Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Asculta-mi-aţi înjurăturile, securiştilor!

Asculta-mi-aţi înjurăturile, securiştilor!

Motto:“Dupa un mai vechi obicei, textele semnate de mine sint scrise tot de mine” (Bogdan Olteanu)

In cazul in care mai aveti dubii in privinta ratiunilor care au declansat faimosul 9-11, gasiti explicatiile pe pielea noastra, a tuturor. Fiindca – incet, dar sigur si eficient – ne transformam, in interesul unor smecheri, intr-un soi de Big Brother generalizat. Si o facem prin lege, ca asa scrie la regulile zisei democratii. Care act normativ, sigur, cica adapteaza cadrul legislativ la normele UE, in timp ce decidentii nostri ne anunta resemnati si sfatosi ca e o porcarie obligatorie. Desi practic n-avem nimic de facut pentru a impiedica oroarea, o sa scriu ce mi se pare mie extrem de deranjant si, mai ales, frustrant pentru oamenii intregi la minte.

1. Ideea “numai hotii si santajabilii au de ce sa se teama” e nimic altceva decat o imbecilitate sinistra. Printre demodatele drepturi ale omului se numarau odinioara viata privata si inviolabilitatea corespondentei. Merg si pe exemple aplicate. Daca-mi insel nevasta, e fix treaba ei (in masura in care-i pasa) sa afle si, eventual, sa probeze in instanta adulterul, nu a unor golani cu acces la bazele de date sa-mi arate mie pisica. Daca pun la cale o ciordeala cu un ministru PD-L, e problema procurorilor care instrumenteaza cazul sa obtina hotarea judecatoreasca legala necesara interceptarii convorbirilor, sms-urilor sau mail-urilor noastre. Exista, har Domnului, suficiente acte normative specifice sigurantei nationale in Monitorul Oficial, nu mai e necesara completarea cadrului legislativ.

2. Legea asta intra in vigoare pe fondul dominatiei politice a unui presedinte cu vadite aplecari spre totalitarism, care oricum incearca sa-si impuna viziunile tiranice prin modificarea Constitutiei, in contextul in care, la 20 de ani de la Revolutie, oricum poporul duce lipsa unui tatuc. In acest context, orice sporire a puterilor sefului statului (nu-mi spuneti povestea aia cu marea confidentialitate a operatorilor, ca m-apuca nervii) e o nebunie cu acte. Fiindca-l face de neclintit.

3. Invocatele ratiuni antiteroriste sunt praf in ochii lumii. Cati mari teroristi au prins/condamnat americanii de la 11 septembrie 2001? Pe unde dracu-i acum Osama Ben Laden? V-ati prins de ce Guvernul a acordat prin lege Ministerului Turismului atributii antiteroriste sau e nevoie sa fac un desen animat explicativ?

UPDATE: In sfarsit, am gasit si eu, in tara asta de lasi, o reactie de bun-simt. Iar aici: nemtii limiteaza nebunia, iar bugarii ataca, noi luam act si aprobam ca boii.

UPDATE LA UPDATE: Primul dat in gat – ulterior regretat – al lui Claudiu Safoiu

P.S. Luati si niste “Vorbe grele” de aseara, intr-un format intermediar…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

177 thoughts on “Asculta-mi-aţi înjurăturile, securiştilor!

  1. Azi am aflat de la sotie de legea asta. M-a sunat dimineata si mi-a spus. Reactia mea a fost: ” Iubire, scuza-ma te rog, dar ……….
    Asa, acum zi-mi ce mai faci.”
    In loc de ………. am transmis un mesaj potentialului ascultator in care ii umpeam cu carne frigiderul, ii pomeneam cu piosenie mortii si ma refeream si la o excursie dus-intors catre origini.
    De acum orice convorbire telefonica cu sotia si cu prietenii o voi incepe in felul acesta.
    Aveam doar o singura problema: ce voi face cand voi vorbi cu parintii, socrii sau sefii mei, doarece fata de ei imi e jena sa vorbesc in felul acesta?
    Dar am gasit si solutia. Voi incepe convorbirea astfel: ” Pentru cel ce asculta am un mesaj: ramane ca mai devreme cand am vorbit cu sotia.”
    Stiu ca este o atitudine copilaroasa, dar asa ma descarc si eu de silace ma incearca gandindu-ma ca un bou ma asculta cand ii spun sotiei ca o iubesc, cand ii spun mamei ca merg la ea mai tarziu si ca vreau sa-mi faca ceva bun de mancare, cand ma cert cu prietenii din diverse motive.
    In final, daca se ajunge sa ne monteze si camere video in case, voi fi de acord cu conditia ca acele camere sa transmita si mirosurile. Voi face cerere sa-mi monteze una in baie, astfel se vor putea bucura si ei de aromele degajate de mine cand fac caca…

    In rest, tinand cont ca acest mesaj poate fi citit si de minori, pentru cei ce inregistreaza si acest mesaj, ramane ca dimineata cand am vorbit cu sotia … :)))

    Dragos

  2. asa, si? si ce facem? doar ne vaicarim? hai sa facem ceva – si nu, nu vreau sa zic sa mergem in munti sa facem rezistenta si nu, nici nu vreau sa zic sa nu mai folosim mobilele. dar hai sa facem ceva, ca opinia publica prea doarme!!!

  3. As dori sa pun o intrebare extrem de simpla.Daca stim cu totii ca se fura din banul public,si ca el ajunge in anumite conturi,buzunare,etc… noi,ca si popor… simtul civic nu ne face sa ne intrebam oare : De ce-i lasam? Se stie!Cu aceasta lege ” Big Brother ” nu se va face altceva decat santajarea a unui ( cel putin ) sau a anumitor grupuri de interes pentru a-i reduce la tacere,pentru a muri cu ” e-mail”-ul,” sms”-ul… in mana!Ciutacu injura-i,da-le material didactic,da` eu nu cred ca tu ai avea de ce sa te temi,vorba ta,doar cei care sunt ” cu musca pe caciula ” ( sa ma exprim asa ) vor avea de suferit.In rest cei de pe chat,amorezii,si multi altii care habar n-au ce e in jurul lor sa stea linistiti!Bafta victoras!

  4. Sunt acela care incerca sa isi explice de ce nu iese lumea la vot. In fine dupa mine a mai scris cineva semnandu-se dan….ei bine acel dan care considera ca suntem….in fine sunteti de c….. nu sunt eu. Atat am vrut sa stiti. Spunea Sexy Braileanca “In tara asta daca nu spui o prostie nu esti bagat in seama” :))) Cat adevar :)))

  5. Prietene, discursul lui Obama a fost unul “jos”, adaptat electoratului sau. Asta ma face sa spun AI DREPTATE! SI TOTUSI CATA DIFERENTA INTRE EL SI TRAIAN BASESCU. Cu toate discursurile si entuziasmul nu vreau sa imi inchipui cum vor suporta albii invazia de afro americani in administratie. Stii, americanii sunt plini de toleranta…..insa pana la casatorie :))

  6. Legea este o porcarie. Din toate punctele de vedere. Sigur ca autoritatile romane (oricare ar fi acestea) privesc si trateaza cetateanul ca pe un infractor, fiind numai o chestiune de timp dovedirea acestui lucru, dar aceasta lege nu este altceva decat un pas mare inapoi in timp, un atentat la democratia, aia cata mai este, din Romania.

  7. Revin deoarece am uitat sa spun un lucru important. Cea mai mare tampenie pe care am auzit-o fata de acest subiect suna cam asa:
    “Si ce daca ma asculta? Eu n-am nimic de ascuns”.
    Pai atunci de ce nu ne facem casele cu pereti de sticla? De ce nu ne regulam femeile in public? De ce mai avem nevoie de intimitate?
    Vorba aia: Desi prostii mor mereu, numarul lor nu scade niciodata.

  8. nu inteleg ce atata tevatura !!! oricum daca era nevoie de inregistrat se facea – trebuia data o forma legala ?? cine are de ascuns ceva o va face in continuare HAI SA FIM CINSTITI SI ONESTI si sa nu le mai dam motive militienilor si “JURNALISTILOR” – unii dintre ei sa behaie in prostie caci d’aia mi-e greata sa mai ma uit la TV sau sa ascult la radio

  9. Pâi am auzit la Badea în emisiune că, un sondaj arată că majoritatea românilor ar dori ca ţara să fie condusă de un singur om, adică să avem un dictator cu o mână de fierO_o Avem nevoie de cineva care să CONDUCĂ într-adevăr ţara asta, şi nu să se joace de-a dictatorul cum face Băse’, dar un regim totalitar?! Pentru ce dracu’ au murit oamenii aceia în Revoluţie??? Uită-te la ţara asta, şi minte-te că poate va fi mai bine într-o zi….

    P.S. “nemtii limiteaza nebunia, iar bugarii ataca” Bulgarii, nu bugarii;) Succes în continuare, domnule Ciutacu!

  10. V-am urmarit pe cei de la “Antena” spunind cit de Fasssss sunt cei de la Realitatea.Cateodata spuneam si eu ca exagerati. Astazi am urmarit si eu emisiunea cu juramantul lui Obama.Aveti dreptate. La un moment dat,intr-o scurta pauza,incepe tov.comentator sa debiteze niste texte de m-am trezit in urma cu peste 20 ani.Suna cam asa”Multumim americanilor ca suntem in NATO,ca au convins investitiori importanti sa vina in Romania (woow !!!!!!!!),ca a venit Bush la noi de 2 ori si a vazut si curcubeul (iarasi wooooooooow !!!!!!!!!!!!).Pe scurt,hai sa facem o l..a verbala ca sa spunem ceva la prosti,sa nu schimbe canalul.Dezgustator.
    Si mi s-a facut dintr-o data un dor nebun de gasca mea preferata de la Antena:De Gadea,de V.Stan,caruia de-abia astept sa-i vad coafura,mai intai,si abia apoi cum se inlfameaza, de R.Tudor,de Ciuvica,si nu in ultimul rand de taticul lui Vladutzul si de Mirciulica.
    CE mai,sunteti tari. Si atat de naturali!!! Faceti si poante,va iesiti din pepeni si ne mai trageti si de manecuta :Bai oameni buni,e de nashpa ce se intampla.E jale.
    Si in finalul interventiei mele,multumesc si eu americanilor pentru campania la “cea mai scumpa marca de detergent”din istorie.Spala bine petele si imaginea unei tari mototolote,sifonate,si cu multe pete.Ramane sa vedem daca actioneaza in profunzime.

  11. In cazul acesta, mai avem timp pana la modificarea constitutiei sa dam in judecata statul, toti, nu eu, nu tu, nu ei ci intreaga natiune minus cei ce ne conduc…

  12. Aplicare legii in forma actuala este imposibila din punct de vedere financiar. Din tot guvernul 100% nimeni nu are idee care este largimea de banda la internet pe teritoriul romaniei. Suma necesara implementarii legii depaseste 1000 de mld de lei vechi

    Suma destinata upgradarii se va dubla an de an si ata datorita dublarii largimii de banda la fiecare 6-8 luni.

    In nici 4 ani suma cheltuita va fi de 10 ori mai mare decat astazi, asdar din banii cui ? Cine investeste in spionarea preferintelor sexuale ale mele ?

    Oricum, eu cel putin de ieri folosesc internetul numai prin conexiune ssl pentru totdeauna.

    Romania = China Europei !

  13. cauta pe google , “hotspot shield”…download programul si instaleaza…iti va desemna un alt IP ori de cite ori intri pe internet, utilizeaza conectii wireles…smd…sint alternative

  14. Daca tot o sa fim ca in perioada de pana in ’89 si ne asculta tot ce vorbim o sa ne gasim si noi, tineretul, un loc de munca bun? Pe timpul lui Ceausescu tinerii aveau unde sa faca experienta.

  15. Stimate Dle Ciutacu,

    Eu sunt inginer IT si lucrez la Swisscom – Elvetia. Puteti face un trace la IP sa vedeti IP-ul. Dar nu asta e important.

    Oricum, se inregistrau toate. Problema Dvs: aveti o gagica si nu vreti ca operatorul IT sa deschida informatia, NU sta in picioare. Va zic si de ce: esti aplicatie soft care tine log-urile accesarii bazei de date (unde sunt detaliile si convorbirea / SMS-ul : ca mp3, wav, sau txt). Exact cum faceti Dvs pe Ciutacu.ro. Cand vine un audit si se verifica ce numere au fost accesate, se compara cu mandatele. Si daca erau 4 mandate, dar au fost accesate 5, atunci acel operator poate avea mari probleme. Cat de mari, asta tine de societatea in care traim. Dar tehnic, asa se procedeaza. Daca vreti, luati ca o analogie la mail-uri: READ / UNREAD. Sigur ca sysadmin-ul general poate face giumbuslucuri cu log-uri, dar asa …stiti: niciodata nu poti fi suficient de paranoic, nu ? Dar astea oricum se faceau si se fac

    Toate bune va urez,
    L.P

  16. @Gabriel “de la Craiova”
    Stai linistit: la urmatoarea criza, vor fi “nevoiti” sa reduca costurile la camerele de supraveghere si or sa-ti deseneze ei casa cu creta pe asfalt.

  17. APROPO DE TELEFOANE. NU VA CONTA LITERA LEGII, DAR LAS-O BALTA CU POLITICA…. SA VEZI CUM E CU SPIONAJUL ECONOMIC , MAI EXACT SA VEZI CIND SE VOR INTERCEPTA FAX-URI CU OFERTE FINANCIARE , SI ALTE QUESTII CARE NICI NU-MI TREC PRIN CAP, DAR ODATA CU CRIZA SA FII LA PUTERE…. “CONTROLUL INFORMATIEI”? SA VEZI AICI ABUZURI….CUM IMI VA GARANTA MIE SIGURANTA TRANSMISIEI UNUI FAX, SA ZICEM, CU OFERTE DE AFACERI…. O SA AJUNGEM LA PORUMBEI DRESATI…

  18. Hehe,bai baieti…Ma intrebam acum ceva vreme de ce cacat ne-au primit in UE(cu doar o autostrada,nici aia asa de functionala),la modul ca dupa criteriile alea,infrastructura si restul,si-ar da seama oricine ca nu ar fi posibil ca raspunsul pentru o aderare sa fie afirmativ.Zilele astea am inteles.Am fost primiti in Uniunea Europeana pentru a putea primi directive . Da bai baieti,de-aia am fost.Putin le pasa alora ca noi aveam si avem o economie de tot cacatul si o infrastructura la fel…SUA si scmecherii lumii RULZZ.Sa ne traim viata cat mai repede cu putinta si apoi sa murim la fel de repede ca sa nu mai avem parte de tot slobozul care va fi aruncat inspre noi de…tirani.Pe mine m-a dat afara din Colegiul National ‘Aurel Vlaicu’ o proasta si o dobitoaca care sustinea ca aderarea Romaniei la UE e cel mai bun lucru care ni s-a intamplat vreodata in istorie.Mananc-o pe paine bolnavo,via stat in gat.

  19. ok, am si eu o curiozitate: dak un demnitar face abuz d videochat…sa spunem…si, fiind urmarit, se descopera asta…dak nu e calificata prin lege drept o fapta demna d consemnat…isi asuma cineva datoria morala de a-l “da in vileag”?…gen ” uite ce oameni fara coloana vertebrala ne conduc…niste bolnavi, obsedati”… logic ar fi sa nu…dar excesul de zel, cine stie unde poate sa duca :))
    Oricum, eu cred ca se va ajunge la multe probleme de ordin moral si la o groaza de judecati de valoare…si, cu siguranta, se vor incalca limite…

  20. Prietene Ciutacu – daca-mi permitzi – asa un legator de vorbe ca matale numai la Nichita am mai vazut. ( Daca Nichita s-ar fi ocupat astazi de politica doar Patapievici l-ar fi citit cu dictionarul in mana, restul- astia mai putin sofisticati – l-am fi inteles din prima.) Nu cred ca le “fierbi” prea mult, dar se leaga ca dulceatza mamei mele. De la “marea suspendare” am prezis ca razbunarea marinelului va fi crunta. Fostii lui colegi intr-ale plutitului au epuizat de cateva ori repertoriul de injuraturi la adresa lui de vreo 15 ani si n-au mai avut nimic nou de aflat la nici o reciclare. basescu are in sange parsivismul, asa ca…boccelutza si… scapa cine poate. Oricum mosii si babele, adica parintzii si bunicii nostri nu mai pot “fugi” dar asa…un trezit de dimineatza cu tzara goala n-ar suna rau. Am zece locuri de cazare daca esti amator. Ia-l pe Badea – ca tot voia el sa plece – , pe Cristoiu, pe Gadea si inca 6 si facem un “ziar” de internet in diaspora pana cand, din “motive de securitate nationala” desfiinteaza basescu si internetul la romani. ( cum fac chinezii ). Eh, o sa faca el un intranet loco ( muy locco) sa “vorbeasca” intre ei. Ma intreba un vecin cam cum era la romanica pe vremea lui ceasca si tot descriindu-i cum injuram eu telefonul si pe cel care ma asculta inainte de orice convorbire il vazui cum devine tot mai atent si mai alb la fatza lui de country boy. Si-mi zise: “S-a dus dracului libertatea si privacy-ul nostru” Am crezut ca batranul cowboy o fi surzit sau eu am lacune in vorbirea pe limba lui ori el e mai intzelept decat am banuit eu. Acum mi-a cazut fisa ca ce face basescu e doar o tzara de irigare de revigorare la “radacinile” vechilor buruieni a caror model s-a internationalizat. Fac un atentat la un copyright si va zic voua. Daca traitul in romania va ocupa tot timpul mai luati-va si voi “liber” ca basescu oricum se realege singur. Lasa-ma sa stiu doar cand suntetzi gata de “marea plecare” ca m-am decis sa nu mai ma uit la romania ca-mi ocupa tot timpul si de aici. La mai mare!

  21. Mai incercati sa ganditi si cu capu’ propriu, nu luati de bun orice vi se da. Daca va zice Ciutacu : “Jump !” voi intrebati : “How high ?”. E o lege care e impusa si care oricum nu skimba nimic fata de ceea ce era inainte. Da’ deh, suna bine sa comentezi pe blogu’ lu’ Ciutacu si sa fii de acord cu el. Si nimeni nu spune nimic de America, Anglia de unde vine legea. Acolo cand mergeti va lasati amprentati si monitorizati fara nicio jena. Nu mai sunteti vite insemnate acolo ? Da’ aici da bine sa tragem in guvern aiurea. Mai bine vedeti ce e cu justitia ca acolo e problema noastra cea mai mare. Si nu ma bagati in vreun partid sau culoare ca sunt free lancer si nici n-am votat vreodata 🙂

  22. Comanda de pizza in 2012…
     
    Clientul – Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.

    Telefonista – Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Puteti sa-mi dati numarul dvs. de identitate (NIDN – national ID number), domnule ?

    Clientul — Numarul meu de identitate nationala… da, un moment. 6102049998-45-54610.

    Telefonista – Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la1742 Meadowland Drive si aveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insurance este 745-2302 iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail este [email protected]. Corect?

    Clientul – Mmda.. Da’ de unde aveti toate informatiile mele?

    Telefonista – Suntem legati, ca orice companie, de HSS.

    Clientul — HSS, ce dracovenie mai este si asta?

    Telefonista – Suntem legati electronic de Homeland Security System, domnule.

    Clientul — (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza, Specialul All-Meat.

    Telefonista – Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.

    Clientul – Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?

    Telefonista – Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.

    Clientul – Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?

    Telefonista – Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.

    Clientul – Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?

    Telefonista – Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.

    Clientul – Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime medie pentru familie.

    Telefonista – Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini. Totalul dvs. este $49.99.

    Clientul – (strigand in casa) Nevasta, adu-mi te rog credit cardul!

    Telefonista – Imi pare rau domnule, dar trebuie sa platiti cash. Credit cardul dvs. este blocat pentru depasirea limitei.

    Clientul – Dau o fuga la o masina ATM si voi scoate niste bani inainte sa ajunga pizza la mine la usa .

    Telefonista – Imi pare rau domnule, dar nici asta nu va fi posibil. Vad aici ca nu aveti nici un ban in contul dvs.

    Clientul – Da , bine, n-are nimic. Trimite pizzele si gasesc eu niste bani in casa pana ajunge. In cat timp imi vine pizza?

    Telefonista – Suntem putin in intarziere, as zice cam 45 de minute. Daca va grabiti, puteti veni dvs. pana aici sa ridicati personal comanda, dupa ce faceti rost de bani. Pe de alta parte, este putin mai jenant sa carati pizza pe motocicleta.

    Clientul – Da de unde stii ca merg cu motocicleta?

    Telefonista – Pai scrie aici la informatii despre vehicol. Ati avut o masina care vi-a fost luata de compania de imprumut pentru ca nu ati platit la timp. Alaturi scrie ca Harley-ul dvs. este cu plata la zi si in plus i-ati umplut aseara rezervorul cu benzina.

    Clientul – % # & *…

    Telefonista – V-as sfatui sa fiti atent cu vocabularul ca sa nu o patiti din nou. Vad ca ati fost arestat pentru ca ati injurat un politist, apoi judecatorul cu care v-ati certat v-a dat 90 zile de puscarie. Vad ca de-abia v-ati intors in societate de cateva zile si asta este prima pizza pe care o comandati.

    Clientul — . (fara cuvinte)

    Telefonista – Mai doriti altceva, domnule?

    Clientul – Da, am un cupon pentru o sticla de 2 litri de Cola, gratis.

    Telefonista – Imi pare rau, dar trebuie sa cititi mai bine. Pe cupon si in reclama noastra scrie ca persoanele care sufera de diabet nu se califica….

  23. La nu stiu care post spunea careva ca nu trebuie sa ne ingrijoram ca ei ne vor monitoriza traficul , adica data , ora , ce numar de telefon ( E-MAIL ) ETC , NU SI CONTINUTUL .
    Tin sa nu cred asta . Eu cred ca autoritatile de la noi in acest caz vor face exces de zel . Nu cred ca au la indemana inca toate echipamentele tehnice ca sa poate stoca toate convorbirile si e-mail-urile dar se vor face cu timpul . Vom deveni niste cobai , care vor putea fi monitorizati si manipulati. Eu cred ca asta e o tendinta mondiala . Pretextul este lupta impotriva terorismului.
    Undeva trebuie sa se sparga buba dar mi-e teama ca dezinformarea si naivitatea oamenilor vor face ca toate acestea sa fie impinse pana la o limita extrem de umilitoare pentru specia umana. Vom deveni niste sclavi.
    In acest moment ma gandesc ca de fapt islamistii radicalisti lupta pentru o cauza dreapta .

  24. Ascultarea ilegala a telefoanelor se face de mult si la fel se face si interceptarea transferului Internet (adrese accesate, mailuri, mesagerie, etc.) … ne-a confirmat si Elvis acest lucru.

    Iar pentru cei care spun ca pe ei nu-i afecteaza, le aduc aminte ca poate primeste sotia un mail cu toate adresele de pe site-urile porno pe care le acceseaza de pe calculatorul de acasa … prevad o discutie interesanta cu farfurii zburatoare.

    La fel, probabil o sa aflam in cateva luni de zile (de prin ziarele de scandal) si ce preferinte de cyber-sex au politicieni care poate nu au servit o viziune de propasire Cotrocenica.

  25. De acord “Ciutăcia Ta”…
    Cu o singură observaţie: câtă vreme e Boc e SmallBrother sau TinyBrother sau chiar TinyStupidBro. Iar dacă-mi spui de băse te poţi gândi la StinkyBrother…

  26. soc la saftoiu? priviti ce socante sunt propunerile alinei mungiu, persoana care se considera dumnezeul presei care nu accepta citez”contrainvitati de cea mai joasa speta”. cum sa spuna o doamna asa ceva? nu ne mira ca doar e ca stapanul base si trebuie sa-si faca datoria fata de stapan asa cum ii place lui base sa spuna. sper sa-si rupa gatul repede cu propunerile ei si presa sa intervina imediat

  27. @Vlad
    E una sa se faca pe sestache si cu frica de deconspirare si alta sa se faca legalizat .

  28. De veghe’n lanu’ lu’ basescu
    Nu era suficient ca avem un presedinte care a bagat Romania in carantina internationala din punct de vedere al relatiilor diplomatice, ne-am mai pricopsit si cu un fost spion sef (numit tot de Preafericitul presedinte) de care rid si curcanii americani naimiti de FBI pentru Thanksgivind Day.
    Cu un asa spion sef precum ex-Saftoiu, cred ca serviciile de contraspionaj din tarile vizate de Romania, si-au zis time-out, s-au asezat in fata televizoarelor si au asteptat aparitiile Saftoiului cu bulteinul de stiri de circulatie interna SIE, pentru a sti cam ce mai intreprinde spionajul romanesc.
    Acuma nu ca acesta s-ar da prea mult de ceasul mortii cu munca prin strainataturi. In afara de circul mediatico-propagandistico-electoral cu Rapirea Din Serai, baietii au avut treaba doar in tara cu folosirea tehnicii de ascultare pe la usile opozantilor politici ai asimetricului (conform declaratiilor publice ale gemsbondului mioritic), motiv de demisie pentru acesta. Si unde nu faceau fata baietii venea tata la spioni, scolit pe la Anvers in vremuri de rastriste, chiar ‘mnealui, presedintele Basescu si completa informatiile obtinute de SIE cu noutati referitoare la suetele zilnice Geoana-Iliescu.
    In ce tara am ajuns sa traim fratele meu?
    Macar securistii lui Ceausescu erau profesionisti, chiar si acum dupa 20 de ani, mucles! baietii, de au bagat o tara intreaga in enigma dosarului de securist al marinarului spion la Anvers.
    Pe cind spionii de astazi, in afara de faptul ca au capatat indeletniciri domestice (sic!) isi si etaleaza odiseele bondiste in public, pe la varii televiziuni.
    Si unde mai pui ca baietii si-au bagat timpanul in legalitate beneficiind de o lege care sa le permita contorizarea injuraturilor adresate de diversi romani cu adresa Cotroceni.
    Gravitatea acuzelor saftoiste la adresa prezidelului ramas incremenit in proiectul si tacticile fostei Securitati ca metoda de obtinere a puterii absolute in Romania (acuze dezmintite apoi intr-un mod jalnic atit de catre faptuitor, cit si de catre asimetric), in oricare tara din lume, civilizata si cu pretentii de respectare a principiilor democratiei, ar fi fost prompt sanctionata de membrii societatii respective, iar situatia ar fi fost adusa sub control prin albirea sau innegrirea asertiunilor respective.
    La noi canci ! Suficienta o dezmintire cu un text penibil emisa de Cotroceni si basta! subiect inchis, la culcare baietei, tatuca vegheaza impreuna cu service-urile pentru voi!
    Nu tu autosesizari, nu tu comisii parlmentare, nu tu Societate Civila, care daca doar ar fi presupus pe vremea lui Ilici asemenea fapte, l-ar fi mincat pe acesta cu fulgi cu tot pe motiv de comunism, nu tu nimicuta, nimicuta.
    Camarade Patapievici, camarade Liiceanu, sora Pippidi unde va sint bre vorbele si reactiile la o asemenea dandana prezidentiala?
    Vai de mama voastra si de lupta voastra pentru democratie si anticomunism condusa magistral de Ales!
    Ce este mai tragic insa, in toata afacerea respectiva, consta in faptul ca masa amorfa de electorat pupinbasist va pune mai mult ca sigur din nou botu’ in toamna si ne va pricopsi cu un nou mandat al zbanghiului, care dupa trendul politic actual tinde sa se transforme pe viata.
    Oprescule si inca altii ca tine, lasati dracului alte treburi, faceti-va simtita cit mai curind prezenta in coasta basescului, spuneti-i ca afirmatiile patapieviciului cu privire la rezistenta mujicului patibular roman in procesul de urinare a altora in capul sau a ajuns la limita suportabilului si ca este totusi cazul sa foloseasca toaleta prezidentiala pentru aceasta necesitate si trimteti mutantul stalinisto-hitleristo-maoist sa-si faca Sultanat la Basarabi si sa-i lase pe romani in pace.
    Ca s-au saturat!

  29. Buna ziua domnule Ciutacu.Rugamintea mea este daca puteti sa-i transmiteti acest raspuns si domnului Mircea Badea , pentru ca nu reusesc sa intru pe blogul lui.Sunt fan M.B. dar ultima lui emisiune ,cea din seara trecuta a reusit , pentru PRIMA DATA , sa ma faca sa nu fiu de acord cu el.La fel nu sunt de acord nici cu dv. si nici cu cei care dau o atat de mare importanta faimoasei legi tocmai intrate in vigoare.Badea era aseara foarte virulent fata de cei , naivi le spunea el , care prezentau continutul legii si spuneau ca nu permte inregistrarea convorbirilor in sine ci doar a anumitor date tehnice.Spunea Badea ca nici o lege in Romania nu se respecta.Asa e ,atunci de ce sa acuzam legea in sine. Ea, ca text in sine , ca de altfel ORICE LEGE , in Romania ,nu insamna NIMIC.(Inclusiv faimoasa Ordonanta Boc sau Basescu , printr-o aplicare abuziva ar fi permis tuturor celor asa zisi vizati , cei cu pensii si salarii mari , sa lucreze in continuare , sub diferite forme prezentate chiar de cei care au dat Ordonanta , conventii , plata cu ora , contracte de prestari servicii , luind bani chiar mai multi.)Toti , inclusiv Badea , tratati aceasta lege ca si cum aceasta este punctul din care , prin aplicarea ei abuziva vor incepe inregistrarile ilegale ale telefoanelor , SMS etc. Toti, INCLUSIV BADEA , ati prezentat in numeroase randuri faptul ca DE MULT TIMP in Romania se asculta telefoanele ilegal sau legal. Iata ca chiar exista o lege prin care se ascultau , legal , telefoanele si inainte de 20 ianuarie.Deci nimic nou.Au aparut ,,milioane,, de stenograme ale unor inregistrari telefonice IN PRESA , va dati seama cate sunt in realitate ? Teza ca aceasta lege face legale toate aceste inregistrari este falsa prin continutul legii , acest lucru incercand noi , NAIVII , sa-l spunem.Nu inteleg EU naivitate lui Badea , care a prezentat in numeroase emisiuni faptul ca telefoanele sunt ascultate , de SRI , SIE , ,,DOISIUNSFERT,, etc. fara o extrema indignare dar ,,ia foc,, in urma acestei legi penibile. In alta ordine de idei aceasta lege nu a fost data ca sa poata ei sa asculte telefoanele , O FACEAU DE MULT , ci pentru ca ne-a fost impusa de afara , EUROPA sau SUA , nu stiu exact.Un alt aspect adus in discutie de Badea in emisiune lui.Spune ca marea masa a NAIVILOR declara ca pe ei nu-i intereseaza legea ca pe ei nu-i asculta nimeni si prezinta acest lucru ca fiind fals pentru ca asultarea ilegala a telefoanelor la nivel inalt , in cercurile de putere politica si economica duce la transformari structurale , periculoase , care ,,foarte repede,, ii vor afecta pe toti.Ii dau o veste lui Badea , ACEST LUCRU SE INTAMPLA!!! DE MULT!! Alt aspect este cel privind importanta datelor tehnice stocate , ora convorbirii , durata , locatia , destinatarul, care pentru Badea nu insemnau nimic , important fiind continutul convorbirii.Dar tot Badea ne-a spus in numeroase randuri,(chiar sunt fan Badea),ca ceea ce vorbesti la telefon nu insemna nimic , poti spune orice, inclusiv ca vrei sa-l asasinezi pe Basescu sau Obama , nu insemna nimic fara probe.Sa inteleg acum ca lucrurile nu stau chiar asa ? Cine era NAIVUL ? Bineinteles ca o convorbire telefonica , in sine nu poate fi proba intr-un eventual proces , dar datele continute pot aduce multe beneficii celui care intra in posesia lor.As mai fi avut multe de spus dar inchei pentru ca m-am lungit foarte mult si nu cred ca veti avea rabdare sa cititi tot ce am scris ( si nici Badea). Cu respect si speranta ca voi putea primi un raspus , sub orice forma , ZAMFIR IONUT.

  30. Nu pot crede câtă naivitate am văzut în zilele acestea, legat de subiect. Sigur că un procuror inteligent ştie că nu se poate baza pe o înregistrare pentru a-şi construi cazul. 10 la sută, primejdia o reprezintă sistemul Juridic. Restul de 80 la sută, sunt primejdia. Angajaţii care stochează! De aceştia s-ar putea folosi ticăloşii, şantajiştii, duşmanii, etc.

    L-am văzut aseară pe un Prejudiciat politician, extrem de încântat de ideea pedepsei pentru cei care s-ar folosi de date. Pedeapsă maximă! 15 ani de închisoare, zicea el, promiţând (plin de înţelegere???!!!) că va propune Parlamentului o lege… Şi clopoţelul de alarmă mi-a sunat intens.
    Iată calul troian!!!
    Să fim foarte precauţi! Pe valul acesta de revoltă, indignare şi teamă, este posibil să ne trezim cu o lege şi mai ticăloasă, care să bage pumnul în gura Media, nu să-i oprească pe operatori de la infracţiune.
    N-ar fi mai bine să se abroge legea asta absurdă, in loc să se scoată alte legi îngrăditoare de drepturi şi libertăţi? Poate Avocatul Poporului face ceva!!!
    Judecătorii de la Curtea Constituţională o vor declara neconstituţională (pentru că este neconstituţională!) şi scăpăm de multe alte încălcări ale drepturilor noastre care se “nasc” acum.

  31. Eu propun sa ne facem cu totii adrese de email bombsaway_n, unde n ia valori de la 1 la 20.000.000 sau cati locuitori o mai avea tarisoara asta trista. Ca sa se distreze si “autoritatile” urmarind mail-uri de la bombsaway_321512 la bombsaway_415460.

  32. eu am o idee….sa-i spunem(prin telefon sau sms)lui Băse cât de mult îl ,,iubim” şi cât ni se rupe de el!!!!! poate se convinge ca nu toţi românii ăl iubesc şi ne lasa….în saracia noastră! Dacă tot s-au hotarât să devină oficială ascultarea telefoanelor…să vadă şi ce gândim, nu?

  33. De cand exista telefonie mobila de atunci se asculta la greu telefoane, nu numai in Romania ci in multe-multe state unde un sef de la vre-un serviciu secret poate obtine vre-o vorba grea de la un afacerist, de la un om politic “cinstit” sau de la un smecheras care se ocupa si el cu contrabanda.
    Sunt niste firme care au investit mult in telecomunicatii, care au propriile lori retele de telefonie mobila, si ei oricum ascultau telefoanele oamenilori importanti, pana acum ilegal dar cu scop, de acum legal si cu un tel.
    Sa nu aveti impresia ca pana acum nu se ascultau telefoanele si e-mailurile, numai ca nu se folosea numai in rare cazuri cand nu aveau alta metoda de santaj…
    Mafiotii care se lupta in centrul municipiului Craiova e greu de ascultat ca acolo se folosesc telefoane si cartele achizitionate in Bulgaria din diferite magazine din Kozloduy, iar in Drobeta Turnu Severin unde mafiotii folosesc cartele de telefoane cumparate in Serbia. Securistii romani cum vor asculta telefoniile care nu sunt din romania? Sunt tare curios ca primarii PD-L de ce nu au fost ascultati cand s-au urcat bauti in masiniile lori? Doar se putea lua permise la greu daca se ascultau telefoanele primarilori PD-L sau a lui Base si baietii lui.
    Dar corb la corb nu-si scoate ochii, asa ca cei care asculta greu la convorbiri sunt de la PD-L si nu il baga in rahat unu pe calalalt….
    Votati dragi romani votati……!!!

  34. PENTRU De SuKaRiT – legea nu este neconstitutinala pentru ca ea nu se refera la continutul convorbirlor , al sms-urilor , mail-urilor , deci nu afecteaza inviolabilitatea corspondentei. legat de restul datelor stocate aproape pe toate le vei gasi intr-un desfasurator primit de le operatorul de telefonie mobila . Nu e chiar asa o mare diferenta. Oricum ,in principiu , orice lege in Romania nu inseamna nimic. De unele se vorbeste si se face mare caz din motive independente de legea in sine , rating , acoperirea altor subiecte cu adevarat importante , etc. Ca sa rezum, aceasta lege nu are nici o importanta , cel putin in Romania unde telefoanele se ascultau de mult si din greu , ea doar ne-a fost impusa din afara.
    P.S. de ce oare nu s-a vorbit de ea aunci cand a fost promulgata si publicta in Monitorul Oficial ? Nu era ,,momentul,,?

  35. pentru b(d)illy: Tu chiar crezi ca iti va asculta TIE cineva VREODATA telefonul ?? Esti naiv!!

  36. Daca este vorba numai de cine cu cine vorbeste nu si ce vorbeste nu este nici o noutate.Stim toti ca se pot cere de abonat desfasuraroarele lunare de la toate comp. de telefonie.Credeti ca pana acum nu se puteau “cere” si de altii,in interesul “sigurantei nationale”?Cat despre stocarea continutului tuturor convorbirilor cred ca e f.f.greu si f.f. costisitor pt. companie.Costurile s-ar duce tot in factura sau deconteaza legiuitorul?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.