Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Tipologiile de succes facil şi parvenire

Tipologiile de succes facil şi parvenire

Nu-i vreo descoperire epocală că România ultimilor 20 de ani a răsturnat scara valorilor şi că, într-o societate tot mai viciată, se promovează de regulă şi, ulterior, se parvine pe criterii care n-au nici măcar o vagă legătură cu instrucţia, erudiţia, competemţa sau bunul simţ. Două lucruri m-au determinat să vin către acest subiect, deşi nu-i vreo noutate. Pe de o parte, un mail sau o postare a cuiva, ceva gen “Victore, nu-ţi mai bate capul, suntem conduşi, ca ţară, de absolvenţi de facultăţi particulare”. Chestie, cu tot respectul pentru excepţiile care confirmă regula şi pe care le salut, cât se poate de reală şi dureroasă. Pe de altă parte, uitându-mă în jurul meu (în ultima perioadă, din motive care mă privesc, mai mult decât obişnuiam), am remarcat, fără pretenţia de a crede că am acoperit toate categoriile, mai stridente ca niciodată, câteva tipologii ale succesului facil: curva obraznică, imbecilul docil, prostul agresiv, superficialul/suficientul glamour.


Vă provoc şi pe voi, cititorii acestui blog, în contextul în care ştiţi că mă adresez cu îndărătnicie şi programatic celor cu inteligenţă peste medie, să vă pronunţaţi, să mă combateţi, să adăugaţi alte categorii şi, eventual, să exemplificaţi, ca să nu discutăm pe sec. Aş prefera ca aproximativii şi analfabeţii să se abţină…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

236 thoughts on “Tipologiile de succes facil şi parvenire

  1. Niste complexati( fizic, intelectual ..etc..) care se cred mari conducatori!!!

  2. O mare greseala care a dus la aceasta promovare a mediocritatii, a fost, scoaterea examenului de admitere. Nu stiu de ce 20 de ani nimeni din invatamant nu s-a sesizat ca trebuie eliminat cat m-ai mult din subiectivismul dascalului pentru ca aceasta sa nu influenteze viitorul unui elev, viitor student. Din pacate inca din primele clase sunt promovati tot cei a caror parinti duc plocoane multe invatatorului, pe urma profesorului, si bineinteles inscrierea la o facultate privata, ca deh, trebuie sa aiba puiul o hartie de `telectual nu?! Si eu sunt unul din cei care au sustinut 3 examene, 2 matematica, 1 fizica pentru TCM. Si cred ca a fost bine asa. Suntem departe de obiectivitatea profesorilor pentru a fi admisi pe baza observarii si evaluarii facute de ei.
    Asa cum am m-ai spus in alte posturi, e greu sa ai un invatamant eficient, cand 20 de ani profesorii s-au gandit doar l-a burtile lor si nu s-au gandit la sistemul in care functioneaza. Singurele iesiri au fost doar pentru privilegii. Nu sunt de parere ca sunt platiti bine dar gandirea lor a avut doar o singura directie. Oare cand vor intelege ca promovarea mediocritatii nu duce decat la dezastru?! Si ce-i care le vor plati lor pensiile sunt tocmai cei pe care ii promoveaza…

  3. -toapa si umflatul mulat cu strassuri
    -“spargatorul/area” de “samanta” in locuri publice
    -romanul/romanca plecati dincolo(adica in strainatate) si care mai vin p-acilea’ si ne dau cu tifla, cand colo spala wc-urile strainilor
    -tupeistul/tupeista (inghiontesc cu vorba si cu fapta )
    so on

  4. @ Theodora:

    Glumeşti? Nu ştii ce a zis Petre Roman despre Băsescu Traian? Este subalternul perfect până când îşi îndeplineşte obiectivul de a-ţi lua locul.
    Tocmai l-ai descris pe Băsescu! Cum să fi aberat?
    🙂

  5. haha! tare subiectul. superficialul/ suficientul glamour suprem: Bote !!!

    o noua categorie (cum ai putut uita??):
    … tobe…
    ….

    “manelistul inlacrimat”

    = Gutza, Copilu’

    : )

  6. Traind in lumea in care succesul e convertibil in bani, oricine il poate cumpara atunci cand are cu ce (fara sa conteze daca fura sau preacurveste pentru ei). Pe modelul asta si euglena verde poate sa fie academician, devenind de succes, daca un milionar excentric tine sa o introduca intr-o academie dupa ce a juisat datorita verdelui crud.
    Ca sa completez lista tipologiilor tale as aminti beizadeaua de bamboo (vezi interminabilul sir de clienti ai lui bote) sau semidoctul atoatestiitor (vezi, nu se putea altfel, comandantul suprem), iar de la frati-miu citire “snobul iritant si inutil”

  7. Aş adăuga ‘maestrul fără operă/plagiator’ şi ‘studentul copiuţa + şpaga’

  8. 1.Multinationalistul treinuit (suna ciudat si nu prea romaneste , dar stiu cativa – muuuuuulti – foarte plini de sine pentru ca au inceput ca agenti de vanzari acum vreo 15-16 ani ca nu si-au gasit altceva de lucru , apoi au facut traininguri din care n-au priceput nimic , CV-ul li s-a imbogatit cu o gramada de titluri gaunoase si acum au ajuns inclusiv in functii de conducere , atingandu-si si depasindu-si cu brio nivelul de incompetenta) . E un model de succes – exista si in presa , dar nu insist si oricum stii mai bine decat mine .
    2.Celebrul (cum de nu l-a zis nimeni ? ) beneficiar de contracte cu statul , model infailibil de succes . Iti rade in nas cu rate ale profitului de 60-70% , inexistente in orice economie normala , dar care pentru ei e o dovada a talentului managerial (daca nu cumva a genialitatii manageriale) de care dispun – exceptand burta imensa si ceafa respectabila .
    3. Pupincuristul . Nu insist – se stie ca e un model de succes de cand e lumea si pamantul .

    Si o mica observatie pentru absolventii de “particulare” : in general ati ajuns in aceasta postura pentru ca n-ati reusit sa intrati la stat , unde era (este ???) gratuit si se mai primea si bursa . In rest , tot respectul pentru voi , ca nu diploma l-a facut pe om .

  9. intr-o tara in care cel care munceste onest (indiferent care ii e job-ul)in cea mai mare parte dintre cazuri doar incearca sa supravietuiasca si are sanse din ce in ce mai mici “sa faca ceva”/”sa ce realizeze” si ajunge la categoria “exceptia care intareste regula”, cred ca toate tipologiile enumerate aici intra intr-un mare arhe-tip: ROMANUL. Ca natie, noi suntem si curva isterica, si negustorul cinstit (hot neprins), si presul etern, si…si… Romania: frumoasa tara pacat ca-i locuita!

  10. Toti cei enumerati de dvs. se catara pe TV. Ala e pt ei ca aerul! As mai adauga si naucii telenovelizati, care stau gura casca si privesc la curvele, prostii si glomouristii astia…

  11. exista o tipologie foarte raspandita pe plaiurile mioritice: PIGMEI care se cred URIASI! Aceasta specie sta la cafea in Dorobanti, coduce 4×4 pe campii si nu in ultimu rand cand ajunge la Cotroceni sau la Casa Poporului aka Parlamentul Romaniei se cred intangibili sau poate chiar sunt!!! Majoritatea astora nu au terminat nici macar clasa I pe bune, ce sa mai zicem de facultati particulare!

  12. Si uite asa pentru a nu mai discuta ” sec ” , mai bag o apa minerala !

  13. 1.Elev mediocru-securist de frunte-presedinte de tara
    2.Agricultor ratat-prim ministru la al patrulea guvern
    3.Pitzipoanca de provincie-mare doamna a politicii dimbovitzene

    Imi pare tare rau ca nu m-am tiriit prin scoala si prin facultate la limita promovabilitatii… as fi ajuns macar parlamentar 🙂

  14. cliseu-d’aia am ajuns aici! asa, si ce putem face?! pe dracu, nimic! am avut ocazia, nu ca schimbam orientarea caii lactee, sa impingem o lecuta lucrurile catre un alt fagas, catre alte tinte, n-am fost suficienti de convingatori! credeam ca daca vor fi promovate valorile, ca daca fiecare isi face treaba cu profesionalism o sa ne scoatem! am crezut prost.

  15. Excelent topic,chiar ma bucur ca am decis sa va urmaresc blogul.

    Eu chiar am trecut printr-o facultate particulara si am o parere neutra comparativa cu absolventii de stat. Diferentele de pret sau de calitate a materialului didactic conteaza destul de putin spre deloc odata ce ai iesit de pe bancile scolii si te trezesti ca nu ai cum sa te angajezi.
    Sistemul nostru educational a fost spulberat cu multi ani in urma odata cu venirea domnilor Adomnitei si Funeriu la conducerea Ministerului. Multe ministere importante au fost luate in “grija” unor oameni subcalificati. Insa aceasta “manelizare” de la cel mai inalt nivel de conducere si pana la nivelul mentalitatii presei si a televiziunilor de a exploata telenovela de orice fel mai presus decat aspectele importante cotidiene,a fost favorizata in primul rand de sistemul politic si s-a produs intr-un ritm crescator in ultimii 20 de ani. Libertatea de exprimare a atras si incurajat parsivitatea,teribilismul,prostul gust,”smecheria” mai presus de bunul simt sau intelect,si la un moment dat aceste atribute au ajuns sa ne caraterizeze ca tara si sa depaseasca granitele. S-au nascut aceste tipuri de personaje enuntate de dumneavoastra si au patruns peste tot in sanul societatii romanesti. Totodata se insista in media ca doar fotbalul sa fie arhi-comercializat,fiind de fapt sportul cu cea mai slaba performanta pe plan national,ca actorii si artistii de orice fel sa fie mentionati doar cand se produce o schimbare economica sau cand le soseste sorocul vreunuia dintre ei si in acelasi timp,cei mai inapoiati oameni,ca intelect si ca mentalitate,sa ocupe intervale uriase de emisie in diverse…showuri de televiziune. Politcul minte ordinar pe fapte simple de observat,manipuleaza si are tupeu sa dea in populatie,care majoritar este amarata si resemnata. Acest teribilism si batjocura nationala nu poate continua la nesfarsit. Poate totul se va schimba cu candidatura Elenei Udrea la primaria capitalei.

  16. Românul ţiganizat. Şomerul cu master (eventual doctorand)la universitati private.
    ” in calitate de om care a intrat la facultate (de stat) pe vremea lui Ceausescu (concurenta de cativa oameni pe loc) si care a terminat-o pe bune,”, in cazl meu Eletronica la Cluj 1988-1993, dă-mi voie sa fiu 100% de acord cu ce ai scris. (stiu ca te lasă rece 🙁 🙂 )
    Banzai!

  17. Imi pare rau sa te dezamagesc,dar toate tipologiile surprinse de tine se regasesc si in absolventii facultatilor de stat.promotia 2010 e (aproape) plina

  18. Victore, dintre toate tipologiile înşirate în post, nu o înţeleg pe cea cu “imbecilul docil”. Poţi da un exemplu?

    Dacă tot avem imbecili, bine că măcar îs docili 🙂

  19. Fiecare tipologie, luata in parte, nu reprezinta o problema atunci cand cineva, vrea sa lucreze cu oameni competenti, educati, etc.
    Problema apare cand, toate aceste tipologii formeaza o gasca (de la sef la ultimul angajat) care lucreaza impreuna si se acopera unul pe altul.

  20. O altă tipologie des întâlnită în utimii ani ai ultimilor 20 de ani e “intelectualul băsescian”. La aşa succes facil pe care îl are această tipologie, mă mir că nu s-a gândit cineva să deschidă o scoală unde să se dea admitere, sau poate apare în curând în nomenclatorul de joburi.

  21. Victore,
    Sunt disciplinat si discut la subiect, mai ales ca-mi vine…ca o manusa, cum se zice.Spun asta ca am avut si am de-a face cu cei cu …facultati particulare, lucrand intr-un sistem, la stat, unde ma confrunt cu diverse situatii. Intr-un cuvant pot sa te… asigur ca…e jale mare! Uneori, se pare, ca sintagma lui basescu: școala scoate tampiti, are acoperirie. Numai ca aceasta categorie de indivizi sunt cei pentru care gruparea lui basescu intervine sa fie promovati in posturi, sa li se dea serviciu, chiar daca sunt incapabili, analfabeti si imbecili. Exact cum ai spus este tipologia clasica de succes facil si parvenire. De ce ma enerveazaa acest lucru? Pentru ca (fiind mai varsta cu peste 10 ani decat tine)am facut tot facultate la stat, pe vremea cand se facea scoala, stiu sa despart in silabe, sa scriu cat de cat corect, am ceva… cultura generala, stiu sa fiu si arogant daca trebuie,spre deosebire de specimenele de care am facut referire mai sus, care nu au nimic in cap dar aroganta este de prost gust si da pe-afara.
    Nu vreau sa te plictisesc dar pot oferi exemple, in care este promovata incultura in dauna competentei,in care si bunul simț isi pierde orice valori. Stiu ca este tipologia clasica, cum am mai spus-o, dar sunt aspecte greu de imaginat, fie si in tara marinarului …esuat. Poate putem comunica sub alta forma, sunt sigur ca si voi ziaristii nu stiti pe toate.

  22. Iti dau ca exemplu o “tipologie a succesului facil”: “pilosul” parvenit si oportunist – ma refer la oamenii care au foarte multe pile si ajung DIN PRIMA: directori, sefi serviciu, experti intr-o anumita functie, etc.
    Se fac foarte multe manarii la nivel inalt, Victor, foarte multe: directori care sunt pusi acolo doar pentru ca, de exemplu, sunt rude cu guvernatori (!), angajati cu functii de conducere in BNR doar pentru ca parintii lor au functii mari in domeniul literaturii, MAE, etc….mi-e scarba…oamenii astia “pilosi” sunt destepti, au studii prin strainatate, nimic de zis, dar pentru mine nu imi sunt superiori, eu ma consider (si pe altii asemeni mie) mai capabila decat ei pentru ca fac parte din categoria oamenilor care au reusit singuri in cariera prin metode cinstite: prin munca, curaj, ambitie!

  23. CU 20 DE ANI IN URMA SE CITEAU MAI MULTE CARTI DECAT CARTILE DE JOC SI NU DOMNEA SFANTA PIA(PROSTIA,IPOCRIZIA SI AROGANTA)UN FAPT ESTE SIGUR INCOMPETENTA NE DOMINA SI AM AJUNS SA MA CONSIDER EU O CIUDATA IN LUMEA ASRA OTV-ISTA.

  24. Victor, mi-a placut mereu felul tau de a scrie si modul de a gandi, presupunand ca nu ai mari derapaje voite intre ceea ce gandesti si ce exteriorizezi. In proportie covarsitoare am rezonat cu subiectele propuse de tine, atat pe blog cat si in Jurnalul si la TV. In acest sens, “sar” si eu cu cateva categorii socio-culturale specifice societatii viciate peste masura, in care traim: craiasa egomaniaca: “sunt o admiratoare a doamnei Udrea”, Putin wanna be: Traian “privire glaciala” Basescu, pasarica cu puf pe pene: Elena “spaima acordurilor si vocalelor” Basescu. Exemplele pot continua pana imi sar tastele din laptop.

    Numai bine!

  25. pupincuristul – imi aduc aminte de o inregistrare cu vizita doamnei Udrea intr-un judet din Moldova, mai marii urbei mai ca nu ii pupau talpile. Caseta a fost data la tine sau la Gadea.

    “smecherul” cu relatii – abonat la contracte cu statul. Nu este chiar facil sa obtii relatiile respective, dar dupa ce reusesti….

    baiatul/fata lui tata – unii au ajuns prin parlamentul european, altii erau cat pe ce sa ajunga ambasadori, parlamentari…. Interesant este ca o mare parte sunt copii celor de la categoria anterioara.

    Ideea de invatamant particular este foarte buna, transformarea invatamantului particular in industrie insa NU.

  26. As adauga cateva din tipologiile adolescentine, pentru ca sunt sigur ca ele se vor transforma asa de frumos in tipologiile mentionate mai sus:
    1. filozoafa de hi5 = pitipoanca cracita pe fotoliul bun din casa a carei poza o gasesti pe absolut toate site-urile de “socializare” care desi habar nu are sa scrie, dovada fiind multitudinea de cratime puse gresit ca deh…”parca asa se scria”, are veleitati cat se poate de gretoase de cititoare de poezie si romane de Coelio (numeme e scris gresit intentionat)
    2. dobitocul din fata TV-ului: e romanul de rand care pune botu’ la tot ce spune orice reporterita, si ea fosta filozoafa de hi5, trecuta acum pe facebook. Ne e lene si sa gandim!
    3. votantul de serviciu: sarac, chiar muritor de foame, dar intotdeauna cu o Fraguta in fata, gata sa isi prostitueze drepturile constitutionale pentru primul analfabet gras, plin de bani si probabil fost securist care ii intinde un baton de salam si o sticla de ulei. Ca deh…alocatia copiilor in fundu’ gol si ajutorul de somaj s-au dus toate pe tigari si spirtoasele atat de necesare prin casa.

  27. atunci cand vezi, stii si esti neputincios in a schimba ceva ce nu-i in regula in jurul tau, ce-ti mai ramane de facut? Cand vezi ca toti sint dezbinati, fiecare e pentru el si nu le poti arata adevarata problema pentru ca ei nu au timp de fleacuri iti mai e usor sa reactionezi prompt la toate nemerniciile? Eu am renuntat la astfel de idealuri ,cel putin in tara asta. Si asa viata-i scurta, la ce sa mi-o sfarsesc incordat si plind de nervi, frustrat si bolnav cu capu’?! Din cauza ca niste unii nu fac ce ar trebui sa faca iar 99% nu reactioneaza in nici un fel? Am mai zis odata: si de va fi sa fie alta revoultie, eu nu cred ca viata-n Romania va fi altfel. Aceiasi manelisti vor veni si vor prosti lumea care va crede ca ceva se va fi schimbat. Nu mai am incredere ca ceva bun se va intampla indiferent cine va veni sa conduca. Ins aam incredere ca am facut totusi ceva bun pina la urma : am plecat.

  28. Da, am si eu unul, care mi-a fost comandant timp de aproape 5 luni de zile: falsul-intelectual. E genul curvit, care stie cate ceva despre un numar limitat de subiecte, si le aduce mereu in discutie pentru a parea inteligent, cult sau a nu se face de cacao chiar de tot. Ii place sa epateze si chiar forteaza nota, fiind mereu complexat de faptul ca e cu adevarat incuiat.

    Falsul (meu) intelectual era cu adevarat penibil, provocandu-ma mereu si aratandu-mi cat de superior imi este, chestie complet imbecila, avand in vedere ca eu n-am nici 28 de ani, iar el bate spre 40. Nu pot trage prea multe concluzii despre tipologia asta, fiind imbinata (in cazul persoanei respective), cu cea a prostului agresiv si curvei obraznice, dar sunt sigur ca aroganta (gen Radu Mazare) si complexul inferioritatii (gen Emil Boc) sunt caracteristici permanente ale acestui tip de individ.

    Cu respect,

    Tomcat, Ordinul Cavalerilor Imperiali ai Majestatii Sale Mana I.

  29. Sa nu uitam de frustratul omniprezent,plin de ura si ingamfare,reusind cu succes sa se faca auzit,fie si numai pt 5 min.
    De asemenea,turnatorul…eeeeeeeeeee…astia ne-au insotit din copilarie si iata,nu scapam de ei nici acum,dupa 20 de ani,unde mai pui ca sunt si apreciati.Am si eu la job o gramada de turnatori care se dau bine pe langa sefi,suflandu-le in c.r si inserand cate o barfa,mai nou,rapoarte confidentiale,unde toarna tot ce misca.Unii sunt asa de prosti ca se si autodenunta.Deh,spirit civic supradezvoltat,nu ca noi.
    Si,binenteles amanta de meserie,nuuuuuu,nu e curva,ca nu ia bani pe ora muncita,in schimb face uz de clientii,pardon,iubitii ridicati la rang de unchi,nasi,prieteni din copilarie,amenintand in dreapta si stanga cu numele lor,iar unii mai slabi de inger chiar dau telefoane pt a se asigura ca protejatele lor au parte de toata atentia.Si ce sa crezi?FUNCTIONEAZA.

  30. As mai adauga eu “Lipitorul de afise electorale”!
    Poi asta face cariera, dady! Daca a lipit bine, va primi o functie si 4 ani s-a scos. Cu ea ingroasa apoi CV-ul, dupa care evolueaza, se transforma, absolva doua, trei mastere, ca orice baiat, dupa care ar putea fi ministru, cand vrea ei su cu muschii lui. Care-i problema!?

  31. Vrei exemple? Bine: directorul de la AJOFM Vaslui, (fost, ca a evoluat intre timp) a fost numit in functie dupa ce a lipit afise la PDL> Dar atentie, a fost numit sef peste lumea muncii vasluiene, fara ca tipul sa fi fost angajat vrteodata in viata lui undeva! 🙂 Deci sef la “Munca” fara…munca.

  32. @Victor Ciutacu: “da’ unul n-ar da niste exemple”

    De Bubulea pe 22 July 2010 la 15:17 :
    “Am sa spun doar ca e director peste doua televiziuni.”
    “Trebuie sa apara cate unul spilcuit , cu fruntea de 30 de centimetri , care stie cum sa para inteligent si integru desi e prost ca o basina si n-are pic de caracter.”

    Daca o sa fiu mai explicit de-atat , o sa fii pedepsit si mai crunt 🙂 Eu n-am nimic de pierdut.
    Cata dreptate avea Abe Lincoln cand spunea : “Daca vrei sa cunosti cu adevarat caracterul unui om, da-i putere” !

  33. Romanii
    Au fãcut pod peste Dunãre în 105 şi au ocupat Dacia în 106. Au pornit spre nord fãcând drum imperial, drum de piatrã. Între 6 şi 10 metri lãţime, patru straturi adâncime, 90 cm, straturi de bolovani legaţi cu mortar, piatrã spartã mãrunt, pietriş sau nisip cu grãunte mare, apoi pavimentul, lespezi şlefuite. Pe margini, borduri solide, din loc în loc, brâuri care sã ţinã drumul strâns, rigole ca sã se scurgã apa. Inginerii prospectau terenul în faţã. Ştiau morfogeodezie şi respectau principiile. La numai douã zile de mers, în spatele lor venea drumul. În 108 au ajuns la Napoca, apoi la Porolissum, Zalãu. 450 km. În doi ani. Apoi au fãcut drumurile secundare, drumuri pentru transport marfã sau vicinale. Dar şi drumuri private. În total, în Dacia au fãcut peste 4.300 de kilometri de drumuri şi 25 de poduri în primii ani de ocupaţie…. Ei au stat aici 160 de ani. Nouã ne-au mai trebuit 1.600 de ani sã facem încã pe atât.

    Nemţii
    6.800 de kilometri s-au fãcut în timpul lui Carol I, în mai puţin de 15 ani. În Transilvania, toate mãsurãtorile topo şi hãrţile s-au fãcut în timpul ocupaţiei habsburgice. Topograful Dorin Ursuţ le-a studiat şi a predat topografia la universitate spunând tot timpul: de fiecare datã, la fiecare verificare, cotele din hãrţile tocmite de austrieci au ieşit la fix!

    Românii
    Trei ani au lucrat la 5,6 km de drum care ocoleşte Gherla. În 14 august, Emil Boc, Radu Berceanu, directori locali şi primarul Gherlei tãiau panglica acestei centuri ocolitoare. La cinci zile dupã, drumul s-a prãbuşit. A alunecat terenul. Şi acum se lucreazã la el, iar firma care l-a fãcut se obligã sã plãteascã refacerea lui. Primarul, premierul, ministrul se obligã şi ei sã-i mai taie o datã panglica, pe 1 Decembrie. Pânã atunci avem timp sã vã spunem şi povestea incredibilã a acestui rateu tipic românesc. Şi încã ceva. Cam cât suntem de diletanţi în comparaţie cu romanii care ne-au fãcut drumurile când au cucerit Dacia. Le-au fãcut atunci şi au rezistat 2.000 de ani. Pânã când au venit buldozerele lui Berceanu.

  34. ..scara valorilor este INEXISTENTĂ!
    După ce am absolvit liceul( secția Matematică-Fizică), am concurat pe 25 de locuri și am intrat la facultate în condiții de 17/loc – pe vremea lui Ceaușescu – și vorbesc aici de UBB Cluj. După ce am luat NOTA BENE licența (1994), numărul absolvenților a crescut la peste 600.
    “Trendul” 2010? Imbecilul sadea, lingăul obedient, curva parvenită cu TUPEU, TUTA.. și “lista” e ceva de genul ‘endless’.

    Uite câteva mo(n)stre:

    http://www.youtube.com/watch?v=UWtU36kMA80
    http://www.youtube.com/watch?v=kDPXr5NFmZI
    http://www.youtube.com/watch?v=Xde_lCciQb4

  35. Eu nu ma pronunt, nu consider ca am o inteligenta peste medie.

  36. Hai sa dam cateva exemple!
    Excelenta sa Boc nu a terminat la vreo universitate particulara,ba chiar dinpotriva la una cu renume in ardeal.
    Excelenta sa chioru, banuiesc ca nu a terminat la ceva academie particulara de marina scoala.
    Nu mai tin minte pe unde si-a frecat coatele avortonul ala de Funeriu,dar am ceva fiori,ca pe la Goldis in Arad.
    De Nuti numai de bine nu?! A aterizat cu carnatul zburator de la Plescoi si a absolvit rapid dreptul ca toate topmodelele de Dorobanti si ia s-o vezi maine poimaine presedinte.Asta daca nu ne-am stricat cu totii la cap!
    Destul,mai las si pe altii.
    O seara cat mai racoroasa,traiasca-va aerul conditionat!!!!!!!

  37. “da’ unul n-ar da niste exemple

    De Victor Ciutacu pe 22 July 2010 la 19:25 (#)”

    pai daca matale te-ai abtinut… :))
    hai ca imi fac curaj:
    prima categorie: nuti din plescoi, ca stiu ca o iubesti :),
    a doua: domnul cu coasa (boc)
    a treia: hoara, boureanu, etc.
    la a patra categorie… bambuistii fara griji

  38. Stiti care-i drama lor?
    Ca s-au inconjurat de consilieri-soferi, consilieri-secretare, consilieri-amante si se vor scufunda in “noroiul istoriei” ca PNT-CD.

  39. Din cauza vitezei am gresit numele la comentariul anterior.
    Rog a nu mi se publica adresa de mail (numele este “icsulescu”)
    Multumesc anticipat

  40. bomba lu’ tanase,edy talent (salam e om de valoare pe langa asta)…genu asta mai vrei ex?

  41. Exemple? :)))
    Comentariul meu către Theodora conţine un exemplu.
    La categoria “curvă obraznică şi proastă”, deci cu “îmbunătăţiri” de la mine, se clasifică pe primul loc…ce suspans…UDREA ELENAAA! :))

  42. Directorul de televiziune care nu a auzit de Oltcit.
    Cioara vopsita de Plescoi.
    Lacheul profesor de drept constitutional.
    Securistii penibili deconspirati Musca,Chirieac,Cristoiu si alte lepre licentiate.

  43. Deci, as adauga la categoria succesului facil si de distrugere otravitoare a tarii, oamenii ce stau “stindard” si “exemplu de urmat”, de soiul:Elena Udrea, in privinta careia nu rezistenta politica ma enerveaza ci bataia de joc fatisa fata de romani, prin urmare nemernicia si nesimtirea nemarginita!

  44. Exemplu: am cunoscut un baiat care se lauda ca nu a citit nici o carte in viata lui (incluzand “Amintiri din copilarie”), a reusit sa promoveze chiar Bacalaureatul, urmandu-si cursul firesc a terminat si o facultate (evident, particulara)si DA este si la master.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.