Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > A fost odată un băiat…

A fost odată un băiat…

UPDATE: Toate conturile mele – blog, facebook, gmail, yahoo – au fost sparte recent. V-aş fi recunoscător să-mi semnalaţi pe mail-ul din contact dacă vă contactează cineva în numele meu. Doar pe cel de pe blog l-am recuperat până acum

…care muncea entuzist, din pasiune. Un băiat care producea ştiri, nu era obiectul lor. Un băiat care scria noaptea editoriale. Un băiat care se topea când îi apărea numele pe prima pagină. Un băiat care câştiga un pic mai mult (sau nu) decât chiria lunară. Un băiat care se bucura de fiecare clipă pe care o petrecea cu ai lui. Un băiat căruia nu-i răspundeau instantaneu toate mărimile zilei şi pe care-l căutau doar cei în necaz. Un băiat care petrecea nopţi întregi în strada Atena ca să fie singurul din presă care să dea, în ziarul de poimâine, ştirea, marea ştire. Un băiat care nu se oprea din scris până când lotrul nu înfunda puşcăria; uneori, nici după. Un băiat care se uita la primul telefon mobil ca la o navă spaţială. Un băiat care ştia pe dinafară sute de numere de telefon şi recunoştea instanteneu vocea de la celălalt capăt al firului. Un băiat care intra cu sfială în studioul tv. Mi-e tare dor de băiatul ăla…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

107 thoughts on “A fost odată un băiat…

  1. Asta se cheamă maturizare.Si fiecare om matur păstrează în inima lui un coltisor cu minunătii,la loc de cinste figurând amintirile dragi ale tineretii.

  2. Salut,

    Conturile ti-au fost sparte cel mai probabil de niste cretini… si stiu ca nu-i ceva nou ce-ti zic… da’ trebuia sa incep cumva. Ideea e ca e foarte usor sa spargi niste conturi, dar greu sa le recuperezi. Astfel, daca ai fi avut conturi platite de genul yahoo/facebook adica premium la ele, care costa destul de putin… 20-30 de dolari pe an, ai fi putut sa ti le recuperezi cu ajutorul cartii de credit.

    De asemenea si parola este foarte foarte importanta…. incearca sa nu folosesti cuvinte simple si parolele trebuie sa contina cat mai multe tipuri de caractere.

    De exemplu o parola de genu’ !-Victor2010CIUTACU! este sigura 100%. Si usor de retinut…. parola trebuie sa contina si semne de punctuatie, litere mici, mari, cifre. Ea poate fi de orice forma, atat timp cat le are pe toate.

    Have phun! (stiu ca se scrie fun… da’ phun vine de la phishing… o alta metoda de agatat fraierii pe net)

  3. daca primesc vreun mail in numele tau iti spun si cine l-a dat, de unde etc.
    Asta-i motivul pentru care nu o sa primeasca nimeni.
    A fost doar o sicana, sa te enerveze.
    Pacat ca n-ai pe nimeni priceput.

  4. Eu te urmaresc mereu ,chiar daca spui ca nu mai esti baiatul bun de altadata ….Cred ca te-ai saturat de invitatii tai ,de politicieni ,de minciunile si limbajul lor de lemn .Emisiunea cu Mircea Badea a fost o relaxare si o placere .Mai invita si tu ,alti oameni .Sunt atatia oameni in tara asta ,care au ceva de spus !Sunt oameni care au realizari deosebite ,oameni inteligenti, oameni care pot darui atat de multe .Cauta tineri inzestrati ,actori si medici care-si fac meseria greu ,femei de cariera ,mame care aucrescut multi copiii.Ne-am saturat de cei pe care-i vedem si care fac turul televiziunilor .Vin odata ,vin de doua ori si spun tot ce stiu .A treia oara este prea mult .Invita oamenii despre care am scris si -l vei gasi din nou pe baiatul de altadata . Si inca ceva !Voi doi ,tu si Badea ,ati speriat-o pe ALINA MUNGIU ,care imediat dupa mitingul vostru s-a gandit sa treaca la masuri urgente ,formand Partida Civica [ ceva ca la ’48].A simtit ca-i acaparati ,,poporul” si a actionat ,cerand civililor vigilenta la faptele de coruptie .A anuntat la Realitatea ca noi ,poporul putem eradica coruptia ,avertizand si informand DNA .Vom deveni cu totii un popor de informatori sau mai stii un fel de tribunal al poporului .Grava eroare pentru un grup elitist ,care ar trebui sa stie ca intr-un stat democratic ,membru al UE ,ar trebui sa functioneze institutiile statului si totul ar fi normal .

  5. Draga Victor, o “geniala” colega de facultate, dupa prima experienta de sex din viata ei , s-a imbatat manga la un chef din regie si a emis cugetarea, ramasa de atunci epocala in anul nostru ‘ …eeeeee…. nu mai suntem noi fetele care am fost … “

  6. Buna seara d-le Ciutacu,

    Nu trebuie sa va fie dor-sunteti acelasi,numai ca incet,incet se acumuleaza experienta,profesionalismul,gandirea si maturitatea.”Stofa”din care v-a creat Dumnezeu ramane aceiasi,dar mai fina si trainica.

    Va doresc numai bine,cu acelasi respect,
    IoanaP

  7. Normal sa va fie dor.Viata se scurge insa,iar noi ne deplasam cu ea.E frumos sa te uiti in urma si sa-ti placa ce vezi.Schimbarea noastra nu este de fond,ramanem aceiasi,dar mai maturi,mai buni chiar.(majoritatea)Mie imi place ce vad si acum la dvs.

  8. sunt 100% convins ca e mana lui Basescu in problema conturilor sparte!!!! la serviciile pe care le controleaza sunt racolati foarte multi hackeri (cunosc cazul unui baiat care a spart un site guvernamental american (extensia .gov) si in loc sa-l pedepseasca l-au inrolat in serviciile de informatii!!!! ). In curand nenorocitii astia o sa controleze si o sa cenzureze si internetul! nici pe net nu ne vom mai putea exprima liber! Pentru TV au CNA pentru net au hackeri!! Oare pana unde o sa ajunga nemernicia acestor indivizi???

  9. Aminteste-ti de acel baiat cu drag si pastreaza-l in suflet, nu iti pot spune ca-l vei regasi in fiul tau, din pacate timpurile s-au schimbat atat de mult incat nici nu stiu daca este bine ca un astfel de baiat sa existe in zilele noastre(oriunde ar fi pe aceasta planeta).Eu o sa nasc intr-o luna si crede-ma ca imi pun zilnic intrebarea daca trebuie sa imi invat copilul sa fie corect, bun, cinstit si sa invete bine la scoala pentru a reusi in viata, cand eu stiu foarte bine ca nu este asa……din pacate.

  10. Daca si stimabilei tale sotii ii este dor de “acel baiat” ,e cazul sa faci ceva…Noi, ceilalti, iti tinem pumnii de pe margine…Ganduri bune !

  11. Când am scris comentariul precedent nu era Update-ul… Poate vor “băeţii” neşte informaţii despre ăia care ia-ţi chemat la miting şi aţi zis că nu… sau poate vor să vă atribuie neşte treburi neşte chestii… “băeţii” lucrează!
    Sper să n-am io dreptate şi să fie opera unor hackeri de bine 😉

  12. Domnule Ciutacu,

    Am identificat la rotld.ro firma care va gazduieste blog-ul, am cautat pe forum-uri si am vazut ca au numeroase probleme de securitate.
    V-am trimis un mail in care va recomand cateva firme de gazduire.
    Ati facut cumva un Print Screen cu site-ul spart?
    Ce pusesera baietii acolo?

  13. Baiatul ala e baiatul care iti bucura serile cand ajungi acasa si care te tareste la concerte rock….baiatul ala o sa fie probabil baiatul tau….si tot asa povestea va merge mai departe.

  14. 1-privitor la spargerea conturilor…sa inteleg ca pe din astia ca mine, de se uita la emisiunile tale, s-au antrenat…mie mi s-au spart he-he-heee.traditiile ne sufoca.mai avem de carat la povara trecutului.gindul tau de a fi liber,de a trai intr-o lume cinstita nu pune capat acestor suferinte.vorbele tale le cad greu unora,creindu-le tensiuni,dar nelargindu-le intelegerea.faptele lor sint simple,traditionale,intruparea invataturilor inscrise in ADN-ul lor.poate este vreo completare la cele zece porunci:<>.ori li se arata ca “pericolul e iminent,ca starea lor nturala de totalitarism genetic degradat, cere o mutatie.daca gindurile lor nu poit interfera cu ale noastre,ei “opereaza”dupa metode depasite.natura creeaza indivizi unici,inteligenti,pe cind ei, au adus o singura matrita si asta luata de la casare.ei sint suma totala a trecutului lor,asta nedindu-ne nici o garantie despre directia de viitor
    2-era pe cind nu s-a zarit,/azi ,il vedem si nu e.in continuare,tot eminescu ne scoate din incurcatura: ce-ti pasa tie chip de lut,de-oi fi eu sau altul…vreme trece,vreme vine,ce e scris si pt noi, bucurosi le-om duce toate,/de e pace de-i(doamne fereste) raz-boy.
    3-succes si nu uita, omul a trait mereu in speranta si ca sa fiu 8-mista ,probabil va muri in speranta…

  15. Personal, cand ajung in asemenea puncte sentimentale, fac o pauza, un pas indarat si scot repede o foaie de hartie : notez argumentele pro si contra care ma fac sa merg inainte. Ori de cate ori argumentele contra au fost am multe, am schimbat macazul. Simplu. Functioneaza, daca nu esti insurubat intr-un scaun, de o idee si daca stii sa te reinventezi. Regrete ? O mie, dar nici unul care sa ma faca sa bat pasul pe loc. Viata e scurta, mai bine o traim decat sa ne jeluim. “In viata omului sunt 3 evenimente importante : nasterea, vietuirea si moartea. Nu simte cand se naste, sufera ca trebuie sa moara si uita sa traiasca” – spunea un frantuz dat naibii. Tu la care nivel astral paralel te-ai oprit acum ? 🙂

  16. … Si un PS la cele scrise de tine , Victore, si de mine mai sus …:
    Spui ca ti-e dor de baiatul ala ; nu are de ce sa-ti fie dor si asta pt. binele lui o spun … !
    Daca , totusi , el (sau altii similari lui) mai exista , atunci iti spun cu siguranta ca el (ei) este foarte trist , scarbit , resmnat si SINGUR . Oameni ca el ajung , in Romania , sa constate ca si-au sacrificat intreaga viata pt. un crez , pt. o idee , pt. lucruri bine si corect facute DAR NEAPRECIATE DE NIMENI (sau de f.putini si , oricum , departe de ADEVARATA LOR VALOARE) , practic realizeaza ca viata a trecut inutil pe langa ei … Constata ca , fie n-au familie , fie au una departe de ce si-ar fi dorit , o situatie materiala mult sub-medie , bucurii si satisfactii personale “zero” , si culmea , chiar si cele profesionale (carora si-a dedicat toata sau o buna parte a vietii) realizeaza ca au o valoare “NULA” , in contextul Romaniei de azi .

    Deci , ca o concluzie , daca ti-a fost drag acel baiat (si alti ca el) , PT. BINELE LUI , doreste-ti si bucura-te ca el (ei) sa nu mai existe , asa cum l-ai stiut , IN ACTUALA ROMANIE , altfel ar fi dramatic pt. el (ei) !!! 🙁 Sau doreste-ti ca el sa fi ramas asa cum il stiai dar sa fi parasit demult aceste meleaguri , spre alte orizonturi unde oameni ca el sunt apreciati just , la adevarata lor valoare! 🙂

  17. Baiatul acela a fost fericit, mult mai fericit decat ne-am putea astepta in Romania de azi. Oare ii pare rau ca a crescut mare?

  18. Parolele pot fi sparte daca cineva are acces la PC-ul tau. Asta e simplu: un troian sau un keylogger daca n-ai un antivirus bun. Sau, ar mai fi o cale din domeniul “Teoria Conspiratiei”. Tot ce tastezi trece pe la ISP-ul tau care te monitorizeaza mina in mina cu SRI. Uita-te cind ai timp la filmul “The Listening”

  19. Cred ca s-a petrecut cindva vineri noaptea si se cauta crearea unei “harti” cu asa zisi informatori, obtinerea de adrese de mail si eventual o arhiva de mailuri si conversatii pe mess. Atacul vine foarte probabil din zona PDL ca acolo sunt grobieni care lasa urme, baietii din servicii sunt mult mai subtili si nu ai fi aflat.
    Take care!

  20. conturile mentionate nu se pot sparge oricat de hacker ar fi. Nu deschide programe dubioase, nu naviga pe pagini dubioase si update mereu la antivirus. my 2 cents

  21. Salut. Incearca sa iti recuperezi parola de la Yahoo folosind formularul de recuperare parola. Daca nu merge, da-le un mail la suport utilizatori si cere-le sa anuleze contul respectiv.

  22. Badea a fost formidabil cum a prezentat magaria facuta conturilor D-lui Ciutacu. Da, in Romania de azi totul este banalizat, totul devine ‘fapt divers’mai ales daca omul nu este apropiat de Putere. Dar poate ca si asa se intampla ceea ce s-a intamplat. Cum ne-am putea feri de asemenea evenimente nefericite? Chiar nu stiu!

  23. “Toate conturile mele – blog, facebook, gmail, yahoo – au fost sparte recent”
    TOATE at the same time??? Eu cred ca javrele SRI iti accesau conturile de mult si doar azi ti-au dat “lovitura” schimbandu-ti password-urile de la ele… sau poate ca aveai acelasi password pentru toate conturile???

    E infect. E mizerabil ca in Romania statul pe bani contribuabilului violeaza libertatea cetateanului.
    In decembrie 89 i-am avut in mana. Trebuiau toti vanturati si maturat CCul cu iliescu si ceilalti securisti. Nu am facut-o. Oare suntem suficient de destepti ACUM sa scapam de jigodiile securistoide care ne paraziteaza?
    Oare vom fi in stare sa ii judecam pentru faptele lor? Lista mea de ticalosi de la mare la mic incepe asa:
    George Cristian Maior
    Basescu Traian
    Boc Emil
    Iliescu Ion
    Talpes
    Ion Rus
    … undeva mai la coada cacademicianul Augustin Buzura. Io pe asta l-as pune la un test poligraf si l-as intreba asa: ATI AVUT VREO IMPLICARE IN MOARTEA SECURISTULUI CARE V-A RECRUTAT CA SI INFORMATOR AL SECURITATII? … cum isi curata unii “dosarele”… de martori incomozi….

  24. Este bine ca acel baiat inca exista in amintiri. De o noutate sau o schimbare de peisaj avem nevoie toti,din cand in cand. Amintiri cu entuziasm “tanar”,naivitate,lipsa de cunoastere par uneori calde ca un basm de Andersen,citit langa o soba cu o ciocolata calda in mana, in comparatie cu lupta continua din viata matura si toate neplacerile si chinurile aferente.

  25. Baiatul de care va aduceti aminte cu atata nostalgie, nu o sa dispara niciodata din sufletul dvs. v-ati maturizat odata cu trecerea anilor si uitati-va un pic in spate aveti o minunatie de baiat, care are atata nevoie de sfaturile si invataturile tale si de care vei fi foarte mandru peste ani, cand isi v-a depasi tatal cat despre emisiunea de vineri foarte tare si da Badea, nu mai e acel zxanatec care prezenta matinalul cu Teo acu cativa ani, s-a maturizat si el desi nu foarte mult ca vad ca nu face pasul cu superbitatea aia de fata(Bruma) si da mi-au placut la nebunie pantofii lui maro. o saptamana cat mai usoara.dana

  26. Faza e asa. Nu mai folosi yahoo mess/mail decit for fun, nu personal.
    E foarte nesigur si relativ simplu de spart. Apoi dupa ce a fost spart e aproape imposibil sa recuperezi identitatea inapoi. EU am patit asa cu mai multe adrese de email la yahoo.

    Daca totusi vrei yahoo, cumpara orice de la yahoo ca sa folosesti cardul, pt ca e cel mai sigur mod sa-ti recuperezi identiatea.

    Dar altfel te spaftuiesc sa folosesti emailul de la site (exemplu [email protected]), cu parole diferite la yahoo, mail si blog, pt ca daca a aflat cineva parola de la yahoo e probabilitatea f mare sa fie aceeasi si la alte contrui ale tale.

    Iar ca si messenger, msn e mai sigur dar mai prost ca si serviciu, insa e compatibil cu yahoo. adica poti adauga prieteni de pe yahoo pe contul de msn.

    Iasari mult mai sigur e mailul de la gmail.

    De principiu la email si la mess de la yahoo poti renunta si nu-l mai folosi personal.

    Oricum, domeniul ciutacu.ro sigur nu ti-l mai poate lua nimeni si poti oricand sa iti iei parola inapoi.

    Trist dar adevarat, insa separat de teoria conspiratiei, furtul de identitate e o ocupatie generala, facuta adesea de softuri, fara a lua in calcul identitatea effectiva a persoanei.

    Interesul final este partea financiara, si nu o razbunare personala. Adica se da spam de pe emailul tau, sau in cel mai fericit caz, se cumpara diverse chestii in numele tau

    Succes.

  27. Cita melancolie degaja postul tau…Asa am fost toti in felul sau. Am plecat cum se spune de jos…Alta virsta ale sarcini…Oricum nu e cazul.

  28. Felicitari, Victor. Esti un VIP pentru portocalii, dovada spargerile informatice si recenta manipulare cu mutarea ta la Realitatea. Sunt sigur ca te numeri printre cei 28 de jurnalisti ( SRS dixit ) aflati sub supraveghere speciala. Ti-as jigni inteligenta daca ti-as spune sa ai grija ce vorbesti la telefon ; iti propun insa, dupa modelul patentat odata de un amiral italian, sa-ti termini toate conversatiile telefonice cu o injuratura neaosa, mentionand ca este pentru cei de la serviciile secrete.

  29. Hahaha! Securistii lu’ Base s-au apucat de scobit prin vietile oamenilor?! S-a deschis casa de productie porno cu amatori de la Cotroceni? P-asta n-o facuse inca locatarul abuziv d-acolo, intr-adevar are imaginatie cam cat orice zdreanta batrana, frustrata ca nu mai simte nimic si toata lumea o baga fix acolo unde n-ar vrea ea 🙂 … Uite ca si Elena lu’ Base are fix aceleasi obsesii ca si Elena lu’ Ceausescu: cine cu cine copuleaza, in ce mod si la ce ora. Cine sunt acum cripto-comunistii, securistii de formatie stalinista si militienii?!

  30. Pe cine ai suparat de ti-a spart conturile?Victor Ciutacu recunoaste ca imbatranesti si cazi in capcana varstei.Alta explicatie nu am pentru ceea ce ai scris. 🙂 Eu ,in week-end ,am privit amuzata zbaterile pdl-ului care viseaza refacerea aliantei DA,din punctul meu de vedere ar trebui sa ramana doar 2 partide:PNL si PSD;pdl-ul nu stiu ce ce mentalitate are,ca nimeni nu mai intelege nimic.Oricum pasarea malai viseaza.Probabil,pe viitor,pdl-ul va fi absorbit de PNL,cu anumite restrictii pentru anumite personaje de acolo.Crin Antonescu sper sa aiba suficienta minte sa nu le ofere indivizilor de la pdl un partid in crestere in conditiile in care ,in perioada urmatoare ,pdl-ul se va topi usor ,la masurile pe care vrea sa le ia.Indarjirea tembela de a face cum ii taie capul nu duce decat la erodarea in increderea populatiei.Cat despre PSD,ei,saracii,nu se trag din comunisti,se trag din fete mari si atat.Si incerc sa nu dau crezare zvonurilor din teritoriu in legatura cu Ponta.

  31. Apropo de inocenta pierduta … nu ???
    Cum poti sa ramai UN OM cand in jurul tau sunt numai gunoaie ???
    Trebuie sa-ti pui ” scutul ” si sa iesi in lume …

    Off topic : Am auzit de nepotul lui Boc , E HOT DE MASINI …
    E bun de parlamentar . Poate il pune unchiuletul la Finante , sa fie hot cu inalta calificare …

    ORIBILA TARA !!!…

  32. Banuiesc ca este mana serviciilor pentru ca nu a fost sparta doar o parola ci aproape toate pe care le utilizati.
    Sper ca nu aveati o singura parola pentru toate conturile.
    Este clar ca ii deranjati foarte mult pe cei de la putere.
    Am citit ieri pe Facebook anuntul dumneavoastra si l-am auzit si pe Mircea in emisiunea “In gura presei”
    Daca este interventia serviciilor exista o singura rezolvare si anume sa incercati sa va faceti cativa prieteni pe acolo. Cu siguranta sunt si oameni normai in servicii.
    Daca este doar un “admirator” o metoda de aparare ar fi aceea sa va schimbati zilnic parolele.
    Contul din Yahoo il puteti recupera din recuperare parola cu raspunsul la intrebarile speciale.
    Cu respect
    Theodora M

  33. Mi-ar placea sa vad asemenea baieti si fete in media din Romania. Alta ar fi tara asta, daca toti am avea atitudinea acelui baiat.

  34. Offtopic: Verifica-ti sistemul, cel mai probabil ai instalat un keylogger (un keylogger este http://en.wikipedia.org/wiki/Keystroke_logging) In cazul (foarte probabil) in care antivirusul nu il gaseste, reinstaleaza Windows formatand in prealabil partitia pe care ai instalat sistemul de operare.
    Pentru instalarea unui keylogger omul probabil a avut acces la calculatorul tau fie direct (un depanator sau ceva) fie indirect (ai primit e-mail sau orice alt fel de mesaj cu trimitere la un link, in urma caruia prin simpla accesare a acelei adrese s-a instalat automat). Spor la rupt capete.

  35. …primul pas e facut: ti-e dor de-acel baiat! Mi-e teama ca la slujba n-o sa-l mai gasesti in veci. Cauta-l acasa, e ascuns pe undeva, dupa vreun dulap, prin vreo debara… S-a jucat de-a v-ati-ascunselea cu tine cu ani in urma, iar tu, preocupat, probabil, de altele decat joaca, ai uitat sa-l cauti. Poate nu e prea tarziu…

  36. Cand ne mai tranteste viata ,ne este dor de noi copii,noi tineri cu griji mai putine,cand poate isi faceau altii griji pentru noi si viata avea mult mai multe clipe senine.M-a emotionat articolul tau…daca ti-l amintesti pe acel baiat ,barbatul cu lumea pe umeri care ai devenit merita cu atat mai mult stima noastra.Poate ca multi abia azi au vazut un Victor Ciutacu sensibil si genial…

  37. ce frumos spus.. e tonifiant sa constat ca mai sunt oamani atat de pasionati de ceea ce fac

  38. ipoteza: rds&rcs datorii la stat si probleme cu cablurile trase prin pomi => costuri imense; rezolvare: post nou de news pentru guvernul basescu in frunte cu radu morar (80% din tv-uri din ro -> rds) => 6 luni stergerea imaginii lui base => ati cam pus-o
    pacat ca mihai gadea nu a dat pe ‘forumul emisiunii aceasta stire’, aaaa de fapt si voi sunteti prieteni cu rds&rcs, de fapt aia care au plecat de la voi sunt pe bune, sau ii ajutati sa-si faca postul???. s-ar putea sa nu se mai uite nimeni la voi incepand din martie 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.