Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Vorbele grele ale Sintezei zilei de astăzi

Vorbele grele ale Sintezei zilei de astăzi

In aceasta seara, prin exceptie, pentru a doua oara intr-un an si jumatate, nu voi ajunge la propria-mi emisiune. Data trecuta, m-am dus la TVR, sa ma faca Basescu bou (“ochi mari si umezi”) intru satisfactia khmerilor portocalii. Atunci mi-a tinut Mircea Badea locul si s-a intretinut cu Zsolt Nagy. Astazi, insa, voi lasa “Vorbe grele” (unde voi fi suplinit, pe rand, de colegii mei, carora le multumesc in avans) pentru “Sinteza zilei”. Pentru ca, incepand cu 21:30, producem o editie speciala. De ce? Asta ar fi un motiv. Ar mai fi, dupa capul meu, asta si – de ce nu? – asta. Da’ cred ca ne descurcam, ca suntem baieti mari…

Fiindca tot mor unii din orezaria cu deontologi de grija ratingului pe care-l fac, va mai dau un tabel, cel de aseara. Cu amendamentul ca, atat timp cat sunt in studioul “Sintezei zilei”, am ambitia sa nu ne bata Realitatea, indiferent cine e pe post, nici macar pe un sfert de ora. Saptamana asta, i-am executat trei zile consecutiv, sfert cu sfert. Azi e a patra …

UPDATE. Scriptul emisiunii al gasiti aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

70 thoughts on “Vorbele grele ale Sintezei zilei de astăzi

  1. n-am urmarit emisiunea da am citit scriptu si in concluzie ma intreb oare cum ar mai fi reactionat jurnalistul Ciutacu in cazul in care ar fi fost ferm convins de vinovatia lui Piturca? acolo in emisiune, langa ceilalti care n-ar fi stiut mai nimic si nu se puteau lega decat de stupizenia celor intamplate.
    sa fi fost pus asa intr-o situatie de dualism etic.

  2. Sigur ca nea piti a incercat si el sa-l ajute pe gigi, s-a bagat in rahat fara sa gandeasca prea mult, iar acum trage ponoasele in stil stalinist, stil deja incetatenit pe plaiurile noastre,mai ales ca mai e un picut si incepe campania electorala, legal cel putin, ca in practica…Cum dracu’ o fi aia ca procurorii salta omu’ din zona nimanui, sa ma tai daca pricep, saracu’ haissam n-a avut norocu’ asta, el s-a furisat printre ovine…

  3. …emisunea a fost buna Victore. de la un timp, indiferent de ce spune ratingul, Sinteza zilei este mai rar ceea ce era. cred ca ii lipseste un “domn’ Paler”, iar uneori miraile, enervarile, ironiile lui Gadea sunt stereotipii (sa stii ca gadea este unul din ziaristii ce-mi sunt dragi – asta nu inseamna ca nu pot sa ii spun ce nu-mi place). Domnu Cristoiu parea obosit, rareori mai are suflu sa comenteze, ii lipseste maretia lui domn’ paler care sa-l provoace, care sa ridice stacheta. Chiar daca “sinteza zilei” ramane in topul preferintelor mele, ea nu mai este ce era. Uneori este facila, ai senzatia ca domnu Gadea o umple cu tot felul de topuri care nu au nimic cu “ziua” in discutie, uneori topurile alea nici macar nu sunt amuzante – ba as spune ca par a fii umplutura pentru ca cei de la documentare si producatorul emisunii se pricep mai bine la youtube, decat la ce se “intampla” pe afara. Adevarul este ca uneori ai senzatia ca cei care particpa la Sinteza zilei sunt prea obositi si particpa la o corvoada de care vor sa scape repede. Eu as privii dformatul acela mai cu grija si as reface formatul.L-as face mai de “actualitate”, mai la zi, iar pe cei din studio i-as ajuta sa nu para obositi sau ca sunt supusi unei corvoade. Victore, nici emisunea ta nu e intodeauna “vorbe grele”. V-am criticat pentru ca va iubesc foarte mult si va apreciez. Emiunea la care ati particpat toti a fost buna, peste medie. N-ati pus o intrebare. de ce cei de la DNA nu l-au lasat pe Piturca sa treaca de vama si sa-l “salte” atunci. Nu era un gangster asteptat de o gasca de mafioti care l-ar fi facut sa dispara. puteau sa-l lase sa treaca de vama, sa-si ia omul bagajul, sa vorbeasca cu ziaristi, iar apoi sa-l “salte”. Nimeni nu si-a pus intrebarea asta. Ce logica a avut saltarea lui la scara avionului? Mi se pare de o stupiditate uluitoare. Voiau cei de la DNA spectacol-balci cu orice pret? Voiau circ mediatic international? Eu am senzatia ca DNA este mai preocupat de imagine si PR, decat de justitie? Ceea ce au facut nu are nici o logica.

    Numai bine.

  4. Pentru “ingenua” doamna de la Ministerul Muncii care spune ineczactitati in desele peregrinari la televiziuni:
    1. Presupunem, cu totii, ca un ministru a fost numit in aceasta functie ca,in calitate de invitat, sa apara zilnic (?) la televizor si sa ne informeze CORECT! Ei, as! Am constatat contrariul!
    2. Doamna nu stie ca TOTI pensionarii care au lucrat in sistem “acord global” castiga TOATE procesele, aceasta fiind practica instantelor din Bucuresti de mai bine de patru ani!
    3. Doamna nu stie ca TOTI pensionarii care au lucrat in grupele I si II castiga TOATE procesele in care solicita calcularea pensiei in functie de un stagiu de cotizare de 20, respectiv 25 de ani (exista si o decizie a Inaltei Curti in acest sens)!
    4. Doamna nu stie ca, in urma adoptarii legii nr. 223/2007, personalul navigant are pensii de serviciu mai mari decat cele ale magistratilor! 5. Doamna nu stie ca magistratii, nemultumiti de pensiile astronomice, se adreseaza si ei instantei, care, in mod colegial, le admite actiunile!
    7.In fine, doamna nu stie ca exista si categoria pensionarilor cu doua pensii, de la doua sectoare diferite: cu viza de flotant si cunostinte, esti mai pensionar decat majoritatea!
    8. Pot sa ma intreb, retoric, de ce a fost numita doamna in functia de ministru? Numai pentru ca este membru P.N.L.?

  5. Iertare iti cer, doamna Gramatica a Limbii Romane!
    Doamna ministru a Muncii spune repetat INEXACTITATI, desi cred ca agramatismul scris de mine in post-ul anterior i se potriveste! Aleasa sa fie, ca doar candideaza pentru Parlament!

  6. @Victor Ciutacu.In acelasi “registru de idei” cu antevorbitorul Coman a prezentat situatia si Maria Andries in Gazeta,de fapt pe blogul ei.I-am explicat si nu numai eu ca a cam pierdut pariul cu jurnalismul la faza asta.Si altii au facut-o dar printr-un limbaj mult mai colorat.Ei bine la 3-4 postari ma ataca unul,un deontolog care spunea ca DNA i-a prins dandu-le alora valiza,niste cretinitati,in stilul caracteristic deontologilor.L-am intrebat pe Gargaragiu 26 de la ce-i vine numele 26,de la varsta sau de la IQ,eu as paria pe varianta a doua caz in care daca nu este in tema ar trebui sa fie la periferia clasei sociale numite Aurolaci mai ales ca scria “vreo” sub forma “vre-o” de doua ori in aceasi fraza,fraza in care se lua exact de “scoala mea”…Ei bine Maria Andries a curatat replica mea pe care i-o dadusem Gibonului(mersi Mircea Badea pentru termen) .Asta chiar n-am inteles-o.Aveam o impresie buna despre ea dar se pare ca tot eu m-am inselat si de data asta drept pentru care imi acord singur cifra 26 in dreptul IQ-ului.
    Comane nu esti singur pe lume,Maria Andries rulz(asta ca sa fiu si eu rau “pe” final)

  7. Dl. Ciutacu imi place la dvs. stilul acesta jurnalistic agresiv. Dupa parerea mea ati adus ceva nou pe scena jurnalismului din Romania. Pana acum erau doar aplaudaci sau fini manipulatori. Dvs. ati venit cu ranga si ati dat fara pic de delicatete sau simt. Eu cred ca daca ati reusi sa treci peste partizanatul evident anti-basescian si sa loviti cu aceeasi agresivitate si in celelalte parti ati fi mult mai respectat.
    Cat despre faza cu Piturca cu riscul de a ma face si pe mine bou nu vad nicio problema in faptul ca DNA-ul l-a saltat pe Piturca dupa ce Piturca a ignorat doua chemari la audieri. Faptul ca DNA-ul e doar o unealta portocalie e partea a doua.

  8. Buna seara,
    Domnule Ciutacu, vis-a-vis de domnul Geica, parca era o lege ce spunea ca atunci cand esti pensionar, daca te reangajezi pensia se suspenda.
    Mai este valabila?
    Multumesc

  9. Sunt din Galati, tocmai sunt absolvent de Facultate, doresc sa urmez o cariera in domeniul meteorologiei si climatologiei, vreau sa realizez emisiuni cu caracter stiintific legate de domeniul meteorologiei si climatologiei, initial am vrut sa ma angajez la ANM dar cei de acolo mi-au spus ca au nevoie de fizicieni si matematicieni nu vor geografi cea ce mi se pare absurd, in afara in state un asemenea institut are climatologi si doar cativa fizicieni nu e nevoie sa fie numai fizicieni, dar asta este Romania, bataie de joc fata de stiinta si de cei care vor sa faca ceva, toate angajarile se fac pe baza de realtii pile si multe alte golanii, si noi care tocmai am terminat o facultate stam pe tusa, e normal asa. Doresc ca in viitor sa avem o colaboare si poate o sa realizam niste emisiuni legate de meteorologie, schimbari climatice, inundatii, secete, fenomene meteo extreme etc. Deasemena pot face prognoze meteo de o calitate mult mai buna decat cei de la ANM unde vor numai matematicieni si fizicieni.
    Am multe idei despre realizare unor emisiuni cu caracter stiintific, deasemenea am multe cunostinte din mai multe domenii cum este astronomia, am mai bine de 3 ani de cand sunt membru voluntar la un club de astronomie din Galati.
    Am multe idei, dar sa imi spuneti o adresa de email unde va pot gasi sa vorbesc cu dumneavoastra personal.
    Astept raspunsul dumneavoastra.

  10. Faza asta cu CNA imi aduce aminte de mitingul de adeziune pe care l-a organizat un tip “destept” pe 21decembrie 1989.O fi fost tatal lui Turcan ? Trebuie sa fii tampit sa-i dai apa la moara lui Stan caruia -i va fi foarte usor sa demonstreze ca vorbeste la fel ca si pretiosul nostru presedinte. Si sper ca Stan se straduieste sa vorbeasca asa .Si pentru ca mi-am amintit de limbaj, in alta ordine de idei , Oprescu se comporta ireprosabil . Sa-ti mai spun ca m-am saturat de mitocani ?

  11. Dom’le, de acord că eşti arogant şi genial, şi o să te iert că eşti cel mai bun (pe felia ta, că pe a mea nu mă ia nimeni), da’ las-o mai moale cu ratingu’ că începi să semeni cu DanDiaconescuînDirect când îşi fâţâie graficu’ în faţa poporului. Sau încă mai suntem la stadiul ăla, a mea e mai lungă si mai groasă?

  12. @ tom
    In general, nu ai dreptul sa cumulezi pensia cu salariul atunci cand esti beneficiar de pensie anticipata ori de pensie anticipata partiala!
    In particular, “domnului” Geica ar trebui se i se puna in plata pensia DE SERVICIU reglementata de legea nr. 223/2007 atunci cand nu mai lucreaza! Se pare ca “domnul” este un caz aparte, a carui pensie a fost calculata in functie de adeverinta cu venituri trimisa Casei de Pensii de Autoritatea Aeronautica, SEMNATA CHIAR DE GEICA, adeverinta care contine veniturile de natura salariala ale pilotului Geica si ale consilierului Geica, cumulate!
    P.S. Cuantumul oricarei pensii de serviciu este 80% din veniturile de natura salariala! De pensii de serviciu beneficiaza: fostii magistrati, personalul navigant, personalul auxiliar din justitie, personalul asimilat magistratilor care a lucrat in Ministerul Justitiei, functionarii publici parlamentari! Sa mai scriu si despre deputati si senatori?

  13. “UPDATE. Scriptul emisiunii al gasiti aici”
    Nu vreau sa se interpreteze ca o remarca agresiva sau ca un repros dar la inceputul cuvintelor nu se foloseste â din a ci î din i.

  14. Later Edit:

    Sunt mai mult decat convins ca tastatura este de vina sau viteza cu care a fost scris post-ul dar, si asa, tot trebuia sa o zic.

  15. La Urziceni (SM) -sat şfăbesc – au fost depistati nevazatori cu permis de conducere .
    S-auzim numai de bine !

  16. As vrea daca se poate ca intr-o viitoare emisiune sa dezbateti problema cainilor de pe strada,deoarece devin o problema din ce in ce mai mare.

  17. i-mi vine sa ma duc in padure si sa tip cat ma tin bosogii,nu mai suport atata prostie,smecherie,prostire,bataie de joc,i-mi etse scarba si ce scarba………azi nu mai poti nici sa mori ,nici sa traiesti,sa traiesti costa,sa mori costa,la tot pasul un destept,acum toti suntem destepti,eu cred ca s-a intamplat o minune cu poporul roman…….AU DISPARUT PROSTII,si ce popor destept avem!!!!!!!!!!toti stiu tot ,toti se pricep la toate ,ma intreb:atunci de ce mai intrebati ,daca sunteti atotstiutori?eu intreb ,eu raspund……..
    astazi am avut o zi groaznica si am simtit nevoia sa scriu pe blogul d-voastra d-le Ciutacu,sper ca nu deranjeaza ce-am scris,dar asta am simtit pur si simplu,astea au fost ideile care mi-au venit in mintea mea cu tentinte spre idealism ,visez si eu ce sa fac……..astea-s vremurile pe care le traim si pe care trebuie sa le acceptam ,ne place sau nu ,asta e ,,cu o floare nu se face primavara“si o sa-mi sterg din mintea mea idealista ,-IDEALISMUL-(visez prea mult,nu-i asa?).
    Prin ceea ce am asternut in acest dreptunghi ,parca mai m-am linistit si m-am impacat cu mintea mea idealista,ca IDEALISMUL NU EXISTA!Mai bine ma faceam smechera!
    Toate cele bune!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.