Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Asculta-mi-aţi înjurăturile, securiştilor!

Asculta-mi-aţi înjurăturile, securiştilor!

Motto:“Dupa un mai vechi obicei, textele semnate de mine sint scrise tot de mine” (Bogdan Olteanu)

In cazul in care mai aveti dubii in privinta ratiunilor care au declansat faimosul 9-11, gasiti explicatiile pe pielea noastra, a tuturor. Fiindca – incet, dar sigur si eficient – ne transformam, in interesul unor smecheri, intr-un soi de Big Brother generalizat. Si o facem prin lege, ca asa scrie la regulile zisei democratii. Care act normativ, sigur, cica adapteaza cadrul legislativ la normele UE, in timp ce decidentii nostri ne anunta resemnati si sfatosi ca e o porcarie obligatorie. Desi practic n-avem nimic de facut pentru a impiedica oroarea, o sa scriu ce mi se pare mie extrem de deranjant si, mai ales, frustrant pentru oamenii intregi la minte.

1. Ideea “numai hotii si santajabilii au de ce sa se teama” e nimic altceva decat o imbecilitate sinistra. Printre demodatele drepturi ale omului se numarau odinioara viata privata si inviolabilitatea corespondentei. Merg si pe exemple aplicate. Daca-mi insel nevasta, e fix treaba ei (in masura in care-i pasa) sa afle si, eventual, sa probeze in instanta adulterul, nu a unor golani cu acces la bazele de date sa-mi arate mie pisica. Daca pun la cale o ciordeala cu un ministru PD-L, e problema procurorilor care instrumenteaza cazul sa obtina hotarea judecatoreasca legala necesara interceptarii convorbirilor, sms-urilor sau mail-urilor noastre. Exista, har Domnului, suficiente acte normative specifice sigurantei nationale in Monitorul Oficial, nu mai e necesara completarea cadrului legislativ.

2. Legea asta intra in vigoare pe fondul dominatiei politice a unui presedinte cu vadite aplecari spre totalitarism, care oricum incearca sa-si impuna viziunile tiranice prin modificarea Constitutiei, in contextul in care, la 20 de ani de la Revolutie, oricum poporul duce lipsa unui tatuc. In acest context, orice sporire a puterilor sefului statului (nu-mi spuneti povestea aia cu marea confidentialitate a operatorilor, ca m-apuca nervii) e o nebunie cu acte. Fiindca-l face de neclintit.

3. Invocatele ratiuni antiteroriste sunt praf in ochii lumii. Cati mari teroristi au prins/condamnat americanii de la 11 septembrie 2001? Pe unde dracu-i acum Osama Ben Laden? V-ati prins de ce Guvernul a acordat prin lege Ministerului Turismului atributii antiteroriste sau e nevoie sa fac un desen animat explicativ?

UPDATE: In sfarsit, am gasit si eu, in tara asta de lasi, o reactie de bun-simt. Iar aici: nemtii limiteaza nebunia, iar bugarii ataca, noi luam act si aprobam ca boii.

UPDATE LA UPDATE: Primul dat in gat – ulterior regretat – al lui Claudiu Safoiu

P.S. Luati si niste “Vorbe grele” de aseara, intr-un format intermediar…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

177 thoughts on “Asculta-mi-aţi înjurăturile, securiştilor!

  1. Domnule Ciutacu nu stiu daca ati vazut un film vechi, dar merita efortul sa-l vedeti: Enemy of the State.

  2. E o lege pentru papagali. Informatiile alea pentru orice infractor cu capul la el sunt complet inutile. Sunt atatea modalitati de a trece pe langa asta ca orice om interesat o poate face fara mare efort. Si oricum informatiile astea erau pastrate de operatori pentru billing.

  3. Ma copii voi nu veti sti niciodata ca de curiozitate nu ii poate nimeni opri sa asculte si continutul, mai ales daca numele voastre are rezonanta.Si tot ce trebuie santajabil ajunge unde trebuie contra mony.Asa ajung stirile la Base ca doar nu era prost sa ceara direct rapoarte.Victoras tata stii cum se face… alo sefu am ceva de la tiganii imputiti … ca noi toti am fost facuti tigani imputiti /cred ca nu era tiganca reportera….ne-a pus eticheta la toti.A spus-o CTPopescu la inscaunarea imparatului ca sintem condusi de securitate. In tara asta mai sint si oameni care stiu cite ceva de ei. Faceti o radiografie cine au fost inainte de 89 si veti vedea ca sint tot aceiasi nomenclaturisti resapati.Lupul isi schimba parul dar naravul ba.

  4. @FIara – nu credeti ca veniti cu o mare gogoasa in postul dvs (faza cu 4 mandate si 5 loguri)? Dar de atributiile adminului, care poate sterge logurile de ce nu spuneti? N-om fi noi specialisti ca dvs., dar nici tampiti! Nu inghitim orice gogoasa!!! O seara faina!

  5. Cercetati sa vedeti care sunt adevaratul pericol pentru omenire. A citit cineva talmudul sa vedeti ce scrie acolo? Ala tradus ca au fost eminenete personalitati care au tradus, desi jidovii au latrat tare la ei si i-au tarat prin instante , dar au castigat traducatorii. Cititi sa vedeti ce inseman “purim” si “azimele jidovesti” sa va inspaimantati. Este foarte grava situatia!! Mai ales ca ei vor sa puna stapanire pe Romania. Sa vad si eu un procuror care judeca si inchide astfel de specimene ! Priviti ce au facut si fac jidovii in lume! http://patriahotilor.blogspot.com/2009/01/adevar-si-istorie.html Uitati-va ce crime se fac ! Este inadmisibil!!!!!

  6. Pe ei si pe mama lor! E oficial! De acum traim oficial sub teroarea “triunghiului mortii”! (borfas-politist-politician). Imi vine sa scriu doar cu semnul exclamarii dar degeaba! Ne indreptam cu totii spre noua ERA SCLAVAGISTA fara nici un drept de apel. Trebuie sa fie cel putin naiv cineva sa creada ca TOT ce se intimpla in lumea asta este intimplator sau doar din pura prostie. Sigur legaturile sau fenomenele care duceau spre acest deznodamint au fost ascunse de sute de ani, dar pentru cei care mai au inca mintea deschisa era extrem de vizibil. Totusi sintem putini cei care avem curajul sa ne exprimam in public si oricum nu contam. Orice actiune a noastra este usor contracarabila si, mai rau, se izbeste de zidul de ignoranta care ne impresoara. Prostii sint multi! Si cei “de la natura” si cei creati de un sistem educational si informational imbecilizat. Cu intentie! Cu buna intentie! Atit in tarisoara asta (la drept vorbind – nesemnificativa) cit si in restul lumii, mai ales in cea asa zis libera. Toate scolile din lumea asta bombardeaza copii cu informatii non-utile si texte propagandistice bineinteles pentru a-i indobitocii si a creea “omul nou” (recunoasteti sloganul?) adica sclavul perfect! Prost atit cit sa nu comenteze, destept atit cit sa fie util sistemului. Acelasi lucru, din pacate, face si presa scrisa sau vorbita. Pseudoinformatia ne asalteaza la radio, tv sau ziar, si aia bine cenzurata, daca nu altfel macar de redactorii sefi sau de departamentul marcheting! (:asta nu se vinde…asta mai trebuie cizelata pe aici pe acolo…etc). Daca nici asa nu merge… slava Domnului aven CNA-ul! Ideea e ca pe astia nu-i mai scoate de pe pozitie nici macar “ultima solutie: inca o revolutie”! Dizidenta ar mai fi posibila doar in cazul in care ar fi sustinuta de mase largi, de categorii sociale carora le-a ajuns cutitul la os, dar inca nu e cazul si pina atunci ii momesc EI cu ceva ca de:…divide et impera. Retragerea in comunitati izolate gen ECO VILAGE nu e o solutie durabila, chiar daca unii o practica, deoarece la un moment dat vor ajunge si acolo ghearele rapace ale vulturilor. Intrebarea e ce putem face? Doar sa incercam sa deschidem mintea citor mai multi (la nevoie chiar si prin prozelitism feroce de tipul sectelor) si sa speram ca nu e prea tirziu. Si sa nu uitam de imensa putere a exemplului personal. O fi lumea asta o iluzie dar nici chiar asa! Curaj si … pe ei si pe mama lor! O zi buna, daca se mai poate!

  7. De mult isi dorea Basescu & Co. sa beneficieze de o astfel de lege, de fapt nici nu cred ca sunt atat de originali. Cei care au instrumentat “9-11” s-au gandit printre altele inclusiv si la acest aspect. Pentru cine nu a vazut filmul Zeitgeist si mai curand aparut Zeitgeist: Addendum, vi le recomand calduros.

  8. E ingrozitor,la 20 de ani de la pseudo-revolutia(lovitura de stat cu sprijinul serviciilor secrete maghiare si ruse) dupa care credeam cu speranta, ca va exista in Romania anilor ce vor urma libertate si democratie, sa apara o lege care sa violeze drepturi stipulate in Constitutie.O mizerie totala. Comunistii n-au plecat, securistii sunt tot aici. Banuiam ca telefoanele sunt ascultate de cand SRI ceruse operatorilor de telefonie mobila sa le puna la dispozitie algoritmii de decriptare pt norma GSM cu ceva ani in urma. Acum e pe fata. Toate comunicatiile sunt sub control. Bravo Basescu. Ceausescu, Stalin, Kim Jong II, sunt pantaloni scurti pe langa tine. Astepatm cu interes camere video gratis de la SRI pt casa!

  9. Solutia exista shi se cheama| “Phone Crypt” il gasiti pe google, dar costa ceva,
    veti vedea insa va asigur ca este infailibil, eu il folosessc de ceva timp insa satisfactiile sunt majore.
    In ceea ce priveshte NET-ul exista shi pentru asta leac.
    TINETI MINTE:
    FOLOSITI PROGRAME NECOMERCIALE PE CARE LE GASITI IN SITURILE ORG SAU SHTITI VOI CARE,….. L I N U X……UNIX,,,,,,,,,SAU SUPORTURI
    CARE NU FOLOSESC SISTEME DE OPERARE ORI PROGRAME OMOLOGATE!!!!!!!!!!!

    Victoras cu toata dragostea ce-ti port eu nu mai postez acilea ca observ cu tot respectul
    ca vrei cu tot dinadinsul sa te bagi in rahat…te asigur ca nu merita pt ca omul este cea mai perfida fiinta care afost inventata de natura!!!!
    Stii ca Titulescu a spus la 1Nov1939 o fraza care se potriveshte cu situatia noastra:
    FOU TOUTES LES MOMENTS COURS!!!!
    Acestea fiind spuse, eu iti urez multa sanatate, bafta shi dai dracului …..nu se merita!!!!!
    PS PENTRU SECURISTI CA TOT ASCULTA :

    MUUUUUULTA U.E!!!!!!

    Cu dragoste…..ADIO!!!!

  10. Cu tot respectul,pe Isus L-au lovit cu pietre si L-au crucificat.Pe Basescu au inceput ai lui sa arunce in el cu pietre.Acest om ne izolat de toti si n-ea tras inapoi cu cel putin 10 ani.

  11. Stiti care este tot farmecul acestei pocarii? Ca a fost creata de amorul artei. domnul Varujan Pambuccian, seful comisiei de IT din parlament, a declarat ca a fost facut acest sistem, doar sa scapam de steguletele UE. Ceea ce trebuie sa faca serviciile secrete, fac firmele de telefonie mobila, numai ca de 4 ori mai bine. Adica? pai “statul” ar trebuie sa stocheze informatia 6 luni, in timp ce firmele de telefonie mobila, sunt obligate, conform legilor fiscale, sa stocheze aceste informatii timp de 2 ani.
    Uite asa niste bani romanesti vor aduce profit unor firme straine, pentru ca in Romania nu se produc astfel de echipamente de stocare.

  12. Dupa ce am scris la tine si la Mihai de Base gata cu internetul cu tot calculatorul nou si antivirusi extra. Dar pe un mos ca mine nu-l prind ei cu una cu doua ca ii cunosc cit sint de prosti.I-am dus pe la Cuca Macaii.Nu stiu ce vom face dar trebuie facut ceva macar pe internet sa le facem popularitate cine au fost inainte de 89 acesti hoti,tilhari si securisti.

  13. cine a practicat Aikido stie ca a te razboi inseamna sa-ti pierzi energia si implicit o parte a fiintei. Foloseste forta adversarului pentru a te apara de el! Furia nu-ti mai da voie sa vezi ce ti se pregateste! Fratele nostru a invatat asta:
    “……………….
    Privitor ca la teatru
    Tu in lume sa te’nchipui:
    Joace unul si pe patru,
    Totusi tu ghici-vei chipu-i,
    Si de plange, de se cearta,
    Tu in colt petreci in tine
    Si’ntelegi din a lui arta,
    Ce e rau si ce e bine.
    ……………….
    Nu spera cand vezi miseii
    La izbanzi facandu-si punte,
    Te-or intrece nataraii
    De ai fii cu stea in frunte.
    Teama n’ai; cata-vor iaras
    Intre ei a se intrece,
    Nu te prinde lor tovaras:
    Ce e val, ca valul trece.
    …………………” (M. Eminescu)

  14. Eu am aflat de legea asta de la “In gura presei”,pe la inceput de decembrie si am dat mai departe 🙂
    Pe mine ma deranjeaza si faptul ca doar registrul este inregistrat(sa lasam la o parte continutul,desi e evident ca si asta stocheaza).
    Las’ sa vina teroristu,daca atat ne-a fost sa traim,asta e… prefer sa mi se respecte libertatea atata timp cat mai imi e sa traiesc.
    Cat despre cine profita si cine nu,am inteles ca firmelor insarcinate sa stocheze li se deduc fiscal cheltuielile suportate,interesant nu?…si cumva statul va cere document comprovativ al cheltuielilor(factura,etc)?..rai pt contabili

  15. vroiam sa zic si eu niste chestii …
    am inteles ca se stocheaza doar apelurile nu si continutul lor de exemplu
    pe data de ora da X l-a sunat pe Y
    X i-a dat SMS lui Y
    X s-a conectat la ip-urile bla bla bla
    am mai citit intr-un ziar ca leagea e de fapt mai blanda decat in trecut ca scapa infractorii(era dat ca exemplu Passaris)

    http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/legea-telefoanelor-ii-apara-pe-infractori.html

    Nu stiu daca e asa de-asta vroiam sa intreb.

    In al doilea rand un pre pay te face anonim doar daca ai un telefon pe care l-ai cumparat de la un hot sau nu l-ai cumparat pe numele tau adevarat altfel acel telefon oricum transmite un cod unic la fiecare apel si bineinteles si persoana pe care o suni trebuie sa aiba tot un telefon care sa nu fie pe numele ei si un prepay altfel nu are nici o valoare toata duda.
    Pe net un proxy luat moca de pe site-urile de profil ma indoiesc ca nu tine log-uri. Doar un computer “hecarit” si folosit ca proxy poate sa nu tina log-uri. Eu asa zic …

  16. Vă multumesc cu respesct că aţi luat în consideraţie strigătul meu de ajutor. Am fost contactat de JN. Sper ca şi şefii să fie de acord şi să dispună investigaţii. Am dat date dar poate insuficiente. Vă stau la dispoziţie cu toate datele pe care le consideraţi necesare.

  17. Românilor (mai ales unora) le convine ca România e in UE dar numai datorita fondurilor alocate de unde sa-si poata trage ei milioanele pe conturile proprii. Cand insa vine vb de a te supune si legislatiei europene, romanii (mai ales unii ) fac pe revoltatii 🙂

    Cat timp esti sluga motanului, esti de-a dreptul penibil prin atacurile tale la adresa oricui. Ciutomatule! 🙂

  18. vorbim… comentam ceea ce fac cei mari…
    ii criticam si … cam atat
    in ´89 au murit oameni pt asa ziza libertate
    ne-am castigat´-o in baza unei revolutii in care au murit oameni un guvern a fost rasturanat iar din cate tin minte unul din motive era securitatea, informatori,ascultatul telefoanelor, lipsa de libertate…
    concluzia la care ajung dupa ce vad legea asta si cea cu pasaportul biometric e ca in 89 oamenii au murit degeaba din cauza ca in ziua de azi suntem atat de slabi atat de lipsiti de vointa incat acceptam orice prostie,orice lipsa de libertate, orice atac la adresa intimitatii si e grav fratilor
    pacat ca nu facem nimic altceva decta sa comentam si sa roadem osul care ni-l arunca de la masa bogatilor inghitind orice porcarie vor ei…

  19. Domnule Ciutacu ce spuneti daca de la imparatul Traian in jos vor ingheta salariile si pensiile la politruci la 2000 de lei, credeti ca scapam de criza. Eu cred ca da, sa traiasca si ei 6 luni cu acesti bani carenu sint decit strictul necesar pentru 90 la suta din populatia tarii.Lor care nu fac nimic si iau salarii mari le convine inghetarea. Daca se va confisca averile celor care nu justifica aceste venituri ar salva Romania si va aduce si o bunastare pentru cei cu salarii mici si pensii mici. Nu am nimic cu cei care muncesc zi si noapte si fac averi.Acesta trebuie sa fie viitorul si trebuieste o lege ca atunci cind promiti ceva si nu rezolvi nimic sa platesti cu averea sau cu puscaria.In fruntea tarii trebuiesc oameni cu stiinta politica[ facultate, studii politice facute undeva in lumea asta]. Nu toti ratatii ajung in politica [ si mai ales hotii,tilharii etc].Faceti o analiza si veti vedea ca toti au probleme cu o hotie.Cu respect

  20. Fratilor, eu sunt doar un pusti care abia am implinit 14 ani si stiu ce voi face pe viitor: VOI PLECA DRACULUI DIN TARA ASTA!!!!!!!

  21. Conform KKonstitutiei, pentru citirea careia mi-am risipit o noapte de somn atat de necesar in sesiune, la articolul care spune ca secretul corespondentei de orice fel, telefon, e-mail, scrisoare este inviolabil. La alte articole se spune ca in anumite cazuri stabilite de lege se pot face abateri. Dar la secretul corespondentei nu este nici un “DAR”. Cei care au facut acea lege, cei ce au votat-o sunt infractori caci au incalcat fara nici un pic de bun-simt KKonstitutia. De ce nu se ia nici o masura impotriva in timp ce batrinica ce vinde in piata o legatura de patrunjel sau o ceapa crescuta natural in gradina ei este acuzata de “subminarea economiei de stat”? V-as fi recunoscator daca as primi un raspuns. Ce s-ar putea face?

  22. Faptul ca destinatia si originea unui apel telefonic/sms erau deja stocate este evident. Eu personal cer operatorilor mei cu care am contract listinguri detailate la factura. Deci, operatorii le aveau deja, si mai mult, au deja si infrastructura necesara pentru acest stocaj. Mai mult, am o firma care origineaza si termina convorbiri VoIP din tara catre oriunde in lume. De la inceput am stocat aceste informatii pentru reglementarile inerente intre compania mea si firmele cu care am contracte pentru a rezolva eventualele probleme de facturare. Firma mea tine datele respective fara termen ca backup-uri pe DVD-uri. Am fost contactat si de reprezenanti ai politiei pentru a oferii aceste date. Am fost citat in procese, ca operator si obligat sa ofer informatii cine pe cine a sunat, cand si cat. Asa ca de ce sarim in sus pentru legea asta? Oricum se intampla acest lucru. Repet, nu este vorba de continut ci numai de cine pe cine suna si cand.

  23. Dragilor, nu-i de ajuns sa scrim aiici toate ofurile noastre.Faceti in asa fel ca ele sa aiba un rost.Sa ruleze pe diferite cai ale internetului sa le vada cit mai multi.O data pe orice intrai se plimba o stire ca Vadim Tudor ar fi murit.Nu ca il iubesc eu,dar pentru patriotismul afisat de el i-mi parea rau.Asa ca ce scrim noi aici citim numai noi si basta.Cu respect

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.