Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Asaltul grotesc al termitelor portocalii

Asaltul grotesc al termitelor portocalii

Directorimea portocalie din deconcentratele golite rapid de pesedişti cară masele umane ca pe vite către mitingurile Supremului, ca să-i satisfacă vanitatea de tiran, să dea impresia de forţă şi să legitimeze cu imagini furăciunea de la urne. Pe planul imaginii, dincolo de un ceauşism feroce vizibil de pe Lună, se lucrează mizerabil. Contracandidaţii şi criticii preşedintelui în exerciţiu sunt terfeliţi şi ameninţaţi de armata de aplaudaci mizerabili răsplătiţi din gros de la buget.

Oamenii care gândesc cu propriile capete şi ale căror cariere nu depind de generozitatea, capriciile şi interesele Jucătorului trebuie intimidaţi, terorizaţi, supuşi cu de-a sila. Ce mână-n lupta asta mizerabilă camarila asta oranj? Povestea aia cu reformarea statului e o vrăjeală sinistră. Cu cine păcatele mele să reformezi România, cu Solomon, Manţog şi Flutur? Hai să fim serioşi! Poate s-o cucereşti până-n ultima fibră de structură politică şi umană. În primul rând, pe toţi îi împinge din spate voinţa legitimă şi perfect de înţeles de a-şi conserva poziţiile politice aducătoare de imunitate penală şi de importante beneficii financiare. În al doilea rând, ţinând cont de prăbuşirea de imagine evidentă a lui Traian Băsescu, disperarea că-şi vor pierde privilegiile şi statutul social. Nu în ultimul rând, lipsa oricărei educaţii democratice.

Dacă vrea să mai existe pe harta statelor care se conduc pe principiile sacre ale majorităţii, pluralismului politic şi de idei, împotriva lor trebuie să lupte România. Dacă se predă în faţa asaltului de termite portocalii, îşi merită soarta.

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

172 thoughts on “Asaltul grotesc al termitelor portocalii

  1. Sper ca din confruntarea termitelor portocalii cu cele rosii si albe sa iasa invingator “poporul suveran”.

  2. ati avut o comportare exemplara,ca de obicei,dar invitatul lasa de dorit;cand l-ati intrebat de o colaborare cu securitatea,brusc,si-a schimonosit fata;securitatea nu racola prosti;becali a fost informatorul militiei,1000 in 100;sa-i fie rusine golanului ca-i face anti.campanie celui care l-a scos din parnaie;si acum si-ar fi facut nevoile in stil turcesc;personal,daca iese basescu,o singura placere voi avea:il voi vedea pe becali-curajosul acolo unde-i e locul.

  3. Victore, de ziua numelui, la multi ani neportocalii!
    Alea 30% nu exista…am vorbit cu multa lume, am auzit si mai multa…toti impotriva Gollum-ului betiv…unde dracu sunt procentele alea…? sau cu atata vor sa fure la urne, porcii?…apropo de unde vine portocaliul asta care a invadat partea asta din Europa? Who’s behind the curtain?…si mai ales constientizeaza ca marioneta lor a luat-o razna?

  4. @ alphas:

    Eu zic ca nu-s chiar atat de eficiente si nici nu cred in ,,mitingiii” comuni. My choice… Iar daca ar fi comuni, atunci e clar cat de ,,eficienti” sunt! 🙂

  5. Victor, uite ca tot la tine vin, de vreo 3 zile (vietuiesc in Londra) nu`mi mai merge live`ul la Antena 3, si nici filmuletele de pe videonews, nush daca numai mie, dar de cand va adunati la Gadea si faceti emisiuni “periculoase”, si le mai si anuntati dinainte, nu va mai pot urmari… Oricum le vad in reluare, si pe Badea la fel, dar poate totusi se rezolva. Scuze ca ma plang tie, dar data trecuta am vazut schimbarea imediat, a doua zi. Cam atat, sanatate la familie!

  6. Ciutacule, abia acum esti mare.
    Cind ai taria sa recunosti faptele, mai ales in fata celui care a fost obiectul muncii, e dovada clara a unui caracter, indiferent daca si el a fost “om” in anumite imprejurari.
    Referire la zicerea din emisiunea de astazi de la Sinteza Zilei catre Tariceanu.
    Jos palaria!

  7. @alphas : ti-a spus cineva vreodata ca esti penibil ? Comentariile sunt ca sa iei niste bani de pe un stat de plata ? Eu cred ca a ajuns rau de tot BASESCU daca are nevoie de oameni ca tine. Sau… oi fi si tu MADAM UDREA ? NU, nu m-am nascut cu o ureche muzicala…

  8. Buna seara! Nu stiu daca iti dai seama ciutacule si ciutacilor din presa romaneasca de raul care VOI mai presus de oricine face societatii romanesti prin atitudinea voastra de prepotentza scarboasa! Ce sentimente crezi tu ciutacule ca trezesti in inimile oamenilor, diferite decat cele care mi le trezesti mie adica de lehamite si oroare cand prestezi pe micile ecrane cu slanguri de doi bani si cu invitati de calitatea lui Becali ? Vai de tara asta , daca trebuie sa vii tu sa creezi opinie in randul oamenilor suntem mai aproape de un razboi civil decat de pacea sociala. Oricum pana la urma ai si tu un copil de crescut , tre sa-i dai sa suga si ptr asta tre sa-ti faci si tu un loc in ameteala asta si cum mai bine decat cu mahalaua in carca ! Post it ! No balls!

  9. Pe comentariile stirilor de pe site-ul Realitatea, toti cei care sunt contra marinarului sunt denimiti generic CIUTACI…
    Ai ajuns mare, nea Victore…

  10. Nu cred ca toti cei care voteaza cu basescu sunt prosti. Motive de a vota o persoana sunt multe: din convingere, din interes, din inconstienta, din spirit de turma etc. Si se mai voteaza si de frica. frica ii face sa creada pe unii din votantii lui Basesecu, ca daca nu voteaza cu el si acesta iese presedinte, intr-un fel sau altul, se va sti ca nu au votat cu el si apoi vor avea probleme. Basescu a resusit sa isi faca agenti electorali prostia, foamea, lasitatea, cupiditatea si frica. Si peste toate, ca maestru de ceremonii MINCIUNA. Va aduc aminte, ca din aceleasi motive se vota si pe timpul comunistilor. Si iar va aduc aminte, ca inainte de ultimul congres al lui Ceausescu, circula un catren: NU VA FIE FRICA, PAN’ LA URMA PICA! La acelasi scenariu, acelas indemn; NU VA FIE FRICA …

  11. Nu stiu eu sunt pesimist nu stiu daca vom scapa de Basescu, din cauza populatiei rurale care nu are acces la mediile de comunicare in masa si am intalnit multi care sant de acord cu ce face Basescu, Alexandru Lapusneanul din opera omonima a lui Costache Negruzzi avea o vorba cand l-a executat pe Motoc”Prosti da multi”. Tare imi este frica sa nu fie mai multi prosti care merg la vot decat cei cuminti si luminati, cu mintea clara. Cat despre prima imagine de la postarea aceasta face cat o mie de cuvinte.

  12. ma, ce-i drept si mie mi-e cam teama ca la tara lumea se uita mai mult la Etno TV decit la Antena 3…
    …in alta ordine de idei, luind exemplu de la ultrasii stelei care angajau lunetist, cam cit o costa sa-l martirizam ?!

  13. Poate ca vitele alea de care vb traiesc din ` kg de orez pe zi iar o pomana fie ea de la pdl si psd pnl sunt mana cereasca. Dar in ura fata de un personaj ne intuneca gandirea, nu vedem ca in spatele tutor acestor ‘oameni politici’ stau personaje care traiesc( asa cum o facem toti) din salarul primit sau din ceea ce primesc in plus in campanie!nu? si sper ca vitele alea intr-o zi sa nu stearga cu buretele numarul mare de jurnalisti echidistanti si bine voitori a caror impartialitate este dusa la rang de sacrificiu!
    Sper ca intr-o zi sa vezi si sa simti ceea ce simt aceste vite si sa stai la coada unui politruc asteptand o mancare calda!

  14. Eu cred ca Basescu nu intra in confruntari directe din 2 motive: 1. de frica sa nu ramana fara replica la acuzatii directe si sa se expuna cu partile vulnerabile adversarilor; 2. pentru ca e consiliat sa nu o faca. Si asta pentru motivul foarte concret ca daca se enerveaza si se simte incoltit isi pierde DE FIECARE DATA controlul. Ba spune minciuni stupide cu care e usor de prins, ba da drumul la adevaruri si se trezeste prea tarziu sa le mai poata retracta. Pentru campania asta ar fi fost ideala o confruntare in care Basescu sa fi fost enervat si atatat, si apoi lasat sa vorbeasca. Isi face singur mai mult rau decat ar putea altii sa-i faca. Sunt convinsa ca nu e las 100%, si ca pe undeva il roade faptul ca nu poate iesi la confruntare. Eu cred ca si faptul ca stie si i se spune ca trebuie sa se abtina il mananca pe dinauntru. Si parca ma simt si eu mai bine stiind ca macar din cand in cand isi musca pumnii ca nu poate sari la cearta.
    Sunt de acord sa plece pe mare daca nu castiga. Dar nu cum vrea el, ci la GALERA, cu biciul pe spate, alaturi de toata clica.

  15. Oricat de suparator sa fie trebuie sa admitem ca “termitele portocalii” sunt aproape sudate cu “Supremul” si in “migratia” lor si-au propus cucerirea statului “pana la ultima fibra de structura politica si umana” cum zice D-l Ciutacu.In viziunea dumnealui “vointa”,personificata, are capacitatea de “a-i impinge pe toti din spate”; este o “vointa legitima”,justificata. Nu sunt, chiar daca par a fi insensibili la “prabusirea de imagine” a Supremului si ii determina sa lupte cu si mai mare inversunare, dar in acelasi timp trebuie sa recunoasca cu unele din “lucratoarele” lor isi mai ridica capul, si se mai uita in jur,daca nu cumva este vreo fisura in coloniile lor.De s-ar rupe odata!

  16. @ Ilie Oana
    nu cumva esti Ilie Dobre?
    cacam potrocaliu se simte dupa miros.
    Macar putina decenta si ii scrie numele incepind cu o majuscula. Numai asa, se va vedea mai greu ca esti trepanat si Pelinga.

  17. Doamne ce dreptate ai!
    Aş mai adăuga că toţi politicienii din ’90 pănă acum au făcut şi fac acelaşi lucru, numai că sub diferite sigle de partid.

  18. După 20 de ani

    Au trecut 20 de ani de la revoluţie. Previziunile lui Brucan sunt infirmate.Băsescu se urcă-n maşina timpului pentru întâlnirea cu Oracolul din Dămăroaia, din care se redă :
    Băs.: – Moşule ai zbârcit-o cu prorocirea, că-n loc să-i prindem s-a mărit distanţa.
    Bruc. :- Nepoate, tu de ce crezi c-am întins-o ? Doar nu era să mă fac de râs.
    Băs. : – Şi eu ce le spun acum românilor?
    Bruc. :– Zi-le şi tu că peste 20 de ani vor trăi bine !
    Băs. : – Pe ce te bizui?
    Bruc : – Pe instalarea comunismului mondial !
    Băs.: –Eşti sigur ?
    Bruc.: – Da! Văd vânjoleală mare pe aici: se schimbă cazanele cu smoală, se costruiesc alte băi cu fecale, tot personalul cornut este reciclat, Hitler şi Stalin joacă table, Lenin şi Merx fac sex neprotejat, Ana Pauker repetă zilnic cu Mao un fel de sex oral.
    Vezi că şi tu eşti aşteptat, cam într-o lună. O să facem echipă să-l gâdilăm la ouă pe Tartor. Dă tot ce-i de furat iar pe aia abandoneaz-o lângă o cruce de piatră . Pe curând !

  19. Marinarul va fi debarcat. Nu am nici o indoiala. Ca sa castige trebuie doar sa fraudeze alegerile. Altfel, zilele ii sunt numarate. Partea ce ma pune pe ganduri este ce va urma dupa. Noi am mai investit si inainte in candidati ce i am vaut ca o mare salvare.

    Si ce au fost? Doar desertaciuni si sclavi ai puterii. Tare mi este teama ca nici de data aceasta nu ne vom alege cu un presedinte pentru popor ci cu unul ptentru interesele aservitilor politici.

    ATAT SPUN. EU VAD STATUL CA O SUMA A NEVOILOR CETATENILOR!!! O PROPRIETATE COMUNA A TUTUROR SI NU O TARLA MOSTENITA DE VRE UN POLITRUC SAU PARTID!! ASA SA RAMANA SI SA NU DEVINA STATUL OPRESOR!!! CINE ARE URECHI DE AUZIT, SA AUDA!!!

    De la PODI speranta!

  20. Oare ce se intimpla daca fenomenul cetatenilor angajati capata amploare (toate taberele, mai ales pe Internet)? Diferenta e ca portocalii sint cetateni si nu jurnalisti sau PR-isti. Ei au o scuza pe cind cei care sustin sau lucraza pt structura de putere a fostilor nomenclaturisti nu o au.

    P.S. Te-am vazut cu Oana Dobre si C.Antonescu si au fost momente de glorie jurnalistica acolo. Felicitari! Emisiunea aia ar trebuie sa devina norma si material didactic.

    De ce nu incercati sa definiti mai exact Predidentia si prerogativele ei? Stim cu toti ca T.Basescu nu are formal putere (si de asta improvizeaza-inacceptabil uneori)
    De ce obsesia asta cu Presidentia? Sau e doar Presidentia ca centru de putere?

  21. 🙂
    Femininul de la ,,ciutac” o fi ,,ciutaca”? Cu pluralul ,,ciutace”? Sau asta-i mai degraba un imperativ?
    Asta apropo de ceea ce a scris ,,gaozar”.
    🙂 🙂 🙂

  22. Doamne, cat de mic este Regele “termitelor portocalii”, ca se bucura ca “l-a zdrobit, l-a umilit” pe M.Dinescu!Daca asta se poate numi “victorie” inseamna ca intr-adevar “disperarea” lui este mare si crescanda. Poate ‘ficatii’ nu-l vor mai ajuta.

  23. @violet
    Nu am argumente “stiintifice” prin care sa iti probez ca mitingurile sunt eficiente. E doar un “feeling” personal şi subiectiv. Se poate foarte bine sa ma insel. De asta nici nu comentez chestiunea asta.

    Cat priveste mitingistii comuni, hai sa iti zic o chestie “tare”, de fapt o patanie caraghioasa. Era noapte mergeam (cu masina) cu doua week-end-uri in urma pe niste coclauri la tara si vad un individ cu vesta reflectorizanta (aproximativ ca a politiei, da’ parea ceva-ceva mai portocalie) facandu-mi semne sa opresc. Imi zic: au iesit tablagiii la control, poate le pica vreunul baut. Incetinesc, ma apropii de locul unde statea individul si dupa ce imi dau seama ca pe cap are un fes, ma linistesc. Mai ales ca l-am si recunoscut: era un vecin de la cateva case departare de cei la care mergeam, individ de la care mai luam din cand in cand branza, samantana, lactate in general. Opresc, il iau si imi zice “V-am vazut cand ati trecut si stiind ca trebuie sa va intoarceti mi-am zis ca ma duceti si pe mine cativa km, ca tot e in drumul dvs.” Eu: “OK, e in regula, dar m-ai cam speriat cu vesta asta. De unde o ai?… Se intoarce cu spatele si vad ca avea imprimata sigla PDL si textul “Eu votez cu Gigi Popescu” (nume fictiv, candidat PDL la alegerile parlamentare din 2008 – a pierdut in favoarea unui celebru baron PSD). “Pai de unde o ai, nene?” “De la miting” “Care?” “De asta-toamna.” “Da acuma, toamna asta, nimic, nimic?” “Ba da.” “Ia zi-i!” “Pai am fost la mitingul lui Geoana” “Si” “Am si de acolo o vesta. Rosie, tot reflectorizanta” “Atat?” “A fost tare frumos la miting. Spectacol de muzica populara, cu mici si bere. Da’ era cam frig. Mai bine ar fi mers un vin fiert sau si mai bine un rachiu, ca ne mai incalzeam si noi.” “Pai si de ce nu ai plecat?” “Pai unde sa plec, ca eram in camp, langa stadion si daca ma duceam aiurea şi plecau autocarele, cu ce mai ajungeam acasa?…” “Si la miting la Basescu ai fost?” “Fost. Am fost aproape tot satul.” “Tot?” “Pai da, am fost cu totii si la Basescu si la Geoana. Trei autocare” (NOTA: satul respectiv e de fapt un catun si are vreo 150 de case; ca sa umpli trei autocare trebuie sa mearga macar un individ din fiecare familie) “Si la Basescu ti-a placut” “Mai mult ca la Geoana, ca am fost tocmai la Iasi” “Asa…” “Da, ne-au lasat la Palatul Culturii si pe drumul spre miting am fost si pe la Mitropolie, la sfanta Parascheva” “Si?” “Era coada mare, nu am ramas; cred ca toti care venisera la miting au trecut intai pe acolo” “Si de acolo cu ce te-ai ales” “un sendvis si o cutie de bere in autocar, un balon, un stegulet si inca o vesta reflectorizanta, portocalie. Ca a lui Geoana era rosie” …

    Nu mai continui ca nu are sens. Desi individul mi-a spus multe, mai ales ca este un fel de “lider de opinie” local. (Are un fel de mini-ferma agricola, cu vaci de rasa, Holstein – extrem de scumpe – cumparate parca printr-un proiect european) Dar ce imi spunea individul despre cele doua mitinguri imi amintea de anii mei de scoala cand mergeam cu scoala, obligatoriu şi incolonati, la “filmari” (Cantarea Romaniei) si la mitingurile de la 23 august. Nu vad o mare diferenta intre atunci şi acum. Ca e vorba de Basescu ori de Geoana, e tot aia. Se cunoaste ca, in profunzime, pesedistii şi pedelistii sunt facuti pe acelasi calapod.

  24. @ alphas:

    De acord cu tine in ceea ce priveste calapodul pe care sunt facuti pesedistii si pedelistii, in general.
    Inteleg si povestirea. Ba chiar imi place, pentru ca asta inseamna ca oamenii respectivi au ,,convingeri puternice” 🙂 Bine, eu sper ca nu voteaza dupa cum le-a placut plimbarea! 🙁

  25. Hai sa-ti spun una tare din”interior”,baietii astia portocalii sunt disperati,cica Tiranul nu are sanse nici de turul 2.Eu zic s-o luam ca nota de inventar,de la specimenele astea te astepti la orice.

  26. @DANUT MUNTEANU

    Scuze pentru posturile succesive, dar abia acum am vazut postul lui DANUT MUNTEANU. Si ma simt cumva obligat sa ii raspund, daca mi se permite. Deci…

    Draga DANUT MUNTEANU, nu prea mi s-a spus pana acum ca sunt penibil, dar vad ca ai facut-o tu. E dreptul tau si il respect. Atata doar vroiam sa iti cer: daca tot faci o etichetare / acuzatie, poate ca era bine sa o si argumentezi…

    Cat priveste statele de plata, nu e cazul. Daca as fi mai cinic as zice ca fac voluntariat, dar nici acesta nu este cazul…

    Pentru mine chestiunile acestea cu blogurile şi forumurile sunt si raman jocuri de cuvinte si atat. Incercari de a analiza si de a intelege, fara ura si fara partinire. Pentru ca in ultimele 5-6 luni am fost obligat sa imi formez o opinie care incepe sa imi fie din ce in ce mai frecvent confirmata: tara asta s-a rupt in doua. Mai intai o elita informata si implicata (pro sau contra unuia sau altuia, asta nu prea conteaza). Apoi, o mare majoritate, cu care cei ce comenteaza pe bloguri (ca si mine, nu?) nu prea au multe in comun si despre care nu prea stiu multi cu ce se mananca. De pilda, am fost uimit anul trecut (2008) sa aflu (si mi-a fost confirmat in vara si in toamna asta) ca oamenii la tara nu se prea uita la Etno ori la Taraf, dar se uita la Realitatea. I-am intrebat pe unii acum trei-patru saptamani ca daca tot se uita la televiziuni de stiri, de ce nu se uita si la Antena3 (post de stiri la care nu doar ca ma uit eu, dar care cam bate Realitatea in urban, nu?). Raspuns: “Pai daca nu stiu decat una si buna – jos Basescu…”

    Vorbeam mai sus de hotararea celor de la tara de a se duce la vot. Sa iti spun acum o poveste urbana. Am un amic (un soi de manager la o firmulita privata, care munceste de rupe de luni pana sambata dupa-amiaza) cu clare optiuni politice, cu care mai barfeam si eu politica la o bericioaica si care imi spusese inainte de alegerile de toamna trecuta ca va vota, cu cine si de ce. Ma intalnesc vreo doua week-end-uri mai tarziu cu el si il intreb ce parere are de rezulate (celebrul clenci cu PSD-ul cu mai multe voturi si PDL-ul cu mai multi parlamentari). Imi zice nu ii pasa, ca are mult de munca, ca e criza etc.. Si il intreb daca e multumit de scorul preferatilor sai. Stii ce imi spune: ca putin ii pasa, ca el pana la urma n-a mai votat, ca oricine vine la putere tot aia este si ca a preferat ca in duminica votului sa blegeasca in casa si apoi, seara, sa iasa in oras cu sotia. Asta dupa ce cu o saptamana in urma era hotarat sa voteze… Si tu cu acestia vrei sa bati ruralul si orasele mici, “poreclite” orase in 2003, la apelul bocancilor?…

    PS L-am vazut aseara pe Dancu cum arata ca televiziunile care vor sa il termine pe Basescu de fapt il ajuta, pentru ca ii permit (iarasi!) sa se victimizeze… Dar asta nimeni nu o aude.

  27. Uf, dom’ Ciutacu… si atunci cu cine sa o reformam? Cu Orban? Cu Nastase? Cu Geoana? Cu Gigi si Corneliu? Cu Sorin Razgandescu?

    Plus ca… daca toata lumea, la unison, da in marinal, sunt in stare sa pun garsoniera mea la pariu ca tot el iese. Fiindca poporul roman tine cu oropsitii. Partea buna e ca inca 5 ani vom avea subiecte de bloggerit gârlă, nu alta. Partea proasta… om vedea in 2014, la bilant, ca mi-i si frica sa ma gandesc!

  28. @ mery:

    Te cred 100%. Eu stiu ce vad si aud in exterior.
    Problema care ramane e cat de mare va fi frauda.

  29. Zi-mi cum pot sa iti trimit o fotografie cu subprefectul de Salaj, Onorica Abrudan, cica fosta membra PDL, care in timpul serviciului face campanie pentru Bascosu’? In Zalau s-a facut si o campanie in scoli, cica de informare, sub egida prefecturii, prin care elevii dintr-un liceu au fost invatati cum sa voteze. Ghici cine au fost ? Alt subprefect PDL, Claudiu Barsan, impreuna cu directorii PDL de la Casa Judeteana de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, si directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca.
    De asemenea, prefectul Andrei Todea misuna prin judet la ceas de seara. Tot pentru campania lui Base…, desigur.
    Sper sa vezi mesajul.

  30. BAIETII CU OCHI COLORATI SUNT TARI.MAI TARI CA A LUI CEASCA. AU MAI GASIT CEVA CA SA ABATA ATENTIA DE LA CAMPANIE CU 1 SAPT INAINTE. Stratagema ieftina din scoala de seci baneasa.Ce importanta are discutia? ce ii alegem pe srs si bc?dar moraru -nasu-limbila& co spumega de placere. Ce parere ai Victore?

  31. Nu-i deloc vorba de o diversiune; e o tehnica verificata de mult: decredibilizarea sursei de informatii. Daca aceasta reuseste, TOATE informatiile venite din aceasta sursa isi pierd credibilitatea. Iar daca se reuseste si identificarea acelor indivizi acuzati de frauda cu o tabara in intregul ei (aici, cu tabara anti-Basescu), atunci se decredibileaza intreaga tagma.

    PS Chiar acum vad la Realitatea unul de la PDL care, indiferent de subiect, o tine una si buna: asta e presa cea corupta, astia sunt rosca-stanestii etc. Isi face bine treaba, a beneficiat de un training de calitate. Si pare sa aiba si oarece talent.

  32. D-l Ciutacu ne evoca in articolul sau “ceausismul feroce” pe care cu totii l-am infierat, dar tot dumnealui a declarat la Sinteza zilei, ca asa cum a fost Ceausescu, totusi el a “construit” ceva, dar Tiranul doar distruge, si se inconjoara de “moluste”. Ce cumplit e!

  33. Din pacate asa este Victore! Daca marinarul mai iese odata ne merita soarta! Dar oare avem cu cine sa-l inlocuim…? Unul cat de cat valid…?

  34. Acum vreo luna, poate ceva mai mult, lansam asa, intr-o doara pe un forum idea unui candidat unic al celor ce sunt anti-Basescu… Asta nu era opinia mea ori punctul meu subiectiv si personal de vedere (eu cred ca un candidat adevarat iese in fata dintr-un partid si sustinut de un partid, iar nu scos din palarie), ci pur si simplu asa imi iesea pe atunci din calcule. Era la momentul lansarii primelor zvonuri despre Johanis. Urmarea: cateva comentarii, iar apoi TOPIC CLOSED… Nu ma pot abtine sa imi amintesc de celebra capra a vecinului…

  35. Daca votez cu Basescu inseamna ca-s termita portocalie? Nu ma plateste nimeni, nu lucrez la stat, nu am nici un interes direct in a iesi Basescu iar, pur si simplu cred ca dintre toti incompetentii astia de politicieni ai nostri (si-l includ aici si pe Basescu) Basescu e cel mai competent dintre incompetenti..
    Poate mi-as fii schimbat parerea daca macar unu dintre contracandidati sau macar unu din comentatori si analisti ar fii venit si ar fii spus de ce el e mai bun, nu de ce Basescu e mai rau..
    Dar revin, daca il voi vota pe Basescu (fara prea mare placere) asta ma face termita portocalie.. Daca eu le respect celorlalti parerile si convingerile si nu-i consider nici cum pentru ele nu ar fii corect ca eu sa nu fiu numit ‘portocaliu’ ?
    O exista si fanatici si oameni platiti, dar exista si oameni care nu-s nici prostituate, nici betivi care-l voteaza pe basescu din convingere..
    De ce trebuie sa fim atat de incrancenati pt niste oameni care in definitiv nu dau doi lei pe noi..

  36. Domnule Ciutacu,
    Basescu se dovedeste un mare maestru in arta diversiunii.
    In ultimii cinci ani viata nostra politica a fost plina de diversiuni, provocari, manipulari, santaj, demagogie, dezinformari si discreditari
    Arunca sistematic spre dezbatere publica teme fara nici o legatura cu problemele reale ale tarii.
    Adevaratele probleme ale tarii nu mai sunt discutate, dl presedinte nu mai este nevoit sa dea explicatii cu privire la diverse chestiuni care il deranjeaza.
    theodora0303.wordpress.com/2009/11/12/diversiuni-prezidentiale-sa-nu-ii-facem-jocul/
    Cu respect

  37. @Theodora

    Sunt de acord cu tine in privinta diversiunilor. Dar cu ce sunt mai bune diversiunile anti-Basescu fata de cele pro?… Ca temele evocate de tine ca fiind de maxima importanta sunt (CELE MAI MULTE, NU TOATE) tot diversiuni… Stii ce intrebari autentice ar trebui puse in campania asta: “voi mai avea un loc de munca in februarie-martie anul viitor?” “imi voi putea permite sa platesc ratele / leasingul etc. la anul pe vremea asta?” “(pentru bugetari) cu cat voi avea salariul mai mic la anul fata de acum?”, “voi mai putea sa plec macar o saptamana in concediu vara ce vine?”. Acestea cred ca sunt intrebari autentice. Celelalte sunt diversiuni!

  38. CN Poşta Română SA este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75 la sută din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (25 la sută din pachetul de acţiuni).

  39. Vad de site-ul Postei ca din 1998 este societate comerciala (SA) si, deci, se poate implica in politica… Adica nu este ilegal.

  40. Dle Ciutacu, am si eu o nelamurire. Am vazut azi un afis care mi s a parut destul de interesant. Am pus o poza la mine pe blog, in caz ca aveti de gand sa -mi dati un raspuns. Va salut!

  41. N-are voie LEGAL ori MORAL?… (E intrebare autentica, nu retorica!). Stiam ca societatile comerciale pot sa fie implicate in politica. Dar poate ca cele care au ca actionar majoritar statul (cum este cazul Postei) sunt supuse unor restrictii suplimentare…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.