Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ţucălarii Consumatorului nu dezertează

Ţucălarii Consumatorului nu dezertează

Am respectat supărarea colegilor de la Cotidianul – generată de restructurarea severă şi de amputările financiare drastice – şi n-am de gând să mă abat cu nici un milimetru de la conduita publică pe care mi-am impus-o. Nu mă poate bucura-n veci criza din media, indiferent de patroni şi de orgolii. Dar văd că, după ce-au tăcut laş ori s-au zvârcolit în chinuri patetice, ţucălarii Consumatorului nu se dau duşi din locul pe care l-au marcat prin duhoarea lor de dihori şi au prins iar grai.

[poll id=”22″]

După ce şi-a văzut sacii-n căruţă şi s-a detaşat boiereşte de la Cotroceni la Bruxelles/Strasbourg, Cristi Preda susţine că toţi cumpărătorii de ştiri trebuie să demisioneze. Am şi eu două întrebări la distinsul intelectual. 1. Îndemnul e valabil şi pentru Elena Udrea? 2. Dar pentru beneficiarii de cumpărături? Dacă răspunsurule sunt afirmative, cum intuiesc, atunci îl anunţ politicos pe fostul consilier prezidenţial că prezenţa domniei sale, în campania electorală, la nu mai puţin de 5 (cinci) dezbateri într-o singură zi are o oarecare legătură cu punctele 1 şi 2.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

69 thoughts on “Ţucălarii Consumatorului nu dezertează

  1. E o relatie simetrica intre Baaaaase Baaaaaase
    si umbrele lui. Si el, si umbrele divorteaza cu mare usurinta
    dupa ce-si bifeaza interesul si/sau gasesc alternativa
    pentru continuare, pentru ascensiunea la nivelul urmator.
    Singura diferenta intre tabere e ca Baaaaaaase Baaaaaase
    reactioneaza de obicei primul.
    Asta explica numarul mare de victime inregistrate la capitolul
    “Foste mari iubiri tradate de Baaaaase Baaaaase.

  2. ” De ce nu pleaca tucalarii lui Basescu?”( Victor Ciutacu)

    Raspuns:”Nu au sange in “vana”.( Parerea lui Terente)

  3. Domnule Ciutacu ,il ascult acum la radio Zu pe Badea si ma cutremur:intreaba pe cine o sa punem in locul lui Base!!!S-a cretinit sau i s-a urcat audienta la cap?Pe oricine,chiar o duda sau pe Nati,daca prefera!Vrea sa-l readucem cu picioarele pe pamant si sa-i boicotam emisiunile ,ca sa se trezeasca ? Nu realizeaza ca audienta lui e formata in majoritate din antibasescieni? Daca-si da jos autosuficienta asta a lui si infatuarea e ok,dar vad ca ii calca pe urme ardeiului umplut…Oare nu are poporul roman pe nimeni sa puna in locul marinarului?

  4. punctu 1: nu se pune problema, Elena U. deja s-a scos, cumpără pe gratis (în contra bibicului care a stabilit că e murdar, toxic, urât şi fără şampanie).
    Care mai vinzi pe gratis, neamule?

    “vă rog mult fiţi atenţi ce faceţi cu democraţia!”

  5. “Mai, Ionele, pierzi o chestie fantastica!” E nauciti complet, d’-aia nu pleaca. Da’-sh revine ei.

  6. Domnule Ciutacu,va scriu cu rugamintea sa-mi spuneti-daca stiti si dumneavoastra- de ce de 2 zile nu mai reusesc sa vad inregistrarile antenei 3,sinteza zilei unde sunteti aproape in fiecare seara invitat,si in gura presei. Traiesc in Germania,si singura posibilitate sa va vad era cea pe internet,dar de 2 zile imi apare scris in dreptul inregistrarilor ,, Too many users.Please try again in 1 minute,,.
    E poate cumva in legatura cu iminenta campanie prezidentiala si ni se refuza informarea? Scuzati-mi paranoia,dar nu ma gandesc decat la asta. Daca aveti vreo explicatie,va rog sa-mi spuneti si mie. Multumesc mult.

  7. Domnul Basescu este extrem de suparat pe televiziunile comerciale pentru ca au transmis gratuit si nelimitat campania electorala la europarlamentare.
    Ca sa-i treaca supararea, la prezidentiale ar trebui omis din schema asta, sa nu se mai scandalizeze.
    Adica televiziunile comerciale sa transmita ca si la europarlamentare gratuit si nelimitat spoturile celorlalti candidati, dar pentru dumnealul sa fie pe bani, ca sa nu se mai supere.
    Am sa tot insist cu solutia asta, prin repetare, si am sa ma adresez chiar “mogulilor”.

  8. De ce nu pleaca tucalarii lui Basescu?! Unde sa plece pe criza asta?! Ca la B1 TV abia are loc pupincuristul de Morar Malai Mare!
    Mai o spaga, mai o masa la restaurant, de-o ciorba tot o sa le iasa! 🙂
    Chiospaliul ala de Cristi Preda iar cauta scandal?! Sau mai are ordin sa latra din cand in cand, ca l-a albit in dos pe Basescu de atatea pupaturi?! OAMENI DE NIMIC, INTELECTUALII LUI PESTE, ASA ZISA SOCIETATE JIVINA, CA CIVILA ORICUM NU ESTE!

  9. Prea se grăbeşte lumea! Ieri Ridzi, azi, gata, ţucălarii! În ritmu’ ăsta, până-n toamnă rămâne corabia-n derivă şi numai are ce conduce Nati din decembrie-ncolo.
    – Aveţi puţintică răbdare, vorba lui Nenea Iancu.

  10. Daca lucrurile vor merge cum se cuvine si scapam de marinar -Doamne-ajuta!- toti sugatorii de ciorapi portocalii or sa redevina cu picioarele pe glie si-or sa incerce sa intre in randul lumii normale la cap! Atunci va trebui sa le dati cate-o zmetie peste cap, acum sunt inca in transa, creierele lor spalate sunt obsedate si naucite de filosoful din deal si de euroii primiti si haliti! Mai stii, poate-or sa-si ceara iertare!

  11. M-am saturat de mutrele muierilor astora, mai ales de EBA. Nu mi-a facut nimic personal, dar de cate ori ii vad poza pe net sau prin ziare, inteleg de ce se cazneste Organizatia Mondiala a Sanatatii de atata amar de vreme sa eradice botulismul.

  12. @Doru

    Ce nu-ntelegi? 🙂
    Omul s-a declarat public pro-Basescu.
    Absenteismul este fara discutie in favoarea lui Basescu,
    iar Badea ne-a anuntat pe toate caile ca nu voteaza.
    Ma-ndoiesc ca un om de presa ca el
    nu vede un lucru simplu,
    anume ca oricare dintre Antonescu si Geoana
    aduce macar un varf mic mic de imbunatatire.
    Da, inclusiv Geoana, asa sters si vai de mama lui cum e,
    aduce macar o dunga de bun simt in plus
    fatza de ce ingurgitam acum.
    Nu uita insa ca e perfect democratica
    si sustinerea unei candidaturi prin abtinerea de la vot.
    Eu ii respect omului opinia.
    E baiat mare si foarte inteligent,
    are sa se descurce in mod sigur cu reprofilarea
    dupa ce se va termina de tot si cu presa semilibera,
    nu-mi fac griji in ceea ce-l priveste.

  13. Stai asa,ca Alizeul inca nu a batut cu intensitate maxima,sa vezi cand se transforma in tornada,ce ameteala generala va fi la Realitatea-Catavencu.
    HAI TORNADA,HAI!

  14. Al mai mare varf de imbunatatire l-ar introduce scoaterea din constitutie a functiei de presedinte.
    S-ar putea folosi o locotenenta ca in Andorra, sau poate Doge ca in Venetia.
    Sau si mai bine saman, vraciul satului, ca in Africa.
    Sau sa faca unu’ din ipsos si sa-l aseze in parc la Cotroceni. Il varuim din patru in patru ani si stim sigur ca nu face rau.
    Ca bine oricum n-a facut nici unul pana acum.
    Si daca vine vreun sef de stat in vizita, il ducem la statuie, punem fanfara sa-i cante, ii da onoru’ si gata, cui nu-i place sa nu mai vina.

  15. @alex.dumitrascu: ti-as fi recunoscator daca ai scrie din prima – hai, maxim din a doua – ceea ce vrei sa ne comunici. un sfert din comentarii iti apartin

  16. Poate nu ii duce mintea destul cat sa isi dea seama ca sun “tucalari” si chiar cred ceea ce zic. Caz trist de altfel…

  17. Mi s-a parut mie sau d-lui presedinte ii cam tremura vocea aseara, cand a tinut discursul la investitura noului ministru Placinta?! Oare din ce cauza? De indignare, de emotie gen “draga Stolo” sau poate… de frica? Revedeti, de curiozitate, fragmentul din discurs: “Este, cred, cea mai urata motivatie a vreunei remanieri care s-a facut in mandatul meu”. Poate ma insel, dar domnia sa devine, pe zi ce trece, mai nesigur si mai vulnerabil. Sau este doar o aparenta, menita sa adoarma vigilenta inamicilor politici. Sa nu uitam, este un presedinte jucator…

  18. Badea e inteligent dar propaganda pe care o face ca, lumea sa nu se prezinte la vot pe motivul cum ca, nu vrea sa ia din nou teapa este 100% in avantajul canaliei perfecte de a mai cistiga inca un mandat. Iar faptul ca, Badea persevereaza in aceasta atitudine inseamna ca, mai prin fata mai prin dos e si el omul structurilor care-l tin in brate pe Traian. In fapt Badea ii face campanie, chiar si negativa dar tot campanie este pomenindu-i numele in toate zilele si indeamna lumea ca sa nu se prezinte la vot, tocmai ca Traian sa aiba posibilitatea de a mai cistige inca un mandat pe mina celor ce nu se duc la vot. Basescu avind masa lui de votanti siguri, cam 25% din electoratul cu drept de vot. Deci daca cetateniii care sunt scirbiti de Basescu nu se duc la vot, in loc ca acestia sa fie lamuriti ca, sa voteze pe oricine din ceilalti candidati dar numai pe Traian nu, prin absenteismul lor vor da cistig de cauza lui Traian care va cistiga inca un mandat. Asa ca, Badea e in cartile mai dosite ca, propagandist in curtea lui marinarica. Presedintele fiind ales cu jumate din numarul cetatenilor prezenti la vot. Asta-i smecheria lui Badea, e omul lui Traian si doreste in sinea lui ca, acesta sa fie reales presedintele tarii din nou.

  19. @gelu, cred ca ai kaka pe encefal! Numai un om dus cu capu’ e in stare sa vomite o astfel de aberatie… Chiar si in Romania, tara ipocriziei si a parvenitismului de toate felurile, asta e cea mai mare duda auzita de la un locatar al ei.

  20. @gelu, tu ai mancat acidu din baterie? sau de la canicula ti se trage, te dilatashi la creeri?!
    dle Ciutacu, ca bine le maiziceti, dar eu unu nu mai pot; pe zi ce trece e tot mai rau… acushica ne capiem cu totii, de la atatea placinte, ritzi(poance) si nutziste! NE VREM ROMANIA INAPOI! LABELE JOS DE PE TZARISHOARA, CA NU-I A VOASTRA, NICI A MAMELOR VOASTRE CARE V-AU SCOS IN LUME!

  21. nu e omul structurilor. are insa cateva fixatii, de care nu poate scapa. si-acuma repeta cu obstinatie treaba asta cu neprezentarea la vot de parca vrea sa se convinga pe sine c-a avut dreptate. in primul rand ca nu mai e acelasi lucru cu alegerile. in al doilea rand e exact cum spuneti ii face jocul lui basescu. eu cred ca nu realizeaza asta. e prea convins ca el e singurul care are dreptate. si nu numai pe chestiunea asta.

  22. Unii oameni nu s-au prins sau inca nu vor sa creada ca, la fel ca si polticienii, jurnalistii si ,in general cei din media sunt si ei printre cei mai dispretuiti de catre cetateni, mai ales avand in vedere perioada 2000-2004, cat si cea de dupa 2004, perioade care au fost pline de manipulare nerusinata si campanii marlanesti. Ei nu s-au prins ca populatia nu mai pune botul la niciun fel de campanie politica, fie ea pro sau contra cuiva. Ati vazut poate si la faimoasele reportaje in care vine cate o duduie reporterita, mereu tuta dar plina de tupeu, care ii baga pur si simplu oricarui cetatean microfonul in “pifometru” si-l intreaba cate o prostie sau ii cere sa comenteze cate o chestie: invariabil, cetateanul se incrunta si se simte iritat de prezenta ei.
    Domnule Ciutacu, nu spun de mine, dar am o gramada de prieteni, oameni obisnuiti, fara smecherii, hotii, fara “vanzari anterioare”, care muncesc de le sar capacele, au rate la banci, au familii si datorii ca noi toti si care imi spun mereu cand ne mai intalnim ca “le-ar rupe gatul tuturor jurnalistilor” si, in general, “i-ar starpi pe toti jegosii, lingaii si nehalitii astia din media”. Acuma, stiu, suntem un stat de drept, drepturile omului, sa fim civilizati si bla-bla-bla, toate cliseele astea la moda, dar mai da-o-n p***a ma-sii de treaba! Dupa ce ma tii luni de zile cu alde Sexy Braileanca, Nikita si piticu’ Porno, acum, brusc, iti pasa de mine, cetateanul obisnuit, si vii sa-mi ceri parerea despre viata, politica, justitie, pensii etc. sau daca mi se pare corect si moral nu stiu ce lucru? Voi, ma? Tocmai voi faceti sondaje si va dati aparatorii moralitatii, cand pana mai ieri discutati despre chilotii Magdei Ciumac sau despre ce a mai behait alde Becali sau Borcea? Asta-i munca? Asta-i meserie? Ca nu va vad trudind si nici nu va vad infaptuind vreun lucru atat de folositor noua, publicului? Nu ma astept sa vad creatie artistica si talent cum ma astept sa vad la scriitori, dramaturgi, scenairisti, pictori etc., dar nici nu vad vreun reportaj demn de Pulitzer! Asta inseamna “cainele de paza al democratiei”? Mai degraba cotarla de paza a marlaniei.
    Cum sa nu ajunga toti mafiotii si incompetentii la putere, cand cei care ar trebui sa fie liantul dintre cetatean si politician sunt toti niste lingai sau, dupa caz, niste latrai ai politicienilor, care-si isi tot schimba scheunatul dupa stapan sau in preajma fiecarui scrutin?
    Vorbiti de tucalarii portocalii ai Marlanului? Stati sa vedeti cate lichele, care se dau acum jurnalisti verticali ce lupta cu sistemul, vor aparea pe la diferite agentii si ministere daca se va schimba macazul, si asta pe banii nostri, ai contribuabililor! Nu m-ar mira ca dintre acestia sa fie chiar unii din colegii dvs. de trust! Ca, deh, foamea-i mare si curve multe!
    Are dreptate Badea: nu se va schimba nimic si ne va fi din ce in ce mai rau! Restul sunt vorbe goale, rating si publicitate!

    P.S. “Jeni, avem materialul?”

  23. @Vlad-Tiberiu: dincolo de furiile dumneavoastra nestavilite, cateva intrebari. 1. am discutat eu la tv despre personajele mai sus amintite? 2. ma suspectati ca-mi doresc vreo dregatorie dupa ce va pleca Jucatorul de la Palat?
    P.S. da, il avem. o sa va placa!

  24. Trebuie şi varianta 7: visează să devină asistenţii lui TRU la Strasbourg

  25. Domnu’ Vector,

    si totusi…gelu nu este de loc “dus cu capu”, as zice ca “nu este dus cu presu'”,mai degraba…

    M-ati intristat, nu, nu m-ati deceptionat, dar m-ati intristat…cand ma intristez imi amintesc ca sunteti prietenul lu’ prigoana …si atunci ma inveselesc!:)

    emisiunea lui badea este din ce in ce mai slabuta si nevrotica…poate ar trebui ca micutul sa se insoare…povestiti-i cum e cu albinele, cu pasarelele…ei?

    Hai ca apare alt corifeu de antene, nea jack spintecatorul! sa vedem ce mai zice nevroza lui…

    Maxi!:)

  26. @VICTOR CIUTACU

    Ai dreptate, scuza-ma da’ blogul a facut niste ciudatenii, sau netul. Ti-as fi recunoscator daca ai rade ce e in plus. As face-o eu daca as putea.

  27. Exceptiile confirma regula (in ceea ce te priveste, Victor). In linii mari, subscriu la comentariul lui @Vlad-Tiberiu, desi doare… Copilul meu vrea sa se faca jurnalist, ma trece un fior pe sira spinarii cand ma gandesc la ce frustrari si experiente dure ale vietii va fi, poate, supus. Meseria de jurnalist este menita sa serveasca doar cauze nobile, respectiv foamea de informatie obiectiva si netrunchiata a cetateanului platitor de taxe si impozite. Numai ca, pentru a atinge acest nivel, un jurnalist trebuie sa aiba, pe langa coloana vertebrala, multa siguranta de sine si puterea de a-si argumenta propriile afirmatii. E greu, copile, foarte greu…

  28. Va contraziceti singur.Logica lipseste cu desavarsiree.Si-a cumparat publicitate in campania electorala???????Si?????Nu-i normal intr-o campanie electorala???????

  29. Nu inteleg cum este posibil ca un LINGAU ca Ioan Te Morar este tolerat la CAtavencu si Cotidianul.

    Nu exista nicio diferenta intre el si TRU.

  30. Domnule Ciutacu inainte sa jigniti pe de pomana, mai rumegati putin chiar daca nu va considerati dus cu capul ca mine. Presedintele Romaniei este ales cu jumate din voturile cetatenilor prezenti la vot. Cetatenii care nu se duc la vot, fiind scirbiti de canalia Basescu, dar nu voteaza pe altcineva deoarece nu vor sa mai ia din nou teapa, vazind practic in ceilalti candidati aceeasi canalie ca si cea ce zace in canalia Basescu, nu contribuie in realegerea efectiva prin neparticipare la vot a canaliei perfecte de Traian? Participa cu virf si indesat. Sa presupunem ca, din 18 milioane de cetateni cu drept de vot, Basescu are 30% adica 5.400.000 de voturi asigurate din partea suporterilor lui. Ceilalti doi candidati, mai primesc si ei 40% din numarul total de voturi adica vor obtine 7.200.000 de voturi impreuna. Restul cetatenilor neprezentindu-se la vot sau dind votul candidatilor cu numarul 4, 5, 6. In turul doi vor intra Basescu ce are sigur 5.400.000 de voturi si primul candidat clasat pe locul doi. Acesta va avea partea lui, sa zicem 20% adica 3.600.000 plus inca o parte mai mare sau mai mica din votanti celorlanti candidati. Sa presupunem ca, 10% din acestia ii vor da voturilor candidatului in opozitie cu Traian, adica 1.800.000 de voturi. Ceeace va face ca-n final Basesuc sa cistige pe mina celor convinsi sa nu se duca la vot de cei ca Badea si doamna blonda de la EVZ sau al multor formatori din mass-media romaneasca care apasa pedala absenteismului. Acum ca, tot sunt eu dus cu capul, faceti dumneavoastra un calcul impreuna cu domnul Pro. Teodorescu, cinste dinsului de cum judeca si calculati scenariul participarii la alegerile prezidentiale pe baza sondajelor de opinie serioase care evidentiaza si numarul in procente al celor ce nu se vor duce la vot ca, sa aflati masa critica de votanti absenteisti care va fi necesara ca Basescu sa cistige fara durere de cap inca un mandat prezidential, avind in vedere procentul de 30% de votanti siguri care sunt trup si suflet fani Traian. In rest, eu inteleg ca, sunteti prieten cu domnul Badea, dar v-am demonstra ca, pedala absenteismului la vot va face sa raminem cu aceasta canalie perfecta inca un mandat pe cap. Iar Badea care e inteligent si tot il critica pe Basescu dar continue sa joace cartea absenteismulul la vot de ce joaca acesta carte? E dus cu capul ca mine ca, prost nu e? Nu e dus cu capul, prost nu e, de ce o face? Si chiar daca sunteti prieten cu domnul Badea, asta nu inseamna sa ma jigniti, nu de alta dar primesc destule injurii si invective din partea fitilistilor bulangi de Basescu pe forum la Ziare.com si nu era cazul sa ma facti dus cu capul. In speranta ca, supararea va va trece faceti o analiza la rece, vis-a-vis de smecheria neprezentarii la vot si-mi veti da dreptate. Nu credeti ca, sunt facut albie de porci intrati pe Ziare.com si convingeti-va singur. Toate cele bune de la gelu dus cu capul dupa opinia dumneavoastra.

  31. Am vazut ieri,la un post tv un om care m a convins ca trebuie sa votez cu basescu si am sa castig…ochii tristi si umezi,mugetul stins,gandind in rate, boureanu m a facut sa cred ca daca din basescu scoti tupeul nu mai ramane nimic.
    Din ‘90 votez presedinti si am avut mana proasta.
    Si acum am sa castig.
    Il votez si nu iese…
    Nu dispera cand gandul te apasa…

  32. Ar trebui sa recunoastem pe cineva printre pionierii si soimii patriei? 🙂

  33. Domnule Ciutacu, eu nu va suspectez de nimic. Eu n-am zis de dvs. ci de unii colegi ai dvs. Si va mai zic un lucru pe vi l-am mai scris mai demult: in cazul in care Marlanul pierde in noiembrie, daca vad vreo urma de extaz sau vreun dram de linguseala sau bucurie pe la A3 aidoma scarboseniei din 2004 de pe la Realitatea dupa anuntarea noului prezident, fie ca se intampla la Gadea sau la alti moderatori, va garantez ca lumea o sa va ia la omor. Ne-am saturat de tutari si pupincuristi de la Ceausescu incoace. Ajunge, domnule, nu mai vrem sa jucam in acelasi film prost! Va garantez ca de data asta iese adevarata revolutie! Lumea moare de foame, disponibilizari peste tot, avem furturi si mizerie berechet, industrie, invatamant, spitale si infrastructura ioc, prime si sporuri babane pt. toti sfertodoctii si curvele de pe la stat, iar noua ne arde de “strategii de campanie”, de cat de “credibil” e cutare candidat, ce procent din “targetul urban” il voteaza pe Cutarescu si alte rahaturi.
    Ieri a fost 14 iulie, ziua Frantei. Acum 220 de ani nu existau “analisti media”, “analisti politici”, “strategi politici”,”exit-poll-uri”, ci pur si simplu un popor care se saturase sa traiasca in mizerie si de arogantele unei panarame casatorita cu un imberb si i-a decapitat. Asa s-au comportat cu Marlanii lor. Asa se schimba lucrurile intr-un mod cinstit si sanatos intr-o tara desteapta: in mod chirurgical, nu cu mii si mii de leacuri babesti tip placebo. Noi cand vom putea asa ceva?

  34. Am si eu o intrebare: Cum sa mai am incredere in posturile tv si in “ziaristii” care lucreaza in aceste posturi? Cand acestia primesc bani pentru a difuza reportaje si stiri(mai ales) nemarcate ca PUBLICITATE in favoarea lui X sau Y cetatean sau partid politic.Cand presedintele Romaniei(fie el si Base) ,cand CNA,cand jurnalisti din presa scrisa,ba unii chiar si din interiorul trusturilor incriminate(ex. Tolontan) afirma toti acelasi lucru: TELEVIZIUNILE se PROSTITUEAZA pentru a primi bani publici(poate si privati) livrand populatiei “STIRI” si “INFORMATII”.M-am indignat alaturi de majoritatea oamenilor din media cand unii dintre ei au fost numiti “tonomati”,astazi aflu ca aceasta este o practica uzuala la nivel de institutie media si ca nici-o televiziune nu face exceptie.Va-ti decredibilizat cu totii! De cand a aparut aceasta informatie public pe NICI UN POST TV nu am vazut vreo dezbatere pe aceasta tema.Ia-ti cerut DEMISIA d-nei Ridzi,pe buna dreptate,dar cei care AU LUAT acesti bani pentru a MA MINTI cand demisioneaza??Pana atunci AM DREPTUL sa va consider pe toti niste TONOMATE care canta cum li se comanda.Sunt dezamagit.

  35. cei care au cumparat sa plece. dar cei care au vandut? ei n-au nici o vina? cum e cu ipocrizia maxima pe care o practica azi colegii dvs.?

  36. Timp se 3 ani cu cei din trustul eolian v-ati scuipat pe unde v-ati prins … Si-acum v-ati imprietenit brusc…

    Deja simt ca o mare manipulare pluteste in aer… Incep luptele pentru rating, pentru banet si mai ales petru PUTERE… Se fac jocurile de prostit pulimea… Si ma apuca o scarba !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.