Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

Toată lumea râde, pe bună dreptate, de mistica familie Geoană. Şi se tânguieşte că era să ajungă preşedinte unul care se sperie de magi. Numai că se scapă din vedere – evident, neintenţionat – că a ajuns preşedinte, pentru a doua oară, unul care umblă după el (inclusiv la talk-show-uri, degeaba neagă argaţii) cu tot soiul de parapsihologi, care i-a furat contracandidatului (pe bani, evident) paranormalul de casă, care şi-a pus bioenergeta şefă de protocol la Cotroceni.

Consoartă-mea, care-i înţeleapta familiei, susţine că nu-i OK să te miri ca o babă uimită înainte să te şi documentezi. Şi-s de acord cu ea la tura asta, mai ales de când am aflat că bioenergeticienii şi radiesteziştii au fost introduşi (prin act normativ) în codul ocupaţiilor. Unicul amendament serios pe care-l am este fixaţia mea potrivit căreia criza şi misticismul funciar al poporului suveran vor dezvolta şi chiar înflori piaţa impostorilor. În lumina spuselor mele de aseară, de la Sinteza zilei, când am mărturisit cum m-a supt de energie psihotronicul Vântu, l-aş sfătui pe mogulul eolian să deschidă un business pe partea de magie, că-i loc pe traseu.

Când te pretinzi inteligent, dar îl (re)alegi pe Băsescu de la OTV pe motiv că-i aduce Iliescu pe mineri înapoi la plantat de panseluţe-n Piaţa Universităţii, în combinaţie cu uluitoarea convingere că fuge Vanghelie cu cota unică la subsori, orice mişto la adresa neghiobiilor feng shui ale lui Geoană sună a mea culpa.

UPDATE: “Am vorbit o data cu domnul Manolea cand presedintele Traian Basescu a venit la Realitatea FM in timpul campaniei electorale. Judecand dupa  morga serios-neprietenoasa  pe care o afisa fara vreun motiv clar, am crezut ca e de la SPP. Am inteles ca nu e asa atunci cand mi-a cerut pe un ton autoritar sa intervin pentru a-l opri pe cameramanul RTV care ii filma, prea insistent pentru gustul domnului Manolea, mainile domnului Basescu”, scrie redactorul-şef al postului. Cum e că marele bărbat Băsescu şi baba mistică Geoană?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

125 thoughts on “Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

  1. Ce ‘reacu domnu’ Ciutacu, chiar asa? E posibil sa banati I.P.-uri intr-o veselie si sa va mai si erijati in miscare de rezistenta contra porcariilor? Asta-i chiar culmea domnule, sa nu pot scrie comentarii tocmai la Jurnalul National, al carui partener si promovator publicitar am fost in urma cu mai bine de 10 ani. Adevarat, pe vremea aia nici J.N. nu era ceea ce e acum, iar pe dvs. nu v-am intalnit in biroul lui Tuca din Ficusului… Mi-e de-a dreptul jena de situatia asta.

  2. Asta necaz pe tara asta, sa aleaga intre doi paranoici ridicoli, cu apucaturi dubioase, mai mare decat acela de a alege intre doi comunisti!
    Frustrarea noastra vine intocmai din faptul ca noi speram naiv si tamp, ca Geoana sa fie totusi diferit de Base, dar se pare ca nici o sansa!
    Ideea este ca si Base si Geoana au acelasi tip de apucaturi, deci cel putin in acest plan, alegerea a fost intre doi penibili paranoici. Geoana este insa si mare prostovan si o da cu bata-n balta, in timp ce Base, mult mai smecher si parsiv se ascunde. L-au surpins si pe Geoana, umbland la europarlamentare, cu ala dupa el, deci nu este nici o diferenta intre cei doi!

  3. @Un fraier: cred ca sunteti singurul caruia i s-a inttamplat asta. pe mine ma-njura toti lunatecii de neam si tara si nu-i tine nimeni in zabala. relatiile comerciale pe care le-ati avut cu Tuca nu ma pasioneaza. acum 10 ani eram tot lider de piata; dar cu Adevarul 🙂

  4. E de-a dreptul de rasu’-plansu’! Macar, vorba lu’ Badea, sa radem sa ne simtem bine! Circ avem, paine sa vedem de unde om lua!

  5. In ce tara traim!!!!! Doua televiziuni de stiri importante au alocat spatii imense unor dezbateri pe aceasta tema care nu ar fi meritat mai mult decat o stire la rubrica “fapt divers”.

  6. unde naiba l-ai gasit pe acest mistc de spitalul 9 , Lorin Fortuna, revolutionar de meserie, pe linga multiple “ca calitati”pe care le detine pe persoana fizica?
    Vezi ca provine din Timisoara.

  7. La naiba (in puii mei) uite asa au disparut flota, petrolul si lemnul patriei. Pai bine mai tocmai acum imi spuneti ca prin magie ? … si eu care le caut in dosarele penale de atata amar de vreme.

    Domnul Presedinte primeste din partea mea titlul de Vrajitor din O(r)z si Hamei. Geoana este leul cel fricos din aceiasi poveste.

    Victor, daca aleg “grupa minora” din tabelul ala oare ma paste puscaria ? Grupa de baza suna a turma si “oi fi eu oaie” (haha) dar stiu ca se poarta swing-ul pe la noi deci clar nu ma bag.

    Oaia care le zice astora sa lase “vrajeala”!

  8. si acum serios vorbind, da, nu e ok sa te miri inainte sa te documentezi, DAAARRR….cum sa nu te amuzi cand clownul principal al tarii spune asa ceva? Pe bune acum…cat credeti ca mai dureaza pana ajunge si el la OTV sau macar la codul lui oreste ?

  9. Domnule Ciutacu, sunt sigur ca si in urma cu 10 ani aveati aceeasi verva si acelasi “common sense” jurnalistic si nu numai. Eu nu am avut “relatii comerciale” cu Marius Tuca, ci cu Intact, in vremea in care nu multi se inghesuiau la chioscuri pentru a cumpara J.N. Eu am vrut sa-mi exprim consternarea si fireasca “oftica” personala fata de aceasta stare de fapt. Asta e, se pare ca departamentului IT ii sunt mai simpatice IP-urile care va injura. Cu deosebita consideratie va salut.

  10. “…Cătălin Avramescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Aliodor Manolea nu are legătură cu Administraţia prezidenţială şi a sugerat că eventuala prezenţă a acestuia lângă Traian Băsescu, în timpul campaniei prezidenţiale, poate fi explicată de PDL.”
    Azi dimineata , Nicoleta Savin a spus la B1 ca Aliodor asta il insotea pe Basescu in calitate de SPP-ist si ca ea a colaborat foarte bine cu el.

  11. aha!
    flacara violet are in componenta partea spirituala si partea animala (bruta) , pe care o stapineste Aliodorul.

  12. Sunt de acord cu lumea care spune ca este un subiect penibil caruia nu ar trebui sa-i dam vreun interes. Faptul insa, ca presedintele acestei “tarishoare” crede in asa ceva si foloseste adevarati ‘Don Bruco’, este inacceptabil si merita toata atentia noastra.

  13. langa prima meserie din nomenclator, adicatelea “aburitor”, apoi sculer matriter, turnator, cele trei meserii psi se potrivesc precum nuca-n parete. Ar trebui echilibrate si cu o pozitie de bunicutza materialist-dialectica (studii inalte).

  14. Un psihotronist la bere cu un prieten. Ca sa se dea mare ii zice prietenului:
    -Il vezi pe ala de la etajul 2 din blocul de colo? O sa-si arune televizorul peste balcon! Intra ala de la in casa, iese cu televizorul si-l arunca.
    Prietenul, sceptic, ii zice:
    -Daca-ti iese figura si cu nenea ala de la 4 te cred!
    Se incrunta psihotronistu’, nenea de la 4 intra in casa si dupa o tira iese si se uita buimac in jur.
    Se incrunta psihotronistu’ si mai tare, nenea de la 4 intra iar in casa si dupa o alta tira iese urlid disperat:
    Care esti baaaa? Nu stii ca n-am televizor?!?!?

  15. Mircea Geoana zice ca el nu crede in atacuri energetice si ca spusele lui au fost denaturate.
    Dar in flacara “muov” crede?

  16. Este un misto general .Toata lumea ,ziarisi,analisti,politicieni se intrec in glume ,in mistouri,ca doar toata natia se intrece la asta . Si bineinteles ca poporul nu se putea sa stea deoparte.Veselia este mare ,glumele sunt de tot felul .In aceasta veselie generala ,in care fam.Geoana a fost transformata in comici vestiti ai ecranului,nimeni nu s-a intrebat de ce este nevoie ca seful statului sa umble prin tara ,prin parlament ,cu parapshiologul dupa el .L-a fulgerat ceva paranormal si nimeni nu stie? Seful statului,seful CSAT-ului ,seful armatei ,cel care ne reprezinta in lume umbla cu un personaj ciudat ,fara sa stie nimeni ce hram poarta ,cine este ,cu ce se ocupa si cine il plateste.Imaginea de la TV este antologica -familia prezidentiala mergand pe holurile parlamentului cu parapsoiul [ botezat de CTP ] dupa ea . Precum Romanovii altadata cu Rasputin …sa credem ca presedintele are vreo boala fara leac la doctor ,si este nevoie de un Rasputin local ,sa-l tina in forma?

  17. Si zici ca nu vrei sa te bagi la concursul mogulian… 🙂

    Base-adun-admiratoare

    Cu flacara violet

    In pix(el) e cel mai tare

    Geoana-i loser-ul perfect !

  18. magul basescu sa ne conduca pana cand vom gasi comoara din lacul de argint. sa-ti fie rusine Dinu patriciu

  19. Pe cand vanzari si cumparari de energie pe net?
    S-ar putea vinde la metru sau mai bine la kilogram:)))

  20. Eu “ma mir ca o baba uimita” si nu mi-am revenit, ca psihotronicul Vantu in seara “fatala”, pe postul RTv, a sustinut ca o admira pe Lenuta Udrea si o apreciaza pentru inteligenta sa. Acu’ imi pun si eu intrebarea: ce intelege d-nul eolian prin inteligenta, ca eu il credeam …inteligent !
    O fi folosit Lenuta, flacara mov?

  21. Buna ziua,
    Parca-i si vad intruniti de Helloween prin ceva poieni sa dea de-un sabbat nu? Or fi aflat ca o legenda spune, ca Armada spaniola a fost infranta dupa un astfel de sabbat si poate daca a mers acolo, deh, poate tine si aici. Curios ca s-a pus in dezbatere atat aceasta tema. Poate era mai nimerit daca se punea in discutie daca-i necesar sa fie trecuta ca meserie. Poate azi maine ne vedem in piata cu ceva shamani… Da cum o sa faca? Ca deobicei viziunile le vin dupa folosirea de halucinogene, se vor legaliza la initiativa domosoarei Elenei Basescu? Maine o dam si in extraterestii, doar doar nu vom discuta de incompetenta acestui guvern de inapti…Si uite asa mai trece o zi… Si ce conteaza daca promovam incompetenta la nivel de masa? Vodoo sa avem ca in rest nu ne lipseste nimic…

  22. Un singur lucru am de “comentat” :ceea ce nu stim noi, nu inseamna ca nu exista, lumea nu se termina la varful bocancilor nostri.
    Si fara legatura cu subiectul (oare?),
    invita-l la o emisiune pe domnul Constantin Barbu scriitor din Craiova, are lucruri inedite si minunate despre Eminescu.

  23. Mariana Ciutacu are dreptate. Eu, prin natura mea ca om, dar şi prin cea a studiilor pe care le am, nu pot să fiu aproape de acest domeniu, al paranormalului. Nu pot însă să cred că, de atâta timp, atât de mulţi oameni şi-au pierdut vremea cu diferite studii şi analize ale acestor fenomene, doar că n-aveau altceva mai bun de făcut sau că ar fi nebuni. N-aş putea să urmăresc emisiunea lui Oreste, că n-am nervi pentru aşa ceva. Cele mai multe lucruri le-am auzit fie întâmplător, fie din politeţe. Din politeţe mi s-a intâmplat astă-vară, la mare. Curiozitatea m-a împins de puţine ori să aflu mai mult.

    ÎNSĂ…în timp, am ajuns la concluzia că… e ceva.

    Şi-apoi, trebuie să existe o explicaţie pentru faptul că mai sunt oameni care nu reuşesc să-i vadă, încă, adevărata faţă băsescului.

    Pe bruneta nelipsită de lângă Băsescu la orice activitate mediatizată de la Cotroceni, am luat-o la ochi de mult. Mi s-a părut întotdeauna că mai are puţin şi-l ţine de mânuţă pe “copilaş”, să nu cumva să greşească ceva.

  24. pe langa glume de toate culorile,pe langa litania fam geoana,pe langa toate tampeniile naparstocului boc,ramane realitatea noastra trista si patetica.suntem in saracie,si daca e sa ne luam dupa naparstoc,acolo ramanem.si cel mai trist este ca suntem condusi de un nebun,paranoic,ieftin si obosit,fara viziune si fler.o perspectiva!macar una!am 40 ani,sotzie,copil,rata,job.si cred ca ar trebuii sa fiu hapy,daca sar putea sa nu ma gandesc la maine.sau doamne fereste !la anul…

  25. si daca doamna Geoana a gresit cand a spus “atacuri energetice”? poate a vrut sa spuna “atacuri energice”. le-a resimtit si dumneaei, caci a fost ranita de ideea ca Mircea al ei s-a dus la Vantu sa se relaxeze … cat despre lipsa de energie pe care a resimtit-o acelasi Mircea al ei in timpul dezbaterii, cred ca “acelaşi cetăţean, stând liniştit, într-un colţ” identificat ca responsabil cu drenajul chi-ului lui s-a revansat in seara alegerilor cand i-a dat retur cu reflux, de a topait nestavilit in fata natiunii …

  26. Deci, intr-adevar, marinaru’ a facut totul si orice pe pamant ca sa se realeaga, de groaza redeschiderii dosarelor cu flota. Ar asmuti el oarece ezoteristi dinr-astia si asupra “derbedeilor dracului”, care-l incurca, dar apoi ar trebui sa le dea diazepam si alcool ca sa-i reduca la tacere curat si perfect uscat. Baietii astia, dar si fetele, ezoteristii, sunt reali, sunt cunoscuti si recunoscuti si sunt platiti regeste de tot felul de neputinciosi, ca ultima solutie pt as rezolva trebile, de regula nasoale! Oricum marinaru’ pare genul care-si scuipa-n san, care ucide mate negre si bufnite numai sa nu-i taie calea sau sa buhu-haiasca prin preajma, fac pariu ca se incalta intai la dreptul si mai bine se impusca decat sa se intoarca din drum. Asa ca misterele astea cu extrasenzorialul tre’ ca-i plac rau iar in curand va aduce un consilier pe teme voodoo, va comanda papusele de carpa si multe mii de ace iar la votarea noii constitutii care va viza realegerea pt al treilea mandat, vom avea cu totii junghiuri si porniri irationale de-a vota “da”! Dar ce ne mai miram?!

  27. Deci tot Lorin e nădejdea. Iar cu ebanianul… e clar că e cu paranormache, altfel cum cucuiul lu’ Pendulă avea parte de două mandate prezidenţiale fără să câştige pe bune niciunul?

  28. Aştept o explicaţie pertinentă din partea PDL cu privire la Aliodor . Una care să închidă gura tuturor clevetitorilor. Dar dacă nu apare…

  29. Inca putin si ma duc sa-l plang pe tov. Ceasca! Mi-e dor de un ateism promovat cu…religiozitate de societatea civila. Sa lasam babelor bucuria credintei oarbe si frica de stirigoi, fantome si flacari violet !?!
    Intreaga clasa politica a achiesat la practicile PD-L si lanseaza pe piata tot felul de gulgute ca sa nu se prinda tugulanul roman de afacerile si tunurile financiare pe care onor’ conducerea de partid si de stat le executa!
    Victor Ciutacu trezestei pe tugulanii! Astia dorm fericiti ca Basexu vegheaza pentru ei!?! In loc sa comenteze ca raman oamenii fara serviciu, ca PD-L a semnat pentru autostrada Comarnic -Brasov la un pret cu care in orice alta tara s-ar putea construi o autostrada de cel putin 200 Km sau multe alte afaceri ale clanului Cocos-Udrea, poporul se minuneaza de flacara violet?
    Tugulaneee trezestete! Astia te lasa muritor de foame si tu te uiti la flacara violet? Pana la primavara cand apare stevia si urzica mai este mult si bine!
    s.s. Il Consigliere Ateo

  30. Mai cred ca mai exista o sansa ptr. tara asta.Asta-i ca divertisment sa ne mai descretim fruntile.

  31. Sunt foarte derutata pentru ca abia am reusit sa inteleg cate ceva din efectele Flacarii violet si D-l Ciutacu ma “impinge” acum spre “purpuriu”, simbolul misticismului.
    Vai de mine, niciodata nu mi-a placut sa merg dincolo de ceeace intelectul meu poate cuprinde; ori misticismul presupune cautarea a ceva ce nu poate fi inteles cu culoarea sa purpurie cu tot. Va trebuie sa fac “niste sapaturi” ca sa inteleg si de ce este “Aglomeratie mare pe piata misticismului”. Grea sarcina.

  32. Foarte interesant ceea ce şi-a amintit, acum câteva secunde, Dana Grecu!!! E vorba despre ceea ce a răspuns Băsescu atunci când a fost întrebat ce a făcut cu cărţile primite de la Geoană. Răspunsul lui spune totul despre el şi acest subiect, al paranormalului.

    Excelent, Dana Grecu!!

  33. @ Il Consigliere:

    Din câte ştiu eu, Biserica n-are a face cu lucrurile de acest gen. Cred că le şi condamnă. Sigur că nu sunt tocmai o autoritate, nici în materie de Biserică, dar nici în …celelalte probleme. Poate greşesc.

  34. Aseară mi-am pus polonicul pe frunte și am încercat să ghicesc numerele de la LOTO. Al naibii polonic, îmi transmitea numai cotele apelor Dunării. Tre să-l duc la un radiestezist să-l depaneze.

  35. se putea sa nu o intorci impotriva lui base? probabil base impreuna cu paraspanacul ala l-au facut pe geoana sa fie asa penibil

  36. @ adrian cosmin:

    Nu ne-au dat, dar mă gândeam că, poate, or considera subiectul mai sensibil pentru “poporul suveran”.

    Tocmai ce-am auzit şi l-am şi văzut pe Aliodor şi în preajma lui Geoană la alegerile europarlamentare din 2007. Chiar că mi se face silă!

  37. Se intreba cineva pe aici ce motiv ar avea Zeus sa umble cu paranormalii dupa el.Daca tot am dat-o-n bascalie generala, imaginati-va! daca ar fi avut si Berlusconi un paranormal, ramanea cu toti dintii in gura.

  38. @bogdan: a-ntors-o Basescu singur, ca umbla cu şamanii după el ca şi Geoană. nu-l mai curatati atata de matreata pe revere. d’aia a luat-o razna

  39. Referitor la postul in sine, e doar divertisment politic, Cum a zis si Dl Crin Antonescu se pare ca am uitat de furtul electoral, de votul in 13 secunde in Franta, de armele si afacerile fratelui Basescu, de comisia doamnei Udrea. Acum presa pune si discuta doar subiecte Mistificatoare. Mai bine nu.
    Parerea mea e ca toate politicile astea de stanga luate de orice partid (chiar si PD-L) doar promota un anumit comportament social, si anume LENEA si LIPSA de Interes.
    Am scris un post mai lung pe tema asta si poate fi gasit aici

  40. Cunosc cativa oameni (cu functii de esalon 2-3 in PDL si in agentii guvernamentale si ministere) care urmeaya cursuri de asa ceva (psiho nu stiu cum, cu cristale si tot felul de para etc.)la modul organizat si, culmea, sunt foarte patrunsi de chestiile asrea. Asa ca..nu ma mai mira nimic!

  41. lucrurile care sa ma mire din partea presedintelui nu s-au inventat inca. mai c-as merge pe mana prostanacului…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.