Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Câteva întrebări; pentru că n-am orbit

Câteva întrebări; pentru că n-am orbit

1. Premierul şi ministrul Economiei au declarat, ieri, după consfinţirea eşecului de la Oltchim, că Remus Vulpescu nu trebuie să mai conducă privatizări din fruntea OPSPI sau, direct, că trebuie demis. Până acum, nici un anunţ oficial în acest sens. De ce?

2. Acelaşi premier a anunţat, de mai bine de o jumătate de zi, la Sinteza zilei, că directorul editorial al ziarului Adevărul, Grigore Cartianu, nu plăteşte impozite pe venituri de 7.000 euro/lună. Până acum, nici un anunţ de autosesizare din partea ANAF, nici un text de dezminţire din partea acuzatului. De ce?

3. Raed Arafat a anunţat, tot prin vocea premierului, că “nu doreşte” portofoliul de ministru al Sănătăţii şi că stă un fel de interimar până la alegeri. De ce?

4. Domnu’ Dan a umblat ieri seară, într-o ţară membră a UE, cu milioanele de euro la sacoşă, scoase dintr-o sucursală de bancă străină, pe străzi, sub reflectoarele camerelor de luat vederi. Banca Naţională a României şi Spălarea Banilor tac. De ce?

5. Premierul şi ministrul Justiţiei au privit impasibili cum Kovesi anunţă că l-a pus pune pe Morar – chipurile, interimar – în locul ei şi se autoanunţă la DNA. De ce?

6. TVR îşi închide propriul canal de ştiri, iar apoi bagă bani şi subînchiriază frecvenţa de must carry unui post care ar fi trebuit să plătească pentru asta. De ce?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Câteva întrebări; pentru că n-am orbit

  1. P.S. In sensul ca rocada kovesi-morar ma face sa imi pun serioase intrebari despre un posibil blat la scara mare.
    Am inghitit cum am inghitit reabilitarea unpr, da’ “coabitarea” asta incepe sa ma lase rece…

  2. iti trebuie minte sa fii evazionist, ori Gregoir e idiot!
    Ponta este un mincinos ordinar care va duce de rapa USL, asta pana se va trezi Crin!

  3. Daca stam nitel strimb si-i judecam drept pe baietii astia o luam razna lejer.Nu stiu ce-i cu ei parca sint intr-o letargie continua sint prea calmi ,prea domoli.Eu unu sint dezorientat apropo de putinta lor de a rectifica si de a aduce pe calea buna tara asta.Cred ca in sinea lor urmaresc votul nostru peste 50% ca sa fie singuri la butoane.Tare mi-e frica ca nu vor fi prea diferit de ceilalti;or sa se apuce de tarasenii iar noi vom continua sa traim prost.

    Ma enerveaza la culme ca nu-s atenti la oportunitati care aduc venituri tarii.Trateaza lucrurile foarte importante cu o durere in fund de speriat.

  4. Domnule Ciutacu,
    NU o sa primiti raspunsuri si e evident ca au fel de fel de intelegeri cu basescu,iar rugamintea fierbinte a ministrului MAI sa o aiba in minister pe luluta”, faptul ca nu a propus cat a fost ministru justitei la DNA pe nimeni, cu vi se pare?
    Mai pot eu sa-i votez pe acesti oameni.
    Aceasta fiinta (vorba lui Badea)ne alerga prin sate sa vada de ce si cum am votat.
    Atunci sa-i voteze ea.

  5. ..nu cumva Ponta va discrediteaza la schimb?!? ma oropileaza lipsa de forta in actiuni, demers, pozitii, atitudini.Acceptarea cvorumului vadit antieuropean nu cumva e plata scaunului dupa kobe?!Inteleg ca la CSAT e vicepresedinte si mai inteleg ca 7 400 000 de romani nu prea mai exista in mintea lui.Intradevar la educatie avem nevoie de bacalaureat diferentiat-pentru cati mai multi ospatari- nu de o schimbare radicala de programa/demers scolar.Propovaduiti apocalipsa fiintei umane si prin ea o noua tara rromanistan.In loc de gaura sau stema regala macar sa puna un cur iar la granita sa se intre in marsalier.Mai exista cuvantul responsabil apropo-altundeva decat pe eticheta de alcool?!?

  6. Desi cu intarziere, tin sa lamuresc unele probleme pe care desigur, dvs. ca ziarist nu le stiti, dar va exprimati. E vorba de banii fluturati de DD pe strazi. In primul rand, conform declaratiei lui DD, acesti bani au fost ridicati dintr-un depozit bancar depusi de el ca persoana fizica. In acest caz totul este legal intrucat restrictia de 10.000 de lei este stabilita numai la persoanele juridice. Motivul pentru care i-a ridicat din banca (pierzandu-si dobanda stabilita prin conventie cu banca), si intentia de a-i depune la caseria combinatului a fost determinata de faptul ca conturile Oltchim au fost blocate de creditori. Orice suma de bani care intra in aceste conturi, se blocheaza si este dirijata catre acesti creditori. Dovada, in prezent sunt cca 1,4 milioane de euro in cont dar nu pot fi platite salariile pentruca nu pot fi ridicati din motivele aratate mai sus. In prezent era singura metoda posibila si legala. OPSPI a anulat licitatia, in mod categoric abuziv, si prin urmare nu s-au mai putut depune acesti bani, dar nici salariile nu s-au mai platit desi Ponta a promis ca salariile vor fi platite luni, 1 oct. a.c. iar marti se vor asigura si banii pentru reluarea activitatii. E o saptamana de atunci si e liniste, nu s-a dat nimic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.