Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Ce isteaţă păreai, tu, dacă nu erai toantă

Ce isteaţă păreai, tu, dacă nu erai toantă

Multă vreme am suspectat-o de inteligenţă primară neşlefuită (nu şi de educaţie, har Domnului!) pe Elena Udrea. Am greşit, am fost un dobitoc. Ultimele zile mi-au întărit, cu vârf şi îndesat, ceea ce începuse să mi se contureze în creierii capului. Multiministra preferată a preşedintelui, pe care o bănuiam de planificarea atentă a carierei sale politice, e nimic altceva decât o ţăţoaică parvenită şi subtilă ca o bordură chinezească. Extrem de resentimentară, nestăvilită, nu ştie să disimuleze, îşi pune mâinile-n şold, suduie, dă din casă chestii destinate intimităţii de budoar.

Nu-i vreun secret, pentru absolut nimeni din mica şi meschina lume a mass-media, că Fiscul s-a dus chitit pe execuţie la Realitatea TV. Şi că Sorin Blejnar, şeful ANAF, îşi joacă postul năvălind peste cel`lalt Sorin, Vântu, pre numele său mirenesc. Motiv pentru care, pe durata controlului, s-a raportat pas cu pas către stăpânire stadiul de îndeplinire a ordinului. Mediatizarea parţialelor a căzut în sarcina lui Dan Andronic, transferat, conform tradiţiei, la masa plină cu merinde, dar lovit de amnezie în privinţa practicilor nasoale şi reprobabile ale lui SOV de pe vremea când el însuşi era mâna lui dreaptă, inclusiv la Realitatea.

Când gogoaşa s-a copt suficient de tare, a ieşit ca găina pe grămadă, semn de mare inteligenţă, însăşi Nutzyka, fix la Realitatea, post tv pe l-a umplut de bani când era (doar) la Turism şi acum îl acuză că vrea să trăiască din fonduri bugetare de la ministere, să se dea ea mare că ştie cât urma să iasă, la virgulă, valoarea prejudiciului pricinuit statului de mogulul eolian. Să vezi minune, odată finalizat controlul, acţiune supusă (conform legislaţiei) secretului fiscal, prejudiciul constatat a fost exact ăla de-l anunţa precupeaţa când şuiera printre degete pe post. În clipa aia, oriunde-n lume, până şi-n Bulgaria, şeful Fiscului şi toată echipa de control erau zburaţi instantaneu (şi pe vecie) din sistem. Asta înainte de trimiterea lor rapidă în judecată pentru încălcarea secretului fiscal.

Dar noi suntem în România. Ţară în care o fiinţă precară intelectual stă cu dosu-i mare pe copii ale documentelor fiscale interne ale unei companii recent controlată de Fisc şi scapă din ele, cu ţârâita, încălcând încă o dată secretul fiscal, în scopul intimidării celor care n-au capitulat şi nu s-au înscris în oastea de strânsură a supuşilor ei, unei fiţuici gratuite. Pe care, teoretic, o patronează un derbedeu penal alunecos care s-a furat reciproc cu Vântu de nici ei nu mai ştiu care şi cui datorează parale, dar despre care numai copiii de ţâţă nu ştiu că ea o controlează. Şi de unde sunt preluate, întru desăvârşirea execuţiilor publice, în aplauzele platinatei, de ospătarul de casă al unui securist care, după ce a găurit bugetul statului preţ de peste vreo sută de milioane de euro şi a fugit la studii în America, a fost întors în ţară de la punctul de comandă al statului major. Ca să slujească şi el, ca atâţia alţii, drept paj la curtea unei caricaturi de dictator spirtier şi diliu.

P.S. Leana lu’ Nicu juisa de plăcere când afla cine cu cine copula. După mai bine de 20 de ani, Leana lu’ Traian are plăcerea perversă de a afla cine şi cât câştigă…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

126 thoughts on “Ce isteaţă păreai, tu, dacă nu erai toantă

  1. D. Victor, ce rapiditate!Cate cuvinte scrieti si cititi pe minut? 2.000? Saptamana asta joc la loto.Daca iau jackpotul, platesc 3.000 de interlopi, mituiesc spp-ul si jandarmi sa se imbete, ii pun pe interlopi sa le fure armele, iau puterea de la orci si ma proclam rege al Tarii Romanesti.Pe dvs va pun Seful PR al Cancelariei Regale ca sa cititi si sa scrieti la popor.Apoi, daca ar fi sa ma iau dupa ce ziceti dvs de coana udrea, ar trebui sa o tund zero si sa o jefuiesc, ceea ce ar fi contrar convingerilor mele-omul potrivit la locul potrivit-asa ca o sa fie colega dvs de Cancelarie pe postul Sefa Bordelurilor, pentru ca prostitutia va fi legala.Pe basescu il pun Seful Armelor, pentru ca armele vor fi la liber ca sa poata lumea sa ne impuste daca facem prea multe fapte bune.Boc va fi Seful Halucinogenelor pentru ca si drogurile vor fi legale.Videanu va fi Seful Circului sa distreze poporul de cel putin 3 ori pe saptamana.Va fi o singura pedeapsa pentru hoti, escroci, criminali, tradatori: vor fi jefuiti si trimisi la munca silnica sa constuiasca sosele si canale ca sa nu ne mai ia apa in fiecare an si sa irigam culturile agricole.Astfel fiecare roman va putea alege: sa fie om sau sa construiasca canale.

    PS: Nici prin cap nu mi-a trecut chestia cu “am luat bani”.Sunteti si dvs ca si mine si majoritatea romanilor: niste supravietuitori, orcile or sa plece si or sa vina altele.Datoria noastra este sa supravietuim ca sa putem sa reconstruim tara asta dupa ce se va alege praful si pulberea de ea.

  2. si totusi pe cine reprezinta elena udrea? ascensiunea ei fulminanta si implacabila depaseste capacitatea mea de intelegere? cine a pus-o unde este si cine ii deschide toate usile? doar marinarul? ma cam indoiesc…
    oarecum off topic, nu inteleg, de asemenea, cum de nu l-au potcovit pana acum baietii cu ochi albastri pe laszlo tokes? omul nu ar fi asa greu de terfelit, dar parca beneficiaza de gratia divina…

  3. Excepțional articolul dvs., domnule Ciutacu! Aveți dreptate, sunteți genial! Mi-a făcut o reală plăcere să citesc o scriitură atât de plină de substanță, umor și personalitate!Și, nu în ultimul rând, mă bucur să vă revăd la Sinteza zilei, cu aplombul și verva care v-au consacrat. Felicitări !

  4. Salut Ciutacule!
    Vad ca in Romania nu vorbeste nimeni despre dezastrul pe care americanii il vor trai in 1-2,3 ani! Hiperinflatia. Dolarul o sa pice!

    Uita-te la documentarul asta : http://www.youtube.com/watch?v=eb1n1X0Oqdw&feature=related

    Si poate incurajezi lumea, prin intermediul emisiunilor tale, sa cumpere aur si argint! Dezastrul o sa vina si in Romania!

    Bafta la emisiune, esti un tip ok!

  5. Nu stiu de ce va mirati ca este preferata lui Basescu ! Si a mea ar fi ….
    Salutari cu respect tuturor !

  6. Victor, această postare o ai de ieri, de parcă ai fi ştiut ce noi inepţii va debita toanta astăzi, la Shanghai. O, Doamne!

  7. Din Italia se vede bine doamna asta : blonda,tzatzoasa , imbracata bine, planuri multe puse in practica! Degeaba latram , ca-i merge bine . Vad ca toti o faceti proasta, din Italia se vede altceva !

  8. @ italianul

    Din Italia și, în general, din diasporă, s-a văzut altceva și în decembrie 2009, la alegerile prezidențiale. Acum vă place ce ați văzut ?!? Sunteți mândri de „viziunea” de atunci? Încercați să nu vă opriți la ambalaj, treceți și la conținut…S-ar putea să aveți surprize…

  9. Iosife muica de la 23:00!
    Se pare ca tu si italianul(01:24)aveti net la parnaie(si mai aveti de executat niste ani-zic si eu!),daca ati ajuns sa va doriti asa ceva…
    Liberare usoara!

  10. Vreau sa spun doar atat: “Explore the Carpathian garden” ca mare e gradina Ta, Doamne!

  11. Stii ca ma doare in cur de elucubratiile oricarei parvenite cu pretentii de demnitar al rahatului asta de tara, tin doar sa te informez ca notiunile astea pompoase gen “secret fiscal” “obligatie legala” au fundament doar sa mai gadile placut urechile prin presa. Daca citesti CPF vei descoperi cu insatisfactie ca anaf-ul NU are prea multe “obligatii legale” in ceea ce priveste “secretul fiscal”. Articolul 11 are cel putin 20 alte prevederi contrarii.
    In plus, restantele sunt chiar “foarte” publice:
    http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/Informatii/Infoagec/Bugstat
    de exemplu …

  12. Mă gândeam la logo-ul lu’ Nuțica.
    Ai văzut animația, cum ‘picură’ albăstreala din frunză?
    O fi aluzie la inundații ca atracție națională?
    Doar au investit în parcuri în zonele respective!

  13. apropo de logo..era normal sa ii zica GRADINA,nu PARC..IN PARCURI GASESTI ALEI ASFALTATE..in gradina,doar pietris si carari,cume in romania

  14. Sunt foarte necajita. Am intrat pe blogul Nutzicai, dar nu stiu cine i l-a facut, fiindca n-am reusit sa-i transmit ca e o femeie norocoasa de vreme ce azi tupeul tine loc de inteligenta, cultura, pricepere, eleganta, bun simt, decenta… As fi vrut sa-i explic ca niste rochii mulate pe corp si sanii pe afara nu tin loc de inteligenta si mai putin de cultura. Ba chiar sa-i spun ca acolo unde este, ar trebui sa se imbrace mai cu stil si nu e neaparat nevoie sa-si etaleze gentile si pantofii si cu atat mai putin formele, care nu sunt chiar de zeita. As fi vrut sa-i spun ca pe turisti poti sa-i atragi cu diversele sarbatrori romanesti – sarbatoarea de pe Muntele Gaina, de exemplu… Cu ceva ce altii nu au, ca munti si mare au toti, si poate mai frumoase. As fi vrut sa-i spun ca mai bine s-ar tine de facut poye artistice, ca cei care fac pozele astea sunt profesionisti si stiu s-o aranjeze, sa nu mai arate ca o toapa… Fiindca asta este.
    Dar n-am reusit sa-i spun toate astea, fiindca blogul ei, dupa ce ca astepti o vesnicie sa se deschida… eu n-am reusit sa trimit comentariul. Poate-i spune, totusi, cineva

  15. Citesc si ma minunez cati “oameni destepti si frumosi”are Bucurestiul.Noi provincialii suntem altfel.Despre doamna Udrea nu am decat o parere bunisoara.Provinciala si ea.Foarte mult i-mi place “domnul” Ciudatu sau Ciucatu,ca mereu incurc numele.Si eu nu mai semnez cu pseudonim ca sa nu uit cum ma cheama.

  16. @Alexandru Ciobotaru: oamenii inteligenti nu scriu “i-mi”. deci pleci, boule

  17. @Alexandru Ciobotaru:
    Iti destainui un secret. Nu trebuie sa fii inteligent ca sa stii ca “imi” se scrie legat (adica fara cratima, “minus” pe limba ta). Trebuie sa fii normal. Deci eu te-as retrograda mai mult decat Victor Ciutacu.
    P.S.: sa stii ca “fii” chiar asa se scrie, oricat ti-ar parea de ciudat).

  18. Mult tupeu si multa nesimtire se afla in gradina Elenei Udrea. Si multi prosti se uita cu sfintenie la ea. PDL-istii au ajuns pe cele mai inalte culmi ale dementei in politica.Se vede ca le e sfarsitul aproape.

  19. nu trebuie dat credit de inteligenta la orice taranca -cum e Udrea- ea e doar ambitioasa si constiincioasa- in folosul ei personal.
    nici nu e bine sa fii geniu…arzi repede…sau te ard altii…dar daca taranii voteaza si majorit cu facultati sunt lenesi- nu merg la vot- sau ca Badea-s-au ofticat pe viata…e normal ca taranii sa voteze tot un taran care si-a pus taranca sefa,:)

  20. Ce mai, e un spectacol total, de care as rade daca nu mi-ar veni sa plang… Ce cauta astia in fruntea tarii, nu inteleg.
    O, si ce imagine…In prim plan mai e o duduie care e tot cam pe acelasi calapod – “Regina Surprizelor”. Cine se aseamana se aduna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.