Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > “A venit timpul putorilor” (guestpost)

“A venit timpul putorilor” (guestpost)

by John Doe

Victore, n-am mai scris de mult la tine pe blog ca m-am enervat ca m-ai banat anapoda. N-am mai incercat nici cu nick-ul meu, nici macar cu altul. M-am hotarat sa-ti scriu ca am vazut ca si tie  ti s-a luat de tot ce-i in jurul tau. Ti s-a acrit si te inteleg. Mie mi s-a acrit demult…
Esti un tip inteligent, fara discutie, dar nu inteleg de ce nu spui tot adevarul. Uite niste idei, sau, ma rog, o parte a cacatului pe care l-as manca daca-as fi in locul tau, numai ca pe mine, in afara de familie, ma mai cunosc doar cativa prieteni…. Stiu ca-i greu sa spui diverse pe post, dar, da-o dracului de treaba, cineva trebuie sa le spuna si p-astea.
Eu as porni cu o lema.
Populatia Romaniei este puturoasa!
Populatia Romaniei a fost intotdeauna puturoasa. Exceptia s-a produs, cat de cat, in timpul lui Ceausescu. Atunci, vroiai, nu vroiai, trebuia sa muncesti, sau macar sa te faci ca muncesti. Oricum, fortat s-a muncit in tara asta mai mult decat in toata istoria ei. Cu sau fara spor, aberant sau nu, criminal sau nu, uita-te in jurul tau si o sa vezi ca s-a muncit. Acum sa nu intelegi ca mi-ar fi placut sa traiesc in continuare pe vremea Piticului, e doar o remarca istorica.
A venit ‘democratia’. A revenit ‘timpul putorilor’.


Cei care nu aveau nimic in cap dar stiau sa manance mult cacat si n-aveau ce pierde, s-au catarat in varful asa-zisei societati democratice. ‚Jmecherii’(cu ‚J’) de profesie, securistii, ‘baietii destepti’, au furat de-au rupt pamantul.
Romanii obisnuiti n-au mai muncit, ca nu-i mai forta nimeni si au inceput sa zbiere ‘sa li se dea’.
Si la privat si la stat s-a intamplat asta.
Sa li se dea! Si uite-asa avem 10 milioane de asistati social si 200 de tipuri de ajutoare sociale!!! Si mai apar alti tampiti care vor sa faca din Romania un stat social! Astia nu-s normali la cap. Adica sa traiasca tot poporul numai din pomeni! Pai de unde pula mea atatea pomeni, Victore?! Din banii tai, ca tu produci si platesti taxe ca prostu’ dupa ce stai pana-n creierii noptii la munca!
Si doar 3 milioane de angajati la privat. Care, cica, produc. Aia care au avut chef de munca, cu adevarat, s-au dus dracului prin toata lumea si acolo chiar muncesc.
A venit decontul tuturor.
Cei de la stat, mult mai multi decat ar trebui, trebuie sa inteleaga ca ceea ce fac ei numai munca nu se numeste. Functionarii care joaca ‘Solitaire’, ca altceva oricum nu-i duce capul, profesorii care au doar 8-10 ore pe saptamana(doar 20% dintre ei se mai si documenteaza, restul freaca pula), medicii care trec pe la spital doar 4 ore pe zi si apoi se duc la policlinicile private unde-si trag pacientii de la stat, puzderia de sefi si sefuleti care nu fac altceva decat sa plimbe niste hartii si sa-si futa secretarele, toti cei care o freaca pe bani de la buget. Nu cred ca exagerez, dar maximum 20% ar merita sa aiba un loc de munca la stat. Stii, ma, Victore, ca la ministerul lui Videanu, acest vitzel rozaliu, vinerea la ora 13.00 toata lumea rupe usa?!
Cei de la privat, ca nu toti muncesc cu adevarat, pornind de la vanzatoarele care nu dau doi bani pe tine in orice fel de magazine, pana la tot felul de pitipoance de prin banci, care habar n-au pe ce lume se afla, muncitorii din constructia de strazi si autostrazi care freaca pula in amiaza mare angajati la privat,toti cei care o freaca pe bani privati.
Toti astia de mai sus trebuie sa munceasca!
Dar, tare mi-e teama, ca habar n-au ce-i aia munca. Sa n-aiba timp sa fumeze o tigara intro zi de munca, ba, ca asa-i in alte tari!
Ei vor sa li se dea!
Salarii mari, concedii, sporuri, prime, bonuri de masa, spagi, trafic de influenta, licitatii trucate, crima organizata, subminarea economiei nationale, distrugerea programata a unor industrii sau a agriculturii, hotia din bugetul statului, tradarea de tara etc.
Asta-i Romania reala!
O tara plina de putori si de hoti!
Asta-i realitatea!
Pai tu pentru astia te lupti?!
In dimineata asta, langa institutia unde lucrez e o gradinita. Cred ca aveau vreo serbare ca mi-au facut creierii muci. Ce crezi tu ca au ‚bagat’ de 2 ori in boxe? Pinguinul, ma! Imi venea sa dau cu bombardeaua in Pingiunia in momentul ala daca-as fi putut! Traim in tara pinguinilor, a venit racirea globala! Au incheiat serbarea cu un cantec de jale al Mariei Tanase! La gradinita ma! Cum pula mea sa ma solidarizez eu cu dobitocii astia?!
In alta ordine de idei, astia care-s acum la putere sunt niste idioti si niste hoti. Dar, nu doar ei au adus tara in halul asta, mai Victore, toti nemernicii de dupa 1990 care s-au catarat sus la putere ne-au adus unde suntem acum. Tragedia este ca unii dintre cei mai prosti au ajuns sa gestioneze dezastrul. Sa se aleaga praful de toti!
Exista solutii, Victore.
Putem schimba jegul asta de clasa politica.
Uite aici niste propuneri:
1.                  Interzicerea finantarii partidelor de catre terti. Partidele sa primeasca bani doar de la bugetul de stat, in mod egal.
2.                  Eliminarea pragului electoral de 5% si stabilirea lui la 2%.
3.                  Introducerea obligativitatii votului, cu amenda serioasa pentru aia care nu se prezinta.
O sa zici ca-s tampit la cap, dar lasa-ma sa-ti explic.
Tu stii foarte bine cine voteaza in tara asta, cati voteaza din convingere si cati voteaza pe lovele sau pe interese, nu mai pun la socoteala si ciordeala cu autobuzul.
Daca dobitocii astia n-ar mai avea bani de dat, galeti cu rahat si alte asemenea, daca ar trebui sa gandeasca strategii, in curul gol, fara bani negri, pentru vreo 16 milioane de votanti, nu crezi ca ar iesi ceva mai bine?
Daca ei n-ar mai lua carute de lovele sa-si finanteze campaniile, nici n-ar mai avea de dat inapoi din banii statului.
Daca ar aparea si alte partide in locul celor existente, care de 20 de ani ne fut pe rand sau in combinatii, nu crezi ca ar putea iesi la suprafata si alti oameni, poate mai buni?
Daca i-am invata pe romani cu forta ca democratia inseamna in primul rand sa mergi la vot, nu crezi ca s-ar mai destepta, mai ales ca nu vor mai primi sacosa cu ulei si pui morti?
Ma rog, astea sunt doar cateva idei, e mult de discutat.
De ce ma Victore nu apare cineva la TV sa le zica putorilor, hotilor si lasilor de romani ca asa sunt ei si ca nu merita mai mult?!
De ce dracu’ n-are ma nimeni curaj?!
Cum e posibil ma Victore sa vad la TV ca bugetarii(am vazut vreo cateva balene ucigase la peste 100 de kile cum se produceau fericite in fata camerelor…) de la mitinguri dau din cur tot pe „pinguinul” in loc sa darame la propriu cladirea Guvernului?!
Ma uitam la Realitatea in ziua marelui miting si o idioata de reporterita facea un sincron din casa unor cretini care se plangeau ca le e greu. Aveau peste 100 de kile fiecare si madam era plina de bijuterii pe toate degetele! Isi odihnea curul ala mare cat Ateneul Roman pe o ditamai canapea de piele si se plangea javra!
Cum dracu’ sa ma solidarizez eu cu scarbele astea nenorocite?!
Ba, mi-as da si 50% din salariu daca din banii mei s-ar construi puscarii. Vreo 100 in toata tara ar fi OK. Sa aducem niste baieti din afara care stiu cu anticoruptia si in cativa ani sa bagam acolo vreo cateva zeci de mii de oameni, cam atatia ar merita sa stea vreo 44.000 de ani lumina pe acolo. Si sa cumulam pedepsele, nu s-o dam pe aia mai mare, sa ajunga o hoata ca Udrea sa stea 138 de ani in parnaie, nu doar 10 pe acte si sa iasa dupa 5 pentru buna purtare, cu catralioane in buzunar.
Ai auzit-o ma pe petarda aia ca nu mai doarme noaptea de grija ratei la credit?!

PRECIZARE: N-am cerut permisiunea autorului să reproduc epistola de pe mail. Mi-am luat libertatea s-o fac (spuneţi-i abuziv) întrucât e o temă în dezbaterea publică şi putea fi un comentariu la aproape oricare dintre textele pe care le-am scris în ultima vreme. Sensibiloşii la limbaj licenţios să întoarcă privirea.

UPDATE: Aş prefera ca, în ciuda patriotismului declamativ care bântuie pe aici, să vă abţineţi de la jigniri. E dezbatere de idei, fraţilor, nu cor militar care cântă “Muie, Băse, muie, Băse, hei, hei…”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

220 thoughts on ““A venit timpul putorilor” (guestpost)

  1. Quod erat demonstrandum !
    Asa cum v-am spus sinistrul personaj a venit din nou sa-si verse ura pe care ne-o poarta noua românilor.Si Ceausasca ne considera viermi si de viermi a avut parte.
    Dar nu are sens sa o lungesc.
    Îi rog pe toti cei care s-au simtit jigniti in onoarea si demnitatea de a fi români, sa nu mai raspundem acestui sinistru.Daca se va vedea singur pe pagina, va asigur ca va renunta sa ne mai otraveasca.
    Sa fim uniti macar prin tacere !
    O zi buna tuturor !

  2. Sa inteleg,
    In prima alocatiune spui:
    “Populatia Romaniei este puturoasa!”
    Acum spui:
    “Am spus foarte clar, perceptia mea este ca 20% sunt corecti, muncitori si cinstiti.”

    Tu te intelegi pe tine?! E singura mea intrebare…

  3. Ma ia cu ameteala cind citesc unele dintre comentariile de mai sus! Sa-l citez pe cel ce-o provocat toata ameteala asta SVFIG de “patrioti”!
    Banzai!

  4. Situatia de criza a unei natiuni are la baza cauze istorice, economice, politice, sociale, religioase, juridice, etnice, care nu au fost rezolvate in cadrul sistemului in timp util si in mod pasnic in scopul armonizarii raportului dintre nevoi si posibilitati. Insa NICIODATA o criza nu va avea la baza numai una din categoriile de cauze enumerate anterior. Intotdeauna ea va fi generata de o sume de cauze din care una sau unele vor avea un rol primordial. Tin sa cred ca aceasta criza este mai mult una a constiintei.

  5. John Doe,
    Comentariile dumitale sunt jalnice. Vrei sa stingi incendiul ce l-ai declansat. Nu stiu… ti-ar trebui vreo 2000 de brigazi de pompieri ale Capitalei ca sa reusesti treaba asta dar nu o sa reusesti.
    Apropo’s cine esti dumneata John Doe?
    Muncesti pe undeva?
    Sau esti un “observator”?
    Ai reusit sa ENERVEZI SALARIATI LA STAT SI LA PRIVT DEOPOTRIVA!
    Nu putem unii fara altii!!!
    Tie nu ti-era clar????
    Si unii si ceilalti SUNTEM OAMENI!!!!!
    Mai are cite unul vreo migrena, e mai sictirit….in ce lume traiesti?
    Daca vrei sa ataci ceva – ataca frate LEGISLATIA CARE E DESTUL DE INCILCITA CA NICI OAMENII AIA CARE TRE SA O APLICE NU STIU DE UNDE SA INCEAPA!
    Asa ca John Doe esti un NIHILIST!!!!
    Esti un FARSEUR!!!!
    Mai bine TACEAI!
    Si cind iti bag o pila la o firma de constructii????
    Un loc de munca la coada lopetii se gaseste!!!1

  6. cine-i fraierul care semneaza john doe si sa ne spuna unde, cit, si cum munceste? comunismul ne-a adus aici. am ajuns sa nu mai respectam munca si vlaorile iar ce traim acum nu se numeste capitalism. in 2004 cind am plecat din presa aveam un salariu de 3,5 milioane si lucram 7 zile pe saptamina, chiar si 10 sau 12 ore/zi si vine john doe asta si face pe desteptul. parca ar fi clona lui bok. hai sictir!

  7. Draga John Doe

    Tu nu ne urasti doar pe noi romani ci pe noi oamenii de fapt ura tat trece dincolo de oameni si se se intinde asupra oranduirii crude si nedreapta a universului cosmic.

    Si intrucat nu esti in stare sa te hotarasti “cum ar fi mai bine sa fie ca sa fie bine” tu ramaii la stadiul de ura in stare pura. Noi restul majoritatea trecem peste acest stadiu. Cautam o solutzia si dupa un timp dupa ce renuntzam la ipocrizia lui “si asta-i pisata si asta nu-i curata” facem o alegere si ne asumam costurile ei.

    Tu n-o faci. Tu vrei cat mai multa suferintza care sa duca la o lume mai morala in viziunea ta. Ne dai un exemplu si nu ne explici in ce consta fortza sa de model pentru noi, dincolo de faptul ca implica suferintza, Ce-a rezolvat IBM I’ve Been Moved hingherindu-si angajatzii de colo, colo pana i-a papat Lenovo ?

    Dincolo de faptul ca nu are in el un “muietz’s posmagii” ci multa m..e ce are memorabil exemplul tau. Tu ne dai exemple cu faptul despre cum sufera altzii, si ce ? Si aceasta autoflagelare ce-a rezolvat ea prin ea ?

    Si inca ceva ura ta ar fi acceptabila social daca ar fi acompaniata de talentul lui Eminescu din Scrisoare a III-a sau daca ar fi la pachet cu un set de solutzii ratzional acceptabile.

    Solutziile pe care tu le propui tu, solutziile de iesire din cacat sunt ….. hai sa fiu diplomat saiu sa le zic “inadecvate”.

    Adica cat de ….. “inadecvat” sa fii sa propui ca solutzie intrezicerea donatziilor politice licite atunci cand o tzra intreaga stie ca majoritatea banilor cheltuitzi in campaniile electorale de catre partidele la putere (cu exceptzia PNTCD poate i iaca de aia au esuat asa de lamtabil) sunt bani negri.

    Adica nu-i destul ca puterea se finatzeaza intotdeuna prin bani negri (toata presa a urlat pe acest tema de 20 de ani incoace). Tu in “clarviziunea” ta vrei sa interzici si bruma de bani albi care si cata mai exista ? Wow.

    Sa domneasca banii negri, asta da solutrzie!!!
    Sau tu vrei sa interzici si bani negri cu acelasi succes cu care au fost ei interzisi si pana acuma ? Ha ? Daca zici ca stii tu o solutzi ca interdictzia ta sa fie mai interzisa nu vrei tu sa incepi interzicand ceea ce e deja interzis ca sa vedem daca … faci vre-o branza sau doar asteptzi sa se imputa si asta care inca mai este ?

    Esti la fel de “inadecvat” ca o retzeta vindercare de alcoolism pe baza de consum regulat de alcool etilic medicinal 98%.

    La fel tot restul solutziilor propuse de tine solutzii care au doua generataoare :
    – nu rezolva nimic
    – genereaza efecte dureroase garantate (de fapt asta e tot ce vizeaza ele durerea)

    Solutzia reintoarcerii fortzate a orasenilor ca zilieri la agricultuta e exponenta ultima a acestei conceptzii bazata pe : daca de doare crunt asta e dovada ca “medicamentul” functzioneaza (pusa asa in forma bruta sper ca recunosti ca acesta nu e gandire ci psihoza masochista).

    De ce e solutzia propusa de tine “inadecvata” ?

    Pai conform statisticilor suma populatzie ocupate in agricultura amricana e de 2% din populatzie, nu suma propriatrile ci suma populatzie ocupate cu acte legale acuma dac amai adunam si mexicanii poate ca ajungem la 4-6% adica al cat e in Franzta sau Germania. In Romania ea este de 40%, 20% neavand alte surse de venit. Acuma …. sa propui o dublare a celor cu carca de pe acolo denota …. un pafarism complect. Eu am casa cu gradina si stiu ce-i aia munca la tzara cu carca desi veniturile mele nu vin de acolo acesta fiind doar un hobby pe care l-am deprins de mic.

    In concluzie hai sa-tzi zic un secret in toate tzrarile politcienii duc “un concurs de utopii si de ipocrizii”.

    Asta e esentza politicii si stii care e culmea uneori prin ipocrizie abila politicienii reusesc sa atinga utopia pentru noi asta restrul.

    Si inca un secret medicina a depasit stadiul in care trata bola cu rugaciuni, post si biciuire deorece nu asa boala era o pedespsa divina pentru pacatele bolnavului iar solutzia la vindecarea bolii era pedepsire bonavului.

    De atunci oameni au inventa igiena si medicina stiintzifica pare-se ca de atunci lumea a inceput sa pacatuisca daca nu mai putzin macar mai tarziu, deorece sperantza medie de viatza a crescut in mod spectaculos.

    Econometria a depasit stadiul crizei ca si pedepsa divina pentru imporalitatea omanilor din societate.

    Acuma daca am vrea sa rezolvam criza asa cum am cam rezolvat unele boli poate ca ar trebui sa-i ascultam pe profesionistii domeniului profesionistii cifrelor domeniului si nu cei al latratului adica cei care au demonsrat ca pot vindeca boala si altfele decat cu postul negru, biciul si rugaciunea.

    Si da universul nu “drept” el ignora dreptatea. Universul pur si simplu “ESTE” Depinde de mine, de tine si de ceilaltzi sa facem “the moust of it”.

    Si daca nu reusim in parte e si vina noastra.

    De aceea daca vrei sa continui sa-tzi raspndesti frustraile (hai sa fiu elegant si sa nu le mai zic ura) ai doua cai :
    – get a talente or
    – get a brain.
    (bibliotecile sunt pline de creiere de inchiriat fa-le o vizita si incerca pe viitor sa te pronuntzi despre lucruri despre care ai citit si argumente pro si argumente contra)

    Good luck and god speed

  8. @ Rasvan: dupa ce ai citit tot ce a spus John Doe atat ai de zis? mai bine intoarece-te la solitaire-ul tau si la locul tau caldut din birou si la salariul ala mare de bugetar pe care-l iei in fiecare luna. Sunt convins ca in opinia ta john doe e un somer care plateste abonament la intenet doar sa scrie pe blog.
    si ce-i cu atatea semne de exclamatie? esti chiar asa de revolatat?

    @ John Doe: bun articolul. proverbele cu lenea s-au inventat in Romania? apropo, eu acum sunt la privat si mi-a luat cam 25min sa citesc cele doua posturi. In acest timp se presupune ca am frecat-o?

  9. SUPER ADEVARAT !!!!!CARE ESTE SOLUTIA ??????????
    CE FACEM ?????????????????????
    SA SE FACA (OBLIGATORIU ) IN SCOALA (LA GRADINITA ?!?!?!) EDUCATIE CIVICA SI ELEMENTE DE DEMOCRATIE ?????
    CARE ESTE SOLUTIA ?????????? CE FACEM OAMENI BUNI !!??!!??!! CARE ESTE SOLUTIA ????????
    STAM CU MAINILE IN SAN ???????

  10. in America dak tot veni vb de puscarii, pe timpul crizei, dak te baga la puscarie nu stateai inauntru pe banii statului fara sa faci nimic. Te puneau la construit drumuri, cladiri, pana cand te eliberau. Fara sa te plateasca, nu-ma ceva de mancare dak primeai. Asta ar trebui sa se intample pt tozi de nu-sh platesc impozite la stat, de au vre-o amenda ce nu pot sa o plateasca, de au tras vre-o tzeapa la banca, ca sa nu mai zic de criminali, delapidatori, shi pedofili.

  11. Acum drept sa va spun, cand eram pe la scoala, am fost invatat ca avem o tara bogata, care are de toate, frumoasa, cu un popor harnic, primitor, ospitalier, muncitor, harnic,s.c.l.
    Cam prin clasa a VII-a am ajuns la Miorita.
    Si deja au aparut primele indoieli.(Asa cum le puteam intelege la acea varsta)…
    Mai tarziu citeam in revista LUMEA cum ca in Japonia, copii erau indoctrinati inca de la gradinita ca au o tara saraca in resurse si doar prin munca si iar munca pot ridica nivelul acelei tari. Si atunci am inteles diferenta. De mentalitate. Sau aici, in Germania. Nu exista “merge si asa”. Cu toate ca ar merge. Dar… mentalitatea si specializarea.
    Nu pot decat sa spun ca in alte conditii(istorice,geografice, religioase, economice si, de ce nu, morale) Romania nu ar fi avut destinul nefericit de astazi. Din pacate…

  12. Vai si amar!

    Ar trebui (re)scrisa o istorie a romanilor pentru idioti. Ar incepe cam asa : a fost odata ca niciodata un neam de puturosi. Si cand romanii i-au atacat pe puturosi, din lasitate, sefu’ lor Decebal s-a sinucis. Apoi 2000 de ani mai tarziu au venit comunistii (de buna voie si nesiliti de nimeni) si au invatat pe puturosi sa munceasca. Apoi a venit revolutia si democratia si aceeasi comunisti (ma rog nu chiar aia, a doua si a treia mana)au dezvatat pe puturosii astia de bugetari si pensionari de prostul obicei de a munci din patriotism. Restul inca se scrie si sa speram ca nu se repeta.

    In ceea ce-l priveste pe “regele ban-urilor” :

    1. Nu cred ca eu sunt un puturos. Realizarile mele de pana acum au confirmat-o pe deplin.
    2. Parintii mei care, daca nu modifica interjectia aia de om legea pensiilor, ar fi beneficiat de oportunitatea ca dupa 30 de ani de munca si de cotizat la buget sa devina niste puturosi de pensionari. Acum nici sa-si doreasca si nu mai pot deveni “puturosi”. Sincer imi exprim reale dubii ca tatal meu care va iesi la pensie la 65 de ani (sau la 67 cum propusese un dobitoc) va mai apuca sa impovareze mult timp bugetul.
    3. Ar mai fi bunica-mea care a intrat in tagma asta a “puturosilor”. Si chiar daca barba-cotu’ ala nenorocit o sa-i ia din pensie 25% sau 15% (ca sa fie si ea “solidara” cu base, ud rea, videanu si bleaga), in mod cert nu o sa o trimitem sa dirijeze circulatia langa scoli (cum un alt bou de balta de la patronate sugera) si o sa incercam toti sa ii luam si medicamentele pe care poate nu si le va mai permite numai asa ca sa mai impovaram vreo 5-6 ani bugetu’ cu pensia ei.

    In rest, cred ca daca dreptul de vot s-ar mai restrange si s-ar da chiar un examen pe bune pentru dobandirea lui, ar fi suficient cat sa se rezolve toate problemele tarisoarei asteia.
    Pentru ca voturile castigate de acesti mici zei s-au dat pe canadiene oribile in fel de fel de culori cretine, pe mititei si bere, pe faina, ulei, otet. Daca acestor cetateni inconstienti le-am lua dreptul la vot si daca ar fi obligati sa sustina un examen pentru el, eventual si pe bani, sunt convins ca ar trata tot procesul in sine cu mai mult respect.

    Cat despre dobitocu’ care e convins ca Decebal s-a sinucis din lasitate ii mai dau un exemplu de batranel “las” care haituit prin toata lumea de romani se sinucide si el : Hanibal. De ce ii doreau romanii asa de tare legati? De asta : al nostru il bate pe Domitian (imparatu’ roman dinaintea lui Traian) si il infrunta pe Traian in doua razboaie in tara lui iar celalalt, Hanibal, in tineretile lui a invadat de doua ori Italia si s-a luptat cu romanii la ei acasa (a jucat in deplasare). Si unul si altul au facut pe campul de lupta proba curajului individual. erau poate in multe feluri dar nu si “lasi”.
    Si ca sa o spunem pe a dreapta : candva nu prea demult, in tara asta care era si mai mare si mai bine vazuta in Europa decat acum, traiau barbati adevarati, oameni care erau dispusi sa-si dea viata pentru convingerile lor fara sa ezite. Iti dau doar un exemplu : Cpt. Aviator Alexandru Serbanescu si au mai fost si altii uitati acum dar nu putini.
    Si ceea ce e important : NU tot dobitocu’ degraba cuvantator avea atunci drept de vot. Era si atunci democratie parlamentara dar era si un rege caruia daca nu i se prezenta un guvern sprijinit de o majoritate il putea numi el. Drept e ca era mai putin distractiv, nu haleai mititei gratis in piata o data la patru ani si nu te imbracau gratis in culori stridente ca pe o cocota de centura. Plictisitor, ce mai.

  13. John Doe ar trebui sa te iei de mana cu Saccsiv,ca amandoi sunteti destepti tare.Tot timpul apare cate un guru,cate un smecher,care ii infiereaza pe ceilalti cu manie proletara,ca sa le ia el locul.Fiecare e mai destept decat altul.Pai bai desteptule care esti tu destept,ia zi tu tati ce lucrezi tu?Stai si dai pe goarna,din gura toti sunteti buni,dar daca va ia cineva la bani marunti,scoateti numai purici.Va place vara,sa stati la mare la umbra sa beti bere si sa va faceti de cap cu femei.Pai nu tati,cand vei sta tu la 40+ in soarele arzator pe camp,sa bei apa fiarta si sa ti se para o binecuvantare,sa transpiri tot,iar cand dai de umbra sa o pretuiesti,atunci mai stam de vorba.Esti un imbecil,habar nu ai ce inseamna munca adevarata,din fata calculatorului toti sunteti miezul din dodoasca.Bun,dar nu vrei sa aduci si o dovada?Toata ziua scrieti foi,apasati pe butoane si va jucati pe internet…si asta numiti voi munca…si vi se pare si grea!De aceea sunteti oameni infecti si detestati,pentru ca voua va place la toti sa dati ordine,toti vreti sa fiti sefi,sef de gluga de coceni,nu conteaza,sefi de ceva.Ca sa aveti putere sa va bateti joc de oameni,mizerabililor!Pe voi v-as pune fara remuscari la jug,daca tot propavaduiti comunismul,sa simtiti biciul opresiunii,jigodiilor!Voi nu sunteti oameni,sunteti draci.
    Si da,asta nu e criza ,e o pacaleala,altfel cum poti sa iti explici de cand a inceput oamenii arunca mai mult cu banii pe prostii de distractii,masini,case etc.Criza e pentru cei mici,cei mari nu sunt in nici o criza,astfel de sefuleti care chipurile n-au bani sa plateasca oameni…dar daca vreo femeie ii accepta avansurile atunci sunt destui bani.Voi sunteti barbati?Voi sunteti oameni?Imi este rusine ca sunt barbat cu astfel de specimene!Femeilor,aveti curaj si dati-le in pifometru acestor javre care se numesc barbati,nu va lasati batjocorite,altfel sunteti la fel de murdare ca si ei!

  14. Victore, esti foarte bun.Articolul e scris la obiect.Ideile sunt interesante.Eu totusi am o oarecare “ureche muzicala”…Nu cumva….?
    Oricum numai bine. 🙂 Transmite-i salutari si lui Mircea Badea.Este printre putinii romani morali, sinceri si echilibrati.

  15. Poporul roman nu este condus.
    Poporul roman este doar dirijat.
    Cei care-l dirijeaza, nestiind sa conduca, mai sunt si hoti.
    Singura sansa este in gasirea si aplicarea unui sistem de promovare a adevaratilor leaderi. Acestia vor genera si vor pune la locurile lor adevaratele valori. Ganditi-va ca, de-alungul istoriei, Romania cand a avut lederi a avut si progres.
    Revenind, de exemplu, Basescu ar trebui sa fie Presedinte, dar din pacate ramane numai un comandant…

  16. Fratilor….manjiti cuvintele degeaba.Le mai si amestecati de parca o ardeti pe bingo.Tot ce vedeti nu-i inventat de noi romanii.Tot ce traiti ,vedeti, simtiti , e inventat de altii ,pe meleaguri unde acum romanul se duce , munceste si daca ia 1500 de euroi zice ca a cunoscut vreo entitate spirituala . Oameni ca noi sunt peste tot , au aceleasi aspiratii, acelasi comportament.Credeti ca noi suntem cei mai hoti si cei mai putori ?Asta vi se spune , vi se inoculeaza precum vaccinul ala mincinos de au luat teapa o gramada asta iarna….si n-a fost inventie Romaneasca !!!Probabil harta lumii se limiteaza la unii doar la romanica si ceva imprejurimi.Nu-i asa oameni buni …suntem pe culmile progresului si a civilizatiei (ca asa a vrut Ceausescu…nu ?) din simplul motiv ca poti sa mergi in siguranta la zece din noapte pe strazi , si … poate lucrul cel mai important nici macar un prost de deputat senator sau mai stiu eu ce alta functie statala ar avea ,nu a fost impuscat , asasinat odios pe strazile romanesti.Cetateni dragi ai romaniei luati aminte si cititi istoria , democratia de la greci incoace sa facut cu violenta , crime , asasinate.Pentru cine intelege deasta suntem noi lenesi,lasi,curve ,nenorociti,tradatori ,de vreo 50 de ani incoace.

  17. O alta solutie ar fi sa le luam scaunele de sub fund. In loc de 500 de senatori si deputati care sug fiecare cate cel putin 7500€ pe luna, sa nu avem decat MAXIM 50. Sau 42. Cate unul pt fiecare judet.
    Si atunci cand o sa-i luam la rost nu se vor mai putea ascunde in multime sa zica “nu eu”.
    Si inca o chestie: cand te duci sa te angajezi ca vanzator de cartofi in piata, te pureca patronul pe toate partile sa vada daca esti apt pentru meseria respectiva. Dar cand iti depui candidatura sa conduci o tara nu-ti trebuie decat cetatenie.
    Eu sunt de parere ca ar trebui sa-i purecam pe candidati si sa-i obligam prin lege sa aiba macar facultate. Sa nu mai ajunga orice oligofren sa ne reprezinte.

  18. Tare articolul, sunt de acord cu tot ce a spus, chiar si cu “limbajul licentios”. Imi place mai ales partea cu bugetarii care o freaca toata ziua, e 100% adevarat, marea majoritate o freaca, si aici nu ma refer neaparat si la medici,pompieri,politisti, ci la aia din armata, functionarii publici, etc..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.