Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Ce-a căutat neamțu-n discurs la Craiova

Ce-a căutat neamțu-n discurs la Craiova

Habar n-am de teoria comunicării politice. Dar ceva practică zic că am. Și, pe deasupra, ochi și urechi, plus olecuță de creier în scăfârlie. Așa că o să scriu câteva idei, strict pe partea de comunicare, despre lansarea de la Craiova a lui Ponta.

schimbare

– Lungul speech, radial, a fost dezvoltarea punctului-cheie: antiteza simbolică dintre ziditor și dărâmător. El e cel care vrea să (re)construiască tot ce a dărâmat ăla, să astupe găurile, inclusiv cele dintre oameni. Are nevoie de voturi să aducă pacea.

– De ce nu și-a amânat lansarea candidaturii pe motiv de inundații devastatoare și de coduri multicolore? Tocmai d-aia! Fiindcă, dincolo de dramele crunte ale oamenilor, comunicațional și politic, viața i-a dat premierului prilejul să fie el cel care face politică abia după ce rezolvă administrativ problemele semenilor săi.

– De ce a făcut referiri – deocamdată tangențiale și aparent necontondente – la etnia și confesiunea prezumtivului său contracandidat în turul doi? Fiindcă în alegeri se joacă și pe vulnerabilitățile adversarului. Iar Iohannis e și neamț, și luteran. Și vrea să fie președintele unui popor majoritar și naționalist, și ortodox.

Mi se pare genial ca unui tip nespectaculos ca Ponta, care tocmai pe latura asta și-a construit și coordonat campania de imagine, i se reproșează că n-a fost spectaculos nici măcar în discursul de lansare a candidaturii la președinție. Altfel, abia aștept discursul spectaculos și însuflețitor al lui Iohannis. Dacă nu s-o îmbolnăvi între timp…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

28 thoughts on “Ce-a căutat neamțu-n discurs la Craiova

  1. Eu sper să se îmbolnăvească… Și după aia abia să-i vedem pe Victoraș și pe Bogdan Teodorescu. Plus încă doi-trei, ca la Familiada, dar cu Crin singur, ca să fie spectacolul complet.
    👿

  2. @dan gerosu: da. m-a cumparat Ghita; pentru Ponta. stiu discursul asta, incearca ceva nou

  3. Oare o sa pomeneasca in vreun discurs si realizarile marete ale edilului de la 3 (cum ar fi “plantarea” de dale intre copaci, imprejmuirea blocurilor cu garduri de sarma, inalte de 2 m, locuri de joaca inchise cu lacat la ora 10.41 dimineta sau “bagate” in reamenajare fix in vacanta de vara)?! Si cand ma gandesc ca pe 9.12.2012 m-am deplasat sa votez si pe 12 am nascut…

  4. nu reusesc sa inteleg aceasta divizare dusa la extrem intre cei care comenteaza. aproape toti cei care scriu sunt ori sunt “basisti” ori “anti-basisti”. Pentru ei nu exista cale de mijloc.
    Propun un experiment. Fiecare tabara sa gaseasca/numeasca 10 puncte tari/calitati ale adversarului (cel din tabara adversa). Si ca sa nominalizam, Ponta vs Basescu.

  5. @Eduard, incerci sa-ti faci loc, “cale de mijloc” pentru crestin-liberalism ? 😀

  6. @Cristian: sintagma “crestin liberala”, in opinia mea, este o tampenie ca sa nu mai zic ca al meu creiers spune ca este si ilogica, o contradictie. Ori esti crestin ori esti liberal.

    Tu ce gandesti despre asta ?
    Ma uit la Ponta si vad miting de sustinere a oricarui penal dovedit de justitie.
    Ma uit la Antonescu si vad forma fara fond.
    Ma uit la Iohanis si vad un administrator bun (aici am o nota de subiectivism, eu locuind in Sibiu), dar omul politic lipseste cu desavarsire.

  7. @Eduard, eu gandesc ca am gandit bine de prima data. 😀
    Este momentul ca toti sibienii sa apara in public si sa-l sustina pe Klaus. 🙂
    Asta in loc de altceva caci, sincer sa fiu, eu si ascum suspin dupa violet. 😀

  8. @Cristian: eu nu vad omul politic Iohanis. Vad primarul, pot sa il vad ca premier, dar nu vad politicianul Iohanis.
    Dincolo de petele negre pe care le au, Ponta si Basescu, sunt politicieni.

    Din pacate, dreapta nu are in acest moment un candidat vandabil.
    Din pacate, stanga, in acest moment, ne propune un Ponta mult prea necopt pentru aceasta pozitie. Un Ponta la 55 de ani va arata, mirosi cu totul altfel, in sens pozitiv.

  9. Discursul a fost foarte spectaculos. Cand vii din romania neolitica in care cotetele din chirpici ale bastinasilor sunt luate de ape romanie pe care tu Ponta o administrezi de 2 ani printr-un pact de coabitare cu ,,tiranul,, si psd-eul tau de vre-o 20 ani si aburesti lumea cum ai sa transformi tu tara in raiul pe pamant…….da e un discurs foarte spectaculos….da halatul cat e halatul?,,

  10. “Hohenzollern dynasty; The Swabian line remained Catholic at the Reformation and ruled in Romania until 1947” …deci n-ar fi the 1st one.

    Nenea Vali Stan-laptop il da chiar castigator, insa nu vrea sa spuie de ce..cica secret

  11. Maria ,din sectorul 3 ,te invit sa vezi dezastrul din sectorul 6 si atunci o sa il apreciezi pe Negoita ca pe un primar care face ceva. Uita-te putin prin sect 6 si pe urma mai vb. Sarut mâna.

  12. Pe Iohanis l-au bagat doar ca sa le ia banii si ungurilor care tot spera si spera… dar cand oare-si vor da seama ca au cam luat-o la cioc si Transilvania sta foarte bine unde e si-a fost dintotdeauna. Daca chiar voiau sa le-o dea faceau ca-n Ucraina… cum a trecut deja un sfert de secol si nimic… doar stegulete, imnuri si fantezii cu tinuturi imaginare… slabe sanse sa se mai schimbe ceva mai ales ca acum totul este sub control absolut si chiar n-are rost o schimbare ca aia in interiorul UE. Asta ca o paranteza la ideea principala cu mitul neamtului o baga si p-asta cu neamtul stii… Mercedes, Audi… Iohanis. Pot sa fac si eu treaba mare?

  13. “Oamenii” lucreaza in draci si peste citva timp Iohanis va fi declarat incompatibil cu functia de presedinte si se va schimba “modificarea”,adica Predoiu trece in postura de candidat.Si uite asa PDL-ul s-a “spalat” de toate zoaiele strinse in acesti ani de domnie basista iar PNL s-a “autosinucis” politic.Traiasca “cretinul” de Antonescu !

  14. Se pare ca sunt multi care vor ca presedintele sa fie Roman si ortodox si nu sunt stransi doar in electoratul PSD.

    Afirmatiile lui Ponta la adresa etniei si religiei lui Johannis nu sunt necontondente. Ba dimpotriva, ele aduc subiectul in prim planul celor carora nu le plac aceste “defecte” ale lui Johannis si vor deveni contondente daca si cand Johannis va fi nonimalizat sa candideze la Presedentie din partea PNL.

    Deocamdata problema lui Ponta este ca inca nu stie cu cine se bate; critica lui nu are cum sa fie focusata, pentru ca dreapta inca orbecaie cu Johannis, Predoiu, MRU, Diaconescu, etc, oameni pe care trebuie sa-i “atinga” in fiecare discurs. In plus, Ponta mai trebuie sa loveasca in Basescu si Udrea.

  15. Ce face acum Ponta cand vede cum a incalcat Constitutia in numirea consilierilor de la Curtea de Conturi?
    A se vedea Decizia nr 44/2014 a Curtii Constitutionale.
    Dca va continua asa, mai iese la …..vara presedinte. Culmea e ca fusese informat, dar…..

  16. @Legiuitor: p-asta n-am vazut-o-n discurs, da’ o avea vreo legatura secreta cu povestea, nu stiu 🙂 habar n-am ce face. da’ pot sa intuiesc. ce-a facut si Boc. adica nimic. si, daca ma intrebi pe mine, nu asta-i marele lui obstacol in drumul spre Cotroceni

  17. Modelul romanesc al suspendarii presedintelui este exportat cu succes chiar pe taramul oamenilor liberi si curajosi. Dreapta americana a copiat modelul socialist din Romania si vrea sa-l suspende pe Obama.

    Curat lovitura de stat, Coane Fanica. 😀 Sa vedeti ce-or sa aiba aia de tras cu Monica Macovei si Cristian Preda.

  18. N-am vazut discursul lui Ponta.Imi da senzatia de om plictisit in tot ce face.Mai ales in ultima vreme.La prezidentiale,putina lume va merge la vot.In primul tur,,daca vor fi multi candidati,s-ar putea sa se lase cu muuuuuuuuulte surprize.Macar Ponta are garantia ca ,datorita partidului,intra in turul 2.

  19. In loc de acel discurs putea la fel de bine sa citeasca “Capra cu trei iezi” sau sa povestesca aventurile doctoritei Plusica, pentru ca tot acelasi numar de voturi il va avea.

    Adica se stie deja cate voturi va avea Ponta, necunoscuta e cate voturi va reusi sa stranga Iohannis.

    Teoretic Iohannis poate atrage de partea sa multi nehotarati si ar avea asigurate si voturile maghiarilor si a altor minoritati. Si cu aceste voturi ar castiga.

    Practic insa, dupa cum au decurs lucrurile in ultimele saptamani, nu va reusi sa aduca la vot nici macar pe toti membrii PNL.

  20. In fieful psd ist inundatiile is fara numar… Judetele afectate sunt fiecare in sine un fief psd ist… Au renuntat la barca si pompieri (va dati seama ce efort incomensurabil pentru tarisoara asta) dar nu au putut renunta la mici si la bere… Va spun din surse sigure se organizeaza manifestari cu mici si bere la greu in timpul inundatiilor. Indiguirile au fost pe hartie si azi platesc oameni… Hai sa vedem ce culoare politica au prefecti si presedinti de cj in judetele afectate? Are rost? Despre asta nu a tipat prezodentiabilul in timpul discursului? Nu ca era prea ocupat cu etnia lui iohannis care in mintea lui de politruc provoaca mai multe daune ca inundatiile! Oricine ar incerca sa sustina ca era normal si ca nu putea amana lansarea candidaturi ori e politruc ori e rau dus de acasa cu barca trasa de pompieri… Am mai vazut azi o abordare la fel de jegoasa a JN cu privinta la amanarea vizitei ministrului de externe german care desi invitat de corlatean la sibiu si a amanat vizita desi e social-democrat ca sa nu interpreteze lumea ca l sprijina pe johannis, toate aceste jeguri putea fi date doar din surse neoficiale bineinteles 🙂

  21. @fvr: o sa-ti mai apara comentariile pe blogul asta cand o sa termini cu propaganda
    P.S. nu ma emotioneaza nici lamentarile tale, nici amenintarile cu pierdutul telespectatorului. am pierdut eu de ordinul sutei de mii la mutarea de la A3 la RTV, chiar nu tremur

  22. personal cred ca ii trebuia lui ponta candidatura cum ii trebuie cainelui puricii.din pacate si “stanga”si “dreapta”sunt la fel de lipsite de credibilitate,idei si candidati.poate ca ponta si-o dori sa fie presedinte dar nu acum si pare ca este impins impotriva vointei sale spre o candidatura pe care in mod clar nu si-o doreste.pe cealalta parte se bat niste necunoscuti cu pretentii de lideri politici,la fel de inepti si nesarati cu totii.si cu totii COMPLICI ai demisului.ce poate comunica predoiu,dincolo de faptul ca are nevoie de un logoped?sau mru? este doar un inchipuit care cauta sa iasa in evidenta.cu ce?inafara de ratoiala la batranii care nu isi dezapezeau casele si achizitionarea pe banii romanilor a tot felul de fleacuri scumpe?diaconescu?ce poti spune despre un tip cam isteric si mai tavalit decat o prostituata de port.cine ar mai fi?macovei…MACOOVEI?si bineinteles iohannis!”neamt”!”serios”!”personaj credibil”!si bineintele rasuflatul argument “bun gospodar”!pana la urma daca marele licurici nu inmaneaza personal cuca de domnie,ramane doar o chestiune de cifre.cine va convinge mai multi romani sa iasa la vot si sa ii acorde votul.deocamdata astia de se vor progresisti se cam caftesc intre ei.vorba urmasului paleolog “se bat calicii pe cazanul gol”…

  23. E mai mult decat ridicol ce incearca Ponta. A avut timp mai bine de doi ani sa ne convinga ca merita sa fie votat, iar pe mine nu m-a convins. Ponta mi se pare un fel de Basescu mai tanar. Ce treaba are etnia sau religia? Pe cine pacaleste el cu asta. Daca esti bun si iti faci treaba iti meriti locul, religia nu are cum sa te ajute aici. Ar trebui sa ii fie jena cu un astfel de discurs. Dupa 2 ani la conducerea Guvernului rezultatele sunt f f proaste. Usor usor incet sa cred ca e nu numai incompetent dar si rau voitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.