Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > “A venit timpul putorilor” (guestpost)

“A venit timpul putorilor” (guestpost)

by John Doe

Victore, n-am mai scris de mult la tine pe blog ca m-am enervat ca m-ai banat anapoda. N-am mai incercat nici cu nick-ul meu, nici macar cu altul. M-am hotarat sa-ti scriu ca am vazut ca si tie  ti s-a luat de tot ce-i in jurul tau. Ti s-a acrit si te inteleg. Mie mi s-a acrit demult…
Esti un tip inteligent, fara discutie, dar nu inteleg de ce nu spui tot adevarul. Uite niste idei, sau, ma rog, o parte a cacatului pe care l-as manca daca-as fi in locul tau, numai ca pe mine, in afara de familie, ma mai cunosc doar cativa prieteni…. Stiu ca-i greu sa spui diverse pe post, dar, da-o dracului de treaba, cineva trebuie sa le spuna si p-astea.
Eu as porni cu o lema.
Populatia Romaniei este puturoasa!
Populatia Romaniei a fost intotdeauna puturoasa. Exceptia s-a produs, cat de cat, in timpul lui Ceausescu. Atunci, vroiai, nu vroiai, trebuia sa muncesti, sau macar sa te faci ca muncesti. Oricum, fortat s-a muncit in tara asta mai mult decat in toata istoria ei. Cu sau fara spor, aberant sau nu, criminal sau nu, uita-te in jurul tau si o sa vezi ca s-a muncit. Acum sa nu intelegi ca mi-ar fi placut sa traiesc in continuare pe vremea Piticului, e doar o remarca istorica.
A venit ‘democratia’. A revenit ‘timpul putorilor’.


Cei care nu aveau nimic in cap dar stiau sa manance mult cacat si n-aveau ce pierde, s-au catarat in varful asa-zisei societati democratice. ‚Jmecherii’(cu ‚J’) de profesie, securistii, ‘baietii destepti’, au furat de-au rupt pamantul.
Romanii obisnuiti n-au mai muncit, ca nu-i mai forta nimeni si au inceput sa zbiere ‘sa li se dea’.
Si la privat si la stat s-a intamplat asta.
Sa li se dea! Si uite-asa avem 10 milioane de asistati social si 200 de tipuri de ajutoare sociale!!! Si mai apar alti tampiti care vor sa faca din Romania un stat social! Astia nu-s normali la cap. Adica sa traiasca tot poporul numai din pomeni! Pai de unde pula mea atatea pomeni, Victore?! Din banii tai, ca tu produci si platesti taxe ca prostu’ dupa ce stai pana-n creierii noptii la munca!
Si doar 3 milioane de angajati la privat. Care, cica, produc. Aia care au avut chef de munca, cu adevarat, s-au dus dracului prin toata lumea si acolo chiar muncesc.
A venit decontul tuturor.
Cei de la stat, mult mai multi decat ar trebui, trebuie sa inteleaga ca ceea ce fac ei numai munca nu se numeste. Functionarii care joaca ‘Solitaire’, ca altceva oricum nu-i duce capul, profesorii care au doar 8-10 ore pe saptamana(doar 20% dintre ei se mai si documenteaza, restul freaca pula), medicii care trec pe la spital doar 4 ore pe zi si apoi se duc la policlinicile private unde-si trag pacientii de la stat, puzderia de sefi si sefuleti care nu fac altceva decat sa plimbe niste hartii si sa-si futa secretarele, toti cei care o freaca pe bani de la buget. Nu cred ca exagerez, dar maximum 20% ar merita sa aiba un loc de munca la stat. Stii, ma, Victore, ca la ministerul lui Videanu, acest vitzel rozaliu, vinerea la ora 13.00 toata lumea rupe usa?!
Cei de la privat, ca nu toti muncesc cu adevarat, pornind de la vanzatoarele care nu dau doi bani pe tine in orice fel de magazine, pana la tot felul de pitipoance de prin banci, care habar n-au pe ce lume se afla, muncitorii din constructia de strazi si autostrazi care freaca pula in amiaza mare angajati la privat,toti cei care o freaca pe bani privati.
Toti astia de mai sus trebuie sa munceasca!
Dar, tare mi-e teama, ca habar n-au ce-i aia munca. Sa n-aiba timp sa fumeze o tigara intro zi de munca, ba, ca asa-i in alte tari!
Ei vor sa li se dea!
Salarii mari, concedii, sporuri, prime, bonuri de masa, spagi, trafic de influenta, licitatii trucate, crima organizata, subminarea economiei nationale, distrugerea programata a unor industrii sau a agriculturii, hotia din bugetul statului, tradarea de tara etc.
Asta-i Romania reala!
O tara plina de putori si de hoti!
Asta-i realitatea!
Pai tu pentru astia te lupti?!
In dimineata asta, langa institutia unde lucrez e o gradinita. Cred ca aveau vreo serbare ca mi-au facut creierii muci. Ce crezi tu ca au ‚bagat’ de 2 ori in boxe? Pinguinul, ma! Imi venea sa dau cu bombardeaua in Pingiunia in momentul ala daca-as fi putut! Traim in tara pinguinilor, a venit racirea globala! Au incheiat serbarea cu un cantec de jale al Mariei Tanase! La gradinita ma! Cum pula mea sa ma solidarizez eu cu dobitocii astia?!
In alta ordine de idei, astia care-s acum la putere sunt niste idioti si niste hoti. Dar, nu doar ei au adus tara in halul asta, mai Victore, toti nemernicii de dupa 1990 care s-au catarat sus la putere ne-au adus unde suntem acum. Tragedia este ca unii dintre cei mai prosti au ajuns sa gestioneze dezastrul. Sa se aleaga praful de toti!
Exista solutii, Victore.
Putem schimba jegul asta de clasa politica.
Uite aici niste propuneri:
1.                  Interzicerea finantarii partidelor de catre terti. Partidele sa primeasca bani doar de la bugetul de stat, in mod egal.
2.                  Eliminarea pragului electoral de 5% si stabilirea lui la 2%.
3.                  Introducerea obligativitatii votului, cu amenda serioasa pentru aia care nu se prezinta.
O sa zici ca-s tampit la cap, dar lasa-ma sa-ti explic.
Tu stii foarte bine cine voteaza in tara asta, cati voteaza din convingere si cati voteaza pe lovele sau pe interese, nu mai pun la socoteala si ciordeala cu autobuzul.
Daca dobitocii astia n-ar mai avea bani de dat, galeti cu rahat si alte asemenea, daca ar trebui sa gandeasca strategii, in curul gol, fara bani negri, pentru vreo 16 milioane de votanti, nu crezi ca ar iesi ceva mai bine?
Daca ei n-ar mai lua carute de lovele sa-si finanteze campaniile, nici n-ar mai avea de dat inapoi din banii statului.
Daca ar aparea si alte partide in locul celor existente, care de 20 de ani ne fut pe rand sau in combinatii, nu crezi ca ar putea iesi la suprafata si alti oameni, poate mai buni?
Daca i-am invata pe romani cu forta ca democratia inseamna in primul rand sa mergi la vot, nu crezi ca s-ar mai destepta, mai ales ca nu vor mai primi sacosa cu ulei si pui morti?
Ma rog, astea sunt doar cateva idei, e mult de discutat.
De ce ma Victore nu apare cineva la TV sa le zica putorilor, hotilor si lasilor de romani ca asa sunt ei si ca nu merita mai mult?!
De ce dracu’ n-are ma nimeni curaj?!
Cum e posibil ma Victore sa vad la TV ca bugetarii(am vazut vreo cateva balene ucigase la peste 100 de kile cum se produceau fericite in fata camerelor…) de la mitinguri dau din cur tot pe „pinguinul” in loc sa darame la propriu cladirea Guvernului?!
Ma uitam la Realitatea in ziua marelui miting si o idioata de reporterita facea un sincron din casa unor cretini care se plangeau ca le e greu. Aveau peste 100 de kile fiecare si madam era plina de bijuterii pe toate degetele! Isi odihnea curul ala mare cat Ateneul Roman pe o ditamai canapea de piele si se plangea javra!
Cum dracu’ sa ma solidarizez eu cu scarbele astea nenorocite?!
Ba, mi-as da si 50% din salariu daca din banii mei s-ar construi puscarii. Vreo 100 in toata tara ar fi OK. Sa aducem niste baieti din afara care stiu cu anticoruptia si in cativa ani sa bagam acolo vreo cateva zeci de mii de oameni, cam atatia ar merita sa stea vreo 44.000 de ani lumina pe acolo. Si sa cumulam pedepsele, nu s-o dam pe aia mai mare, sa ajunga o hoata ca Udrea sa stea 138 de ani in parnaie, nu doar 10 pe acte si sa iasa dupa 5 pentru buna purtare, cu catralioane in buzunar.
Ai auzit-o ma pe petarda aia ca nu mai doarme noaptea de grija ratei la credit?!

PRECIZARE: N-am cerut permisiunea autorului să reproduc epistola de pe mail. Mi-am luat libertatea s-o fac (spuneţi-i abuziv) întrucât e o temă în dezbaterea publică şi putea fi un comentariu la aproape oricare dintre textele pe care le-am scris în ultima vreme. Sensibiloşii la limbaj licenţios să întoarcă privirea.

UPDATE: Aş prefera ca, în ciuda patriotismului declamativ care bântuie pe aici, să vă abţineţi de la jigniri. E dezbatere de idei, fraţilor, nu cor militar care cântă “Muie, Băse, muie, Băse, hei, hei…”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

220 thoughts on ““A venit timpul putorilor” (guestpost)

  1. La câtă ură degajă, regret că am citit chiar şi cele câteva fraze (pe sărite, că nu-i vreme de pierdut cu otrăvuri concentrate!) Ce uşor e să-ţi urăşti ţara şi rădăcinile din care te tragi, să nu vezi nimic bun, să arunci cu noroi în tot şi în toate. Dacă nu se simte bine ca român, ghici ce? Am o veste proastă pentru el: s-a născut român, român rămâne! Cu toate tarele pe care le aruncă, nedrept, asupra unui întreg popor. (Nu, că nu m-au enervat părerile lui, doar m-au întristat.)

  2. Cred ca daca individul asta intra in politica ar avea o cariera fulminanta in PDL. 🙂
    Ar putea promova de la statutul de cocalar (meltean anonim) la cel de PDL-ist (meltean public). Unul pe care l-ar putea invidia chiar si celebrul Gregoire…
    Nenorocirea este ca “e multi ca el” si ca n-au inteles niciodata ca un vot poate fi pentru, impotriva sau abtinere. Asa ca baietii voteaza cu sarg si cu orbul gainii in freza. Ba mai mult, ca niste mici talibani ce sunt, si-ar dori ca cei care datorita dezamagirii, rusinii si a bun simt nu iau parte la democratia lor originala sa fie sanctionati.
    Atoatestiutorilor sfertodocti, in loc de amenda pentru neprezentarea la vot, n-ar fi mai bun un nou canal ? Poate asa il facem si pe cel intre Dunare si Bucuresti… 😉

    Cer iertare truditorilor la privat(a) daca intre doua licitatii “cu statu'” le-am agresat conjungtivita cu modestul meu raspuns.

    Cu umilinta, a dv. perpetua povara,
    un bugetar puturos.

  3. Epistola e o porcărie. În România se muncește, spre deosebire de ceea ce cred unii care își dau cu părerea despre acest subiect, motivați de prostie, necunoaștere ori moda asta idioată de a vorbi peiorativ despre România și români, indiferent de context. În România se muncește mai mult (în ore) decât oriunde în Uniunea Europeană, problema noastră nu este ne-munca ci productivitatea, iar aceasta depinde de foarte multi factori care nu au nimic de a face cu hărnicia ori statul peste program. Spre exemplu, o mare parte din PIB-ul țărilor cu care ne comparam este produs de sectoare extrem de “eficiente”, dar care în România sunt abia în stadiu incipient, precum sectorul financiar. Principala noastră problemă rămâne agricultura: 45% din populația României trăiește la sat, însă agricultura reprezintă doar 12% din PIB. Asta nu înseamnă că țăranii noștri stau degeaba, ci că sunt pre mulți pentru cât pământ este, pe lângă infrastructura și metodele învechite moștenite de pe vremea comunismului.

    PS În România se muncește mai mult și mai bine decât în Spania, ca tot au adus unii vorba. Pierderile cauzate de forța de muncă prin absențe (motivate sau nu) în industria auto spaniolă sunt de 7 ori mai mari decât în România. De asta la noi se construiesc fabrici auto, iar la ei se închid.

  4. Si cine stie cate madame din astea infipte in posturi cheie, sustinute de amanti, daca politica este o curva, dar nu o gasim pe centura ci prin tot felul de cuibusoare calde, laptoase.
    Problema in cazul blondei de la Mapn nu este ca nu avea ce manca acasa dar vroia si ea un loc de sefa, doar termenase facultatile.

  5. OK!
    Am lucrat in Romania in timpurile ceausiste. 18 ani. Am castigat foarte bine; am avut -material- o situatie foarte buna.
    Dupa 90, vazand nebunia ce a cuprins Romania am hotarat sa plecam. Cu sotia, 3 copii si 3 valize. Am ajuns in Germania. Am avut noroc si dupa 6 saptamani aveam de lucru. La inceput, seful ma inteba: “Domnul… Puteti sa faceti asta?”. Eu, destept :” Normal ca pot! Sofort!”
    Apoi: “Domnul… puteti sa faceti asta?” Eu: “Normal! Sofort!”. Dupa cateva luni: “Domnul… aia nu-i facuta!” Eu: “Pai nu-i in domeniul meu!”. Privire de sef, iar eu, desteptul, care facusem inainte TOTUL, am plecat sa fac.Ca le-am demonstrat ca pot. Dupa 1o ani eram terminat. Psihic. Trebuia sa stiu TOT ce misca in firma. Adevarat ca si castigam bani de groaza, dar nu mai aveam alta viata decat Firma. La un moment dat m-am hotarat sa termin cu ei si sa-mi deschid afacerea mea.Cand mi-am bagat preavizul, au luat-o in gluma; o mai facusem, dar imi dadeau mai multi bani si eu eram multumit si renuntam la demisie.( Tot romanul din mine; am simtit ca merge si o faceam; nu lucram mai mult decat in Romania). De data asta a fost serios. Si dupa 10 ani am plecat. ( Nu m-au uitat; nu am fost nici eu magar cu ei niciodata; si ei m-au ajutat foarte, foarte mult. Sunt in relatii cordiale cu ei si astazi).
    Mi-am deschis firma mea. Din pacate, acum am alte probleme. Dari la stat, oameni de platit, Termene, clienti, timp liber foarte putin, dar … sunt sef! Patron! O prostie! Sunt exact ca si inainte, probabil asa voi si muri.
    Sunt fericit si mandru ca si fii mei sunt alaturi de mine in firma mea si sper sa-mi mearga si pe mai departe cum imi merge acum…
    Va doresc si voua sa va mearga mai bine decat acum….

  6. Si am uitat ceva important!
    Chestia cu votul. Eu nu il vad obligatoriu si
    universal ci mi-l doresc censitar. Ai scoala si ceva avere alegi; esti alfabetizat cu forta
    si asistat social, lasa-i pe altii. Daca nu -galetusele, zaharul, uleiul,50-100 lei- vedeti rezultatele ultimelor alegeri.

  7. Domnul cu scrisoarea are partial dreptate!Chestia cu 10 mil de asistati sociali nu o inghit,chestia cu profesorii nu o inghit,chestia cu medicii nu o inghit….Pensionarii nu sunt asistati sociali!Am vazut retardati sinistri care se orpilau de faptul ca o batrana venita sa protesteze avea telefon mobil si lantisor de aur!Asta era culmea opulentei.Mai este o problema,eu am impresia ca in Romania,unde avem cele mai mari preturi din U.E la absolut orice in afara de tigari,este exact atata munca pe cat este plata pt aceasta munca ba in cele mai multe cazuri muncesti prea mult pt ceea ce primesti la sfarsit.In U.E. lumea nu munceste pt mancare si facturi!Munca este inncurajata de rasplata.Ea trebuie sa aiba o finalitate iar in 90% din cazurimuncesti mult prea mult pt cat primesti.Sunt medic specialist abia am terminat rezidentiatul muncesc 10-12 oe pe zi pt 12 mil.Nu iau spaga!Traiesc din economiile facute in urma unui stagiu de 2 ani din Anglia unde am muncit de 2 ori mai putin pe in jur de 3452 lire pe luna netto.M-am intors din cauza unor probleme grave de familie ce necesita prezenta mea in tara.Plec din nou!Sper de tot…Banatule,iti bag un proverb de 2 lei:”Nici paine fara munca nici munca fara paine!”Intai bani cum trebuie conditii si dupa aia sa-mi cer sa muncesc cum trebuie,tati!Ne-am inteles?Nu fac part-time in policlinica pt linistea ta.Profesorii de aici muncesc de 2 ori mai mult sin conditii mult maio proaste ca aia din occident.Vrei o tara de manelisti?O ai deja si faci parte din ea cu accese de furie stupida si generalizanta.Sunt si supraponderal de la rahaturile pe care trebuie sa le mananc neavand un cattering civilizat in spital.Probabil m-ai ucde daca m-ai vedae protestand.Ai zice ca-s vreun imbuibat.Romanii nu-s grasi de la prea mult bine.Ti-o spune un medic care pt placerea voastra bolnva n-a luat,nu ia si nu o sa ia spaga.Dar cine stie?Poate vei fi tu primul Banatule….Proasta idee ai avut Victore cu postare acelui e-mail…

  8. Bine spus, apreciez limbajul licentios … nu poti exprima unele lucruri altfel decat asa. Totusi, cred ca nu ti-a inteles demersul, Victore… omul exprima o frustrare generala, a noastra, a celor care chiar muncesc si n-o ard aiurea …

  9. de acord 100% asta este poporul roman.Incult,puturos,jegos,gata oricind sa te faca pe la spate,mare amator de tradare.L a mai mare!!!!!!!

  10. Dincolo de limbajul mai colorat (pe care eu unul nu l-as utiliza, dar n-am o problema cu cei care o fac – detest pudibonderia si cred ca fiecare se exprima cum crede, fara sa etichetez pe unul ca ipoteticul autor de mai sus ca fiiind incult, badaran etc., la fel cum nici nu prea cad lat de entuziasm cand unul ori altul ma iau cu “transendenta” si “transcendentalul”) eu unul cred ca autorul “scrisorii” are dreptate.

    O adaugire mai tin sa aduc. Drama noastra e si mai mare si mai profunda. Cea mai mare parte a celor care chiar muncesc o fac oftand si sperand in sinea lor la o soarta mai buna: ca odata ce au dovedit ca pot, sa urce pe o pozitie unde sa munceasca mai putin si sa castige mai mult.

  11. johndoe are dreptate dar nu in totalitate,pt. ca Romanii si vorbesc de cei care vor sa munceasca si sunt destui[marea majoritate],nu prea au chef de munca dupa ce isi primesc salariile de mizerie,stii prietene ,poate ca ai omis ceva,de ex.ca oamenii muncesc daca au si o motivatie[ce ai zice de un salariui decent?].Da suntem cam necivilizati,manelisti,lipsiti de moralitate,dar in nici un caz puturosi,stiu ce vorbesc pt. ca am muncit in italia in constructii alaturi de alti romani 18 ore de munca pe zi,asa ca nu imi cade bine la stomac ca o rapandula,care probabil nu a miscat o frunza in viata lui,[ia zi mai john doe,ce invarti matale ,ai muncit macar 2 ore in viata?]sa vina pe blog si sa jigneasca ,sa murdareasca cu rahat in jurul lui peste tot.Stiti cum e ca si in cazul ,hotul striga hotii,asa e si cu puturosul.Dobitocul care a scris mizeria nu are nimic in cap,chiar se contrazice de multe ori,nu stie pe ce lume traieste,cred ca nu a iesit din apartament in ultimii 15 ani,este frustrat,si in tigva are tocana de legume.Spune de romani ca sunt lenesi,si imediat fara sa isi dea seama aduce si argumente ,care ii disculpa[politicienii],aduce pe tapet mereu argumentul ca muncitorii o freaca mereu dar uita sa arate ca de fapt nu prea sunt platiti si normal ca nu au chef de munca,si asta este valabil mai ales la privat,dar de unde sa stie martafoiul daca el a taiat toata viata frunza la caini.Uita amaratul si sa aminteasca de vreo 4 milioane de romani care muncesc afara ca niste sclavi inclusiv duminica,si stiti de ce? pt.ca sunt cat de cat platiti ,oricum mult mai prost decat occidentalii. Culmea este ca prapaditul, are admiratori, care ii dau dreptate,si chiar ii apreciaza stilul,auzi tata de ce mama dracului nu pleci mataluta pe alte meleaguri,acolo o sa ai ocazia sa dovedesti ce muncitor esti amaratule,probabil ca nici nu esti roman esti vreo javra de evreu machidonesc,vreo scursura aciuata pe aci,care stai intr un colt intunecos,plin de ura si frustrari,si din cand in cand iesi la lumina sa iti imprastii mizeria gratis,sperand ca cineva te va lua in seama.Ei bine ,te am luat eu in seama ,un anonim ca si tine,unul dintre cei care muncesc chiar cu adevarat,dar pe bani nu gratis ca in romania,si care se simte jignit ca are drept “avocat” un jegos de ultima speta ca tine ,mai draga,john doe.Sper ca viata sa faca dreptate ,si sa te arunce in campul muncii ,in Romania sa muncesti si la privat si la stat pitecantropule de gradina zoologica ce esti,asa sa iti ajute d-zeu.

  12. Caz concret: cunosc un “bătrânel” de 45 ani, fost cadru militar, care “subzistă” din pensia anticipată și închirierea cu 1000 Euro/lună a celor două apartamente cumpărate din leafa de bugetar “amarât” MApN (alte două apartamente are nevastă-sa, care e CASNICĂ), iar în timpul săptămânii lucrează sărmanu’ ca jurist la o firmă privată, că VEȘNIC se plânge că n-are bani de-o..PÂINE!

    P.S: “Pădure fără uscături nu există”, indiferent de sector ( bugetar sau privat).
    Cunoști, John Doe aka această paremiologie: “Vede paiul din ochiul altuia, dar nu vede bârna din ochiul său”?
    Sau crezi că suntem cu TOȚII lobotomizați?
    Ia de-aici:
    http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/Blonda-MApN-bugetar-masini-exclusiviste_0_968903114.html

  13. Presupun ca autorul scrierii infecte de aici este un patronas de doi bani care ar vrea sa se imbogateasca si el peste noapte dar nu mai gaseste destui prosti care sa-i munceasca pe un salar de mizerie in niste conditii mizerabile.Rominii au mai iesit pe afara si au vazut cum se munceste si cum se cistiga si apoi avem o experenta istorica in a fi furati si inselati si ne-am adaptat;ei se fac ca ne platesc-noi ne facem ca muncim,uitati-va de jur imprejur si vedeti citi si-au facut “gitul gros” din puturosenia rominilor.In toata istoria noastra ne-au furat care cum au apucat;romanii,turcii,tatarii,migratorii,austriecii,rusii iar acum ne fura ai nostri si duc averile prin strainatate in banci sau in proprietati fabuloase si totusi tara aceasta a rezistat,a supravietuit si nu arata chiar rau prin “puturosenia ” noastraDespre furat;vezi si nu pricepi,mintea ta de gaina nu intelege,toate tarile la care ne uitam cu jind au fost puteri coloniale,au furat de unde au apucat si sint bogati din furt nu din munca.vina noastra este ca sintem creduli si permitem sa ajunga in fruntea tarii niste excroci a caror calitati sint lagate de minciuna si hotie,ne mint frumos pina-i alegem apoi ne fura,lenea nu este decit o forma de aparare in fata lor.Autorul articolului nu este decitreprezentantul unor asazisi “intelectuali” care ni la ADUS PE CAP PE BASESCU si clica lui.SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFINT /SA VREM NOI SINGE NU PAMINT/CIND NU VOM MAI OUTEA RABDA/CIND FOAMEA NE VA RASCULA/CRISTOSI SA FITI/NU VE-TI SCAPA/NICI IN MORMINT

  14. Aha in sfarsit incep sa apara pareri care se uita si in alta directie decat BBU – Boc Basescu Udrea. Ca m-am plictisit s-aud ca Boc e de vina pentru criza, inundatii, mizeria din presa, cenusa islandeza, iar aia dinainte au fost the best tobacco money can buy. Iar noi cu mentalitatea noastra si cu ura si invidia caracteristica si diaspora cea mai dezbinata n-avem nici o vina. Deja unii romani inland dau vina pe romanii outland daca e posibil asa ceva la un popor. Acum vad ca se contureaza o noua tinta: Isarescu. Deci sa dam in el ca e un hot, a permis devalizarea bancilor, e comunist si tine cu Basescu si face si vin. Suspect Isarescu asta ca n-a aparut in vreun scandal cu statu pana acum. O fi si vreun general DIE SIE MIE TIE ceva. Avem un om care stie sa faca socoteli si ne-a aparat si leu cand trebuia si ne-a protejat bancile. Sa dam in el ! Sa vina un maimutoi simpatic care ne vorbeste pe limba noastra nu cu deficite inflatii si RMO REPO swapuri si alte kinezarii. Ca ne descurcam noi n-avem nevoie de altii sa ne invete ce sa facem.

  15. Buna ziua tuturor,
    Citesc, cu atentie, in fiecare zi acest blog dar este ptr. prima data cand si scriu.
    Si fiindca citesc cu atentie, consider ca toate aceste opinii trebuie mediatizate la nivel national.Sunt de acord cu majoritatea celor care au postat, cu faptul ca nu suntem, in procent majoritar, un popor de prosti si lenesi. Suntem un popor de oameni muncitori si responsabili, in marea majoritate. Cred ca activitatea partidelor politice, din ultimii 10 ani cel putin, ne-a dat un sentiment de lehamite si neputinta, ne-a implementat ideea ca indiferent de ce vrem noi, tot ce vor “ei” se va intampla, ne-a indus sentimentul de neincredere in puterea noastra de judecata si actiune si nu ne-am mai dus sa votam, sa ne exprimam astfel dreptul la opinie/ alegere.
    Nu este tarziu, nici acum, sa-i trezim pe ceilalti, care sunt in marea majoritate, la fel cu noi in a gandi si actiona.
    Vin cu o propunere pentru toti postantii pe acest blog, in principal ptr dl. Ciutacu:
    – am vazut ca Antena 1 are un studiou mai mare,cu gradene, unde pot incapea cel putin 100 de invitati.
    – domnule Ciutacu,organizati o dezbatere publica maraton, de 3-4 ore, intr-o zi lucratoare dupa orele 18,00, ca sa poata fi urmarita de intreaga tara, faceti si promovare emisiunii ca toti sa ne organizam activitatile in asa fel incat sa avem timp liber in acel interval, chiar daca pentru asta reprogramati alte emisiuni cu audienta.
    – invitati la aceasta emisiune chiar o parte dintre cei care posteaza pe acest blog, chiar pe dl Trandafir care munceste in Spania,si dati ca subiect al emisiunii aceaste teme: suntem sau nu un popor de fricosi, lenesi si tampiti ? suntem sau nu de acord cu modul in care s-a condus aceasta tara in ultimii 10 ani, cu toate dedesubturile aferente ? si cu drept la opinie : cum ar trebui sa fie condusa tara?
    – alegeti o echipa de moderatori stapani pe nervii lor si cu simtul umorului( puteti sa-l cooptati si pe dl Razvan Dumitrescu , daca este de acord).
    – invitati si lideri de opinie cunoscuti, eu l-as vrea si pe dl.Teodorescu ( cel cu barba !!)
    – lasati invitatii, care vor sa aiba un cuvant de spus, sa vorbeasca si sa-si spuna opinia macar 2-3 min fiecare si interveniti, civilizat, numai daca incepe ” sa bata campii” sau ” sa sara calul”.
    – avand in vedere ca ” tonul face muzica” , daca moderatorii sunt OK nici invitatii nu vor fi altcumva si vor da exemplu de grad de cultura si civilizatie, putere de judecata corecta si actualizata la cerintele noii vieti sociale si economice pe care , se presupune, ca ar trebui sa o aiba Romania in acest moment.

    Sper sa nu bat campii eu acum si va intreb simplu:
    – credeti ca se poate?
    – ca o astfel de emisiune va avea un rezultat concret si rasunet in modul de a gandi si actiona al telespectatorilor ?

    Cu multa consideratie,
    Lavinia, un ” om al muncii” de 57 ani si cu 38 ani vechime in munca.

  16. O prima observatie – prea mult limbaj licentios – o spun ca unul ce sunt de meserie inginer constructor si muncest pe santier unde numai academic nu se vorbeste – dar in articolul asta prea este o avalanse de mezeluri si alte carnuri.
    In alta ordine de idei – intr-adevar omul are dreptate – sunt destui functionari care nu isi fac treaba fara “excitatii” exterioare, cu profesorii eu zic ca e prea dur – sunt mult mai multi profesori decit crede dumnealui care isi fac meseria – ideea e ca lor ar trebui sa li se mareasca mult mai mult autoritatea prin statutul personalului didactic – cred ca nu esti strain Victor de faptul ca sunt copii de ciocoi d’astia noi care sunt foarte plini de ei si care dau cu flit la proprii profesori iar acestia nu au efectiv nici o pirghie sa ii aduca pe linia de plutire – pentru ca daca ii exmatriculeaza scoala se gaseste o alta institutie sa ii bage la loc in sistem. Cred ca trebuie sa li se redea profesorilor drepturile ce le aveau inainte de 1989 – imi aduc aminte ca nici musca nu se auzea cind intrau profesorii la ore – asta nu inseamna ca mergeam de frica la scoala, dar si in facultate ce am absolvit-o in ’96 nu se punea problema ca nici macar vreun asistent sa nu isi faca orele de seminar nu mai spun de nu stiu ce vreo somitate din mediul universitar.
    Despre doctori….eu unul am avut noroc de doctori buni care si-au facut meseria onest. Vad ca sunt tot felul de probleme cu unii dintre ei – dara asta nu inseamna sa ii bagi pe toti intr-o galeata.
    Si in legatura cu muncitorii de pe santiere…nu zic ca toti sunt niste harnici, ca nu sunt destui de umplutura….dar il invit pe autorul acestui post sa incerce si el o saptamina de santier – undeva la vreun drum sau vreun pod – undeva in cimp deschis cu umbra foarte putina asa undeva la mijlocul lui iulie cind sunt caldurile alea mari – sa vada cum e…Ca deh la politica , constructii si fotbal ne pricepem toti.

  17. Sunt pe deplin de acord cu adriean – cu o singura observatie – se munceste si in tara atunci cind oamenii sunt platiti bine .Restul ramine valabil. Deci John Doe te invit sa lucrezi o saptamina pe un santier de drumuri sau poduri ,undeva intr-un mijloc de iulie, intr-un loc cu umbra putina, cu sursa de apa proaspata la o oarecare departare ….sa vedem…mai vorbesti asa despre muncitorii din constrcutii?

  18. Se vede ca autorul acestei “epistole” e cineva crescut in casa, iar lipsa de contact cu viata reala o suplineste cu molfairea unor clisee ingurgitate din ecranul televizorului.

    Nu, stimabile, romanii nu sunt o tara de puturosi, munca romanilor nu difera prea mult de ceea ce fac alte natii mai de soi, iar problema nu sunt asistatii sociali (pensionarii nu sunt asistati sociali, lasa retorica basista), problema acestei tari este clica de hoti, acel procent de unu – doi la suta care detin aproximativ nouazeci la suta din PIB.

    Printre multe alte ineptii, autorul mai spune:

    “3.Introducerea obligativitatii votului, cu amenda serioasa pentru aia care nu se prezinta.”

    Aiurea-n tramvai. Bunaoara, ce ar fi daca dreptul de vot ar fi acordat numai persoanelor cu studii superioare ?

  19. @ PION LA X5 pe 5
    Na un sah-mat!
    1.Cui, cand, cum, de ce, etc. a dat, da, va da, M.Isarescu raportul cu ce se face cu banii Bancii Nationale?
    2. Dobanda la sumele depuse in Banca Nationala
    unde merg? Cine stie suma?
    3. Banii de la Banca Nationala se tin blocati
    pentru ce? De ce ACUM, in situatia de dezastru
    a Tarii, nu se poate ca Guvernul Romaniei sa dispuna de o suma, deoarece in fond sunt banii Romaniei si nu ai lui M. Isarescu?
    4. Daca o parte din banii de la femei intra in conturile BNR,iar aceasta imprumuta diverse banci, care la randul lor imprumuta Guvernul, parerea mea este ca contribuabilul + bugetarii+
    pensionarii platesc de doua ori; o data femei-ului si o data bancii. Sau e doar o parere?
    5. Daca masurile luate de alte guverne ale Romaniei au fost proaste, de ce M. Isarescu nu a criticat, la timpul lor, aceste masuri? Nu uitati ca M. Isarescu este cel mai longeviv Guvernator!
    6. Nu mi-am propus sa-l critic eu pe M. Isarescu; nu am competenta si pregatirea sau informatiile necesare.Sunt doar niste intrebari- spre eu- da bun simt…

  20. Trebuie sa fii mult prea inconstient sa nu realizezi ca la ora actuala sunt sute de mii de romani fara “preocupare” (uita-te la sutele de mii de studenti care “o freaca” pe banii parintilor). Si asta e un exemplu izolat. Sa nu uitam ca Romania este paradox mondial ca numar al pensionarilor – mult mai mare ca cel al salariatilor. si continuand seria demografica:

    Populatie: 21,2 – milioane de locuitori, din care:
    -10,2 milioane de adulti
    -5 milioane de tineri si copii
    -5,8 milioane varstnici (pensionari) peste 60 de ani

    Din cele 21,2 milioane peste 2,2 milioane de romani sunt plecati in straintate la munca, studii, etc.

    “Asadar 4,1 milioane de salariati trebuie sa sustina 5,8 milioane de pensionari si 5 milioane de copii”

    Din cate am observat suntem cam paraleli cu cifrele, in schimb stam bine la demagogie.
    Cheers !

  21. UAU . vot obligatoriu de stapan . vot be baza de avere ( ne intorcem pe vremea lu cuza ) ……pe mine aceste amendamente NU ma reprezinta . NU vreau din lac in put .
    eu vreu legi date de cetateni , procurori alesi , judecata cu jurati ….restu ma lasa rece . viata e prea scurta sa ma prostesc de-a ,,sistemele” .

  22. Facând abstractie de limbajul trivial folosit – care nu este nici pe departe mai convingator – acest “domn” ne scuipa pur si simplu in obarz.
    Românii sunt un popor ca oricare altul,nici mai bun nici mai rau.Este adevarat ca oricare popor are particularitatile lui. Dar ca sa spui ca suntem un popor de puturosi de jigodii, sa ne jignesti pe toti la gramada sa ne consideri nevolnici, etc.eu nu-ti permit !
    Te-ai saturat sa fii român ?!Schimba-ti cetatenia si tara – nu te tine nimeni cu forta dar nu veni aici cu invectivele tale, cu infectiile limbajului tau,sa ne calci pe obraz cu bocancii tai plini de noroi, din te miri ce fund de sat, sau coada a vacii !
    “Stat social” ?! Pai atunci Olanda cum ar trebui sa se numeasca in conditiile in care acorda ajutoare sociale pe viata unor persoane care nu au muncit niciodata ?!
    Nu doresc sa intru in amanunt cu explicatiile nici sa fac polemica cu o persoana pe care nu o consider la acelasi nivel intelectual cu mine !
    Pentru mine esti un “no name” si nici nu doresc sa te cunosc.
    Ma socheaza insa Victor C. pe care il respect, ca ti-a postat acest comentariu infect si plin de ura la adresa noastra a tuturor !

  23. @gheorghe
    Felicitari, ai punctat mult mai bine decât mine
    esenta lucrurilor!
    Aceasta beizadea vine cu injuriile lui la adresa unui popor intreg, este intolerabil!

  24. Bai “nichipercea” sa-ti spun ceva.Mai bine nu scriai nimic.Nu-ti duceam doru.Un singur lucru este foarte clar-“esti prost rau de tot”!

  25. gresesti amarnic:
    1) interzicerea finantarii partidelor din privat,… nu va opri in niciun fel finantarea lor din privat. e teorie pt romania.
    2) no comment
    3) ca sa ce… sa ma duc pana la urne sa nu pun stampila pe nimic, sa bag plicu’ gol in urna… si hai sa ne aflam in treaba. prietene am trei optiuni pentru vot: sa votez pe unu, pe altu sau pe nici unul, daca eu consider ca nu merita.

  26. E vorba de un mesaj de pe mail, se acceptă şi limbajul neacademic, mai ales că e necesar pentru a ilustra mult mai bine realitatea din… ţara asta.
    Păcat că are grozav de multă dreptate!
    Eu îmi amintesc bine că-n anii nouăzeci salariile de la stat erau de nimic pe lângă ceea ce câştigam la patron. Iavaş-iavaş s-au cam răsturnat situaţiile.
    Oricum, ăsta nu-i un motiv să “taie” în carne vie. Şi mă gândesc la pensionari, îndeosebi.
    Eu nu spun că românii sunt harnicii Europei, dar nici nu-i poţi asmuţi pe cei care lucrează la stat împotriva celor care au ales să fie sclavii unui patron. În ţara asta totul este pe dos. Toţi mergem în mâini…

  27. Oprea trebuie sa ia atitudine si sa clarifice situatia d/nei voicu. Afara din minister cu ciorile vopsite blonde. Daca se va confirma faptul ca pasarica i-a fost impusa de pdl si nu este `independenta` parerea mea e ca va scapa greu de ea, la fel cum a fost si cu Kohalmi (pentru cunoscatori).

  28. Castelul lui Tepes (sediul ONCE) e al poporului roman nu al fufei pdl-iste si acolitilor ei Norocel si Turcu care vor sa-l transforme in afacere de familii.

  29. @ bre, Doe
    Uitasi sa spui ca aia puturosi si hoti si-au tras un presedinte asisderea. Le seamana …de numa-numa.
    Vezi de ce ia Base numai 15% si 25%? Nu ia 50%, cum zici tu, ca sa nu faci puscarii. 🙂

  30. D-l o face intr-un mod profesionist plin de limbaj de cartier caci dupa blocurile gri suntem noi care ii facem pe guvernanti de 1000 de ori mai bine. Rusine Boc! Astept ca acest Guvern plin de idioti sa cada o data, poate luni, poate cand o vrea Domnul.

  31. Oare cat timp o sa mai treaca, pana sa facem cu adevarat ceva, in loc sa stam si sa vedem cum diversi altii au curajul sa publice propriile noastre ganduri. Apropo de scandari, fi-mea, a instigat toata clasa ei de copii din gradinita , facandu-i sa strige ” Jos Basescu!” . Si se mai zice ce nu stiu pe ce lume se afla copiii astia ! Hi hi hi !

  32. Norma obligatorie pt un profesor este de 18 ore . Nu stiu de unde stie J D ca sunt profesori care ,, o freaca ” 8 -10 ore pe saptamana . N-ar strica un pic de documentare daca tot ne dam asa destepti !

  33. N-am apucat sa citesc guestpost-ul si nici sa-l comentez, eram plecata sa vad o ferma intr-un satuc uitat de lume.
    O familie : el – inginer agronom, ea – inginer horticol – tineri, 42 de ani 🙂
    Munciti, se trezesc la 5 dimineata si apuca sa mai vada patul seara la 10-11.
    In 1995 li s-a facut lehamite de tot si s-au mutat la tara, aveau 5 hectare de pamant, au inceput sa le munceasca.
    In 2000 au vandut apartamentul din oras si si-au luat combine, prasitori si 2 vaci.
    In 2003 au luat in arenda 50 ha si si-au mai cumaparat 10 vaci. Au aplicat pe fonduri sa faca o ferma. Si-au reusit.
    Acum au 54 de vaci – grajduri dotate cu de toate (din inox, noi, nu facute din “cacat bici si sa mai si pocneasca”), 100 de ha in arenda si 20 de muncitori platiti la zi.
    Isi platesc darile si muncesc din zori in noapte. Si-au cumparat tractoare noi (cu aer conditionat) si au deschis o unitate de prelucrare a laptelui.
    Anul trecut si-au permis “luxul” sa-si cumpere o Toyota de teren si sa plece in concediu in Cipru.
    Ma uitam pe fetele lor : erau munciti, arsi de soare, dar fericiti.
    Am plecat cu un singur gand : daca ar exista 5 asemenea familii in fiecare comuna (nu sat) Romania dadea clasa comunitatii europene 😀
    Dar nu, nu exista, pentru ca suntem un popor care nu stie sa munceasca asa cum zicea si John Doe.
    Si-mi aduc aminte cu amar de “petrecerea de 8 martie” cand noi, muncitori in sectorul privat, plecam la 10 seara pentru ca a doua zi mergeam la munca, iar vecinii nostri de masa (toti salariatii de la o institutie bugetara) odihniti de atata munca, jucau de mama focului “dansul pinguinului” si-abia erau la aperitive.
    In Romania avem doua lumi paralele : jungla celor care muncesc in privat si paradisul bugetarilor.
    Saptamanile trecute niste bugetari imi strigau cu ochii iesiti din orbite : murim noi, muriti si voi! Ati furat voi, am furat si noi! Suntem in aceeasi oala! Sa lasam guvernul sa faca ceva!
    Si-mi statea pe buze sa le zic : “hai sictir, umflatii dracului!”
    Acum va face guvernul ceva : va taie salariile, mai sunteti de acord?

  34. Ura de clasa, ura de rasa, ura in stare pura

    Acest domn ne uraste !

    De fapt el ne uraste pe noi oamenii oricare am fi noi acestia, cei anti-basescu, bugetarii, pensionarii lucratorii la privat de fapt el ne uraste pe noi totzi oameni care-i respuiram lui aerul.

    In Romanania asta nu se mai munceste cica daaaaa ? Da de ce s-ar munci ? Pentru ce ? Si mai ales cine-i de vina pentru acesta ne-munca?

    Caaa numai din ura si fiere nu se poate face o Romanai de maine mai buna.

    Crede imbecilul ca puturosenia fudula de la stat ori de la privat din Ro s-a inventa in Ro ? De expresia “fat cat” a auzit el ?

    Ce realitate exprima ea si mai ales de ce-a fost nevoie sa fie inventat ea ca sa acopere o stituazie de fapt existenta de ambele maluri ale Atlanticului atat in UK cat si un USA.

    John Doe ne uraste pe noi totzi omenii acre nu sunt prietenii lui de-o bere (ba din ceel scrise de el cred ca ii uraste si pe aceia). Ori ura frustrata generalizat nu e o idelogie ci e o condtzie medicala. O tzara bolnava de ura o tzra care tot ce se imagineza pe sine e ca-si doreste sa “itzi sara la gat” ca sa-si ia din beregata ta “the pound of flesh ” ce cre ei ca li se cuvine nu isi poate cladi viitorul si de aceea tot ce poate face e sa traiasca sugand ce maduva a mai ramas din osele mumificate ale trecutului. Si ntrucat maguva e putzin si ca puterzita lor jivinelor setoase de sange care ne urasc tzara a ajuns sa le puta

    Acuma nu neg ca multe din acuzele ce le aduce el ca isi justifice ura sa generalizate sunt reale. Partea prosta e ca si acolo unde treaba merge bine aceste acuze se regasesc in parte daca nu chiar in totalitate si asta nu impidica binele sa mearga inspre mai bine.

    Romania de care se folosete el azi Romania pe care o admira el este Romania parintzilor nostri azi pensionari Romania Ceausista de Stat: “Populatia Romaniei a fost intotdeauna puturoasa. Exceptia s-a produs, cat de cat, in timpul lui Ceausescu. Atunci, vroiai, nu vroiai, trebuia sa muncesti, sau macar sa te faci ca muncesti. Oricum, fortat s-a muncit in tara asta mai mult decat in toata istoria ei. Cu sau fara spor, aberant sau nu, criminal sau nu, uita-te in jurul tau si o sa vezi ca s-a muncit. ”

    Boon deci singura lui observatzie pozitiva pe care o poate face, este ca “pe vremea lui Ceauscu era daca nu mai bine macar mai multa morala etica a muncii intr-un cuvat ceuisescu era chezasul moralitatzii noaste intru munca”
    Asta vede el asat intzlege el bine si asa.
    Isi asuma oare el concluziile aceste deductzii proprii Accepta ce binele pe care il prdedica el are un cost ? Este el dispus sa plateasca costul “mai binelui” propavaduit de el ?

    Da e in stare respectivul sa isi asume cap coada concluzia respectiva la cer el singur a ajuns? Adica daca el de cepul sau identifica un Gloden Age in istoria Romanie accepta oare el sa platesca acu costuriel repetarii respectivei Golden Age ?

    Ca sa deplanga prezentul bicisnic a facut-o si Eminescu o face si John Doe & gasca diferentza se rezuma doar la talent Eminecu il avea tuma de urlatori bashinisti il are mai ales lipsa.

    Din ura si ranchiuna nu se cladeste viitorul.

    Dar atunci cu de a fost cu putintza ca din
    din: “Au prezentul nu ni-i mare? N-o sa-mi dea ce o sa cer?
    N-o sa aflu intr-ai nostri vre un falnic juvaer?

    Cum nu vii tu, Tepes doamne, ca punand mana pe ei,
    Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei,
    Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
    Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

    De la 1881 sa sa cladeasca la 1920 Romania dodoloatza ? Cum de a fost cu putzintza ?

    Cum de-a fost cu putzitza ca “grecii cei lenesi si mincinosi” sa construiasca Acropoleul ? Dar ca egiptenii sa ridice piramidele ?

    Basinosii, ne urasc si urand ei sunt masa de manevra ieftina. Intrucat ura lor nu cere de mancare. Ei nu pot concepe ideologii si strategii de urmat ideologii si strategii care sa propuna un set de acziuni cu niste costuri pe care EI SA SI LE ASUME. Nu, tot ce poate mintea lor incetszosata este sa urasca pentru ca in numele urii sa-si permita sa inceteze sa gandeasca ratzional.

    Ura lor caer s-a substituit demul gandirii lor e ca o revarsare de puroi o revarsare de puroi acumulat puroi pe care prostai si lenea lor cronica il impiedica sa se dreneze in ideologii cu finalitate pragmatica Adica in ce trebuei se facem si cum si cat trebuie sa platim NOI ca sa ne fie noua un pic mai bine.

    Intotdeuna, intotdeuna, intotdeuna daca ii ascultzi ai sa remarci ca CEI CARE TREBUIE SA PLATESCA sunt mereu, mereu si mereu ALTZII.

    “Reforma” mereu trebuie sa se faca pe socotela altora si nu pe spinarea lor.

    Misto “reforma”, misto pana cand ii vine LUI SI FAMILIEI LUI decontul reformei facute pana mai ieri in numele lui pe spinarea altora.

    IAR ATUNCI DESIGUR ALTZII SUNT DE VINA.

    ACEST DOMN SI ALTZII CA EI NE URASC DEORECE NU SUNT IN STRARE SA-SI ASUME NICIODATA COSTURILE DECIZIILOR LOR. Deciziei lor de a face e sau a de a nu face ceva .

    Si intrucat deciziile lor ii costa de-i ustura …. ei aleg sa ne urasca pe noi pentru prostiile lor.

    Daca m-a mirat ceva ori de cate ori ma intorc in vacantza in Ro (lucand in strainate imi fac vacantzele in Ro) acesta este urac ce se revarsa animalic in valuri din privirile TUTUROR oamenilor. Te duci la coferarie si la masa ai sa vezi cum se revarsa ura din privirile pitziponicilor de ambe sexe. La fel la restaurant, in autobuz, tren sau metrou.

    Avem o tzara bolnava de ura, o tzra care sta sa explodeze si nu explodeaza deorece ura nu se acumuleaza in lupte de clasa dintre bogatzi si saraci dintre hace and have not dintre intre hotzi si victimele lor . De ce ?
    Deorece ei saracanii-praduiti cei carora li s-a furat tzara de sub cur acuma sunt PROSTITZI pe fatza sa practice “lupta de clasa” dintre saraci si saraci. Da, da eternul “divide et impera” pana ajungi SA-II BEELSTI PE TZOTZI DE 7 PIEI.

    Acum mie de ce sa-mi fie mila de transa de prostovanii care ma urasc ca le respir eu lor aerul, care este sau urmeaza sa fie belita transa asta? Sau de cei ce vor fi belitzi transa viitoare ? De ce ?

    Da de ce sa nu-i privesc ca un gentelemen care s-a “opted out” cum se sfarteca ei orbeste, ei saracanii-prostovani cu pretentzii intelectualoide intre ei in numele anti-mogulismului in folosul mogulilor de partid si de stat.

    Wow ce spectacol, wow ce show,wow ce reality show !!!!!

    Mai : “Si-mi statea pe buze sa le zic : “hai sictir, umflatii dracului!” Sa va fie de bine mai “sa traitzi bine”

    Inca o tura baiete ca avem show gratis.

  35. Bă guestpostule (sau prostule), te citez: “profesorii care au doar 8-10 ore pe saptamana(doar 20% dintre ei se mai si documenteaza, restul freaca pula)”, să ne lămurim un lucru: un profesor cu norma întreagă are minim 18 ore pe săptămână. Nu-mi apăr tagma, da’ să ştii că pe profesorii care aduc nişte rezultate de la olimpiadele internaţionale îi apăr până la Dumnezeu şi înapoi. Sigur că da: au norocul să lucreze cu copii excepţionali, iar rezultatele sunt într-o proporţie destul de mică meritul lor. Restul profesorilor nu sunt şi nu vor fi niciodată excepţionali din mai multe motive. Primul ar fi LIPSA DE MOTIVAŢIE, al doilea faptul că se intră în sistem destul de uşor şi aş mai putea enumera alte vreo câteva zeci de cauze.
    Cât priveşte esenţa articolului sunt oarecum de acord. Cu excepţia faptului că nu toţi cei ce beneficiază de “pomeni” de la stat sunt nişte şarlatani. Părerea mea este că majoritatea “asistaţilor sociali” sunt pe bune. Restul, sunt evazionişti locali şi familii care au un membru la muncă în străinătate, iar în registrele primăriilor figurează “fără venit”.

  36. Si acum;
    1. Schimbarea codului penal,civil,fiscal,si o revizuire a constitutiei ,nu ca forma ci mai mult ca o standardizare si completare pentru a omite greselile puse intentionat pentru a putea evita legea(profesori bunii in drept sunt destui,exemplu Cluj,exc. Boc)
    2. Obligatia de a vota
    3. Finantarea campaniilor electorale de catre stat ,in proportie egala pentru toti,si interzicerea altor tipuri de campanii electorale
    4. Finantarea partidelor de catre societati si persoane fizice trebuie facuta public,iar eventuala finatare sa contina si motivele
    5. O lege a lustratiei in care persoanele din primele rankuri ale PCR ,sa fie idepartate de clasa politica.
    6. Descentralizarea in 3 regiuni,crearea un Consiliu Regional,care sa aiba drept la intiativa economica .
    7. Parlament Bicameral ,camera superioara reprezentand cele 3 regiuni
    8. Prim-ministru seful executivului,presedintele rol onorific,de reprezentare si mediere
    9. Membri guvernului,trebuie sa fi absolit o universitate recunoscuta international in domeniul pentru care a fost nominalizat de ministru .A doua conditie ar fi sa aiba minim 4 ani in politica ,membru al unei camere ,pentru a evita situatiile stanjenitoare pe plan extern.
    10. Si fiindca orice tara ere o elita in formare ,pe care noi desigur nu o avem ar trebuii un program de stat in care statul sa caute geniile Romaniei in diferite domenii de la o varsta de 16 ani si sa le propuna un contract cu statul pe 20 de ani de la absolvirea facultatii in urmatoarele conditii.
    Statul plateste elevii(circa 200) ,ca de la 16 ani sa studieze intr-o tara straina,de preferabil Germania sau Japonia,totul urmand sa tina de rezultatele lor,iar la venirea inapoi in tara sa aiba contract cu statul pe 20 de ani in baza unui concurs sustinut,in posturi cheie ale acestuia.
    Astea ar fi doar solutii pentru a rezolva criza politica,pentru criza din Industrie,Agricultura is alte solutii.

  37. @laur22
    Ai dreptate in tot ceea ce spui, toata stima pentru tine!
    Acest avorton scelerat, o gluma a naturii – a fost programat gresit sa se nasca, el trebuia sa vina pe lume prin 1920.Astfel prin ’39 s-ar fi pliat manusa la conceptia ai caror adepti purtau semnul cel mai incriminat pe lumea asta(intelegeti la ce ma refer).Mengele ar fi ramas mic copil pe lânga asta !
    Gânditi-va ce ar putea sa faca un astfel de personaj sinistru daca, ar avea un bici in mâna si daca, ar fi el stapân de plantatie.
    Sunt destui astfel de draci împielitati pe lumea asta si se vor naste mereu oriunde dar,societatea trebuie sa-i anihileze.
    Atâta ura împotriva propiului popor, nu poate fi decât rezultatul unui creier bolnav, posedat de fortele raului !
    În cazul nostru,cred ca alta “arma” impotriva lui nu avem decât, sa-i dam ignore.Decât sa ne punem la mintea lui, sa-i dam satisfactie comentându-i ineptiile, asternem linistea peste subiectul asta si peste alte provocari (banuiesc ca nu se va opri aici si va veni din nou cu alte elucrubatii).
    Pâna la urma, Sibi imperare maximus imperium est
    ( a se stapâni pe sine este cea mai mare stapânire)Sic

  38. Se spune aici, ca de generatii am fost puturosi ca ne-am tradat, am fost lasi etc.
    As intreba pe toti acesti “harnici”, cam cum s-ar simti ei ca in fiecare an sa vina sa le ia cineva tot ceea ce au adunat intr-un an. Poate nu-si aduc aminte ca in decursul multor secole romanii din Tara Romaneasca si Moldova cam in genul asta au trait. Poate cineva cede ca atunci cand venea cate unul ca Marele Fane si le spunea “ardem tot”, erau toti fericiti dupa ce trageau in jug sa-si munceasca pamantul. Se bat ardelenii cu pumnu-n piept ca-s mai altfel, eu fiind ardealean, dar vreau sa le aduc aminte ca toate prin cate au trecut cele doua tari noi n-a trecut si asta datorita lor. Aveti careva impresia ca a fost placut sau usor??!!
    Poate aveti impresia ca in celelalte tari regii sau imaratii mureau de batranete. Vreau sa va spun ca nu a fost asa, cred ca sunt putini regii care au murit de batranete.
    E usor sa acuzi, fara a intelege contextul si trairile care au existat atunci. Spunea cineva mai sus ca a fost tradat Closca, Horea, Avram, probabil a trecut de multe ori acea persoana prin chinuri sa vada cat de erou este. Probabil cand iti smulgea carnea de pe tine sau iti omora familia, erai un adevarat leu. Sa stie ca tradarile voievozilor n-au fost facute de plebe ci tot de boieri, iar boierii erau putini ca sa generalizam…
    Putem discuta multe, putem sa spuneam orice, dar oare chiar intelegem?!?!
    I-as intreba pe toti acesti acuzatori “Torquemada” pe care-l inttruchipeaza fiecare: Ce au facut ei ca sa schimbe acesta stare de fapt??

  39. Multumesc Victor, inca o data, pentru guestpost.

    Imi pare bine ca sunteti multi cei de aceeasi parere cu mine, ca dati exemple in sprijinul celor afirmate de mine. Pe de alta parte, cativa dintre voi injura aiurea fara sa fi citit tot, sau fara sa fi inteles tot. Pentru cei care ma injura si atat, SVFIG! Fac o singura mentiune, nu am spus ca toti bugetarii sunt puturosi, nu am spus ca toti profesorii sau medicii sunt asa. Am spus foarte clar, perceptia mea este ca 20% sunt corecti, muncitori si cinstiti. Va doresc sa aveti parte numai de astia 20%…

    Cum puteti sa spuneti ca in tara asta se munceste? De ce dracu avem milioane de hectare de pamant nelucrate? Uite-asa ne plangem ca am ajuns sa avem cele mai mari preturi la alimente din Europa. De ce toti cei care au fost adusi cu forta la orase, in fabrici, pe vremea comunismului nu se intorc acum de unde au plecat? Cata forta de munca ar inghiti agricultura? E mai frumos sa fii fudul, sa fii domn la oras, dar multi dintre ei vin acum cu mana intinsa ‚sa li se dea’! Nu e vina lor, categoric, dar numai la noi se intampla asta. In strainatate asa ceva nu exista. Acolo nu sta nimeni cu mana intinsa! Ti-ai pierdut locul de munca, pleci si la mama dracului daca-ti gasesti altul. Asta-i capitalismul adevarat! Vorbeam in decembrie anul trecut cu niste prieteni din SUA si-mi spuneau ca si-au luat al doilea job ca sa treaca criza cu bine…Aia muncesc ba! Se muta dintrun stat in altul pentru un job mai bun. Un alt prieten de-al meu, american, a lucrat 30 de ani pentru IBM, in 20 de locatii IBM din SUA si din lume. Stiti cum isi numeau compania? I’ve Been Moved!

    Nu-mi cereti socoteala despre ce am facut eu in viata mea si ce stiu si pe unde am muncit, ca s-ar putea ca putini dintre voi sa fi avut experientele mele aici sau afara. Eu nu vorbesc din carti, vorbesc din proprie experienta.

    Terminati cu exemplele de state sociale! Noi nu traim in Finlanda, Suedia sau prin alte parti. Noi suntem romani si traim in Romania. Aia au ajuns la acel nivel dupa sute de ani de democratie, dupa ani multi de activism civic curat, cinstit. Aia au muncit ca sa ajunga aici! Dati-mi exemple ca Japonia si Germania, tari lovite foarte rau in timpul razboiului, care au ajuns superputeri economice. Aia au muncit de-au rupt pamantul pt asta! Daca Romania era complet distrusa asa cum a fost Germania, n-ar mai fi existat acum pe harta, se dezintegra.

    Nu-mi mai dati exemplu perioada 2000-2004, pentru ca marele succes al macrostabilizarii economice a fost exodul a aproape 2 milioane de romani. Si vorbesc foarte serios cand spun succes, pentru ca acei 2 milioane au plecat unde-au vazut cu ochii, multi dintre ei si-au facut un rost in alte tari unde le este mai bine, iar beneficiul nostru a fost ca miliardele de euro trimise in tara au ajutat la stabilizarea cursului si la cresterea consumului, implicit al economiei. Pretul platit de ei este foarte mare, uitati-va la copiii lor care-au ramas singuri pe aici, au devenit subiect de stiri si de studii…

    O situatie exceptionala cere masuri asemenea. De Romania se alege praful si noi dansam „pinguinul” la parastas. In afara de Grecia, vot obligatoriu este si in Belgia. Romania a fost distrusa in ultimii 20 de ani de clasa politica in intregul sau. Prin urmare, aceasta clasa politica trebuie schimbata. Aparitia unor noi partide si asigurarea unui start egal dpdv finaciar pt toate si pentru toti candidatii nu poate fi decat un mod de a da posibilitatea altor romani, poate mai buni profesionisti, mai onesti, sa iasa in fata. Altfel, cum credeti ca cineva, un om exemplar, s-ar putea lupta cu banii unuia ca Prigoana? Cum poti suplini cumpararea de voturi, indiferent de valoarea pe care o ai? Nimeni nu se uita la tine in campania electorala daca nu te duci cu sacosa! Am trecut personal prin 4 campanii electorale in calitate de consilier al unui om politic si stiu bine ce vorbesc.
    Repet, lipsa finantarilor private nu face decat sa elimine colcaiala de bani negri, de interese si de ticalosii. Nu vor mai exista facturi dupa nicio campanie care sa fie platite din bani publici, adica din banii nostri.
    Cel mai mare cosmar al clasei politice romanesti ar fi sa se prezinte la vot toti cetatenii romani care au acest drept. Din punctul lor de vedere, cu cat se prezinta mai putini,cu atat e mai bine, pentru ca de mobilizat se vor mobiliza doar cei care au un interes direct, activul de partid, cei care isi vand votul etc. Ar fi extrem de bucurosi daca s-ar prezenta numai membrii familiilor lor… Nu-i credeti cand vin la TV si spun ca isi doresc o prezenta mare la vot! Este o minciuna ordinara!
    Si mai este o problema aici. Romanii mint inclusiv in sondajele de opinie. Asta-i culmea ipocriziei. Oamenii nu-s in stare sa spuna adevarul nici macar in sondaje sau chiar exit-poll-uri, sub protectia anonimatului. Daca nu ma credeti, intrebati-l pe Turambar.
    Din punctul meu de vedere, m-am prezentat la vot de fiecare data, am ales prost sau bine, dar nu am absentat niciodata pentru ca nu vreau sa fiu prizonier al constiintei, sau mai bine zis a lipsei de constiinta a celorlalti! Eu nu-mi vand votul pentru 50 de lei si nu pot sta pe margine sa comentez.

    Eu nu-mi urasc poporul, de fapt, eu nu urasc pe nimeni, cei care ati inteles asta sunteti niste imbecili. Mie mi-e groaza ca parintii nostri au fost generatii de sacrificiu, noi suntem generatii de sacrificiu si copiii nostri vor fi la fel. Nu se mai termina cu sacrificiul in tara asta de cand exista ea!

    Vad ca mai zic unii ca sunt basist. Nici macar pe Basescu nu-l urasc. Pentru mine e o caricatura de om, de presedinte. Insa, el a castigat din nou pentru ca a fost luat in serios si, culmea, acum e luat in continuare in serios. Cel mai mare dusman al unui om politic este ridicolul, penibilul. Daca presa l-ar fi tratat asa, ar fi fost istorie.

    Pentru toate astea sunt multi vinovati. Oamenii politici, dar si noi. Nu mai dati vina pe statul roman ca pe o abstractiune, pentru ca statul roman este o organizatie construita de romani, cu romani si pentru romani.

    Spunea bine Oana Dobre aseara : „In Romania este un concurs de utopii si de ipocrizii”!

  40. Inca o comlectare…
    Sa stiti ca cei care au murit la Tapae, Rovine, Podul Inalt,Codrii Cosminului, Calugareni, Selimbar, Plevna, Oituz, Marasescti, Odesa, Stalingrad, Budapesta, au fost tot romani, oare au fost si ei tot puturosi?!!!

  41. Usturator dar la punct textul de mai sus , nu putem sa nu admintem ca situatia in care ne aflam se datoreaza in cele din urma ” celor multi ” din cadrul lor s-au ridicat cei ce ne conduc , cei ce ne conduc sunt exemplarele mai viclene in arta ” frecangelii ” si de asta ei le admira si le pun la conducere . O sa zica cineva ca e ce eu nu ma consider din cei multi ? … desi muncesc de rup pamantul , am invatat o groaza ..sunt si eu din cei multi , nu am probabil vana , nu am ” ambat ” o caracteristica des intalnita in cadrul poporului nostru , ar trebui ori sa plec din tara ori sa tac dracului din gura ca nu am motive sa sper ca aici o sa se indrepte ceva . Sa ne analizam instoria si singuri constatam ca democratia nu este de nasul nostru ..facem ce facem , si ajungem cu un anumit gen de conducatori , dupa care ne plangem de mila ca am avut ghinion ..etc ..ca noi , poporul , nu meritam asta .. Ceva imi spune ca o sa treaca iarna , si lumea , cu capul in pamant o sa isi accepte pe mai departe soaarta ca de …asa este la noi , avem ghinion .

  42. daca as fi deschis gura as fi exprimat exact ce a spus tipul asta in mail. Are super dreptate. Eu am o firma mica si ma chinui sa supravietuiesc printre forfetarul cretinului de Boc dandu-i m…e in fiecare zi. Putoarea si hotia rules….peste tot in tara asta si o vad la tot pasul. majoritatea freaca menta, majoritatea e atat de proasta incat il voteaza mereu pe Base, majoritatea e manelista si cocalara, asta e poporul roman : puturos, hot si manelist imbracat in trenning adidas si putind a transpiratie. Ce ne ramene de facut ? nimic, doar sa plecam din tara si sa stingem lumina. Cred ca nu ar observa nimeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.