Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > “A venit timpul putorilor” (guestpost)

“A venit timpul putorilor” (guestpost)

by John Doe

Victore, n-am mai scris de mult la tine pe blog ca m-am enervat ca m-ai banat anapoda. N-am mai incercat nici cu nick-ul meu, nici macar cu altul. M-am hotarat sa-ti scriu ca am vazut ca si tie  ti s-a luat de tot ce-i in jurul tau. Ti s-a acrit si te inteleg. Mie mi s-a acrit demult…
Esti un tip inteligent, fara discutie, dar nu inteleg de ce nu spui tot adevarul. Uite niste idei, sau, ma rog, o parte a cacatului pe care l-as manca daca-as fi in locul tau, numai ca pe mine, in afara de familie, ma mai cunosc doar cativa prieteni…. Stiu ca-i greu sa spui diverse pe post, dar, da-o dracului de treaba, cineva trebuie sa le spuna si p-astea.
Eu as porni cu o lema.
Populatia Romaniei este puturoasa!
Populatia Romaniei a fost intotdeauna puturoasa. Exceptia s-a produs, cat de cat, in timpul lui Ceausescu. Atunci, vroiai, nu vroiai, trebuia sa muncesti, sau macar sa te faci ca muncesti. Oricum, fortat s-a muncit in tara asta mai mult decat in toata istoria ei. Cu sau fara spor, aberant sau nu, criminal sau nu, uita-te in jurul tau si o sa vezi ca s-a muncit. Acum sa nu intelegi ca mi-ar fi placut sa traiesc in continuare pe vremea Piticului, e doar o remarca istorica.
A venit ‘democratia’. A revenit ‘timpul putorilor’.


Cei care nu aveau nimic in cap dar stiau sa manance mult cacat si n-aveau ce pierde, s-au catarat in varful asa-zisei societati democratice. ‚Jmecherii’(cu ‚J’) de profesie, securistii, ‘baietii destepti’, au furat de-au rupt pamantul.
Romanii obisnuiti n-au mai muncit, ca nu-i mai forta nimeni si au inceput sa zbiere ‘sa li se dea’.
Si la privat si la stat s-a intamplat asta.
Sa li se dea! Si uite-asa avem 10 milioane de asistati social si 200 de tipuri de ajutoare sociale!!! Si mai apar alti tampiti care vor sa faca din Romania un stat social! Astia nu-s normali la cap. Adica sa traiasca tot poporul numai din pomeni! Pai de unde pula mea atatea pomeni, Victore?! Din banii tai, ca tu produci si platesti taxe ca prostu’ dupa ce stai pana-n creierii noptii la munca!
Si doar 3 milioane de angajati la privat. Care, cica, produc. Aia care au avut chef de munca, cu adevarat, s-au dus dracului prin toata lumea si acolo chiar muncesc.
A venit decontul tuturor.
Cei de la stat, mult mai multi decat ar trebui, trebuie sa inteleaga ca ceea ce fac ei numai munca nu se numeste. Functionarii care joaca ‘Solitaire’, ca altceva oricum nu-i duce capul, profesorii care au doar 8-10 ore pe saptamana(doar 20% dintre ei se mai si documenteaza, restul freaca pula), medicii care trec pe la spital doar 4 ore pe zi si apoi se duc la policlinicile private unde-si trag pacientii de la stat, puzderia de sefi si sefuleti care nu fac altceva decat sa plimbe niste hartii si sa-si futa secretarele, toti cei care o freaca pe bani de la buget. Nu cred ca exagerez, dar maximum 20% ar merita sa aiba un loc de munca la stat. Stii, ma, Victore, ca la ministerul lui Videanu, acest vitzel rozaliu, vinerea la ora 13.00 toata lumea rupe usa?!
Cei de la privat, ca nu toti muncesc cu adevarat, pornind de la vanzatoarele care nu dau doi bani pe tine in orice fel de magazine, pana la tot felul de pitipoance de prin banci, care habar n-au pe ce lume se afla, muncitorii din constructia de strazi si autostrazi care freaca pula in amiaza mare angajati la privat,toti cei care o freaca pe bani privati.
Toti astia de mai sus trebuie sa munceasca!
Dar, tare mi-e teama, ca habar n-au ce-i aia munca. Sa n-aiba timp sa fumeze o tigara intro zi de munca, ba, ca asa-i in alte tari!
Ei vor sa li se dea!
Salarii mari, concedii, sporuri, prime, bonuri de masa, spagi, trafic de influenta, licitatii trucate, crima organizata, subminarea economiei nationale, distrugerea programata a unor industrii sau a agriculturii, hotia din bugetul statului, tradarea de tara etc.
Asta-i Romania reala!
O tara plina de putori si de hoti!
Asta-i realitatea!
Pai tu pentru astia te lupti?!
In dimineata asta, langa institutia unde lucrez e o gradinita. Cred ca aveau vreo serbare ca mi-au facut creierii muci. Ce crezi tu ca au ‚bagat’ de 2 ori in boxe? Pinguinul, ma! Imi venea sa dau cu bombardeaua in Pingiunia in momentul ala daca-as fi putut! Traim in tara pinguinilor, a venit racirea globala! Au incheiat serbarea cu un cantec de jale al Mariei Tanase! La gradinita ma! Cum pula mea sa ma solidarizez eu cu dobitocii astia?!
In alta ordine de idei, astia care-s acum la putere sunt niste idioti si niste hoti. Dar, nu doar ei au adus tara in halul asta, mai Victore, toti nemernicii de dupa 1990 care s-au catarat sus la putere ne-au adus unde suntem acum. Tragedia este ca unii dintre cei mai prosti au ajuns sa gestioneze dezastrul. Sa se aleaga praful de toti!
Exista solutii, Victore.
Putem schimba jegul asta de clasa politica.
Uite aici niste propuneri:
1.                  Interzicerea finantarii partidelor de catre terti. Partidele sa primeasca bani doar de la bugetul de stat, in mod egal.
2.                  Eliminarea pragului electoral de 5% si stabilirea lui la 2%.
3.                  Introducerea obligativitatii votului, cu amenda serioasa pentru aia care nu se prezinta.
O sa zici ca-s tampit la cap, dar lasa-ma sa-ti explic.
Tu stii foarte bine cine voteaza in tara asta, cati voteaza din convingere si cati voteaza pe lovele sau pe interese, nu mai pun la socoteala si ciordeala cu autobuzul.
Daca dobitocii astia n-ar mai avea bani de dat, galeti cu rahat si alte asemenea, daca ar trebui sa gandeasca strategii, in curul gol, fara bani negri, pentru vreo 16 milioane de votanti, nu crezi ca ar iesi ceva mai bine?
Daca ei n-ar mai lua carute de lovele sa-si finanteze campaniile, nici n-ar mai avea de dat inapoi din banii statului.
Daca ar aparea si alte partide in locul celor existente, care de 20 de ani ne fut pe rand sau in combinatii, nu crezi ca ar putea iesi la suprafata si alti oameni, poate mai buni?
Daca i-am invata pe romani cu forta ca democratia inseamna in primul rand sa mergi la vot, nu crezi ca s-ar mai destepta, mai ales ca nu vor mai primi sacosa cu ulei si pui morti?
Ma rog, astea sunt doar cateva idei, e mult de discutat.
De ce ma Victore nu apare cineva la TV sa le zica putorilor, hotilor si lasilor de romani ca asa sunt ei si ca nu merita mai mult?!
De ce dracu’ n-are ma nimeni curaj?!
Cum e posibil ma Victore sa vad la TV ca bugetarii(am vazut vreo cateva balene ucigase la peste 100 de kile cum se produceau fericite in fata camerelor…) de la mitinguri dau din cur tot pe „pinguinul” in loc sa darame la propriu cladirea Guvernului?!
Ma uitam la Realitatea in ziua marelui miting si o idioata de reporterita facea un sincron din casa unor cretini care se plangeau ca le e greu. Aveau peste 100 de kile fiecare si madam era plina de bijuterii pe toate degetele! Isi odihnea curul ala mare cat Ateneul Roman pe o ditamai canapea de piele si se plangea javra!
Cum dracu’ sa ma solidarizez eu cu scarbele astea nenorocite?!
Ba, mi-as da si 50% din salariu daca din banii mei s-ar construi puscarii. Vreo 100 in toata tara ar fi OK. Sa aducem niste baieti din afara care stiu cu anticoruptia si in cativa ani sa bagam acolo vreo cateva zeci de mii de oameni, cam atatia ar merita sa stea vreo 44.000 de ani lumina pe acolo. Si sa cumulam pedepsele, nu s-o dam pe aia mai mare, sa ajunga o hoata ca Udrea sa stea 138 de ani in parnaie, nu doar 10 pe acte si sa iasa dupa 5 pentru buna purtare, cu catralioane in buzunar.
Ai auzit-o ma pe petarda aia ca nu mai doarme noaptea de grija ratei la credit?!

PRECIZARE: N-am cerut permisiunea autorului să reproduc epistola de pe mail. Mi-am luat libertatea s-o fac (spuneţi-i abuziv) întrucât e o temă în dezbaterea publică şi putea fi un comentariu la aproape oricare dintre textele pe care le-am scris în ultima vreme. Sensibiloşii la limbaj licenţios să întoarcă privirea.

UPDATE: Aş prefera ca, în ciuda patriotismului declamativ care bântuie pe aici, să vă abţineţi de la jigniri. E dezbatere de idei, fraţilor, nu cor militar care cântă “Muie, Băse, muie, Băse, hei, hei…”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

220 thoughts on ““A venit timpul putorilor” (guestpost)

  1. Impecabil scris, iar ideile propuse mi se par ok. Suntem o tara de putori si poate ca are dreptate: cineva ar trebui sa dezbata acest subiect si la TV, nu numai pe la “spate”.

    As mai adauga eu una. Cel putin, pana acum, nu am auzit pe nimeni ca ar fi pomenit de asa ceva.
    Ni se cere sa fim solidari si sa strangem din cur ca e curba de sacrificiu…. Ok. As fi de acord cu o singura conditie. Sa fie luate 10 esaloane in ordine descrescatoare de la Presedinte si Guvern in jos si sa fie trecute prin Legea Ilicitului. Tu stii ca aceasta lege este inca in vigoare? Am vorbit cu un avocat care mi-a confirmat acest lucru. Dupa cum vezi m-am si documentat… 🙂

    In rest, respect pentru ceea ce gandesti si faci!

  2. Este adevarat ca toti, dar absolut toti care sunt in campul muncii vor salarii mari, indiferent ca se spetesc muncind sau muta doar cate o hartie din stanga in dreapta, sau aseaza lopata de-a curmezisul drumului; la fel de adevarat este ca fiecare considera ca munceste suficient pentru salarii mai mici sau chiar nesimtite. In nici un caz titlul articolului nu se refera la acestia.Este un epitet dat lenesilor, murdarilor, imoralilor.Din pacate tara abundat in asemenea oameni pe care nici un John Doe nu-i impresioneaza.

  3. Aprob. Dar nu cu seninatate. Mi-e groaza pentru cei care au muncit si o mai fac inca pentru supravietuire, nestiind nici la 55 de ani cum arata litoralul romanesc daramite nu stiu ce concediu pe nu stiu unde. Si-or muri martiri sub batjocura lenesilor, a prostilor si-a manelistilor si de stanga si de dreapta. Sunt romanca, emigranta. Imi iubesc Maramuresul, bunicii, parintii care m-au crescut cu lumina samanica. Atat. In rest mi-e sila de lenea si prostia ce domina tara. Inca nu mi-e rusine ca sunt romanca. Dar in curand imi va fi. Cacatul putoarei iese la suprafata si da pe dinafara, talentele-s ingropate si nu mai fac fata…

  4. Explic pentru ce sunt de acord cu afirmatia autorului ca noi nu prea muncim :
    Am lucrat in Romania in 3 intreprinderi timp de 20 de ani si pentru afacerea proprie inca cativa ani .
    Acum lucrez in Spania de 10 ani .
    La cam 2 ani de munca adevarata in Spania am avut prilejul sa fac niste reparatii intr-o hala unde era montata o mica fabricuta in care se produceau mastile de la motociclete (carenele) . Acolo timp de o saptamana am vazut doar doi baieti tineri lucrand ( topeau materialul brut care era in saci , turmau in matrite , curatau si slefuiau de mai multe ori pana ramanea perfect , vopseau culoare de fond si embleme de sponsori , impachetau fiecare masca intr-o cutie mare de carton , incarcau marfa in camion ). Cate faceau pe zi nu stiu pentru ca si eu trebuia sa-mi vad de munca mea , insa stiu sigur ca zilnic plecau de acolo , de la acesti 2 baieti doua camioane de marfa . Nu credeti , nu-i asa ? – Nici eu nu as fi crezut oricine mi-ar fi spus pana nu am vazut cu ochii mei .
    Atunci am incercat sa inteleg cum reusesc acest lucru , specific ca atat ei cat si altii pe care ulterior i-am vazut muncind nu aveau nici un fel de aparatura performanta , ba din contra , lucrau cu niste vechituri bune de muzeu .
    Aici se incepea lucrul la 8 , la 9 si jumatate au pauza de gustare care dura pana la 10 ; de obicei omul merge la un bar unde-si serveste mancarea adusa de acasa sau cumparata si bea o bere sau un pahar de vin – dar la 10 deja lucreaza din nou , nu abia se aduna de pe drumuri ca sa mearga la munca . De la 10 la 14 munceste din nou ; de la 14 la 17 au pauza de pranz ( 3 ore ) , care poate , se duce acasa , mananca si se odihneste , care nu , mananca la carciuma si face ce vrea ; dar la 17 deja munceste , in nici un caz nu este prea obosit dupa masa si ….
    De la 17 la 20,30 (8 si jumatate seara) munceste din nou dupa care in fine este liber pana a doua zi.
    In timpul cat munceste daca nu s-a dus la toaleta in pauza si-l trece – face pe el …
    Nu schimba absolut nici o vorba cu colegul aflat poate chiar in fata sa,
    Nu fumeaza ,
    Nu bea nici macar apa ,
    – adica nu intrerupe munca pentru nimic in lume si nici nu face absolut nici o miscare degeaba , fara folos.
    Inca un amanunt foarte interesant : NU au nici un sef cu ei care sa-i puna la munca sau sa-i urmareasca – muncesc constienti ca numai asa firma va continua cu activitatea , nu va da faliment , patronul va avea bani sa le de salarii iar ei pot dormii linistiti in privinta locului de munca .
    In afara de toate astea EI , strainii mai fac un lucru important : Toata viata se pregatesc , fac cursuri incontinu chiar si daca mai au doar o luna si trebuie sa iasa la pensie . Datorita acestui lucru sunt foarte bine pregatiti si au o productivitate foarte mare care cuplata cu seriozitatea si constiinta cu care lucreaza creaza valori la care noi nici nu visam.
    Veti spune ca si la ei este criza – da este ; dar exclusiv din vina speculantilor si a clasei politice care este la fel oriunde .
    Da ati citit bine , clasa politica este la fel de marsava in orice tara din lume , diferenta o da poporul – in tarile civilizate poporul stie sa se impuna.

    As avea multe sa va povestesc despre experienta acumulata in strainatate dar nu-i aici locul.
    Chiar cer scuze ca m-am intins un pic dar vroiam sa inteleaga cei care critica acest articol ca noi in Romania , intradevar , nu prea muncim dar nu putem fi constienti de asta neavand termen de comparatie.

    http://romanul.ning.com/group/obiceiuribune

    Catalin Trandafir

  5. Copilul asta, “BANATUL”, de, cam are dreptate…Trecand peste cuvintele licentioase, pe care le cunoaste toata lumea, le foloseste, dar nu mai putem de pudici de suntem, tot ce a scris amicu’ este real. Bravo, BANAT-ule ! Mai scrie…Dar mi-e teama ca ramanem numai cu scrisul.

  6. Pai… fara sa jignesc pe nimeni… si domnul in cauza, in purul stil romanesc… se plange…
    Sigur, ce-ar putea face ( decat sa-ti dea tie un e-mail)… numai ca toti suntem in aceeasi situatie.. NE PLANGEM.. si nu facem nimic… E un cerc vicios…
    Altfel, parerile lui, sunt impartite de multi ( daca nu de foarte multi) dar ce pacat… doar ne plangem…

  7. Inca o sugestie, scoateti dracu’ orele de religie din scoli si inlocuiti-le cu drept constitutional. Marea majoritate a romanilor habar n-au ce drepturi au sau nu au…ce rol are presedintele in republica asta…

  8. Fi atent ce fac astia cand “Incetarea angajarilor in sectoru de stat”

    “Sectoru bugetar SI privat”

    Cu ura din rarunchi cu care darami o cosmelie imputita pe un pamant altminteri decent…MUIE ROMANIA!!!!

    In ciuda numelui nu sunt de pe Tisa pe dreapta, mai degraba Mediterana pe stanga

  9. Haha, tocmai am citit aici ca Decebal s-a sinucis ca un las!!!!!!!!!!!!!! Da, ei zic ca era mai bine daca se lasa tarat in lanturi pe strazile Romei si putrezea in inchisoare, batjocorit de romani precum Vercingetorix. Gesdtul lui Decebal a fost unul de maxima demnitate. Nu s-a lasat batjocorit in viata fiind inca. Asa ca nici nu a fost batjocorit.

  10. Iata trei minute din viata mea pe care le-am pierdut citind o imbecilitate scrisa grosolan care mi-a provocat sila, de-a dreptul (si nu pentru ca as fi “sensibiloasa la limbajul licentios”)
    Sunt “abonata” la blogul dvs, domnule Ciutacu. Dar tare as vrea sa pot evita astfel de “numere”.

  11. Imi pare rau, Victor, dar nu sunt 100% de acord cu ce scrie in ultimul tau post…

    Generalizarile nu sunt corecte, in niciun context. Exista, in Romania, destui oameni cu bun simt, corecti, onesti, inteligenti, muncitori, capabili si performanti. Numai ca nu au loc in mocirla care in Romania se numeste, atipic, politica…

    Pe de alta parte e la fel de adevarat ca romanul majoritar (vezi procentul cu care chioru’ a iesit presedinte) este mistocar, profitor, aproape incult si analfabet, gainar, mincinos cand o cere situatia, petrecaret pana face cunostinta cu podeaua sau santul, curvar, mahalagiu, certaret, un pic dement, egoist, invidios, incompetent dar cu aere de specialist in toate. A! Si, mai presus de toate, da! Ati ghicit! Manelist!… In concluzie: niste zdrente. Si nu de oricare, ci unele foarte murdare!…

  12. Nu cred ca problema se pune in termenul de puturos ori ba. Spunea cineva mai sus citand pe altcineva ca munca este un mijloc si nu un scop.
    Nu conteaza daca romanii sunt puturosi ori harnici nevoie mare,conteaza sa avem un scop si sa ne folosim calitatile pentru un obiectiv comun. Fiecare om isi doreste sa traiasca mai bine, insa de multe ori nu vede drumul catre asa ceva. Doar asteapta.

    Parerea mea este ca poporul roman este lenes in a’si cere drepturile, altfel munceste greu de cele mai multe ori fara insa a avea un rezultat(vezi anii comunismului si economia falimentara). Daca majoritatea cetatenilor ar urmari un obiectiv(altul decat sa’mi fie MIE bine acum) , si’ar alege lideri capabili sa’i mentina pe acel drum, lucrurile s’ar schimba in cativa ani. Din nefericire romanul este destul de ignorant, motiv pentru care se pacaleste foarte usor (cu sindromul Vlad Tepes nici nu e prea greu). Colac peste pupaza, romanul le stie pe toate (rareori se indoieste si mai niciodata nu’si recunoaste gresala) astfel incat dupa ce a ales gresit, o tine mult timp langa. Intr’un final cand s’a dumirit ca ceva e putred (nu ii e LUI bine acum) da vina pe toti in afara de el. Neintelegand mare lucru din ultimul esec, cu prima ocazie isi agata sperantele in aceeasi directie gresita asteptand naiv aceleasi rezultate miraculoase.

  13. Trebie reconstruit cultul muncii

    In Romania nu mai exista disciplina si cult al muncii, nu exista cultul respectarii legii si nici al educatiei, nu exista motivatie pentru a munci si nici standard de performanta. Pe un teren atat de propice lenea sociala s-a instalat treptat, crescand in ritm proportional cu degradarea societatii in ultimii 20 de ani. In contextul actual nu vad nicio solutie pentru a iesi din starea aceasta, chiar as spune ca ingros si eu randul puturosilor, a celor care s-au conformat ( intr-un fel sau altul) si si-au pierdut speranta.

    Clasa politica actuala e oglinda fidela a societatii romanesti. Solutiile propuse de autor pentru “a schimba jegul” mi se par usor puerile. Obligativitatea votului nu ar schimba cu nimic situatia actuala: romanii sunt needucati politic, neinformati corespunzator, iar votul lor ar fi fara informatie relevanta. De asemenea, nu sunt de acord cu obligativitea votului atata timp cat nu agreez niciuna din optiunile de vot. Cu ce m-as deosebi eu atunci de cei care voteaza pentru 50 ron?!

  14. @Uzum Victor: vad ca nici nu l-ai citit 100%. daca ai fi facut-o, constatai ca e un mail pe care mi l-a trimis cineva
    @Anomis: credeam ca abonatii mei au cultura dezbaterii si a parerilor contrare

  15. // Gura “pacatosului” (“banatului”…) adevarat grait’a ! //

    Tot respectul pt. realismul epistolarului si ma bucur ca nu l-ai mai banat , ci i-ai publicat comentariul … , chiar merita …!!!

  16. Nu sunt de acord cu opinia enuntata in acest post in proportie de 90%, asta nu inseamna ca nu respect opinia fiecaruia.
    O sa ma explic: as vrea sa stiu cine l-a invatat sa scrie pe domnul asta: cei 20% care se documenteaza sau restul de 80% care freaca pula?
    As vrea sa stiu cand a avut hemoroizi la cine s-a dus: la medicii care o freaca 4 ore la spital si apoi l-a atras la privat sau la restul?
    As vrea sa stiu daca bugetarii vor licitatii trucate si totodata salarii, bonusuri mari sau politicienii pe care, cu onor, i-a votat gramada numit poporul roman? Mie aici putin imi pare ca e intr-o usoara contradictie.
    In orice tara, in orice sistem exista uscaturi, dar niciodata nu se creaza din ei un fenomen generalizat.
    Problema muncitului e o problema cat se poate de falsa! Si aici, in tara si oriunde in lume romanii au muncit cu adevarat. O singura conditie a trebuit sa se indeplineasca in acest caz: sa fie platiti pentru cea ce fac!
    La privat e platit pe cartea de munca cu salariul minim pe economie (dupa care va lua si pensie si nu, nu va fi asistat social), iar in mana primeste dublu, in cel mai bun caz. La stat nu poate sa se intample asa ceva si de aceea de multe ori salariile bugetarilor par mai mari decat la privat. Nimic mai fals!
    In ce priveste politicienii e simplu de tot: sunt alesi de noi toti (cu galeti sau fara). Nu ne-a placut de Norica Nicolai, am ales Teo Trandafir. Si exemplele pot continua.

  17. @ purcelix
    Bre, trebuia sa pun si ghilimele ca sa te prinzi tu? Zimbetul de dupa american n-o fost de ajuns? Normal ca m-am prins ca-i de-al nost! “Inteleptule” !
    Banzai!

  18. Nu stiu daca se cuvine a-mi face seamanul Roman ,,putoare,lenes etc,, desigur eu am sa fac o exceptie cu acest John Doe.Baiatu urmareste vechea reteta de manipulare:noi suntem vinovati de tot si toate,noi suntem cei mai lenesi,noi noi si iar noi. Chestia asta devine patologica si prinde la multi Romani ce nu au mers vreodata in alta tara si au impresia de la tv ca talieni,francezi sau nemtii sunt fara defecte nemaipomenit de harnici sunt perfecti. Ce dracu ma,trezitiva,John Doe asta e asemenea lui Patapievici care in-afara de a injura si critica poporul roman nu stie altceva. Bai John Doe ia-l si pe Patapievici de mana si in loc sa trimiteti epistole spanzurati-va ca sunteti slugi securiste manipulatoare,imbecili aroganti si jeguri penale. Sunt mandru ca sunt Roman….na sa muriti jeguri penale in chinuri groaznice.

  19. Nici n-am zis ca l-ai fi scris tu! Insa din moment ce l-ai postat fara sa-l comentezi, inseamna ca ti-ai asumat macar ideile principale ale textului, nu?!…

    Sau e vorba doar de o ipoteza, pe baza careia sa putem comenta si trage niste concluzii?

  20. e vorba de niste idei, in parte contrare alor mele, in parte asemanatoare, care, dupa parerea mea, merita puse-n dezbatere. si declaratii d’ale lu’ Basescu public pe blogul meu, fara ca asta sa insemne ca mi le si insusesc.

  21. PS: Unii nu sunt de acord cu cele scrise in epistola pe motiv ca nu putem sa generalizam …
    BA PUTEM , DIN PACATE , e tristul adevar (chiar daca nu ne place !!!) , iar cele cateva exceptii (sa zicem 15-20 %… , s-ar putea sa fiu prea optimist…?!) nu fac decat “sa intareasca regula” …!

  22. Asta e un mit. Toate popoarele sunt puturoase.Orice om pus la treaba, controlat, pedepsit si recompensat munceste de-l ia dracu.Din pacate omenirea duce lipsa de sefi competenti.

  23. In regula, atunci! Cred ca e o clarificare necesara, pentru ca nici nu-mi puteam imagina ca sustii tot ce scrie in respectivul e-mail…

    Nu putem reduce Romania la numitorul comun al imbecililor care inca stau cu gura cascata si asculta fascinati vorbele dictatorului, in timp ce firicele de saliva li se scurg din colturile gurilor…

    E adevarat, insa, ca nici nu putem face abstractie de oligofrenii care sareau ca iepurasul in piata, cu matele chioraind de foame…

  24. Iar ma apuca nervii……..Pentru ce va e mai FRICA? E cineva constient de faptul ca unii (prosti printre altele) au murit ca sa ne fie noua bine in tara sau aiurea in lume? Ca pana si cele mai abjecte lucruri putem sa spunem fara teama de consecinte? Mi-e sila cand vad cat de multi sunt de acord cu ”ideile” progresiste ale unui actual/viitor ”formator de opinii”.Ca nu stim decat sa aruncam cu noroi(vroiam sa zic kkt)in loc sa ne unim si sa-i demonstram marelui conducator ca s-a inselat in privinta caracterului nostru.Ca noi nu impartim tara in batrani si tineri, in muncitori la stat sau la privat, in romani cara traiesc in tara si romani care traiesc afara, in saraci si bogati. Noi suntem romani si avem demnitate si pentru asta ….unii au murit!

  25. Pentru Ion Necunoscutu ,

    Domnule , cu tot respectul va spun din sursa sigura ca mai putin de jumatate dintre romanii ajunsi in strainatate muncesc , restul FURA .
    Cei care muncesc o fac indiferent ca le place sau nu – o fac pentru un salariu de 1000 euro din care 700 platesc chirie si vreo 200 consumuri – NU AU INCOTRO. Da , nu le prea raman bani de mancare …. , dar muncesc ; la inceput fiindca le este rusine sa se intoarca acasa unde vor rade ceilalti de ei , pe urma fiindca sunt prinsi in acest cerc din care nu pot iesii , dupa un timp invata sa respecte munca si sa inteleaga ca exista o sansa dar trebuie sa traga tare , sa-si ia daca poate 2 serviciuri sau 3 …. si tot asa , In final unii reusesc sa se adapteze si continua viata intr-un mediu sanatos macar din punc de vedere al respectului. Sunt si persoane deosebite care in conditiile de libertate de aici si de respect ajung sa castige foarte bine sau au firmele lor , foarte multe persoane .
    Trebuie totusi sa intelegeti ca asa stau lucrurile cu cei care muncim afara . Nu muncim aici mai bine ca in Romania decat , la inceput de rusine si nevoie dupa care intelegem cum sta treaba cu munca – muncind intr-un colectiv care ¨trage¨ nu ai cum sa te fofilezi ….
    De regula ne formam dupa majoritate , capacitate pe care o avem fiind foarte isteti de altfel.
    Banuiesc ca dumneavoastra nu ati lucrat in strainatate , sau poate ati lucrat dar nu deschideti bine ochii pentru a vedea ce se intampla in jur , nu stiu , nu vreau sa va jignesc , dar cei care au reusit afara si-au deschis larg si ochii si mintea.
    Cunosc si eu foarte multi romani aici , in Spania care se comporta exact ca in Romania si dupa ani buni de strainatate – care n-au inteles nimic , care se plang ca si cei de acasa … multi , foarte multi .
    Ceilalti , de regula aia care se intorc foarte repede acasa pricopsiti , plini de aur si masini straine sa stiti ca se pricopsesc altfel , nu prin munca ( sau poate si ce fac ei este o munca .- nu stiu ) ; De regula poti cumpara o masina noua dupa cativa ani buni de munca aici , nu in doua luni , sau o iei in rate dar asta inseamna ca o ai de plata timp de 5 ani , nu ca ai realizat asta imediat ce ai venit in strainatate.
    Asa cum spuneam in alt comentariu , mai sus – si eu am ¨lucrat¨ 20 si ceva ani in Romania dar acum , avand termen de comparatie pot afirma ca nu am MUNCIT aproape deloc in acesti ani.
    Va spun cu mana pe inima , suntem niste putori jmechere , eu personal am fost o putoare pana sa vin aici si sa-mi fie rusine sa ma intorc ca boul cu mana goala in Romania. Destepti ? – DA , foarte destepti dar trebuie sa facem ceva cu darul asta , nu sa-l irosim intre vaiete si bautura ; Apropo – cand am venit in Spania beam o sticla de tarie la cateva zile , acum nu cred ca reusesc sa termin una intr-un an. Stiti de ce ? Nu am vazut spaniol beat in cei 10 ani de cand locuiesc aici . Cred ca asta spune mult .
    In fine , idea este ca nu trebuie sa ne ¨batem¨ aici pentru dreptatea noastra , trebuie sa fim constienti de ceea ce suntem si sa facem impreuna ceva bun pentru NOI.
    Va doresc toate cele bune !
    Catalin Trandafir

  26. In Spania e sclavie, nu-i asa? Dar e mai bine ca in tara, nu-i asa? Morsa sau amorsa e regula, programul de lucru e respectat, nu-i asa? Si omul castiga 1000 de euro ca necalificat. Cati profesori, medici din Romania au salariul asta? Poate ca e si datoria celor de afara sa traga semnale de alarma ce inseamna drepturi si indatoriri.Si cu ocazia asta provoc toti romanii stabiliti aiurea in lume sa spuna cat muncesc si mai ales pe cat muncesc! Si eu cred cu convingere ca in Romania se munceste! Am trait-o pe propria piele. Si parintii mei au muncit 45 de ani si acum Basescu le taie pensia. Si prietenii mei muncesc de le sar ochii din cap fara speranta ca ca mai apuca pensia. Si nu exista popor lenes sau muncitor. Exista doar conducatori lipsiti de valoare.

  27. Aproximativ corect. Si ar mai fi ceva de adaugat. Vrem (noi ca natie) sa recuperam repede distanta care o are vestul fata de noi.
    Suntem putin frustrati. Nu intelegem ca avem nevoie de ani multi pentru asta.
    Noi vrem bani multi si sa ne imbogatim repede. Cum am pus mana pe un ban cum ne cumparam masina mai smechera.
    Multe din defectele npoaste vin din perioada comunismului. Vrem sa avem ca noi nu am avut. Pur si simplu in anii 80 nu erau de nici unele. Acum cu criza cred ca ne vom mai vindeca.

  28. 90% corect.. APLAAUZE!!! Foarte bine scris!

    Toata stima.. >:D<

  29. Vasile pe 4 June 2010 la 12:42 (#)
    Stimate domn, puteti fi mai explicit si detalia ce doriti sa spuneti cu “cei care il conduc vremelnic sunt niste ovrei( pdl, psd, pnl e un cuib de ovrei) de rea spita”?

  30. Text bine scris si cu multe adevaruri. Dar, pentru ca intotdeauna exista si un dar, trebuie sa privim lucrurile in totalitatea lor. In toata lumea, sunt putini salariatii care muncesc cu placere si cu mult zel. Unde au randament mai mare, acolo sunt si mai bine platiti. Intre salariu si randament este, de obicei, un raport direct. Multi spun ca la noi nu se pot da salarii mari pentru ca nu este productivitatea muncii corespunzatoare. Un muncitor la Nokia Jucu, credeti ca nu are randament apropiat cu cel care era in locatia din Germania? Un chirurg pe inima din Tg. Mures, Cluj sau Fundeni, nu face acelasi lucru ca unul din Ungaria? Dar el este platit de 10 ori mai putin! La Sidex nu se lucreaza ca in Bazinul Ruhr? Sigur, exista multi, poate prea multi asistati. Dar au ei unde sa munceasca? Sunt incurajati sa munceasca? Nu cumva statul ii incurajeaza sa stea acasa? A facut cineva un studiu referitor la cine sunt acele persoane, in plina putere, care beneficiaza de ajutor social? Sigur, ei sunt buni la vot! Spunea cineva ca in strinatate jumatate din cetatenii romani nu muncesc ci fac altceva. Ei sunt din categoria celor care nu muncesc nici aici ci stau cu mana intinsa. Trebuie incurajata munca si retribuita asa cum trebuie.
    la jumatatea secolului trecut economistii occidentali au ajuns la concluzia ca muncitorii trebuie sa fie salarizati corespunzator, acest lucru crescand consumul, factor principal al dezvoltarii. Nu se poate dezvoltare fara salarii mari decat in statele conduse autoritar. Romanii nu sunt mai puturosi decat altii. Sunt, poate mai putin educati in cultul muncii. Nu uitati ca am trecut in 1945 de la o economie agrara, in 90% de subzistenta, (unde se muncea numai pentru sine si greu) prin 50 de ani de valori alterate, la o economie bazata pe alte valori (si asta numai partial). Nu este normal sa spui ca exista prea putini salariati in sectoarele productive atata timp cat 20 de ani ai desfiintat tot ce este productiv si ai incurajat emigrarea unei bune parti a fortei de munca tinere. De aici este dezechilibrul social. Proportia cheltuielilor bugetare din PIB este mare pentru ca PIB-ul este prea mic. Guvernul nu face nimic pentru stimularea cresterii acestuia, deci a sectorului productiv, ci cauta sa aduca tot mai multi bani la buget, prin taxe, pentru a avea mai mult de cheltuit (aiurea).

  31. Nu-s de acord cu nimic. ma intreb daca domnul are a scris scrisoare e harnic ?? Romanul nu e puturos. E prost. Prostia si nu lenea ne-a adus aici. Si atunci cand se duc la altii la munca reusesc sa fie mai harnici ca aceia.

  32. Nici un popor din lume nu spune despre el ceea ce suntem noi capabili să spunem, e ca şi cum ai striga în gura mare că mama-ţi este o prostituată şi apoi te miri de cum eşti apreciat şi tratat de către alţii.

  33. Definitie: Un sistem, este “viu” atat timp cat este in “miscare”.

    Conform definitie de mai sus, caracteristica principala este schimbarea permanenta.

    Toate popoarele, populatiile, … ale caror lideri au inteles importanta si semnificatia celor de mai sus au evoluat. Restul au ramasi captivi setului de valori acceptat.

    Motorul evolutiei a fost, este si va ramane “educatia”(a nu se confunda cu sistemul de invatamant). Prin “educatie” e posibila schimbarea permanenta a setului de valori, fie ca vorbim de stiinta, tehnologie, arte, religie, etica, munca, comert, …

    Nu exista diferente majore intre calitatile sau predispozitiile genetice ale unui popor . Ceea ce difera este “educatia”. Aceasta survine de sus in jos, totul pornind de la capacitatea liderilor de a intelege lumea in care se afla, acestia constituind cu sau fara voia lor modele pentru ceilalti. Prin lideri a se intelege tot ceea ce reprezinta varfurile unei societati in absolut toate domeniile de activitate.

    In concluzie, drama majora a Romaniei consta in faptul ca a fost mereu tradata, dezamagita de liderii ei. Nu e “putoare”, nu e “lasitate”. Oamenii obisnuiti nu au nici un model pe care sa il urmeze, nu au incredere in nimic si in nimeni. Din lipsa de “educatie” se agata de orice la un momendat poate parea altfel decat a fost sau este …

    O alta drama, nu mai putin importanta, este ca o buna parte din “valori” au ales sa plece cautand modele in alte …

    De asemenea, o buna parte din noi nu a inteles ca “democratia” fara “educatie” nu da rezultate pozitive. Sper ca intr-un viitor mai apropiat sau departat se va intelege asta acolo unde trebuie sa se inteleaga.

    P.S. Nu suntem mai buni sau mai rai, mai prosti sau mai destepti, mai frumosi sau mai urati, mai harnici sau mai “puturosi”, … decat alte popoare. Nu acelasi lucru se poate spune despre liderii nostrii.

  34. joe doe e nume vechi prin forumuri. la fel si altii. si batem cu totii apa in piua demult. solutii propunem toti, ca de exemplu faptul ca eu vad altfel alegerile, e scris pe blog (asta a fost reclama…) si putem discuta iar mult si bine care e solutia cea mai buna, dar scopul e comun, sa scapam de politicienii actuali si de mentalitatile obosite.

    victor cheama in emisiune oameni cunoscuti, are si el de facut o emisiune. De ce oare nu cheama o zi pe saptamana oameni care nu stiu sa apara la televizor, care nu stiu sa vorbeasca la televizor, dar care au ceva de spus, cum e joe doe, cum sunt multi altii?

    victore, fa o zi pe saptamana fara rating si invitati surpriza, risca-te o zi cu oameni din afara sistemului… oameni pe care defapt ii cunosti, nu zic sa ii iei de pe strada sau de pe forumuri, oameni despre care stii ca au o suficienta masura a integritatii incat sa dea ceva bun.

  35. johndoe are dreptate intr-un fel dar intr-altul greseste. sa ma explic: rahatul pute, este o evidenta, putem sa ne mintim, ca de fapt suntem harnici si cinstiti, evident este insa ca rahatul pute. dupa o perioada de timp poate nu-l mai simti, poate nu mai e asa deranjant. realitatea este insa ca pute. deci are dreptate johndoe: pute.
    unde nu are dreptate: cand pute, bunul simt (sau normele de igiena) iti spune ca e momentul sa faci curat. dar, cum spunea un prieten, nu poti si-n cur sa stai si fotbal sa joci. asa ca trebuie facut ceva. nu dansul pinguinului.
    aici johndoe nu mai are dreptate cu ce propune.
    1. Interzicerea finantarii partidelor de catre terti. Partidele sa primeasca bani doar de la bugetul de stat, in mod egal.
    2. Eliminarea pragului electoral de 5% si stabilirea lui la 2%.
    3. Introducerea obligativitatii votului, cu amenda serioasa pentru aia care nu se prezinta.

    1.aiureala. vor gasi metode sa dribleze si chestia asta (care nu stiu cat o sa ajute dealtfel). chiar acum cand scriu mi-au venit vreo 3-4 idei de “driblinguri”.
    2.nu o sa ajute la nimic. chiar si acum sunt in parlament cativa (eu am numarat 5) oameni cinstiti. daca micsoram pragul electoral nu inseamna ca inversam procentul (de asta ar fi de fapt nevoie pana la urma).
    3. aberatie (nu insist, combate efectul si nu cauza)
    e, daca pana acum am fost adanc in analiza, acum e timpul sa fiu genial (arogant si genial dar nu chiar ca Victor).

    1. MODIFICARE LEGII ARMELOR SI MUNITIILOR IN SENSUL CA FIECARE CETATEAN ROMAN SA POATE PURTA ARMA CU GLONT. tampitii sa nu-mi sara in cap, evident o lege buna trebuie sa aiba detalii bune, omul sa nu fi fost condamnat, sa aiba peste 21 de ani, etc, adica niste limite. ideea e sa nu se ingradeasca acest drept in mod excesiv. personal as limita numai calibrul maxim la un, sa zicem, 38. cred ca e suficient. va tine?

    2.MODIFICAREA LEGILOR IN SENSUL CA PROCESELE PENALE SA SE DESFASOARE DUPA SISTEMUL CU JURATI.

    Toate ideile geniale par la inceput niste prostii dar ganditi-va un pic mai mult.
    E usor sa spui “asta ati votat asta aveti” dar multi iti vor raspunde ” pai nu am avut pe cine”. adica arma asta a votului nu foloseste la nimic, de aici absenteism, miserupism etc.

    Dar ia sa-i dai omului niste arme adevarate ca cele doua de mai sus, arme adevarate in mainile lui. Sa vedem ce face cu ele . Pe cine mai da vina? Tu si Badea si Antenele si mogulul si alti moguli de omenie care mai simt ceva pentru tara asta puteti sa faceti ceva in sensul celor 2 puncte de mai sus. e O MODALITATE DE A CURATA RAHATUL, poate singura.
    “succesuri” in ramura.

  36. si daca tot vorbim de putori sa nu uitam de cea care se ocupa de eroii neamului. de fapt parvenita, ca de mirosit cred ca foloseste parfumuri din alea fratuzesti. cica oprica n/ar fi asa de independent cum se declara ca cica (radio santul) o da pe duduie protejata lu` madam boagiu. alta parfumata.

  37. MAsuri, solutii si idei are toata lumea. Unii mai multe, altii mai putine, mai bune sau mai proaste. Problema e ca oricat de bune ar fi ele, tot romanii vor trebui sa le aplice. Si o idee oricat de buna ar fi, daca o pune in practica un cretin, e egala cu zero. Presupun ca e un cerc vicios aici. Sper sa reusesc sa supravietuiesc suficient cat sa il vad rupt.

  38. Excelent scris acest post..Si extrem de adevarat din pacate…Natie mai puturoasa si mai lasa ca a noastra eu una nu cunosc. De ceva vreme incoace ma tot visez grecoaica si revolutionara, dar fara succes..Adevarul ca si eu sunt la fel in fond, mi-e lene uneori sa ma si plang 🙁 Si atunci ce sa mai cer de la altii ?

  39. Are multa dreptate. Se vede ca tipul e exasperat de prostia generalizata din tara asta, care persista inca. Cand se vor destepta pinguinii, balenele, alea de care zice Badea, care azi cred ca stateau cu telecomanda in mana si se uitau pe OTV, normal, la “deshumarea Ceausestilor”,actiune cu dedicatie pentru televiziunea “popoului” roman,va fi prea tarziu. Dupa cateva mitinguri scandaloase si atacuri contra statului de drept,Baselu va institui un regim cum nici in visele voastre cele mai urate nu ati visat.
    Ma opresc acum, ca eu, hulita de toti,inca de acum 5 ani,ma identific nu cu barbutistii din pietele Bacaului in liceu,amator de crasme la maturitate, ci cu destabilizatorul de Stan, care se ia frustrat, acum, de balenele de bugetari si pensionari.
    Cred ca multi stiu ce fac barbutistii cand pierd.Injura birjareste si isi pregatesc razbunarea.Si, cand ti-o iei de la juma de popor, te razbuni si pe “popou” si pe “popor”.Si ii ciurui.
    De fondul ala de solidaritate, mult trambitat, ce se mai aude? Si cum vor fi impartiti baniii? Adunati toti, ca vitele in piata, in fata tribunei unde stau ainiati, milosi, alesii neamului,in frunte cu ..calugarita sefa,si aruncand banii, intr-o veselie generala, oamenilor? Dar in gand vor spune “Hai, tineti milogilor si gata, carati-va, ca avem avion peste o ora spre Monaco, Paris…Cand ni se mai scoala, o sa mai scoatem vreun rest din buzunar. Dar, mai greu, ca noi folosim cardul!”.
    De ce nu il denumesc “Fondul pentru cersetori”, “fondul de milogeala”?
    Ce tare e Stan!Asa le trebuie.Dar, cam tarziu!

  40. Dincolo de ideile expuse si insiruirea lor (i)logica (departe de ceea ce inseamna argumentatie demna de o “dezbatere”), o conditie esentiala pentru ca un asemenea act de comunicare sa nu insemne doar vorbe si energie irosite este aceea ca participantii la discutie sa vorbeasca aceeasi limba. Iar pe aceasta o (re)cunosc, dar refuz sa o vorbesc -cu atat mai putin in asemenea context.
    Imi place sa cred ca am ceea ce numiti “cultura dezbaterii si a parerilor contrare” (ba chiar imi asum deseori rolul de avocat al diavolului -sau “cica contra”- de dragul unei sedinte de intretinere pentru neuroni). Dar exista subiecte care merita dezbatute. Si exista…ceea ce ati postat mai sus.
    Seara frumoasa, Monsieur:)

  41. Eu locuiesc in afara romaniei. Muncesc 10 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, in turism. Dar MUNCESC !!!, cand ajung acasa, am orgasm muscular cand ma asez in pat. In timpul zilei, uit ca mi-e sete si foame, si mananc pe fuga, din picioare de cele mai multe ori. Are dreptate cel care a scris mai sus, majoritatea romanilor sunt PUTORI ORDINARE !!!. Si eu puteam sa stau LEJER in romania, pe 13 milioane la o agentie de turism, sa ma joc toata ziua counter strike si sa vand 2-3 bilete de avion.
    Un mare HAI SICTIR celor care sunt obisnuiti sa ia bani doar frecand manganu` iar cand li se taie macaroana urla ca din gura de sarpe, ca nu mai au bani sa-si indoape burtoacele disgratioase.

  42. Ai dreptate nik. Duduia Voicu face parte din trioul damelor de succes altele decat Udrea si Anastase. Boagiu-Voicu-Timofte (Ioana de UNAp), alta doctora in stiinte militare. Pe aste doua din urma le-am tot vazut impreuna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.