Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Un Ceauşescu ceva mai popular, într-o ţară sufocată de neghiobie, nu de rasism

Un Ceauşescu ceva mai popular, într-o ţară sufocată de neghiobie, nu de rasism

Basescu se afunda aiurea in “scandalul antisemitismului”. Dupa ce-a dat cu mucii-n fasole din dragoste de Siria, l-a pus pe ambasador sa se faca de ras. Aia cu trunchierea declaratiilor (mai ales ca exista script si inregistrari audio) n-o mai cumpar de pe vremea cand Marko Bela inca nu intrase la guvernare, iar daca ar fi vrut sa nege oficial neghiobia evidenta trebuia sa-l puna pe saritorul purtator de cuvant Turcan s-o posteze pe blogul oficial al Cotrocenilor.

Astazi, insa, o sa va suprind. Nu cred ca presedintele Romaniei e funciar antisemit. Nici macar rasist ca la carte. Daca ar fi fost, n-o accepta pe Elena Udrea prin preajma si nu se inconjura, in anumite momente decisive ale parvenirii sale politice, de reprezentanti notorii ai arabimii din Bucuresti. E doar needucat si incult. E un soi de nea Nicu mai zglobiu, are olecuta de carte-n plus, dar, in esenta, gandeste cam ca defunctu’ dictator. Plus ca are consilieri slabi si fara coloana. Refuz sa cred, spre exemplu, ca Anca Ilinoiu nu stia ca Siria si urmasii lu’ Arafat au un ditamai deranjul cu Israelul, ca declaratia lui de la Damasc suna cam ca alea ale lui Ahmadinejad, ca Palestina nu exista oficial pe harta ONU. La fel, am dubii ca Preda, Avramescu sau Lazaroiu nu ar fi sesizat nerozia pe cale sa se produca. Doar ca-s, profesional vorbind, impotenti. Nu e unu-n stare sa strige “nea Traiane, imparate, sefu’, bati campii si-ti pui aiurea ovreimea mondiala-n cap, tine-ti vorba-n talica si baga doua protocolare”.

Trecem mai departe. Nici macar Romania – in majoritatea ei – n-o pot categorisi drept antisemita, in particular, sau rasista, in general. Reactia Haaretz si (la pachet cu a scritorului care i-a returnat decoratia presedintelui Basescu) e, dupa parerea mea, rezultatul direct al lobby-ului evreiesc din jurul premierului Tariceanu. Har Domnului, nu exista in Romania, cu exceptia tristilor aia de la Noua Dreapta, o chestie coagulata anti-ceva/cineva. Pana si cimitirul evreiesc a fost devastat nu din vreun fior antisemit, ci din prostie. Niste imbecili teribilisti voiau sa faca un filmulet de pus pe youtube, iar alti cretini sa hlizeau la ei. Sa fie clar, orice profanare de mormant – fie el evreiesc, musulman sau crestin – e o barbarie. Da’ tine, in general, de (lipsa de) educatie si de animalismul din om, nu de vreo organizatie subversiva.

UPDATE: Uitai sa precizez ca m-am bagat consilier benevol la candidatura lu’ Cabral🙂

UPDATE LA UPDATE: Cabrale, ziare.com te face tigan:))

Comentarii

comentarii

Similar Posts

72 thoughts on “Un Ceauşescu ceva mai popular, într-o ţară sufocată de neghiobie, nu de rasism

  1. De acord cu tine. Nu e vorba de antisemitism la omu’. Da’ nici de neghiobie sadea. E neghiobie cu oleacă de premeditare- dau şi eu cu presupusu’. Şi eram cât pe aci să-ţi dau dreptate până la capăt, dar îmi amintesc ce comentarii îmi văzură ochii pe ziare.com la ştirea cu Haareţu ‘ ăla indignat.

  2. Ceausescu dupa primii 4 ani era mai popular ca acest neghiob.Si fata de asta, Ceausescu era doctor in politica externa!Ii faci o onoare marinarului comparindu-l cu Ceausescu . Daca ar fi acelasi context regional si international ,pun pariu ca Basescu ar fi mai al dracului decit Ceausescu .Dati-i o sansa si va arata el…Numai de asta nu avea nevoie Romania, sa aterizeze in plin conflict in Orientul Mijlociu. Lupta in Irak de partea americanilor si-i pupa unde ii lasa ei pe sirieni,gafe monumentale, incultura “prezidentiala” si ..prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.

  3. Exact! Un preşedinte devine cu atât mai puternic (plus că nu i se vede prostia în caz că o are!) cu cât îi sunt consilierii mai experţi (fiecare în domeniul său!) şi mai verticali, evident. Păcat că nu a înţeles nimic în aceşti 4 ani. Nu agreezi lângă tine numai lingăi, dacă vrei să faci cu adevărat ceva pentru cei care te-au ales (amintesc iar, ca de fiecare dată, NU fac parte dintre alegătorii săi! Deci don President nu-i o dezamăgire pentru mine, poate doar un cui în talpă!).
    Cât despre rasism la noi, îmi vine să râd… Nici măcar cei din extrema dreaptă românească (câţi sunt, o sută-două?) nu ştiu prea bine de ce trebuie să urască, sau dacă urăsc o etnie anume. Bănuiesc că tot un fel de teribilism este, se simt importanţi ştiind că fac parte dintr-o organizaţie care inspiră spaimă doar gândind că mai există încă.

  4. azi am citit cea mai haioasa stire intr-un tabloid – cum ca Base incepuse a pupa noul licurici inainte ca acesta sa fie ales. Nimic nu a fost intamplator (vizita in Siria, mesajul catre Taubman, Palestina), suntem noi prosti si zicem ca e incult pe cand El e la ani lumina de mintea noastra nepatrunzatoare 🙂

  5. Orice om care incearca sa isi pastreze obiectivitatea, cred, poate fi de acord cu tine la un moment dat.
    Insa, pana la urma, ce faci cu Romania, ca stat, ca mebru prin diverse comitete si comitzii, mai de voie, mai de nevoie si care, de vreo 4 ani incoace da cu mucii in fasole la nivel oficial si mai ales de pe pozitia sefului de stat ?
    Poate ca noi, aici, ca traitori in realitatea care ne inconjoara putem intelege, scuza sau pur si simplu ignora anumte “scapari”. La cei de afara, insa, e mai greu sa le explici cum se face ca, mai mereu presedintele o da aiurea
    Nu doar ca e potential periculoasa atitudinea dar mai e si contra-productiva pentru cei numiti generic, contribuabili si o data la 4 ani, alegatori.
    Si nu in iltimul rand, daca tot cheltuie banul public, n-ar ca mfi vremea sa primim in schimb ceva putin mai performant ? Nu de alta dar, la modul serios, m-am cam saturat de rolul asta de “cel mai prost din curtea scolii”.
    Presedintii ca si prim-ministrii vin si pleaca
    Vezi Constantinescu, Stolojan, Radu Vasile sau “Comãnescule”; asta inseamna ,intreb si eu ca prostu’, ca oricine si oricand isi poate bate joc de o tara si de un popor ? De trecut, prezent, viitorul cetatenilor acestei tari ?
    Daca e o fatalitate, zau, macar sa o faca pe banii lor aia personali.

  6. Base dovedeste, daca mai era cazul, ca e varza la politica externa. Ce e dureros, ca nici “bai Comanescule” nu se simte prea bine. Ar trebui sa-i zica cineva ca la plecarea, venirea din vizitele externe (dar si in timpul lor) sa taca sau sa vb de vreme, fotbal etc. banalitati! Acum, nu zic, da’ si israelienii se arata prea sensibili si ar trebui sa faca diferenta intre antisemitism si prostie.

  7. 1. inca odata prin ceea ce s-a intamplat in cazul Cellu Rozenberg – antisemiti – Traian Basescu denota diplomatia la “inaltime” a Romaniei, bineinteles ca si Rozenberg este un “istoric” retard, acuzandu-ne ca avem obiceiuri de profanare de cimitire evreiesti, cand colo acesta a fost distrus de niste pustani bezmetici ascultatori de BUG Mafia, iar ambasadorul nostru din Israel , am impresia ca a asteptat mai intai ancheta politiei sa se vada cine a vandalizat cimitirul. Ca sa vii dupa doua zile cu reactii inseamna ca a invatat diplomatie la Lehliu Gara.

  8. DRAGILOR,
    Mi-a plăcut analiza fenomenului Obama făcută de Mircea Badea şi, ca să vedeţi că are dreptate în scepticismul său şi în dispreţul manifest vizavi de comentariile în extaz ale fătucilor şi politicienilor orgasmici pe teme americane, vă dezvălui un singur lucru, pe care îl pot dovedi oricând, oricui. În august 2005, un bun prieten din alte sfere ne-a transmis (mie şi altor 4 colegi) că viitorul preşedinte al USA va fi de culoare. Ne-a mai atras atenţia că suntem găgăuţe dacă ne imaginăm că preşedinţii americani sunt altceva decât maimuţoi, marionete manevrate din umbră.
    Voi ce credeţi? Eu credeam că numai la Dumnezeu şi în România se poate întâmpla orice (aşa mi-a spus bunicul meu analfabet), dar constat că zicerea este o axiomă valabilă pentru toată planeta. Aşadar, „precum în cer, aşa şi pe pământ” se poate întâmpla orice.
    În privinţa xenofobiei, de orice fel, românii, aşa proşti cum suntem noi, suntem cei mai toleranţi faţă de neamuri, rase, religii. Numai aşa explica lui Ceauşescu, prin 1978, un savant de la Heidelberg existenţa atâtor minorităţi pe plaiurile mioritice.
    Ceauşescu a ascultat ideea, a aprobat, dar a strâns din dinţi, iar eu (translatorul) ştiam de ce.
    Cât despre “antisemitismul” lui TB, să fim serioşi. El are obiceiul să dea cu mucii în fasole şi cu asta basta. Cei care s-au repezit să-l acuze de antisemitism nu sunt nici ei înşişi convinşi de aşa ceva. Este doar un moft menit să mai depuncteze statul român pe meridianele lumii.
    SĂ FIŢI IUBIŢI ŞI SĂ NU CREDEŢI ÎN MINUNI OBAMA-ISTE!

  9. Dar n-ar fi mai simplu ca, in loc sa facem nesfarsite exercitii de interpretare stilistica si psihologica a vorbelor unui om cu gura mare si minte putina, pur si simplu sa-l trimitem in…treaba lui ? Sa-i dam un binemeritat concediu pe durata nelimitata la urmatoarele alegeri, si sa trimitem naibii la Cotroceni pe cineva care sa arate si sa vorbeasca precum presedintele unei tari europene cu 22 de milioane de locuitori.

  10. @Victor – daca nu mai esti odios sa mor daca ma mai uit la emisiunile cu tine!

    ON TOPIC: AHA! Stiam eu! Basescu o cam ia pe urmele regretatului, fie ca vrea sau asa s-a nimerit! Daca in urmatorii patru ani nu se face un summit al “Vesnicilor Prieteni din Orientul Mijlociu” poti sa dai cu mine de asfalt mai rau decat cu orice politician!

  11. Să nu mai fim ipocriţi Victor, românii sunt antisemiţi iar dacă nu sunt antisemiţi sunt rasişti.
    Hai să recunoaştem că-i urâm pe ţigani iar Băsescu nu face decât să îşi arate apartenenţa la modul de gândire românesc faţă de ţigani şi evrei.

  12. @dimitri: Daca crezi ca noi romanii suntem “rasisti” si “antisemiti” emigreaza la altii mai “toleranti” cum ar fi Italia :)) Iar ptr Baselu’ am un singur mesaj: Bai nea domnu’ pres,mai laso’n jeleu(udrea) de treaba,ca ne faci de kkt!

  13. @dimitri: nu sunt deloc ipocrit si as fi ultimul care sa apere un individ de teapa lui Basescu. mi-e greu sa cred (sau n-am fost in stare sa observ) un curent de masa indreptat impotriva unei minoritati. la asta ma refer, nu la niste atitudini si perceptii individuale.

  14. @dimitri

    Hai, sa mori tu!
    Ai facut tu un sondaj in subconstientul a 20 mil de romani (caci la un sondaj obisnuit nu vor raspunde sincer, nu? – parerea ta!) si ai aflat cu totul altceva decat carturarul de la Heidelberg. Sigur ca tu esti mai aproape de subiecti, dar nu mai vorbi in numele a 20 de mil decat daca ai un mandat valabil.
    Romanul este intolerant fata de cei care refuza cu incapatanare sa munceasca, indiferent de culoarea lor.

  15. Petrişor, înclin să cred că trăieşti în sfere înalte iar prin geamurile fumuri ale Tuaregului nu se vede strada.
    Dragoş, nu am de ce să emigrez, sunt aclimatizat destul de bine aici în România. Eu doar fac nişte observaţii. În fond fiecare naţiune are o doză mai mare sau mai mică de rasism şi antisemitism.
    Victor, curentul există, nu este foarte puternic dar este foarte vizibil. O simplă căutare în .ro că este la îndemână va fi destul de edificatoare. Românii sunt foarte conservatori şi nu e de mirare când vezi atâtea moaşte.

  16. Pozitia presedintelui,din päcate, a trimis politica externä si implicit România pe un ultim loc al politicii internationale. Câti dintre “mai marii” lumii se înghesuie la usa Cotrocenilor pentru un dialog cu partea românä?!…Polonia, pe vremea lui Walesa, ocupa un loc superior pe plan internatinal.

  17. Buna seara d-le Ciutacu,
    Stiti cum ar trebui sa spuneti,parafrazand categoria de azi a blogului:”Mintea mea ,in gandul lui…”
    Chiar cu olecuta lui de carte,mai avem un an de incultura si needucatie…

    Cu deosebit respect,
    IoanaP

  18. @Dimitri Cunt-emir, sa mori tu ca suntem anti-semiti ai ra-sisti?

    Incearca cu Nivea poate merge mai “smooth” si nu te mai fortezi atat de tare.

  19. @everybody: incetati sa va ma jigniti reciproc. se poate polemiza civilizat.

  20. Imi pare rau ca va contrazic , domnule Ciutacu , insa nu aveti dreptate . Din pacate , astazi am constat cu mare amaraciune ca exista in multi dintre noi un soi de rasism . Nu ma refer la reticenta unor romani fata de alegerea lui Obama. Ceea ce e mai rau e ca vinovatii sunt niste copii de 14 ani . Sunt profesor si in scoala unde predau , undeva la tara dar foarte aproape de Bucuresti ,a intrat astazi o femeie de etnie rroma , mama unui elev de la o clasa de-a V a .Reactia copiilor de care va spuneam mi-a dat serios de gandit : au incaput sa tipe si sa se manifeste intr-un mod cum nu s-ar fi comportat daca femeia ar fi fost romanca .N-au putut sa-mi explice de ce au avut asemenea reactie .

  21. Numai cine nu cunoaste psihologia poporului roman, ne poate acuza de antisemitism sau rasism. Putin ii intereseaza pe romani etnia vecinului. Buna intelegere ii intereseaza.
    In ceea ce-lpriveste pe TB,prestatia sa de patru ani incoace ne arata ca romanii nu stiu sa alega.Suntem inconstienti si iresponsabili in fata buletinului de vot.Ce-ar fi sa luam in serios, cu responsabilitate dreptul de a vota?

  22. Citesc comentariile si ma minunez de cat e de pasnic poporul roman . De Garda de Fier chiar n-a auzit nimeni ? De Zelea-Codreanu , de Sima si de arhangheli ? Ce e foarte sigur e ca suntem un popor fara memorie . Si despre cei care cred ca presedintele SUA e doar o marioneta cred ca au vazut cam multe filme .

  23. @ russell: fara concludenta.Stiti, probabil, ca la aceasta varsta, copiii sunt cruzi si teribilisti.Poate ca ar fi reactionat la fel daca pe usa ar fi intrat un om cu dezabilitati, de exemplu.
    Subscriu celor afirmate de Mircea Badea, in privinta alegerii lui Obama.

  24. Nu suntem cei mai rasisti dar nici toleranti nu suntem. Daca mint eu inseamna ca si rapoartele Comisiei Europene mint.
    Egalitatea si drepturile minoritatilor sunt inca straine romanilor. Pentru ei pierderea sarcinilor sau fracturarea membrelor la coada de pupat moaste sunt mai importante.

  25. Bietul mitocan copilarit si educat de si prin porturile lumii n-are el mutra si nici talent de antisemit! E peste puterile lui sa coaguleze serios ceva idei intr-o directie atat de exotica! Daca era vorba de vreo rafuiala politica, da, poate se intrebuinta, dar asa, sigur nici n-are vreo strabatere pe tema deranjului starnit, i-a bagat in mamicile dumnealor cu tot cu decoratii, si-si vede de viata si de pedele. Nu se sinchiseste nici pic de faptul c-a adus atingere unui subiect extrem de delicat. N-are habar ca nici o persoana politica nu-si permite sa trateze usor si nepregatita temeinic, orice subiect legat de evrei si israel. In ceea ce ma priveste, recunosc ca sunt filosemit, ca voi considera ca poporul german este vinovat pentru eternitate, ca atata timp cat va dainui cuvantul “german” si derivatele lui, germania va continua sa fie vinovata! Fleacuri cum ca poporul n-a stiut si n-a participat, nu fumez! Nu-i suport pe nemti, nu le suport limba, ma lasa rece obiceiurile, exactitatea si educatia lor si nu inteleg cum, dupa al II-lea razboi mondial, au mai putut lasa sa se ridice neonazismul, fara sa fie aruncati de comunitatea internationala, la marginea civilizatiei! In privinta evreilor, pot marturisi ca cel mai bun prieten al meu e evreu si desi e la NY din 92, tot cel mai bun prieten imi e, iar in ochii mei ei sunt intr-adevar poporul ales, avand in vedere ca, daca evreu rautacios sau viclean am intalnit, apoi evreu prost n-am sa vad in viata asta!!N-as putea intelege cum la nivel de presedinte de stat se pot face asemenea gafe imbecile, dar imi iau seama si constat ca, desi america-i tara tuturor posibilitatilor, nici cu romania nu-mi e rusine!

  26. victoras, tata, nu realizez pe ce temai ai facut legatura intre rasism si doamna udrea, binecuvantate fie posetele ei…

  27. Daca n-ar exista adulti n-ar exista nici rasism, nici anti-semitism, nici perversiuni intelectuale,morale sau fizice.
    Copiii cind sint la un loc la gradinita nu fac diferentieri.Cam prin ultimii ani de liceu ,din mimetism, incep cu astfel de aberatii.
    Copiii nu stiu sa urasca.Pacat ca exista adulti care ii invata.

  28. Am incercat sa va scriu un mesaj dar nu il pot trimite.Ori am eu probleme cu reteaua,ori m-ati banat.

  29. De ce il lasati pe Blaga sa acuze in lipsa si il puneti pe Orban in pozitia de a tace

  30. Salutari lui Ludovic Orban!Stie el ce stie in legatura cu grevele astea,ca doar omul e patit.Sa ne reamintim greva conducatorilor de tiruri.In ceea ce priveste prostia lui Basescu,ea a facut deja inconjurul lumii si e deja notorie.

  31. ce sarle sint toti dinozaurii astia!Astia pina nu crapa nu ne lasa in pace!Mi-e rau cit se lauda si se acuza ingerii astia

  32. Tocmai vroiam sa scriu ca sint cit de cit civilizati…ce bine ca mi-am tinut gura.Esti bun, Victore, i-ai lasat sa se ia la harta si ii ia gura pe dinainte…n-au vazut, n-au cunoscut, nici pe aci nu au trecut

  33. Victor, off the topic…ai adaugat link-ul catre blog-ul lui Curvette si imi face o placere deosebita sa citesc ceva cred mai ancorat in realitate si mult mai provocator decat toate prostiile/neghiobiile/ipocrizia/antisemitismul/lipsa de profesionalism a conducatorilor nostri…

  34. Dle Ciutacu, emisiunea a parut ok, insa nu prea ati fost la subiect…in loc sa respingeti totul trebuia analizat de ce s-a suparat Dl. Vadim…s-a suparat datorita Dlui Gadea, care din pacate s-a schimbat…L-a sunat Dl. Vadim sa ii spuna a nu e adevarat ca si-a votat pensia, si Mihai Gadea a refuzat sa ii dea dreptul la replica..Iar Dl. Cristoiu care era in studiou s-a conformat… Este ceva cuidat cu D-voastra cei care lucrati la Antene… Va lasati dominati la greu…Nici un pic de personalitate…Va mai spun ceva…Acum 2-3ani imi amintesc ca ma uitam la Sinteza zilei, cand trebuia numit Vosganian Comisar European… Si a fost un intreg scandal, si stiu ca nu era de gasit asa ca un apropiat a fost sunat si a intrat in direct…George Stanca …Era Vosganian atacat in Jurnalul National, si omul doar a spus ca l-a intrebat pe Vsoganian daca atacul e orchestrat de Dl. Voiculescu, si IMEDIAT, i s-a inchis telefonul de Dl. Gadea…Ce presa e asta, care refuza dreptul la replica? Sunt un cititor fidel al “Romaniei Mare” si cu toate pacatele de acolo am vazut mai multe drepturi la replica publicate decat in JN…In legatura cu Dl. Gadea sunt dezamagit…Am inteles ca e Pastor pendicostal…Un fel de pocait…trebuie sa va spun ca traiesc intre pocaiti si nu stiti ce oameni sunt aceia, cat de corecti uneori foarte dureros de corecti sunt… Iar Dl. Gadea s-a schimbat, si e suparator sa vezi un asemenea lucru.
    Ultima mentiune este in legatura cu mesajul Dumenvoastra ca l-ati invitat pe “favoritul meu” cum v-ati exprimat… Ideea era ca de cand a fost scandalul cu postul de Vicepresedinte din senat nu a mai fost deloc invitat la nici una dintre antene…nu inteleg, este tipul de om care face dezvaluiri , nu e corupt, e foarte foarte dureros de corect, si totusi, cand se da “semnul” gata s-a terminat cu prezenta lui la A1,2,3.
    P.S. : Va rog frumos , incercati sa fiti mai obiectiv, inteleg ca tineti la Dl. Cristoiu ca la un mentor, insa nu e corect sa il atacati pe dl. Vadim fara a vedea imaginea clara… Totul a pornit de la refuzul Dlui Gadea de a da un drept la replica, un lucru foarte normal.
    Cu respect,
    Escorpion

  35. @rahoveanu: daca mitocaniile alea pe care le-ai scris despre noi nu sunt jigniri, ci alte pareri, inseamna ca avem pareri diametral opuse despre lume si viata. istericii turbati n-au ce cauta pe blogul meu, , iar tu fa-ti trafic si notorietate fara sa-ti lasi linku’pe unde apuci; daca esti in stare.
    @Escorpion: n-ati vrea sa ma scutiti de justificari absurde pentru toate porcariile pe care le face, de la Revolutie incoace, fara sa plateasca, Vadim?
    p.s. Cristoiu nu-i mentorul meu

  36. Mihaela, este adevarat ca cei care ii invata pe copii atitudinea rasista sunt parintii sau la modul general adultii care ii inconjoara, dar asta nu se intampla la liceu, ci inca din generala, cand copii mai inchisi la culoare, cu deficiente sau dizabilitati fizice, sunt marginalizati, batjocoriti de restul colegilor. Iar la un moment dat, copiii invata unii de la altii aceasta atitudine, pentru ca este mai simplu sa fii cu gasca decat impotriva ei.

  37. Nu doar marinarul se inseala, atraginu-l in barca lui pe Vadim, dar nici acest dezgustator “TRIBUN” nu va mai pupa – in vecii vecilor, amin – parlament. Pina si cei naivi – ca mine, de pilda, care m-am lasat dusa de val, initial – s-au lamurit de onestitatea politica a acestui ‘patriot’. Dar, sa mai ajungi si coada de topor a basescului?! Parca este prea de tot….

  38. As propune ca emisiunea “Sinteza zilei”sa aibe ca “emblema”, pe parcursul acestei campanii electorale,videoclipul cu balacareala lui Vadim Tudor la adresa lui Basescu(vezi leoaica din studiourile americane MGM).Va dati seama ce “campanie “electorala ar fi pentru Basescu?

  39. ne place sau nu, peste media (aritmetica) suntem o tara de inculti, barbari, dobitoci, prosti, etc.
    aia de la noua dreapta au si ei un sambure de adevart, dar au si multe probleme la cap

  40. Bine ca se invoca scriptul dar nu-l citeste nimeni.

    Insiruirea “vecinilor” Siriei e in contextul in care Siria cica are potential pentru a fi “furnizor de stabilitate în regiune”. Sigur ca dupa aceea a insiruit doar tarile/regiunile(ca n-a zis cuvantul tari) generatoare de instabilitate (Irak, Liban, “Palestina” si chiar Iranul care nu-i vecin). N-a mentionat nici Turcia cu care are ditamai frontiera cum n-a mentionat nici Israelul sau Iordania. Credeti ca era o lectie de geografie in care enumera vecinii Siriei si principalele forme de relief? Credeti ca nu stia ca Siria e vecina cu Israelul? Hai ca nu suntem chiar toti fraieri sa inghitim tot ce se scrie.
    Daca mentiona Israelul in contextul asta era o greseala. Chiar nu-i logic?

    Nici un om sanatos care conteaza pentru Romania nu pune botu’ la un articol lacrimogen cu fraze ca: “The roots of Romanian anti-Semitism are planted deep in the country’s soil, which is soaked with Jewish blood.”
    Daca tot a zis Dl. Ciutacu ca defapt in spate e lobby-ul evreiesc din jurul lui Tariceanu atunci problema nu-i in alta parte? “Ne punem in cap ovreimea” numai ca sa dam in Basescu?

    P.S: nu-l mai suport pe Basescu cum nu mai suport nici un politician dar ma scoate din sarite cand suntem luati de prosti

  41. Fiti calmi,dragi mosului!!Veti mai auzi astfel de catalogari la adresa Romaniei!!Cat timp in politica vom avea oameni de 2 si 3 lei,ce vreti sa spuna ceilalti despre noi??Base,Cioroianu,Tariceanu,Patapievici,adevarati moguli ai imbecilitati pe plai Mioritic.

  42. Foarte bine ca d-l Gadea nu i-a dat drept la replica lui Vadim. Cand arunci cu laturi in totul si in toate nu meriti anumite drepturi democratice: sa-l faci pe Gadea betiv notoriu , cand elnu pune bautura pe limba, mi se pare o manifestare patologica.
    Vadim a pierdut si bruma de alegatori pe care o mai avea.Ma intreb cum de-l mai suporta Funar sau Ilie Ilascu…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.