Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Am fost un dobitoc; nu singurul…

Am fost un dobitoc; nu singurul…

De când lucrez pentru Intact, o singură dată am participat sâmbăta la Sinteza zilei. A fost, după ştiinţa mea, unica oară când s-a ţinut o ediţie. Era pe vremea când Robert Turcescu trecea, în viziunea lui Ion Cristoiu, drept absolvent al “cursului scurt de jurnalism”, Grigore Cartianu era “semianalfabet”, B1 – “latrina fraţilor Păunescu”, iar Radu Moraru – “băiatul de la cablu”. Când m-a sunat Mihai Gâdea, de confesiune neoprotestant, deci nelucrător sâmbăta, să mă cheme urgent la A3, am crezut că ori a luat-o razna, ori s-a întâmplat ceva zguduitor. N-a fost nici, nici. Imensul caracter Vadim Tudor îl făcuse turnător, cu apelativul Coroiu, pe colegul nostru de emisiune. Mi s-a părut normal, uman şi profesional, să pun o haină pe mine şi să mă reped ca năucul spre Băneasca. Omul se jura că e o mistificare. După câţiva ani, “maestrul” e (tot) acţionar într-o firmă selectată de ministerul Elenei Udrea să editeze o revistă pe bani europeni, coleg de slujbă/editură cu Gregoar, s-a înfrăţit cu Naşul întru scuiparea fostului loc de muncă şi combate labeunu, împreună cu Robert, “practicile mafiote din trustul Intact”. Unde şi pentru care a lucrat mai mult decât mine. Şi care i-a organizat colecta publică pentru a nu fi executat silit, din casă, în urma pierderii procesului, de scriitoarea Gabriela Adameşteanu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

75 thoughts on “Am fost un dobitoc; nu singurul…

  1. Si eu l-am crezut atunci 🙁
    Era Cristoiu atat de sarac incat sa nu reziste ofertei de a schimba “tabara”?
    Mai repede as spune ca a fost santajabil.
    Acum nu mai am incredere in el nici daca spune ca “afara ploua” … si chiar ploua cu grindina.

  2. Intrebare: A avut sau n-a avut Vadim, dreptate?
    Mai am o intrebare care n-are legatura cu subiectul: Ati afirmat ca v-a cercetat Parchetul sau n-am inteles eu bine?

  3. @Ioana S: conform judecatoresti, nu. si, pana la proba contrarie, mi se pare normal sa merg pe verdictul instantei.
    @Theodora: nu judec pe nimeni, relatez.

  4. “Era pe vremea când Robert Turcescu trecea, în viziunea lui Ion Cristoiu, drept absolvent al “cursului scurt de jurnalism”, Grigore Cartianu era “semianalfabet”, B1 – “latrina fraţilor Păunescu”, iar Radu Moraru – “băiatul de la cablu”.”

    Ai uitat de “colivaresele lui Basescu”, alaturi de care va injura acum si il slaveste pe Basina-Voda in studioul B1, Pora si Savin. In rest, ai dreptate, imi amintesc perfect cand spunea toate astea, dar ar avea un efect insutit daca ati da secventele astea pe post (si multe altele), nu numai sa scrii despre ele aici.

  5. Atit Tristoiu cit si Curcescu fac parte din specia molustelor. Ca sa fi jurnalist respectabil (si citit) tre’sa ai coloana vertebrala, deci caracter!

  6. Oare injuraturile de pe labeunu ale “Maestrului” si ale lui Turcescu au fost regizate sau au fost niste mici trageri de urechi pentru “Maestru'” si Turcescu ?
    “Maestrul” si Gregoar fac echipa buna impreuna de pe timpul in care Gregoar cara hartia la EVZ si “Maestrul ” scria despre gainile cu 3 picioare in acelasi “ziar care a facut istorie”.

  7. “Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur!”.

  8. @all: indiferent cat m-ar dezgusta atitudinea lui Cristoiu, nu public elucubratiile lui Vadim, asa ca nu mai insistati

  9. Asta ne omoara, lipsa de caracter, curvasaria, mahalagismul, cersetoria, limbismul, curlingul, neamul prost, tradarea, mirlanismul, birfa. D-aia nu sintem noi nemti.

  10. Elucubratii sunt si afirmatiile acelui individ care acuza ,,practicile mafiote din trustul Intact,,. In slujba celor afirmate el prezinta si dovezi,contractul semnat si chiar…uimire…legitimatie Antena 3…daca astea sunt dovezi nu pot sa-i spun acelui individ decat ca la mintea lui eu nu il angajam nici sa mature prin trustul Intact.

  11. Colorată,foarte pestrit si cam fără gust,lumea aceasta,altfel interesantă,chiar fascinantă a jurnalismului.Dacă nu mă însel,cândva Cristoiu stătea la aceeasi masă,jurnalistic vorbind,cu regretatul si incomparabilul Octavian Paler.O,tempora….

  12. Si care-i intrebarea? Daca o fi? Cu moaca asta ma intreb si eu…
    Ce vremuri totusi, securistii se bat cu securistii, turnatorii cu turnatorii, noroc ca nu da roman in roman. Sau ghinion, cine stie…

  13. Atitudinea,sau lipsa ei,face de multe ori diferenta!L-am vazut mai nou “interogandu-l” pa Columbeanu,l-am vazut candva intr-o emisiune a Eugeniei Voda,mi s-a parut ca a avut cateva momente de sinceritate….comunist ,cu ambitii… discutabil daca marunte sau nu,dar nu-l vad in stare sa-si asume o parere pana la capat!

  14. un mos penibil aia este, acuma sta in studioul ala si comenteaza pe toata lumea, ii plac cancanurile lui mai bine se angaja la cancan tv emisiune pt prosti, si pe almasanca aia au disecat-o si dupa aia o dadeau la intors, macar nu are coloasna vertebrala sa isi asume vorbele ce ii ies pe gura.

  15. @sandman – pe la 1880 romanii vroiau sa fie francezi, pe la 1938 americani, apoi – unii – rusi iar acum vad ca isi doresc sa fie nemti…. sunt neamt dar vreau sa spun ca evreii, francezii, polonezii si rusii in general ii urasc pe germani – la nivelul cetateanului de rand, asa ca despre mandria de a fi german mai vorbim – dar se poate vorbi despre educatie si comunitate – de vazut istoria si organizarea sasilor
    Principala diferenta dintre un roman si un german este urmatoarea – germanul nu spune niciodata am gresit, am fost un prost nu o sa mai fac, am fost un fraier, etc. nu se va scuza niciodata privind greselile facute…. neamtul este educat cum sa procedeze iar apoi isi asuma gestul, cu demnitate, chiar daca gestul sau a fost total gresit.
    Despre cristoiu sincer nu inteleg cum nimeni din cei care il invitau la A3 in studio nu si-au dat seama ca este o ….. soparla, asa cum acum mai sunt si alti “desidenti” din pdl si care sunt invitati cu surle si trambite la emisiuni ale “mogulilor”

  16. @Ciutacu
    Nici eu nu judec domnule Ciutacu.
    Nu arunc cu piatra … nu sunt fara nici o vina.
    Imi pun intrebari si incerc sa inteleg ce se intampla cu cei pe care ii respectam o data.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  17. Life is a bitch, and some people seems to make it to be like this… Nu ştiu scris-am corect au ba, da’ cred că m-aţi înţeles ce-am vrut să zic…

  18. Dar cine nu l-a crezut pe ,,marele maestru’? Este adevărat faptul că era foarte convins de ceea ce spune şi, cu siguranţă, la vremea aceea chiar credea. Acum s-a mutat de la o tabără la alta ca o curvă care a realizat că e mai bine cu altul. A descoperit şocat că e mai bine să fii pupător în cur băsist fruntaş decât să fii o persoană care spune adevărul aşa cum o făcea cu ceva timp în urma.
    Ruşine Ioane, ruşine!

  19. E totusi neimportant daca a fost turnator, daca v-a infipt cutitul in spate, si in general datoria la FMI sau alte nimicuri d-astea.
    Crucial in Romania e Iri, dublarea filmelor si maidanezii.

  20. “Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti !” -parca asa zicea o vorba veche, dar al’dracu’ DE ACTUALA …!!! 🙁
    Si , din pacate , am invatat-o singur , pe propria piele ; deja de o bucata de vreme am ajuns sa fiu FOARTE selectiv cu cei carora mai sunt dispus sa le intind o mana de ajutor cand sunt la ananghie .
    Si chiar s-asa “o mai mușc” cateodata (chiar ieri mi s-a intamplat iar … 😡 , da’ nu-i bai , “se-ntoarce roooataaa” !!! ).

  21. Domnule Ciutacu, va anunt cu parere de rau ca romanii sunt perversi genetic. Din cauza asta nu avem sanse sa fim vreodata nici nemti, nici rusi, nici francezi, nici americani, nici klingonieni macar. Suntem prea romani ca sa mai fim/devenim altceva. Natiile celelalte au si ele, desigur, “falitii” lor, dar Romania este leaganul ipocriziei!

  22. ala despre care e vorba
    nu are “coloana verticala” si a fost cumparat de alde Base, de atunci cind a decretat ca fatuca aia prostovana, azi europarlamentara, e inteligenta si are stofa de politician.
    Cu ce a fost cumparat? Cu un dosarel recuperat de la servicii.

  23. @sandman: Ceea ce tu ai detaliat foarte corect , eu am mai spus-o , la general , mai demult:
    – romanii (a se intelege CETATENII romani , ca este valabil in mare parte si pt. celelalte etnii !) , dupa comportamentul lor , ar parea ca sufera de o “criza de moralitate” , asta DACA ar stii ce-i aia …! 🙄 Dar , din pacate , ei nu sufera de o “criza” ci de o “LIPSA ACUTA DE MORALITATE” !
    Tandemul “moralitate-DEMNITATE” (care , de obicei , functioneaza impreuna ) , la romani , se pare ca s-a tot atrofiat de-a lungul ultimelor generatii (in ultimii aprox. 30-4o de ani , dar mai accentuat in ultimii 20 …); iar “bomboana pe coliva” se pare ca a pus-o Basescu , MAESTRUL LIPSEI DE CARACTER (al tradarii ,al minciunii , al ticalosiei , etc.) . El , prin exemplul pe care l-a dat , TRANSFORMANDU-L IN POLITICA DE STAT 😈 , pur-si-simplu a extirpat si ultimele ramasite de CARACTER , MORALITATE si DEMNITATE ce au mai ramas pe la romani ; cei cativa care au mai ramas si nu se incadreaza cu adevarat in aceasta categorie , sunt “urme usoare”… 🙁

    Am mai spus-o , nu o data : “blestemul Basescu” consta nu atat in FAPTELE sale , ci IN EXEMPLUL PE CARE-L DA unui popor cu , si asa , mari lacune morale si de demnitate . Iar finalul este cel pe care-l vedem cu totii: Romania s-a transfomat intr-o imensa “casa de nebuni” in care am ajuns sa ne furam ,sa ne-njuram , sa ne scuipam , sa ne futem (scuze!) ca tampitii , unii pe altii si-apoi sa ne vaietam ca o ducem rau …
    Poate n-ar strica daca ne-am dedica macar jumatate de ora pe zi ca sa ne analizam PROPRIUL COMPORTAMENT din ziua precedenta (iar apoi sa ne dam , in fata oglinzii 😉 , cate-o pereche de palme pt. fiecare magarie facuta) si apoi sa ne gandim CAT din viata pe care o avem SE DATOREAZA PROPRIILOR NOASTRE FAPTE (chiar daca unele indirect …) .

  24. vrei sa ii transmiti lui Badea
    sa schimbe treaba aia cu “traim in r….”
    si sa bage
    “in tara lui Base, Boc &comp viiata dauneaza grav sanatatii”
    Scuze de rugaminte, dar poti sa il influientezi,
    ca de multumit ii multumesc zilnic, de cit ii injura in locul meu pe nesimtitii din fruntea trebii.

  25. treaba-i simpla omu’ figureaza pe un stat de plata, si-a primit ordin sa faca ce i s-a spus.

  26. un popor sarac poate fi demn,
    dar un popor ingenunchiat si umilit,
    cu largul sau concurs de indiferenta si lasitate,
    nu poate avea demnitate.
    Problema mea e ca nu ma intereseaza poporul, atita vreme cit natiunea romana, nu cred ca mai fiinteaza.

  27. Cand a facut interviul cu EBA, lucra la antene, nu? Ca eu cam de atunci de cand practic ne-a lamurit pe toti ca e ok sa fii promovata ca e tata cine e, si e ok sa-i dai la o parte pe altii mai capabili care chiar muncesc, ca nu conteaza dc nu legi 2 cuvinte in limba materna, de atunci am ajuns la concluzia ca omul nu e o scursura, e o ciuperca ce creste pe scursura de la masina de gunoi. Apropos, de asta, cred ca atunci l-am injurat pe Voiculescu ca ma gandeam ca a facut vre un targ cu Base. Ca nu-mi venea sa cred ca ar face Cristoiu asa ceva de capul lui, si nici nu credeam ca Voiculescu lasa asa haos la antene. Bine, intre timp m-am edificat. Dar oricum ma bucur ca a ajuns si restul lumii la ceeasi concluzie.

  28. “Maestrul” îmbătrâneşte urât şi inutil.
    Citesc titlul postării dvs. de maniera: “Am fost un dobitoc altruist; nu singurul …”

  29. Eu nu l-am crezut niciodata pe balbaitul asta.Mi-e scarba de oamenii care dupa ce pupa picioarele altora incep sa manance cacat .Stai dracului in banca ta si urmeaza-ti drumul demn in alta parte fara sa fii nesimtit.
    Ce ar zice Paler de omul care a stat alaturi de el si dadea cu laturi si acum linge p……
    Mi-e jena de el, Turcescu,ala care era pe la Antene Negrea si restul cohortei de jigodii penale.
    Sa crape in chinuri toti lingaii.

  30. cristoiu isi are locul lui pe coperta chiar in cartea jurnalistului fara creier , parsiv si fara caracter. nu stiu daca mai marita efortul sa asculti la ce mai zice cristoiu . ca ti-ai luat teapa de la el , nu esti singurul , multi si-au luat. ideea e sa nu ti-o mai furi inca odata de la specimen ca atunci esti chiar prost. pe mine nu ma mai surprinde cristoiu cu nimic, am fost insa socat putin la inceput si am crezut ca e amnezic sau ceva, dar dupa ceva timp insa mi-am dat seama ca s-a timpit. si asa va ramane.

  31. Cat de bine ma simt!Esti mai in varsta ca mine si ti-ai primit lectia.Nu sunt o fraiera unicat. 🙂 Se spune ca intelepciunea vine cu varsta.Nana mea avea o vorba:”ce te doare de ceilalti ?aia isi urmaresc interesul,tu vezi-ti de ale tale.”Stia femeia ce spunea ca doar era prietena cu nevasta lui Tofan.Le cunostea naravurile.Si ai o mostra de gandire si de simtire al astora de la putere.

  32. Inaltul personaj, distinsul domn Ion Cristoiu si-a motivat plecarea din A3 prin faptul ca nu poate critica puterea intrucat cel care-l plateste, respectiv prof.Dan Voiculescu, prin PC se afla atunci in alianta de guvernare. Mare om, mare caracter. Astazi, ca romanul impartial, “critica” guvernul si presedintele ca pe vremea cand conducea Scanteia Tineretului.
    Putem constata astfel ca cine se naste sluga, moare servitor.
    Dar conteaza ce spunem noi? Are vreun efect pentru indreptarea pacatosului? Omul isi face serviciul si, asemenea lui Basescu, nu are dosar. Desi, pe vremea cand colabora cu A3, era vazut bisaptamanal acolo unde…s-o duce si azi?

  33. De pe vremea cand era ardei umplut s-a comportat cameleonic,cand era la A3 nu i-a mai functionat camuflajul si a trebuit s-o faca pe bune,pana cand a naparlit din nou.Veselia lui generala l-a transformat intr-o hidosenie trista.

  34. Mi-a plăcut cum i-a catalogat purcelix : Tristoiu şi Curcescu = moluşte. Asta-i de nota 10 ! Că a-ţi făcut chetă ptr. un coleg care ulterior s-a dovedit a fi un idiot, a fost foarte frumos din partea dvs., a tuturor celor care i-aţi fost colegi. Îmi vine în minte proverbul “pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Dar asta e. Adevărul este că ” se potriveşte cu Cartianu, zici că-s făcuţi de-acelaşi “tată”, sau pupă acelaşi fund! O să ajungem în ţara asta să numai avem loc nici la wc de băsişti. Oare ce vor face ăştia când cade Băsescu şi PDL-ul ? Mă refer la toţi băsiştii, nu numai la “limbricii” ăştia patru (Cristoiu, Cartianu, Turcescu, Radu Moraru) ?

  35. “in nemernicia mea… eu am aratat romanilor
    cum sa sparga conducta care aduce apa-n cetate”
    sau cultul tradarii la romani…

    in fine, azi mi-au dat lacrimile apropo de
    emisiunea lui Mihai Gidea, maestrul Oreste
    l-a luat “prin invaluire” pe nenea ala deputatu’
    foarte calm si zimbitor, in timp ce ceilalti
    din studio se enervau la ce texte arunca
    domnu cu pricina… grandios…

    multiplicati-l pe nenea ala cu o suma de X
    parlamentari si veti avea imaginea completa
    a esecului legislativ si despre cum se conduce
    tarisoara prin ordonante si “traiti, sefu/a”…

    de azi sint fan Oreste ! (mai putin partea mistica) 😀

  36. Victor, daca ma mai gandesc mult la trecut, s-ar putea sa descopar alte trasnai .Pe atunci nu ma interesa politica,nici Stolojan,nici Tofan,nici Basescu.Vulpile astea batrane de jurnalisti care urmaresc interese ,gen Cristoiu, se lasa folosite si stiu detaliul asta,deci au un caracter mizerabil.Dar tinerii pot fi extrem de usor de manipulat.Mi-am amintit o discutie cu nana mea din urma cu multi ani,ceva gen:”Amariei prea ii poarta pe drumuri pe Tofan ,pe Stolojan si pe altii(Basescu),poate ar trebui sa vorbesti cu tata sa ia legatura cu Amariei,sa inchida dosarele alea.”Nu m-a interesat subiectul,nu ma interesau politicienii,stiu ca ,la un moment dat, nana mea a vrut sa imi faca cunostinta cu prietena ei.Mai tarziu,tot nana a vrut sa ia legatura cu tata.Discutia de mai sus avea loc la Bucuresti.Nu stiu ce dosare instrumenta la vremea respectiva Amariei,dar despre niste dosare de-ale lui Tofan era vorba.Si mai erau si alte dosare in joc.Oricum se dorea ca aceste dosare sa fie inchise.Exista intentia asta clara.Si se incercau demersuri in sensul asta.Cred ca “liberalii” din partidul de guvernamant vor sari ca fripti,ei ,luptatorii anticoruptie.Oricum,azi au control pe procurori,deci,deocamdata ,ei stau linistiti.Constat cu neplacere ca nu e bine sa ma mai gandesc la trecut ,s-ar putea sa imi mai amintesc si altele.Voi,jurnalistii,cred ca stiti mai multe despre dosarele alea.Cred ca,in mare parte ,au fost inchise asa cum s-a dorit.Am scris aici despre asta,pentru ca s-ar putea ca acesti domni pomeniti de tine sa porcedeze similar fata de putere,sa fie nevoiti sa-si arate pe fata servilismul tocmai din anumite considerente.In fond si la urma urmei,aceiasi oameni ne conduc,dar cu un discurs pompos si triumfalist.Atunci erau putine produse pe piata,dar omul de rand isi putea permite sa isi cumpere ce doreste,acum sunt produse cate vrei,dar puterea de cumparare este mica,deci am involuat.

  37. Se vede ca gura nu bate curul in cazul dlui Cristoiu. Ce sa-i faci, om batran, pensie ba, tre sa traiasca si el cumva. Sunt destui cei care ling acolo unde au scuipat….si altii.

  38. Despre Oana Dobre putem zice acelaşi lucru?
    Sau Oana Stancu?

    Nu sunt fan Cristoiu, dar cât am putut prinde din ce am vazut, el, Cristoiu susţine ca va fi mereu de partea celor mai abitir injuraţi.

    Poate ma înşel şi nu am reţinut eu bine.Poate o fi bine să acţionezi aşa.

    Mai ştie cineva ceva despre munţii de documente care atestau fraudarea alegerilor şi dacă s-a ajuns la vreo concluzie in acest sens?

  39. Nea Victore ..ce ma supara pe mine e un singur lucru: domnul Cristoiu Ion nu o data a sustinut ca este din principiu un critic AL PUTERII.Pe Emil Constantinescu l-a avertizat public , la fel si pe Traian Basescu daca nu ma-nsala memoria, chiar in seara cind s-au incheiat de numarat voturile.Traian Basescu la primul mandat [ evident ] si Emil Constantinescu i-au spus ca …asteapta cu ingrijorare criticile pe care Cristoiu , opozantul de serviciu le va aduce “puterii”.Ce nu pot intelege eu , este cum dracu’ dintr-un ziarist de marca ai Romaniei [ trebuie s-o recunoastem chestia cu “gaina ce a nascut pui vi” a fost piramidala chiar daca nu prima din istoria ziaristicii]domnul Ion Cristoiu, om de stanga, daca nu ma-nsala memoria chiar la M.Gadea in emisiune afirma ca el “este comunist “,sa decada in asa hal incit sa ajunga sa aduleze o putere ce n-are nimic d’a face , nici cu stinga si nici macar cu dreapta? O putere ce diferit ca a distrus Romania mai mult decit a distrus-o venirea [ aducerea] minerilor la Bucuresti in Iunie ’90 nici macar nu ” mimeaza” ca i-ar interesa viitorul acestei tari, iar domnul Ion Cristoiu se considera un patriot pina mai ieri.Hai despre Turcescu sau Grigore Cartianu sau Radu Moraru…nu discut dar Cristoiu…Asta-i o chestie ce iese din sfera logicii mele, poate limitate.

  40. Dupa cum chiar tu ai spus, fiecare jurnalist presteaza … Cu propria ta tastatura ai scris ca luptai alaturi de unii pentru altii, ca acum sa lupti si impotriva celor sustinuti in trecut. Nu vad de ce cazul lui Cristoiu te pune pe ganduri cand si tu ai facut la fel.
    Constatarea ta va priveste pe toti, fie din tabara pro fie contra. Ca fiecare va vedeti corecti, mai corecti decat ceilalti si apoi va mirati de sunteti catalogati altfel nu va pune pe ganduri? In final nici cei pro nici cei contra nu au dreptate, chiar daca ajung fanatici …

  41. @poweraxxel: daca-mi arati, la oricare dintre noi, o pupatura-n curul unui politician care a luat suturi inainte, vreun beneficiu de pe urma celor anterior injurati ori infratirea profesionala cu aceia pe care i-am minimalizat, sunt gata sa-ti dau dreptate. pana atunci, insa, te informez politicos ca eu lupt numai pentru mine. daca binele meu coincide cu al altora si se lipesc pe creasta valului, sa ie iubiti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.