Roberta-i un executant constiincios al ordinelor sefului suprem si atat. Dar, fiindca trebuie impusa in constiinta publica drept politician, i se construieste, profund artificial, o imagine de personaj. Stilul e deja consacrat in Romania, cazul Elenei Udrea e un exemplu viu si de data recenta-n piata. Numai ca, de aceasta data, se lucreaza antipodic. Daca Elena e dura, cinica, neiertatoarea, calcatoarea pe cadavre, Roberta-i umana, chiar serafica, are simtamant si sensibilitate. Ieftina constructie, dar, dat fiind publicul-tinta, probabil ca va reusi. Si (mai) nimeni nu-si va pune intrebari despre rezultate si eficienta…

P.S. Desi m-am prefacut amnezic o vreme, eu chiar n-am uitat ca Roberta mi-a promis, iar eu continui sa astept, un raspuns cu privire la identitatea celui care m-a injurat de zor de pe un I.P. de Palatul Parlamentului. Am suficienta rabdare…

P.S. 2 Asta nu-i un post de injurat Roberta cu acoperirea ca Ciutacu-l detesta pe Basescu. Daca vreau sa injur pe cineva, o fac direct, in nume propriu, cu subiect si predicat, nu prin intermediari. Imi place sa cred ca am fost suficient de clar.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Constructia artificiala a unui personaj

  1. Domnule Ciutacu, am inteles comentariile despre persoana Roberta. Mult mai important este simbolul pe care aceasta persoana il reprezinta.A treia persoana ca putere in stat.Intr-un stat normal, ar trebui sa fie cel putin o persoana cu capacitate intelectuala si politica de rangul intai.Din acest punct de vedere a fost special recrutata, pentru ca reprezinta tipul “neica nimeni”. Considerind persoanele de pe pozitiile 1 si 2,precum si istoria de dupa revolutie a selectiei acestor persoane, va intreb : Nu credeti ce este ceva “wrong” cu democratia in esenta ei ?? Unul a spus : ” democratia este tirania majoritatii”.Tot un fel de tiranie. O tiranie care se numeste STATUL “de drept”.Nu este asa ca acum “atacurile lui Basescu la adresa presei care “discrediteaza institutiile statului” devin mai clare pentru dumneavoastra ?? Incet, incet se ridica ceata !!!

  2. Roberta Anastase, cred ca nici ei nu-i vine a crede ca a prins o functie atat de inalta.Stie ca inca nu merita aceasta functie,nu are capacitatea de a gestiona problemele singura.E inca un manechin ca si mentalitate.Dar cine a propulsat-o acolo de asta avea nevoie, de un manechin,acum ,la minte.
    Pare o creatura fabricata in laboratoarele lui Frankestein,cu mentiunea ca invelisul pe care il vedem nu e hidos.Dar “inauntru” s-a umblat la greu.Citeste mecanic,inflexiunile vocii aduc putin cu Andreea Marin,se imbraca decent,uneori poate chiar uratel,dar asa ,probabil,a fost programata sa arate.Machiajul nu-i strident,frizura cuminte,este creata pentru a deveni om politic si folosita in functie de imprejurari,functia obtinuta este si test si pregatire,pentru ce va sa fie.
    Sunt convins ca in cazul in care pdl se va duce la fund,va fi recuperata si reorientata pe orbita altui partid.Si nu oricum,va avea mereu o functie.Ideologia pentru ea nu conteaza,”programatorul” o va reseta si restarta in functie de necesitati.O upgradeaza permanent,trebuie sa fie in forma maxima.
    Ea nu-i creata sa devina rebut,in cel mai rau caz i se va “scrie” un alt program,va depasi si faza “Vista”.
    Felicitari dle. Ciutacu ati descoperit un cyborg politic ! Sunt convins ca mai sunt si altii,cu rabdare ii veti descoperi pe toti,asta va sarit in ochi pentru ca a “ars” niste etape,a ajuns prea sus,prea brusc!

  3. Toata lumea si-a concentrat atentia pe declaratiile lui Basescu despre autonomie, fara sa remarce cea mai savuroasa si halucinanta (stiindu-l pe Basescu) fraza : ” … stati ca va citesc imediat din Constitutie. O am in buzunar. Ca eu port intotdeauna cu mine Constitutia …”
    Parol ? Hai sa-nnebunesc.
    P.S. Ziaristii ar trebui sa-l verifice. La urmatoarea intalnire cu presa sa-i ceara sa scoata din buzunar Constitutia 🙂

  4. As avea un comentariu realist si la obiect dar din respect pt domnul Ciutacu ma abtin.Desi….. Toate cele bune.Timpul le va rezolva pe toate

  5. Ce tot atata filosofie pe seama unei tute. E lipsita de orice personalitate. Nu-mi spune nimic nici ca politician, nici ca specialist in domeniul ei, nici ca femeie. Ba o suspectez chiat de frigiditate. O nobody.

  6. Nu imi este simpatica,dar in lipsa de altceva….. Inainte de a face ceva,Parlamentul,are nevoie de o schimbare a perceptiei in opinia publica.
    Incepem cu imaginea si mai vedem porma’ si ceva pe fond!
    Nu uita,daca alegerire mergeau “unse” pentru PSD+PC,acum aveam sef la Senat pe Felix,unde la soclul sau de personaj istoric nu munceste cine stie ce tabloid de 2 lei,din contra,un intreg trustul de presa serios,trudeste de vreo 10 ani incoace…si trudeste…

  7. Avand in vedere ca in Parlamentul Romaniei sunt numai nulitati , era normal ca presedintii Camerei Deputatilor si Senatului sa fie tot niste nulitati .

  8. @livium: Ciutacu n-are nevoie de jucator ca sa fie “celebru”, cum zici tu. Mai mult, de tiran n-are nimeni nevoie, dimpotriva.

  9. Victore nu cred ca Roberta este umana ,eu vad in ea o pisica blanda ,sireata,retrasa ,privire rece si un zambet fabricat care te ingheata ,stie fatuca ca-i placuta de timonier si face cam ce vrea in partidul portocaliilor ,cand Base cade si ea va fi ejectata …..mai vorbim noi .

  10. pt victor ciutacu

    nu ar trebui sa mai raspunzi astora care ling ce ii la putere sau anumite nuante politice si sunt rupti total de realitate poate ar fi mai bine sa nae raspunzi noua celor care mai realizam asa catusi de putin ce se intampla pe plkaiurile mioritice ale politici autohtone

  11. Victore , te-ai trezit si tu drept de Valentine Day s-o iei la promovat pe Roby-a lui Zeus (apriga urmasa de colonel securist).
    Si-apoi tu cu Oana Dobre ce faci ?
    N-o promovezi ?!

  12. Oare de ce ne suparam atunci cand se afirma ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita? Noi il avem pe minunatul, nemaipomenitul, etc. Base, iar el isi alege echipa cum vor muschii lui… La ora actuala primii trei oameni in stat sunt : Base, Geoana ( f. bine caracterizat de Iliescu ) si Roberta! Atat PUTEm noi la ora actuala ( din pacate).

  13. Victor,tata,am si eu o intrebare de traitor contemplator:
    Basescu-cum e posibil sa iei constitutia la sex oral si cum vrea el si apoi sa fie mandru de ea,ca de o virgina.Ai vazut aseara radia de bucurie cand o lua in mana.
    Foarte periculoase astfel de exemplare.

  14. @livium
    N-ati invatat nici acum voi portocalii ce-i democratia.Partea proasta e ca faceti experimente pe 21 de milioane de fraeri.

  15. Mă iluzionam cândva că măcar tinerii care mai intră în politică vor schimba câte ceva ,fie ei “fete sau băieţi”…sfântă naivitate!

  16. Orice personaj nou apărut în spaţiul public, este privit cu oarecare scepticism. E normal, până la urmă. După părerea mea, care oricum nu contează, personajul caracterizat aici, are o oarecare lipsă de originalitate. Da’ e la început de carieră politică, şi tre’ să înţelegem. Şi totuşi, dacă acesta este tipul “noului politician”, rezultat în urma unui scrutin uninominal, sunt destul de dezamăgit. De la “voi face şi voi drege”- promisiuni de campanie electorală, la “vom discuta, vom analiza, vom hotărî”, e nevoie de un mandat. Spiritul de turmă, a învins spiritul de iniţiativă personală…
    WELLCOME IN ROMANIA, dragi tovarăşi!

  17. va place sau nu, nepoata activistului PCR Anastase si odrasla directorului de la COMPET Ploiesti, Cornel Anastase, a luat,cu vocea aia diafana si serafica, toate voturile din Ploiesti.Geaba s-a agitat Geoana si ai lui cu spectacole de sunet si lumini, Roberta s-a batut ca o leoaica, deh, ce naste din pisica….are propaganda comunista in gene si s-a ales la Ploiesti.Fatuca este decorativa dar superficiala…

  18. O tuta care se crede in fata juriului de mis parlament si isi anunta abilitatile de care ar avea nevoie ,locul pitipoancei care conduce camera depuratiilor este alaturi de piticul porno cu regia BASESCU iar BOC in rolul secundar, UDREA ar putea promova turismul erotic si manelisti ar fi foarte fericiti.

  19. Eu nu stiu pe ce criterii se aleg azi in Romania oamenii in functii de conducere . Ma refer la sectorul bugetar, administratie locala si la functii pe criterii politice . Ca la privati stiu : CV impresionant cu studii de profil , experienta de conducere minum 4-5 ani intr-un domeniu similar , limbi , bla , bla , bla….
    Poate ca atat Rares cat si Roberta corespund “fisei postului” , nu putem sti.
    Un lucru e sigur , participa la intinerirea clasei politice. Cel mult matematic.

  20. 1. am avut si mai bune.
    2. ne timpim dupa modelul indian, nu am spus nimic nou.
    3. Boss cheam-o la vorbe grele si da-o cu capul de coltul mesei(pt. fraieri era o metafora la pune-i trei intrebari inteligente la care nu va putea raspunde) ulterior orice stire cu roberta face spagatul in p… la Badea nu mai are farmec.
    4. roberte este similarul urmatoarelor nume proprii: dumitra, gheorghina, vasilica, si roberta si anastase, pa, pa, pa.
    5. baaaaaaaaaaa faceti dracu centurile la orase odata ca s-au mutat pocnitorile in parlament si guvern.
    6. Boss! psst, hai ca stiu ca ai, nu pui pe blog filmuletul ala XXX cu ”roberta, elena si flautul fermecat”

  21. De cele mai multe ori,retoric sau inpirat,te poti intreba urmarind un spectacol de teatru:daca intre oameni exista critici de arta,intre actori nu pot exista observatori ai publicului?Dar unde nelegitimitatea este la ea acasa,adica pe “scena politica” criticile nu pot veni decat din partea noastra ,a maselor.Pentru ca spre deosebire de actori,care pot face sa vibreze sali,generatii intregi de oameni sau de coceptii…politicul numai starneste nici ras,nici plans;poate un mare fas(pardon de expresie).Spiritul artei lipseste cu desavarsire la “clasa codasa a politicii”,cum niciun copil care mazgaleste pereti nu are vizunea unui graffer.Asadar,politicianul roman ajunge din prostu clasei imaginea noastra(cel putin asta crede el)
    p.s:Romania este o boala de care nu o sa ne vindecam niciodata!

  22. victore mai fa treaba aia de acum 2 saptamani cu raspunsuri la intrebari pe blog…s-au mai adunat ceva subiecte de atunci…ne mai descarcam si noi…ii mai injuram pe astia te mai injura lumea si pe tine…astept raspuns.

  23. pana acum vreo luna eu nu auzisem niciodata de ea si sincer nici nu cred ca are ce cauta in politica…eu inca sper ca romania o sa aiba niste politicieni adevarati care sa fie capabili conduca tara(daca asta o sa se intample in timpul vietii mele ar fi si mai bine)…nu ma intereseaza cat de “dragutica” e Roberta Anastase, la un politician ar trebui sa conteze alte calitati decat cele fizice…
    P.S. D-le Ciutacu, postand articole despre ea ii dati o mana de ajutor la capitolul promvoare…

  24. Dra Roberta Anastase se marita … dar nu cu fratele ci cu varul lui Ionut Popa, un baiat extraordinar, inginer, care munceste ca un rob pentru a se ridica la “nivelul” cuconitei.
    P.S. “Nomina odiosa” … aflati dvs. cum il cheama, daca va intereseaza.

  25. Doamna Anastase a fost aleasa din ORDINUL Basescian! Niciodata nu era aleasa daca nu avea BINECUVANTAREA prezidentiala! Ba mai mult, e o eleva de nota 10, si de fiecara data cere parerea celui care a instalato in functia respectiva si 100% tine cont de parerea presedintelui iubit.
    Ganditiva bine! Pe cine putea sa puna Base sef la camera deputatilori dar sa aiba contrl asupra sefului de la camera?
    Numai o fatuca nevinovata, frumoasa, si fara experienta politica poate fii trasa pe sfoara in modul asta.

  26. Legat de subiectul cu doamna Roberta Anastase prima mea observatie ar fi ca este un reprezentant tipic al clasei politice romanaesti. Sustin acest argument cu faptul ca pe site-ul domniei sale nu apare ce a facut concret in cei aproape 20 de ani de politica – ultimii chiar la nivel inalt se pare – ci mai degraba forta politica a inaltei demnitare este sustinuta de argumente desarte.
    Citez:
    “Deputat de Prahova în Parlamentul României : 12 propuneri legislative, 26 de luări de cuvânt în plen, 8 întrebări şi interpelări, 22 de declaraţii politice

    Reprezentant al României în Parlamentul European : 57 de intervenţii în plen, 120 de amendamente la propuneri legislative, 7 întrebări adresate Comisiei Europene sau Consiliului”

    Unde sunte datele concrete? Aceste date sunt doar praf in ochi, doar mancare pentru caini, lipsa de coerenta. Sunt pentru ca niste inculti sa aprecieze implicarea domniei sale in viata politica dar cu ce scop, finalitate, directie…nimeni nu stie. Acel site in naivitatea lui sustine insa adevarul asta a facut doamna politician – NIMIC concret.

  27. Domnule Ciutacu ce sa facem noi acum daca-l plac femeile pe domnul presedinte si mai sunt si foarte recunoscatoare pe deasupra? Ati vazut ca desi pare total neatragator puterea il face in ochii doamnelor mai ceva ca Brad Pitt…

  28. Comparatia intre Roberta si Udrea imi aduce aminte de “razboiul” Marin- Radulescu. Roberta e Marin, Udrea e Raduleasca. Sper sa nu se balacareaca si domnele din politica ca doamnele din televiziune. Circul din telviziune ne ajunge.

  29. Daca vrei, il lasi, daca nu…nu ma supar. Vreau doar sa spun cam cum sta treaba cu “fatucile”, experienta traita de mine.
    Nu stiu ce l-a apucat pe mogulul tau dar a facut un curs de leadership politic si econimic. Ne-am strans niste speriati acolo la curs si am inceput scoala. Bunicica pe alocurli. Cu ce ne-am ales? Pai …cu inca un curs. Nu ma plang. Am ce manca, am ce munci. Dar…era la curs o fata. Una IRIS CONSTANTIN- retine numele, in curand e posibil sa o vedem in politica. Am zis noi baietii ca e cea mai frumusica: inalta, bruneta, ochi albastri. Nu era proasta. Dar erau altele mai destepte ca ea. Doar ca ea a zis “prezent” cand a fost convocata de cel care a organizat cursul O.R. si a devenit amanta lui cat ai zice peste chiar daca e insurat si cu doua fete(pe fata, fara rusine). Acum domnisoara se invarte pe langa mogulul tau si astepta sa fie promovata ptr. ca are spate. Acelasi O.R.
    Ce vreau sa spun? Chiar sunt satul de fatucele din politica. Partea proasta e ca astia de la putere ne cred prosti. Si poate suntem pentru ca tacem. Ce, o sa cada una ca Norica? Pai are fata Norica de femeie cazuta la asternut? Adica se poate si pe mintea ta.Hmmm…Dupa mine, mai bine competenta si fara titlul de miss decat …sustinuta si impinsa. Asa ca de Roberta ce sa zic?…Te pomenesti ca aste e chiar …comtetenta:))))))))))))

  30. @clatis: dat fiind ca nu ma pasioneaza viata de partid si de fundatie, mi-a scapat existenta domnisoarei Iris, da’ promit sa ma documentez si sa-mi spun parerea. da’, altfel, ce mare partid politic ti se pare PC?

  31. Domnule Ciutacu va rog lamuriti-ma si pe mine dspre cum ar trebui sa arate o femeie din politica? Din ce scrie lumea aici ar trebui sa fie obligatoriu batrana ca sa nu poata fi banuita de relatii indecente si neaparat batrana ca sa treaca drept si inteligenta. Eu o plac pe Norica, pe doamna Merkel, pe Condi Rice, pe Hillary dar sunt in europa femei tinere si f. frumoase in politica de varf. La noi de ce nu se poate?

  32. Ah era sa uit,…
    Victoras te rog sa-i transmiti lui Mihai Gidea
    mii de multumiri ca a marit emisiunea si ca totodata il rugam din suflet pe maestrul Stan sa va mai lase shi pe voi sa vorbitzi……
    Ashteptam cu mult interes o prelungire pt VORBE
    GRELE shi IN GURA PRESEI !!!!

  33. Mie domnita in cauza mi se pare inodora,incolora,insipida,intr-un cuvant stearsa.Dar imi place cum recita poezii,pardon cuvantari…

  34. Are o voce sexy, linistita, dictie buna, arata bine, ochii ii sunt expresivi, dar toate astea puse la pachet nu ajuta Romania sa iasa din criza anul acesta. La fel arat si eu, sunt o romanca frumoasa, harnica, la locul meu, etc, doar ca nu reusesc sa gasesc un job sa-mi cresc pruncii. Se pune asta in momentul in care trimiti un CV la Parlament, Senat sau alte astfel de insitutii virmanoase ale tarii? Adica “stricate” pt cei care nu stiu ce inseamna viermanoase. Ce sanse as avea sa ocup functia domniei sale din 2012 cand Boc a dat afara femei in post natal sau insarcinate?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.