Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Analiză politică rece la zeama de varză

Analiză politică rece la zeama de varză

Dat fiind că şpriţurile lungi şi destul de consistente ale ultimelor două seri (unul dintre ele, DA, în aceeaşi incintă cu Sorina Plăcintă, nu mai insistaţi) m-au cam ostenit, voi fi concis în comentariile ultimelor bătăi de câmpi de pe piaţa politică.

– Înţeleg că pe Băsescu-l cam încurcă 20% din bugetari. OK, să-nceapă Cotrocenii reducerile de personal (dar şi la cheltuielile alea de deplasare mărite cu peste 50%). Eventual cu Valeriu Turcan, că are nevastă-sa slujbă şi pe medie stau bine. Să le continue Palatul Victoria, cu purtătoarea aia de tăcere inutilă cu ochi frumoşi, consilierul-şoferică şi nepoata lu’ cosaşu’ ăla mic cu capu’ mare. Şi să termine prin desfiinţarea ministerelor înfiinţate pentru femeile cu capete uşoare şi guri mari.

– Nervosu’ de serviciu al ţărişoarei cică s-ar împiedica la o nouă candidatură, da-l cam ţine criza încordat şi nu are timp şi chef să decidă între două şpriţuri (aseară era iar la Cireşica) şi-o maimuţăreală prin oboare. În plus, e cam ofticat că trusturile mogulilor ar vrea să influenţeze netransparent decizia politică şi rezultatele alegerilor. În locul lui, eu aş consuma o oală de zeamă de varză şi după aia m-aş prinde că, măcar în ceea ce priveşte orezăria unde pestez eu, e detestat extrem de transparent. Şi nimeni nu se străduieşte măcar să mascheze asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

89 thoughts on “Analiză politică rece la zeama de varză

  1. Da-n poza… madam sapa vreo groapa? Cuiva anume?… Si blugii cu ACDC…sunt din piata de la Berceni sau din alta parte?

  2. Cuvinte frumoase dar de ce nu-mi vine sa rad.Ma gandesc cat o fi factura la incalzire, si poate d-aia

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Cred ca doamna blonda sapa groapa neamului romanesc…
    Basescu nu merita altceva decat sa treaca in viata obisnuita si sa consume multa zeama de varza,sa-i vina mintea la cap(daca mai are minte).

    Cu aceiasi pretuire si cu rugamintea sa va odihniti in week-end,
    IoanaP

  4. Pai, e ‘”detestat destul de transparent” si de vechii sustinatori.Ma intreb ce comportament are daca l-a parasit o multime de consilieri( nu i-am numarat).
    Cred ca are in vedere si “varianta Putin”: Boc-presedinte si dumnealui- prim-ministru, lasandu-si posibilitatea de a mai candida odata, cand sortii il vor purta din nou pe val.
    As vrea sa se remanieze de exemplu Ministerul industriilor, pentru ca INDUSTRIE nu mai avem. Ceea ce a mai ramas din ea e pusa “pe butuci” de guvernul de suflet al d-nului presedinte.Micutu’ ar trebui sa stie ca nu remanierea si scaderea salariului e solutia de criza, ci stimularea productiei si exportul. Dar cum solutiile de criza sunt in concediu cu Videanu…
    PS Are tactica d-na Placinta….A venit pentru “tratative”?

  5. Udrea dezgroapa mortii?

    Probabil n-or fi platit vre-un fel de impozit forfetar si-acum trebuie sa se relocheze… ori asta ori e nevoie la vot de ei.

  6. @Ioana S: nu, a venit la ziua unui prieten comun de-al nostru. si nici macar n-a incercat sa deschida subiecte care ne-ar fi stricat pofta de sprit.

  7. ma doare mintea si mi-e teama rau de tot ca oricum va avea sorti de izbanda.
    protestul din toamna prin neparticiparea la vot nu va tine asa cum nu a tinut nici la europarlamentare 🙁
    HELP, dle. Ciutacu! HEEELP!!!

  8. auziti dragilor, da’ dac-ar bea intaiul degustator al neamului cucuta in loc de zeama de varza sau alte alea ar ajunge intr-o lume de unde asa de transparent se vede totul… ai, ai, ai. tanti blonda e profanator de morminte, il cauta pe dracula sa-i infiga tepusa in inima sau ce presteaza acolo?

  9. Trebuie sa admiteti ca ‘gropareasa’ din imagine atat de mult s-a strofocat sa sapa groapa, printre altele, si lui D-na A. Saftoiu, pana cand a ‘alunecat’ si acum aproape ca este ‘cu un picior in groapa’ sperand ca comisia parlamentara de ancheta, si, in mod special D-na Saftoiu o vor scoate de acolo. Ramane de vazut dupa 4 august.

  10. daca udrea are blugi cu ac/dc si are habar ce-i “aia”…io-mi ard tricou cu ei

  11. poza asta este editata? adica chiar scrie AC/DC pe pantaloni? nu de alta, dar as vrea sa-mi iau si eu asa.

  12. @Victor: Am un amendament – “ala mic si cu capul TARE”. Sau, mai corect si in acord cu toate sensurile posibile, “ala mic si tare de cap” !

  13. Blugii sunt D&G daca va uitati putin la eticheta 🙂
    Si fara nici un pic de nuanta peiorativa Arch_Taistelu , dar nu stiu daca iti permiti o pereche de blugi de la D&G .

  14. Ciutacule,

    Bine te cred cu Dna Placinta. Da’ cu Fanica Suedezu’ ai vorbit ? (in ce limba). (ce zici, ne vedem la Montreaux – prietenii stiu de ce ;)) ? Cand se anunta castigatorul concursului de ieri ?

    Fiara.

  15. @Fiara: n-a fost suedezu’. am vazut deja Montreux si eu revin rar 🙂
    cand o sa ma hotarasc daca si cu cine tin. atunci analizez motivarile

  16. Ciutacule,

    Sa fi avut oare dreptate? Tu de fapt ai facut sondaj pt. Doctor / Floare ? I-ai dat deja rezultatele lui Pieleanu ? 😉

    Fiara.

    PS: Recomand, Stein am Rhein, nu e atat de departe de Montreaux – din nou. prietenii stiu de ce 😉

  17. Ma gandeam ca trebuie sa fie multi in PDL care traiesc momente de exaltare la gandul comisiei Udrea.

  18. Domnule Ciutacu, dom’le oi fi dumneata subtil dar nici noi nu am venit cu plutele. Pai, AC/DC nu sint baietii aia cu metal hard rock cu albumul lor “Highway to hell”. Pai atunci, highway to hell pe Udrea sapind in cimitir si metafora e gata…..
    No kidding , guvernul asta sapa temeinic groapa, finalul ramine de vazut : pe a noastra sau pe a lor….
    Un taliban de la descifrare…

  19. Si inca ceva: tara asta incepe sa aiba in frunte din ce in ce mai multi zilieri. Palmasii ne lipseau noua, ca de administrat o tara putea oricine.

  20. Domnule Ciutacu, pacat ca verva si talentul dv. gazetaresc functioneaza la comanda. Bineinteles ca acest comentariu, care nu seamana cu cele de mai sus, nu va fi afisat.

  21. @ SorinM: Dle, daca nu avem highways, macar sa avem highway to hell, nu ? Intrebarea e : Udrea sapa groapa cui ? 😉

    @ Ciutacu: Daca e din partea, e compliment. Nu uita te rog ca tot eu am lansat ideea ca poate ai mascaradat IP-urile de te-ai atacat singuri cu CDep. La fel, Badea a facut blatul cu Toshiba ca sa ii schimbe laptopul totul fiind o vrajeala. ( sa nu imi zici ca Mogulu’ nu v-a cumparat UPS-uri , chiar si pe fomita asta), nu ? Dar sunt si eu un epigon al lui Radu Tudor care face scenarii peste scenarii….

    Fiara.

    PS: Bine – hai , ultima oferta: Vaduz. 🙂

  22. @ Adrian Lungu: Dle, eu am zis o gramada care nu i-au convenit Ciutacului si din propria experienta iti zic ca a publicat tot in Ciutacosfera. Din cate stiu, daca nu folosesti licentioase esti publicat.

    Happy posting,
    Fiara.

  23. @Fiara. Laptopul merge pe baterie (in mod paradoxal chiar daca este in priza) asa ca nu are ce sa ii faca un UPS. Ceea ce nu exclude un blat al lui Mircea Badea cu Toshiba :))

  24. @ Ingineru’:

    Si eu am patalama de inginer ca si tine ca si Ciutacu. Teoria matale suna bine, dar la cum arata laptopul ala, am luat in calcul ca bateria era de forma si murea fara incarcator. Si eu am laptop (de fapt e craptop) si daca nu e in priza , moare in 30 sec.

    Fiara.

  25. Care criza mon cher?Ei nu vad padurea din cauza uscaturilor.
    Guvernantii se acuza de memorie scurta oridecateori ies la iveala potlogariile duduilor sau smenurile cate unui ministru.
    Turismul este considerat sport de interes national.
    Zi fa gusato sau explicatia Lulutei Udrea pentru banii publici cheltuiti in campania electorala a EBAei si acum a presidentului Basescu. Cat despre turismul ecumenic , calare pe cal, bicicleta si mai stiu eu ce nu are nici o finalitate doar sa-i vedem fundul mare al ministeresei sau sa-i auzim vocea pitigaiata de fufa ofuscata. Iertati-mi limbajul dar asta este emblematic casei domnitorului Basescu.Nici un neuron din memoria de elefant a PDL ului despre dom Videanu , staret peste economia Romaniei care lipseste cu desavarsire. Si cum ar fi altfel cand, asa cum bine spunea conducatorul tarii , marile afaceri se fac in ascuns si fara mare tam-tam.Doar imaginea se face cu clopotei. Au uitat PLD istii ca binele lor si a lui Basescu vine din munca asidua de mare afacerist a lui Videanu? Pai daca nu vor mai fi ei si al lor Basescu, atunci Videanu ce rost mai are sa-si imparta frumusete de avere cu niste prapaditi ca ei?
    Asa ca hai noroc si la mai mare!

  26. Dom’ne, mai exista memorie colectiva? Sunt eu tampit sau, dupa acordul semnat cu FMI, atat Basescu cat si Boc urlau ca nu se fac demiteri de personal bugetar?! Frate Stan, baga din laptop, chiar asa de tampiti suntem toti sa nu tinem minte 3-4 luni si sa nu reactionam?

  27. Concediu plin de liniste si bucurie, il meritati din plin. Ne revedem in toamna cu forte proaspete…pana atunci vom incerca sa supravietuim tristetii de a nu va vedea in fiecare seara.
    P.S. geniala poza, cat despre lumea necuvantatoarelor, am inteles ca, in afara de accentele de cataveica pe care le presteaza din cand in cand la tribuna, mai are cate ceva in vocabular:o, base,ce puternic si destept esti, cum ne eclipseaza stralucirea ta de zeus,etc.(evident, fara majuscule)

  28. Bună seara!
    – Dacă se vor trimite în şomaj 20% dintre funcţionari, cum se va face economie? Acei oameni vor primi salarii compesatorii (probabil) + ajutor de şomaj.
    – Băsescu nu-şi va permite să nu candideze, dar nici nu-şi permite să nu câştige alegerile. Deci, după cum s-a mai spus pe la televizor, să nu credem în “codeala” dumnealui, pentru că în mintea lui există doar gândul de a candida şi a şi câştiga; mai mult, cred că e şi convins că va câştiga.

    – Deoarece pare că România nu o mai duce mult, finalul poate să apară chiar până la sfârşitul anului, poza mă face să mă întreb: duduia ne sapă groapa?

    P.S. îmi place inscripţia de pe pantaloni. 😀

  29. Fata asta chiar ca este multilaterala, “sapa”, “croseteaza”, “da cu mopul dupa Zeus”,da din gura, bloguieste,face calarie. Ce fata-n casa are Zeus. A stiut el ce sa aleaga.Oare ce talente ne mai arata in campania electorala? Sau nu o mai prind alegerile in functie?

  30. Poza,nu-i asa,e facuta la fotoshop?
    Si asa,se vede clar,dupa inscriptia de pe pantaloni,ca lucreaza probabil la EON….si ca urmeaza sa pozeze un cablu electric.Dar,din nefericire,nu putem intelege ce fel de curent va trece prin el.
    Sau,poate cirnatzi…

  31. Intrebare : Udrea e fan AC DC ?! Atunci, poate-i aduce pe banii Min Turism, ca atunci mai trebuie sa retractam din oprobii (si pe spaga si parandarat, venirea AC DC in “land of choice” e un eveniment !)
    Confirmare : Incepusem sa-l respect pe Hrebe mai demult (odata nu nebagarea-n seama a ebe-i, la A3) – se vede, e smecher ! Neprezentarea la emisiunea cu Avramescu, desi nedumeritoare pentru d-na Firea, este “best of” : omu’ are treaba, nu sta de labareala cu toti lingaii-intelectuali basescieni – e un fel de “hai siktir” pentru “chelios”-cuscru.
    Concluzie : astia ai lu’ baselu trebuie sa-si deschida televiziune, daca vor continua sa “vomite” la Antene, se pierde audienta (ramanem doar pe emisiunea lu’ Badea, ca acolo nu intra d-astia, la ceilalti – GATA, DESTUL !)
    PS : Inteleg dreptul la opinie al “celorlalti”, dar imi stric timp si nervi acultandu-i pe “ceilalti” – Sa-i lase frate in gasca lor, m-am intoxicat de Baselu, NU MAI POOOT !

  32. buna seara domule ciutacu, v-am urmarit in aceasta seara la antena 3, cum comentati prestatia lui catatlin avramescu

  33. @fiara
    Mai profesati ca inginer?Eu am pus patalamaua in arhiva,ca m-am pensionat vrand-nevrand…
    Cu stima,
    IoanaP

  34. Buna seara d-le Ciutacu,

    Vad ca asta-seara la Sinteza zilei tema este: “Udrea, “turcii” te-nconjoară!”O fi aflat si de-aia sapa groapa-o fi fost ostean pe vremea lui Mihai Viteazul si o vrea pentru turci;e in stare.

    Va doresc o seara frumoasa,cu tot respectul,
    IoanaP

  35. Hmmm…Ce fel de concediu e acela la doamna Firea in emisiune?:)Pentru domnul Avramescu:Victor Ciutacu a fost extrem de “dur” cu Elena Basescu,deci lasati- o mai moale,ca nu prea aveti dreptate!Cat despre Elena Udrea:hai curaj,daca ai un pic de minte,te descurci tu!Daca iti faci rost de bun simt si lasi tupeul la o parte,s-ar putea sa iesi basma curata.Azi am chef sa fiu draguta cu tine.Ce o sa fac eu intre timp,pastrez pentru mine.

  36. Io zic ca cata niscai potcoave de cai morti, o fi invatat dansa la facultate ca poarta noroc, da’ ma tem ca de data asta o sa fie mai greu. Cat priveste vraistea generala din tarisoara, ma prind ca nici macar o comisie (alta?!) formata din premianti nobel in economie, stiinte, arte si maniere elegante, n-ar reusi s-o scoata la liman!
    Si, domnule ciutacu, intelesei ca plecati in vacanta. OK, sper ca de luni se-ntoarce dl gadea, oricum mircelu pleaca si el peste-o saptamana, o sa fie jale, fiindca ghiciti ce! Netotii saltimbanci de la guvernare nu se lasa si vor continua sa ne bombardeze cu dovezi ale incapacitatii lor de-a rezolva ceva pt tara, dar si cu mitocania, lacomia si zmintelile lor asa zis politice!!

  37. Tara procentelor, asta am ajuns: Traian Basescu a fost votat cu 51% din 42% prezenti la vot din 40% din 100%, Adica:1.630.000 romani din 20.000.000 cat suntem cu totii. Acelasi vrednic presedinte are increderea a 35% din cei 1.000 de romani care au participa la sondaj. Adica: increderea a 350 de romani din cei 20.000.000. Asta imi aduce aminte un fapt real pe timpul regretatului, petrecut intr-o mica scoala din satul Stejarisu judetul Sibiu. Directorul trebuia sa raporteze situatia scolara numai in procente, asa ca a raportat 50% promovati, 50% repetenti. In fapt in clasa erau doi elevi: unul a trecut si unul a ramas.Procentele, nu spun nimic, fara baza la care se raporteaza. Iar pe noi, cei 20.000.000 romani, oricum nu se mai pune NICI O BAZA.

  38. Domnul Ciutacu poza este buna dar fără muzica nu este întreagă imaginea. Eu propun: Deschide gropare mormântul… Probabil ca asta prestează Nutica, sa ii satisfacă prima si sper ultima dorinţa preşedintelui, adicatelea sa îl găsească pe Tepes ca ne promite domnia sa tepe pentru corupţi in piaţa Revoluţiei de cinci ani si ioc tepe. Exagerez tepe cat încape dar le luam noi pulimea.

  39. Daca nu găsiţi melodia pe care am propus-o cred ca merge si “e plina lumea de nebune”.!!!!!!

  40. am zis ca maimutoiul nu o sa candideze, si am mai zis ca dupa ritzipitzi va luati de nutzi. daca vreti sa-l dovediti pe tiranu’ p****, aratati lumii ce caricatura se intampla sa fie.
    p.s orice jmecher isi tragea o amanta cu stil, nu …………………….

  41. ciutacule,fereste-te de placinta,tu nu a-i auzit ce se striga pe taraba politicii? flacaule,auzi aici ca sunt documentat:IA PLACINTA DNA-uleeeeee!!!!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.