Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Complicitate politică la falimentul TVR. Responsabilitate egală pentru gropari!

Complicitate politică la falimentul TVR. Responsabilitate egală pentru gropari!

După ce le-a tăiat Roşia Montană subvenţiile, propagandiştii portocalii rămân fără parale de la televiziunea de stat. Citiţi numele şi publicaţiile. O să vă lămuriţi, dacă mai era nevoie, cine şi pentru ce încasa. Să vedem dacă acum le mai dă mâna să-l pupe-n cur moka pe tiran. Altfel, încercările diverşilor membri ai CA (nominalizaţi de fosta opoziţie) de a se desolidariza de conducerea executivă şi de a se deroba de responsabilitatea falimentului sunt jenante şi nesimţite. Oameni care populează scaunele bine plătite de ani şi ani de zile, mandat cu mandat, aşteaptă votul izbăvitor al Comisiei de Cultură, visează subit că-i pune partidul preşedinte-director general şi se fac că nici n-au trecut pe acolo. Toţi sunt egal răspunzători, ca administratori, care au semnat şi au încasat indemnizaţii. Într-o lume normală, PSD şi PNL n-ar trrebui să păstreze unul în viitorul CA. Dacă Andi Lăzescu şi gaşca lui executivă de la Iaşi (plus, poate nu uităm, Tudor Giurgiu) au făptuit suplimentar, să li se adauge ani pe Codul Penal, dar să nu spele complicitatea mută a celorlalţi.

Articolul integral, aici

UPDATE: În timp ce conducerea TVR găureşte statul de banii noştri şi se jeleşte că n-are cum să transmită dezbaterile electorale şi Olimpiada de la Londra dacă nu creşte guvernul valoarea taxei tv şi n-o scuteşte ANAF de sechestre, Antena 3 a făcut pe bani privaţi un site dedicat evenimentului sportiv al anului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Complicitate politică la falimentul TVR. Responsabilitate egală pentru gropari!

  1. Domnule Ciutacu,

    As vrea sa va propun urmatoarea nebunie, si anume, promovarea si sutinerea prin media, a unor initiative legislative , dupa cum urmeaza, taxa tv, sa se aloce anual, televiziunii cu acoperire nationala care reuseste sa aiba cea mai mare audienta in prime time, pe criterii de grupe de virsta si esantionare care sa reflecte structura populatiei tarii. TVR sa devina un s.a. listat pe bursa si desprins de partea de relee si statii de emisie locale, statii si relee care ar trebui sa retransmita postul/posturile ce au cistigat in anul respectiv, alocarea fondurilor colectate prin taxa tv.
    A doua propunere ar fi, ca toate hotaririle judecatoresti ramase definitive ce presupun plati din fomduri ale institutiilor statului, si care hotariri fac referire drepturi salariale sau de alta natura, cistigate in instanta, daune provocate de institutii bugetare sau ale statului care sint investite cu titlu executoriu, sa faca in mod obligatoriu din oficu obiectul unor actiuni in regres indreptate impotriva celor ce au cauzat aceste prejudicii, iar in cazul in care exista motivele cercetarii celor anchetati sub aspectul abuzului in serviciu, acestia sa nu poata beneficia de cercetarea in stare de libertate… caci astfel cred ca fenomenele de politrizare si parte din clientelismul politic ar putea fi diminuat.
    Ce parere aveti, ati incepe o astfel de campanie?

  2. Domnule Ciutacu, nici nu se poate compara TVR cu Antena3, din niciun punct de vedere. Foarte faină iniţiativa celor de la A3 să ne aducă aminte de olimpiade şi campioni din trecut şi să ne ţină la curent cu ştiri despre cea care vine.
    Nu vreau să fiu rea, dar angajaţii TVR-ului îşi merită soarta din cauza lipsei de profesionalism.

  3. @Ioana B: nu-s toti prosti si/sau deprofesionalizati. eu cunosc oameni foarte buni in TVR, da’ n-au loc de lepre.

  4. De aceia îmi pare rău. Faţă de propagandişti, în schimb, chiar şi cei care poate n-aveau în sinea lor convingeri de culoare portocalie, dar i-au pupat în fund “pe sticlă”, n-am însă nicio consideraţie.

  5. Victore,
    O intrebare retorica: cat costa transmiterea JO si cat costa site-ul pregatit de A3 pentru JO?
    Pe de alta parte Sunt multe canale sportive private. Eu am acces doar la sport.ro, la gsp tv si la eurosport (1 si 2). De ce sport.ro si gsp nu transmit ele olimpiada? Sau de ce nu transmit sport in general? La aceste doua canale vezi doar cancanuri, barfe, certuri, scandaluri si, mai nou, emisiuni radiofonice!!! Sa nu uit: la gsp vedem si comentariile (de multe ori tampite) ale unora care urmaresc meciuri de fotbal pe alte canale. De ce mai sunt canalele astea “must carry”? CNA ar trebui sa le retraga din grila obligatorie de programe.

  6. @bigradu: pentru ca TVR si-a permis, intotdeauna, sa ofere cel mai mare pret. fiindca n-a contat suma, ci para-ndaratu’. oricine a trecut prin TVR iti va spune ce bataie e sa te lipesti in comisiile care oferteaza transmisii sportive. si asa a ajuns la 150 milioane euro datorie, dintre care peste 70 milioane la stat. nici Sarbu, nici Voiculescu nu-si permit asemenea nebunii. si, daca prin absurd si le-ar permite, i-ar lua procurorii de pe strada

  7. Este un nene la TVR Info (ala care a facut interviul slugarnic cu Gitenstein) care il pupa in dos pe Basescu zi de zi…

  8. Intrebarea care se pune, este ce gandesc slugile portocalii si insusi pdleprele despre noi, despre cei care scriu realitatea despre ei, despre cei care comentam nefavorabil/corect faptele comise de ei in 4 ani de zile? Raspunsul la nivelul lor de aroganta este:Lasa-i dracului de prosti si sarantoci,le-am luat banii,suntem bogati si realizati,lasa-i sa vorbeasca ca atat le-a ramas(au incercat sa ne inchida gura,sa inchida antena3 ,dar nu le-au reusit) si in caz ca sunt luati direct la intrebari sa dea vina pe burebista,pe tariceanu,pe iliescu,pe moguli,sa afirme TARE ,ca toti sunt la fel(cu trimitere la USL:vreti sa ne bagati la puscarie trebue sa intrati si voi ca sunteti la fel ca noi si cu trimitere la cei saraci cu caputul:nu mergeti la vot sau daca mergeti puneti stampila tot pe noi).Mai nou daca scade leul ponta este de vina si mai nou daca suntem amenintati de inundatii sau de seceta, tot ponta este de vina,sperand ca prin aceste MANIPULARI,ca USL sa evite/uite sa-i traga la raspundere(mai rau semn ca acesta NU POATE FI pentru noi,insemnand direct ca si USL-ul are de gand sa faca fapte reprobabile si astfel isi acopera spatele).Pe scurt, ma repet, dar BUNA CREDINTA a USL se va proba NUMAI si NUMAI prin TRAGEREA LA RASPUNDERE a fostei puteri.Caz contrar, fiti siguri, ca ORICE SANSA pentru ROMANIA si ROMANII este pierduta.

  9. Ce vorbiti voi acolo dragii mei…uite dau astia pe B1 ca Badea a fost depasit de individul ala care incearca sa-l imite prost la rating:))
    Tare! Astia nu se vor opri decat in zid parol!
    Scorul e zdrobitor…2 al nostru….aratarea aia 2,1….hai ca de data asta Modroganul a bagat doar 2-ul din burta:))

  10. In timp ce indundatiile surpa poduri vechi de pe vremea lui Dej lasind oameni nevinovati fara apa si piine, justitia nu are inca dovezi sufuciente sa se autosesizeze si sa ii salte pe Basescu si gsaca lui. Mai mult PDL-ul, cu o nesimtire romaneasca inegalabila participa la alegeri si vor sa fie sefi in continuare ai dezastrului romanesc. Amaru’ mami ei de viata!

  11. Cu toate relele ce i s-au descoperit,TVR isi cam vede in continuare de„orientarea sa politica”cu care pe mine m-a scos din sarite de ceva timp,de cand a imbracat haine portocalii.

  12. Dle Ciutacu;va citesc blogul de f.multzi ani;nu am scris comentarii niciodata;va urmaresc “vorbe grele”si toate aparitziile pe care le avetzi ca invitat pt alte emisiuni;durerea mea shi afamiliei mele este ca aprox de 2 saptamani nu mai ne da la tv decat antena1 sau antena2(acces direct,rai da’ buni,un show pacatos etc).vreau antena 3;locuiesc in usa,am contactat provaidaerul shi zice ca nu poate sa faca nimic;in acest caz voi cancela subscriptzia mea la antena 3.

  13. Victore, ma abtin sa-i bag in …lor de basisti imputiti. niste jeguri umane !

  14. Cu tot respectul, Victore, TVR a fost mereu in astia 22 de ani o reduta in care au colcait vipere, interese, neputinta, mediocritate, profesionalism, pasiune. Desigur, si multa politica.

    Ar trebui sa te uiti/sa ne uitam peste umar ca sa vezi (obiectiv) cum aratau emisiunile TVR in 2000-2004, de exemplu. Nu, nu nu ma refer la cele de divertisment… Ar trebui sa ne uitam la Sassu si la cat de impartial a fost.

    E bine ce se intampla acum? Categoric, nu! Dar miza, hai sa nu ne mai dam fete mari, e controlul politic pe canalul de comunicare, nu grija fata de bani a unuia sau alteia….

  15. Si eu m-as bucura sa se termine cu serparia aia din tvr, ma bucur ca le-au taiat banii, am citit ca primeau 10.000 ron/luna pt pupat fund basist.Si da sper sa ii traga la raspundere, nu doar sa le anuleze(sa le stearga)datoriile si nu sunt de acord cu marirea taxei, pentru ce? sincer as preferea sa platesc taxa aceea voua, ca ma uit zi de zi la ANTENA 3.Felicitari pentru premiile ATPR c olegilor tai si felicitari pentru site dedicat olimpiadei.

  16. domnule ciutacu,
    1.toate companiile de stat au aceeasi situatie financiara precara, indiferent de culoarea politica a conducerilor acestora .ele sint folosite pentru drenarea banului public catre partide si firmele acestora.
    2.calitatea emisiunilor tvr e in linia televiziunilor comerciale atita timp cit sint comparate ca si rating cu acestea .
    3.sint televiziunile private si televiziuni romanesti ?

  17. Sper ca Ponta sa se tina de cuvint si sa anuleze abonamentele. TVR trebuie sa aleaga: abonamente sau publicitate, iar leprele de acolo sa fie date afara, adica oamenii care n-au nici o legatura cu televiziunea.

  18. Bine ai spus:daca am trai intr-o lume normala!Intr-o lume normala ar fi inceput curatenia in toate institutiile statului ,am vedea sechestre pe averi ,conturi blocate si multe,multe trimiteri in instanta! In lumea noastra Udrea isi vede de ale ei cumparandu-si un hotel…La fel si ceilalti din gasca lor : isi reseteaza GPS-urile pe noua harta a “oportunitatilor de afaceri”!In aceeasi lume normala s-ar impune o suspendare a pres.(daca tot se plang noii guvernanti ca serviciile,C.Constitutionala si altele sunt controlate de “dansul”si de aceea nu au spor)dar ce sa vezi,”suspendarea nu figureaza pe agenda USL”.Asta nu mai este de mult o lume normala iar noi nu figuram pe agendele niciunui partid decat in campanii.Acum USL-ul isi inchipuie ca daca reantregaste cateva salarii si pensii a ridicat nivelul de trai! In primul rand nu sunt toti bugetari si pensionari ,chiar si asa veniturile tot sunt ridicol de mici pt.toti salariatii si oricum saracia va avansa atata timp cat vad ca se continua “agenda”cu alinierea preturilor la energie cu cel din UE. Am mai intrebat si nu-mi raspunde nimeni :cu ce afecteaza competitivitatea pe piata pretul energiei la cons.casnici? De ce nu se impune si alinierea salariilor la nivel de UE? Cu mai multi bani in buzunar ar putea sa cumpere mai multe produse made UE sau aiurea caci oricum de la noi nu mai avem ce?

  19. “Guvernul anuntat in 30 de secunde de la motiune” arde gazul incet si trist, in loc sa porneasca dracului odata vendeta. Pana nu o sa avem ticalosi dovediti si “schingiuiti” o sa ne obisnuim sa admitem din instinct ca (defapt) “nu exista niciun prejudiciu”.

  20. eu l-am mai vazut pe Turturica in direct la TVR.probabil e in preaviz..hi hi hi!!

  21. Victore,
    Acum, ca TVR nu are bani sa dea spagi, canalele private din Romania au sansa sa liceteze si sa plateasca suma corecta.
    Parerea mea este din punct de vedere comercial nu este o investitie din care posturile private sa-si scoata banii. Prin urmare, pentru fericirea poporului, costul transmisiei ar trebui subventionat (in cazul canalelor comerciale) sau drepturile de televiziune ar trebui achizitionate de televiziunea publica (iar subventii).
    In concluzie, din experienta ta, crezi ca JO ar fi un eveniment profitabil pentru o televiziune privata (in cazul in care televiziune publica nu liciteaza)?

  22. D-le Ciutacu, constat ca am intrat cu toti”intr-o anumita transa” adica zi de zi relatam,constatam,comentam magariile(majoritatea de domeniul penalului)facute de guvernarea portocalio- verzulie si rezultatul este aproape nul.Cred ca ar fi bine ca jurnalisti de buna credinta sa orienteze oamenii/auditorul/cititorii spre a da solutii in a extrage URGENT de la decizie(in fapt judecarea rapida pentru faptele lor) a acestor elemente hoate/corupte/pupin.k.riste.Deasemeni sa cerem/somam USL in a ne da termene precise, in fiecare domeniu, pentru remedierea situatiilor negative ce nu necesita fonduri financiare(deficitare in acest moment fiindca fostii au ras tot) ci NUMAI vointa politica.Suntem plini de promisiuni ca: facem audit,vom constata si apoi VOM VEDEA.Avem podul plin cu promisiuni, vrem actiune si fapte.Sa nu fiu gresit inteles, acordam USL toata BUNACREDINTA,avem incredere in Antonescu si Ponta, dar lumea vrea,CHIAR INAINTEA BUNASTARII MATERIALE,crearea unui sentiment de DREPTATE, CORECTITUDINE si SPERANTA.

  23. Arde gazul, pentru ca sunt in cardasie toti cu americanii care i-au spus lui Ponta s-o lase mai moale cu subiectul “Zeus la Puscarie” pentru ca e protejatul lor.

    In curand urmeaza sa se discute tzepe grele cum ar fi achizitia unor avioane SH ca revansa Romaniei pentru scutul antiracheta.

  24. Toata tara e o sarparaie!!! Nici dracu’ nu ne mai scapa de astia. Si-un pact cu el daca s-ar putea face (nu cu Basescu…!!!), chiar cu originalul, daca n-o fi al’ din paranteza, nici asta nu ne mai scapa. S-au intins cat nu mai poate cuprinde nimeni.:( Suntem niste oameni pierduti. De n-ar dormi Ponta zi si noapte, tot nu mai scapam de leprele astea. Pe zi ce trece, noi traim cu gandul ca dupa schimbarea guvernului macar speranta sa nu ne moara, iar ei, isi salta capul si mai abitir, ranjind c-o satisfactie diabolica. Numai parul si coasa ne mai scapa de jigodii.

  25. Am sperat in ’96,in 2000,in 2004,sa mai speram si acum ca USL va avea taria de cracter sa nu se lase pupata in fund?Nu stiu ce sa raspund.

  26. “Acum e disponibila întreaga turma. Si-n oricare dai nu-ti pare rau ca gresesti…” Ati surprins perfect!! Da’ nu’s de ce parca usl-ul nu intra viguros in purecarea turmei. Ori prea vreau eu sa vad sange, ori…

  27. @Corina L. Nuuu! nu vi se pare!! Si eu vreau “sange pe pereti”!!! Da’ asa…sa se prelinga!!!!!!!!

  28. Pentru început, e bine că se sistează colaborarea cu cei menţionaţi de Lucia Hossu Longin. Sper să nu fiu înţeleasă greşit, dar se pare că guvernul are nişte priorităţi, pe lângă organizarea alegerilor, de genul evaziunii fiscale făcute de ELAN SCHWARTZENBERG, sub oblăduirea lui Blejnar. Eu am rămas cu gura căscată când am citit articolul din Jurnalul. Marta răpit? Sau asasinat? Oameni buni, aveţi grijă de voi! Mă refer la jurnalişti. Deci cu returnări ilegale de TVA şi scoaterea sumelor imense din ţară se ocupa ” omul de afaceri” Elan Blabla! Mare om de afaceri, zău aşa! Iar proştii se chinuie să supravieţuiască în ţara asta!

    Au intrat serviciile secrete pe fir, că altfel procuratura, CARE-I APARŢINE LUI BĂSESCU, nu sufla o vorbă, nu?

    Corina, colega din Slănic-Moldova, şi eu vreau “sânge pe pereţi”! Dar se pare că subiectele se înghesuie pe agenda lui Ponta şi Crin, şi capătă dimensiuni fantastice.

  29. Pana cand n-o sa-i vedem judecati si pedepsiti, degeaba orice discutie! Tara a ramas, in urma guvernelor portocalii, ca dupa lacuste si ciuma! Poate ca lacustele si ciuma ar trebui sa inceapa a fi luate la intrebari si puse sa plateasca…

  30. Domnule Ciutacu ,
    scuze de offtopic , dar nu mai pot de ras …. Am trait s-o vad si pe asta …
    doamna Pora a zis acu’ 3 minute la televiziunea “cu odaie la sosea ” – despre Blejnar ca e cam dubios si ca e ca o piatra de moara de gatul PDL .
    Hahaha hahahahaha , ma tavalesc de ras .

  31. Aud că directorul TVR îi “atacă” pe membrii CA din partea USL. Eu îl întreb ce se mai aude de banii pe care i-a reţinut de la salariaţi, dar nu i-a virat la bugetul consolidat de stat? Dacă informaţia e adevărată, Lăzescu este un infractor, şi nu e nevoie de o instanţă pentru a stabili asta.

  32. domnule victor ciutacu,
    am si eu o intrebare pentru dumneavoastra; va rog cand aveti timp sa mi raspundeti si mie.
    este normal ca in tara noastra, pe postul public de televiziune ca ziua, la orele 15 sa existe emisiune de stiri in limba maghiara?????!!!!! cu invitati care sa vorbeasca doar in limba maghiara!!

  33. Ciutacule, de ce ramai dator? Spune-le pe nume! Tonomatelor pe RONI de la buget, care sunteti voi! Astia sunt dovediti!

  34. Mie imi place Antena 3 si chiar va urmaresc dar intrati intr-o zona de patetic cu audienta.

    Dupa ce aseara Gadea a tinut emisiunea aia cu premiile din presa, exagerat de mult, chiar dupa miezul noptii, acum vad ca Badea o tine langa cu aceeasi tema.

    Va inteleg frustrarea fireasca dar audienta voastra NU e o tema de interes public.

    Stiu sfatul cu telecomanda…

  35. @Crisy: eu zic sa le scrii lu’ Gadea si lu’ Badea, ca nu-s secretara lor. tu ce zici?

  36. violet
    stopajul la sursa este infractiune, iar daca ce se spune este real, adica nu au fost platite sumele respective la bugetul de stat de peste doi ani, chestiunea este serioasa si se pedepseste cu multa puscarie…

  37. @Crisy:

    “Va inteleg frustrarea fireasca dar audienta voastra NU e o tema de interes public.”
    BA E, fix pentru publicul lui Mircea Badea, Ciutacu etc! Dar poate te-ai referit tu la alt public…

  38. Mai fratilor priviti ce “mecle” au astia doi.Daca mai erau Pora si Cartianu grupul devenea complet.

  39. Atata dusmanie pentru niste colegi de breasla. Cred ca jurnalistii ar trebui sa fie mai uniti indiferent de trustul de presa la care lucreaza si indiferent de optiunile politice.

    Fara suparare dar Foc Incrucisat este o emisiune mai obiectiva decat orice emisiune vrei tu de la Antena 3 (diversitate de invitati, invitati lasati sa vorbeasca, diversitate de opinii, subiecte abordate etc).

  40. @Cetăţeanul Gogu:

    Merci de confirmare!

    Se pare că Lăzescu, precum celelalte termite portocalii, se scuză pentru hoţie prin atac la adversarii politici. Adică, poate omul de rând nu observă tot ce se întâmplă şi se nimereşte în faţa televizorului numai când zic ei nasoale de USL.

  41. @santinela Ai mare dreptate.Oare inainte de a da lectii de deontologie(pupink..rism) ei nu se uitau dimineata in oglinda.Oare cum se simteau cand primeau “remuneratia” si stiau ca este pentru lingusala/pupatul in k..r al puterii.Daca ar avea un pic de rusine s-ar ascunde in gaura de sarpe.

  42. scuze , dar Ponta asta e in toate mintile?

    ce dreac’ sa impozitezi la 1000 de euro?la bugetari?asta a innebunit?

  43. Eu consider ca trebuie crescut numarul de salariati de la TVR (de la aprox. 3,700 in prezent) pana la 12,000. Asta pt. a avea aceeasi proportie cu NILE TV : 44,000 salariati la 82 milioane oameni.

    Vespasian.

  44. Am avut intentia de cere condamnarea la parnaie a jegosilor care capuseaza TVR, dar probabil ca nu ar lua mai mult de 2-3 ani cu suspendare nici in visele cele mai umezi. La fel ca atunci cand calci cu masina pietoni pe trecere. Pe cat pui pariu ca hackerii de la Annonymus vor primi un minim de 7 ani cu executare…?

  45. Victore,
    Offtopic
    1. Am auzit ca Ponta ar vrea sa impoziteze suplimentar bugetarii care castiga mai mult de RON 4500. Mi se pare o mare greseala; este o discriminare care imi este greu sa cred ca a putut fi inventata de un avocat si care va fi (mai mult ca sigur) intoarsa la Curtea Constitutionala.
    Cred ca Ponta ar trebui sa reia acel proiect de salarizare unitara (sau asa ceva) care incepuse pe timpul lui Boc si sa faca o grila uniforma si valabila pentru toti bugetarii.
    Eu inca nu reusesc sa inteleg cum de sunt atat de multi bugetari care castiga mai mult decat presedintele sau primul ministru (uita-te la magistrati, la cei din sistemul de aparare si la cei din “law enforcement”). Nu stiu cum se poate ca un angajat din minister sa aiba venituri de la minister mai mari decat ministrul.
    2. Zielel trecute seful PwC din Romania a spus ca a ajuns sa le dea teste de limba romana la cei care vor sa se angajeze. Daca absolventii de facultate nu stiu sa vorbeasca bine limba romana cam cata meserie crezi ca stiu ei? Cred ca daca s-ar pune camere de luat vederi la toate examenele numarul de absolventi de facultate ar fi mult mai mic (asa cum ar trebui de fapt).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.