Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Un singur cur cald, atâtea buze reci

Un singur cur cald, atâtea buze reci

Am lăsat special să treacă o zi de la terminarea Congresului PSD ca să scriu ceva.

– De la solemnitatea de altădată a organizării cu iz comunist, m-am trezit în mijlocul ţăgăniei cu vrăjitoare, amante vocale, huiduieli şi bătut cu statutul în masă. Jenant!

– S-a schimbat curul de pupat. Ăia care, până sâmbătă, nici nu-l băgau în seamă pe Ponta, de duminică încoace, nu mai ştiu cum să-l lustruiască. Asta-i România

– Vanghelie are portocale şi este, aşa cum s-a fălit, bagabont de bulevard. A rezistat eroic tentaţiei de a mă pocni, a intrat de două ori cu mine-n studio, a avut puterea de a recunoaşte public că i-am tras-o rău cu înregistrarea şi, pe final, a încercat să-mi întoarcă portofelul la manevra cu file-ul livrat, chipurile, de Coldea de la SRI. Oricât l-ar pune pe Boda să încerce să afle sursa (la nevoie, detaliez), nu va reuşi.

– Presiunile asupra celor care l-au susţinut pe Geoană şi au fost aleşi vicepreşedinţi (cu, evident, Marean exemplu-n viaţă) de a-şi da demisia sunt puerile. Sunt voturile lor negociate şi obţinute. Pe cale de consecinţă, poziţiile lor politice sunt legitime.

– Subscriu dezamăgirii generale privind atitudinea lui Cristi Diaconescu, dar, spre deosebire de majoritatea care le ştie pe toate, nu mă grăbesc să dau cu pietroaie-n el. Ştiu jumătate de adevăr (cel al lui), am auzit la nivel de bârfă şi cealaltă jumătate (a echipei câştigătoare), îl aştept în emisiune să-şi detalieze poziţia.

– Victor e fraier dacă face eforturi să oprească hemoragia de plecări către Partidul DNA al multigeneralului Oprea. Oricum sunt şantajabili şi nu poţi conta pe ei. În plus, la puţina politică pe care o ştiu eu şi la vaga pricepere la oameni pe care o am, ăia care-şi închipuie că Ponta va fi o marionetă în mâinile sforarilor consacraţi s-ar putea să aibă nişte mari surprize. Spectacolul de artificii abia acum începe.

– Probabil a fost ultimul congres de partid pe care l-am comentat de la faţa locului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

140 thoughts on “Un singur cur cald, atâtea buze reci

  1. perfect de acord cu tine! Mai puțin la partea cu Diaconescu, nu-l cunosc, deci cred tot ce-i mai rău despre el, probabil ca mine, mulți alții…proastă mișcare…cu tentă portocalie aș spune…

  2. Să plece toate scursurile, că oricum nu încap toţi în cele maxim 35 de procente! Şi rămâne mai mult loc în celelalte 35, pentru oameni, poate, mai de calitate. În ceea ce priveşte eventualitatea formării partidului lui Oprea, parcă mă gândesc că şi prostia şi imbecilitatea pot avea limite…adică, să aibă şi votanţi???

  3. s-a demonstrat inca o data ca geoana e vesnicul perdant,asta si sa concureze singur pierde,nu stiu multe despre ponta da mai rau decat geoana nu are cum sa fie,cel putin asta-i tanar inca nu are nevoie sa mearga la relaxare la vantu sa piarda alegerile ca prostanacu,noi aia care am votat impotriva portocaliilor nu o sa-l iertam pe geoana niciodata,prostanacu dracului

  4. Referitor la Cristi Diaconescu, nu ştiu concret nimic. Pot doar să spun că, în timp, am început să asimilez excesivul lui bun-simţ cu existenţa unui caracter “alunecos”. Mai am de văzut şi auzit.

  5. era un proverb romanesc. vechi de secole: schimbarea domnilor bucuria nebunilor.
    vorba lu’ maica-mea: “toti fura la fel”.

    da. Vanghelie are portocale. nu pt ca nu te-a pocnit ci pt ca are respect fata de el: a zis ca il sustine pe Geoana si l-a sustinut pana la capat.
    Bagabontu de bulevard are cuvant spre deosebirea de restul…

  6. As dori sa vad o schimbare in PSD. As dori sa ia atitudine fata de aberatiile propuse de genialii nostrii guvernati. Sper sa nu ne spunem peste o vreme, o fi Ponta tanar, dar tot in hora lor joaca, a celor care au fost abonati ai puterii.

  7. Ponta e tanar si, desi nu putin experimentat si destul de invatat, s-ar putea sa le-o traga bine multora.

  8. Ponta nu va fi o marioneta in mana sforarilor consacrati ci in mana fondatorilor partidului(Nastase,Iliescu,Ile Sarbu).

  9. Chiar nu va inteleg, domnule Ciutacu: ce vreti sa spuneti cand…spuneti ca “Probabil a fost ultimul congres de partid pe care l-am comen-tat de la faţa locului” ?
    As dori, daca se poate, chiar sa imi raspundeti la aceasta intrebare – unde si cum doriti Dumneavoastra.

  10. De ce spui ca este ultimul congres de partid pe care il comentezi de la fata locului?

    PSD are un mare castig de imagine in aceste zile si sper sa nu si-l perime aiurea.
    Per total- in timp relativ mediu cred ca se va echilibra balanta vis-a-vis de derapajul grav al celor de la PD-L.

    Un PD-L caruia nu i-ar strica vreo 4 ani de opozitie.
    Ar racori fruntile si reamprospata cadrele.Daca despre PSD se poate spune ca a depasit era Iliescu-chiar daca tanarul joaca teatru ca e mana in mana cu batranul-sunt foarte curios daca PD-L va reusi sa-i supravietuiasca lui Traian Basescu.

    In stilul in care se lasa calcati in picioare pe ritm de manele-ma indoiesc ca mai ramane ceva dintr-un partid care oricum e un cameleon care daca ar fi necesar maine ar intra fericit in Liga Cartoon Network sau Taraf TV.

    Ca de obicei….
    Victor suntem cu ochii pe tine! 😉

  11. Domnule Ciutacu
    Ponta a anuntat ca sunt multi tineri care si-au manifestat dorinta de a se inscrie in PSD.
    Eu nu mai sunt tanara dar chiar vreau sa ma inscriu maine.
    Pana acum m-am limitat la sustinerea prin intermediu blogului a candidatului la presedintia Romaniei, domnul Geoana.
    Per total aceasta schimbare s-ar putea sa fie benefica PSD-ului.
    O zi buna!

  12. Saptamana trecuta te-am intrebat care e cel mai promitator tanar om politic,ai raspuns Ponta,sper sa nu te inseli,iar in ceea ce priveste scindarea,ar fi de dorit in contextul actual,s-ar curata odata partidul de o parte din lepre,scindarea nu era de dorit cu Geoana presedinte,pentru ca atunci gunoaiele ramaneau in,acum pot fi out si e nevoie si de un branci, din capul scarilor, pentru unii.Varianta aia ,cum ca vicepresedintii ii sunt fideli lui Geoana mi se pare o aiureala,nici macar Mihaela nu cred sa-i fie fidela.

  13. mai sunt multi (sobolani) de plecat pana sa se curete partidul. cred ca o sa planga lumea-n sala si o sa-si rupa fashul ca au tuns-o michi spaga si culita tarata. auzi!!! baza si fundamentu’ social-democratiei moderne, frate!sa-l ia si pe oprisan cu ei.

  14. Io am mai zis ca am vrut sa-l bat pe Ponta acum vreo 8-9 ani cind credea ca el o pus coada la pruna si se dadea mare bulina crezind ca i se cuvine totul. Era in sala Transilvania unde niste amici jucau fotbal (platisera pentru asta) si nen’tu s-o ofuscat ca a trebuit sa astepte ca sa poata intra pe teren cu trupa lui.
    De atunci io mai vint mintea la cap si tare m-am bucurat ca a fost ales in locu lui geoanel.
    Sper numa’ sa nu-l mince “baronii”.
    Banzai!

  15. “Micul Titulescu” s-a facut mare :).

    Ponta ar putea fi o solutie castigatoare daca reuseste sa faca un pic de curatenie in jurul lui. Mai bine zis sa scape macar partial de pupincuristii care nu il bagau in seama pana saptamana trecuta, mai ales de cei care pana ieri erau mari fani Geoana.

  16. Diaconescu, un cameleon. Il tradeaza tocmai comportamentul: atentie exagerata la comentarii, la ceea ce spune, incercari evazive si de invaluire in atitudinea adoptata i diferite situatii comucationale, constientizarea ( aproape ca un reflex ) ca este urmarit sau ca trebuie sa urmareasca, ” sange ” rece- o conditie esentiala pt. a fi ofiter acoperit s.a. Surprinzator este faptul ca tocmai antrenamentul asta te poate da de gol, uneori, si te poate desconspira. Aici se face diferenta dintre cei mai tari si cei care ( incercand sa se intreaca pe ei insisi) clacheaza. Mai sunt si altii, destul de observabili. Asa ca…asta e! toti stim ce ni se intampla de 20 de ani, nu?

  17. Si eu cred ca ponta nu va tine cont de cine a fost ajutat ,daca vrea sa reformeze partidul.Despre Diaconescu doar ca astfel de oameni care atunci cand vorbesc le este teama ca sunt auziti nu ofera incredere.Daca Geoana a fost de acord cu debarcarea lui Nastase de la camera deputatilor,ar putea si el pleca de la senat.Victor tot inainte cu comentariile.

  18. Pe mine unu, tanar membru PSD, ma bucura debarcarea lui MG si infrangerea lui Vanghelie. Cineva spunea ca citez: “macar vanghelie are cuvant”. normal k are … el era cel mai interesat sa castige MG. nu onoarea si fidelitatea l-au tinut langa MG, ci INTERESUL. Legat de sforarii lui Ponta … cred k vor fi surprize. Ponta ar trebui sa aibe urmatorul program: atragerea tinerilor in partid, castigarea Transilvaniei, sa permita scindarea partidului – vor pleca doar santajabilii si cei ce isi vand nevestele pentru o functie. Legat de Diaconescu … jenanta atitudine … ma asteptam la mai mult, dar asta e omul. Pe ansamblu cred ca venirea lui Ponta va fi de bun augur.

  19. Cristi Diaconescu cand a fost la Vorbe Grele parea ca l-ar sustine pe Geoana, cu niste conditii, iar cand a fost intervievat la congres, dupa retragerea candidaturii, a zis printre altele ca nu a vrut sa se faca o asociere intre el si eventuale jocuri de culise si ca de aia nu si-a declarat sustinerea mai devreme (sau poate ca ultima parte e o interpretare a mea 🙂 ). Trebuie sa recunoastem ca n-ar fi avut nici un efect daca si-ar fi anuntat retragerea candidaturii la un loc cu Mazare. Eu sunt mai degraba dispusa sa cred ca a fost un joc de imagine. Nu-i cred pe astia care ii interpreteaza mimica fetei si trag niste super-concluzii (de ex. Badea). Diaconescu n-a fost niciodata prea hotarat iar emotiile puteau sa fie datorate si faptului ca era stresat sa-i iasa retragerea cum trebuie. Nici gestul de a-si retrage candidatura si nici mimica fetei nu se contrazic atat de mult cu ce am vazut la Diaconescu in alte situatii incat sa se poata trage o concluzie categorica.

    Mai dubios mi s-a parut asa zisul dosar de urmarire, prezentat cu vehementa fix dupa ce s-a retras in favoarea lui Geoana, si insisteta cu care se sustinea ca n-a fost publicat ca sa nu se intre in jocurile murdare ale unora si sa nu-i pateze imaginea lui Diaconescu, fara sa se constate ca tocmai ca tocmai intrase in jocul ala murdar si ca tocmai ii afectase imaginea lui Diaconescu. Eu pot sa accept ca a fost santajat dar n-am priceput de cine…

  20. Ce oameni COMPETENTI DOMNULE !!!!!!!!!!!!!!!
    La 37 de ani , mare presedinte !!!…. E limpede ca e marioneta lui Nastase , ce dracu nu intelegeti !!!!!!!!!
    ” Micul Titulescu ” , pe dracu !!!…Ar rade si cu fundul de acest pesonaj care se compara cu el !!!
    TARA UNDE NUMAI PILELE SI JOCURILE DE CULISE RAZBESC !!!
    RUSINE !!!

  21. Victor, eu zic că vei mai comenta cîteva congrese de la faţa locului. Nu de alta, da-i mai interesant. Iar Marean a devenit aproape prietenos că deh, nu se ştie niciodată. Cine ştie ce-o să mai zică şi unde.

  22. Oamenii ca Vanghelie sunt mai ceva ca lepra. Nu ai cum sa scapi de ei, decat prin eforturi fenomenale. Nu stiu daca Ponta are atat de mult avant in el.

  23. Domnule Ciutacu,
    Nu va cred cand afirmati ca nu o sa mai comentati niciun Congres PSD in direct, pentru ca niciun alt congres din Romania nu va ofera atatea motive de comentarii interminabile asa cum va ofera congresele de la PSD. Va cred insa, ca sunteti satul de mocirla politica in care ne scaldam de ani buni si, din pacate , vom mai merge prin ea mult si bine de acum in colo. O demonstreaza evenimentele de sambata, evenimente orchestrate genial de catre Ion Iliescu ( trebuie sa recunoastem asta), o adevarata piesa de teatru in care Geoana trebuia schimbat cu orice pret. Din pacate pretul nu este platit de ei, este platit de noi cei care ca niste tampiti mai speram ca se poate schimba ceva in Romania, drept pentru care am stat ca niste copii in fata televizoarelor sa vizionam o piesa de teatru iftina. Personal, nu cred ca am ramas cu altceva din acel congres decat cu gustul amar al revenirii lui Nastase, Iliescu, vechea garda imbracata frumos cu o haina mai tanara: Victor Ponta.

  24. Ponta e dator vandut lui Mitrea & comp…cum ar putea el sa reformeze (HA, HA, HA, HA) partidul, cand el trebuie sa dea socoteala, nu sa ceara!

    In privinta calitatilor lui, sa fim mai retinuti.Nimic notabil, aroganta multa, ajutor maxim de la socru.

    Revin marii dinozauri…ati si uitat marile privatizari si vanzari cu bucata a Romaniei?

    Tocmai s-au intors la putere …

    Marean e pe farasul lui Mitrea….care nu se lasa pana nu-l vede casapit….Nu plang pe nici unul, sunt din aceeasi zona…

    Daca scapa si de palma lui Mitrea, atunci pot spune ca Marean e cel mai mare cameleon din ultimul timp…

    Geoana a pierdut demn…nu a mai castigat pentru ca trebuia sa se implineasca razbunarea…asteptata de la congresul anterior…

    Biiiiine, tare bine a inceput reforma PSD:nu se mai intra cu masina in ograda…Bun inceput, n-am ce zice!La mai multe din astea, Victoras!(Ponta)

    Mi-ar placea sa vad filmuletul in care Daciana ii cerea socoteala lui Victor ca de ce nu castiga…..iar acesta ii raspunde “pai ce sa fac, mai, Daciana? ce sa le fac?!?”

  25. Au plecat dom’ Micky, dom’ Culita si dom’ Munteanu. Grea pierdere, ce sa zic. Poate ar trebui sa dea din coada partidul ca au plecat de bunavoie. Ar mai fi cativa, asa, ca sa fie bucuria completa.

  26. Mi-as dori sa am surpriza ca Ponta sa nu devina marioneta in mainile sforarilor consacrati sau ale celor noi aparuti pe scena politica.
    Mi-as dori sa nu fie doar o iluzie proaspata.
    Mi-as dori sa nu dea doar aerul de reformare. Mi-as dori sa demonstreze ca este o valoare.
    Mi-as dori sa treaca la reforme.
    Mi-as dori sa fie un mediator bun nu numai cu grupurile PSD ci si cu PNL.

  27. EU VREAU SA STIU DE CE BASESCU NU COMENTEAZA?OARE MAI TRAIESTE?NU SE POATE ABTINE ATATA TIMP FARA SA NE SPUNA SI PAREREA LUI. SAU POATE? SI NU IL CUNOSC EU.

  28. E o problema ca a luat Ponta sefia. Daca ramanea Geoana, mult mai multe sanse ar fi avut in viitor PNL si Crin Antonescu.

    Asa se intrevad sanse mari si la PSD.

    Cu Geona acolo eram siguri ca pierd alegeri (de orice natura ar fi ele)

  29. Salutare la Tonomat! Zici c-a vrut să te pocnească Marean Vanghelie? L-ai simţit tu că s-a abţinut? Oricum, bine că s-a abţinut! Dar Ponta? Ponta n-a mai vrut să bată pe nimeni? El rămâne doar cu ameninţarea la adresa lui Emil Boc? :-)))

  30. Apropos de manelizarea si vanghelizarea PSD-ului, d-le Ciutacu, sub “domnia” lui Geoana si Vanghelie. Multi au spus ca Vanghelie e necivilizat, ca a adus vrajitoare la Congres, ca Geoana s-a acoperit de ridicol cu flacara violet, etc si ca castigatorii de acum, in speta Ponta si Iliescu, sunt oameni seriosi care vor transforma partidul. Nu e chiar asa. Acum 3 ani acestia doi, impreuna cu alti politicieni, “salivau” la formele fostei regine porno Alina Plugaru, la o receptie gazduita de Ambasada Chinei la Bucuresti, asa cum se vede din clipul de pe urmatoarea adresa YouTube.

  31. Poate sunt eu naiv si penibil, dar traiesc cu impresia ca asta a fost cel mai bun lucru care ni s-a intamplat in ultimul timp. In sfarsit unul vocal care sa se mai bata cu tovarasu comandant suprem, dar din opozitie, nu din presa.

  32. Dar asta nu e ceva nou. Se schimbă numai sateliții care gravitează în jurul fundulețului. Sună mai prietenos așa 🙂 Aproape homo.

  33. Felicitari castigatorilor, nu le va fi usor, si cred ca in PSD va circula multa vreme flacara violet intre diversele tabere.
    Inca o data Adrian Nastase a demonstrat ca stapaneste mai bine jocul politic decat Geoana. El este marele castigator.
    Geoana, daca mai era nevoie,ne-a transmis din nou faptul ca este inca o mostra de complexat pe scena politica, cu o singura grija, aceea de a ramane o figura publica importanta. Cu manichiura frantuzeasca, la unghiutele lustruite cu atentie. Lucru drag lui, de pe vremea bursei la PAris. Ce sa fac, i-am rasfoit si eu cartea.
    Ahh, si ceilalti castigatori sunt mogulii, face iar audienta buna Sinteza Zilei. Rusine, luasem pauza de pixeli.

  34. Eu astept sa ne spuna Victor Ponta cine este sociologul ce se va inscrie in PSD, creatorul decalogului. As fi enorm de dezamgit sa fie Bogdan Teodorescu…

  35. To Alex.Dumitrascu:

    Intreab-o pe Manuela, ca ea pare mai din provincie, asa dupa comentarii. Se plictiseste si analizeaza PESEDEU mai ceva ca Freud.

  36. Mie nu mi s-a parut niciodata Diaconescu vreo mare smecherie. E ceva in atitudinea lui care nu-mi place. Pare ca ezita in mod permanent sa-si fixeze o pozitie clara. Poate pentru ca-i diplomat, poate pentru ca e si altceva. Dar toate miscarile lui au fost ezitante, inca inainte de candidatura la primaria capitalei. Chiar si cand se enerveaza si adopta un ton mai dur pare ca este fortat, artificial. Dar eu vad lucrurile astea la televizor, nu stau langa el si nici nu am avut discutii of the record astfel incat sa-mi schimb parerea.
    Personal mi se pare un fel de Cristian Preda in barca PSD.
    Si nici nu am inteles vreodata asteptarile ziaristilor in privinta lui, nici vehementa lui Iosif Boda de a cere societatii civile sa sara in apararea lui. Adica chiar nu pot spune ca m-a dat pe spate Diaconescu cu vreun discurs, cu vreo pozitie exprimata de-a lungul timpului, adica chiar sa simt ca se opune cuiva in mod hotarat sau este alaturi de cineva in acelasi mod, ori cu altceva. Ok, a fost un ministru decent si competent, dar…unde-i pierderea pentru PSD ?

  37. E clar ca avem o multitudine de oameni santajabili in Parlament. Ca sa fie surpriza si mai mare, acestia sunt si la putere (nu ma refer doar la portocalii, ma refer si la dezertori)!

    Sper ca Ponta sa nu fie doar un mistocar de la tv, sa ofere o reforma puternica tarii!
    ps: daca era el in locul prostanacului, sunt sigur ca betivul era pe mare acum.

  38. Nu sunt deloc convinsa ca Ponta e marioneta cuiva. Poate asa cred ei, dar Ponta mi se pare ca doar joaca rolul prostului in dramoleta asta. In rest, s-ar putea sa avem surprize!

    Cine a iesit in schimb in evidenta a congresul asta, n-a fost nici Ponta, nici Geoana, nici Diaconescu… ci Iliescu!

    Sunt curioasa insa ce se va intampla cu Geoana. A ramas un simplu membru de partid?
    Face pasul spre liberali? Adica schimba un cuib de vipere cu altul?

  39. tare, super tare … hai sa nu mai avem scapari de memorie si sa recapitulam putin: dupa alegerile din 2004 cand bombonel a pierdut si a inceput sa il alerge basescu cu dna-ul, ponta s-a dat un pic la o parte dezicandu-se de nastase (nu la sustinut, chiar daca bombonel la facut ceea ce este acum), la alegerile din 2009 in ziua alegerilor pana a doua zi dupa alegeri il pupa si el in fund pe geoana, dupa ce basescu a demonstrat cum se pot fura niste alegeri, in prima zi de dupa alegeri victoras ponta a sarit primul la gatul lui geoana (chiar daca geoana a castigat alegerile, in mod corect) si in cazul in care nu stiti, pona a mai fost casatorit odata si are un copil cu prima sotie, dar asta nu l-a impiedicat sa isi paraseasca familia si sa se combine cu fiica unui psd-ist mai batran … normal ca o sa incepem sa auzim (HAI SA II DAM O SANSA CA ESTE TANAR, CU PONTA O SA ISIM LA MAL, ESTE TANAR, ESTE TESTEPT, VORBESTE FRUMOS, HAIDETI ROMANI SA II DAM SI LUI O SANSA …) o sa facem tampeniile pe care le-am facut de 20 de ani. la cate tipuri de tradari a fost capabil ponta, oare este in stare sa conduca in mod cinstit ceva ??? oare o sa fim siguri de el ??? eu pot sa fac pariu de acum ca ponta va fi noul presedinte al Romaniei dupa basescu, si tot aia care au distrus tara de 20 de ani, tot ei vor fi la putere, pt ca noi romanii nu suntem in stare sa gandim … in cazul in care nu stiti ultimele sontaje arata astfel: psd 35%, pdl 35 %, pnl 18%, udmr 5%, prm 3%. ROMANII, SUNTEM VAI DE CAPUL NOSTRU !!! nu vedeti ca noi ii votam 93% tot pe aia care de 20 de ani au adus tara in ruina???? Si vadim tudor care asa nebun cum il considera unii, a fost singurul care de 20 de ani se bate cu ei si ne tot avertizeaza, este cel mai injurat politiciat si votat de 3% ??? Suntem vai de capul nostru, NE MERITAM SOARTA !!! hai cu ponta, sa ne trezim prin 2017 ca am facut o mare greseala, da, dar atunci o sa fie honorius prigoana pe la vreo 34 de ani si o sa il votam pe el, ca este baiat destept si de perspectiva, si vorbeste frumos si e taner !!! – adik peste 10 ani.

  40. partidele mari sunt mari pt. ca exista oameni cu niste foarte multi bani, unii vor sa stea mai in spate altii nu. In Romanica banii multi nu s-au facut cu carca, iar cand e vorba de milioanele de bannere sepci geci etc din campanii, banii nu put de oriunde ar veni. Rezulta ca: nici Geoana, nici Ponta, nici bunica nu poate face ‘curatenie’ in partid ca se face miic miiic de tot. Sau e vorba de doctrina,si nu m-am prins?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.