Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Uniunea Salvatorilor Orcilor Eşuate

Uniunea Salvatorilor Orcilor Eşuate

Marea coaliţie de guvernământ se luptă cu partizanii pedelişti din tranşeele ministerelor. Şi n-are timp sa schimbe nici legislaţia, nici oamenii vechiului regim. Şi, in general, nici măcar să guverneze. Mariana Câmpeanu, ministru plin în exerciţiu, spunea că, pentru acţiunile mai sus enumerate, ar mai avea nevoie de patru ani. Să-şi revina din mahmureală, probabil. Ani de zile, invitaţi în studiourile tv, useliştii făceau totul de mâine, asta presupunându-se că azi era ziua preluării guvernării. Odată ajunşi acolo sus – nu pentru că i-ar fi bănuit cineva că-s deştepţi, cinstiţi şi capabili, ci exclusiv pentru a-l da jos pe Băsescu, împreună cu tot sistemul lui clientelar – au constatat ba că nu-i lasă legea, ba că-s grevaţi de obligaţiile financiare anterior asumate, ba că viaţa-i grea. Dau din umeri cu o seninătate înspăimântătoare. Pe Băsescu n-au reuşit să-l dea jos, de guvernat altfel nici nu se pune problema. Se comportă nu ca o alianţă politică, parcă-s de la un ONG care vrea să salveze orcile eşuate. Iar cei 7,4 milioane de oameni care au pus ştampila apăsat la referendum se presupune că ar trebui să-i voteze la alegerile generale; să fie bine, ca să nu fie rău. Nu există nici o scuză pentru incapacitatea de a urni căruţa din loc. Ori e rea-voinţă, ori e prostie. Au vrut la guvernare, au ajuns acolo, să guverneze. Nu s-aştepte pronia cerească şi să-ntindă ca pe ciungă nervii electoratului. Nu s-o duce lumea buluc să dea cu votu-n alianţa băsistă, că n-o fi alienare generală, dar domnu’ Dan e cu poporul la colţ şi s-ar putea să meargă ei cu săru’ mâna la el pentru o majoritate parlamentară…

P.S. Norocul lor e că tot scoate presa (câtă mai e) pe tapet măgăriile parvenite ale celorlalţi şi le bagă slănina-n traistă, că singuri nu-s în stare şi-şi bagă deştele-n ochi

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Uniunea Salvatorilor Orcilor Eşuate

  1. Potrivit expresiei Dvs.:”cu o seninatate inspaimantatoare”,cred ca multi sunt intro mare mahmureala si imi plange sufletul pentru asta… Sper sa nu fie nici rea-vointa,nici prostie,ci poate ceva inca nedeslusit,dar care se va clarifica pana la urma.

    Cu respect pentru Dvs.si pentru cei limpezi la minte,
    Ioanap

  2. Batoza aia obscen de scumpa din poza merita
    cu prisosinta “premiul noaptea mintii” locurile
    1, 2 si 3 pe urmatorul cincinal.
    Si ca sa fie tacimul complet, ca-n funny-urile
    alea cu “Romania, plai cu dor, tara frunzulicai
    si a tuturor posibilitatilor”, trebuia sa aiba
    inclus un patruped-ceva ca “antemergator” in
    caz de avarie.
    Apropo, orcile = balenele, sau orcii = personajele
    alea de basm ?
    Mai e si varianta “c” la prostie si rea-vointa:
    cirdasie & durut in partea dorsala.

  3. ps: apropo de lista aia de cumparaturi din
    JN pe care doar un baiat “pe prafuri” o putea
    intocmi, mai tineti minte achizitiile alea de
    la cooperativa mestesugareasca de comert exterior
    “ochiu-si-timpanu'”, editia 2010-2011
    (laxative, unguent rectal si comprimate vaginale) ?

  4. C-un pas inainte si doi inapoi, sigur se cam umplu de “respect” baietii astia noi !
    Au trambitat aia cu TVA-ul la incasare, tocmai ma gandeam ca cineva mai si gandeste prin ministeru’ ala de l-a luat la suturi pe propriul ministru, acum vreun an juma’te ! Cand colo, Voinea (altfel, simpatic si arogant pe sticla la A3, dar, in nici un caz, genial, precum gazda d-aici!) da cu muci-n fasole si ma-ndeamna sa-l parasc pe vecin, ca e mai ortoman ! Inteleg ca aia de trebuie sa investigheze (Garda, ANAF etc) au nevoie de mine, cetateanu’, sa-si faca treaba ?! Si, daca cu datu-n gat incercam capitalismul p-aici, atunci mersi – sigur-sigur, fiica-mea n-o sa experimenteze asa ceva, cu mana mea ii iau biletul de avion !
    Pe aceeasi idee : dupa aia cu recursul la TVA pe veniturile din drepturi de autor, m-asteptam ca gazda d-aici sa-l faca zdrente (macar p-aici, pe proprietate personala) pe de Basorro-tematoru’ ! Asa, gen “ba p-a ma-tii !”
    Incep, din ce in ce, sa confund p-ala cu usturoiu’ cu membrii ai USL… Aceeasi Marie, alte palarii ! Pacat, oricum, in decembrie s-o vota, ca cineva trebuie sa ocupe si scaunele alea – da’ daca n-aduna, una peste alta, nici d-o garnitura de tren din prezentii la vot ?! E bine, domnule prim-ministru, e bine ?! Nu e bine, domnule prim-ministru, nu e bine ! Noi te-am dus unde esti (cu tot cu campania portocaliu-frenetica la “copy-paste”), mi-amintesc !

  5. Ascult in reluare “Subiectiv”. Cu tenacitate si rabdare. Si cu respect pentru ziaristii care intreaba ! Nu si pentru aia intrebati (clasa politica, asa cum le place sa fie numiti…aia de vin la A3, neboicotantii).
    Desi nu cred ca exista raspuns, merge de-o previziune : dupa urmatoarele alegeri, astia de zic c-or sa ia 60 % (sa nu fie aia 64 % de la referendum, ca i-asteapta, cu siguranta, domnu’ Dan la negocieri in “noua garsoniera”, cu partidu’ balbait pregatit !) s-aseaza in scaune pentru niste ani – sa mai zica dupa cu “greaua mostenire” e naspa, ca mostenesc tot de la ei, dar cand te prinzi in scaun pentru niste ani, chiar nu mai conteaza (in plan personal, c-asa e la noi : nu “dupa mine potopu'”, ci “in afar’ de mine, duca-se…” !
    Daca cineva-mi spune ca aia de-o iau de nevasta e cam curva si cam betiva, ma interesez, caut dovezi, si-o las altuia ! Daca astia stiu ca au “conserve” prin institutii (si, s-a vazut cum e cu aia ai lu’ Morar, Kiovesi – desi, ala pare sa fie doar varful, icebergu’ e mult mai mare…) si le lasa, atunci ori e prostie, ori blat ! Punct !
    Dupa ce ca basistii au presa, au “exterioru'” (coana Europa, sa le traiesti, da’ multora nu prea ne mai trebuiesti !) si mai vin si astia sa zica d-astea penibile, ca ar face, dar nu sunt lasati de aia din subordine, atunci chiar ca ne-om trai degeaba inca niste ani, chiar zeci de ani, p-aici, pe meleaguri (Dea Domnu’ sa fie, cum or fi, dar parca e pacat sa fie naspa doar pentru ca unii sunt impotenti, altii machiavelici, altii tampiti, ca-i sustin p-aia dinainte…).
    Parca suntem in “Ziua cartitei”… aferim !

  6. Perfect articolul! Dupa ce NU vor avea 50%+1 vor stii unde au gresit, dar NU vor putea spune ca nu au stiut!

  7. cand schimbi la sefia camerei o hoata inculta cu un scriitor de vagoane gargaragiu nu trebuie sa ai tupeu maxim sa-ti imaginezi ca ai rupt gura targului.una peste alta as fi ramas mirat ca USL sa aibe performante spectaculoase
    cei care au urmarit fenomenul politic postdecembrist, au vazut ce ai scris in articol odata cu scurgerea vremii

  8. Dezamagire maxima…sperante desarte…incredere spulberata…
    Asteptam noi masuri si reforme in invatamant, sistem sanitar, justitie. Asteptam cod rutier, constitutie noua si facilitati pt. elevi si studenti. Alocatii, pensii si cazari studenti. Si ce daca?

  9. Boss nu fi rau, ca stiam ca asa va fi, ai spart-o pe campeanu aseara de ziceai ca-i udrea, ciuvica se cearta cu chirieac de zici ca-s megadusmani, vezi ca eu nu vreau sa te supar dar pe sarbu nu l-a intrebat nimeni de ce e rus tradator.

  10. Asa cum bine spuneti, dvs si colegii va luptati cu morile de vant.Astai de la guvernare parca au intrat in silentio stampa, am vazut-o pe dna Campeanu care s-a ratoit un pic la dvs aseara, nu prea i-a convenit cand i-ati trantit-o in fata, de asemenea Mihai vad ca nu oboseste deloc cand ne prezinta materiale incendiare seara de seara.Am stat si m-am minunat de asa zisul premier (fost) mru , care cu o nesimitire si cu un tupeu fantastic a cheltuit din banii contribuabililor(adica ai nostri)10 miliarde pe produse de protocol, consumabile, farmaceutice.Si atunci stau si ma intreb si eu, ca si dvs fratilor usl isti de la guvernare, cand va treziti din amorteala, ca acusi vine 9 decembrie si sa vezi atunci poporul cum se v-a buluci la urne pt a vota partidul lui dd.Aud ca a depus si el ieri propunerea pt oltchim, la observator vad cum handbalistele de acolo, care totusi au spus ceva in handbal, au ajuns la mila noastra ca nu mai are cine sa le ajute.Felicitari pentru terminarea campaniei cu brio de strangere de bani pentru sanatatea dnei Lavric, si a dansei pt ajutorul dat colegei in suferinta dna Olarasu, si asa cum v-am mai spus ramanem ” MEREU APROAPE”. STIMA

  11. foarte corect zis nenea Victore. au “trambitat” mult inainte sa ajunga la butoane si din nefericire pentru “pulime” dupa ce au ajuns au cam uitat ce-au trambitat. urmeaza alegerile si ce ridica o mare intrebare: hâc io cu cine votez?

  12. Referitor la P.S.:

    Corect, și pentru asta eu vă mulțumesc! Pentru toată vara trecută vă mulțumesc și vă apreciez sincer! Sunteți cea mai tare opoziție la regimul Băsescu, în frunte cu Dan Voiculescu, cel puțin pentru că v-a creat cadrul în care să vă desfășurați. Asta că tot îl bagă în seamă atât gunoaiele băsiste…

  13. Vom ajunge iar ca în 2000, cu un partid aberant condus de un personaj cel puțin straniu, care să joace un rol important în viața noastră.
    Istoria ne învață că perioadele de criză favorizează ascensiunea unor astfel de ”mutanți”.
    Dar nimeni nu mai știe sitorie…

  14. Usurel. Ati vrea sa se repete perioada bocista cand erau doi directori pe acelasi post, unul numit de boc si altul de instanta? Trebuie sa ne obisnuim cu normalitatea. Dar evident trebuie mai multa fermitate. Apoi codul fiscal nu se schimba in timpul anului. Rabdare si pledati pentru normalitate si nu pentru revansa. Cand zicea Crin de alfel de politica erati entuziasti. Acum vreti sa faca si astia ca ailalti si apoi om mai vedea data viitoare. Fiti intelepti.

  15. iar s-a incovoiat ponta in fata barosului…zdreanta-i asta sau PM???cred ca amandoua,,PM in tara,zdreanta la UE..usl-ul nu gaseste unul mai cu sira spinarii?

  16. @ochila: as vrea sa guverneze, nu sa se planga ca nu-i lasa pedelistii. cum o fac nu ma priveste, ca nu impart banii cu mine

  17. Aveti dreptate, suntem dezamagiti. Ne asteptam sa aiba un plan de guvernare, si atunci cand poporul le-a dat puterea, nu au stiut ce sa faca cu ea. De la bajbaitul numirilor de ministri, pana la cele mai elementare masuri. Una spun la televizor, si alta fac. Ponta este mare campion in a fi cocos la televizor,si soricel in fata lui Barosso.Pe mine, nu ma intereseaza fata de cine au ei datorii si trebuie sa-i recompenseze, ma intereseaza ca oameni capabili, care au curajul sa-si sustina opiniile, sa nu-si aplece capul in fata nimanui,sa ocupe functiile care sa faca sa functioneze statul, iar daca nu sunt in stare, asa cum spuneti, sa plece, sa ne lase cu scuzele lor cu tot.Acum este momentul sa apara oameni hotarati, cu dragoste de tara si de popor. Sunt convinsa ca acestia exista.

  18. Otv-istul e sluga basista…eu sunt convins ca absolut toata sarada aia cu arestarea si cu licenta ,face parte din master planul lasului nr.1 al tarii,ca sunt inca destui prosti care abia asteapta sa fie prostiti.
    Acum cateva luni toti usl-istii aveau in gura numai furtul de miliarde de euro,practicat de pedelepre si ne spuneau noua cum vor plati toti, pentru rahaturile pe care le-au facut(inspaimantator de asemanator cu “tepele din piata” promise de las).Deocamdata,nu numai ca nu am vazut pe nici unul sa “plateasca”,dar nici macar deranjati din functiile in care au fost numiti nu sunt.

    E bine totusi ca imediat dupa referendum,domnul Ponta spunea ca el are obligatia sa apere votul celor 7,4 mil de oameni…asta spunea in tara,ca in afara tarii are alta placa:”eu sunt premier si trebuie sa fiu responsabil”…de cand responsabilitatea este obedienta?
    Cum spuneam si in alte comenturi,nu ma astept sa le care pumni si picioare la “stapani”,da’ nici sa te arunci pe burta la cel mai mic semn.

    Si sa le intre bine in cap usl-istilor…daca nu ar fi A3,astia de 30% nu ar trece nici in cele mai optimiste sondaje.

    Pana acum,singurul lucru pe care l-au aratat clar,este neputinta.

  19. Da… si Ponta aiura mai deunazi pe la TV ca pe ei ii voteaza 65% din alegatori, indiferent de ce se intampla… chiar daca nu fac absolut nimic pana la alegeri.

    Dna Mariana Campeanu este prima care ridica suspiciuni majore de blat cu escrocii. Apoi Ponta a plecat cu jalba in protzap pe la Baroso, cel care l-a convins dintr-o singura miscare sa-si insuseasca pragul la referendum.

    Pe cine va vota poporul asta in decembrie? Echipa lui Dan Diaconescu? E normal ca lui Dan Diaconescu sa-i creasca actiunile… Poporul vrea cel mai mult sa scape de escroci nu sa-i inlocuiasca intre ei.

  20. Nu am reusit sa inteleg pana in acest moment care a fost “tactica” si “tehnica” acestei aliante si a guvernului.
    In afara de faptul ca Ponta spune la fiecare interviu pe care il da “eu ca prim ministru”….in rest nu am ineles nimic duin ce fac ei. e ce a trebuit sa incepem scoala cu clasa 0? Este o mare porcarie, clasa ZERO (adica clasa pegatitoare) trebuiea sa ramana la gradinita. Asa au adus-o la scoli si elevii de clasa a VIII a incep programul in mijlocul zilei) nu pot face nimic dimineata iar cand vin acasa pana mananca , pana se apuca de invatat vine ora de culcare. Nici nu au timp de invatatsi apoi iese Basescu si se plange ca scoala romaneasca scoate tampiti ca EBA. Chiar nu se putea opri acesta drama a clasei zero, dinainte sa inceapa?! Oricum proiectul cu clasa 0 este din start MARE zero barat!
    Era clar ca un cretin precum Funeriu nu putea sa faca ceva bun, a dat peste cap invatamantul romanesc.
    Ma uit la guvernul USL care statea cu manecile suflecate sa ia locul guvernului MRU, nu au facut absolut nimic.
    Duc o lupta de querila cu Basescu si din pacate Basescu este specialist la astfel de practici si-i face de rahat de cate ori poate pe ministrii uselisti.
    Am tot sperat ca se vor trezi uselistii si vor incepe sa guverneze, dar nimic bun nu se intampla si cred ca nu se va intampla.
    Ma repet, imi vine sa vomit cand il vad pe Ponta strigand pe trei voci “el ca prim ministru”….si n-a facut nimic din ce a promis ca va face.
    Ce impozanti erau in campania electorala. stateau gata de lucru, cu manecile suflecate , cand ii vedeam imi venea in minte o poezie la moda pe vremea cand eram in ciclul primar “da-mi taticule si mie, o lopata si-o mistrie….”
    Singurul ministru care a facut cate ceva a fost domana Andronescu care a reusit sa deschida anul scolar in debandada creata de Funeriu. Dar in locul ei, amanam incepere anului scolar mai mult si obtineam niste legi care sa intoarca clasa 0 la gradinita. La institutia la care lucrez, unii directori sunt tot portocalii, sefii de serviciu, angajatii si ne injura pe astia care am fost la vot (la referendum) si ne spune ca suntem cretini si ca o sa invatam ruseste. Astfel de zvonuri se imprastie in institutiile publice.
    Vreau sa-i multumesc din inima domnului Ponta ca nu a avut timp sa-si curete institutiile de toate panaramele portocalii care nu fac altceva decat sa plimbe niste hartii dupa sistemul “…Mircea…fa-te ca muncesti….”si sa ne jigneasca pe noi si probabil sa ne toarne unde trebuie.
    S-ar putea ca “cei noi” sa fie votati.
    In mijloacele de transport in comu, unde se face politica (unde altundeva?!) lumea vorbeste despre “cei noi”. Am intrebat cine sunt aia, n-au stiut sa-mi spuna , dar clar “cei noi” sunt “ungurenii” si cei cu care s-au mai unit. Adica aia care au pus tara pe butuci, dar acum sunt “cei noi” si sunt foarte buni in viziunea poporului roman!!!!!
    La pariu ca uselistii pierd alegerile in toamna?!

  21. Ce nu inteleg eu este pe ce se intemeiaza sperantele celor care cred pe rand ba in USL, ba in PDL. Ce va poate face sa credeti ca vor fi altfel decat au fost data trecuta cand au guvernat?

  22. Problema noastra este chiar grava.Nu pot sa inteleg ce e asa de greu sa-i zbori afara pe basisti.Nu se poate sa-i dai afara pur si simplu,faci reorganizarea intreprinderii si-i zbori.Mi-am facut mii de draci cu nesimtitul basist de la RAAPPS care nu raspundea la telefon nimanui,ca sa nu dea vreo explicatie pentru abuzuri.Va dati seamaca astia rad si cu fundul de fraierii astia de la USL?Ba acum mai au si spate asigurat de afara…nici n-au nevoie sa negocieze ei ceva cu USL,ci dau ordine direct prin Barosso.Acum e mare agitatie cu transparenta de numiri de la Parchet si DNA.Cat de transparenta a fost madam Macovei cand a numit ea?Si Ponta inghite si accepta tot,de parca ne dau astia afara de pe harta.Asa nu se poate si in felul asta n-o sa mai avem incredere nici in USL.Se dau deoparte si executa ordine de la Barosso de parca e guvernul Boc.Pai de d-astia de le tremura chilotii,n-avem nevoie.Cine ar putea sa ne reprezinte si pe noi?Poate la alegeri ar fi bine sa ne mai gandim…la parlamentare…sunt viitorii luptatori pe care ni-i alegem.Cum vrem sa fie?Umili si executanti,sau mandri,bataiosi pentru noi,hotarati sa duca basistii cu sef cu tot la racoare si odihna?M-am saturat de papagali si infatuati;vreau ca sa se poata guverna 4 ani,sa scap de basisti intai….se poate?Mie mi se pare ca de fapt asta e primul pas…apoi urmeaza solutiile!

  23. Domnu Ciutacu ce tot spun eu de atata timp pe blog. In Romania ajunge aprinsa o scanteie unde trebuie ca la Timisoara in 89 si explodeaza butelia. In afara faptului ca seceta va duce pretul alimentelor undeva spre ceruri, in teritoriu este haos total , de la incapacitate administrativa pana la blocaje financiare . Ce se preconizeaza parerea mea ar fi urmatorul scenariu. Tarile care ne tin in spate prin imprumuturi externe, sa nu uitam ca in aceasta clipa guvernul se imprumuta cu circa 3 mil de euro pe zi , aceste tari deci cum ar fi Germania vor impune un presedinte de genul lui Ioan Rus pentru PSD si un prim ministru cum ar fi Ungureanu . Cred ca dupa alegerile din iarna alianta aceasta se va destrama , iar la liberali exista varianta venirii unui Melescanu la presedintia partidului.PDL ul probabil ca va ramane pe varianta solutiei de dreapta propusa cu un Neamtu si Ungureanu ca prim solisti iar partidul lui Diaconescu ar putea forta o intrare in Parlament in alianta cu liberalii sau poate psdistii, doctrina partidului poporului este relativ ambigua la nivel de ideologie, s-a vrut a fi un partid de masa o masinarie facuta pentru promovarea lui diaconescu la functia de presedinte.

  24. Profund incorecte zbieretele dumneavoastra din emisiune la adresa doamnei Cimpeanu.Daca ati fi verificat se vedea ca au fost zeci de oameni schimbati din functii.Ce ati fi vrut sa avem si acum 700 de oameni pe 350 de functii ? Ma refer la cei care cistiga in instanta pentru schimbari din functie facute pe picior.Stiti prea bine ca este asa.Valeu ce mai criticati in trecut PDL-istii pentru asta. ceva.

  25. Nu ma asteptam sa fii asa de ranchiunos. S-a dat doamna Campeanu la tine ca ai facut o afirmatie ambigua despre Ministerul Muncii si acum sari la gatul dumneaei. Ce te-ai fi asteptat tu de la o guvernare provizorie de cateva luni? Si asta in conditiile in care Base si gasca lui stau cu barosul ridicat ca sa le striveasca degetele imediat ce pun mana pe cate ceva care ii atinge la buzunar. Si cand miscarile bugetare sunt limitate de bugetul facut de Boc care poate fi doar carpit pe ici pe colo.
    Eu nu ma asteptam la prea mult, dar sunt lucruri care se fac pe tacute in special in zona ministerului de finante si al agriculturii. Si bine fac.

  26. @santinela: da, trebuia s-o iau in brate si s-o pup, ca-i de la forta binelui, vrea sa faca bine si n-o lasa oamenii rai. asteptati voi mult si bine sa-i tin eu pe-o perna pe puf pe astia…
    @nic: propaganda uselista e la fel de ridicola ca si aia pedelista. doar ca mai ineficienta. mai lucrati
    @all: luna de miere cu useleu’ a implinit deja trei luni. gata, s-a terminat. de-acum incep si banez pe capete propagandistii uselisti la fel cum am facut-o si cu ai pedeleului

  27. Observ o multime de intrebari de genul “de ce?” sau “cum e posibil?”.
    Raspunsul corect este la indemana, insa nu convine.
    Se mai intreaba cineva de ce e atat de greu sa scape actuala guvernare de basisti. Raspunsul este foarte simplu si evident.
    Ce este atat de evident?
    In primul rand, exista o mentalitate a sefului de la stat, care nu se poate schimba, indiferent de coloratura politica. Vedeti numai exemplul Postei Romane, unde indiferent de coloratura politica a conducerilor care sa-u perindat, NIMENI nu si-a adus vreo contributie la eficientizarea companiei, firmele de curierat private castigand in pas alert procente dupa procente din cota de piata.
    In al doilea rand, discutam despre criteriul competentei. Are USL cu adevarat oameni competenti pentru domeniiile in care doreste sa schimbe un management defectuos? Sau, ca si reformulare, are atatia cati este nevoie? Ma tem ca nu. A fi competent inseamna sa ai cunostintele necesare, insa dublate de experienta si realizari anterioare notabile in domeniul respectiv. Lasand la o parte pregatirea, cand discutam despre experienta si realizari anterioare, discutam practic despre persoane care anterior au mai avut ocazia sa schimbe ceva in bine. S-a observat vreo schimbare in bine in guvernarile anterioare? NU! Atunci despre ce competenta discutam?!
    In al treilea rand, discutam despre moralitate.
    Poti sa fii pregatit, sa fii animat de bune intentii, sa fii si competent, insa ceva din trecutul profesional sau personal te face santajabil/coruptibil. Are USL atatia oameni cu mentalitate schimbata, competenti si cu moralitatea nelatata, incat sa acopere toate posturile manageriale ocupate actualmente de presupuse personaje de rea credinta, probasiste?
    Eu nu cred. Mi-as dori sa cred, insa daca am fi avut macar 20 de astfel de persoane, USL marsa la ora aceasta triumfal peste cadavrul PDL!
    Din pacate, acesta este motivul pentru care Ponta nu poate trage dupa el PSD/USL. Lipsa unui efectiv de oameni cu verticalitate nepatata, cu mentalitatea celui care vrea sa sfinteasca locul si cu competenta necesara managerierii unui domeniu sau altul s-a facut simtita inca de la stadiul initial, cel al desemnarii membrilor guvernului.
    Personal, sunt dezamagit. Mai rabd, insa. Cat, nu stiu…

  28. CE tocmai a taiat 1/4 din fondurile POSDRU alocate Romaniei. cate furaciuni pedeliste pe fonduri europene a devoalat madam Campeanu in trei luni? nici una! si cam asa e la toate ministerele

  29. s-au cam saturat oamenii ca antena 3 sa fie singurul dezvaluitor de erezii basiste (conform opiniilor culese din folclorul “plimbarii de la cotroceni”). pai guvernul asta nu are misiuni de audit, de control care sa sape la temelia abuzurilor pdl-iste, nu are si el un “pr excelent” care sa spuna verde-n fata si in frunza? sau sa inteleg ca lucrurile erau in ordine in camara institutionala a pdl-ului? usl-ul vrea sa joace occidental acolo unde nici occidentul n-o face.

  30. Deci s-a adeverit ce spunea domnul Serbanescu intr-o emisiune la A3…si violati si cu banii luati.
    Suntem noi mai prostuti asa…nu intelegem “o altfel de politica” facuta de usl.
    Aseara n-am vazut emisiunea la care a fost doamna Campeanu,dar am vazut-o acum pe A3.ro…Doamne!!!Cica n-are timp de legi sau de X si Y…ea se ocupa sa mearga tara bine…cu X si Y in functii,care ii impiedica sa conduca…wow.Ce logica?Ce coerenta?

    Va citez:”noaptea mintii”

  31. Subscriu ! Si insist !

    Asta am fost, asta ramanem : un popor de Miorite miloage !

    Daca ne-am exprima vointa in strada, nu si-ar mai permite absolut nimeni sa ne umileasca, se ne fure si-apoi sa ne-njure.

    Altminteri, MERITAM !

  32. Alianta USL NU va obtine mai mult de 50%. Si NU va guverna din decembrie. PP-DD + PDL + altii vor guverna din nou, iarasi, inca odata.

    NU sunt PDL-ist, sunt liberal.

  33. Asta pare a fi adevarul…fie ca ne convine sau nu!!!Si intreb si eu:DE CE U.S.L.-ul nu face nimic ACUM?!?De ce nu da legi?..de ce nu ia masuri?..de ce nu pune economia pe picioare?..si mai ales DE CE NAIBA nu ii destituie pe toti escrocii astia tupeisti,plasati in functii decizionale??De ce ,Victore???Astepta parlamentarele ca sa…Ca sa CE???Sa se asigure ca vor sta la guvernare 4 ani?..si in loc de masuri ne vor prezenta la randul lor scuze patetice si maxime tampite,gen”iarna nu-i ca vara”?!?De asta tergiverseaza si…”coabiteaza”???De asta i-am votat la locale?..si de asta am iesit la referendum???Ce?..ACUM NU AU MAJORITATEA IN PARLAMENT???Ii impiedica cineva sau ceva sa se tina de promisiuni???Teama mi-e ca s-ar putea sa aiba supriza vietii lor in decembrie daca adopta pana atunci politica strutului!!!Lumea s-a saturat de promisiuni fara acoperire iar amaratii astia nu au fost in stare nici macar sa valorifice votul a 7,4 miloane de romani!Daca nu fac repede”ceva”,orice,in decembrie…au sa se voteze singuri,caci majoritatea oamenilor sunt extrem de sceptici si hotarati sa nu mai voteze prea curand!!!PE NIMENI!!!Si SA NU UITE NICI O CLIPA ca daca lumea s-a mobilizat masiv si la locale si la referendum,asta s-a datorat EXCLUSIV Antenei 3,care a facut toata munca de propaganda electorala si p.r. in locul lor!!!Ar cam fi cazul sa spuna si ei”multumim,Antena 3″!!!

  34. Ah,ce dreptate ai,din pacate!Dar,in acest context,merita USL-ul sa-i fie bagata slanina in traista?Niste oameni trag pe branci si risca aducand la cunostinta publicului dimensiuni de neimaginat ale jafului,abuzului si nesimtirii.Ce se intampla?NIMIC! Guvernul este prea ocupat probabil cu magicele audituri ca sa se sesizeze si vedem si noi pe cineva platind!In unele cazuri ,totusi,am vazut urmari;ex.:dezvaluirile privind avansarile pe unicul criteriu al servirii in pozitie de drepti al lui TB si PDL. Aici s-au luat masuri:autorul faptelor(Oprea)si colegii sai (fiecare cu istoria lui de tradare ) sunt acum aliati de nadejde ai USL.Ca sa nu mai vorbim de cei 2 Prigoana…Deci dragul meu,merita?Asa cum ai spus:s-au decuplat complet de agenda propriilor alegatori ,agenda pe care o declarasera biblia lor pana sa ajunga la guvernare!Noi ne-am tinut promisiunea fata de ei si la locale si la referendum! Concluzia mea este ca nu merita sa-i sustineti;iar toate cazurile dezbatute la A3 cred ca ii incurca, ei neavand niciun gand sa faca lumina in ce aratati voi acolo!Parerea mea este sa puneti biciul pe ei pt. ca ipoteza ca ar fi prosti nu tine!Cat ar fi de prosti,cand le dai cazuri cu documente,cu probe…

  35. Bine mai, acuma am ajuns si propagandist USL-ist!
    Tu te asteptai sa se intample modificari majore in economia Romaniei, sa devina eficienta guvernarea, sa inceapa lumea sa traiasca mai bine doar pentru ca s-a schimbat Guvernul, intr-o tara in care si portarii in institutiile de stat au fost angajati in ultimii ani “cu pile” politice? Nu, nu o sa mai mearga nimic bine multi ani de aici incolo chiar si numai pentru ca mecanismele si mentalitatile care s-au format si consolidat in ultimii ani sunt bine betonate. Iar liderii USL, cum sunt convins ca ai observat si tu, au enorm de multe constrangeri din interiorul si afara USL si din interiorul si afara Romaniei. Nu trebuie sa fii propagandist USL ca sa-ti dai seama de asta. Eu unul sunt multumit sa vad ca intr-un loc se intampla ceva. As fi fost infinit mai multumit daca referendumul ar fi fost luat in seama. Dar asta nu ar fi facut Romania mai bine guvernata ci doar mai bine guvernabila.

  36. Atunci când a ajuns prim-ministru, Victor Ponta s-a angajat că în termen de o lună se va face câte un audit la fiecare minister, iar în urma constatărilor acestora (care vor deveni publice) se vor face plângeri penale la adresa PDL-istilor dovediţi cu probe şi acte vinovati de jefuirea banului public… Au trecut mai bine de 4 (PATRU !!!) luni de guvernare USL-istă şi nimic concret şi semnificativ în acest sens. Dacă (pe lângă lipsa unei viziuni economice clare şi coerente de relansare economică) nici măcar această minimă consolare USL-ul nu este în stare să o facă celor care l-au susţinut până acum (ca să nu mai amintesc de monumentala prostie cu care a tratat organizarea referendumului de suspendare a lui Băsescu, în condiţiile în care toate sondajele de opinie arătau că cca. 66% din populaţie era de acord cu demiterea!), atunci să nu se mire de scăderea progresivă şi constantă a susţinerii de care se bucură…

  37. usl-i o martoaga, dar in cursa din toamna este singurul cal pe care as paria. restul sunt niste gloabe obosite cu jockey hoti…
    martoaga asta imi aduce aminte de taranul care a dus calul la targ sa-l vanda, dar calul nefiind bun de nimic si intrebat fiind de ce l-a adus, a raspuns “uite asa sa-l fac de cacat”…

  38. Tare as vrea sa gresesc in judecata mea.Dar ,din
    ce am vazut ,am tras concluzia ca seful Baros are
    acum doi sustinatori in Romania.Primul a ramas
    vechiul prieten si sustinator ,pe care l-a pus
    frumusel la locul sau de sluga plecata si
    credinciasa.Cu al doilea a avut ceva probleme
    dar a dat cu el de pamant asa de tare , incat
    bietul de el se simte acum onorat,ca dupa asa o
    bataie,marele sef i-a scuturat putin haina de
    praf ,ba chiar i-a dat si mana.
    Cu ce l-a speriat oare asa de rau?Treaba cu banii nu o cred pentru ca suntem oricum o vaca
    buna de muls.Si al dracului de proasta.

  39. USL e dezorganizat. Credeam ca ajunsi la guvernare vor schimba pe toti pedeleii aparuti peste noapte in fruntea a tot felul de institutii ale statului. Bicefalismul e de vina!

  40. imi vine in minte un banc sec apropo de odicolonul
    comandat de pomădat: “alifieee, vino, ba !!!”, iar
    apropo de stapîn’su, ca tot se apropie sarbatorile,
    un gind bun si-un impodobit de brad cu hirtie…
    moale, roz, benefica… cum mai ii scria el in acele
    epistole marelui cirmaci, tovarasului secretar general…
    ar arata currrrrrtea palatului precum pajistea unei
    vile din iunaited steits, ca atunci cind se imbata
    pustanii si le vine chefu’ de redecorat intre doua beri.

    a fost tare tipul ala ce i-a sugerat hahaitorului, precum
    maestrul Rebengiuc in 1989, sa se stearga cu ea la gura.
    si daca tot citam de ici si de colo, uite inca una:
    “mosule, mosule chel si rau, du-te si te culca !”.

    mai am inca o idee:
    d-lor politicieni din USL, noi, astia de comentam ca
    Moromete si Cocosila in Poiana lu’ Iocan, stim ca stati
    si cititi blogurile jurnalistilor.
    daca aveti singe in instalatie, precum pretindeti, si
    vreti un feed-back (nu doar sa va ascundeti in spatele
    unor conferinte), veniti si raspundeti-ne la citeva
    intrebari acilea, pe blogu’ lu’ Ciutacu.
    sint sigur ca exista oameni care au ceva punctual
    din vari domenii, iar dvs, foarte doritori sa intrati
    in contact cu cetateanul platitor de impozite si taxe,
    foarte competenti. e, ce ziceti, va tine ?

    PS: nu mai merge cu preluarea ideilor de la oameni
    si raspindirea lor in mass-media ca si cum ar fi
    ale voastre, voi capatind capital de incredere si
    simpatie de la pulimea care nu face conexiuni.

  41. Multi se intreaba ce facea MRU la guvern cu papuci, prosoape, betisoare etc. Ati uitat ca se ducea cu Base la piscina, la vila Dante?

  42. 1. Ramane suspect modul in care a cazut guvernul MRU.
    2. Este mai mult decat suspect acceptarea cvorumului de catre Ponta.
    3. Lalaiala guvernarii useliste nu face decat sa indemne la absenteism electoral.
    4. Marea dezamagire nu e Ponta, ci Antonescu.

  43. Desi m-a uns la suflet ce si cum ai scris, tocmai fiindca asa cam gandeam si eu, mai am o retinere in a-i eticheta ca incapabili, adormiti, corupti si ei,neuniti cu adevarat,cel putin avand inca “cartite” printre ei,deja aroganti si in general buni de nimic. Retinerea vine din felul in care s-au miscat cand l-au suspendat pe personaj -cineva de acolo a gandit binisor strategia si tactica, a lipsit foarte putin sa le reuseasca. Ai putea spune “putin dar esential”. Nu m-am lamurit inca, totusi imi persista un gand timid: de ce nu au pus ei un premier care a dovedit ca i-a facut fata personajului, care avea relatii bune si imagine buna in Europa, care stia cum sa vorbeasca cu cei de acolo? De ce nu au gandit pragmatic, adica problema nu era in tara, aici se stia ca personajul nu are sustinere (si nu mai are din 2009, nu de la “austeritate”), dar putea fi in Europa. Ca nu s-au asteptat nu se sustine, ori sunt oameni politici ori iar ne pierdem vremea. Nu stiu, ceva nu se leaga la USL, ceva nu merge. Nu cred sa se duca romanii cu PP, problema e ca nu se vor mai duce deloc. Chiar avem o problema mare si ea nu se mai numeste Basescu. Basescu nu reprezinta nicio putere in acest stat. Iar dupa referendum, Basescu nici nu mai este. Exista solutii juridice, solutii reale, nu ce facea Boc, pt cei care intr-adevar stiu ca impanzesc aparatul administrativ si pun piedici.Atunci, ce se intampla cu USL?

  44. Am votat (DA) la ultimile alegeri si daca maine ar fi alegeri tot asa as vota. Doar ca de data aceasta voi fi sigur ca nu se va schimba nimic, ba chiar mi-ar fi putin teama, ca nu cumva sa fac mai rau.

  45. Domnule Ciutacu, o mina de ziaristi si un trust de presa nu pot tine loc nici de clasa politica si nici nu pot inocula vointa, unor politicieni inepti. Va impartasesc revolta.
    Pe la inceputul verii, la scut timp dupa numirea guvernului USL am crezut ca inebunesc cind pe lista de consilieri personali ( adica dintre cei alesi de insusi minitrul titular)in cazul nostru a madamei ministrese de la munca, am dat de numele unuia dintre mafiotii fondurilor structurale de care pina si PDL-ul s-a rusint pina intr-atit, ca l-a dat afara din minister, insa l-a pastrat in linia a doua, stiti… firmele de experti ce gestioneaza aceste fonduri, de fapt bushle de mangla adinca.
    Si iata acum, madama da pe spate de neputinta caci la guvernare fiind, vai mie, ea neprihanita nu poate!
    Insa poate propti sub fusta si recupera sifonatorii profesionisti ai celulilat partid… deh, foloasele politice au nevoie de acest gen de “competenta” iar de la o suma in sus, valorile politice se intrepatrund!
    Domnule Ciutacu, guvernul Ponta, e un bordel nou cu curve batrine.

  46. Nu stiu ce se intampla prin ministere si in Bizant (Bucuresti), Dar stiu ca in provincie au fost schimbati toti sefii institutiilor deconcetrate, acei care nu erau numiti in urma unui concurs. Trebuie sa recunosc, ca nu au fost pusi intotdeauna cei mai buni.
    Cat despre ministri, eu cred ca nu pot sa isi revina din ce au gasit acolo. Se asteptau ca vor gasi jaf, dar nu un jaf atat de mare. Ma intreb, in fiecare seara, de unde aveti documentele pe care le prezentati. Cu siguranta, le aveti de la uselistii “mahmuriti” si inteleg si tactica lor: daca ar iesi pe rampa si ar spune ei ce au gasit, ar sari pedelistii si ar actiona, asa cum se pricep ei mai bine. Vi le dau dumneavoastra ca sa informati opinia publica, pentru ca intotdeauna omul crede ce scrie la “foaie” , iar ei, in acest timp isi fac treaba. Ceea ce nu inteleg eu, este de ce nu spun ca au gasit visteria goala si de ce nu au facut un raport pe care sa-l prezinte in fata Parlamentului. Probabil, acesta va fi bomba dinaintea alegerilor.
    Suntem cu totii prea nerabdatori, satui de atata dispret, dar totul se datoreaza noua. Eu de 4 ani tot strig si spun, dar majoritatea i- a ales tot pe Basescu, tot pe pedelisti, iar altii au stat acasa, suparati pe toata clasa politica.Consecinta este ca suferim azi mai multi decat acum 4 ani.
    Earnest

  47. Victore,
    Vad ca s-a trecut cu “gratie” de la acuzatia ca Base a facut o calatorie suspecta la Riad la cea de incendiere a vaporului, de transport de arme, aur, diamante si alte marfuri de ontrabanda.
    Din pacate nu am reusit sa inteleg cum s-a finalizat acuzatia cu zborul: Base v-a raspuns ca scopul vizitei era sa participe la funeraliile lui Fahd, dar ca pana la urma zborul nu s-a mai efectuat. Din pacte n-am inteles raspunsul A3: minte Base, a gresit Oana Stancu, alte variante?
    De asemenea, care mai e stadiul acuztiilor privitoare la diploma de bac a lui Funeriu? A ramas in aer?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.