Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cei mai egali dintre talibani

Cei mai egali dintre talibani

La ora la care scriu acest text (şi sunt mai bine de 48 de ceasuri de la terminarea emisiunii), habar n-am care-i percepţia generală asupra desfăşurării ei. Dat fiind că nu eu sunt cel care candidează la bine plătita dregătorie europeană, iar viaţa mea de om obişnuit nu e influenţată în vreun fel de trecătorul episod “EBA şi Tonomatul”, nici nu sunt extrem de apăsat pe tema asta. Însă nu pot să nu remarc două lucruri. Primul dintre ele – recunosc, cu satisfacţie profesională – este că probabilul acord al Elenei Băsescu pentru legalizarea marijuanei a fost ştirea altfel ternei campanii electorale pentru alegerile europarlamentare, inspiraţia atacurilor politice a unor lideri de partide lipsiţi de idei şi, un week-end întreg, materie primă pentru ştiri şi dezbateri pe toate posturile importante de televiziune.

Al doilea, însă, o scriu cu amărăciune după ce am şi spus-o răspicat în emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea, e că talibanii anti-Băsescu nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ai preşedintelui României. Atâta ură la un loc, translatată (virtual sau chiar prin viu grai) Elenei Băsescu şi mie pentru că n-am tranşat-o în direct, rar mi-a fost dat să văd. Traian Băsescu este un personaj care polarizează. Îl placi sau îl deteşti, variantă de mijloc nu există. Nu ştiam că-i şi contagios, fie şi prin tranzitivitate. M-am lămurit citind uluit o postare (mult sub media de violenţă verbală a ultimelor zile) de pe blogul meu: “de azi, nici nu mai meriţi să te numeşti tonomat”. Cred că orice cuvinte suplimentare sunt de prisos…

Mai mult, aici

P.S. Vreau să-i felicit din suflet pe “colegii” de la Antena 3, autorii recent premiaţi de breaslă ai celui mai bun jurnal de ştiri, singurii din toată piaţa media serioasă care n-au găsit nici o ştire în toată emisiunea produsă de Trustul Intact. Şi să-i mulţumesc public Gabrielei Vrânceanu Firea pentru fair-play.

UPDATE: Ion Cristoiu sugerează candid că întrebarea privind legalizarea drogurilor ușoare ar fi fost pusă la cererea Elenei Băsescu. Așa-i când te retragi ca să demonstrezi ceva, iar efectul e invers. Ajungi să accepți necondiționat invitați în promo-uri electorale înregistrate și să devii accesoriu nedorit în emisiunile altora.

POVESTEA POVEŞTII

Comentarii

comentarii

Similar Posts

183 thoughts on “Cei mai egali dintre talibani

  1. Nicidecum. Dictatura se naşte doar atunci când netezim drumul spre putere pentru cei ce nu merită să o deţină, nu ştiu să o folosească şi mai ales nu doresc să asculte părerea nimănui.

    Tocmai teama de dictatură m-a făcut să intervin aici.

    Cea mai periculoasă dintre dictaturile posibile, e dictatura prostiei rănite de privirile pline de milă şi de dispreţ ale celor ce te ascultă. Priveşte te rog la:

    http://www.youtube.com/watch?v=52-Rit_gZBU
    (0:35)

    şi vei vedea cum bate nervoasă din picior.
    Cei ce îi aplaudă discursul de mai sus, ca şi cei ce râd copios în imaginile de mai jos (0:58):

    http://www.youtube.com/watch?v=5VB7owStPI8

    nu vor rămâne “nebăgaţi în seamă”.

    Crezi că doamnele care o înconjoară ca nişte preotese ale lui Zeus, îi netezesc cutele hainei cu o grijă suspectă, îi încurajează prostioarele cu o privire maternă (!?), sau pur şi simplu dau semnalul declanşării aplauzelor furtunoase, vor scăpa? Dă Doamne, să găsească drumul spre ieşire! Eu mă îndoiesc.

    Chiar nu-ţi dă de gândit, atenţia de care se bucură intelectualii, exprimată în chiar emisiunea ta? Îţi reamintesc:

    „Declaraţia asta se referă la faptul că oricât le-aş aprecia calităţile intelectuale a acestor oameni, un lucru este sigur. Nu au caracterul şi dorinţa de a se integra în viaţa unui partid. Pentru că orice partid are nevoie…”

    Aşadar, intelectual sau nu e musai să te integrezi, sau cine nu-i cu noi e împotriva noastră.

    Nu e aşa mult până departe.

    Intelectualii au prostul obicei de a nu se supune disciplinei niciunui partid. Până şi generalisimul Stalin le respecta această opţiune, şi îi lăsa în plata Domnului. Gândeşte-te la Kapiţa, la Antonov sau la Serghei Korolev, părintele erei spaţiale. Asta e menirea lor, a intelectualilor. Să se îndoiască tot timpul de certitudinile afişate în lozincile propagandei idioate.

    Nu ne convine de intelectuali? Să-i trimitem dracului la canal, că tot nu sunt buni de nimic.

    Îi apreciez mult pe muncitori, pe ţărani, pe femeile de serviciu care spală în fiecare dimineaţă toaleta. Cu o condiţie: să nu ceară mai mult decât pot să dea.

    Crede-mă că sunt mulţi oameni simpli care dau dovadă de mult bun simţ. Pe vremuri, ţăranii îşi ridicau pălăria până şi în faţa unui mucos care abia intrase la liceu. Nu mai vorbesc de medicul, învăţătorul sau preotul din sat, care erau priviţi ca nişte apostoli.

    Îţi poţi tu imagina însă un Galileo Galilei, supunându-se majorităţii care o ţinea pe-a ei că Pământul ăsta pe care călcăm ar sta nemişcat, adică ţeapăn ca un mort în păpuşoi?

    N-aş vrea să fiu profet, dar primul cu care va începe, după ce va apuca puterea de coarne, vei fi chiar tu.

    Tu, care i-ai dat la o parte mărăcinii gramaticali din drum.

  2. @ mery: ma tem ca nu ati citit cu atentie postul meu, dar, ca sa fie clar: nu clasa politica ne-a divizat pana la talibanism, ci … mediatorul natziei (nu fiica-sa, cum spuneam)

  3. Buna seara d-le Ciutacu,

    Am citit intreg articolul pe care l-ati publicat si am ramas dezamagita de ceea ce s-a intamplat cu o zi inainte de emisiunea cu Elena Basescu.Eram convinsa ca se va intampla si speram sa nu se fie asa.Dar s-a intamplat;de ce un om obisnuit(chiar daca Dvs.totusi nu sunteti ,trebuie sa recunoatem ca sunteti o personalitate)a trebuit sa traiasca experienta presiunii ,a tensiunii psihice-directe sau indirecte cum a fost-din partea unor oameni care trebuiau sa stea in banca lor,nu sa navaleasca pur si simplu sa vada ce,cum,despre ce veti discuta cu invitata.Dar daca invitati o alta tanara candidata,care n-avea legatura cu Basescu,mai venea vreunul?!Hai sa fim seriosi,cei care se invart in sfera politicii (inalta sau mai putin) sunt toti o apa si un pamant,vor doar interesul lor si atat!
    Ce asteptau de la Dvs.?!Nu si-au dat seama ce Om sunteti?Nu v-a facut si n-o sa fa faca nimeni sa fiti cum vor ei.Aveti viata grea,de tras,langa nimicnicia astora.Va rog doar sa nu va mai infuriati degeaba-suferiti si nu aveti absolut nimic de castigat,doar poate pierdeti sanatatea si nimanui nu-i pasa(v-o spun din experienta mea).

    Va doresc cat mai putine experiente de aceasta factura(ca sigur o sa mai fie!)si sper sa aveti o saptamana cat mai linistita inainte de mascarada asta a alegerilor!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  4. ‘Ai să fim serioşi, domnule Ciutacu! – zisei eu, continuându-mi monologul pe plaiul dumneavoastră…
    Chiar credeţi că hiperrăutăcismul unora la adresa Elenei Băsescu are la bază dorinţa lor de-a lovi în preşedintele Băsescu?
    Chiar nu vedeţi că, aşa prostuţă cum e, se pricepe totuşi nu să distorsioneze adevărul, ci chiar să-l răstoarne cu susul în jos?
    Nu “din cauză că” e “o Băsescu” lumea dă în ea, ci, dimpotrivă, “graţie” faptului că e fata lui Băsescu a ajuns atât de sus, într-o poziţie de primadonă, de posibil viitor politician, într-o poziţie vizibilă, unde lumea o bagă de seamă, o bagă ÎN seamă, ceea ce e de-a dreptul un miracol.
    În mod normal, dacă aveţi îngăduinţa şi lipsa de părtinire să acceptaţi câteva adevăruri fără echivoc legate de acest personaj, anume că:
    1) Nu e timidă şi cam superficială, ci de-a dreptul netrecută prin şcoală, nici măcar pe repede înainte, ca mulţi din generaţia ei (mă refer la liceu, nu la mai mult)
    2) Pentru o persoană de 29 de ani are o dotare atât de slabă la capitolul inteligenţă, încât cei apropiaţi ei (parinţii) ar fi trebuit să se îngrijoreze , medical vorbind…
    3) Dacă totuşi admitem mitul timidităţii excesive,patologice, ei bine, atunci oamenii cu o aşa de slabă înzestrare în auto-control NU AU CE CĂUTA în faţa publicului ca să-şi facă psihoterapia curajului.
    4) Faptul că a făcut un fel de progres de când a ieşit pe firmament şi până în zilele noastre, faptul că aşa, cu dicţia varză, cu mintea la pământ, cu tremurătura enervantă a glasului, totuşi elimină propoziţii pe gură se datorează prezenţei unei mici armate de doici-dresori-consilieri de imagine care o ajută să supravieţuiască mediatic în fiecare zi,

    atunci trebuie să admiteţi că, dacă nu ar fi fost fata preşedintelui, niciodată, în nicio conjunctură o persoană ca Elena Băsescu nu putea ajunge în ochiul public.

  5. maitre, hai va rugam noi frumos, dati niste audiente, sa vedem cat de rau luara bataie pitpalacii aia de la realitatea

  6. Eh, la unii poate nu e ura si poate indemnul de-a o transha pe eba nu vine din nici un sentiment vizavi de tac-so. E pur si simplu neputinta de-a nu putea face nimic atunci cind o prosta, o fitzoasa, o strimbaciune, o analfabeta, se produce public. Oricum eu unul ma duc la vot doar ca sa fiu sigur ca nu iese proasta asta. Prefer becali sau vadimi sau orice altceva. Pentru ca Prostia e sora cea mai mare si mai puternica din familia Prostie-Nebunie-Rautate. Iar tu, Victor Ciutacu, esti extrem de mindru de prea-indreptatitele-si-justificatele tale flegme purulente dar vai, ce sensibil, si ce deontolog devii la picaturile fine de scuipat ce vin dinspre altii.

  7. @Caruntu
    Lasa tata c-o sa-l invite treninguristul pe Crin sa-l intrebe tabla inmultirii si tinutul mainilor la spate,batistuta,unghiuta,dar noi astia anti Basescu sa fim obiectivi,BAI TATA CU JEGURILE TREBUIE SA FI JEG!
    PS-Imi cer scuze ca nu pot fi obiectiv,in ultima vreme am invatat sa fiu cum trebuia sa fiu dintotdeauna si cum m-a invatat societatea capitalista:sa tratez pe fiecare asa cum e.

  8. Tocmai am urmărit taifasul maestrului. Hai că tot l-aţi făcut. Dumnealui a fost chiar pe lângă. Deci [relative] felicitări!

  9. Sunteti prea putini oameni de valoare in romania ca sa va certati intre voi.vorba aia tu ii esti profund simtatic si viceversa si pe praful asta e pacat sa refuzi.totusi nu ne-a explicat cum se “smechereaza” voturile.succesuri!

  10. Talibani din toate zarile, uniti-va !

    P.S. Niste tzarani, da-i dreaku !

  11. @UPDATE
    Faptul ca domnul Cristoiu abereaza cu gratie de o buna bucata de vreme si in JN si la Gabi Firea si la ZigZag l-am semnalat de nenumarate ori pe blog . Dintr-o solidaritate pe care n-am inteles-o ,toti aceia care puteati sa-i dati replica ati cam tacut . Poate ca de data asta ii raspunzi cum merita.

  12. apropo de:

    1. MODERATÓR, -OÁRE, moderatori, -oare, s.m. şi f., s.n., adj. 1. S.m. şi f., adj. (Element) care moderează, ponderează, frânează, potoleşte. 2. Persoană care conduce o dezbatere, de obicei, publică, o masă rotundă, o emisiune cu mai mulţi participanţi. 3. S.n. Dispozitiv de reglare a vitezei de mişcare a unui mecanism. 4. S.n. Substanţă folosită pentru încetinirea mişcării neutronilor. – Din fr. modérateur, lat. moderator, it. moderatore. – sursa DEX

    2. “pipite” (cum le-a numit crin) si elene)

  13. Referitor la UPDATE: N-aş merge aşa departe ca maestrul, dar întrebarea i-a convenit, poate, fără să-şi dea seama. Oricum n-are dreptul să comenteze că-i pe lângă rău de tot din punctul meu de vedere.

    @IoanaP
    Aş fi reacţionat în funcţie de nivelul intelectual şi de notorietatea unei dudui X de la “minunată domnişoara asta domnule Ciutacu” la accese de “talibanism” aidoma celor faţă de EBa. După emisiune, dacă raportul intelect/notorietate ar fi la fel de mic (sau mai mic), cred că aş fi reacţionat la fel, faţă de întrebările drăguţe, de emisiune mondenă.

  14. Unii îmbătrânesc urât. Foarte urât! Stimabilul Jack nu mai are nicio limită. Își dă cu părerea în editorial despre prestația fiicei geniului din Murfatlar la ”o emisiune tv de joi seara”. Pardon?! Nu cumva Jack scrie într-un cotidian condus și de cel care a realizat emisiunea cu pricina?!!
    Iar după frazele astea două ”Nu ştim dacă întrebarea a fost cerută de interlocutoare în pauza publicitară.Sigur e însă că ea a vrut să se discute despre acest subiect.” am renunțat să mai citesc. Greața e atât de mare, încât, vorba ta, mă duc să vărs.
    Și probabil că subiectivismul mă face să fiu convinsă că Nașu(SRS) nu se poartă așa, cu cei mai tineri și mai în vogă decât el.

  15. Salutare. E prima data ca postez pe acest blog si sunt absolut socat de cum s-a trecut cu vederea peste cel mai grav lucru al Elenei in emisunea lui Victor. NU STIE CE E NABUCCO!!! Victor, aici m-am cam suparat pe tine desi te apreciez f. f. mult. Trebuia sa ii spui: “Elena!!! Este inacceptabil sa fii candidat la PE si sa nu stii ce e aia gazoductul Nabucco”. Tu i-ai zis ceva de genu: “Bravo, un raspuns sincer”.
    Si sunt dezgustat de cum e tratata: Fata traumatizata de succesul tatalui. De ce nu s-a discutat despre asta la vreun jurnal al Antnelelor?

  16. Domnule Ciutacu, emisiunea cu interviul dumneavoastra a fost o rusine, o magarie la adresa notiunii de democratie. Nu va afecteaza deloc! Atunci, stati putin ca va spun eu ce ar trbui sa va afecteze. Va sa zica “genialul” ziarist are in “bataia pustii” o impostoare, progenitura prezidentiala. Ce face domnul Ciutacu cu aceasta ocazie?? Face o “bifa de trei lulele” cu refularile sale de “public relation” a relatiei sale cu presedintele.Nu numai ca publicul nu a avut ocazia sa afle “analfabetismul politic” a duduii, daca i-s-ar fi pus intrbari care sa eploreze cunostintele care nu le are dar, “genialul “i-a dovedit presedintelui ca desi a putut sa dea cu neghioaba de pamint nu a facut-o.Asta este o marinimie prosteasca. Aceasta atitudine a dumneavoastra este o desconsiderare crasa fata de publicul care va platese indirect salariul, acest public avea tot dreptul sa afle cit de incompetenta este aceasta candidata.Ce sa mai vorbim de ‘bowl sheet-ul” pozitionarii dumneavoastra politice: va citez : ” eu consider ca realegera lui Basescu va fi o catastrofa nationala( Copie dupa Bogdan Teodorescu) hai da de, luptati contra lui Basescu protejindu-i progenitura.
    Nu gasesc decit doua explicatii posibile pentru tradarea publicului dumneavoastra:
    1. Mogulul a intors foaia si atunci ati executat un interviu la comanda.
    2. Vi-s-a urcat “genialitatea” la cap si credeti ca in emisiunea dumneavoastra puteti face orice,inclusiv public relations pentru ilustra dumneavoastra personalitate, ignorind flagrant ddreptul publicului la o informare corecta. Cred ca si daca va “puneti cenusa in cap” increderea publicului in dumneavoastra s- fisurat, acsta este inceputul sfirsitului carierei dumneavoastra de “formator de opinie, deontolog premiat. Asta aveti de pierdut, increderea publicului. Este cam tirziu daca pina acum nu ati inteles ca singurul capital al unui ziarist este increderea publicului.

  17. @Petru Avram:
    Va rog sa-mi explicati ce ati vrut sa spuneti prin formularea urmatoare:
    “Aş fi reacţionat în funcţie de nivelul intelectual şi de notorietatea unei dudui X de la “minunată domnişoara asta domnule Ciutacu” la accese de “talibanism” aidoma celor faţă de EBa.”Iertati-ma,dar n-am inteles.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    IoanaP

  18. @SorinM: sunteti ilustrarea perfecta a speciei isterice pe care am descris-o in textul de mai sus. va multumesc pentru confirmare, era chiar pacat de la Dumnezeu sa-mi lipseasca exemplele vii. o sa ma lipsesc fericit de increderea dumneavoastra, eu fac emisiuni pentru oameni rationali.

  19. Secetă mare de subiecte, coane? Cu ăsta crezi c-ai rupt gura târgului?
    Acu’ţi place sau nu, i-ai făcut campanie electorală gratuită. Ş’asta n-are nici-o legătură cu oareşce considerente “jurnalistice”.
    Citind cam toate comentariile n-am prea găsit nici-unu’ care să fie transmiţător de ură sau talibanism. Apropo, de ce nu spui la care comentariu te referi? P’ormă, dac-o fi unul, e normal să faci caz de el? Să strigi în gura mare: Talibaniiii!!!???

  20. Salut Ciutace,
    Eu, am obosit rau de tot, ca sa mai pot asculta “politicieni” care vor se ne spuna ce o sa faca.. pe mine ma intereseaza ceea ce au facut deja si ceea ce fac in prezent.
    Iar ca sa iau exemplul domnisoarei basescu, nu sunt incantat nici 0,01 % ..
    Cat despre elenutza acre este de acord cu marijuana..ma gandesc si sper ca vorbea din experienta ca altfel nu stiu de ce a mai vorbit.
    Tot respectu’ ..

  21. ciutacule, te rog sa nu cenzurezi asta… mor de ras citind dialogul tau (un dialog al surzilor) cu sorinM…
    stiu ca nu intereseaza pe nimeni ca rad cu gura pana la urechi (de fapt fac haz de necaz…) dar compar postarea tipului cu prestatia unor tipi de prin galerie; a unora din cei care dirijeaza galeria, dau tonul cum se spune (indiferent daca sunt au ba lideri reali)
    i-ati vazut toti pe la meciuri. dezbracati la bustul gol chiar daca afara ploua; cu sau fara fular pe fata. dand – obligatoriu!!! – puternic dintr-o mana.
    desteptii astia stau cu fata la galerie si cu spatele la teren. nu conteaza ce se joaca, in functie de ce vad in fata lor (la ceilalti “galeristi”) intorc si ei fata spre teren. rar si doar ca sa injure adversarii sau arbitrii.
    ei nu vad meciul. stau cu spatele si injura. urla cuvinte care rimeaza cu UE. nu-i intereseaza regulile jocului. daca e dinamovist si pica un caine, “curva aia de arbitru” tre sa penalty. daca pica un adversar e simulare. pt ei, un arbitru bun e numai cel care da totul pt ai nostri si executa adversarul.

    p.s. – a naibii paralela – vad la tv ca in seara asta 200 de fanatici ai cainilor au urlat la luna de suparare ca a luat dinamo bataie si – atentie!!! – au vrut sa dea iama in vestiarul dinamovistilor sa le ceara socoteala; adicatelea, domnii suporteri (care, teoretic, tre sa vina la meci sa urmareasca partida) s-au transformat in antrenori, conducatori, patroni, finantatori…
    asa si cu ultrasii internautici sau cu unii telespectatori ai antenelor; ce reguli, ce CNA, ce deontologie… vor sa faca ei regulile, se simt ei patroni, de parca A2 ar fi a intregului popor…

    de aia rad… dar nu e un ras a bine…

  22. Domnule Ciutacu, daca pretinzi ca sunteti rational atunci aparati-va cu argumente “rationale” nu cu epitete.By the way, “isteric”,conform dictionarului, nu prea are de a face cu contextul dat, asta rational vorbind.Dumneata daca doresti sa te aperi raspundeti mai intii acuzatiei conform careia ati ignorat dreptul publicului de a vedea candidata in toata stupizenia de care este capabila si, pe care a dovedit-o ,in trecut, cu virf si indesat.Si apoi explica-ne, rational de ce trebuia sa asistam la cea mai penibila birfa in “long time”.

  23. @ horya: banuiesc ca va referiti(si)la mine. Daca da: in urma emisiunii cu duduia am scris un comentariu. Apoi m-am marginit doar la a citi comentariile altora . Nu mai am nimic de comentat la subiect. Am mai comentat pe alt blog ca m-a dezamagit Ciutacu in emisiunea sus-mentionata. De ce m-a dezamagit? Pentru ca a ajutat-o pe duduie sa-si mai “indulceasca imaginea”. Nu vroiam singe pe pereti, ci pur si simplu sa nu o lase sa-si recite poezia (jalnica reprezentatie, oricum) , sa-i mai puna macar una sau doua intrebari mai incomode. Ca , slava Domnului, Victor e maestru in treaba asta ,stiind sa ramina civilizat. Repet : mi s-a parut ca aminoi au “falsat”.

    Oricum zarurile sint aruncate in ceea ce o priveste pe EBA. Discutia , in ceea ce o priveste, este sterila . Continui sa sper ca nu va cistiga.

  24. Nu am urmarit emisiunea, pentru ca banuiam cum va fi. Aici (cu tot respectul) psihologia v-a jucat un renghi de zile mari. Nu e musai sa imi raspundeti, dar icercati sa va dati singur raspunsul: daca (per absurdum) ati fi avut ca interlocutor o tanara cu toate calitatile (care or fi) si defectele (cate or fi) EB, dar care nu ar fi fost fiica uneui zeu anume, si nici fata unui personaj f public in conflict deschis cu dvs-tra… ei bine… tot asa ati fi conceput si realizat interviul?

    Ati fost foarte neutru si foarte cavaler, de acord. Ramane de intrebat daca fata in fata cu impostura crasa, trebuie sa te mentii in limitele neutralitatii si curtoaziei.

    Cred ca i-ati dat un bilet de onorabilitate semnat in alb. Credeti-ma, nu avea nevoie. Organizatiile PDL au primit deja ordin “de sus” ca la fiecare sectie de votare sa fie cel putin 10 voturi pentru EBA, asa ca fatuca este deja aleasa prin voturile activistilor PDL (si nu neaparat ale junilor amatori de iarba, car vor fi doar frisca de pe tort).

  25. Dom’le, ati distrus de tot si termenul de “taliban”! Eu inteleg ca-i pus la misto, dar, personal si in consonanta cu Badea, mi-ar placea sa vad si eu niste adevarati talibani in campania asta! Adica sa-i vad ca fac ceva specific lor,ceva talibanesc, daca mi se permite termenul, nu doar zbierind opariti pe net, scandand numele cuiva si fluturind steaguri! Astea pot face toti putaii! Sa va vad la fapte, smecherilor de tastatura, cu omor inainte, nu asa! Are vreunul sange-n el si spirit de sacrificiu sa-l ia la omor pe vreun candidat, oricare ar fi el? Ca inafara de nebunul ala care a aruncat cu cerneala-n ciocul lui Constantinescu acu ceva timp, n-am vazut nimic cat de cat curajos in 20 de ani! Halal popor! Vorba lu’ Badea: m-am saturat de vorbe, vreau sa vad si ceva fapte! Daca nu, atunci “ciocu’ mic”, vorba panaramei aleia din parlament! Revolutiile nu se fac cu dreptul la replica, cu “deontologi”, cu pixul sau stiloul, cu laptopul, cu filmulete de pe youtube, cu schimburi de pareri si idei intr-un studio linistit si plin de bun-simt intre diferiti insi care mai de care mai coerenti, cititi, respectabili si/sau fandositi pe la TV, intrerupti din cand in cand de reclame la diuretice si laxative, ci cu arme ba, cu sange, cu omor, cu spirit de sacrificiu si curaj(ca sa nu zic “coaie”), bai, generatia twitter, facebook si messenger! Maturizati-va si terminati odata sa sperati ca vreun nene de pe la TV (care-i platit sa faca rating) sa va stearga la cur si sa va faca dreptate!

  26. N-am inteles totusi de ce sunt numiti talibani si cei pro Basescu si opozantii. Titulatura de taliban este folosita in diferite ocazii doar in sens peiorativ.Talibanii originali, cei din Afganistan, s-au facut celebri mai ales datorita sustinerii unor obiceiuri primitive, barbare, absurde si imbecile.
    Traian Basescu ne-a demonstrat in toti acesti ani de cand s-a cocotat la Cotroceni , ( si cu ajutorul votului meu ) cum NU trebuie sa fie un presedinte. Exemple sunt cu nemiluita, insa, a vedea toate minciunile, mitocaniile , bataia de joc, prefacatoria si tupeul acestui om impreuna cu unii membri ai familiei sale si sa te faci ca nu le vezi sustinand-ul cu spume la gura ( uneori ) , atunci te poti numii taliban. Dar ca sa sa sustii cu tarie bunul-simt, respectarea legii , comportamentul civilizat , anticoruptia ,intr-un cuvant NORMALITATEA , nu cred ca te poti numii tot taliban.

  27. @IoanaP
    Se referea la întrebarea dvs. (care presupun că se dorea retorică sau, în orice caz, îi era adresată mai devreme domnului Ciutacu, dar nu-mi convenea mie prezumpţia dvs. cu privire la fapte pe care le-aş fi făcut eu şi alţii în anumite condiţii, aşa că am răspus) pe care o citez: “de ce un om obisnuit(chiar daca Dvs.totusi nu sunteti ,trebuie sa recunoatem ca sunteti o personalitate)a trebuit sa traiasca experienta presiunii ,a tensiunii psihice-directe sau indirecte cum a fost-din partea unor oameni care trebuiau sa stea in banca lor,nu sa navaleasca pur si simplu sa vada ce,cum,despre ce veti discuta cu invitata.Dar daca invitati o alta tanara candidata,care n-avea legatura cu Basescu,mai venea vreunul?!”. Ce doream să zic era că poate “mai venea vreunul” să se intereseze şi dacă pe candidată nu o chema Băsescu, că indiferent de nume ea ar fi cerut voturile aceluiaşi popor şi era la fel de uninominal aleasă ca preşedintele (în condiţiile în care era independentă ca domnişoara EBa). Nu ştiu dacă a năvălit cineva să-l “ia la întrebări” pe jurnalistul Ciutacu dar dacă s-a întâmplat aşa ceva a fost la invitaţia dumnealui. Deci nu înţeleg ce aveţi cu democracy&free speech.
    În speranţa că m-am făcut mai bine înţeles, lucru ce-mi iese greu în ultima vreme, şi cu aceiaşi stimă,
    Petru Avram.

  28. Cer scuze de offtopic-ul de mai devreme,ideea fundamentala in ratiunea mea marunta este sa nu ma incolonez in spatele unor idei ce dau bine maselor largi si nici sa aprob marketing de slaba calitate in speranta ca cineva imi va pune linkul de blog intr-un site de succes cu scopul clar sa prind un pixel de publicitate.Nu o sa port niciodata vreun Jihad cu cineva care nu ma afecteaza in nici un fel, e contraproductiv.Faptul ca nu am aceleasi idei cu un formator de opinie ar trebui sa se inteleaga asupra caracterului unei persoane.Din diversitatea ideilor apare unicitatea oamenilor si nu din acceptarea acelorasi idei din dorinta de a nu deranja si obtine interese meschine si personale.Locul buzelor mele e sub soare si nu in locuri in care el nu patrunde,prea multa “onanie” intelectuala colectiva strica.As putea sa spun acelor oameni sa se tirasca inapoi din grota din care au iesit,urasc pupincuristii.Multa bafta tuturor si multumesc inca odata.

  29. “este lume care ma place, este lume care nu ma place…..”, zise eba la Antena 3.

  30. Daca EBA a declarat ca e de acord cu legalizarea drogurilor usoare,atunci inseamna ca cei care o vor vota pe 7 iunie,sunt de acord cu distrugerea poporului roman

  31. @SorinM: nu trebuie sa ma apar, fiindca n-am faptuit nimic. publicul are la indemana telecomanda, cea mai dura arma pe care o poate folosi impotriva mea. nu-i place, schimba. la mine pe blog, folosesc fix ce termeni vreau eu.

  32. @SorinM

    “Si apoi explica-ne, rational de ce trebuia sa asistam la cea mai penibila birfa in “long time”.”
    Probabil datorită ţie, care ai susţinut această bârfă în mod sistematic!

  33. Cer scuze si ingaduinta pentru faptul ca ma abat de la subiect.Pe 31 mai 2009 am parcurs cu masina drumul de la Brezoi la Petrosani,un drum care de la Voineasa pana la Petrosani este complet distrus dupa parerea mea de cei care exploateaza lemnul din padurile zonei de langa fosta statiune Vidra(pacat ca este parasita),din loc in loc apar tablite indicatoare “PROPRIETATE PRIVATA CASCADE EMPIRE”,in zona sunt taieri masive de padure in stilul binecunoscut,adica despadurirea este totala,nu inteleg de ce nu se exploateaza padurea selectiv,ma gandesc eu ca din doi arbori numai unul sa fie taiat,de asa maniera sa nu mai avem alunecari de teren si colmatarea barajului din apropiere cu aluviunile aduse de apele ploilor.Probabil ca tot lemnul va ajunge in Austria de unde de fapt este proprietarul padurilor respective.Drumul respectiv este distrus de utilajele grele folosite la despadurire si de faptul ca in iarna trecuta au fost folosite cantitati mari de nisip cu sare,material care dupa cum se stie dizloca asfaltul creand cratere si prin asta drumul devine impracticabil.Dupa cum se stie,de curand premierul Boc a anuntat ca a alocat bani pentru reabilitarea acestui drum,mie personal mi se pare anormal ca firma austriaca sa distruga drumul,iar noi platitorii de impozite sa suportam in totalitate reparatia drumului,cu toate ca am banuiala ca din vanzarea lemnului din zona respectiva statul nu castiga nimic si in plus la toate cele scrise,calitatea lucrarilor de reparatii(cu toate ca sunt la inceput)este indoielnica.Ar fi bine domnule Ciutacu ca reporterii colegi ai dumneavoastra sa cerceteze putin situatia si nu in ultimul rand sa filmeze zona extraordinar de frumoasa si linistita inainte de a fi distrusa.Ma gandesc totusi ca acest drum este reparat degeaba,pentru ca cei cu taiatul padurilor il vor readuce din nou in stare proasta si necirculabil.

  34. @nea victor: fii atent la o chestie care vine de la un tip care-l respecta pe base. adica eu. din punctul meu de vedere ai dat o lectie de profesionalism greu de dat in situatia de fata. si in conjunctura politica actuala. stii si tu la fel de bine ca mine ca cei care-au avut ochi sa vada si urechi sa auda, au vazut si au auzit. la un moment dat o sa se mai lumineze lumea si o sa afle ca nu trebuie sa spinteci pe cineva cu satarul ca sa-l faci sa urle. ca nu trebuie sa sara sange din ecran ca sa-i iei maul aluia. repet. am vazut multe toc souri la viata mea. dar este prima data cand am vazut echilibru. eu te vad ca pe-un baiat destept care colectioneaza fluturi rari. si la un moment dat i se nimereste sub talpa o furnica. tu ai ales s-o pui in insectar in loc s-o calci. ca sa apreciezi clasa, iti trebuie un reper de la polul opus.
    cand ai timp de citit sa-mi spui, sa-ti povestesc de ce-l respect pe base. tie ti-ar satisface o eventuala curiozitate iar pe altii i-ar invata care este diferenta intre visceralitate si capacitatea de a demonta inteligent un angrenaj extrem de complex. si care-i cheia. o zi buna.

  35. Toti avem pacatele noastre pentru ca nu degeaba s-au nascut bancurile cu “ai sapca … n-ai sapca”. S-ar spune ca e “normalitate” in anormalitatea noastra. Cu respect.

  36. Victor, ai creat o specie periculoasa pe blog.
    astia sunt in stare sa-si manance si creatorul, atat de ingustati sunt.
    pa!

  37. De ce mai insistati pe subiect?Sunt altele mult mai grave,pe care lumea le ignora intentionat sau de teama.Presedintele tarii a determinat un asemenea comportament la nivel national.In momentul in care o voi vedea pe Ioana Basescu suspendata din randul notarilor publici pentru incompatibilitate,ma voi mai gandi daca sa ii acord atentie sora-si.Dar deocamdata legea exista numai pentru unii…iar pentru altii e preferentiala.Se face mult caz pentru o nimeni,care este ceea ce este ,pentru ca e “fiica lui tata”(aici am citat-o pe ea).Daca imi dati niste realizari profesionale ale domnisoarei in cauza ,prin care s-a facut remarcata,voi intelege tot tam-tam-ul asta,sincer.

  38. @magus
    la basescu nu este nimic “extrem de complex”. basescu este un alcoolic.

  39. @Irina: pentru ca vreau si pentru ca pot. vreti sa scriu despre Chiuariu? 🙂

  40. Victore, cred ca emisiunea asta a fost un test… ca sa vezi cati mai au 2 neuroni si cati nu au nici unul…
    Nu spun ca l-ai facut intentionat, dar acum privind la rezultat, cred ca esti de acord cu mine ca ai o imagine mai clara despre tendintele poporului roman ( cel putin cel care mai sta on-line)…
    Astia suntem…din cauza asta fac astia ce vor din noi… pentru ca suntem prosti ( da ma includ si pe mine in categoria asta, pentru ca ar fi trebuit sa emigrez ca sa nu iau parte la ceea ce se intampla acum)

  41. Am ezitat mult pana sa postez ceva la fila asta de jurnal. Am incercat sa ma pun in locul lui Victor si am descoperit ceva, care este banal, dar care poate ca ne scapa noua, celor care nu ne exprimam in fata camerelor tv – EXISTA TREI PERSONAJE: Realizatorul , Interlocutorul si Publicul. Realizatorul nu este (sau nu ar trebui sa fie) nici avocat si nici inchizitor, ci un cercetator care scoate la iveala fapte si reactii ale interlocutorului. Publicul este cel care va interpreta, apara sau acuza si care va trage o concluzie eterogena. In cazul in care interlocutorul este un candidat, concluzia se va traduce si intr-o sentinta data la urne.

    De ce tindem sa fim talibani? Ne este cumva frica de capacitatea de judecata a celorlaltor telespectatori si am vrea ca ei sa fie manipulati?

    In concluzie, avand incredere in judecata comuna si din respect pentru telespectatori si eu as fi procedat exact ca Victor.

    Bogdan Teodorescu nu este realizator al unei emisiuni, ci un interlocutor. Ca urmare isi poate permite si are tot dreptul sa fie inchizitorial.

    Parerea mea.

  42. Eu doar atat vrea sa va spun:LA MULTI ANI !
    Macar azi uitati de cele rele si bucurati-va de aceasta zi minunata .
    Mi-am propus sa nu comentez azi despre politica dar cred ca nu ma pot abtine ,vazand doua gramezi de frustrati dar am o idee d-le Ciutacu:invidiosii,complexatii, oamenii plini de ura ,etc;dati-le cate o bombonica sau o guma de mestecat ,poate le mai trece de cida .

  43. Am vazut-o aseara pe EBA la emisiunea lui Ion Cristoiu! Nimic schimbat, doar ca a prins un pic de tupeu. Oricum aceste zile s-a scris atat de mult despre ea, incat tare ma tem ca iese europarlamentar. Oricum e ordin de la Zeus sa castige un post la Bruxelles.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.