Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Serghei, omul din spatele personajului

Serghei, omul din spatele personajului

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

Deseară închei ciclul ediţiilor speciale de sărbători ale emisiunii Vorbe grele şi, în general, un nou sezon de când mă maimuţăresc pe sticlă. A fost un an greu, pe alocuri oribil, atât profesional, cât şi uman, însă bilanţul, care ar trebui să includă şi razele de lumină, îl voi face, probabil, altă dată. Acum doar vă spun invitatul: Serghei Niculescu Mizil, fiul fostului ministru al Învăţământului şi vicepremier comunist Paul Niculescu Mizil, este unul dintre mulţii oameni cărora Revoluţia din decembrie 1989 le-a schimbat, abrupt, destinele; în bine sau în rău. Un om care, după ce a avut tot, a rămas brusc fără nimic. Şi care s-a apucat să ia în piept viaţa şi economia de piaţă. La 21 de ani după schimbarea sângeroasă de regim, Vorbe grele vi-l va prezenta, deseară, de la ora 23, pe omul din spatele personajului tabloid care joacă-n filme şi populează show-urile de divertisment ale televiziunilor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Serghei, omul din spatele personajului

  1. Ce bine ii sta in masina Politiei! Astept cu nerabdare sa-l revad, si sa-i aud rasul, sa vad fata unui om care gandeste pozitiv!

  2. il ai invitat pe serghei doar ca personaj de tabloid,fiu de ministru sau ca prieten,ori vicepresedinte al partidului poporului?

  3. Nu imi e cunoscut nici omul nici personajul, inteleg insa ca ne incercati milostenia acum ca doar am devenit cu totii mai buni de sarbatori.

    Fara a-i atribui vreo vina sau vreun repros in mod direct si personal, mi-ar placea sa aud opinia unui privilegiat al fostului regim despre daunele – partial ireversibile dupa cum vedem – produse de acesta si daca vede situatia actuala ca pe o continuare logica a scarii de valori rasturnate odata cu venirea comunistilor.

    Si inca ceva: mi-a scapat mie – e adevarat, eram destul de mica – sau in timpul regimului lui Iliescu nu s-a prea mediatizat asa relatia lui ultra intima cu fostii nomenclaturisti? Asta nu e tot un fel de linguseala pasiva din partea lor? Acum ne trezim sa ne mai aducem aminte? Pentru ce, ca sa se mai si rada cu totii de noi cat am fost de prosti si ca am murit degeaba unii dintre noi la Revolutie?

    Din punct de vedere etic si moral, faptul ca nu s-a vorbit – si nu doar Serghei Niculescu Mizil e vizat, doar erau atatia – si prin asta s-a ascuns in mod deliberat poporului ce a fost la Revolutie si cum a furat Iliescu si cu restul sperantele unui popor, ii plaseaza pe cei care stiau si au tacut cam pe acelasi nivel cu chiorul si sleahta lui de avortoni. Vina astora s-a cam prescris, pe chior si pe restul astora actuali am mai avea eventual sansa sa-i tragem in teapa. Poate ne racorim cu ei.

  4. La treaba cu “maimutareala”, sigur te ia Badea!
    Spun asta pentru ca numai acum cateva zile vorbeam de vedete si clasamente.
    Despre Serghei nu stiu prea multe. Abia acum am aflat ca este pictor. Pare a fi din generatia noastra.
    Cred ca totusi l-am mai vazut la tine pe vremea Antenei 2 alaturi de Madalin Voicu si juniorul Ciutacu.Sau, ma insel?
    Oricum din ce ne spui tu merita sa aflam mai multe despre OMUL Serghei Niculescu Mizil!
    Deci… va astept!

  5. Asa diliu cum este, mie imi place! Un nonconformist caruia i se rupe de toti si toate…

  6. Mie îmi place Serghei! Nu fiindcă e fiul unui ministru al învăţământului comunist şi decent, ci fiindcă e viu.
    Oricare dintre noi se poate regăsi într-un sfert de gest făut de Serghei. Îmi place că e năuc şi relaxat.
    Abia aştept emisiunea, Ciutacule!

  7. Mie imi place Serghei, chiar daca pana acum a mers mai mult la emisiuni unde realizatorii il puneau sa-si dea cu parerea despre fel si fel de pitipoance si nespalate, pardon, vedete. Eu cred ca, daca te asezi cu el la masa si dezbati absolut orice subiect, o sa ai un excelent partener de discutie.

  8. O descriere simpla a acestui om care totusi a rezistat si nu a fost asa doborat de noile schimbari. Este interesant ce facea si de ce putea sa faca anumite lucruri in acea vreme. Il respect si este in regula ca om. Si putini stiu cine a fost tatal lui adica Paul_Niculescu_Mizil

  9. In primul rind, Victore, pustiul tau arata super. Iti aduci aminte ce greu era sa fii roker pe vremea lui Ceasca? Felicitari pentru tine, ca tata!
    Eu sunt Ana, aia care a reusit sa te dezamageasca ieri, cu pensionarii. Unul dintre postaci ma considera basista, eu urind sincer PD-ul.
    Batrinetea nu e sinonima cu intelepciunea. O am si pe maica-mea, si pe soacra.
    azi tu ce faci? imi aduci pe unul care pe vremea lui Ceasca a dus-o bine? bunicii mei, cu canal, cu nationalizare, ce sa mai spuna???????????
    noroc ca si-au gasit odihna intr-un cavou!!!!!!!!!!

    succes la emisiune!
    eu, o sa te urmaresc si dupa Revelion!

  10. Nu este bine sa judecam pripit .Nici oamenii nici faptele fiindca nu le cunoastem.Si dupa 20 de ani ar fi trebuit o oarecare maturizare.Deh. Personal nu il cunosc pe Serghei Mizil.Dar intamplator sau nu am fost la vernisajul unui pictor ca si el acum vreo 20 si ceva de ani.Serghei atunci un privilegiat al regimului dar care isi ajuta semenii cu toate ca erau concurenti-adica din aceeasi bransa. Ce am retinut atunci a fost ca era un boem ca statura dar un om ca structura!Adica nu pregeta sa ajute pe cei mai putin norocosi pe acea vreme.Eram in liceu pe atunci si m-a impresionat dezinteresul acestui om.Putea sa fie doar un tanar indiferent,ca multi altii.Toata consideratia pentru acel tip de om.

  11. Nu-l cunosc de loc pe domnul Serghei.Dar i-am
    cunoscut bine pe comunisti,de la activistii lor
    de inceput ,ciobani ,tractoristi de ceape si pana
    la domni subtiri cu studii solide.Prin anii 60
    tractoristii intrau in cancelaria profesorilor
    ca la ei acasa ,controlau cataloage,… faceau
    observatii.In anii 80 domnii,nu-ti venea sa le
    spui tovarasi,care calcau pe covorul tocit si
    inecat de noroi din cancelarie ne priveau cu
    o compatimire usor disimulata, chiar cu simpatie.Uneori deviam de la tema sedintei
    cu tot felul de discutii, unele chiar interesante.Daca regimul comunist a cazut
    pentru ca s-a ridicat in timp calitatea condu-
    catorilor,in raport cu un regim expirat prin
    salbaticia cu care a fost impus, oare in cati
    ani se va schimba calitatea conducatorilor
    regimului capitalist actual ?Nu cred ca ar mai
    fi cineva care sa -mi impartaseasca aceste idei
    Am crezut ca le mai vad pe undeva pe la Alexandru Ivasiuc sau Dinu Sararu.Eu vin din
    trecut dar nu-l idealizez.Profesorii de la sat
    nu aveau dreptul la paine pentru ca nu lucram
    la ceape, desi munceam in vii si gradini pana
    venea gerul.
    Portocalii de azi, care ne jefuiesc de parca ne
    fac o favoare ca nu ne scuipa si in fata ,ne
    dispretuiesc profund.As vrea sa le dedic o strofa scrisa de George Cosbuc
    Foc,celor ce-au ucis si jura,
    Bogatilor,plumb cald in gura
    Pumnal,celor mandriti cu rangul
    Si cui isi vinde tara ,dati-i streangul.

    mai ascund dispretul de la cel mai de sus pana
    la ultimul lacheu

  12. ce a luat asta in piept ba? Agenda lu` ta-su?
    Cum era cu afirmatia “copii comunistilor ne conduc” ?

  13. Am toata stima pentru cei ce au demnitatea de as asuma ceea ce au fost si ceea ce sunt.Aveam senzatia ca Serghei este mai mult decat spune:m-a contrazis inscriindu-se in partidul satelit al basescului.Mare pacat,mare dezamagire va avea…

  14. Antena 3 ,va urmaresc permanent,va pretuiesc.Daca
    pierd o emisiune va urmaresc la reluari.Ba chiar
    si pe calculator daca am fost prea obosita si
    vreau sa revin cu capul mai limpede.Pentru mine
    inseamna enorm aceste impartasiri pe acest blog.
    Va doresc tuturor ceea ce le doresc si copiilor mei

  15. Am vrut sa va scriu,dar niciodata nu mi-am gasit puterea,prins in mizeria asta din jur,dar acum am vazut la televizor ca “juristul remarcabil” traian igas,a terminat liceul la 24 de ani si si-a facut facultatea la distanta si a absolvit-o la 40 de ani.Nu mai am chef sa mai comentez nimic.Poate mai aveti dumneavoastra putere…Un an nou remarcabil va doresc!

  16. SINISTRU. asa mi se pare.la prima vedere ,parese ca ceva mai rau pentru romania decat sleahta pdl nu exista .dar vazandu-l pe acest manelisto-comunistoidus stalinismus oligofrenus mi-am dat seama ca exista.sa alegem intre dan diaconescu si anturajul sau si elena udrea . poate ca trebuie sa cadem jos de tot , la limita subumanului sa ne desteptam.

  17. Serghei este atat de multilateral, are atat de multe preocupari in atat de multe domenii, incat te ameteste cand povesteste.Culmea, ca pe toate se pare ca le face cu pasiune, cu participare afectiva, cu cinvingerea ca ceea ce face nu este numai din interes pentru bani ci pentru a aduce un suflu nou.

  18. Am urmarit emisiunea din seara asta cu serghei si mi-a placut !Personajul este fabulos si pitoresc ,avind aceea sinceritatedebordanta care lipseste majoritatii dintre noi in spatiul public …Felicitari pentru aceasta serie de emisiuni care au fost interesante….In acelas timp nu pot sa nu-mi exprim lipsa de solidaritate cu Huidu !Nu,nu ma bucur de ce i s-a intimplat,desii exista o dreptate divina,dar nu pot fi solidar cu cineva care a indus in eroare milioane de oameni ,facindu-i sa urasca pe cine nu trebuia si sa iubeasca pe cei care urmau sa-i asasineze ….pe ei ,pe copii lor,pe parintii lor -si asta contra unor sume de bani la care 90% din populatia Romaniei nici nu poate visa sa leaiba vreodata in aceasta viata ! Nu ,nu potfi solidar cu copii lui si cu nevasta lui fiinca ei se hranesc cu sufletul si viata copiilor mei si a nevestei mele care in caz de accident pe strada in cartier,nu la schi in alpi,nu ar avea bani pentru spital sau pentru mincare ….Nu ,nici mara de forma n-as vrea sa mai vad solidaritatea asta imbecila si mecanicista ….care imi aminteste de o alta de acum citiva ani cind daca te luai de un ziarist i-ti sareau toti in cap pe motiv ca -indiferent de orientarea politica noi sintem o breasla,bla,bla….Pentru ca astazi sa constatati cu totii ca nu este suficient sa apartii unei caste profesionale,daca n-ai caracter,demnitate,umanitate ……DE ACEEA EU NU SINT SOLITAR CU UNUL PUTRED DE BOGAT CARE ISI HRANESTE FAMILIA CU PARTI DIN FAMILIILE NOASTRE !POATE CA NICI TU N-AR TREBUII SA FI SOLIDAR CU SPECIMENUL ASTA CARE AR MANIPULAUA SI PE MASA NUMAI SA MAI FACA NISTE BANI SOIOSI !In rest,felicitari pentru emisiunile de noapte care sint interesante !

  19. Salut, Victor
    Pana acum aveam o parere “retinuta” despre Victor Ciutacu. Il apreciam in unele aspecte, nu-l apreciam in altele… Saptamana aceasta de emisiuni z(s)ilnice, neinconsertate in conceptul “subiectul zilei”(ca au mai fost emisiuni zilnice pe Antena2) m-au lamurit definitiv. Victor Ciutacu e un ziarist. Dupa mine meriti cu prisosinta sa te afli printre raspunsurile la o intrebare fulger gen “spune repede 10 ziaristi”
    Pe langa aceasta, ai dovedit si asta_seara, ca si cu alte ocazii, ca nu esti doar un ziarist neoarecare, ci si posesorul unui caracter la fel de mare, precum aroganta autoproclamata.
    Sigur ca nu aveai nevoia de confirmarea mea, dar nu strica nimanui o mica lauda sau apreciere…
    Iti doresc o pauza in care sa te bucuri cat mai deplin de familie si prieteni.
    La multi ani !
    Daniel V

  20. Nesimtit !!! … Bea apa , vorbeste la telefon , rade ca boul …
    Daca si asta vrea sa conduca Romania !!!…
    Vai de capul nostru si al copiilor nostri !!!…
    Cine a trait bine atunci , traieste bine si acum ! SIMPLU !
    Sa vii sa spui cu nonsalanta ca ai facut bisnita !!!!!!
    Si tu stai si cazi in admiratie in fata lui asta care nu e vrednic nici sa-ti stearga pantofii !!!
    Sa-ti traiasca atunci !

  21. Cam ciudăţel, dar a zis multe lucruri adevărate!
    Poate nu strica să-şi fi pus o mască ceva…

  22. Serghei…a fost minunat! A fost …EL! Am zis si in mesaj la 1211… cu 10 ca Serghei ne-am recapata macar SPERANTA ! Abia dupa aceea am putea incepe o reformare (nu reforma) a societatii; acum suntem dezbinati, disperati, desnadajuiti (ca sa o tinem pe D). Serghei pare a spune din suflet ce spune; daca recunoaste ca a fost mai tot timpul alaturea cu drumul impus de cei de acolo “de sus”…macar este un bun roman, priveste catre cei ce nu au…catre cei care nu mai pot ! Cati portocalii au gandit macar cat de rusinos este sa benefieze de ATATEA, iar copii sa nu primeasca macar de la MOS CRACIUN daruri cat de mici…ce sa mai zici ca nu au cele necesare traiului de zi cu zi ?! BRAVO SERGHEI … MULTUMIM d.le CIUTACU !

  23. As fi insistat ceva mai mult pe relatia lui cu Nicu Ceausescu, asta pentru ca eu cred ca mai are foarte multe de povestit, chiar daca uneori o face intr-un mod (cam prea) golanesc.

  24. Boem, neboem as vrea sa-l vad pe Serghei in smoking si barbierit. Poate acum ca prezentator de TV show ma voi putea chiar indragosti de dumnealui.Oare este in stare de un dialog civilizat?

  25. Nu m-a atras niciodata acest persoanaj controversat. Dar o sa ma uit la emisiune astazi,poate reusesc sa-l inteleg. (motivul principal ar fi ca se va afla intr-un cadru mai serios fata de alte emisiuni in care l-am vazut)

  26. Sunt de acord cu tine Victore,pina la un punct.Ca a luat “viata in piept de la zero” este cam mult spus.In rest Serghei este OK.
    Iti doresc Victore un Revelion placut si un nou an cu sanatate si bucurii.Evident si celor dragi.

  27. Ana – Batranetea nu e sinonima cu intelepciunea, nici tineretea nu e…
    Dar datorita muncii pensionarilor alora pe care ii injuri, mama ta a avut un spital unde sa nasca, iar medicul e probabil pensionar, tot pensionari sunt si profesorii tai si pediatrul tau si educatoarea de la gradinita etc

  28. A fost o emisiune altfel, cu un personaj altfel. M-am bucurat sa-l vad imbracat. Din punctul asta de vedere, te-a respectat. Totusi, discutiile au continut (prea) multa reclama pentru DD si PP. Dar au venit, inevitabil. Bine ca nu te-au corupt :))
    M-au amuzat si reactiile pe care le aveai cand invitatul folosea “limbajul poporului”.
    Per total, a fost o experienta interesanta.

  29. Personajul este un om inteligent dar cu mari deficiente de comportament si, aparent, de caracter. De altfel nu e singurul, dar spre deosebire de altii nu si le ascunde si crede ca ele sunt atu-urile lui. Cred ca se inseala.

    Totusi, aseara ti-a spus un lucru, foarte adevarat: Surprinzator Antenele au contribuit din plin si, sper, fara sa vrea la alegerea lui Basescu. Gadea, Grecu, Tudor, Stan, Badea si, nu in ultimul rand, tu ati crezut ca veti contribui la caderea lui Basescu. Din pacate, de la un moment dat criticile voastre impotriva lui Basescu s-au intors impotriva mogulilor si Basescu a stiut sa le foloseasca foarte bine.

  30. Foarte distractiva emisiunea, dar cred ca taica-su s-ar rasuci in mormant sa auda propaganda pentru DDD. Era bine sa fi dezvoltat un pic mai mult subiectul aiurelilor cu care l-a convins DDD, sau le tine secrete pana in campanie? Si niscai “insider”-info despre basesti n-ar fi stricat.

    In rest, sunt convinsa ca ar fi un partener excelent de un pahar sau mai multe, si probabil ca asta e si motivul pentru succesul carciumilor lui. Dar sa ajungi la DDD? Probabil confirma ce ziceam mai sus, “continuarea fireasca a scarii de valori rasturnate odata cu venirea nenorocitilor de comunisti”.

    Nu ii prea vad eu in stare sa faca ordine, asa cum zicea si el ca ar fi necesar. Dar cine stie? Poate cui pe cui se scoate.

  31. Serghei Mizil este romanul din fiecare din noi! Daca ne-sm fi nascut in familia Mizil, in enclava comunista de atunci, am fi fost cel putin ca el! Garantez! Nu rata nimeni o relatie in lumea buna si garantez de doua ori, ca la aceea vreme, la “capitolul sa ne bagam si noi” am fi fost campioni. Precis insa ca nu am fi reusit sa fim asa cum e el azi, pentru ca ne-ar fi stirnit dusmanii sa nimerim cele mai la moda depresii! Si la talentul asta, uf, of, ah, ne chiar pricepem! Eu il admir pentru ca e un luptator si a stiut sa se adapteze. Daca o face respectabil sau nu? Pai sa vedem…avem noi niste standarde si niste prezente imaculate in disperatul nostru trai? Daca nu prea avem, sa ridice primul piatra…Daca avem si nu se vede, sa dispretuim mai cu masura, ca viitorul roman verde si din nou dac, e inca la incubator! Deocamdata, parem sa devenim urmasii lui Traian!

  32. Desi cred că are prea mult dintotdeauna,parcă i-ar mai trebui ceva…..Asadar,nici urmasii lui Traian,dar nici ai lui….Mizil.

  33. Cand l-a scos prima data in lume DDD impreuna cu Madalin Voicu, personajul mi s-a parut fascinant. De cand se tot plimba pe la emisiunile de divertisment si-a pierdut tot hazul. Nici la tine in emisiune n-a fost mai interesant. Plus ca lui nu-i plac temele prea serioase. Si are dreptate; nimanui nu-i plac amintirile triste.

  34. Poate ma ajuta Serghei si pe mine in cazul cu escrocul autointitulat Saladjiar (de fapt il cheama Tudor Caprariu). M-a tepuit cu niste notebookuri si am inteles l-au gasit baietii cu o groaza de AN-uri prin tara. Din ce am mai inteles, era sa va traga o teapa si voua la JN.

  35. off topic: La multi si fericiti ani alaturi de cei dragi!
    Noul an sa fie mai bun decat cel ce tocmai se termina… si emisiuni cu invitati si mai credibili …

  36. Nu as suporta sa vad acest personaj pe sticla in fiecare saptamana, asa cum, de exemplu, te suport pe tine (cu reala placere). 😛
    Pentru o vorba mai colorata si o discutie la un pahar, mi se pare un personaj fabulos. Dar atat. Pacat de el, pentru ca nu realizeaza ce potential extraordinar a avut. O data cazut in orbita DDD, si-a fixat singur limitele…
    Orisicum, personal il gasesc peste media invitatilor tai, si a romanilor in general.

  37. Victore chair nu ai ce face ?
    E ultima data cand mai intru pe blogul tau.
    De la tine nu ma asteptam sa inviti ratati ca asta care danseaza in curul gol la petreceri. Ma rog , nici macar de dragul audientei facute de cocalarii de-l plac pe ratatu asta.

    Sa fii sanatos !

  38. Nu pun la indoiala bunele intentii ale lui Serghei Mizil,insa calitatea umana este in stransa legatura cu apartenenta sa la unele medii de dinainte de Revolutie,sau chiar pare sa nu fie strain de mediul din Servicii.Mi se pare evident.Nu-l judec dar nu am incredere in domnia sa.

  39. @cristian: sper sa reusesc sa trec peste greaua pierdere
    @Dan: zau daca nu ma lasa rece parerea ta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.