Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Câteva întrebări; pentru că n-am orbit

Câteva întrebări; pentru că n-am orbit

1. Premierul şi ministrul Economiei au declarat, ieri, după consfinţirea eşecului de la Oltchim, că Remus Vulpescu nu trebuie să mai conducă privatizări din fruntea OPSPI sau, direct, că trebuie demis. Până acum, nici un anunţ oficial în acest sens. De ce?

2. Acelaşi premier a anunţat, de mai bine de o jumătate de zi, la Sinteza zilei, că directorul editorial al ziarului Adevărul, Grigore Cartianu, nu plăteşte impozite pe venituri de 7.000 euro/lună. Până acum, nici un anunţ de autosesizare din partea ANAF, nici un text de dezminţire din partea acuzatului. De ce?

3. Raed Arafat a anunţat, tot prin vocea premierului, că “nu doreşte” portofoliul de ministru al Sănătăţii şi că stă un fel de interimar până la alegeri. De ce?

4. Domnu’ Dan a umblat ieri seară, într-o ţară membră a UE, cu milioanele de euro la sacoşă, scoase dintr-o sucursală de bancă străină, pe străzi, sub reflectoarele camerelor de luat vederi. Banca Naţională a României şi Spălarea Banilor tac. De ce?

5. Premierul şi ministrul Justiţiei au privit impasibili cum Kovesi anunţă că l-a pus pune pe Morar – chipurile, interimar – în locul ei şi se autoanunţă la DNA. De ce?

6. TVR îşi închide propriul canal de ştiri, iar apoi bagă bani şi subînchiriază frecvenţa de must carry unui post care ar fi trebuit să plătească pentru asta. De ce?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Câteva întrebări; pentru că n-am orbit

  1. 7. Corb la corb nu scoate ochii ! de ce ?
    8. Intr-un clan mare mafiot cu multe familii mafiote , unii mafioti pot ajunge sa plateasca pentru jefuirea banului public ? si cum se poate face asta daca una din familii este chiar cea pusa sa judece ? nu este conflict de interese ?

  2. 1. Ei, si tu. Au spus ca “dupa parerea mea” (adica a lor) ar trebui demis. Asa cum zic si eu ca “dupa parerea mea ar trebui demis”. Pe mine de ce nu ma iei la rost si te legi doar de Ponta si Chitoiu? Bietii de ei, toata lumea are treaba cu ei zilele astea.
    2. ANAF nu s-a autosesizat la chestii mult mai tari (bine ca si 16% din 7000 de euro plus contributiile aferente – sanatate, somaj, pensie, e ceva, dar…). ANAF trebuie sa va calculeze voua TVA din urma, n-are vreme de prostii. Pardon, “prostioare” (citat MRU).
    3. Am senzatia ca Arafat nu vrea sa se bage pe nimic ce nu tine strict de urgente.
    4. Din cate stiu la persoane fizice nu exista restrictii privind retragerea de numerar din banci. Poate a scos banii de pe conturi apartinand persoanelor fizice. Oricum, comisionul de retragere e in mod normal de 0.5% (sau 0.2% de pe card – dar nu e cazul), deci a platit ceva. Chiar si cu negociere de comision cred ca tot a dat 10000 de euro ca sa scoata 3 milioane.
    5. Buna intrebare. Lui Ponta i-ai pus-o?
    6. N-am nici cea mai vaga idee.

  3. Este clar ca la aceste intrebari nu vei obtine niciun raspuns de acolo de unde ar fi trebuit sa vina, deja, pana acum.
    Si tocmai aceasta lipsa de raspuns si ultima mare dezamagire din aceasta vara, guvernul ponta, sunt lucrurile care m-au dus pe mine, si probabil si pe altii, la limita suportabilitatii …
    La mine solutia e simpla, eu o sa plec, nu mai vad niciun sens sa raman in aceasta tara si nu ma gandesc la mine ci la viitorul copiilor mei.
    Dar in acelasi timp nu pot sa nu ma gandesc la cei care nu pot face acest lucru, la cei care au trecut de 45 de ani si la multi altii pentru care solutiile nu sunt atat de simple si “la indemana”.

  4. De frica dle Ciutacu ,basescu a otravit tot.nu putem face nimic(cred) pt ca nu noi ne decidem cond ci gordon, baroso reding

  5. @Adi: orice tranzactie (depunere/retragere/plata) peste o anumita suma se raporteaza la Spalarea Banilor

  6. 1. Pentru ca ar trebui sa se ia de mana si sa plece toti trei. Au gresit o data fata de economia nationala, pe urma fata de Oltchim, tot timpul fata de FMI & Co. si in cele din urma fata de gangavu’ castigator. Nu detaliez, pricepi tu ca nu esti prost.
    2. Au atatea tampenii pe cap, ca asta ar fi pe la coada listei. In afara de asta, de ce sa-ti ridici in cap o fituica deja ostila ?
    Iar personajul in cauza e si taranoi si retard, ce asteptari ai de la el ?
    3. a. Pentru ca are bun simt si isi cunoaste limitele, inca nu s-a contaminat de specificul local.
    b. A dat vietii sale un alt scop, imi amintesc masinuta de teren cu care se apucase de nebun si de capul lui sa construiasca la Cluj ceea ce a realizat pana acum. Era tinerel si l-a mancat mafia medicala locala, d-aia s-a refugiat la TgM.
    c. E considerat un tip integru, iar in Romania asta din politica si presa nu scapi nemanjit decat invins; de ce l-ar interesa un epilog a la Ilie Serbanescu ?
    4. Ce sa faca ? Sa se apuce sa urle ca stiu ei c-a incalcat legea cum ati facut voi la A3 cand ati decis ca n-are banii ? Dupa luni de zile de munca admirabila, de ce v-ati pocit imaginea pentru un idiot ? Gangavu’a avut parte de un tratament incorect si a iesit in castig.
    5. Pentru ca atunci cand a avut ocazia si datoria s-o faca, Crinuletu’ nu i-a bagat pumnu-n gura lui Barroso si piciorul sub coada lui Reding. Nu trebuia decat sa-i zgarie putin, simtind gustul de sange i-ar fi mancat “amicii” lor din PE.
    6. Am prieteni in TVR. Aolo e o Romanie mai mica si la fel de mizerabila si lasa. Cu cat te adancesti mai mult in detaliile sistemului ai sa descoperi o structura ca la fractali. Nu e adevarat ca suntem harnici, cinstiti, destepti dar fara noroc. Suntem prosti, increzuti si ne supraevaluam. Nu intrebam niciodata pe unul mai destept ce sa facem, pentru ca nu recunoastem ca poate exista si cate unul mai destept.

  7. Da, corect!!! Ma gandisem strict la retragerea de numerar. Si e destul de mica suma peste care se raporteaza (50000 de ron sau 10000 de euro, parca). Ma gandesc ca banca a raportat, nu cred ca se joaca cu asta. Acum ramane de vazut ce va face oficiul pentru spalarea banilor cu sesizarea bancii.

  8. Pentru ca au,cica,60% in sondaje.Asta ar fi un posibil raspuns pentru toate intrebarile.Si pentru ca ei fac “o altfel de politica” ar fi un alt posibil raspuns.

  9. @un clujean inspaimantat: eu nu m-as arunca sa-l glorific pe eroul popular de la punctul 3 🙂

  10. Victore , nu te multumi doar cu acest ” DE CE ?”.
    Continua sa intrebi ( si in numele nostru ) pana ce va raspunde cineva .
    -Inca o intrebare : De unde afiseaza DD atata banet , averi peste averi , daca firmele lui sunt NUMAI pe pierdere iar cifra de afaceri este mai mica decat valoarea unei masini ?

  11. Ei si tu acum ne luam chiar din orice! Astea sunt chestii socoteli. Tu de ce crezi ca am ajuns ultimii oameni de pe planeta? Nu gasim raspunsuri la intrebari importante. Badea i-a spus-o in fata lui Ponta. Crezi ca o sa se intimple ceva?

  12. Domnule, dar sunteti culmea, prea multe intrebari. Ce atatea intrebari, suntem la examen cu test grila ?
    Multe nu ma mai sperie, ma cutremura in schimb cati oameni fara Dumnezeu sunt in jurul nostru.

  13. Chiar aseara ma intrebam cum a acceptat raed sa mearga la cotroceni, sa dea ochii cu ghici ghicitoarea mea. Nu putea face asta. S-a gasit o solutie de compromis. Sa ne amintim totusi ca nici in primavara nu a acceptat ministeriatul, preocupat de smurd. Asta ca ati intrebat, desi stiati. Restul intrebarilor au raspunsuri aiuritoare, penibile si demente! Dar nimeni n-a afirmat ca intre timp tara a devenit zdravana la cap, deci?!?

  14. 190 de rapoarte despre capusarea OLCHIMULUI unde au fost trimise si DE CE nu au fost luate masuri.Atatea de ce-uri.PT CA ROMANIA A AJUNS PE MANA MAFIOTIILOR.Toti sant la fel si corciti unii cu altii si toate institutiile mafiotizate si ele.Un fel de ghem.Si nu exista cineva sa apuce capatul ghemului sa-l desfasoare.

  15. raspun simplu la intrebarile tale…Pentru ca se poate, pentru ca nu exista reguli si nimeni nu “vegheaza” la ele. Mai ramane sa schimbe denumirea tarii in Rromanistan

  16. pentru ca, desi suntem mult mai multi decat ei, noi nu contam,
    pentru ca ne-au convins ca sunt capabili sa ne dezintegreze orice proiect comun,
    pentru ca ne-am culcat pe ureche ca oricum toti fura, dar nu am constientizat cu adevarat ca NE fura
    pentru ca ni se pare ca solutiile individuale sunt mai facile (furam si noi, ne lipim pe langa cei ce fura, incercam sa ne vindem cat mai scump celor care fura sau plecam cat mai departe de cei ce fura),
    pentru ca nu mai avem repere,
    pentru ca preferam sa gandeasca, simta sau actioneze altii in locul nostru,
    pentru ca e atat de reconfortant sa fii planta si atat de obositor sa fii om…

  17. Postaci, visatori, membri de partid, onor organili si dragi politicieni,
    cu toti stim raspunsul: “d-aia, pentru ca se poate”.

    @Victor Ciutacu pe 2 October 2012 la 14:40:
    nu-i uita pe cei care-s suspectati de implicare in anumite activitati
    e.g. gruparile infractionale/crima organizata/de alta natura.

    Intrebarile tale suna retoric si cred ca ar trebui sa i le pui
    tizului de la Guvern; crezi ca poti sa-l inviti in emisiune vineri ?
    La punctul 7, pe linga faptul ca inteleg ca e o minarie tipic
    dimboviteana, vreau sa spun ca-mi pare rau doar de TVR Cultural.

  18. Pai ii ai invitati sapamanal pe Ponta si pe Antonescu+multi oameni din USL.Intraba-i direct pe ei.Doar n-or avea mai putine informatii decat cititorii de blog

  19. Ca sa sintetizez , cred ca TOTUL are un singur raspuns :
    – toate aceste prestatii , aparent fara noima , au ca SINGUR scop sfidarea , debusolarea si mentinerea sub un control si intr-o stare letargic-permanenta a acestui POPOR , la cheremul puterilor-occidentale ; iar ca cetatean roman , indiferent de ce grad , ti se lasa DOAR doua optiuni : fie vataf , fie sclav .
    Si dupa cum vad , toti cei care ne conduc (in marea lor majoritate) prefera sa faca parte din tagma vatafilor si nu a turmei de vite careia-i apartinem noi. 🙁

    Popoarele occidentale vad ca isi cer dreptul la o viata decenta ,cerand socoteala tuturor “starletelor” politico-economice Occidentale care au facut averi si cariere politice pe spinarea cetatenilor lor , iar in acest timp noi ne complacem si savuram postura de “vidanjorii Europei”. Si mai si inghitim cu osardie produsul muncii noastre … 😳

    Probabil ca asta si meritam: RESPECTUL SE CASTIGA , nu se cere , dar mai ales NU SE CERSESTE …!!!

  20. raspunsuri pot fi multe ,pentru mine caracatita basista este f. extinsa ,nu-i poti elimina in cateva luni ,ei continua sa fie mai departe in structurile de conducere ,incompetenti si corupti
    Cine are putere sa-i elimine ,s-o faca ,noua nu ne ramane decat votul si respectul pentru cine o face .

  21. De ce? pentru ca am ajuns o tara condusa numai de hoti, mincinosi si asa zisi cetateni cu interese politice si financiare.Aud acum la emisiunea colegului Razvan ca dl, costum asortat vulpescu si-a pregatit deja un super post caldut la o mare companie, il doare la basca de tot circul cu dd in direct care striga ca din gura de sarpe ca stie el ca licitatia e facuta pt PCC, cand de fapt circul a fost creat de dd in aceste 2 saptamani.Asa e peste 10000 euro trebuie sa anunti oficiul, si fiecare firma trimite o adresa catre ei cu persoana desemnata, adresa, buletin, cnp(stiu de ce iti spun asta).Vad ca pana azi nimeni nu a luat nici o masura.A si sa nu uit zdreanat de turcescu schimband posturile care sunt alan-dala(ca sunt la cretinii de la rcs) facea spume la gura, te-a adus si pe tine in discutie ca redactor sef la jn, si vezi doamne ca trustul lui voiculescu a luat 100000 euro de la oltchim pt publicitate in ziarele financiarul, jurnalul.A scos si un contract printre care cele 2 actionare sunt fetele lui Voiculescu.Nu am stat sa vad ce ii debiteaza creierii, ca oricum ma enerveaza mutra lui.Inteleg ca sunteti amenintati, sau asta am vazut pe burtiera- fug ca a inceput sinteza.O seara linistita.

  22. De ce? De România, d-aia! Hai, nea Victore, încă nu te-ai prins? Nu mai are rost să ne amăgim cu vrăjeala “să se facă lucruri bune, că așa e bine”. A existat cândva o țară numită România. Acum: pa, pa, pa, pa, pa (vorba lu’ țăranu’ Badea).

  23. zgonea e penibil, fanatic, o tot trage in registrul comparatiei. astia chiar nu vad ca e dictatura?

  24. Mi-as dori ca cineva sa-l intrebe pe Ponta, in direct, daca romanii vor iesi la un moment dat in strada si-i vor cere demisia, ce va face?

  25. Ti-a dat raspunsul Petre Roman, astazi, in emisiunea lui Gadea:”impotenta politica”! Bazata – spun eu – pe un alt tip de impotenta, in sens medical – if you know what I mean!
    Mergeti in continuare pe mana lui Ponta pana la alegeri, si, mai ales, incapatanati-va sa ni-l “livrati” si dupa aia ca prim-ministru, si iti promit solemn ca USL-ul nu ia mai mult de 39% la parlamentare!
    Nu tin neaparat sa-mi pui mesajul la vedere.
    Retine, doar, ce ti-am spus!

  26. Domnul Raed Arafat nu vrea sa fie ministru pentru ca nu are nevoie de o expunere prea mare, dar credeti-ma pe cuvant ca de acolo din “fotoliul” de secretar de stat trage niste sfori cat se poate de puternice… sa si exemplific in sensul asta zic: putini stiu ca pentru ca a atrage cat mai multe fonduri din bugetul ministerului sanatatii catre SMURD (serviciu care pana una alta este privat), domnul Arafat a scos in afara serviciului de primiri urgente (UPU) toate salvarile care apartineau spitalelor si pentru care aceste (spitalele) aveau angajati ambulantieri cu specializare obtinuta in urma unor cursuri. pentru ca folosirea acestor ambulante scutea spitalele de varsarea unor sume uriase catre SMURD, tot domnul Arafat a decis “degradarea” ambulantierilor, acestia devenind simpli soferi si deci au avut de suportat o reincadrare (mai jos) in grila de salarizare, plus taierea tuturor sporurilor aferente… pana aici poate ca nu v-am convins, dar sa mai adaugam faptul ca pentru transferurile pacientilor (multi aflati in stare critica, nedeplasabili) se apeleaza tot la ambulantierii decazuti din drepturi ai spitalelor (pentru ca echipajele SMURD nu au rabdarea necesara unor astfel de operatiuni, ele fiind prea ocupate cu “taximetria” – ex: un copil cu o durere de masea a fost transportat la spitalul “GRIGORE ALEXANDRESCU” la UPU, aici in urma unei interventii complexe cu degetul d-na dr. de garda a scos maselutza si totul a revenit la normal, SMURDUL a incasat ce avea de incasat si toata lumea a rasuflat usurata)…NU VA SUNA A CAPUSARE DE FONDURI DE LA STAT????… sunt multe de spus, dar cum domnul Arafat este un personaj intangibil din punct de vedere al popularitatii in momenul de fata nu ma astept ca cineva sa investigheze aceste aspecte… ce mai conteaza ca a nenorocicit cateva mii de ambulantieri… dansul este cel mai tare manager, duce firma (SMURD) pan’ la cer… daca vreodata va ganditi sa spargeti buboiul asta astept sa ma contactati, va avertizez insa ca un asemenea demers dauneaza grav popularitatii…

  27. cand eram la scoala si lipsea cineva, diriginta ne certa tot pe noi, cei prezenti, ca de ce lipsim si ne facea morala… cam asa esti tu acum cu intrebarile pe blog, tot noi cititorii fideli trebuie sa raspundem? cand ii ai in emisiune esti cam modest cu ei … pune mana pe telefon , invita-l pe ponta la emisiune, zi-i in fata ca trebuie sa vina la emisiune ca daca nu “e pericol” (nu apropouri pe bglouri si ziare) si subordoneaza-l (vorba lui ilie dumitrescu). Ori e premier si ne cistiga respectul , ori e tot un boc si el. hai ca am ft cam dur sper sa nu ma injuri, bafta!

  28. @delavrancea nu se uita la un televizor gresit, tu Te guduri pe langa prim ministrul gresit, dupa care arunci cu intrebari retorice pe blog.
    DE CE NU-L INTREBI DIRECT PE PONTA?

  29. ‘Kovesi la externe in guvernul Ponta?!? de ce pute asa de tare a blat in continuarea ‘expertizelor’ guvernamentale realizate atata de des si bine dupa era SRI/PDL?!?Parca urma audit la fiecare colt de strada..au trecut cate luni??Cati pdl-isti anchetati?!?Jocul asta absolut cretin al asa ziselor servicii secrete romane arata a subminarea statului roman-pasa cuiva?In favoarea cui, poate raspunde probabil numai Oreste ‘guvernantii’ negociaza prea ‘puternic pe OTV.Miza?Inca o portie de kobe la curul preacivicilor..SICTIR SRI/SIE si toate acareturile jegoase ce stau pe zeci de cadavre murdarind in fiecare clipa sfintenia celor ce si-au parasit fiinte dragi, murind pe fronturile unei istorii infecte create tot de infecti ca ei.Ca ei, ce pot manca KOBE in timp ce batrani mor in case in lipsa unui colt de paine.

  30. Sunt intrebari la sfarsitul unei singure zile, dar cate sunt dupa 4 luni de guvernare?! E dezamagitor si USL. Din pacate s-a terminat, altii nu mai sunt si chiar moare si Speranta si Luminita, ramane indemnul lui Chioru cui nu-i convine sa plece!

  31. @Raspuns: bine va face ba, clonelor, cind va
    trimite Victor spre destinatia aia !

    Toti ghertoii si tiriplicii agramati, sfertodocti,
    care se hranesc din clisee, vin si-si dau aere de
    mari ginditori pe tarlaua altuia.
    Puneti ba mina pe o carte, alta decit mersul
    trenurilor, sau mai mergeti pe la scoala, loazelor !
    Cratima si vascrisu cui v-a trecut cele 8 clase !

  32. D’ Victor, da se poate, ce e cu intrebarile astea?
    Parca si aud maine ca iar intrebati de casa din Mihaileanu, de flota?
    Pai nu ne-am inteles?
    Iar DOMNUL ARAFAT este un “penibil”, sa refuzi tu ministeriatul? Dar e de inteles, ca el trebuie sa stea la carma SMURD sa faca multi bani, sa fuga cu ei din tara … sau probabil vrea sa candideze la presedentie … mai stii.
    Stimatul ala de scrie de cei de la ambulanta unde “sapa” cand DOMNUL ARAFAT se lupta cu sistemul? facea parte din sistemul care te lasa, chiar si acum, sa mori cu zile.
    Cat despre USL, parca sunt prea siguri de ei si nu se stie, “ca pamantul”, si baselu era sigur ca nu se poate schimba nimic pana la prezidentiale si Ceausescu era foarte sigur pe el si Nastase … si tot asa.

  33. Victore,
    Offtopic
    Ponta a spus in emisiune la Gadea ca a votat cu Ratiu in 1990. Poate-l intrebi cum a reusit. Din cate imi amintesc, alegerile din 1990 au avut loc pe 20 Mai. VP a implinit 18 ani pe 20 Septembrie 1990.
    Inteleg motivele pentru care s-a impaunat cu Mastere si Doctorate, dar de ce sa declari o asemenea tampenie, din proprie initiativa, fara sa fii “provocat”? Se face si mai de rahat decat ai reusit pana acum!

  34. @Bigradu: au descoperit altii inainte sa-i sar si eu la gat. in perspectiva primelor alegeri libere, ar fi fost emis un act normativ conform tuturor celor care implineau 18 ani in 1990 li s-ar fi dat drept de vot. eu nu mai tin minte, ca aveam 20 de ani si n-aveam nevoie de dispensa. are alte tampenii grandioase de scos ochii, da’ aici chiar s-ar putea sa nu minta

  35. Acuzatul de la punctul 2 a dezmintit informatia in editorialul de azi si a anuntat ca il va da in judecata pe Victor Ponta.

  36. Am inceput sa nu-l mai ascult pe Ponta. Mie mi se pare ca nu s-a maturiazat nici din punct de vedere politic si de fapt din niciun punct de vedere. Am mai spus pe aici si o mai spun, nu pot sa-i inteleg actiunile, a facut atatea greseli incat imi este l;a fel de scarba cand il vad pe el sau pe DD!!!
    In ce-l priveste pe circarul DD , unde in lumea asta umbli cu sacii de bani?! Cum se poate face o tranzactie legala cu banii in din saci?! Ca doar nu face atrafic de arme sau de droguri ca sa vinacu paponitele de bani!!! Baniise transfera dintr-un cont un altul.
    Marele circar DD , facea spume la guraaseara pe “zeroTV” ca nu i-a dat voie Ponta ..ca nu i-a primit Ponta banii….ca n-a facut si n-a dres Ponta……
    Daca am avea o tara, asa ca o tara, acest mascarici ar trebui sa fie deja la inchisoare.

  37. @Garm: s-o si faca si, daca e cazul, Ponta sa raspunda. eu, spre deosebire de altii, am si facut-o cu Blejnar, care mi-a trimis acasa portareii. Greogoar se plange preventiv.

  38. bla bla bla…cam ata e de ce vorbesc toti s nimeni nu face nimik??cine dracu e paiata asta de la DD?care mai de care s fure mai mult cand nu o mai fi nimik ce or s faca cum era o data ne dau la schimb?in fie doar vorbe grele atat…….

  39. Pretene, acu’ aprox. o luna, am mers la referendum si am dat cu stampila in buletinu’ ala de era sa rup masa, sau placajul ala pe care votai. Astazi ma intreb, in cel mai serios mod posibil, “Da’ eu cu cine votez?!?!”. Ponta & co sunt halucinant de (orice negativ).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.