Esti aici:
Prima pagină > Blog > Delatiuni cetatenesti de bine > Urletul plin de disperare al unui medic

Urletul plin de disperare al unui medic

Fiindca n-am sa fiu niciodata de acord cu invrajbirea intre diverse categorii socio-profesionale, la fel cum nu voi cuplabiza vreodata o breasla in bloc, va semnalez scrisoarea deschisa a unui medic catre ministrul Sanatatii. Subscriu la multe dintre randurile amare si-i inteleg urletul de disperare. Da, are dreptate, nu toti doctorii sunt ticalosi, iar sistemul – lua-l-ar dracu’ sa-l ia de sistem – e infect.

Am avut (ne)placerea de a trece, in ultima perioada, prin spital, din fericire pentru mine nu ca pacient. Exista oameni pasionati si dedicati meseriei lor, la fel cum, din pacate, dai la tot pasul si de jigodii care asteapta “onorul” cu mana intinsa. Cat despre recentul iures tv declansat de decesul batranei de 78 de ani care a fost batjocita intr-un spital din Satu Mare, intreb si eu retoric de ce “constiintele” care au filmat-o cu mobilul sau camera ascunsa n-au dat doua picioare-n usa medicului care o tinea pe hol si au asteptat decesul ca sa-si rumege ei satisfacuti si plini de mandrie gloria mizerabila pe sticla.

P.S. Sunt dispus sa gazduiesc – pe acest blog, in ziar sau la “Vorbe grele” – orice demers similar al unui magistrat; eventual, combinat cu cel al acestui medic, dar asumat, deoarece am credinta ca nu exista caractere adevarate sub anonimat…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

97 thoughts on “Urletul plin de disperare al unui medic

  1. Mie mi se pare normal ca nu un singur medic sa faca acest demers, chiar daca nu va reusi sa faca mare lucru dar macar am vedea si noi ca exista oameni carora le pasa de noi, fiind platiti de noi. Oricum aceasta “maladie” nu e proprie unei categorii sociale, doar a medicilor, apartine tutror romanilor, o avem in sange, de aceea vedem astfel de oameni peste tot indiferent de slijba de la vanzatori la omniprezentii parlamentari. Dar sper ca acest demers sa atraga si alte persoane sa faca un lucru asemanator pentru ca este un semn de normalitate intr-o Romania total anormala…

  2. Domnule Ciutacu, va multumesc pentru sprijinul acordat mie si colegilor mei – cei care inca mai credem in decenta profesionala. Va stau la dispozitie oricand, cu nume, prenume, figura si tot ceea ce mai inseamna “desecretizarea” unei identitati…
    Inca o data, va multumesc!

  3. @impricinatul de corn: n-aveti de ce-mi multumi, este o atitudine pe care o consider fireasca. incerc sa fac o constructie de emisiune-n capul meu extrem de complicat si va scriu pe mail ce mi-a iesit.

  4. Asa e,dar mai trebuie spus un lucru:depinde si de norocul fiecaru-i.Spre exemplu la mine in familie toti am fost tratati in decursul timpului foarte bine si nu a trebuit sa ajung la Bucuresti sau mai stiu eu ce oras mai,,special”pentru a-mi gasi sanatatea.Asta nu inseamna ca nu exista si nefericiti care au nimerit la cine nu trebuie,ma refer la vre-un(macelar nenorocit)

  5. Victore draga nu stiu daca impricinatul cu corn e la salaj medic sau a scris aleatoriu de spitalul din jibou dar are dreptate ca asa e nu-l poti pune cu spitalul din Zalau ce sa mai vorbesc despre cel din Cluj sau Bucuresti si atunci cand medicul nu are cu ce chiar sa vreie sa te trateze nu poate si pana mergi la Cluj esti MORT.Stiti ca la Jibou nu este macar un medic chirurg doar un asistent de chirurgie.la labaratoare au stat de nu mai stau si acum aparate sofisticate cumparate pe bani grei impachetate fara ca macar cineva sa le desfaca in ani de zile ei vedeti cate probleme din cele enumerate de D-nul doctor chirurg sunt doar la noi in Jibou un orasel de doar 10000si vreo cateva sute de locuitori dar la nivelul tarii.Sunt si medici si asistente care nici macar nu te baga in seama si la Zalau si in alte parti sunt convins (pe propria piele am patit”dar de multe ori ambele parti sunt irascibile pacientii ca de multe ori stai la usi de te apuca apocalipsa si personalul medical ca la volumul mult prea mare de pacienti nu sa exista sa nu ai probleme cu nervii ca doar tot oameni sunt.m-am cam intins cu comentariu.ne mai auzim ne mai vedem

  6. No ofense, dar pe mine cei 19 ani de…revolutie sexuala sau titirezeala m-a invatat sa cer 2-3 pareri cand vreau sa fiu sigura de diagnostic.Si pt ca nu am bani pt. cei …odihniti cand intra in sala de operatie…si cu ditamai “cartea de vizita”.Am castigat aceasta neincredere.Si cei din jur in care cred sunt putini, dar BUNI ! Mai merg si pe intuitie…knd functioneaza si nu…doarme…

  7. Am uitat sa va multumesc, Dle.V.Ciutacu pt. …k existati si in …bloggosfera!.Dar ce mai imi puteti povesti de…Mircea Dear?

  8. Lucrurile spuse de autorul scrisorii deschise sunt teribile ,dar din pacate,adevarate.Toti ministrii sanatatii si ,implicit majoritatea guvernantilor din Romania,au fost preocupati in deosebi de parvenirea lor sociala si financiara si mai putin de o reforma reala a sistemului sanitar.Nimanui nu-i pasa de un sistem defect si bolnav,dar toti sar cu acuzatii cand se intampla cate o nenorocire,cauza inerenta a aceluiasi sistem.Nimeni din cei din conducerea ministerului nu vine cu solutii reale la problemele stringente ale sanatatii,un sistem de care depindem cu totii,desi nu ne dorim asta.
    Cum ar spune Mircea Badea:traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
    O seara buna d-le Ciutacu.

  9. Pai sunt si parti bune in tara asta. Dar din cauza unora care ne conduc suferim toti. Gasesti niste chestii similare pe blog la mine, cum ar veni niste viziuni personale, daca ai chef sa te uiti (sa dai click pe ramura Viziuni, ca restul e de amuzament).

  10. Nu am mai citit un text atat de mare litera cu litera de luni bune :). Acest domn doctor are mare dreptate si nu vad o iesire din situatia asta (si nu ma refer numai la sistemul medical). Legat de “spaga” la medici romanu are o singura problema cu spaga: atunci cand o da unu din spatele lui si se baga in fata la coada (atunci cand e el ala din spate e ok). Situatia este disperata si noi vedem asta numai cand mor oameni iar atunci rezolvam problema simplu: toti medicii sunt niste prosti, incompetenti, spagari, fara suflet … tipic romanesc, ne meritam soarta. Va doresc succes in a incerca sa miscati ceva in tara asta!

  11. BV BV BV Cata dreptate ai. de ce cei care au filmat nu au facut nimic pe moment.. cata dreptate ai.. sunt niste (…)

  12. te rog eu citeste acea scrisoare in direct la sinteza zilei..sa auda toata lumea sa vada in ce conditii sunt pusi sa -si practice meseria medicii din Romania, si ne mai plangem de ce unii din ei primesc un pachet de cafea.Te rog sa citesti acea scrisoar ein direct la sinteza zilei, merita auzita vocea acestui medic.

  13. Din fericire nu am avut multe tangente cu elementele acestui sistem…Dar am observat fara prea multa mirare diferentele de comportament si atitudine ale medicilor fata de pacienti atunci cand ii primesc la cabinete particulare si cand ii primesc la spital…in cel de-al doilea caz parca ar avea in fata niste simple corpuri miscatoare fara vreo urma de signifianta.Bineinteles nici eu nu vreau sa generalizez,dar unii-i trateaza cu dispret,doar din obligazie.Vorba unui prieten-daca-i bagi asistentei 5 lei in buzunar iti si sufla inainte sa bage acul!

  14. Victore,

    Mi-a venit, aşa, să scriu un fel de editorial de consumator de presă, încasator de politică şi trăitor de zi cu zi.

    Breslele în Romînia sunt toate bolnave și-nbolnăvite ca noii satrapi să poată stăpâni sărmănimea. Rădăcinile stricăciunii breslelor sunt vechi și cred că vin încă din interbelicul prezentat de unii ca epocă de vis. Trunchiul gros și crăcile vînjoase s-au desăvârșit în comunism și dau ramuri și lăstărişuri mizerabile și azi în feudo-capitalismul născut prin împosedări, devalizări și deposedări succesive.

    (Mizeriile dintre literați și cele dintre academici sunt poate cel mai vizibil exemplu al acestei continuități.)

    Eu îmi amintesc atât. Prea mulți colegi din liceu au dat la medicină sau drept numai și numai din rațiuni de bani, respectiv, de putere și bani. Ce drag de om, ce spirit de dreptate? Și asta s-a întâmplat timp de cîteva decenii. Îmi amintesc însă și excepțiile celor care aveau cu adevărat vocație sau … au descoperit-o ulterior. Din păcate, ei își fac treaba și nu au timp de lupte de putere sau strategii de șpăgăreală sau, scârbiți, și-au luat de mult tălpășița prin alte părți. Breasla ziariștilor stă și ea foarte rău.

    Nu vă faceți nici voi ziariştii iluzii. Din punctul meu de vedere, 90% din instituțiile media din România sunt mai criticabile decât parlamentul pe care-l toacă inconștient generalizând abuziv cazuri nefericite și punând la îndoială orice inițiativă de excepție sau caz lăudabil. Făcând jocul mâinilor invizibile ale pieţii şi vieţii noasre provinciale – invizibile, dar cu nume, ceasuri şi inele cu diamante pe deşte.

    Brâncuşi gândea următoarele:

    ”Când o societate nu mai cunoaşte, sau amestecă binele cu răul, ea se află deja pe povârnişul pierzaniei. … Oamenii văd lumea ca pe o piramidă fatală; şi se înghesuiesc înăuntru-i, pentru a ajunge cât mai sus, înspre vârfu-i; drept pentru care se şi sfâşie între ei şi sunt cu totul nefericiţi (nemulţumiţi)…>>>”

    Generalizarile abuzive ca și logica 100% in alb si negru sunt semne ale IMPOSTURII INTELECTUALE. Daca ele sunt conduse de IMPOSTORI MORALI, se naste un dezastru – o realitate hâdă dictată de o ”Realitate tip Cațavencu” născătoare de ultrași isterici. Când Cațavencu a scăpat din sala și convenția de spectacol și a fost angajat la tot felul de Răgete ale Frustraților – deținute de neo-SOVroame, neoPaturici sau alții asemenea lor, care au devenit mâinile invizibile ale economiei românești de azi și de mâine, urlând că Statul e Corupt în timp ce-l împânzesc fără scrupule cu servitorimea lor fără rușine ca să ne-o demonstreze cu vârf și îndesat- realitatea de zi cu zi devine grotescă…

    … și o realitate a datului în gât cu anonima, telefonul, camera si orice altceva ”ascuns” și pe la spate … și o realitate în care dacă o tragedie se-ntâmplă și-ți poate folosi, chiar şi iluzoriu, sau din goană de rating ori tiraj, o lași să curgă.

    Cu toate astea, spre deosebire de Gura Presei (devenită cam prea loc de ideologie personală, inteligentă, haioasă dar şi necoaptă şi arsă de trufie), Gura Consumatorului de Media parcă ar mânca şi ea ceva cu un gust de cât de vagă speranţă. Câte un Excepţional Leşe. Câte un subiect chemare sau manifest cu iniţativă zămislitoare.

    Altfel, şi Gura Presei şi Gura Consumatorului de Media vor îmbătrâni şi amuţi, pietrificate în rictus, tremurând, urât şi urând.

    Revin la Brâncuşi şi sper.

    “ … >>> Pe când, dimpotrivă, dacă ar creşte şi s-ar împlini în chip firesc, dacă s-ar dezvolta ca şi spicul de grâu pe câmpie, fiecare ar fi ceea ce trebuie să fie, sau ar putea fi…”

    Cu stimă,
    FuXi

  15. istoria cu filmatul este valabila si in situatia de la Slatina..Si acoo s-au plimbat cu bietul om pe targa 4 ore, l-au filmat pina s-a prapadit ca apoi sa se dea mari cu “reportajul”…

  16. Am un medic de familie extraordinar, se numeste Raducanu Camelia si este din Ploiesti. Zilnic consulta cca.70 de pacienti, majoritatea batrani, are o rabdare dumnezeiasca,pe langa faptul ca este o profesionista desavarsita,are tot timpul o vorba buna pentru pacientii ei si este in acelasi timp si mama si sotie,Nu stiu cand le face pe toate.Si in perioada in care am locuit la Ocna Sibiului am avut un medic de familie foarte bun se numeste Iulia Enachescu,o doctorita tanara si foarte priceputa.In toata viata mea nu am intalnit medici care sa-mi bage mana in buzunar, spre norocul lor, pentru ca as fi reactionat destul de urat,lasa=ma pe mine sa-ti dau cat am cat pot nu-mi conditiona actul medical.Si de obicei dau, pentru ca dintotdeauna au avut salarii mici si eu cred ca un medic indiferent de specialitatea lui nu trebuie sa fie cu gandul la ce va pune pe masa diseara, ci sa fie trup si suflet alaturi de pacient, in ochii mei el este atunci un fel de Dumnezeu, de accea ma revolta cazuri ca cele de la Slatina sau Satu mare.Cu respect si consideratie pentru toti medicii care nu-si tradeaza juramantul.

  17. D-le.Ciutacu scriindu-va mi-a venit o idee, rugati-i pe cei care va scriu pe acst blog sa dea exemple de medici buni cu specialitate, nume, spital. localitate, in felul acesta putem avea informatii atunci cand avem nevoie, dar si de medici de care trebuie sa ne ferim ca dracul de tamaie.

  18. Dle Ciutacu, zilele trecute discutam cu un chirurg, unul din acei oameni care nu precupetesc nimic sa salveze vieti si am ramas masca. Onor ministerul condus de dealer Ferarri a impus plan de operatii lunar. Fiind la sfarsitul lunii, medicul (care avea si responsabilitati manageriale pe sectia de chirurgie) era dat peste cap pentru ca din “planul minunat” de 140 de operatii pe luna ianuarie, nu se realizasera decat 110. Deci in doua zile cat mai ramasese din luna ianuarie mai trebuiau sa se realizeze 30 de operatii pentru a fi indeplinit planul. O intrebare pentru individul Bazac: pe cand un cincinal in patru ani si jumatate in chirurgia romaneasca?

  19. OFF TOPIC:Domnule Ciutacu, o singura mare dilema am: chiar asa de rapid s-a pus batista pe tambal in cazul armelor pseudofurate de la Ciorogarla sau este real ce zice gura targului?
    VOI POSTA ACEASTA INTREBARE PE TOATE FORUMURILE IN CARE INTRU PENTRU CA EU, CETATEAN AL ROMANIEI PLATITOR DE TAXE, IMPOZITE, BIRURI etc. DORESC SA STIU ADEVARUL.

  20. in loc sa investim in infrastructura rutiera 20% din orice (lucru foarte necesar dar cum nu am fost in stare pana acum…) hai sa investim 5% in spitale si 5% in oameni ca de 10% am putea sa facem o autostrada in fiecare an. nu o sa se intample. ma resemnez pe zi ce trece si ma gandesc ce cautam noi in ue. am o propunere sa vina statul german sau francez sau oricare odata pe luna sa ne guverneze. ne va fi mult mai bine decat acum.

  21. Domnule Ciutacu,la ce spital se speteste acest minunat doctor?Daca stiti,va rog tare mult sa-mi spuneti numele sau.Va rog tare mult! Daca nu doriti sa-mi spuneti sau daca nu stiti cine e,am sa inteleg.O zi buna!

  22. nu o sa ajungem niciodata un stat dezvoltat dar parca prea isi bat joc de noi nefacand nimic si din cand in cand se urca pe cai cu sabiile in mana si noi trebuie sa ii aclamam ca pe niste salvatori sau ceva. din paine si circ la noi a ramas numai circul.

  23. @ All,

    Ca sa imi iau si eu injuraturile in cap: de ce se plange doctorul ? S-a apucat de medicina pt. ac voia sa faca bani / traiasca decent sau ca sa faca bani ? (sunt 2 chestii divergente dpv al meu). Eu am facut inginerie pt. ca imi place matematica si stau in continuare in chirie la o garsoniera jegoasa. Colegii mei, baieti destepti, s-au dus la multinationale. Ori vrei bani / decenta ori te bagi la low-level si faci ceea ce altul nu ar face, doar-doar se mai misca ceva. In rest, vb. lui Mitica Dragomir: “sicriul nu are buzunare” iar “Dincolo nu sunt ATM-uri”.

    Astept injuraturi,
    Fiara.

  24. PS: Voiam sa zic: Doctore, ori faci medicina ca sa salvezi oameni si asta iti ajunge (ca poti transcede si asa -> Faci si tu ca Thoreau in “Walden”) ori vrei sa fii “in rand cu lumea”.

  25. d-nule ciutacu eu doresc sa va fac o sugestie pt una din viitoarele dumitale emisiuni,plecind de la realitatea ca dupa90 toate guvernele romaniei au declarat razboi producatorului roman-nu da ciubuc saracu precum importatorii-as dori sa invitati un asa zis specialist din ministerul agriculturii sa ne spuna de ce aviara a trecut interdictia de a vinde pasari in piata nu, periodic se descopera cica focare de pesta porcina motiv bun de a inchide piete de animale,la 1 februarie a intrat in vigoare o lege cretina pe motiv ca ne cere ue- in germania nu am vazut producator de produse lactate trase-ntipla -iar in piete a inceput o vinatoare de producatori de ce? de ce subventiile din 2008 se dau in 2009?mai au cui?nu stie ministerul de finante ca se decide subventionarea unei activitati si nu vireaza banii?nu cred cu subventia s-au omorit o multime de firme romanesti al caror administratori au crezut in guvern, va las pe d-voasta sa detailati pt ca trebuie sa se termine odata cu vinatoarea producatorului roman,lasat la mina bisnitarilor.era d-nul tariceanu prin giurgiu parca si sfatuia taranii sa produca produse bio ca se cauta in ue si? se duce cu ele la paris? s-au ii putrezesc in ograda lasat la mina bisnitarilor,nu cred ca exista in lumea normala un producator care sa intoarca macar o cazma in gradina daca nu are asigurata vinzarea produselor unui beneficiar serios ca si aici ar fi multe de comentat.

  26. @ Byank: Nu’tzi doreshti sa ajungi pe mana lui Florin (aka Sebastian Corn). Nu din considerente profesionale (Florin este un chirurg deosebit), ci pentru ca domeniul in care practica, chirurgia toracica, este asociat cu multa suferinta si accidente grave.

  27. Sistemul?! Da, toată lumea este de acord că-i bolnav. Dar dacă aceşti medici (de bine!) care sar în apărarea unora incompetenţi, inconştienţi, lacomi sau lipsiţi de inimă, aruncând vina pe sistem, ne pot explica de ce împotriva acestui inconvenient major, există în ţară alte mii de medici care, zilnic, dau dovadă de profesionalism şi omenie, îi cred.

  28. eu am fost operat de 2 ori in afara româniei si a fost cam nimica toată am mers dimineaţa si am ieşit seara din spital înainte de plecare can am ieşit am primit factura 1500 de euro pt o operaţie de nimica si 8 ore in spital
    Eu nu am plătit aceasta operaţie ci statul dar cred ca in românia ar trebui sa facem asta sa vadă tot omul cat bani se cheltuie cu ei

  29. k s-o fuck & eu pe puliticianu’ roman,propun sa se desfiinteze sistemul public de stat. sa existe doar spitale private. e mai corect asa. te duci acolo & ti se factureaza serviciile prestate. daca nu-ti permiti,asta e… de asemenea,as propune & legalizarea eutanasiei. e mult mai corect,mai uman & mai moral decat sa fii omorat de societate in chinuri groaznice doar pt. ca n-ai avut noroc,n-ai putut sau n-ai vrut sa “te descurci”. asta cu “viata-i un dar de la tovarasul D-zeu & nimeni n-are dreptu’ sa ti-o ia…” sa i-o spuna lu’ Mutu.

  30. Despre bulinare

    Atât pădurarul cât şi medicul (român) pun “bulina”pe arborele bătrân ce trebuie doborât.

  31. din pacate in aprilie am avut un acident teribil pe terenul de fotbal din care m -am ales cu 18 oase fracturate la cap si fata,ajuns cu ambulanta la spitalul municipal din campina unde a avut loc meciul,fiind jumate in coma,doctora de garda mi -a spus k mai are un pacient …la mine fiind o urgenta….dupa ce am asteptat mi-a gresit o injectie din cauza careia am avut o reactie alergica,ajuns la bucuretsti nu am putut sa fiu operat la din cauza acelei injectii…..din fericire aici am dat peste un doctor extraordinar desi nu ma asteptam,care mi-a reparat fata de abea mai iti dai seama si nu a vrut sa ia nimic nici macar o icoana…..deci sunt sanse …felicitari Dle Ciutacu…mai rar ca dumneavoastra

  32. pentru Marina ,doctorul Filoti este la sectia chirurgie plastica si reparatorie a spitalului militar

  33. Aceasta “vinatoare de vrajitoare”, nu face decit sa adinceasca si mai mult falia intre diverse categorii sociale. Medicii, acesti “ingeri in halate albe”, au ajuns sa fie acuzati de toate nenorocirile din Romania ! Nu este corect ce se intimpla. Sint asmutiti tinerii impotriva batrinilor,unii impotriva profesorilor, ce se intimpla cu noi ?! Nu trebuie sa se generalizeze…Nu se discuta despre vietile salvate de medici.Acesti oameni redau viata si dau viata…Opriti-va !

  34. Dl.Ciutacu
    Dezbaterea de pe blog este interesanta si de actualitate dar sa nu uitam ca si in sistemul medical ca in orice alt sistem exista parobleme. Eu personal am intalnit medici de exceptie care si-au facut meseria cu profesionalism, dar si vreo 2 exceptii asa , doar ca sa intareasca regula . Nu generalizam , nu este cazul ca poate oamenii sunt profesionisti dar au avut o zi proasta . Se
    intampla.Parerea mea este ca dam prea multa importanta unor lucruri care se intampla zilnic , adica mor oameni in spitale de boala , din neglijenta ,din lipsa de aparatura medicala sau medicamente etc.Presa are obiceiul sa amplifice anumite lucruri pe care le vrea scoase in evidenta si tot ea(presa)poate minimaliza daca vrea , aceleasi lucruri . Asa ca imi pun intrebarea: Cui foloseste? Ca noua , oamenilor obisnuiti in nici un caz.. Ce vreti sa scoateti in evidenta domnilor? Tarele acestei tari? Ele exista peste tot in lume . Nu suntem noi cei mai rai , nu suntem cei mai buni..Nu trebuie nici sa-i ostracizam pe medici nici sa-i ridicam in slavi . Intr-adevar exista si oameni de exceptie care isi fac meseria si o fac foarte bine . Nu toti sunt la fel > si ce daca nu suntem toti la fel . Acelasi individ nu este egal cu sine insusi , are zile mai bune sau mai proaste . sunt lucruri care se intampla frecvent . Asta e viata . Fiecare trebuie sa lupte individual sa si-o schimbe (imbunatateasca) si atunci rezultatele se vor vedea in plan general. Nu va mai plangeti domnilor , puneti mana de la mana si sa schimbam ceva .Daca fiecare dintre noi ne=am face treaba cu constinciozitate , fara sa dorim neaparat sa criticam ceva la ceilalti cred ca ar fi mai bine pentru toti.
    Scrisoarea d-lui doctor ne-a impresionat pe toti deoarece vine din parte unui om care isi face meseria din pasiune si cu constiinciozitate . Foarte bine .Ne trebuie cat mai multi asemenea oameni.Nu trebuie sa-i percepem ca pe niste exceptii , ei trebuie sa fie majoritatea doar ca aceasta majoritate e formata din cei tacuti care nu iau parte la talk-show-uri sau la discutii televizate , nu au timp de asa ceva .. Lasam acest lucru in seama dumneavoastra , oamenii de presa care veti avea grija sa semnalati si de acum incolo tot ce este in neregula in sistem. Vreau sa cred ca suntem o tara de oameni buni..ceea ce este rau la noi e ca nu privim partea buna a lucrurilor. Parca eram mai optimisti inainte de 1989..sau mai tineri?

  35. sa vezi ce am patit cu cativa ani in urma. tatal meu era bolnav grav, aproape de a intra in coma pe limbajul nostru simplist si una din asistentele care isi facea veacul peacolo (un spital de urgenta RENUMIT din bucuresti) ne spunea ca sa nu mai speram, sa ne apucam de pregatirile de inmormantare. tata traieste bine merci azi, dupa ce un DOCTOR TANAR ne-a cerut permisiunea de a face o interventie pe care a mai facut-o de N ori dar alaturi de un profesor universitate, pensionat intre timp. practic el atunci o facea singur pentru prima oara.
    sistemul sanitar este daramat. oamenii sunt lasati sa moara.

  36. Revin, spunind ca presa ar trebui sa evidentieze si cazurile in care, in situatii-limita medicii fac tot posibilul pentru a readuce la viata pe cei suferinzi…Se mediatizeaza numai situatiile negative cu medici ca au uitat Juramintul lui Hipocrat.

  37. Victore,
    Lucrez in sistem..nu in spital si am patit pe propria/mi piele nenorociri de pe urma carora inca trag..Am renuntat si la procese de malpraxis..pt ca oricum ei castiga.
    Altceva ..ma mana in lupta acum….si postez aici…
    L/ai vazut pe Geoana aseara in Dolj si Olt? ai observat cine era in spate????Ai fost atent la speech…cine va fi Obama al nostru la prezidentiale???
    Vezi imaginile…pe om il cheama VLADUT MANASTIREANU si e secretar de stat la MAI …Dan Dica.
    foaaaaaaaaaarte interesant…..macar ca speculatie…
    SANATATE !

  38. asta ca sa vedeti si dumneavoastra ca lucrurile nu stau exact asa cum le prezinta presa. iar in ceea ce priveste pe doamna in varsta ce a murit, ziaristii care au filmat-o sunt si mai rai si mai criminali decat medicii care nu au primit-o . am zis!

  39. @Paula: eu m-am documentat foarte serios in legatura cu Juramantul lui Hipocrat asta & ghici ce-am aflat: juramantu’ lu’ hipocrat nu exista,era de fapt o-njuratura. a lu’ Hipocrit,nu a lu’ Hipocrat.

  40. @cristu:

    da-mi voie sa spun ca esti un dobitoc. dreptul la viata si la sanatate il avem toti. Nu exista “nu imi permit, aia e”. un sistem sanitar e bine sa aiba doua componente una privata intr-adevar, dar alta de stat. daca esti un pulete ce castiga jj de mii de € si iti permiti sa te tratezi, jos palaria… dar ia inchipuieste-ti ca vine o criza financiara si pierzi tot, si a doua zi afli ca ai posibilitatea sa mai si mori in chinuri, atunci nu ti-ai dori sa fii tratat de cineva? ca ma gandesc ca poate scapi si iti recapeti banii… In ceea ce priveste eutanasierea, e o discutie mai veche si nu are rost sa o mai reiau, numai orice om are dreptul sa traiasca. e lege. drepturile omului.

  41. @everbody: mai usor cu excesele fascistoide si cu jignirile reciproce. nu vreau sa degeneram si va asigur ca nici n-o s-o facem. e dezbatere, nu macel!

  42. Romanii tot romani raman, poate singura solutie ar fi aducerea unor oameni din afara care sa ne ajute la o noua modernizare a Romaniei, la fel cum s-a procedat in 1859( daca nu ma insel) cand a fost adus Carol I, singura diferenta fiind ca ceic e vor veni vor avea doar functii administrative nu si executive

  43. @Grigore Ureche: draga cronicare,sunt dobitoc,dar nu pt. ca spui dumneata. sa vorbesti despre dreptu’ la viata & drepturili omului intr-o asemenea tara,este de o naivitate fara margini sau fara numar,cum preferi. unde-ai trait pan’ acum?! drepturili omului pe hartie e sublime,dar in realitate e pe dos. nu ti le garanteaza nici Dracu’,mai ales daca esti un amarat.

  44. @victor: imi cer scuze, dar lucrez in sistem ca si medic rezident, da … pe un salariu de mizerie, cu riscuri de a face diverse boli. dar nu ma vait de asta si incerc sa imi fac treaba cum stiu mai bine, ca de-aia am dat la medicina. si cand apare cate unu care crede ca le stie el pe toate, nu pot sa ma abtin sa nu ma enervez. ar trebui dus sa vada cu ochii lui ce inseamna suferinta si mai ales privirea cu care se uita pacientii la tine. chiar si cei care nu mai au nicio sansa la viata se uita la tine cu speranta. iar datoria medicului este sa il faca pe om sa se simta mai bine. e foarte usor sa acuzi si sa arati cu degetul, mai greu stam cu implicatul in problema. si asta nu este valabil numai in medicina, peste tot.
    eu stiu ce inseamna sistemul si am vazut si medici care au platit din buzunar serviciile medicale pentru un cersetor gasit in coma, neasigurat. presa de ce nu da si din astia la tv? cand a fost scandalul de la Slatina si dimineata au anuntat la tv ca s-a infiintat un numar de telefon cu 0800 seara la spitalul unde lucrez a si venit presa in inspectie sa vada daca nu cumva am afisat numarul pe sectie. dar nu ii vezi sa vina sa intrebe careva pe cate un medic de cate un caz mai dificil si cum a fost rezolvat, de tehnici noi de tratament. nimeni din presa nu face campanie umanitara pentru strangerea de fonduri pentru diverse materiale sanitare, biologice sau chiar o mica ramura de cercetare?! (care la noi nu e la pamant, e sub pamant). si partea mai grea aici stii care e? ca lumea se uita la tv si nu gandeste singura asupra faptelor. le inghit pur si simplu, pentru ca mai nou stirile sunt si EXPLICATE. de-aia apare un scandal si peste o luna totul este uitat. iar in spatele scandalului se intampla alte lucruri ciudate profitandu-se de focul acut care iti ia ochii. si iti dau un exemplu… ce s-a intamplat cu remes si celalat cu carnatii si tuica? e vreunu ‘ la mititica? ce s-a intamplat cu pacuraru, chiuariu, s-a finalizat vreo ancheta? nimeni nu mai zice nimic. si asta o sa se intample si cu slatina, si cu satu mare, si cu medicina. o sa ramanem ca de obicei cu vorbele, iar rahatul o sa puta si mai tare. si atunci o sa se gaseasca unu destept care o sa zica”ce baa… asta e solutia”. de-aia ma enervez si ma aprind si mai protestez si eu. ca sunt martorul unei deteriorari continue si sigure a tarisoarei asteia din care sincer iti marturisesc ca zilnic imi doresc din ce in ce mai mult sa plec.

  45. Romania este infranta de un cancer ce se raspandeste in toate tesuturile fiintei noatre. Daca cautam in medicina gasim germenii bolii, in justitie, educatie, etc. la fel. Nimic nu este cum trebuie pentru ca nu avem oameni de valoare in prim plan. Toti cei care ajung sa conduca aceasta tara sunt condusi de o singura motivatie: lacomia. Ce sa mai cerem, ce sa mai vrem, ce sa mai speram?
    Chiar nimic!
    Singura mea consolare este ca la acest moment nu mor de foame eu si familia mea; in rest totul se duce de rapa. Nu vreau sa cred in acest motto “Dupa mine, POTOPUL”.
    Pentru a ne face o imagine si din alt domeniu din ograda noastra, a Romnaniei nu trebuie decat sa ne uitam la ce se intampla cu paduriloe noastre.
    DEZASTRU APOCALIPTIC !!!

  46. inca ceva victor, faptul ca lucrurile arata diferit in functie de unghiul in care privesti este dovedit de scrisoarea asta deschisa pe care te felicit ca o promovezi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.