Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

UPDATE: “Vorbe grele” cu Crin Antonescu

Domnule Jose Manuel Durrao Barroso,

http://youtu.be/VmMzhXqFb9s

Subsemnatul, Victor-Gabriel Ciutacu, cetăţean român, membru cu drepturi depline şi contribuabil net al Uniunii Europene, plătitor de taxe şi impozite la zi, fost pionier şi utecist pe vremurile când Excelenţa Voastră se juca de-a socialismul prin Portugalia, vă rog să aveţi în vedere următoarele:

– Conform Constituţiei, România este un stat naţional, unitar şi suveran. Acest statut nu s-a schimbat în cel de colonie (sau, dacă preferaţi, paşalâc) nici măcar dupa 1 ianuarie 2007, dată când, bănuiesc că vă aduceţi aminte, România a devenit stat membru.

– Funcţiile de reprezentare/decizie din România se ocupă, tot conform Constituţiei în vigoare, prin alegeri sau, după caz, numiri/concursuri. De asemenea, ele se pierd prin alegeri, referendum, revocare sau condamnare definitivă. Nu există act normativ potrivit căruia Comisia Europeană să aibă vreun drept de veto sau de preemţiune.

– Deşi traversează (şi nu neapărat din vina sa) un moment economic extrem de greu, România îşi plăteşte la timp contribuţia financiară la bugetul european comun, la fel cum îşi respectă angajamentele asumate la semnarea Tratatului de aderare, iar românii nu dau foc băncilor şi nu cer ieşirea din UE, aşa cum fac alţi confraţi de-ai lor.

Având în vedere cele scrise mai sus, vă sugerez ca, dacă tot vă topiţi de dragul preşedintelui României, să-l luaţi la Dumneavoastră acasă, să-l hrăniţi, să-l alintaţi şi, eventual, să-l decoraţi. Până atunci, vă rog politicos să ne lăsaţi pe noi, românii, să ne decidem democratic, fără impuneri discreţionare şi ilegale de reguli ieşite din curenta practică a structurii pe care o conduceţi, numele conducătorilor şi viitorul.

Fără pic de consideraţie,

Victor-Gabriel Ciutacu

Unul dintre fraierii care vă plătesc salariul nesimţit de mare pentru criza mondială

Comentarii

comentarii

Similar Posts

214 thoughts on “Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

  1. Ar fi cazul să începem discuții serioase asupra problemei birocrației acestui bugetofag fără scrupule …N-am uitat ce salarii și pensii au ăștia de la Comisia Europeană și din Parlamentul European și instituțiile aferente ! Acolo se petrece zi de zi o adevărată orgie birocratică și bugetofagă ! Care trebuie să înceteze în aceste condiții dramatice de criză ,în care am fost împinși în mod deliberat și suntem ținuți captivi ! Știți ce mă face să cred acest lucru ? Tocmai această risipă enormă de fonduri de la nivelul U.E. !Pentru conformitate

  2. Foarte tare! Scrisoarea aceasta trebuia trimisa pe bune domnului Barosso. Cum isi permite sa isi dea cu parerea acum cand romanii au o mica sansa de a scapa de tiran, de saracie si de umilinte din partea autoritatilor? Pana acum a dormit? Nu i-a pasat ca in Romania se moare de foame si ca presedintele e de fapt capul mafiilor care fura din banul public?

  3. Daca doriti adresa lui Barosso va transimt ca se afla se site-ul Comisiei Europene! Ar frebui sa-i umplem casuta de email cu petitia lui Victor trimisa de pe foarte multe adrese de email, pentru ca ma indoiesc ca el isi citeste emailul, dar macar cel care o face ar avea sanse mari sa fie semnalizat daca vede acelasi lucru venit de la mai multi.

  4. Mi-a mers la inimă ! Mulțumesc frumos, Victore !
    Și, “ca să se știe” … voi da curs propunerii Danei ! Poate-i merge și lui barosso…măcar la cap.

  5. Draga Victor si dragi co-respondenti ai acestui blog,

    Cu permisiunea voastra as vrea sa impartasesc si eu cateva ganduri. Sunt psiholog de profesie, si in mod obisnuit nu pot spune ca am o aderenta la spectrul politic prea mare, insa impartasesc ca majoritatea de aici aceleasi ingrijorari vizavi de situatia tarii noastre. In acest sens Victor, as avea o propunere, dat fiind ca din pozitia ta ai mai multe informatii cu privire la societatea civila pe de o parte, fiind un lider de opinie al ei, pe de alta parte.

    Cred ca este cu totul inadmisibil ceea ce anumiti reprezentanti ai UE au facut in ultimile doua saptamani cu privire la Romania. Insa, dupa cum bine stim “raul” nu se poate impune decat prin lipsa de reactie a “binelui”.

    Asa incat, cred ca ar trebui coalizata societatea civila, prin asociatii si lideri de opinie care sa solicite UE si oficialilor ce au luat pozitii nepotrivite cu privire la Romania in contextul schimbarilor politice din plan intern, ca UE sa isi ceara scuze fata de poporul roman pentru imixtiunea nepermisa in treburile interne, care abia aceasta reprezinta un atentat la siguranta statului de drept in Romania precum si la suveranitatea noastra nationala.

    Cred ca noi, societatea civila ar trebui sa facem un document “pe puncte”, 11 sau cate vor iesi, la care sa le cerem sa dea explicatii clare de ce au spus ce au spus si mai ales pe baza caror informatii au tras ei anumite concluzii.Care sunt ‘sursele’ lor de fapt? Sau hai sa o luam mai stiintific, prin ce metode “monitorizeaza” ei justitia in Romania? Ce cauta in raportul pe justitie puncte care nu au nici o legatura cu raportul in sine? etc.

    La document ar trebui atasate materiale doveditoare, precum furtul vizavi de legea pensiilor, un scurt istoric al deciziilor curtii constitutionale pe problema referendumului care se bat cap in cap, de la un an la altul vizavi de aceeasi speta, si care contrazic chiar recomandarile UE pe acele probleme etc.

    D-na Merkel si restul trebuie intrebati clar si sa raspunda punct cu punct in fata poporului roman, unde erau cand toate acestea se intamplau in Romania si mai ales cum isi justifica ingrijorarile fix din zilele astea cu privire la “lovituri de stat si amenintarea democratiei in Romania” cand pentru fapte cu mult mai grave in trecut care au reprezentat incalcari “negru pe alb” ale constitutiei si ale democratiei, nu s-a sesizat? De asemenea aceste persoane ar trebui sa ne dea exemple cand anume, daca vreodata, vreun politician roman si-a permis sa dea lectii si sa impuna reguli in tarile lor de origine? Deasemenea ceea ce trebuie sa faca acesti oameni nu este doar sa isi ceara scuze fata de poporul roman dar sa si intreprinda actiuni clare de remediere a imaginii Romaniei in Europa.

    Faptul ca au primit informatii pe care le-au considerat drept adevarate de la persoane din tara pe care ei le crediteaza, respectiv Traian Basescu si alti membri PDL, la acest nivel politic, nu este catusi de putin scuzabil. Dimpotriva, este o mare, mare gafa. Este un lucru elementar, daca un copil vine la profesor sa parasca pe un coleg al sau, de un bun simt elementar este ca profesorul sa il certe pe copil si sa nu incurajeze un astfel de comportament, precum si sa verifice el insusi pe canalele sale, daca exista sau nu ceva adevar in cele ce au fost parate. Astfel actiunea educativa ii va atinge la modul corect pe ambii elevi. Cu atat mai mult trebuie aplicata aceasta regula cand e vorba de politica la nivel inalt si de relatii intre state ce pot avea multiple impplicatii.

    Din punctul meu de vedere daca am fi uniti si am face ceea ce trebuie, acesti oameni pot fi usor combatuti cu propriile arme si argumente. Nu trebuie mare lucru, decat sa ii pui fata in fata cu propriile afirmatii. Minciuna si interesele ce o susitn se vor vadi singure.

    Cred ca trebuie ca societatea civila sa reactioneze prompt, astfel incat anumiti oficiali cu pozitii in UE sa inteleaga ca nu isi pot permite sa faca chiar ce vor la noi in tara. Una este sa dezvoltam relatii cu celelalte state membre UE, dar alta este ca noi sa ingaduim sa fim tratati astfel.

    Ma gandesc ca ar putea fi un document accesat si semnat online de toti cei care se raliaza acestui punct de vedere, dar care ar trebui trimis si in format fizic cu numar de inregistre la UE si la alte organisme, cancelarii…etc. In mod cert, mass-media ca voce a societatii civile ar putea face ca aceasta initiativa sa aiba succes. Si probabil ca si votul romanilor din 29 iulie va aduce argumente in plus.

    Daca societatea civila romaneasca ar reusi sa aiba o astfel de initiativa, cred ca Romania ar putea sa castige mult sub aspectul imaginii. Iar celor mai neincrezatori le spun ca cei mai multi vor ramane surprinsi de faptul ca lucurile se pot pune totusi la punct daca noi insine facem ceea ce trebuie.

    Va imbratisez pe toti cu ganduri bune,
    Simona

  6. In sfarsit dupa ani de zile in care Serbanescu striga din rarunchi: “Suntem colonie !”, incepem sa ne dam seama ca asa este… Felul in care se amesteca astia in treburile noastre e abject, si seamana foarte bine cu un comportament de stapan. Se ascund in spatele asa-ziselor “valori europene, valori ale democratiei” si incearca sa dicteze intr-o tara care incearca din rasputeri sa scape de cea mai mare amenintare la adresa democratiei. Cum de nu au de comentat pe marginea faptului ca ni se impune o prezenta de 50% la referendum? Asta mi se pare cea mai ne-democratica mizerie posibila, care ni se poate face. Asta nu se vede pana la Bruxelles ? Parerea mea despre UE si toata mizeria in care ne-am bagat de buna voie: Dati-ne afara, va rugam ! Si nu e doar de acum, de cativa ani gandesc asa. Veti vedea ca in cativa ani lumea se va trezi, si ne vom cere noi singuri afara…dupa ce vor fi iesit 60% din statele care azi o compun. Uniunea europeana e o struto-camila care nu are cum sa functioneze cum vor cativa (Germania, Franta)..sunt prea multe variabile in ecuatie, pentru a se ajunge la un rezultat clar, care sa multumeasca pe toata lumea. Daca maine s-ar vota iesirea din UE , la ora 7 si 10 minute as fi la sectia de votare. Uniunea asta nu ne aduce nimic bun, si pe deasupra ne iau tot ce mai avem. Nu mai vreau mancare facuta din petrol, nu mai vreau preturi englezesti, nu vreau sistem de sanatate privat de tip american (in care se moare pe capete pentru ca “nu acopera asigurarea”), nu vreau scut anti-racheta care sa ne transforme intr-o tinta pentru oricine are ceva de impartit cu stapanii nostri. Putem sa ne dezvoltam economic si fara a plati dijma anuala catre UE, eventual putem colabora cu alte tari decat cu cele care vor sa puna stapanire pe lume… Deci domnule Barosso, nu toti romanii se inchina la UE … si vom fi tot mai multi. Pana la urma proiectul UE va disparea asa cum a aparut.

  7. Foarte frumos si la subiect ,dar cred cit de nesimtit sint uni dela CE sa nu inteleaga ce iati transmis ,poate o varuga pe parlamentara din partea romaniiei sai traduca ce iati scris ,
    imi place emisiunea Vorbe Grele si va doresc succes , DA nu.

  8. L-am auzit pe Dragnea aseara si am cautat repede articolul.Asa este ,semnam multi,dar inainte de asta sa mergem la vot ca altfel nu mai apucam s-o facem ca ne beleste suspendatu pe toti!

  9. Felicitari Victor Ciutacu !Pentru interviul realizat in aceasta seara si penrtu rindurile scrise domnului Barosso.Rezonez cu tot ceea ce ai scris si mi-as dori sa-i parvina aceste rinduri,sa le poata citi ,sa-si dea seama ca mai sunt si romani cu onoare si demnitate care nu se fac pres in fata occidentului.Voi merge la referendum cu speranta ca vom reusi sa scapam de Basescu!

  10. Exact asta gandim si noi…90% din poporul cu drept de vot ce vom merge sa spunem DA maine(numai maine nu-i poimaine!)…translate in english and send monday….by the way…cu Aleodor v-ati vazut inainte?sau dupa scrisoare…:)))

  11. Fac un referat in limba engleza despre UE si as dori permisiunea dvs. pentru traducerea intregului articol!
    Va multumesc!

  12. @ELENA: e public. fair ar fi sa citati sursa si contextul in care a fost scris textul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.