Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Bătaia calicilor politici pe ceaunul gol

Bătaia calicilor politici pe ceaunul gol



Ieri s-a întâmplat ca avionul care a transportat cadavrele din Muntenegru să aterizeze în timpul emisiei mele. Am fost nevoit să comentez, atât cât am putut, alături de Sorin Oprescu plângând la propriu (cred că-l cunosc binişor pe Doctoru’ ca să ştiu când joacă) şi de Lili Ruse cu buzele încleştate, procesiunea militară de pe aeroport. Credeţi-mă, e crunt. Şi azi tot citesc cum se oftică unii c-a decretat Ponta doliu naţional de parcă ar fi aşteptat tot anul să fugă azi cu drapelul pe bulevard şi-i obligă ăl mic să-l coboare-n bernă. Înjuraţi-l, frate, că vă guvernează prost. Aveţi şi motive. Dar nu că face un gest – da, de imagine – cu o simbolistică naţională. Fiindcă-i vorba despre oameni şi solidaritate cu ei. Faptul că Boc n-a făcut-o în cazuri similare spune multe şi în nici un caz nu-l coboară pe Ponta, din punctul ăsta de vedere, la nivelul genunchiului broaştei al titanului din Răchiţele…

P.S. Le spune cineva cretinilor că “beneficiarii” doliului național n-au câștigat la loto, ci și-au luat sicrie peste rând?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

28 thoughts on “Bătaia calicilor politici pe ceaunul gol

  1. daaa,ce nemernic e boc si ce bun a ponta. boc a inchis spitale iar ponta le-a deschis,boc a taiat ponta a dat. ar trebui reevaluat vorbul a reevalua.

  2. Muntenegrenii nu se intreaba de ce e doliu in tara lor pentru niste romani.Se intreaba romanii,de ce?Si,culmea,se intreaba tot ceei ce nu pun gura pe margarina,tot elitistii care servesc doar tendon de mistret la micul dejun1Ba,nene!

  3. @geo: nu, Boc e nemernic prin constructie. iar Ponta nu-i vreo lumina

  4. S-a meritat ca ambulantele ălea sa astepte 3 ore [jumate] pe aeroport pana la sosirea victimelor? Ma gandesc ca in acel timp puteau fi folosite si pentru alte urgente; zic. Banuiesc ca pilotii aia puteau sa informeze ca, in 20 minute (ca exemplu), ajung iar medicii puteau sa se mobilizeze destul de repede. Ca, na, tot se presupune ca traim intr-o perioada unde e destul de usor sa comunici ca treaba sa se rezolve intr-un timp scurt.

  5. In tara unde mor in fiecare zi o duzina (sau pana-ntr-o duzina) de oameni nu ar trebui sa fie tot un doliu national? Io zic sa fie in fiecare zi: e “mai misto” asa…

  6. F bun articolul…nu inteleg insa de ce mereu apare Boc… Ponta a facut un gest f important pentru solidaritatea unei natii, bravo lui si punct.

  7. @Rica: eu lucrez in zona aeroportului si iti spun sincer ca la 16.40 cand am iesit de la birou am vazut 5 ambulante care se indreptau catre baza militara. Asa ca nu cred ca pana pe la 17.30 cand a aterizat primul avion au fost 3 ore si jumatate….dar poate nu socotesc eu bine.

  8. @Zuba: fiindca a fost vanturat ca exemplu pozitiv ca n-a declarat doliu national cand au murit 15 romani intr-un accident in Ungaria
    @Rică: eu zic ca bati campii

  9. Bun articolul dar ati uitat totusi sa spuneti cat de frumos este domnul Ponta.Poate se supara.

  10. De ce e doliu national ? au murit 22 de romani in accident rutier de paste (1-5 mai) si nu a fost doliu national. De la cati in sus e doliu national? Este doliu ca sa il vad iar pe Ponta, Dusa si ceilalti ? Ce a rezolvat – dar precis , pe puncte Corlatean in Muntenegru – altceva decat ca s-a fluturat pe acolo? Cate ore pe zi nu fac altceva decat bla bla la televizor – acesti guvernanti minunati? Ce tot cauta pe la Televizor in loc sa munceasca ?

  11. De ce nu a fost doliu atunci cand a fost acel accident de la Iasi in care a fost implicat un microbuz? Sau la incendiul de la maternitatea Giulesti? Va spun eu de ce!!! Din cauza faptului ca in acei ani guvernarea era formata din basescu-boc, o guvernare caruia nu-i pasa de oamenii

  12. Mie mi-e rusine cand vad acest videoclip. Noi se pare ca nu suntem capabili nici sa oficiem cu solemnitatea si demnitatea necesara o operatiune de transportare a unui sicriu.

    Chiar nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea privind competenta fortelor armate insa este jignitor pentru momentul respectiv, pentru familiile victimelor si pentru natiune, faptul ca niste militari sunt incapabili sa mearga la pas de mars si SA TINA SICRIUL DREPT. Nu stiu dar e ceva peste puterea mea de a intelege. Si sa ma injure cei care vor dar la asemenea ceremonii sicriul daca tot este adus in tara cu (la noi tentativa de) ceremonial militar se inveleste in drapel.

    Si inca ceva strigator la cer – care e imbecilul care a zis sa nu se cumpere niste sicrie ce nu trebuiau sa fie imbracate in plastic ci sa fie si ele ermetice asa cum impuneau circumstantele. Este o rusine nationala aceasta ceremonie, o manelizare totala de la soldatii care nu puteau cara cum trebuie un sicriu si nu puteau nici sa tina cadenta pana la plasticul dezgustator pus peste niste ieftineli de sicrie in loc de drapel. PS: e prima data cand vad ceremonia respectiva si sunt absolut dezgustat de manelismul cu care sunt abordate asemenea momente.

    Daca tot le-au acordat onoruri militare sa respecte dracu minima regula a unor astfel de momente.

    Imi cer scuze pentru limbajul mai dur dar este de neacceptat ca Romania sa nu poata face nici macar o astfel de ceremonie altfel decat manelistic – adica tara asta nu si-a permis sa gaseasca macar 6 soldati capabili sa tina un sicriu pe umeri fara sa se incline in 10 feluri si nu ne-am permis sa punem un drapel pe niste sicrie cat de cat acceptabile? Imi este scarba.

    Pt. comparatie – cam asa arata un sicriu adus acasa cu onoruri militare si cam asa se tine cadenta…

  13. Radu, in filmul tau e vorba de oameni morti pentru o cauza.
    Soldatul roman nu intelege ca cauta el sa duca niste bieti civili morti din greseala unui sofer. Nu e vorba de patrie, lupta, onoare, inamic.
    Se vede ca nu simte nimic.
    Trebuiau sa fie acolo soldatii romani?

  14. @Dan: da, trebuia sa fie soldatii acolo, ca-s platiti din impozitele civililor

  15. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ce neam aiurea suntem(ma refer la comentariile care se produc)…TOTI suntem egali in fata mortii,asta e.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanP

  16. @Dan: Din pacate ai dreptate: e rusinos modul in care s-au prezentat soldatii aia la momentul coborarii sicrielor din avion. Pareau ca muta mobila, impiedicati, unul tinea sicriul pe umar, altul pe mana. De toata jena, ce sa mai. Ce era cu sacii aia de nailon, alta chestiune. Nu stiu care sunt regulile pentru transportul decedatilor in sicrie, dar poate ca puteau totusi sa desfaca nailonul inainte de a le cobori din avion.
    Revenind la prestatia soldatilor: din pacate asa stim noi ca natie sa ne comportam, manifestam: fara demnitate, fara respect fata de propria persoana si fata de ceea ce reprezentam.
    Sa NE fie rusine!

  17. Din pacate, doliul national si parastasul televizat sunt doua manifestari absolut inutile care nu ajuta cu nimic sufletele mortilor si nu fac nimic pentru evitarea, pe viitor, a unor evenimente tragice cu morti si raniti.

    Daca statul roman chiar e interesat de soarta unor fiinte umane trebuie sa se manifeste prin toate mijloacele de care dispune INAINTE ca evenimentele tragice sa se petreaca si/sau dezvoltand capacitati de reactie post-eveniment care sa fie eficiente prin ele insele si nu prin spectacolul pe care il produc.

  18. @Dora: eti vreo narcisistă de scrii cu literă mare cuvintele la persoana întâi? Să-ți fie rușine ție, că vorbești în numele altora.

  19. @Dan – nu decid soldatii cui trebuie acordate onoruri militare ci politicienii, la fel cum nu soldatii intr-o tara normala nu decid cui i se declara razboi si daca se declara. Soldatii au datoria sa execute.

    Ori in cazul de fata, ma simt nevoit sa ma repet, este vorba de o abordare manelistica a intregului eveniment, eveniment ce trebuia sa aiba un caracter solemn si sa denote prin modul de organizare respect fata de victime.

    Eu fortelor armate le pot, in calitate de cetatean, reprosa abordarea lejera a intregului eveniment.

    Nu aceeasi e situatia spre exemplu cu pilotii si personalul care s-au ocupat de transportarea victimelor acasa, modul in care s-au achitat de datorie fiind ireprosabil.

    Mai ales ca, pentru cei care stiu, evacuarea ranitilor cu avioane echipate necorespunzator – si oricat s-ar trambita asta e cazul aici pt ca avioanele specializate pentru evacuare medicala au inclusiv sisteme de atenuare a vibratiilor samd si asta din motive bine, foarte bine, intemeiate – ei bine evacuarea pe cale aeriana cu echipamente ad-hoc necesita un efort foarte mare din partea pilotilor(ganditi-va numai ce ar fi insemnat ca avioanele sa prinda turbulente in aer sau o aterizare ceva mai dura care sa cauzeze vibratii resimtite de niste oameni operati de mai putin de 24h si multi cu rani si fracturi deschise …).

    Dar soldatii aia si modul lor de a transporta 20m un sicriu e cea mai mica problema. Grava este nesimtirea si – cred eu – prostia fara masura a autoritatilor carora nu le-a dat prin cap sa puna la dispozitie niste sicrie ce nu trebuiau imbracate in plastic si cate un drapel national, asta ca tot era vorba de onoruri militare. Si imi permit sa speculez ca treaba cu drapelul era de competenta onor domnului Dusa, iar problema sicrielor cadea in competenta legatiei Ministerului de Externe la Podgorica, legatie condusa de facto de insusi domnul Corlatean. Adica fix alea 2 personaje care au dat cu subsemnatul pe la televizor, intens si calculat, intru slavirea maretiei operatiunii – altfel perfect decenta si normala – de aducere in tara a victimelor.

    Ma gandesc, fara prea mari sperante, ca vreun jurnalist din tara asta ii intreaba pe cei doi, cu subiect si predicat, cine a fost idiotul care a venit cu ideea sicrielor in plastic… Asta daca tot se pe plimba non-stop la televizor distinsii remunerati din tuturor locuitorilor Romaniei (da da tuturor pentru ca si cand iti cumperi ciunga platesti tva …)

  20. Nu sunt unul dintre cei care il agreeaza pe Ponta precum prim ministru insa ca om l-am cunoscut cand era la TSD si sincer sa fiu e mare diferenta fata de ce era…

    Vis a vis de doliul national, sa fim seriosi, nu ajuta pe nimeni acest doliu national, oamenii erau in vacanta s-a intamplat un accident tragic care trebuie tratat ca atare. Oricare dintre noi puteam sa fim acolo din pacate…

    Odihneasca-se in pace!

  21. ce dreaq e cu tara asta ca orice eveniment nefericit trebuie sa se transforme in scandal?
    moartea lui sergiu nicolaescu – scandal
    acctidentul din muntenegru – scandal
    moartea lui tinu – scandal

    Oamenii nu mai au acea inteligenta de a comemora niste morti in liniste.
    cum s-o fi simtind rudele victimelor cand citesc toate mizeriile astea prin presa?

  22. Ce e interesant e ca pe masura ce trec zilele mai apar detalii despre care pana acum mai nimic nu s-a zis pe la talk-showurile neamului. Cum ar fi spre exemplu faptul ca printre victime era un general SRI [aparent in rezerva] si mai nou verisoara generalului-izmeana, cunoscut si sub numele de Oprea (rereevaluatul) Gabriel. Pana sa le innalt statuie astora pentru operatiunile de salvare eu ca muritor de rand incep sa ma intreb ce pe la tv nu se intreaba mai nimeni: daca printre victime nu erau personaje cu acces direct la centrii de putere ai neamului se mai mobiliza statul? Da, stiu, e cinic, numai ca eu, ca simplu muritor, am tot dreptul sa ma intreb daca nu cumva grija fata de anumiti oameni e motivul reactiei si nu grija fata de oameni …

  23. Am scris ceva pe tema asta pe blogul meu. Dacă nu te superi, las aici link-ul

    Problema, aşa cum am încercat eu să spun mai târziu, este că politicienii români (inclusiv Ponta) se folosesc de lucrurile care aduc o contribuţie maximă la imagine, dar deseori, cu impact minim. Adevăratele drame şi tragedii se întâmplă zilnic… iar pentru astea nu numai că nu se cere o zi de doliu, dar nici nu se găsesc soluţii.

  24. De cat sa se tina de declarat “dolii nationale” mai bine ar munci. Eu nu am nevoie sa faca gesturi de imagine ca toti stim cine si cum ne conduce. As vrea sa faca in asa fel incat sa nu fie romanul nevoit sa munceasca in trei locuri pentru a-si plati intretinerea si mancarea.
    Toata ziua e pe la TV, dar nu zice nimic de ordonanata de urgenta cu care a redus compententele DNA. Ordonanata data pe blat. Si nimeni nu il intreaba nimic. El declara doliu national. Sa vina sa declare de ce a dat o astfel de ordonanta nu doliu national.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.