Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Termite portocalii şi roşii

Termite portocalii şi roşii

Îngrijorarea mustrătoare de televizor a preşedintelui Băsescu, fix după ce ordonanţa cu pricina a intrat în vigoare şi foştii şefi de structuri bugetare locale au primit preavizele, e de o falsitate înspăimântătoare. De unde păcatele mele-i vine grosul banilor de campanie? Nu cumva de la baronetul local care dă forward cu materialu’ către Modrogan? Şi ăia n-or pune cash  din acumulări doar de dragul lui, că-i chipeş, mândru şi fălos. Oamenii de afaceri de acest tip fac un ban grămadă din afacerile cu statul şi o parte a profitului se duce unde trebuie. Dar, ca să aibă acces la contractele pe bani publici, au nevoie de oamenii lor la butoane. Şi, cu ocazia asta, i-au obţinut…

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

52 thoughts on “Termite portocalii şi roşii

  1. Este rezultatul FSN-ului reunit de basescu .. baietii astia s-au antrenat in guvernari alternative, invatand si perfectionand tot ce se putea pe linie de smecherii, hotii, tupeu si nesimtire. In sfarsit s-a format echipa sistemului super-ticalosit .. daca ne schimba si codurile sa ne bage pumnul in gura – avem doua solutii – emigrarea sau revolutia pe bune .. inclin spre varianta doi.

  2. i don’t care anymore. duca-se dracului cu politica lor cu tot, ca de bagat bani in buzunara nu imi baga, de pus mancare pe masa nu imi pun, iar de aparat nu ma apara nimeni…

    aia e!

  3. Oare avem şansa să vedem la dubă vreun ploconitor deconcentrat? Că treaba cu fotbaleatorii e deja răsuflată şi DNA are de umplut grila…

  4. corabia acestei guvernari se scufunda incet dar sigur, dar in acest caz capitanul va pleca primul, impreuna cu sobolanii

  5. Cum sa fie fals domn presedinte ?…
    Eu am citit ca e încă sus în sondaje, hîrşit în lupte grele, sîngeros în atac, lăcrămos în defensivă şi „popular“ în moravuri, cînd jucător, cînd jucăuş si ca ramane, iar tu te declari infricosat de capacitatile de dedublare ale presedintelui ?
    P.S. M’am luat de Plesu!

  6. ca de atatea ori inpolitica romaneasca de dupa 89 asta e democratia noastra.imi aduc aminte cand era psd-ul la guvernare si pana in ’96 si apoi din 2000 cum “sobolanii’taiau si spanzurau in judetze din 1996 pana in 2000 au cazut in dizgratie ca apoi sa revina in fortza parca mai virulentzi ca inainte hotarati sa plateasca”politze”.oare se va schimba ceva si cand..e putred rau sistemul si daca te uiti in ansamblu si in amanunt numai de democratie nu putem vorbi.Mai degraba fortzand putzin nota avem de a face cu un demosclanus decat o democratie

  7. Ok Victor,daca si liberalii in frunte cu Crin vor face blat cu PD-L-ii si PSD-ii,ne-am cam dus dracu,esti de acord cu mine?
    Eu nu vreau sa mai vad aceasta preacurvie desantata ridicata la rang de politica de stat.
    O TARA DE CURVE!

  8. Mi s-a parut extrem de dulcel Crin Antonescu. Mistocareala aia perversa la adresa lui Boc. De ce tace PNL-ul si nu ridica goarna putin mai sus? Au si ei tinichele de coada care mai zornaie inca?

  9. nu exista “oamenii lor” toti sunt oamenii lor, doar ca unii au tupeu sa se bage la combinatii, altii sunt mai timizi .. si ii schimba pe aia vechi de nu mai au chef sa faca pe fata diverse manarii cu unii flamanzi de bani care sunt dispusi sa faca TOTUL PENTRU O SUMA MODICA!

  10. Termite?! Hiene, poate. Ma repet, dar ei toti, politicienii, fac parte din acelas conglomerat, indiferent ce sigla, culori sau motto au, ei toti au pornit din acelas loc, manjindu-se toti pt profit. Sa am eu de cate-o suta de euro cate chestii nasoale or stii baietii astia unii despre altii, as fi cel putin mogul, nu se toarna de teama ca, pe principiul dominoului, se prabusesc toti si fiecare-n parte si nimeni nu-si permite. Crin tace sau abia sopteste fiindca si pnl a fost in cardasie cu marinaru’ si-ai lui, e doar impresia ca-s dusmani, ca si cu psd ori udmr, intr-un fel sau altul au guvernat impreuna, si-au servit interesele si si-au umflat burtile. Conform uzantelor, cine conduce ii arunca din barca pe ai de-au condus, ca sa-si puna oamenii la cascaval. Pentru ca totul se reduce la cascaval! Doamne, ce platitudini…

  11. Am impresia ca intreg poporul,numai easte luat DOAR de prostacesti domni ne considera chiar redusi mintal.

  12. SI, domnule ciutacu, stiu ca-s enervant si pricinos, da’ daca tot suntem la capitol marinaresc, ce se mai aude, dom-le, despre frac-su, ala cu amenintarile si piersicii?! N-a avut oare dreptate marinaru’ sa nu iasa cu declaratii, ca oricum uita si presa, si popolatia?! Parca nici nu s-a intamplat, liniste si pace, si caravana trece iar cainii nici macar nu maraie! Ce bine stie si profita

  13. BANII-S OCHII DRACULUI. CINE ARE OCHI MAI MULTI[SERVICII SECRETE] BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA[BANII LA MINE CA ALTFEL….]

  14. Patriotismul s-a redus la politicienii de la scara blocului. Totzi ceilaltzi nu mai au decat o sintagma in care cred:”Dupa mine POTOPUL”. Dumnezeu sa odihneasca POPORUL ROMAN.

  15. Bugetul este inca o vaca laptoasa cu ugerele pline si nu ar fi pacat sa nu o mulga pentru sustinerea “tatucului” pe fotoliul prezidential?Si cine vor fi mulgatorii daca nu clientela politica?Rezon, onorabile!

  16. Toti, fara exceptie, au mers pe acelasi principiu atunci cand s-au vazut la butoane.
    Ceea ce deranjeaza astazi este lipsa de griji in gestionarea unei imagini (si asa aproape distrusa) de stapani absoluti (70%) a unui guvern ce a intrat intr-un cvasicolaps inainte de a ne salva pe noi de o criza indelung trambitata.
    Ceea ce ne spune dl. Boc : ” nu putem guverna cu oamenii altora ” mi se pare mult mai putin cinic decat idiot, stiut fiind faptul ca intr-un sistem functionaresc (si nu numai) nu exista subalterni prosti, rai sau lenesi ci numai sefi incompetenti sau care n-au mancat destul… cacat, fireste.

  17. Legea a aparut(neintamplator)imediat dupa parafarea acordului cu FMI adica imediat ce s-au vazut cu bani buni de praduit in pusculita publica,lucru ce confirma din plin ideea avansata de catre editorialist(salut Victore !).Daca nu veneau banii atunci ii lasau pe cei vechi in posturi,oamenii liberalilor putand fi acuzati mai tarziu ca saboteaza bunele intentii guvernamentale prin lipsa de masuri in teritoriu.Parsivitatea este Institutia ce domina si guverneaza in acest mandat Romania

  18. Buna seara d-le Ciutacu,

    Vreau sa folosesc o expresie pentru presedintelui Basescu( pe care a
    zis-o aseara Robert Turcescu la adresa d-lui Sorin Oprescu,ca imi vine sa-l strang de gat pentru asta!): e in aer,domnii mei, presedintele!
    Campania vine acus si sper ca romanii sa fie mai destepti,sa nu-l mai aleaga.
    Va doresc o saptamana buna !

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  19. Domnule Ciutacu, a fost unul Bastiat,dupa revolutia franceza, care a spus ca STATUL este o “gasca de indivizi temporar asociati” care,in numele majoritatii,si folosind monopolul statului in justitie, se imbogatesc pe ei insisi jefuind restul populatiei.Pina aici nimic nou,in timpurile noastre DEMOCRATIA a creeat cadrul propice pentru guvernanti,acestia fiind temporari la putere,sa consume resursele produse cit mai repede si cit mai multe.Astfel,guvernare dupa guvernare,jefuiesc “productia” natiei in loc sa acumuleze capital si resurse care, constituie adevarata baza a imbogatirii unei natii.Mai mult, prin dezvoltarea “democratica” a aparatului de stat, a birocratiei locale si suprastatale impusa de EU, se angajeaza resursele natiei in perpetua sustinere a unui sector neproductiv, consumator de resurse. Statul nu produce nimic, sursele lui de venituri sint :taxele,imprumuturile externe si “inflatia” prin monopolul tiparirii banilor fara acoperire.Toate aceste “surse de venit” ale statului sint platite de catre populatie dar, se afla la discretia guvernantilor. De aceea, neexistind acumulare de resurse financiare natia nu propaseste ci, din contra, saraceste, in loc de progres si civilizatie se produce regres si DECIVILIZARE. Acceptam sau nu, “societatea democratica” se afla la originea decaderii si decivilizarii natiei noastre. Atunci cind, constitutia nu garanteaza, “in fapt”, nici unul din drepturile fundamentale ale cetatenilor, democratia devine un mecanism de decivilizare si regres in societate,domnule Ciutacu !! Astept argumentele dumneavoastra in cazul in care aveti o parere contrara care, “apara” democratia.

  20. Nimic nou.Clasa politica a fost aceeasi si sub turci, si sub fanarioti si in”epoca de aur” interbelica , si azi.Memoria colectiva e scurta, cum bine se stie.Iar noi, naivi, ca sa nu spun altceva…Nu cumva atimai vazut filmul asta?

  21. Coane Victore, mi s-a părut mie sau ai zis ceva de oareş’ce licitaţii?
    Păi toată lumea crede că se aduc oamenii lor cu care să controleze banu’ public. Mie mi-a şoptit o păsărea că e şi mai groasă: doritorii de foncţii cotizează la greu acu’, câştigă care dă mai mult, că e mare nevoie de cash. După aia li se dă mână liberă să-şi scoată banii cum ştiu ei şi cum ştim şi noi, să te ţii jecmăneală, para’ndărăt la greu etc.
    Pentru un directorat la o oareş’care… d’asta… deconcentrată, s-au plătit 250.000 euroi. Îţi dai seama ce jaf urmează? Câte funcţii sunt acu’ scoase la licitaţie?

  22. asa a facut si pnl-ul cand a ajuns la putere, asa o sa faca toti, intotdeauna. pe vremea aia nu prea ai vorbit despre schimbarea prefectilor, seful postei romane, inclusiv organizatiile locale si chiar la capitala, pana si conducerea de la Loto..practic toate deconcentratele.. isi pun oamenii lor pentru a recupera investitia din campanii si pentru a sponsoriza “viitorul” ..
    99 % din romani ar face exact la fel in locul lor.

  23. Chestia ce au facut-o cu ordonanta de urgenta, e foarte grava. Oricum schimbau ei oamenii cheie, oricine ii schimba cand ajunge la putere, dar chiar asa de pe fata si la nivelul la care au facut-o e inspaimantator.

    Poate pana la urma e mai bine asa. Ne ducem dracului toti si apoi ne-om reveni cumva. Suntem in faza terminala.

  24. Acest fenomen va exista pana va exista Romania pe harta. Foamea romanului de bani si de foloase necuvenite este nemasurabila. Acum ca suntem membrii UE practic nu mai este bau bau care sa limiteze cat de cat nesimtirea celor de la putere. Noi , popor de lasi si de “mai rau sa nu fie” ne facem ca nu stim ca poate ciugulim si noi ceva din farmiturile cazute din gura nehalitilor. Presa critica in van. Caravana trece .

  25. asa e, toti sunt la fel, oricum nu tin cont de nici o doctrina, asta e numai praf in ochii nostri… aoleu!!! asa as pune tunurile si mitralierele pe ei, pe toti….

  26. Dreptul la replică

    Un vărsător de şapte’şase ani trecuţi
    Prin săli de nemâncaţi şi de pomanagii,
    Cunoaşte foarte bine poporul de tăcuţi,
    De când lingea la buci şi prezenta omagii.

    Pandemica porcină poate să ne lovească,
    Fiind enorme râturi în viaţa românească:
    Subţiri, mai grosiere, de Bazna sau de York
    Multe fiind plimbate prin state – la NewYork

    Gata cu micii gratis – peşcheş electoral;
    Cât gripa-i declarătă, consumu-i ilegal.
    Iar cine vă jigneşte, chiar de va fi şi bossul,
    Daţi liber la prohap şi arătaţi-i… osul.

  27. americanii schimba 3000 de oameni la schimbarea guvernarii , cum sa gasim noi , la fiecare schimbare n’spe mii ? Oameni ar fi ,dar minte ….ioc !

  28. Adio COMPETENȚĂ , adio „omul potrivit la locul potrivit”, adio RESPECT pentru valorile autentice ale neamului!!!!!!! De-acum, „partidul e-n toate, în cele ce sunt și mâine vor râde la soare”…Parcă așa suna…Uitasem cât de cât, dar au avut grijă ăștia să ne aducă aminte și să ne facă să retrăim , una câte una ,ororile trecutului nu prea îndepărtat.Mi-e teamă și mi-e scârbă…

  29. Ma surprinde, sincer, viteza de raspuns a “sistemului”. “Baetii” sunt pe cai mari ca vin banii de la FMI.

  30. Noi suntem niste sclavi iar la ei este conducta cu banii,nu ne ramane decat sa ne umilim in fata lor cum am facut-o si pana acuma.RESPECT MAESTRE

  31. Care idei, concepte, viziuni si planuri politice ? Care partide, care stanga sau dreapta ? E vorba de bani, atat, altceva nu va conta niciodata !

  32. Basescu este un penibil si nu inceteaza sa demonstreze acest lucru de fiecare data. Nimic altceva decat penibil…

  33. Noi nu ne vindem tara! – ca noi ce mai furam? Iliescu ar trebui pus la zid. Au murit fara noima mii de oameni. Si nici el nu a mincat salam cu soia. Doamne cita prostie!

  34. Oferta de piata boccio-prostanaca si mercurialul salvator asimetric

    Pana unde poate ajunge ipocriza, histrionismul si precurvia politica la romani, ne-o demonstreaza cu varf si indesat ultima interventie asimetrica in materie de Ordonante de Urgenta.
    Scenariul electoral este simplu: B.O.R.D.E.L. iese pe piata cu o oferta imbecila, aberanta, neconstitutional-discrimnatorie (ataca dreptul cetateanului la munca), cu urmari dramatice in cariera unor angajati ai statului, care oferta este facuta harcea-parcea atat de presa cat si de publicul consumator si la momentul oportun, apare EL, marele Salvator al neamului, caruia ii pasa public de soarta unor oameni si striga din toti bojocii catre seful de atelaj nanoboc: “ptttruu bre, ca e gabaritul depasit si omorati boalele!”
    Iar nanobocul, sluga obedienta, schimba registrul si mai descarca ceva saci din carul cu boi intru castigul electoral al basescului.
    In acest timp insa, Ordonanta aruncata pe piata a apucat sa produca efecte, mii de romani fiind aruncati pe drumuri si inlocuiti de slugi cu carnet de partid.
    Si tot in acest timp ies la rampa mai mult ciumpalacii de la psd si ne explica cum au legalizat ei de fapt o ilegalitate care deja functiona, dar oarecum pe blat.
    In felul acesta dand dracului de pamant cu ideea ca au acceptat sa participe la guvernare doar pentru “salvarea” natiunii aflata in criza si reliefand adevarata dorinta de a guverna: jindul la cascavalul Puterii, incepand cu posturile de ministru si terminand cu cele de manageri de cimitire.
    Pai neicusorilor, daca ati fi dorit intr-adevar sa reparati o stricaciune, n-ar fi fost cazul s-o legalizati, ci sa scoateti posturile la concurs, pe criterii de competenta, iar in cazul in care castigatorii nu si-ar fi indeplinit obligatiunile de serviciu, prin neimplementarea programelor voastre de guvernare, abia atunci sa-i matrasiti si sa-i inlocuiti cu altii mai competenti si mai loiali.
    Asa: pleaca ai nostri, vin ai nostri, trai naica pe parandaraturi de la licitatii trucate!
    In ceea ce priveste parsivenia si preacurvia basescului, aceasta e si mai cusuta cu ata alba.
    Adicatelea, cam cat de dobitoc ar trebui sa fie puletele de alegator roman pentru a crede ca cel care a nasit si conduce de facto acest B.O.R.D.E.L., habar n-a avut de aceasta Ordonanta pe care acum o dezavueaza cu toata fiinta sa, dandu-i bataita la poponeata bocului pe motiv de: “cah, rau, caca sa nu mai faci!”
    Si sunt convins ca astfel de manevre electorale vor mai avea loc cu asimetricu’ pe post de Diva rasuflata.
    Numai ca puletele este de sperat ca s-a mai desteptat si nu mai pune “oralul” chiar asa de usor la minciunelele cotroceniste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.