Esti aici:
Prima pagină > Blog > Imperiul Ciutacesc > Care o fi cea mai sigură slujbă de criză?

Care o fi cea mai sigură slujbă de criză?

Motto: “Ce-şi face omul cu mâna lui O sole mio se cheamăCă dacă te scarpini în cur n-are cum să îţi miroasă mâna a căpşuni” (Mordechai)

Update la Motto: “Munca intotdeauna il gaseste pe prost. N-a dat gres niciodata!” (Gogu Sclipici)

In timp de Le Monde ne-a oferit pe site un filmulet cu solutia pentru trecerea peste criza mondiala, cel mai ilustru vlastar al imperialei familii Ciutacu e sfatuit prieteneste sa se faca arhitect si mogul. Sau, eventual, sa-si ia o slujba serioasa

UPDATE: Mie mi se pare ca ocupatia de pitic de gradina este rentabila pe vremea asta. Taranu’ are alta parere. Lui, baiat de Salajan, i se pare – total nedrept, dupa parerea mea – ca autoclaustrarea-n Biblioteca Academiei e si mai rentabila:)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

76 thoughts on “Care o fi cea mai sigură slujbă de criză?

  1. Groparii o duc bine pe orice vreme. Tot ca ei, lichidatorii de firme si notarii, care sunt cel mai genial produs al birocratiei atotputernice.

  2. Cele mai sigure slujbe intr-o perioada de criza sunt: avocat, contabil, consultant, analist financiar şi psiholog . Deci!Sa mai facem inca o facultate ,nu avem timp ,pentru ca pana o terminam trece criza.Ramane ultima solutie:ne cumparam cate o diploma,asa au facut majoritatea parlamentarilor si ne schimam joburile!

  3. haios filmuletu’, multumim, probabil ca o firma de pompe funebre ar fi rentabila! Ori poate un bordel?!…

  4. Cea mai sigura slujba de criza este aceea de prim-ministru! 🙂
    Dar ce zic eu, prim-ministru?… Cea de ministru al turismului este cel putin la fel de sigura!

  5. In acelasi timp cu “Criza” a aparut si urmatoarea zicala: “Munca intotdeauna il gaseste pe prost. N-a dat gres niciodata!”. Eu planuiesc sa ma retrag la crescut capre. La aer curat.

  6. RAZBUNAREA LUI MITREA SI TRADAREA LUI GEOANA.
    Cind trebuia sa se alega intre Oprea(formula ideala pentru Basescu) si favoritul lui Vanghelie, Liviu Dragnea s-a retras(strategic!) stiind ca Oprea este favoritul presedintelui. Acum, cind sub presiunea adversarilor lui Vanghelie Geoana a fost nevoit sa accepte mazilirea lui Oprea. Cine sa-i urmeze? Tot un “om al Cotrocenilor”! Si acesta, firesc, a fost Liviu Dragnea, sustinut din umbra de toti oamenii lui Mitrea. Cum Geoana era la curent cu “dorintele presedintelui”, a fost bucuros sa lase impresia ca va numi un “ghimpe” dar, de fapt, a ales un “ghimpe in PSD!”. Mare-i politica asta!

  7. Cea mai sigura? O noua constitutie care sa garanteze 10 mandate Prezidentiale, imposibilitatea suspendarii, posibilitatea de a dizolva parlamentul oricand. In plus Presedintele va putea emite Decrete cu putere de Lege si care vor reglementa orice domeniu.

    Vedeti Dl. Ciutacu… pana la urma in vreme de criza sunt necesare masuri exceptionale. Il inteleg pe Domnul Basescu, in aceste vremuri de criza prin masurile de modificare a constitutiei propuse doreste doar stabilitatea functiei. Nu e nimic rau. In vreme de criza sa fii Dictator e cel mai bine. Dupa ce trece criza provoci tu altele! 😉

  8. Foarte tare clipul. Asta e valabila si pentru fostii parlamentari carora nu li sa acceptat inca cererea de somaj.

  9. Motto: “…. Că dacă te scarpini în cur n-are cum să îţi miroasă mâna a căpşuni” (Mordechai

    De mănuşi (uşor adezive, protectoare şi a căpşuni mirositoare) n-ai auzit, prietene? Nici eu, dar poate le creează careva. Ca idee de afaceri, în periada asta de “criză” n-ar fi rea. Promoţional, un lot scăpinătorilor în c.. care-şi zic guvernanţi. Urgent! Că se ‘mprăştie putoarea.

    Update la Motto: “Munca intotdeauna il gaseste pe prost. N-a dat gres niciodata!” (Gogu Sclipici)

    Dar şi câţi i-au scăpat!

    UPDATE …Taranu’ are alta parere.

    Din câte am înţeles, I.C. n-a spus că nu va mai face comentarii (analize, ce-or fi)politice, la Antene. Ba chiar a promis că o va face ori de câte ori va fi apelat. A specificat că nu vrea ca, indiferent ce-ar fi spus pro sau contra (în conjunctura dată, cu PC la guvernare) să i se reproşeze că o face plătit fiind de Mogul. Corect!

  10. @SuKaRiT: care-i diferenta intre a comenta politica un ceas la Mihai Gadea si a comenta politica doua ceasuri la Alina Petrescu? ca nu reusesc sa ma prind.

  11. Ar fi o mare diferenţă dacă, pentru cele 4 seri pe săptămână în care presta la Sinteză, avea un contract. Altfel, nu.

  12. Io zic sa va bagati mintile-n cap, cristoiu sa se intoarca, iar daca nu vrea si nu vrea cu nici un chip, ce-ar fi ca don ciutacu sa devina invitat permnanent la sinteza?! Cum termina vorbele, tusti la sinteza, ca nu ezista ceva mai misto decat combinatia baietilor inteligenti! Nu-s decat 4 seri si sunt convins ca placerea ar fi de ambele parti ale ecranului, iar efortul n-ar fi de netrecut!

  13. @alien: in ceea ce ma priveste, e imposibil. Sinteza incepe la 21:30, iar Vorbele se termina la 22:00. Sinteza-i moka, iar Vorbele-s pe bani. mai bag argumente?

  14. cea mai SIGURA slujba din lume pe timp de criza, este cea din domeniul pompelor funebre, si in general cei ce se ocupa cu cei decedati…ca doar nu ne-om opri pe timp de criza sa murim.

  15. Pacat ca loviti chiar si “delicat” in Cristoiu. Badea m-a dezamagit si vad ca si tu pari sa-i tii isonul. Asta e treaba la romani: cum pleaca tatucul cum se pun toti la critica, cand e in joc toata lumea il lauda. Chestia asta se intampla si la firme cand pleaca un sef. Brusc apar toti care-i analizeaza incompetenta, dar cat era in functie ii culegeau scamele. Pacat… si trist

  16. @mmm: as vrea sa vad unde l-am facut eu pe Jack incompetent. n-am facut decat sa-mi exprim liber dezamagirea fata de o atitudine duplicitara. eu traiesc la fel si cu, si fara el la Sinteza zilei. fiindca nu depind de emisiunea respectiva, ca altii. cand scriu liber despre Traian Basescu sunt baiat bun, iar cand fac la fel in legatura cu Ion Cristoiu sunt nenorocit?

  17. pe prafu’ ăsta de criză de afară, o recalificare-n următoarele domenii ar fi binevenită:

    – degustător de maioneză
    – scamator orb
    – administrator de bloc sindical
    – frate medical
    – tester de hamace
    – încălzitor de frapiere
    – bungeejumper acvatic

  18. Sper sa nu se supere apropitaru’ blogului pe mine… ca dau tot textul, e la cererea cititorilor:

    Jurnal de prim-ministru

    Ora 5 – Sunt în picioare. Îmi recitesc teza de doctorat. La pagina 5 scriam că parlamentul bicameral este mult mai bun decît cel cu o singură cameră. Şefu’ zice ca e invers. Cu siguranţă am greşit undeva.
    Ora 6 – Încă nu găsesc greşeala. O s-o caut altă dată. Şefu îmi dă beep. Sun imediat înapoi şi-l întreb “ce arde şefu’?”. Zice că nimic, vroia să vadă în cît timp îl sun înapoi, că Tăriceanu, dupa 6 luni îi dădea reject. Închide. Mă duc la baie, mă urc pe scăunel si mă bărbieresc. (Nota – de vorbit cu administratorul să coboare oglinda din tavan. De schimbat WC-ul, îmi atarnă picioarele).
    Ora 10 – Plecat la Cluj.
    Ora 11 – Ajuns la Cluj.
    Ora 12 – Luat broscuţele ţestoase.
    Ora 13 – Plecat Bucureşti.
    Ora 14 – Ajuns Bucureşti. Sunat şefu’ – mă roagă dacă ajung cumva pe la Cluj sa-i aduc o pălincă de la mama ei, vre-o 2 damigene.
    Ora 14 şi un sfert – Mă duc la Cluj.
    Ora 15 si ceva – Ajung la Cluj. Iau pălinca.
    Ora 16 – Plec spre Bucureşti.
    Ora 17 – Ajuns Bucureşti. Trecut pe la şefu – lăsat pălinca. Mare lucru si tehnica asta, Dumnezeu sa-l ţie pe ăl de-o făcut avioanele.
    Ora 20 – Adus aminte, uitat broscuţele în avion.

  19. Zig-zag de ieri, cu Tuca si Cristoiu, minunat.O placere sa-i asculti pe cei doi profesionisti.

  20. Păi, pe tema asta un bac, cât se poate de scurt: … Celebra inspecţie la grupa de grădiniţă a lu’ Bulă, şi inspectoarea, vrea să vadă inteligenţa copiilor cu întrebarea: “Ce vrei să faci când vei fi mare?” Evident, ăia micii, cu lecţia învăţată răspund: Prim- ministru, Director la SC blablabla SA, medici, avocaţi… Se ajunge la Bulă, care răspunde sec: “Şomer”. “Bine, da’ asta nu-i o meserie puiule!” obiectează inspectoarea. Bulă, iritat, începe să plâgă… “Ba io vreau să fiu şomeeeeeeeer!!!, că tata zice că e ocupaţie fără riscuri!…

  21. Domnule Victor Ciutacu, doresc sa va impartasesc doar cateva ganduri.
    Foarte bine denumita sectiunea : “Cel mai admirat român al anului”. Pe primul loc – basescu. Nu s-a spus “Cel mai de admirat român al anului “(n-ar mai fi iesit basescu). Mojicii, oamenii prost crescuti, nu pot decat sa-l admire pe traian basescu, pentru ca il simt ca e de-al lor. I-am vazut pe multi in extaz la toate alunecarile de la o buna conduita ale lui basescu.( In sinea mea cred ca nici propria sotie nu-l admira pentru ce face.)
    Sunt sigura ca acestia il vor vota din nou cu entuziasm pe basescu. Ii reprezinta. Si nu au nicio vina. De aceea e corect sa se spuna ca avem ce meritam. Tristetea e ca oamenii de calitate, chiar daca mai putini decat primii, nu vor avea o persoana sa-i reprezinte si pe ei. La urmatoarea alegere prezidentiala, in cel mai bun caz, acestia nu se vor duce la vot, nereprezentandu-I NIMENI.

    Pe vremea lui Ceausescu, daca vedeai produse de calitate prin aprozare, acestea erau sigur refuzate la export. Asa si ROMANIA, cu timpul va ramane numai cu cei “refuzati” peste granita. Nu credeti? Nu mai exista decat o singura sansa. Sa ridicam nivelul invatamantului, CU ORICE PRET, macar la nivelul la care era pe vremea odiosului, asa incat si cei care raman in tara sa fie de calitate. Dar asta NU SE VREA, inca.
    Va dau cateva sfaturi.
    Continuati ceea ce faceti, fiti autentic prin sinceritate, nu dezarmati indiferent de piedici si o sa vedeti ca vor veni si rezultatele asteptate. Eu va doresc sa izbanditi!
    Fara sa v-o propuneti, simt ca lasati urme bune in sufletele noastre. E tot ce imi doresc.

  22. Laurette alias My Fair Lady, alias…Condoleezza Rice

    Da, exista cu adevarat.Este o afro-romanca (din Braila se pare) ce se arata zilnic pe sticla la un kanal …tv intr-o postura foarte apropiata de celebra florareasa – My Fair Lady. Foarte furmoasa, inalta, cu un corp superb, nu lipsita de curaj, saraca, evident, starneste imaginatia unui “transplant cerebral” pentru a obtine o pefectiune ( donator Condoleezza ajunsa aproape de pensionare). Un “profesor” pe masura celui din celebra My Fair Lady ar obtine un succes incomparabil mai mare, iar canalizarea pregatirii acesteia pentru a servi tara in slujba Abasadei Romaniei la Washington ar fi o idee remarcabila .
    P.S. “Prigoniti-o” de acolo cat nu se vestejeste.

  23. Ai vazut ce face prietenul tau? A luat-o razna, s-a apucat sa-l critice pe Cristoiu si i-a sarit toata lumea in cap la comentarii.

  24. de maine tot ce vorbim va fi inregistrat si pastrat cu grija> Va amintiti de V. Petrini din “Cel mai iubit dintre pamanteni”care a fost inchis pentru o scrisoare cu citeva fraze ale jocurilor tineretii. Si Florin Piersic este un Petrini al ziaristilor fideli presedintelui.

  25. Meseria ideala: vanzator de detergenti. Oricum se vand mai bine decat vorbele (fie ele si grele).
    PS1 filmuletul este cam vechi, pe aici umbla prin vara. Oricum il gasesc penibil.
    PS2 sfat: ocupa-te de marinarul chior. Asta stii cel mai bine si te va ajuta sa supravietuiesti crizei.

  26. Aşa cum am mai spus în seara asta (Boss-ului Geoană) ceea ce se întâmplă acum, este extrem de benefic pentru social-democraţii români. Cei veritabili, nu baronii (mega-îmbogăţiţi în funcţii publice) care s-au aliat cu duşmanul (spre propăşirea lor şi a apropiaţilor!) din mijlocul cărora face parte şi Invitatul dumneavoastră şi pe care-i reprezintă (ca şi şeful dumnealui) cu atâta inconştientă mândrie.
    Se autoelimină rând pe rând, încet dar sigur. Baronii lasă (benevol!) locurile călduţe şi bănoase (de unde nu-i putea mişca nimeni!) pentru (sperate viitoare!) beneficii ale funcţiilor de miniştri, secretari şi subsecretari de stat, directori în ministerele şi agenţiile unui guvern născut mort. Cam în 4,5,6 luni Unificatorul se va lepăda de ei, ca de nişte gunoaie. Şi vor rămâne pe dinafară (aşa cum merită!) ceea ce înseamnă o benefică curăţire a partidului, de lepre.

  27. Cred ca functia de ministru poate fi rentabila.Pe principiul”dansez pentru tine ,creste turismul la mine” se pot scoate bani frumosi.Daca-i iese, m-apuc si eu de dansat in timpul serviciului.Poate imi cresc incasarile. Si chestia cu plansul vad ca merge.A mers si la altii.

  28. Cert,slujba cea mai sigura este cea de moderator analist politic.Nu conteaza de ce parte a baricadei te afli se va gasi cineva care are nevoie de parerile tale competente.Si daca esti,,baiat destept”primesti si un salariu de la ,,buget”

  29. e greu de spus,usor de glumit,foarte greu de schimbat ceva,in bine,in tara asta.desi te urmaresc si te citesc de mult,mai des la serviciu decat acasa, nu am comentat aici pana azi. prea multe nu pot spune pt. ca o faci tu foarte bine si sunt sigur ca vei continua. pacat ca tu si altii din jurul tau,la fel de onesti si realisti,nu pot schimba nimic( in afara de a spune lucrurilor pe nume si de a descuia minti indoctrinate,ceea nu e chiar usor…).succesuri in continuare…

  30. scafandru mă ! scafandru ! cum românia-i o ţară plină de căcat şi cum noi s-tem în ea …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.