Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Televiziunea Română de partid şi de stat

Televiziunea Română de partid şi de stat

“Trebuie schimbat, n-a făcut nimic pentru partid! N-a făcut restructurări, nu are un plan, n-a făcut nimic, să-l chemaţi să-l scuturaţi la comisie şi apoi mai vedem, respingem raportul TVR în plen şi putem să-l schimbăm”. Citatul de mai sus, apărut acum câteva zile în toată splendoarea lui în ziarul Adevărul şi necontestat până acum, îl vizează pe Andi Lăzescu, preşedintele TVR, şi e extras dintr-o alocuţiune a lui Emil Boc, premier în exerciţiu, în faţa activului parlamentar al partidului pe care-l conduce. Dacă înşiruirea de cuvinte ar fi văzut lumina tiparului în mandatul de prim ministru al lui Adrian Năstase, extrasă din vreo stenogramă de partid pusă la dispoziţia presei de vreun binevoitor dornic să se pună bine cu viitoarea putere politică, opinia publică ar fi luat foc. Dictatorul de la Cornu n-ar fi respectat libertatea presei, rolul civilizator şi de echilibru al televiziunii publice şi, cu tot controlul pe care oamenii săi îl aveau asupra publicităţii de stat, ar fi fost linşat mediatic fără ca măcar să fie ascultat. Astăzi este o linişte asurzitoare. Primul ministru se face că n-a zis ce-a zis, mass-media mimează că n-a citit/auzit, ONG-urile care se ocupau de libertatea presei sunt preocupate să acceseze de la ministerele Guvernului Boc şi să consume pe repede înainte fondurile europene aprobate pe sub mână, iar înaltele conştiinţe civico-mediatice de odinioară ori sunt înregimentate politic cu acte şi cotizaţie la zi, ori beneficiază de sinecuri bine plătite din partea regimului, ori sunt de-a dreptul pe statele de plată ale TVR. (integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

56 thoughts on “Televiziunea Română de partid şi de stat

  1. @daniel,da se mai uita spalatii pe creier,iar noi restul platim sa aiba basistii cum sa-i spele . Rasuri a la Romanica!!!

  2. Sub conducerea celor doi incapabili B@B Romania a luat-o pe drumul dictaturii. Sa maresti cheltuielile pentru serviciile secrete si sa le scazi pe cele ale invatamantului, asa ceva e tipic pentru impotentii cu cu studii aproximative!!! Ministrul invatamantului, si nu numai el, ne este responsabil de bunul mers al sectorului in fruntea caruia a ajuns din intamplare. El a fost pus acolo sa distruga tot ce a mai ramas bun, sa implineasca iesirile golanesti ale sefului cel mare. In comunism o asemenea hahalera incompetenta era de mult data afara! Televiziunea romana le implineste pornirile distructive, fiind la picioarele unor nimicuri, care vor fi aruncati in haznaua istoriei. Vai de ei!

  3. In 89 au murit ca prostii. Cei ramasi au visat cai verzi pe pereti iar noi, cei de acum, ne ducem existentele amorfe, blazate, scarbite, manifestand ca singura forma de protest injuratul in fata televizorului, pe blog-uri sau cateodata in public (dar in prealabil rasucindu-ne privirea cu lentoare pt a ne asigura ca tot mai multi din jur ne aud si poate incep ei o revolutie caci noi, obositi de la servici, trebuie sa ne terminam cumparaturile in hipermarket si sa bagam benzina in masina). Noi suntem cei care injuram, alti noi cei care ne asculta aprobator (sau nu).Noi vrem ca ceilalti noi sa inceapa dracului ceva: o greva, o revolutie, un dansul pinguinului, orice.Si ceilalti noi asteapta acelasi lucru de la noi. EI insa, cocotati in varful trebii, isi vad linistiti de afaceri, plimbari, furat, escrocat, omorat si votat legi spre folosul lor exclusiv.
    Cui ii mai pasa de TVR daca nu ne pasa de noi insine, daca ne-am pierdut respectul fata de propria persoana, daca nu mai constientizam valoarea fiecarei zile pe care o traim ?
    Suntem un popor mort !

  4. dl victor nu ti pot scrie foarte multe dar daca ma contctezii pe email iti dau eu un pont tare de tot cu escrocii de la pdl mai precis un primar pdl nu pot sa ti mai scriu mai multe.se lauda ca e prieten cu Udrea si Blaga.O sa fie mai spectaculos decit primaru de la Cluj’

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.