Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Gust acru de inutilitate; mai bine lipsă…

Gust acru de inutilitate; mai bine lipsă…

Azi mi-e sila; de tot si de toate. De fapt, e perpetuarea senzatiei de azi-noapte, de dupa emisiunea lu’ Gadea. Mi-am iesit din minti cand am vazut imaginile alea cu un copil, de-o varsta cu al meu, umilit si filmat de niste derbedei un pic mai mari ca el. Rezist la nesimtirea, lacomia si tupeul politicienilor, am stomac pentru asta, dar am limite. Iar ceea ce am vazut pe ecran le-a depasit mult. Daca prin absurd mi-ar fi iesit aia-n cale, faceam moarte de om la propriu si ma duceam dupa Stanculescu si Chitac. Ma irita ingrozitor senzatia de inutilitate. Vorba aia, orice am face noi, tot ei castiga. Nu se misca nimic. Poti sa faci campania lu’ peste prajit. Exista interes politic, se opereaza o executie sumara. Nu exista, mars d’aci, bai, platitorilor de taxe si impozite. Astea-s modelele Romaniei de azi? Tragem pe nas si dam pe gat? Tindem sa locuim in palate, sa ne-mbracam la casele de moda, sa ne suim in limuzine, dar o luam temerar printre muntii de gunoaie si, in timp ce tragem ca niste caini pentru un ban in plus, ne calca-n picioare copiii, in mijlocul zilei si-n plina strada, toti golanii.

Imaginea de mai sus e facuta alaltaieri seara, in timpul Sintezei. Zau ca-i inteleg pe oamenii aia. Aveau niste clipe libere si jucau sah, netulburati de nimic. In definitiv, decat sa stai sa te holbezi la niste dezbateri sterile – care ori se refera la acelasi cerc de 50 de oameni, ori sunt purtate de acelasi grup – si sa constati pe pielea ta ca oricum nu se intampla nimic, parca-i mai bine te izolezi de tot ce-i in jur. Sa stai in lumea ta si vegetezi. Poate vine odata sfarsitul ala izbavitor…

P.S. Azi sunt extrem de intolerant la prosti si mitocani.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Gust acru de inutilitate; mai bine lipsă…

  1. @Victor Ciutacu

    am vazut ca te-ai enervat aseara cu imaginile acelea cu baiatul batut. Si eu m-am enervat si este normala reactia, iti faci fel si fel de idei, ai un copil acasa si ti se face frica sa-ti mai trimit copilul la scoala. Cum spunea invitatul vostru de aseara: in aceste cazuri, statul NU exista, autoritatile sunt moarte.

  2. De acord cu tine Victor,avem un stat de tot CACATUL…latram degeaba ca lupu’ la luna,si comunisti & securisti IMPUTITI isi vad de MANGLEALA linistiti! Cacaia constitutia…

  3. Tragedia e ca la o zi dupa alegeri, toata lumea o sa uite si de salariile ” nerusinate” si de pensiile mici si de alea mari,si de contractele indecente , si de impotenta politiei , si de mortii revolutiei, si de genaralii bagati la puscarie aiurea si de tot ce e scarbos in jur. Si iar vom dormi linistiti 4 ani ” traind bine” .E-n firea romanului. “Miorita” n-ar fi creat-o vreun anglo-saxon.

  4. Domnule Ciutacu,va dau dreptate,Si eu sunt tata si ce-am vazut aseara depaseste orice limita.Aici trebuie sa va dati mana si sa actionati nu in dezbateri politice partizane.Da-ti statul roman in judecata,Autoritatea pentru minori,monitorizati You toube sau trilulilu si sesizati Politia,iar daca nu se rezolva nimic.sunt organisme internationale care pot sa condamne Romania pentru nesiguranta cetatenilor.Atacati gusatii si burtosii din politie sa iasa in strada,mobilizati cetatenii,lucruri normale in Occident.ORICE RANA A UNUI MINOR CONSTATATA INTR-UN SPITAL SA SE TRANSMITA DIRECT JUDECATORULUI DE MINORI SA SE INVESTIGHEZE.sUNT O GRAMADA DE ALTE LUCRURI CARE TREBUIE FACUTE

  5. Era vorba ca se vor infiinta tribunale pentru minori. S-a facut ceva?
    Dar procurorii, care se autosesizeaza pe baza informatiilor din presa pentru orice stranut al vreunui om politic neconvenabil puterii, in asemenea cazuri n-au voie sa se autosesizeze?
    Nu mai vorbesc de opinia publica, ea nu exista.

  6. am vazut imaginile aseara si mi-am pus 2 intrebari:
    1. oare de ce victima nu a ripostat deloc si s-a multumit sa incaseze si sa planga?
    2. am asistat oare la o parabola a relatiei stat – cetatean?

  7. Victor,

    permite-mi sa-mi dezvalui povestea care mi-a intuncat ziua de azi, desi imi promisesem de ieri dupa amiaza ca ziua da azi sa fie una frumoasa.
    Astazi am aflat ca este posibil sa fiu exmatriculata de la masterul la care am fost anuntata ca am fost admisa acum 10 zile pentru ca nu am platit acum 16 zile taxa de inscriere in an!
    Listele cu cei inscrisi in anii de studiu au fost trimise pe data de 8.10 la Ministerul Educatiei, eu fiind anuntata pe 6.10 de faptul ca am fost admisa la acest master.
    Da, aceste lucruri se intampla azi, in Romania!
    Te rog sa intelegi sentimentul de inutilitate nutrit in momentul in care, discutand cu doamnele secretare ale universitatii respective la telefon, mi s-a reprosat ca de ce nu m-am inscris in an inainte de a sti macar ca acest master exista!

    Traiesc in Romania si asta ma ciungeste!

  8. Gustul amar (nu acru, că acru îmi place!) îl simt de mult timp. Am văzut atâtea nevăzute… Românul nu contează decât o singură dată la 4-5 ani, şi atunci doar pentru un minut, cât durează introducerea votului în urnă. Autorităţile fie sunt invizibile (când au interesul!) fie abuzive (că doar ce înseamnă “cetăţeanul”? Doar un plătitor de taxe şi impozite. Deci, NIMIC!)
    P.S. Legat de filmuleţul acela îngrozitor…Din primii ani de după Revoluţie (când toţi au luat libertatea drept “dreptul la abuz”) primul lucru la care m-am putut gândi a fost să o învăţ pe aia mică să se apere. Cel puţin aveam siguranţa că nu va fi o victimă în drum spre şi de la şcoală, ori în incinta şcolii. A funcţionat!

  9. Vizionand emisiunea Sinteza zilei de aseara si citind articolele din presa de astazi in care apareau cuvinte ca “Romania”, “romani”, “tara noastra” as vrea sa continui comentariile mele de [url=”http://www.ciutacu.ro/articol/falimentul-regimului-politic-portocaliu/#comments”]aici[/url], prin a va intreba pe voi dragi si cinstiti cetateni al frumoasei noastre patrii, daca in adancul sufletului d-voastra aceste cuvinte mai reprezinta ceva. As vrea sa va mai intreb daca voi va mai considerati “romani” sau daca credeti in sufletul d-voastra ca undeva in tara asta sau chiar in lumea asta, ar mai exista macar o persoana despre care sa se afirme ca ar fi cu adevarat un “roman”. As vrea in continuare sa va mai intreb daca termermenul de constiinta nationala, si calitatea d-voastra ca membru al acestei tari mai exista cu adevarat in ziua de azi!
    Defapt gresesc foarte mult, limitatand aceste intrebari la niste termeni neexisteni si lipsiti total de importanta, in actualul regim mondial si de aceea am sa generalizez acesti termeni, intrebandu-va din nou daca termenul de constiinta umana sau calitatea d-voastra de locuitor al acestei planete reprezinta ceva pentru d-voastra sau ceilalti din jur, sau daca d-voastra considerati in adancul sufletului vostru ca sunteti “oameni” sau ca ar exista macar o persoana pe pamantul asta despre care sa se afirme acest lucru!
    Stau si ma intreb in acest caz , care ar fi atunci rolul existentei speciei noastre pe aceasta planeta? Care este secretul supravietuirii si dezvoltarii speciei noastre in aceasta secunda oferita de univers?
    Eram in clasa a 12-a cand am scris urmatorul lucru:
    “Omul poate face mai mult decat poate sa explice. Puterea omului sta in enigma lui. Cat timp este o enigma exista putere. Ramasita de enigma nedezlegata este zacamantul de putere din care omul va trai. Acesta este sensul speciei noastre impietrite. Enigma omului este rezervorul sau de vitalitate, este cazermata unde specia se apara de ea insesi.
    Dezlegarea enigmei omului ar fi ca o explozie nucleara: s-ar dezlantui o energie condensata pentru un milion de ani!
    Omul dezvaluit va fi omul care-si consuma intr-o clipa milionul de ani. Omul dezvaluit va fi omul consumat, ispravit!”
    Daca atunci nu intelegeam rolul existentei umane, astazi realizez ca pentru a-si continua existenta omenirea este nevoita sa renasca din propriai cenusa precum pasarea Pheonix! Acest proces de autodistrugere deja a inceput, iar tot ceea ce se intampla in actualul regim mondial defapt face parte din conditia de supravietuire si dezvolatare a speciei umane!
    Privind la tot ce am scris mai sus si la tot ce se intampla in acest moment pe aceasta planeta, nu pot decat sa ridic privirea in sus si cu ochii in lacrimi si sufletul plin de rani si sfasiat de durere sa strig cat pot de tare: “Ohh Eli, Eli, lama sabachtahani!”!

  10. Victor,

    Am sesizat Senatul in urma unui material din Jurnalul. E cel legat de posirca de la Cluj promovata cu imaginea lui Mihai Viteazul. Spor

  11. Daca tot am ajuns sa ne impartasim unora altora experientele zilnice ale acestui “gust etern si fascinant” (care ne tot urmareste de 19 ani incoace), imi permit si eu sa va atrag atentia asupra uneia profund socante – relatata insa mai bine decat mine intr-un articol dintr-un ziar local. Chiar merita sa va aruncati putin ochii…

    *********************************************
    “Policlinica rusinii

    “Moartea domnului Lazarescu” se joaca in fiecare noapte la Focsani. Daca vreti sa vedeti bataia de joc la adresa bolnavilor care depind de sistemul sanitar de stat, mergeti in orice noapte in fata policlinicii de linga Spitalul Judetean sa priviti ce pot indura parintii si bunicii nostri pentru un banal consult medical…”

    http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=23161
    *********************************************

  12. Domnule Victor Ciutacu,
    e gustul pe care mulţi îl cunoaştem, din nefericire …
    Nimic de zis, trăiesc bine, ei nababii, şacalii şi cameleonii din umbră, am văzut orori la viaţa mea şi oi mai vedea, lupt pentru destinele unor copii pe care ei îi văd doar numere de dosare , lor puţin le pasă, au însă timp să ameninţe, şi da, mi-e teamă pentru băieţelul meu, dar nu mă voi opri, pentru că m-am săturat de acel gust !
    Cu permisiunea domniei dumneavoastră, iată model de trăit bine :
    http://sfinx667.wordpress.com/2008/10/16/%E2%80%9D-ca-la-noi-la-nima-%E2%80%9D/
    copiilor noştri va trebui să le spunem curând ” nu sunt bani de salarii ”, adică nu medicaţie, nu alimente, de unde Doamne iartă-mă bani pentru bodyguarzi ?
    Ştiu însă că-mi revin repede, şi trec peste gust şi peste toate, apoi să-i ferească Tatăl de mama ce nu mai are nimic de pierdut, io-s sărb şi nu uit, nu iert nemernicia . De la ce modele să înveţe copiii, de la actualii politicinei ?
    stimă şi respecte,
    Sibilla

  13. Daca tot suntem la categoria ce-mi provoaca scarba…. imi provoaca scarba plasmele da plasme (initial am crezut ca sunt LCD-uri dar nu!)care sunt de ordinul zecilor pe un peron de metrou insa unde trebuie sa astepti dupa o zi lunga de munca 40 de minute un metrou pe care oricum nu-l iei din prima pentru ca este foarte aglomerat…
    imi provoaca scarba imaginea unui pensionar care baga in sacosa lui un colt uscat de paine gasit langa cosul de gunoi…
    imi provoaca scarba medicii care te lasa uitat in fata spitalului daca nu ai “cascaval la tine”…..
    imi provoaca scarba gandul ca toata viata o sa muncesti pentru 4 pereti iar gandul la un copil este deja maret…
    imi provoaca scarba nesimtirea politicienilor sau mai bine spus BOUticienilor care sunt in stare sa-si vanda si mama pentru un vot
    imi provoaca scarba clasele sociale… unuii de scalda in “euroi” altii abia isi platesc lumina…inexistenti dealtfel pentru cei de mai sus, insa “inexistentii” isi platesc primii contributia catre stat….
    imi provoaca scarba vorbele unui ministru ” nu am vrut niciodata sa fiu ministru” insa a fost si ce bine a fost!
    imi provoaca scarba Ministerul Educatiei….ca poarta numele de Ministerul Educatiei
    si lista continua

  14. salutare domnu’ Vector!

    Nici sa nu te gandesti sa te dai batut! pe ei!campanii peste campanii! de ce nu le iau urma la huligani?DE CE! e greu?NU E! Atunci?Pe ei nenica, pana or da coltul de gura noastra! Un rezultata pozitif ar merita orice efort!

    Altfel, va remarc in continuare vioi si acid ca de obicei….mai chemati-l pe hrebe este foarte instructiv…:)

    maxi!:)

  15. @Domnule Maximmouse,
    cu tot respectul, ştiţi că uneori le iei urma, scri, spui, denunţi şi îţi ameninţă copilul, asta pentru că pe nimeni nu pare să intereseze mizeriile din protecţia copilului … eu de pildă scriu şi lupt, aveţi habar sub ce presiune şi cu ce preţ ? M-a costat pierderea unei sarcini,apoi spasme intestinale, apoi un preinfarct, nu mă vait, chiar deloc, sunt tot pe redute, dar vă întreb, dacă se întâmplă ceva, cine-mi creşte băieţelul ? N-ar trebui să facem front comun, să fim solidari măcar cei care suntem prin vocaţie luptători ? De ce să-i cerem domnului Ciutacu să facă de unul singur, nu e drept, punem umărul fiecare după putinţă, ce ziceţi ?
    Cer scuze pentru intervenţie, nu pozez în lupul moralist, dar e inutilă implicarea unui singur om pe ici pe colo, restul să se resemneze sau să-şi dea doar cu părerea … sincer.
    respecte,
    Sibilla

  16. sa trimita cineva o plangere la politie in legatura cu copii aia si cu altii si cu altii si sa ii punem la munca pe burtosii din politie cu atitudinea pe care nici nevestele lor nu o suport

  17. Si eu m-am saturat. Si ce-am scris acolo e doar 1% din lista cu lucruri care nu le mai suport.

    Chiar azi dimineata am iesti pana la bezinarie sa imi iau ceva. Un taran obosit, d-ala cu degetele umflate de munca, iti lua tacticos cafeaua cu rom si tigara de dimineata, asteptand masina. Pana ajung eu la el isi termina cafeaua, face doi pasi catre un ditamai tomberonu, dar se opreste la juma si arunca paharu de plastic dupa coltul gardului. pai sa nu-i rupi capu? Sa nu-i dai una la picioare sa-l inveti minte? Si fiusu sunt sigur ca in acelasi spirit e educat. Si atunci cum si cand vom scapa de cimpanzeii astia odata? Cand odata babuinuul isi da seama ca are curu’ rosu si o sa vrea sa se civilizeze?

  18. Domnule Ciutacu, sunt unul din prapaditii de profesori care, vina mea, nu am plecat in 1990 din Romania.Puteam si fac orsice munca pentru ca, student fiind, a trebuit sa muncesc salahor pentru a ma putea intretine. De ce va scriu: bataia pe care ati vazut-o, are o radacina: lipsa de autoritate a profesorilor. Stiati ca nu avem voie sa lasam repetenti ? Stiati ca Domnul primar si consilierii de la Primarie pot lasa fara paine un profesor care ar incerca sa-si implineasca misiunea, aceea de a fi educator ? Si mai este ceva: Eu nu ajung acasa decat la 22 si va urmaresc doar cand veniti la emisiunea lui Gadea.DE la 18 la 22 sunt paznic,pentru 30 lei.Stiti de ce trebuie sa fac acest lucru ? Fiica mea a fost admisa la doctorat, cu bursa la Universitatea Babes, Cluj.Universitatea nu a mai asigurat cazarea doctoranzilor, iar chiria pe care trebuie sa o platesc este 300 euro. Spuneti-mi, mai merita sa studiezi in Romania ? Mai merita sa traiesti in Romania ?

  19. Azi a intrat IAR o idioata cu masina in mine. In masina mea, sa nu se inteleaga ca am fost ranit. Este a cincia sau a sasea oara in doar doi ani. In ultimele trei dati, au fost niste mucoase in jur de 20 de ani, cu ochelari de albina si mot in frunte (freza aia idioata de maneliste, cind iau parul de deasupra fruntii si il string la spate intr-o suvita separata). De fiecare data, am fost lovit stind pe loc sau din spate, asa ca nu am avut nici o sansa. Nu numai ca nu am avut nici o vina, dar nu am putut face nimic sa evit. Am fost siting duck. Inaintea astora trei, m-a lovit o alta idioata, ceva mai batrina, in coada la stop. Avea tocuri de 15 la pantofi si i-au alunecat de pe ambreaj, ca atare i-a tisnit masina in fata si m-a busit pe mine. Intre retardatii astia mintali trebuie sa traim noi. Nu mai pot. Ce ma enerveaza cel mai tare este exact asta: senzatia de neputinta.Faptul ca am ajuns sa traim printre idotii si idioatele astea si sa nu putem face nimic. Oare este si vina noastra ca societatea romaneasca a ajuns in halul in care este? Categoric nu. Astia sint romanii: un popor de tarani si de tigani. In ultimul timp, ei s-au combinat si a aparut cea mai ordinara specie ce putea sa traiasca pe fata pamintului: homo manelisus. Omul fara creier, fara personalitate, suflet sau inima. Omul fara mindrie si simtul dreptatii. Omul fara bun simt sau orice fel de alt simt. Omul condus doar de instincte, in fapt, creatura ce nu isi merita numele de om. Sint doar niste fiare insetate de singe si orbite de dorinta de a parveni. O vina totusi gasesc cuiva: cum au ajuns batutele alea in cap sa aiba carnet? A observat cineva ca nu mai ai loc sa mergi pe strada de blonde care conduc si noaptea cu ochelarii de soare pe mufa? Si ce masini conduc… Asta ar fi una, dar tot mai e un lucru grav. Ca au ajuns la volanul unei masini practicind sexul oral e problema lor si a onanistilor care le-au dat masinile pe mina…dar cum au ajuns sa aiba si carnet? Sa inteleg ca de fapt politia romana nu este altceva decit o laba trista? I-au facut pe toti , pardon, muistele, alea din figuri? Chiar au ajuns coardele sa conduca tara asta? Pai, ne mai miram ca astia mici se comporta asa cum o fac? Daca sint copiii tiganilor si mafiotilor batrini, dar cu masini, care se babardesc cu navetistele flaminde dornice de un copan de pui si o limuzina sub cur, ce altfel de comportament ne putem astepta de la ei sa aiba? Si, stati fara grija: asta e abia inceputul, sa vedeti ce va urma…

  20. Asta scriam eu pe 23 iunie 2008:”Ipocrizie. Eu, un cetăţean care mă declar a fi de stînga, pledez de data asta pentru o măsură care, dacă ar fi adoptată, ar fi asimilată fără dubiu uneia cu caracter pur liberal. Problema e că Guvernul,care se declară liberal, nu e nici pe departe aşa cum zice. De fapt, nu e nici aşa, nici altminteri, adică socialist. E doar nesimţit. Mă rog, cei ce îl alcătuiesc. O dovadă în plus, dacă mai era nevoie, a ipocriziei fără margini ce îi caracterizează pe indivizii care hotărăsc în numele nostru.Ne mai auzim înainte de alegeri! Mai multe aici: http://www.financiarul.com/articol_7631/guvernul-restrictioneaza-alocatia-mamelor.html ” Vedeti? V-am zis eu…

  21. Asta nu e ceva nou, insa e foarte bine sa o spui cu toate ca deja stim si noi…..la emisiunea acces direct este un invitat fara maini care nu a cerut niciodata ajutor(acel om munceste si are mama grev bolnava),si altii care au jde’mii si tot o fac….INCOTRO?

  22. Din nefericire atat Irealitatea lui Vantu cat si Intactul lui Voiculescu prefera , asa cum ziceati, dezbateri sterile despre mereu aceiasi 50 de indivizi, avandu-i ca invitati pe mereu aceiasi 50, care la randul lor se pricep la absolut toate problemele din lumea asta.
    Indiferent ca este vorba de seceta, de uragane, de alocatii pt copii, de furturi electorale, de fabrici de telefoane, de literatura, de fizica, de medicina, mereu vesnicii: Andon, Bolcas, Paunescu, sunt prezenti sa ne explice ei, docti si plini de sine cum sta treaba.
    Cred ca vina cea mai mare este a celor care-i invita in studiouri!

  23. Domnule Ciutacu, sunteti sigur ca Stanculescu si Chitac vor ajunge la inchisoare? Sunteti un om informat si realist. Iar daca ajung, oricum este inutil si prea tarziu. Zile bune si inspiratie.

  24. Nu stiu ce v-a mirati de aceste imagini… ele pot fi vazute in direct la fiecare colt de langa o scoala…

    “2. am asistat oare la o parabola a relatiei stat – cetatean?”
    De carmen

    e inutil sa t-e iei la bataie cu jmecherii astia, ca daca vad ca ripostezi, sau chiar daca chemi un prieten sa te ajute, iese tam tam in toata regula… cu profi, director, politie… si e foarte posibil ca tot tu sa iesi prost.
    Desigur pustiu putea sa o ia la fuga cand a avut primul moment… (eu asa faceam) si nu mai era nici o bataie, nimik.

    Vorba aia, fuga-i rusinoasa, da’ e sanatoasa…
    cand t-e opreste unu sa-ti ia mobilu, cand unii te striga asa jmechereste si vezi ca sunt pusi pe hartza, o iei la fuga pana nu mai poti, si nu mananci bataie.

    De ce sunt copii de genu “sa-l batem pe ala, de amuzament” pentru acasa, are un tata care-si bate si nevasta si copilu’, si beat si treaz de cand se stie. asa ca el pur si simplu nu vede nimic neinregula.

    ATI VAZUT VREUN PROF SA L-E ZICA ELEVILOR, IN CLASELE MICI <>???

    EXISTA VREO MATERIE IN SCOLILE PRIMARE SAU SECUNDEARE UNDE SA SE PREDEA BUNELE MANIERE?

    Este mare nevoie de asemenea ore, pt bunele maniere, deoarece, desi multi copii stiu ce e bine si ce e rau, nu toti sunt constienti de deosebirea intre good&evel.

  25. Sunt profesoar , d-le Ciutacu , si ma confrunt cu astfel de situatii aproape zilnic . Pana la urma ce sa mai inteleaga si copiii astia daca in jurul lor toata lumea se cearta , violenta la televizor e ceva cotidian . Din pacate , multi dintre parinti nu le dedica timp acestora . Dupa parerea mea , educatia pleaca din famile .Mi s-a intamplat sa scad nota la purtare unor copii pentru acte de indisciplina insa ,daca acasa nu au fost certati sau pedepsiti , situatia s-a repetat.

  26. @Schultz: da, exista un roman adevarat: Dr.Raed Arafat !
    Este o criza de valori mondiala.Nu vad de ce noi am fi ocoliti. Este un moment nefericit pentru umanitate.Nu putem salve lumea: si ma doare asta.Dar am inteles ca respectandu-ma pe mine pot duce , putin, e adevarat, mai departe respectul.Si dragostea.Caci cu iubirea de oameni mergi la sigur. Cum a spus Mantuitorul: cine are urechi de auzit sa auda.

  27. Cuvantul “mantuire”, este unul din cuvintele cel mai des intalnite in biblie, cu precadere in Noul Testament, si el este legat in principal de opera sau de activitatea lui Iisus, Fiului lui Dumnezeu, de unde si numele lui de “Mantuitor”, care inseamna : Izbavitor, Salvator, Vindecator. De fapt chiar numele “Iisus”, in limba ebraica “Iehosua”, inseamna a elibera, a salva dintr-un pericol, a vindeca de boala care duce la moarte.
    Tot in biblie se spune ca oamenii nu se pot mantui prin puterea lor proprie iar tot ceea ce trebuie sa faca este sa fie credinciosi si sa nu pacatuiasca.

    Acum, fara a ma lega deloc de acest aspect al religiei, intreb: de ce oamenii, constienti de tot ce se intampla in jurul lor si de toate problemele care le au, stau cu mainile in san fara a face nimic, in asteptarea unei persoane care sa ii salveze? In aceasta tara, oamenii nu fac decat sa se planga si sa se acuze unul pe altul dar nimeni nu ia de buna voie absolut nici o masura! De ce asteptam ca toate aceste probleme sa fie rezolvate de cineva, sau traim cu speranta ca pana la urma lucrurile se vor indrepta de la sine.
    Eu unul consider ca atat timp cat nu te ajuti tu pe tine insuti, nimeni nu o va face pentru tine. Iar atat timp cat oamenii se complac in situatia lor, vor exista tot timpul persoane care sa profite de acest lucru.
    Si inchei prin a incuraja populatia acestei tari spunand:
    “Romani, nu mai fiti descurajati de ceea ce se intampla in jurul vostru. Viata voastra in aceasta tara nu este atat de neagra, precum o vedeti voi! Doar primii 100 de ani sunt mai grei!”

  28. apropo de faptul ca suntem un popor neputincios in majoritatea cazurilor nici macar cei care pot face ceva nu misca un deget….astazi ajungand la munca colegul meu mi-a povestit ce i s-a intamplat ieri intr-un autobuz:era foarte aglomerat iar o tanara de 23 de ani din greseala a lovit cu cotul o alta tanara in urma acestui mic accident i s-au rup ochelari fetei lovite din gresala, aceasta era insotita de 2 marlani nenorociti care nu au stat nici o secunda pe ganduri si i-au executat fetei de 23 de ani doi pumni sanatosi ca la k1 direct in fata excamand”fa tu stii cat au costat ochelari astia?” fata a cazut lata langa colegul meu de munca plinna de sange la fata, colegul meu chiar daca nu este un mare musculos si are o varsta frageda nu a putut sa se abtina si a sarit in gatul celor 2 marlani,normal ca la final de suferit a avut tot colegul meu pt ca cei 2 erau crescuti in jungla,morala este ca in timpul acestei lupta care a durat ceva timp nici o alta persoana nu a sarit in ajutorul fetei lovite si al colegului meu,marlani reusind sa coboare nevatamati din autobuz…RUSINE TUTUROR… o sa fim casapiti de toti nenorociti aflati in circulatia urbana…saraca tanara a avut de indurat cateva copci bune la buze si barbie fiind de-a dreptul desfigurata…asa ca trebuie doar sa plecam capul in fata delicventei si sa induram nesimtirea fara limita a umanitati(o specie pe cale de imultire)imi este scarba de tot ce ne incojoara de de toata lumea care respira oxigenul acesta incarcat de prostie si intoleranta maxima….nu cred ca rezolv nimic cu acest comentariu dar aveam nevoie sa impartasesc intamplarile unor oameni nevinovati dar executatii.

  29. caliopy, si ceilalti ,
    referitor la patania fetei este adevar din nefericire; fata mea ,multumesc Domnului ca n-a patit ceva rau, doar un scuipat de la niste panacoti- hoti de buzunare, pentru ca facuse atenta o alta fata ca nenorocitii aia vor sa-i fure din poseta.

  30. @caliopy
    Nu sunt de acord cu reactia celor doi batausi, dar cand lovesti pe cineva de-i spargi ochelarii, aia nu mai este gresala. Este nesimtire crasa. Poate din desfasurarea nedorita a evenimentelor va invata pe viitor sa nu mai “greseasca” in maniera in care a facut-o.

  31. @ Sibilla!

    Ok, gata sa ajut! Ce sa facem , spune! da-ne idei! domnu Vector , insa, cu atat mai mult nu tre sa dezarmeze…intr-un fel este este vocea noastra in unele probleme!

    Ok! ma gandesc la o lista din asta la care sa subscriem cu totii cei interesati , prin net, si trimisa la guvernoiu!ceva comod, la care sa fie nevoie de acordul nostru!te gandesti? Ok!Sunt aici!astept!

    Maxi!:)

  32. Victore, in acest caz poti face doua lucruri: sa mergi mai intai cu filmuletul la politie si la autoritatile competente si sa se ia de acolo o decizie si abia apoi sa prezinti rezultatele in presa. Nu sa dai mai intai filmul pe post si sa nu se intampla nimic.

    Simtul civic nu se manifesta daca promovezi “evenimentul” la televizor sau in ziar si te declari indignat, ci daca judeci circumstantele si constati ca e mai bine sa se protejeze persoana in cauza inainte ca tu sa dai materialul. Cu totii suntem, in primul rand, oameni si ar trebui sa ne comportam ca atare.

    Ca jurnalist cu experienta, sunt sigura ca stii foarte bine ca, in fluxul de informatii care exista, se pierde sirul si, din punctul meu de vedere, ceea ce s-a intamplat ramane doar o alta stire tratata ca senzationala.

  33. Nu vă faceţi iluzii. Noi nu reprezentăm nimic în faţa bestiilor cu faţă umană. Important în ziua de astăzi e “banul” (cât de repede ştii să îl faci şi ce plăceri îţi satisfaci cu el). În rest nimic nu contează. Să dea Dumnezeu să scăpăm nevătămaţi (psihic) de această lungă perioadă de timp în care adevăratele valori nu mai contează.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.