Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Unde şi cum sărbătorim criza presei?

Unde şi cum sărbătorim criza presei?

Corvin întreabă, Ciutacu răspunde, Radio Lynx emite. Încă se mai poate vorbi…

P.S. Pisi mic revine cu precizări. S-o slăvim! Nici ei nu mai știu câți sunt :))

UPDATE: Mi-am amintit ceva și nu m-am putut abține. În fond, despre asta e vorba

Comentarii

comentarii

Similar Posts

68 thoughts on “Unde şi cum sărbătorim criza presei?

  1. Din ’90 pana azi s-au inchis o gramada de ziare, nu e o chestiune noua, problema acum este ca se inchid dintr-o data ziare care erau contra puterii, lucru care trebuie sa ne puna pe ganduri.Si somajul este o problema, evident, insa mai grav este faptul ca raman tot mai putine voci obiective si care au curaj sa spuna adevarul.

  2. Victore, unui om normal nu ii pare bine cand altul da de greu.
    In fond unii aveau alte opinii decat ale tale ceea ce este firesc.
    Mie unul imi pare rau de ei.

  3. Hai s-o sarbatorim labeunutv(superportocaliu,scutit deci de surprize din astea de criza),cu Moraru si Pora (pe post de scufita rosie si lupul cel rau),sustinuti de pe margine cu manutele alea doua,de Calinescu!Si,evident in publicul ce aplauda in draci….Base+Boc.

  4. A aparut o noua beshina: cea cu extradarea lui Haissam (ca sa uite poporul de foame nu din alte motive). Abia astept sa-l vad pe Haissam in tara sa ne povesteasca cum a bagat Basescu in buzunar o mare parte din banii de rascumparare a ziaristilor.

  5. Ma uit cu stupoare la IRealitatea cat de prosti sunt.
    Cum le arunca Basescu cate un os de rontzait cum o iau de nebuni sa umble dupa cai verzi.

    Asta e criza majora a presei dle Ciutacu: umblatul presei dupa cai verzi atunci cand persoane interesate (infractorii de la putere) arunca asa, cate un crampei de informatie.
    Dezbaterea aprinsa de probleme secundare, marginale… hlizitul la chestii subtziri, gargara tangenta cu subiectul…

  6. Printre cei care au ramas inainte sau dupa sarbatori fara loc de munca sunt oameni care nici macar nu erau implicati in discutiile politice.
    Sunt multi oameni care au fost la locul nepotrivit in momentul nepotrivit in aceste vremuri tulburi. Unii dintre ei sunt chiar oameni buni.

    Pacat ca s-a ajuns la asta.

  7. Nu Sunt Un Bun Crestin la Capitolul Asta. Daca Crapa: evz, labe1TV, blogul lui ite morar, etc. sincer ma bucur, ba le doresc si mai rau. Pentru ca asemenea scursori au facut posibil, au lucrat pentru existenta unui regim despre care nu mai are rost sa vb., regimul unui hot care si-a obtinut mandatul prin cea mai mare frauda vazuta de mine vreodata. Sa ii compatimesc, ar fi ca si cum as compatimi victimele unui bombardament american asupra unei asezari talibane. Nu, asemenea exemplare, merita o soarta cat mai apropiata de faptele lor.
    Disparitia Presei Scrise in Romania?
    Cauza principala?
    Existenta Internetului.
    p.s. Ce-mi mai doresc, ce doresc sa dispara definitiv din Romania? manelele si manelaria

  8. Nu cred ca este vorba de o criza a presei.
    Ma tem ca buboiul asta scarbos ,de pe trupul presei romanesti si format din de-alde Pora,Calinescu,Moraru, etc impreuna cu nevertebratele de la Evenimentul Zilei,a inceput sa supureze iar bisturiul doctorului CNA nu face altceva decat sa improaste mizeria asupra celulelor sanatoase in loc sa curete puroiul.

  9. Presa pica pentru ca printre jurnalisti au aparut “ciumpalaci” ciupitori sau scriptaci manelisti d aia pica presa; poate ca pentru unii este mai bine, doar asa se vor cerne valorile…

  10. Ca loc de a sarbatori eu propun beciurile securitatii. Observ ca idiotenia tipic Romaneasca continua alo platim un serviciu de informatii si il platim bine tipii astia nu au auzit de spionaj economic? Hai sa vedem ce se poate vinde si sa ne creem noi piete hai sa PRODUCEM ca sa ne salvam ca natie. Intreaga lume trece prin recesiune economica dar tarile care vor fi mai inteligente vor scapa.

  11. Vai ce jale pe jurnalisti, ca nici macar criza de 40 ani nu-si pot permite!!Propunerea intervievatorului m-a amuzat teribil:”Rezolvam problema cu noi insine si cu un prosop umed” Ce idee colosala! si atunci nu e nici un motiv de suparare! Ha, ha! Voi incerca sa pun in practica ideea; ma tem doar sa nu ma racesc de prosopul umed!

  12. Domnule Corvin,
    Electoratul domnului Geoana a inteles din prima. Chiar si mama a inteles care nu are (saraca) 12 clase. Dar nu este nici o problema noi ne bucuram mereu cand il auzim si/sau vedem pe domnul Ciutacu.Ne place pentru ca este inteligent si arogant si asa vrem sa ramana.
    La subiect: Avem nevoie de presa. Ma bucur ca Jurnalul National merge bine.
    Aveti dreptate domnule Ciutacu.Nu trebuie sa ajungem la un singur ziar(Scanteia Portocalie) Pana si in comunism erau mai multe. 🙁
    Cu deosebit respect

  13. Titlul imi aduce aminte de filmul lui Catalin Mitulescu .
    Poate esti mai implicat afectiv , parerea mea e ca o anumita reasezare a presei e necesara . Sunt multi neaveniti in domeniu . Nu le voi plange de mila daca pleaca . Pacat e ca vor ramane unii care “aduc rating” , dar nu onorabilitate institutiei media in care lucreaza .
    Am lucrat si eu trei ani in presa , la un post de radio din Cluj . Am vazut multe lucruri care m-au scarbit (tu sigur ai vazut mai multe) . Primeam materiale scrise de cate un reporter care parea sa nu fi absolvit nici macar trei clase . Tin minte ca nu erau stingheriti deloc de impostura lor . Imi amintesc ca am spus si eu odata pe post “in clasament conduce Bayern Munchen cu cincizeci si una de puncte” … Mi-am zis : “multi aud , putini pricep” . Dupa cinci minute , primesc un telefon in redactie . Ghici ? Profesorul Adrian Marino (Dumnezeu sa-l odihneasca) , care ma apostrofa pentru cele “cincizeci si una de puncte” . Mi-a venit sa intru in pamant de rusine . Nu stiu insa cati altii ar fi simtit la fel (nu foarte multi) .
    Nu mai spun cum se inventau stiri , doar ca sa iasa norma . Nu mai spun cum se rastalmacea desfasurarea unor evenimente , doar pentru ca nu e bine sa lovim pe cineva anume (sau pentru ca trebuie sa lovim pe cineva) .
    Asa ca eu nu voi jeli presa in criza . Sper sa se aleaga graul de neghina .

  14. Vad ca nu mai discuta nimeni de realizarea a ceea ce au votat romanii la referendum, de reducerea pensiilor speciale nerusinat de mari…
    Au fost doar prosteli de campanie a escrocului, ca sa-l re-aleaga prostimea, nu ???

  15. @Cris: nu ma omor nici eu dupa ea, da’ nu inteleg ce legatura are EBa cu postul asta. poate nu-s eu suficient de subtil…

  16. urata ca urata,da ce impiedicat se”esprima”:(…vorbeste ca la doi ani.gandeste ca la 3.

  17. unde se integreaza cei care sunt scosi din sistem????? unde isi vor gasi de munca. cine o sa angajeze oameni trecuti de 40-50 de ani. vai de curu nostru.
    hai sa traim sanatos

  18. Bineinteles ca ne doare pe toti ca vor fi asa multi profesionisti “la dreapta” cum zice D-l Ciutacu, si asta tot asa pe “neanuntate” ca si cu taxa pe hamburgeri, etc.D-l Ciutacu si de data aceasta a punctat ceea ce este de neiertat: Nu s-a respectat Legea falimentului, care presupune parcurgerea anumitor proceduri. Intr-o saptamana era imposibil ca la 4 societati in acelasi timp sa termine toate procedurile. Revoltator cum toate drepturile si liberatile si ale jurnalistilor sunt incalcate.
    Trist ca D-l Ciutacu ne conduce la concluzia ca se poate ajunge sa avem un ziar oficial portocaliu (cum a fost Scanteia candva), un ziar pentru tineret, un ziar pentru sport. Deci media se va portocaliza. Si atunci unde-i optimismul? Ca e intotdeauna loc de si mai rau?

  19. Intrebare pentru “gasculitza naiva” care a lucrat la “organele noastre”:

    Ce escroci din actuala conducere de partid si de stat a tzarii au regizat rapirea ziaristilor, ce servicii secrete l-au scos pe Omar Haissam, cu mainile in buzunare din tzara, si cati bani din rascumparare au ajuns direct in buzunarele escrocilor?

  20. – moare o parte din presa dar ghici cine renaste, probabil pasarea phoenix dar culoarea este importanta, nu cred ca ghiciti..(portocalie), deci nimic nu dispare totul se transforma.Nu pot sa nu i compatimesc pe (ziaristii)cei care vor fi victime colaterale ale renasterii presei portocalii. Dar nu vreau sa am gura aurita dar acesta este inceputul bumerangului care se intoarce din pacate asupra tuturor romanilor portocalii sau nu; grav este ca doar de acuma o sa incepem sa mincam de pe jos, de la al doilea descalecat al imparatului portocaliu (cu nuanta wisky).
    – atentie la petarda vizavi de extradarea lui haysam, o sa mai avem cam o petarda pe luna…

  21. Exista in tot romanul o bucurie ascunsa pentru moartea caprei vecinului, mai ales daca vecinul e ciufut sau nevasta-sa arunca laturile pe furis, in mod pervers, in curtea ta. Uite ma uit la vecinul IT Morar. Si la nevasta-sa Andreea Pora. Unul mai meschin ca altul, si ca infatisare si ca_caracter. Doi pupinbashitzi ordinari, care nu vad in fata ochilor decat un popocur urias (popocurul prezidential) pe care il ling non-stop. Pai frate, cum naiba sa nu te bucuri cand unor asemenea personaje le moare capra? Realegerea Bashinescului le-a dat un nou impuls in activitatea de lingai prezidentiali. Vedeti, par sa spuna personajele, noi suntem cu boborul si deci cu Bashinescul! Mi se face lehamite! Ei au senzatia ca au capatat o gura de oxigen, dar se pare ca au inghitit niste bashini prezidentiale pe care le confunda cu aerul curat! Probabil, asa se simt ei bine. Ca urmare nu pot decat sa le urez sa linga BINE!

  22. Nici o criza! O reasezare a presei…
    De sarbatorit numai atunci cand va triumfa adevarul, libertatea, fraternitatea, iubirea, egalitatea, pacea intre popoare, cinstea, corectitudinea; cand se va reforma forma si cand vor sosi extraterestrii. Cand Tiranul va respecta Constitutia, Parlamentul si Cetateanul; cand gastile politice vor lucra in folosul aceluiasi Cetatean; cand Boc isi va face mea culpa in fata ta si cand taranca va renunta la ministere. Cand se va sti CUM a iesit ala Presedinte etc, etc… Ca sa n-o mai lungesc : Niciodata in vecii vecilor!

  23. Multi idioti si multi tradatori…singura replica a tampitilor la ceea ce se intampla este “basescu vrea sa faca bine dar nu e lasat”..eu unul vad ca are suficiente slugi in toate domeniile gata sa jure ca albul e negru si vara-i iarna…are parlamentul, are guvernul, are serviciile secrete (pe care le plateste sa ne supravegheze pe noi in interior nu pe bubulii din exterior)…asa ca cine futu-i grijania nu-l lasa sa faca treaba?…este de fapt un porc tradator sau idiot calarit de o tiganca de buzau…oricare ar fi varianta …sa dea Domnul sa fie executat in Piata Revolutiei pentru toti amaratii aia care au murit absolut degeaba acum 20 de ani…

  24. Astia inchid ziarele ca sa-l oftice pe Badea,sa-l lase fara slujba.Ar trebui sa facem front comun sa le sustinem de dragul lui ,altfel raman minunatii fara motivatie in fackerea de drumuri zise si autostrazi.

  25. Nu cred ca este vorba de o criza a presei,cum nu cred ca Haissam va fi adus in tara.Victore vorbim de saracia in care traim si ca a citi un ziar va deveni un lux.

  26. ma gindesc si constat ca nu numai presa e in criza. In criza e si industra auto,constructiilor,miniera s.a.m.d.Prospera industria farmaceutica ,alimentara si,si……..cea politica evident.Ziaristii(niste prieteni) mi-au zis: am 52,57…de ani si ce dracu ma fac ?Nu stiu sa fac altceva stiu citeva limbi straine….la ce-mi ajuta, ca acum mai toti stiu.Nu numai presa e in necaz si nu numai la noi.Asa ca…..nu o sa pierim .

  27. Falimentele din presa scrisa pot contribui la cresterea gradului de profesionalizarea a presei online prin exodul unora dintre jurnalisti la editiile electronice. Ce spui, Victor?

  28. uite aici “fata mea este model”: presa de rahat, trustul in cauza, jurnalist de rahat- a dat un copy paste si a citat pe cine a vrut masa. zice ca va injumatatiti la Jurnalul, fara sa spuna ca ai infirmat info, zice ca realaitatea x, are datorii de 50 miare, eu stiu informatia confirmata de 15…

    Asta mi-a duce aminte de o emisiune Nasul, alt mare jurnalist. Il avea invitat pe Boc, si-l intreaba ca “parca am citit ca ati pierdut Bucurestiul, parca asa ceva, bine cred ca e mult spus…ce ziceti?
    BOC- am castigat la….bla, bla, vaaaaaiii nimic de pierderea capitalei, ce date concrete!

    merita revazut momentul, poate il gasitit pe net, eu inca nu-l am!

  29. Domnule Ciutacu, nu cred ca este o criza a presei romanesti. Cred ca cei care au un cuvant de spus (si bineinteles, de scris) isi vor gasi repede un loc. Iar pe cei a caror unica calitate o constituie buzele calde si moi ce pupa dosurile potentatilor vremii, nu-i plang.

  30. Am venit de la un “sfantul Ioan” si, plictisit si obosit, m-am apucat a butona in nestire telecomanda, de la 0 la 140… prin filme indiene, prin zecile de programe de desene animate, programe mult mai bune decat multe din cele romanesti, unul dupa altul se derulau fara a-mi atrage atentia, bugete mici in tari de rahat, zeci de morti de gripa porcina in tari de rahat, cand, deodata… stop! “un sobor de preoti sfintea un izvor de apa despre care se spune ca se naste din inima muntelui”… Pe langa problema personala pe care o am cu institutia bisericeasca, m-a indignat ideea in sine. Un izvor de zeci de mii de ani este sfintit de un popa. Nu ma intereseaza despre ce izvor era vorba, nu ma intereseaza ce a facut rau sau bine izvorul ala, dar sa-l sfinteasca un popa, mi se pare utopic. Ma gandesc ca acel izvor e mai sfant decat popa. “Omul sfinteste locul” nu are nicio legatura cu acest fapt. Dar, decat sa sfinteasca izvorul, nu mai bine ar fi fost sa plateasca si popii impozite la “cutia milei”, la banii pe care ii dam cand vin cu botezul din casa in casa? La banii pe care ii incaseaza la o nunta sau botez? Ma gandesc si eu… Nu stiu.

  31. We “climbed out of hell” one time in 1990.
    De data asta cei care conduc tara ar trebui sa iasa ! (poate si manelistii) 😛
    Jimi Hendrix a zis : “When the power of love will overcome the love of power .. the world will know peace”. Ceea ce este foarte adevarat.

  32. Da este nevoie de o presa puternica dar nu pot sa ma abtin sa fiu fericit la gindul ca dalde “Pora”,”Nasu” etc.nu mai pot bate cimpii pe oriunde.Sa-i vezi pe astia ce repede isi schimba opiniile este cea mai mare desfatare.

  33. Parerea mea este ca nu exista o criza a presei, ci o criza a managementului. Lucrez de cativa ani la o revista de nisa cu aparitie lunara, care s-a dezvoltat continuu. Acum, toate cheltuielile sunt acoperite fara sa fie vandut un singur exemplar de revista! Daca se vrea, se poate. Dar nu cu sutele de angajati, asa cum am citit despre unii ‘decedati’ (ca la cati erau, scoteau o editie si scrisa de mana!). Si mai e o problema: am senzatia ca o parte din managementul “decedatilor” a cam bagat mana pan’ la umar in fonduri. Ghicesti cine?

  34. Nuuuuuuu! Iar îi creşte traficul. Şi numărul de comentarii. Unele dintre ele…

  35. @everybody: evident ca nici criza presei nu poate fi rupta de contextul general al crizei economice mondiale, cum la fel de evident este ca managementul defectuos nu poate fi exonerat de vina si responsabilitati.

  36. Nu cu foarte mult timp in urma D-l Ciutacu a mai postat “Any given Sunday”, faimosul discurs rostit de Al Pacino (dar nu a fost scris de dumnealui),un indemn puternic la o lupta pentru “a fi sau a nu fi”. Nu ma mir ca in situatia in care se afla presa a simtit nevoia ca prin profunzimea acestui discurs sa lanseze din nou cu indrazneala un APEL la unirea fortelor celor din presa de a recuceri transeele pierdute.
    Sunt convinsa ca presa ramane o forta miraculoasa care poate sugera cai de vindecare a Romaniei.
    Presa unita va putea recuceripozitiaa ocupata “inch by inch” in functie de cat de sudati pot fi reprezentantii, respectivi jurnalistii de opinie.
    Succes!

  37. Superb ! multumesc pentru bruma de normalitate ce o aduci

    … and either we heal now as a team or we will die as individuals …

    au avut grija sa ajungem sa fim doar indivizi si sa nu ne putem aduna intr-o echipa.

    Respect !

  38. deja vad o conspiratie… vantu inchis ca s-a opus lu’… dar mi-am amintit vorba aia, parca era asa: “eu fac afaceri nu caritate” sau ceva in ideea asta. s-o pune la adapost ? unde esti tu nicolae popa? cum, nimeni nu mai stie? hihi

  39. Vad ca ultima moda in media este bocetul: ce mare e criza din presa (scrisa) si ce jale mare… Asa de mare e jelania incat nu pot sa imi dau seama de unde vor mai imprumuta lacrimi bocitorii de la capataiul presei pentru ce va urma in trei-cinci luni, cand in presa scrisa se vor mai decupa inca o data, semnificativ, bugetele şi cand tavalugul va ajunge din plin şi prin televiziuni… (Ohoho, şi acolo e drama mai mare: oameni multi, salarii mari, incasari (inca!) colosale. Şi tocmai de asta in TV lucrurile se vor imputi mult mai rau…). Eu daca as face parte din managementul afacerilor de media (nu redactional!) in raport cu aceasta situatie mi-as construi strategia, şi nu in raport cu cea de azi. Inca n-a venit peste voi tot raul care poate sa vie!

    Sa ne intelegem: criza din presa (din toata presa!) era inevitabila. Insa la nivelul la care este azi şi, mai ales, la dimensiunile la care se va ajunge peste cateva luni (care vor fi cu mult, cu mult mai mari, urmare efectului de domino de pe piata de publicitate, potentat semnificativ de actualele realitati socio-POLITICE!) nu s-ar fi ajuns daca unii, in emfaza lor auto-erotica, nu ar fi provocat şi sustinut o crestere generala exploziva, complet anormala şi nesustenabila. Iar asta tot n-ar fi fost aproape nimic daca ceilalti patroni de presa nu s-ar fi comportat ca niste gugustiuci, intrand şi ei in vortexul acesta din care multi nu vor mai iesi. Aud zvonuri ca erau redactori de presa care, prin 2006-7 şi chiar 2008, la angajare strambau din nas daca li se ofereau (la un cotidian national) 1.000-1.200 EUR. Asta cand salariul mediu in Romania era de 350, hai 400 de EUR. Am uitat oare cu totii ca redactorii sunt, totusi, niste proletari?… Hai sa vedem, uite, in Franta, Germania, Elvetia, un ziarist care lucreaza la o publicatie zilnica ori saptamanala cu tiraje egale cu cele ale publicatiilor romanesti la care ne gandim cu totii are salariul cat trei salarii medii din tarile respective. NEEEEEE!…

    Eu unul, mai fitilist fiind, vazand cat sunt de naivi şi neidemanateci pana şi azi multi dintre patronii de presa, ma gandesc uneori ca aia care au dat drumul bulgarelui la vale poate ca au facut-o voit. Cine stie?!…

    Crize in presa au mai fost. Numai ca unii, neglijenti in analizele lor, nu vad un lucru elementar: pana acum cativa (putini) ani o publicatie disparea şi alta (altele) apareau, dar piata presei şi (mai relevant) cea a publicitatii cresteau. Astea erau crize de crestere, normale. Azi insa totul se contracta: tiraje, publicitate, salarii, personal…

    Cred ca se pot gasi idei pentru A SALVA ŞI SECURIZA destule afaceri de presa (restructurand major!), dar nu şi multe publicatii şi, deci, nici prea multi oamenii. Doar afacerile. Asta inseamna ca ar fi vorba şi de restructurari radicale ale personalului: unii (multi) sa plece şi altii (mai putini, dar ALTII) sa le ia locul. Publicatiile traditionale şi oamenii de presa de scoala veche, cei mai multi, trebuie sa plece. Unii vor supravietui. Acestia vor fi – oameni şi publicatii – minoritari. Locul celor disparuti va fi luat insa de alte abordari si, evident, de alti oameni! Care sa faca altceva. Ce anume?!… Doua cuvinte privitoare la cum vad eu noua presa, care va fi, inevitabil, online: atomizare şi dispersare. Şi inca ceva: gandurile mele nu sunt legate de mitul naiv şi cert nelucrativ al migrarii presei in forma ei actuala in online… Ma gandesc la altceva, complet altfel.

    Pentru maretii manajeri care inca mai vor sa salveze presa scrisa traditionala (şi multe publicatii vor rezista, insa ca parte a unor conglomerate ori, mai corect, mixuri hard-online!) repet opinia (amatoristica, pana la urma) de la inceput: construiti-va strategiile pentru urmatoarea perioada plecand de la scenariul negru din primul paragraf. Adica la datele pe trei luni (octombrie-decembrie ori, şi mai bine, noiembrie-ianuarie) mai taiati asa, un 25%… Dupa mine, cei mai multi dintre cei care vor castiga lupta pentru supravietuire pana in primavara lui 2011 vor avea parte de victorii devastatoare, a la Pirus.

    Gandurile mele “reformatoare” de mai sus erau adresate altei categorii: celor care pe criza asta mai sunt in stare sa isi construiasca proiecte de afaceri media de tip nou, pe care sa le dezvolte in urmatorii trei-patru ani şi din care sa scoata profit…Am un feeling ca unul dintre acestia, poate singurul, care gandeste asa este Vantu. Seninatatea cu care a lasat sa cada buna parte din trustul sau imi spune ca, daca nu are probleme insurmontabile, atunci a inteles ca toata cauza presei scrise editata de firmele lui e pierduta. Şi cred ca va incepe ceva nou, complet nou. Om vedea spre vara, poate chiar inainte de Paste.

    PS Victore, nu stiu care-i treaba pe tarlaua pe care esti vataf, dar de cateva zile feelingul meu cand “rasfoiesc” online Jurnalul este ca oamenii vostri scriu doar ca sa dovedeasca ca pravalia nu s-a inchis (inca!).

  40. Dovada ca o mare parte a presei romaneasti e inca “in pantaloni scurti” e data de modul total indoielnic cum a fost abordata ca subiect jurnalistic, o eventuala extradare a lui Omar Haissam din Siria, ca urmare a nu stiu ce tratat de extradare semnat cu aceasta tara.

    In mod clar, cele doua chestii: tratatul si extradarea sunt doua chestii independente una de cealalta si cineva le-a pus voit pe acelasi canal, astfel incat presa sa tabare pe firmituri si sa le puna intr-un context artificial ca lumea sa caste gura.

    Presa din Romania nu are sanse de modernizare, de reformare, pana in momentul in care va sti sa discearna intre niste bashini puse pe canalele de comunicatie de diversi raspandaci si informatiile autentice.

  41. @alphas: regret ca poate te dezamagesc, dar pravalia unde lucrez nu se inchide; nici inca, nici mai incolo. simt ca-ti lipseste Cristoiu 🙂

  42. O poezie scrisa de un necunoscut

    ce naiba caut eu in tara asta
    in circul vostru tamp si inutil?
    mi-ati pus lipici pe limba iar in pasta
    de dinti dospeste bomba cu fitil

    nu pot sa-mi cresc speranta-n eprubeta
    ca stau cu microfoane sub ibric
    si sateliti-ciorchini pe toaleta
    asa ca dragii mei ce sa mai zic?

    azi daca esti de-al lor devii contabil
    te vinzi in schimb pe vise de neon
    realitatea-i un balon gonflabil
    minciuna parca-i un cameleon.

    Daca stie cineva cine a scris-o sa imi spuna si mie,cu multumiri!

  43. Ca sa ma dezamagesti trebuia ca mai intai sa ma fi amagit. Nu este cazul. Cred ca din marea presa cotidiana actuala vor prinde jumatatea anului viitor 4-6 bucati. Unul, probabil, Adevarul, iar al doilea Jurnalul… Celelalte, nu am azi nici un feeling care ar fi. Dar, gandesc eu, cam atata loc va mai fi pe piata la anul.

    Si apropo de Cristoiu, nu mai scrie la Jurnalul?…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.