Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Un farsor…

Un farsor…

Imediat după constituţionala-i suspendare din funcţie, a început în forţă, cu un soi de aer demn, campania electorală. Marţial, de la pupitrul Cotrocenilor, ne-a anunţat că n-avem de ales şi că trebuie să ne vedem la urne. După aia, s-a întors circu-n oraş. Toată lumea-l persecuta, postura de victimă de profesie îl şi avantaja de minune, rezista cu dinţii încleştaţi. Ce nu făcea el pentru statul de drept, colţ cu triumful democraţiei? Zi după zi, a rupt ecranele televizoarelor, s-a dat peste cap, şi-a mobilizat sinecuriştii, a mârăit ca un câine turbat la toată lumea care i se părea că-i stă-n cale, a ameninţat, s-a întâlnit prin pieţe cu poporul lui (juma’ de milion de lei vechi bucata şi-un pachet cu hrană rece pe zi), dar tot n-a ridicat acu-n sondaje peste 30%. Visurile de întoarcere triumfală i s-au năruit. Aşa că farsorul a ales varianta cea mai jenantă şi mai umilitoare pentru un om politic: îndemnulul electoratului propriu la boicot. Decât o înfrângere demnă, mai bine o revenire ruşinoasă-n lux. Sub pulpana imunităţii penale, că asta-l macină cel mai tare…

Articolul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

119 thoughts on “Un farsor…

  1. Etapele suspendarii: Faza 1 – Basescu: “ne vedem la referendum”. Faza 2 – Basescu: “am spus la CCR ca e o lovitura de stat”. A repetat mesajul, el si acolitii lui, catre UE si SUA. Faza 3 – Basescu: “vreau sa castig referendumul”. Sondajele aratau prezenta mare la vot si optiunea electoratului pentru demiterea presedintelui. Asta a condus la Faza 4: – PDL cere informal boicotul, incepe “cumpararea” de buletine. Pentru ca nici asa sondajele nu-i dadeau castig de cauza marinarului, se trece la Faza 5: – Basescu: “se poate sa cer PDL boicotarea referendumului”, PDL: “boicotam referendumul”, apar ilegalitati cu buletine luate abuziv angajatilor, amenintarile cu desfacerea contractului de munca. Chiar si asa, sondajele arata ca referendumul va fi validat. “Zorii” Fazei 6: – Boc cere camere de supraveghere in sectiile de vot, pentru identificarea si, ulterior, SANCTIONAREA celor care “indraznesc” sa voteze. Probabil in ziua votului vor abunda amenintarile impotriva votantilor de buna credinta, vor fi pichetate sectiile de vot de catre PDL-isti fanatici. Politia trebuie sa ia masuri! Este similar unui act TERORIST, cand mase largi de oameni sunt inspaimantate si amenintate.

  2. Marinarul a taiat salarii, pensii, alocatii, spitale, TU TAIE-I DIN MANDAT!

  3. Imi place maxim de Mircea Badea si cum esti prieten cu el cred ca ai si tu ceva in cap.Cum fiecare e liber sa aleaga ce vrea eu il aleg in continuare pe Basescu. :)) astept injuraturile

  4. @stefan: si la ce-i foloseste? eu ma bucur ca m-a vrut Gadea, el imi plateste salariul

  5. Basescu e disperat sa se inscrie in rindul sefilor de stat care nu vor sa plece de la
    putere ,agatandu-se fara rusine ,fara obraz,
    fara demnitate de o functie in care s-a purtat
    ca un tiran.Cu dusmanie si ura a distrus, a
    adunat toti hotii pe care i-a gasit si le-a dat
    tara pe mana.Si acum vrea sa moara cu tara de
    gat.Cine a mai facut ca el in Europa?
    Daca ar mai fi avut o celula de demnitate in
    el si-ar fi dat demisia.Sa se duca departe ,
    sa-si cheltuiasca banii pe care i-a furat de
    la copiii bolnavi din spitale, de la batranii
    carora le-a lipsit medicamentele si au murit
    ca in gulag.

  6. Eu sunt mare fan Traian Basescu, si pentru ca tin cu dansul si nu vreau sa vina comunistii sau sa nu mai fie independenta justitia VOTEZ CU DA la referendum. E o gluma fireste, dar Timonierul ma scarbeste si trebuie sa plece 🙂

  7. Romanii trebuie sa inteleaga un lucru, 29 iulie reprezinta sansa noastra de revenire la normalitate.
    Presedintele Traian Basescu, nu mai are legimitatea necesara pentru a mai reprezenta interesele Romaniei. Consider ca este responsabilitatea noastra de a ne exprima votul la referendum, cei ce se considera neindreptatiti de regimul basist ar trebuii sa ia atitudine, iar o modalitate mai categorica si mai democratica decat votul nu exista . Pentru sustinatorii lui Traian Basescu am un mesaj clar, atat timp cat sustii un politician trebuie sa-il sustii public prin vot, a ramane acasa inseamna un gest de lasitate, daca exista persoane care considera ca Traian Basescu le-a reprezentat corect interesele sa participle la vot si sa-si sustina presedintele si sa ii legitimize mandatul. Cei indecisi ar trebui sa analizeze situatia in care se afla si sa decida daca Traian Basescu le mai reprezinta sau nu interesele. Acest referendum nu reprezinta alegerea dintre Traian Basescu si alt regim politic, ci doar alegerea de a mai fii condusi de Traian Basescu sau nu. Daca consideri ca USL-ul sau oricare alt partid nu iti reprezinta interesele, la alegerile din noiembrie oricine poate sa isi aleaga conducatorii pe care ii doreste, indiferent care sunt acestia.
    Traian Basescu si sustinatorii acestuia declara ca daca pleaca el vom fii condusi de niste comunisti, dar ei indeamna lumea sa nu iasa la vot. Pai ce act mai democratic decat votul poate sa existe. Oare comunismul nu inseamna incapacitatea cetateanului de a-si exprima public opinia. Pai si domnul Traian Basescu ce face, se comporta ca un communist?
    As dori sa trec in revista deciziile conducerii basiste. Guvernarea basista, in momentul in care criza economica a inceput sa loveasca tarile dezvoltate, a sustinut ca pentru Romania nu exista un risc de a intra in recesiune. Chiar Traian Basescu sustinea sus si tare ca in Romania nu exista nici un fel de risc, de parca noi am traii izolati de restul planetei. Cand efectele crizei s-au facut resimtite in Romania domnii guvernanti s-au comportat ca si cum acest fapt ar fii fost complet imprevizibil. Acestia au ales sa gestioneze situatia cat mai prost posibil, in loc sa adopte politici economice anticilice, care sa impiedice Romania sa intre intr-un ciclu recesionist acestia au decis sa afunde si mai rau Romania in starea de recesiune. In loc sa incurajeze consumul si investitiile acestia au omorat definitive aceste motoare ale dezvoltarii economice. Cresterea TVA-ului a insemnat pentru Romania o reducere drastica a consumului cea ce a dus la un faliment in masa a numeroase firme, creand tot o data inca o povara fiscala prin cresterea somajului involuntar. Prin marirea poverii fiscale sa redus tot odata numarul investitilor straine, cea ce inseamna o pierdere imensa pentru bugetul de stat. Scaderea salariilor bugetarilor a insemna iarasi o scadere a cererii in economiei, cea ce iarasi adduce dupa sine alte efecte negative.
    Scaderea pensiilor a reprezentat un atac direct la drepturile cetatenilor care au muncit si au dat statului o mare parte din bani castigati prin munca lor, pentru ca statul sa le returneze acei bani in momentul cand acestia nu vor mai fii capabili sa munceasca, iar guvernanti basisti ii considera pe acesti oameni asistati sociali care traiesc de pe urma statulu roman si le incalca drepturile.
    Gestionarea banului public a atins ridicolul in timpul guvernarii basiste. Facem sali de sport in sate unde oameni nu au cu ce sa se incalte si nu au de unde bea apa, iar olimpicii romani se pregatesc in cele mai grele conditi. Facem autostrada intre “Cucuieti de deal si Cucuieti de Vale” si facem 10-15 ore de la Arad la Bucuresti.
    Toti basisti au bani pentru ca nu beau, si nu fumeaza. Domnilor basisti va rog sa scuzati poporul roman ca suntem un neam de betivi si fumantori! Ne promiteti ca daca renuntam la aceste vici o sa avem si noi bani de Mercedes si Luis Vuiton!

  8. Totul a devenit patetic si isteric in aceste zile.

    Totusi, gandind la rece, cei care au acceptat cracanati propunerea UE (ca a fost doar o propunere) privind conditia de validare la Referendum sunt principalii perdanti ai acesti masuri – Crin & Ponta.

    Daca tot au acceptat cracanati aceasta sugestie a UE, care e motivul febrei si fibrilatiei? Se asteptau ca Basescu sa se sinucida sau ce?

    Nu vad rostul acestei isterii patetice. Daca Crin & Ponta aveau testicule, ignorau propunerea UE, dat fiind faptul ca ea nu e obligatorie si nu scrie nicaieri ca trebuie sa vina 50%+1 din cei de pe liste.

  9. @ purcelix
    Ati trecut prea usor peste comentariul Sefului statului, nu ati observat cat de ironic este? 😀
    Mie mi-a placut.

  10. Mai nou, se organizeaza si parastase,duminica,la biserica, presupun ca se vor prelungi,se vor pomeni si stramosii stramosilor.Poate si un cuvint inaltator,”Mergeti acasa, enoriasi, ca sunteti obositi si turmentati!” sau “La vot, si spuneti Nu, ca nu-l vreti…!.

  11. Dle Ciutacu… din cauza mai multor elemente, printre care:
    – CCR sustine ca trebuie sa iasa la vot 50%+1
    – recensamantul din 2011 nu este finalizat
    – biroul evidentei populatiei (din punctul meu de vedere ar trebui sa fie singurul care are poza exacta a cetatenilor din RO)
    – lasitatea basista

    Ajungem deci la o situatie de toata jena: cei care au decedat intre 2001-2012 il sprijina pe Basescu, deci cei care “au iesit din sistem” sunt tot in punga PDL?!

  12. @MIHAELA + Seful Statului: pe 26 July 2012 la 09:24

    Recunosc ca la o prima lectura superficiala n-am remarcat mistoul. Mea culpa.

  13. Pai basenel ne face farse ori de cate ori are ocazia, crede ca poporul si-o arde la jucarii cu base dar eh daca atat il duce mintea

  14. @ソリン pe 26 July 2012 la 18:57
    Sint un nenorocit: m-a last si memoria, am si leafa cam mica, etc.

    PS La dracu, nu pot sa inserez in mesaj o bulina de aia galbena zimbitoare.

  15. @purcelix: ai dreptate, al’ de-o mai face bascalie sa
    fie dojenit la fundul gol cu urzici proaspat culese.

  16. @ソリン. Adicătelea te numești Sorin. Combați frumos, stimabile. Zi mai departe, că zici bine!

  17. Pentru Camelia: de ce esti , draga o fdosta subalterna? De ce nu esti o actuala subalterna? Ce treaba are …sula cu prefectura?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.