După ce l-au făcut damblagiu și securist, când nu se dădea dus de la Palatul Victoria, pesediștii îl împing acum pe Sorin Grindeanu la ANCOM, pe 10.000 euro/lună leafă. Nu e nici prima, nici ultima reevaluare, dar e o confirmare a unui adevăr crunt. Liderii noștri politici, indiferent de culoarea lor doctrinară, au o imensă problemă: sunt profund incapabili să performeze în mediul privat. Într-un capitalism pe bune, nu în mediul de cumetrie românesc, nu și-ar justifica nici măcar un salariu mediu pe economie. Fiindcă, practic, nu știu să facă nimic. Chiar și când produc bani în afara calităților oficiale de la stat, li se întâmplă exclusiv datorită influenței/relațiilor lor. Generate tot de pozițiile lor în ierarhia statală. Marele disident din PSD, lucrător de când a deschis ochii numai la stat, a simțit pe pielea lui, după ce a fost gonit din paradis, cum e să fii pe cont propriu. Faliment personal și de familie scria pe el dacă se mai încăpățâna. Așa că și-a băgat benevol (sau la o sugestie binevoitoare a Sistemului a cărui parte e) capul în laț și a venit după mâncare la stăpân. Nu e nici primul, nici ultimul. Dați-mi voi exemple de președinți de partide, foști sau actuali, care să fi făcut în trecut – ca obiect principal de activitate – altceva în afară de politică. Când va exista măcar un astfel de om, atunci subiectele de dezbatere publică s-ar putea să devieze, un pic, cât s-o putea, în afara clasicului areal pensii/lefuri bugetari. Pentru că nu poți construi capitalismul pe baze și cu mentalități bugetare. Până atunci, însă, long live punctul de pensie și salariul minim pe economie!
Logic, urmeaza ponta!
nici măcar nu m-aș mira
domnu’ presedinte a facut meditatii!
nu cred ca-i 10000 euro/luna
eu sunt convins
aștept cu mare interes să văd cum psd-iștii care au votat moțiunea de cenzură împotriva dl Grindeanu o să-l voteze ca șef ANCOM.
psd-iștii sunt niște penibili!
Acu 1 an am avut o gramada de ministrii veniti din mediul privat si era o problema cu ei pentru ca “sunt oamenii multinationalelor”. Pana la urma atunci cand nu faci politica e bine sau nu e bine sa lucrezi in privat ? Sau reevaluarea se aplica in toate domeniile inclusiv in presa?
Sunt unii baieti (destepti) care de ani buni stau cu buzunarul larg deschis la partea de jos a tevii prin care curg bani publici. Si sunt din toate partidele. Atunci cand se schimba partidele sunt aceleasi critici doar directionate catre alti oameni.
Ce este si mai grav este ca pe langa astia pe care-i vedem mai des (guvern, parlament, etc.) s-au format liniile 2, 3, 4, etc din administratia guvernamentala si locala care ar trebui sa fie niste profesionisti darde fapt sunt niste incompetenti corupti care fura cum pot, de pe unde pot si cat pot, ba chiar si mai mult de atat.
Toti dam vina pe ministri si guvern ca nu fac autostrazi, dar de fapt problema este mult mai grava: sunt cei de sub ministri si din diversele companii nationale, care sunt nevazuti si a caror singur obiectiv este sa fure ceea ce sunt platiti sa pazeasca si sa dezvolte.
In sfarsit nu pot sa nu mi-o amintesc pe Rodica Stanoiu (atat de mult hulita in timpul mandatului sau) care a spus despre “afinitatile transpartinice” care s-au format si care transcend alternanta la guvernare sau micile razboaie intra- sau inter-partinice. Intotdeauna oameni ca Dragnea, Basescu, Tariceanu vor putea cumpara favoruri oferind in schimb ceva ce nu este al lor. Si se mai mira ca-i cauta DNA-ul si se mai plang ca sunt persecutati politic.
Am vazut ca deficitul bugetar a fost de 4.1% pe trimestrul 2 dupa ce pe trimestrul 1 a fost 3.6%. Poate PSD-ul are bunavointa sa ne explice si noua cum a reusit performanta, ce-a facut cu banii (ca-n investitii nu se vede) si ce are de gand sa faca sa micsoreze deficitul.
Sa spuna Dragnea, care stie cel mai bine programul, cum s-a putut intampla asa ceva. Nu ca ar fi surprinzator, nu ca Johannis nu l-a avertizat la numirea guvernului Grindeanu, etc.