Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Separarea caracterelor de gunoaie

Separarea caracterelor de gunoaie

Cei care se amăgesc că PSD ar putea avea câştig de cauză la Curtea Constituţională greşesc. Contestarea validităţii rezultatului alegerilor e fix o frecţie la piciorul de lemn. Trebuia făcută mişcarea asta, ca să se mai spele ceva din ruşinea înfrângerii lui Geoană, dar exact şi numai la asta va folosi. Băsescu a câştigat. Cu un întreg sistem de stat în spate, cu fraude, cu ameninţări, cu mită electorală, prin minciună, cu demagogie şi populism, cu ajutorul diaspora, nici măcar nu mai contează cum.

În dreptul lui va scrie câştigător, în al lui Geoană va scrie învins. Ăsta intuiesc (de fapt, sunt mai mult ca sigur) că va fi şi răspunsul Curţii Constituţionale, fiindcă n-o să înceapă taman de acolo disidenţa postrevoluţionară din România. Băsescu va avea rapid şi guvern. Cârtiţele avide de putere (bani, imunitate etc.) au început deja să defecteze. Salvatorul neamţ de la Sibiu a dat, de fapt, semnalul. El a legitimat, înainte de a-şi anunţa măcar partenerii politici, rezultatul alegerilor.

Într-o perioadă în care se face şi o decantare a caracterelor, există destui oameni care se şi ne întreabă – unii cu bună credinţă, alţii cu ironie sau ură – ce-o să facem mai departe. Pentru mogul chiar mi-e imposibil să le răspund, fiindcă nu fac parte din cercul lui de intimi, dar nu-l plâng. S-a descurcat întotdeauna, o va face şi acum. Unora dintre colegii mei de panel (cum ar zice inimitabilul Valentin Stan) le ştiu intenţiile, dar nu-s abilitat şi nu vreau să vorbesc în numele lor. O fac pentru mine.

Voi continua. Cât se va mai putea vorbi şi scrie liber în România, n-am nici un motiv să n-o fac. Eu obişnuiesc să-mi respect contractele, cititorii şi telespectatorii. Cine mă vrea mă ia şi mă ţine aşa cum sunt, cine mă urmăreşte nu cred că se aşteaptă să mă schimb. Mixul dintre tirajul ziarului, cele cinci milioane de voturi anti-Băsescu şi sutele de mii de telespectatori din (aproape) fiecare seară mă îndreptăţeşte să cred că nu am scris şi vorbit de pomană. Meseria şi cariera mea nu stau în Geoană sau în Băsescu. Nimeni nu mi-a oferit nimic în viaţă, am făcut totul de unul singur.

P.S. De astăzi, blogul meu revine la vechile reguli. Toate părerile (politice au ba) devin comentarii publicate doar dacă sunt scrise corect gramatical şi sunt exprimate fără înjurături sau jigniri reciproce. Isteriile cu moşieri, securişti şi comunişti nu trec de filtrul meu. Link-uri nu public decât prin excepţie.

UPDATE: Mesajele care conţin formularea “nu cred că va fi publicat” sau orice aşa-zise dubii privind puterea mea de a aproba sau cenzura un comentariu chipurile defavorabil mie vor fi şterse instantaneu şi autorii lor banaţi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

590 thoughts on “Separarea caracterelor de gunoaie

  1. Domnule Ciutacu, cred ca penibil la extrem ar fi ca Antonescu sa accepte intrarea in trocul lor politic. Noua, tinerilor, ne-a mai ramas speranta ca peste alti 5 ani de handicap national sa-l votam pe Antonescu pe care il stim cel putin momentan(pana se hotaraste sa spuna pas presiunilor ciolanice).

  2. Domnule Ciutacu o ultima intrebare dar pentru mine destul de importanta si cred ca e destul de importanta si pentru dumneavoastra: cum iau cei de la curtea constitutionala hotararea? . E in genul curtilor cu jurati de la americani unde nu prea ai cum sa-i influientezi sau la noi o sa se inroseasca telefoanele acestora?
    pentru ca sincer sa spun nu as dori sa fiu in locul nici unui personaj de la curtea constitutionala, dar in momentul acesta in mana lor se afla o hotarare destul de importanta. eu zic ca ar trebui sa aveti in vedere acest lucru, pastrarea impartialitatii acestor persoane este foarte necesara
    astept parerea dumneavostra in legatura cu influientarea sau neutralitatea acestor persoane
    in rest numai de bine

  3. Sunt convins ca numai daca se re-numara voturile , Geoana iese presedinte…nu mai pun la socoteala voturile multiple, CNP -uri false, etc…

  4. Draga Victor …
    Pentru milioanele de oameni care au crezut in vremuri mai bune SUNT OBLIGATI sa lupte pentru adevar !…altfel nu ar mai putea sa se uite in ochii copiilor din tara asta !
    Sa-i ajute DUMNEZEU sa ii dea jos pe nenorociti , altfel ajungem sa mancam la cazan TOTI !!!!!!!!!… noi ” asistatii ” lui Boc ( tinerii , somerii , pensionarii )
    Sunt familii care nu au bani sa cumpere nimic acum de Sarbatori …
    Banuiesc ca UDREA , VIDEANU , nu au probleme de astea , nu ?
    Se pregatesc sa sarbatoreasca Revelionul la Monte Carlo sau la dracu sa-i ia , unde !!!

  5. Dragi copii, cei care scrieti aici, plini de indignare, draga Victor…Sint o doamna in virsta…Am vazut multe in viata mea, am plins de multe ori, am plins atunci cind copiii imi erau bolnavi, am plins cind nepotii mi s-au imbolnavit… Am plins cind stateam la cozi cite trei ore, inghetata, disperata ca poate n-am sa “apuc” brinza si unt pt.copiii mei….N-am crezut ca am sa pling duminica seara…Am plins de disperare, de sila si neputinta….Nu de altceva, dar n-as vrea sa mor cu T.Basescu, presedinte….Nu ma intelegeti gresit….Daca n-as avea copii si nepoti, poate nu mi-ar pasa….Dar asa, imi pasa….Voi, cei tineri, tu Victor pastreaza-ti verticalitatea, urmeaza-ti drumul si noi, te vom urmari in fiecare seara…Curaj !

  6. Am pus acele intrebari despre”separare” pentru ca in orice actiune trebuie sa pornim de la “cap”, ca doar de la cap se impute pestele.
    Si pana acum am avut de a face cu un “separator uman”, Basescu care a despartit, a separat poporul in doua. Pe ce criterii?
    Dar culmea, el sustine ca nu s-a izolat, nu s-a separat de popor. Unde-i adevarul? Partidele la randul lor, prin mecanismele binecunoscute folosesc “separatorul lor uman” si-l izoleaza, si poate reusesc chiar sa-l exileze de pe scena politica.
    Si uite asa, pas cu pas vedem derularea acestei separari.

  7. As vrea sa fiti convinsi de un singur lucru – cel mai folositor aliat al lui Basescu in campania dusa pentru turul II a fost Mircea Geoana. Atunci cand, zambind, saluti lumea la Suceava si printre buze ies vorbe de genul “nemernicii dracului”, atunci cand faci vizite la miezul noptii stiind ca a doua zi te confrunti cu un candidat care si-a axat campania pe lupta impotriva mogulilor si a influentei lor nefaste in politica si economie, atunci cand faci vizite la Moscova si nu poti sa argumentezi rolul acestor vizite (din postura de omul nr. 2 in stat), atunci cand nu poti scoate doua vorbe fara ajutorul hartiilor din fata ta, atunci nu cred ca se pot emite pretentii pentru functia de presedinte. Puteti sa explicati care a fost logica acestor actiuni ale candidatului Geoana ?
    Chiar nu puteti sa digerati faptul ca Basescu a fost in mod constient si deliberat votat de peste cinci milioane de romani ?
    Cu un contracandidat adevarat, Basescu ar fi fost istorie astazi. Sunt convins ca Mircea Geoana a fost impins in fata pentru a satisface nevoia de dominare (chiar si din umbra)a scenei politice romanesti de catre Ion Iliescu et.&. Romanii care l-au votat pe Basescu au simtit ca Geoana este un tip prea slab si prea maleabil, tip care nu poate face fata presiunii intereselor obscure (atat economice cat si politice).

  8. Q: Ce inseamna PSD si PD-L?
    A: PSD -presedinte in seara de Duminica
    PD-L – presedinte in dimineata de luni

  9. Inainte sa o spui tu pe post aseara ma gandeam….cu ce am gresit de trebuie sa-mi mananc 10 ani din viata cu acest infractor ca presedinte? Sa nu abandonati ca e vai de capul nostru.Tineti-o tot asa. Mai sunt si oameni normali in tara asta

  10. Inca ceva. Stiu ce este puterea. Imediat dupa (nici nu stiu cum sa-i mai spun) Revolutie, am fost ales intr-un post minuscul, dar aveam o Functie. Stiti cum este cand vine cineva, are dreptate si totusi te roaga ceva? La primele alegeri “libere” eu am fost cu liberalii si cu Campeanu, iar nevasta-mea cu taranistii si cu Ratiu. Discutii in neam, amenintari, convingeri, iar discutii. Am fost in perioda de glorie a Pietii Universitatii in Bucuresti; am fost si in 13-15 iunie in Bucuresti in delegatie. Am fost scandalizat de profetia lui Brucan. Mai tarziu am inteles mesajul. Trebuie sa dispara o generatie ca lumea sa se destepte.
    Imediat am parasit tara, deoarece nu vroiam sa imi pierd restul de viata in mizerie. Am avut si norocul ca nevasta-mea sa fie sasoaica. Si am plecat cu trei copii si trei geamantane. Nu am mai venit decat la cativa ani cate o saptamana. Am fost rupt total de viata din Romania. Apoi, prin TVR International si mai tarziu prin RTV, Antene am “chibitat” si eu alaturi de ceilalti. Cand a iesit marinarul am fost foarte fericit ca, in sfarsit, se termina o epoca si, speram, Romania o va lua pe alta cale. M-am intristat si nu pot sa inteleg ce s-a petrecut cu acest om. Nu inteleg. Si mai grav este ca atata lume il mai crede.
    De aceea ii inteleg pe cei din jurul sau, care dispun de putere totala si au ce pierde. Dar cei care cu galetuse, geci, ulei, zahar, faina sau ceva lei se lasa cumparati/amagiti nu-i inteleg. Si mai stiu ca PSD-ul a inceput cu astea si ailalti au dat mai mult. O simpla ironie a sortii…

  11. de ce nu mi s-a postat mesajul precedent? am scris corect gramatical şi exprimat fără înjurături sau jigniri reciproce!

  12. Sa inteleg cacei care l-au votat pe geoana au caracter ,iar cei care l-au votat pe basescu sunt gunoaie ???
    cu stima
    cl

  13. sant din sinaia dar de votat am votat la consulatul din dubai.au venit oameni f revoltati si au aratat comisiei sms uri primite sa voteze cu zeus.te cunosc,iti cunosc familia ca oameni cinstiti si corecti si de aceea te rog sa continui sa fii alaturi de noi romanii care inca mai gandesc romaneste va multumesc tie si tuturor jurnalistilor care au facut eforturi supraomenesti de a deschide occhii romanilor si de a incerca sa salveze bruma de democratie care mai exista in tara. p.s din 6 dec nu mai pot viziona antena3 pe net.sant probleme tehnice sau e cenzurata?

  14. Aud ca pe la Realitatea bate VANT de criza financiara mare de tot…sa inteleg ca si pe la voi la fel…daca am vazut-o pe Firea aseara ca ne jignea pe toti care am votat cu Basescu… probleme si la voi?

  15. Ce mai circula pe net:

    TOP 10 hits dupa alegeri

    1)Parazitii :”Daca-as fi pentr-o zi presedinte” ,fredonata de Mircea Geoana duminica seara.
    2) No comment: “La noapte o sa te fur” cantata de Traian Basescu lui Mircea Geoana duminica in ziua alegerilor
    3)Racla:”Nu ma uita” , fredonata de Crin Antonescu la adresa lui Mircea Geoana duminica seara ,cand Geoana era presedinte.
    4)Verdikt “Vine politia” ,cantata in soapta de oamenii lui Basescu duminica noaptea in timp ce numarau cu ocaua voturi prin sectii.
    5)BUG Mafia “Poveste fara sfarsit” cantata de Traian Basescu, dupa ce a fost ales (din nou) presedinte.
    6)Morandi “Love me” cantata de Crin Antonescu lui Mircea Geoana la fuziunea facuta dupa esecul PNL din primul tur.
    7)Liviu Mititelu “De ce ma minti” melodie cantata pana la epuizare de catre Mircea Geoana catre Biroul Electoral Central dupa afisarea rezultatelor finale.
    8)Stefan de la Barbulesti :”As da zile de la mine sa mai fiu o zi cu tine” cantata de Traian Basescu intregii Romanii inainte de inceperea alegerilor.
    9)Gica Petrescu “Casuta noastra” melodie cantata de Sorin Ovidiu Vantu lui Geoana , care a avut ca rezultat o vizita fulger a PSD-istului in barlogul mogulului in zilele premergatoare turului 2.
    10)Madalina Manole:”Unde esti voi fi si eu” melodie cantata de cativa ani , din suflet, de catre Emil Boc la adresa lui Traian Basescu.

  16. Mai aveam o nedumerire:atit voi de la antena3 cit si cei de la realitatea,nu aveti nici un raspuns, la atitea “vorbe grele” cite va adreseaza radu moraru intruna de duminica seara.Ok,este mic(in tot si in toate),dar chiar asa?

  17. Domnule Ciutacu sunt mai mult decit indignat de ceea ce am vazut in ultimul timp la emisiunile la care ati participat dvs si alti partizani. Traim intr-o asa numita tara democratica, libera si constitutionala dar asta nu ne obliga sa maergem atit de departe pe cit ati mers dvs impotriva lui Basescu. Sunteti toti, voi cei de la antena si realitatea, ca niste copilasi care cauta tita cu ochii inchisi dar nu are lapte. Aveati dreptul sa-l criticati si sa faceti anumite declaratii, dar nu asa oricum…acum ar trebui sa va asumati anumite responsabilitati si sa va scuzati intr-un mod anume, pt ca poporul roman a hotarit si nu conteaza cu cit sau cum au fost cistigate alegerile pt ca ambele tabere au furat voturi.Credeam ca vad la televizor anumite exemple de caracter si oameni, dar suntetilipsiti de limite…ceea ce este grav.

  18. Eu nu mai cred. Nu mai sper. Sunt un “copil al revolutiei” (aveam doar 5 ani in ’89). Nu cunosc comunismul decat din carti si din povestiri. Nu mai cred si nu mai sper pentru ca exista 5 milioane de oameni care au votat cu Basescu. Aud in jurul meu voci insotite de onomatopee care sustin ca mai bine Basescu, chiar daca nu face nimic, decat un comunist.Aud asta de la oameni de varsta mea. Aceasta gandire dihotomica vine din niste lipsuri grave de cultura civica si dintr-o superficialitate feroce. Daca au burtile imbuibate si masina la scara, pentru ei nu conteaza nimic. In fata oricarui argument, ei raspund cu un hahait. Si nu vorbesc de o clasa sociala inferioara. Vorbesc chiar de “corporatisti”. Ce sa mai sper de la o astfel de tara? Este pentru prima data cand ma gandesc sa plec. Ma simt prizoniera acestor oameni.Vreau sa scap de ei. Nu mai pot lupta…

  19. Presimt miscari de strada in curand. Anul viitor va fi crunt si cred ca aversiunea impotriva pdl va creste foarte mult daca vor fi singuri la guvernare. Anarhie.

  20. @laurentiu: ne scuzati ca am uitat sa va cerem voie sa criticam. si ca nu v-am intrebat care-i limita pe care spuneti ca am depasit-o. arestati-ne!
    @DINO: nu va jignea, va spunea adevarul. ca sa va doara…

  21. Un singur lucru doresc in aceste zile de dupa alegeri. Cine a fraudat sau a instigat la comiterea acestui fapt abominabil, dupa parearea mea, sa faca PUSCARIE !
    Am inteles ca la sectile speciale de vot au existat si niste echipamente electronice. Se poate verifica cine a votat multiplu printr-un software foarte simplu si foarte ieftin. Atunci cei care au fost impinsi, fortati sau prostiti sa voteze de mai multe ori sa faca puscarie impreuna cu instigatorii lor.

  22. Dle Ciuatcu,spuneti despre dvs .ca sunteti foarte destept. Eu stiu ca oamenii destepti apeleaza la ironii subtile ca sa isi exprime nemultumirea, nu un limbaj “murdar” si lipsit de respect asa cum folositi dvs. si in postarile de pe blog si in emisiunile de la tv.
    Cat despre dreptul roamnilor din diaspora de a vota eu personal spun ca au acest drept pentru ca insusi constitutia le da acest drept.Sa nu voteze cei care nu mai au rude aici,poate e o idee,dar intre acesti votanti sunt oameni care au plecat sa munceasca in strainatate,dar si-au lasat aici copiii si au dreptul sa hotarasca viitorul lor.Poate multi din acei romani care au votat duminica se pot intoarce oricand in tara. Si atunci nu e normal sa isi doreasca un anumit presedinte atunci cand revin?

  23. Domnule Ciutacu eu nu sunt de acord cu ceea ce ati spus…De ce sa ne predam in fata acestor forte malefice , a aparatului de stat , a unor conducatori dictatorial….Nu seamana cu ceva ce am trait pana in 89? Asta ar insemna sa mai stam inca vreo 45 de ani de ani gloriosi , epoca de aur a pdl-istilor.Nu domnule Ciutacu.Eu am 40 de ani si nu mai rezist inca 30 de ani sub aceasta dictatura.Dvs. stiti ca deja sunt represalii ale PDL-ului in teritoriu?Oamenii sunt dati afara de la serviciu pe criterii politice si nu pe competenta?Va dau un caz concret Tg Frumos judetul Iasi.Am auzit de la alti cetateni ai orasului ca primarul (pnl-ist dar trecut deja la pdl) ar incerca sa dea oameni afara,pe niste criterii numai de el stiute.Asta este realitatea domnule Ciutacu,si eu unul nu pot sa dezarmez

  24. Din intelepciunea poporului ales (filiala Galati): De cistigi sau pagubesti tot negustor te numesti. Viata merge inainte pentro toti cei 10 milioane de votanti pagubiti.

  25. @Carmen: cand pretindeti respect de la un om, incepeti prin a-i scrie corect numele. in al doilea rand, daca-mi aratati mie unde am scris eu ca ar trebui sa li se ia dreptul de vot, dau print si mananc hartia in direct.

  26. ne poate spune cineva cine este presedintele turistilor? sa aflam cine a beneficiat de votul in sectiile speciale?

  27. @laurentiu

    Si poporul german a hotarat in 1933 aducerea partidului nazist la putere,asta nu ii disculpa cu nimic pt ceea ce a urmat,ca sa nu vorbim ca va ramane impresia ca “dorinta” poporului a fost manifestata prin vot multiplu,procese verbale semnate in alb,votul mortilor,mita electorala,etc.

    sunt 5,2 milioane de romani care nu l-au votat pe basecu,multi dintre ei il urasc cu patima,trebuie sa vb cineva si pt noi

  28. Sunteti confirmat de declaratiile domnilor Dancu, Sarbu si Puscas. Alegerile astea sunt ca un turnesol.
    Unele din declaratii sunt halucinante, nici macar nu au avut rabdare sa astepte rezultatul (sansele sunt mici dar cine stie), desi nu mai dura decat 2 zile si si-au infipt cutitele in proprii colegi, in munca acestora, in tot. Dar daca nu faci nimic de ce sa-ti pese de ceva (a se vedea rezultatul de la Cluj)?
    Ce or cauta astia prin PSD? S-au ratacit? I-au ratacit serviciile (dragele de ele)? Ce mai spera sa obtina, acu’ ca e aprope sigur ca nu o sa mai fie la putere YY ani?

  29. Apropos,d-le ciutacu vorbeati de niste liste pe care v-ati afla d-voastra,dl Sassu…puteti sa detaliati subiectul,?va rog..

  30. Va dati seama ca telefoane si jocuri de glezne se fac acum pe la Curtea Constitutionala sa valideze alegerile asa cum au iesit?

  31. Domnule Ciutacu,oamenilor cum sunt Laurentiu,Carmen,Dino si celor 5 mil care l-au votat pe Basescu nici nu ar mai merita sa va dati osteneala sa le raspundeti sau sa le dati explicatii oricum nu vor intelege,hardutul lor nu poate procesa.

  32. Domnilor, sa intelegem ca democratia este inutila…pai dl Base o fi gandit ca pacientii nu-si pot decide tratamentul, elevii nu le pot spune profesorilor ce sa le predea….deci noi, nu stim ce e mai bine pentru noi.Psd-ul poate sa stea in cap ….”i-a ciuruit” – e drept noi picam in genunchi precum Ceausescu.Cati ziaristi s-au intrebat cu cine a dat mana dl Base in 94?Cati ziaristi s-au intrebat de ce se agita apele la dragonul rosu sau de ce a fost gheara in tara inainte de alegeri? (pt. ca-l doare in gara datorita cuiva..)

  33. Din pacate treaba cu “castigatoru ia totul” ramane in picioare. Fara presedinte de senat si fara locuri in Guvern, eventual in opozitie, PSD-ul va fi un partid de terminati.

  34. Victore,

    Tema de ieri merită adâncită în ciuda unei aparenţe de elitism.
    Pentru că asistăm la un moment unic al democraţiei în România. Pentru că până acum mulţi dintre noi (cu naivitate tipică) ne-am considerat pe toţi maturi politic, cetăţeni dotaţi cu discernământ.
    Ei bine realitatea ignorată s-a răzbunat. La aceste alegeri circa 5 milioane de purtători de buletine au votat un candidat lipsit de orice program, platformă, proiect ori ideologie cu fetişuri şi fantezii trecătoare cu obsesiile nocturne sau diurne ale Cavalerului Tristei Figuri. Un candidat pe care îl cunoşteau prea bine.
    Este prima oară când aceşti alegători care poate până mai ieri se regăseau parte în electoratul PSD (FDSN etc), parte la CDR sau cine ştie pe unde, acum, iată s-au coagulat în jurul Vo(i)evodului care se luptă cu boierii trădători, asupritori şi corupţi (clasele I-IV, poate gimnaziu).
    Pe ei nu îi va convinge nimeni de nimic, nici tu şi nici alţi. Pentru ei ştiu şi SUNT SIGURI (doar li s-a spus mereu de politicieni că poporul întotdeauna are dreptate) de corectitudinea alegerii (şi oricum nu-i interesează în niciun fel consecinţele; ceva asemănări cu liderul iubit???) faţă de restul dintre care foarte mulţi au votat cu inima strânsă.
    Crezi că pe ei îi vor convinge dovezi de corupţie de netăgăduit, crezi că îi interesează problemele economice, cursul valutar, inflaţia etc sau argumentul lor suprem este:
    -răvăşitul oilor şi tunsul berbecului;
    – “e d-al nostru” din popor evident. Doar n-o să ne conducă vreodată vreun ilustru finanţist (cum oare alegătorul emancipat si occidentalizat din Ardeal l-a substituit pe Constantinescu cu Băsescu merită să ne gândim);
    – e modelul lor social. Are toate atributele unei reuşite sociale reale în România, şi
    – pentru mulţi e tătucul, Ataturk sau papa Doc (pentru necunoscători, scuzaţi aroganţa, vezi wikipedia)
    – atracţia malefică a asupra tuturor spiritelor frustrate, cu complexe de inferioritate sau cu grave probleme de identitate personală. De la Lenin la Stalin, de la Hitler la Mao știi foarte bine ca funcționează perfect.

    Pe ei nici abrogarea constituţiei nu îi va interesa. Ba, mai mult, de ce avem nevoie de parlament, nu toacă banii publici degeaba? De ce avem nevoie de presă nu ea calomniază pe fiul poporului? De ce avem nevoie de partide când un independent câştigă singur? Pentru ei distrugerea tuturor elementelor statului de drept este normală, la urma urmei lupta cu corupţii se poate face mult mai simplu fără aceste instituţii idioate care împiedică totul.
    Imperiul este pacea spunea Napoleon al III-lea înainte să desfiinţeze republica al cărui preşedinte era.
    Să fie aşa şi cazul nostru?

    PS. Ai citit editorialul lui Pleşu?
    Dacă intelectualul naţiunii a votat conform “argumentelor” pe care însuşi le invocă şi nu pe baza unei lucide analize a 5 ani de istorie, ce pretenţii mai ai de la semianalfabeţii mobilizaţi cu frica tăierii “socialului”.

  35. Nene Victore,chiar sa fie ceva adevar in ce scrie Gardianul? Presedintele Flotei,chiar ne crede prosti pe toti care nu l-am mai vrut?Se asteapta ca oricine altcineva in afara de portocaliii lui,sa-l numeasca “taranist crestin si democrat”??Poate,doar intr-o alta viata!

  36. am auzit azi ceva incredibil: cineva, roman care traieste la Bruxelles, care spunea ca cei de acolo stiau ca trebuia sa iasa basescu in alegeri, ca ei nu vor fi niciodata cu stanga ci doar cu dreapta! As vrea sa inteleg, dar nu reusesc, cum se poate vota o ideologie fara sa te intrebi cine este persoana care candideaza, cum este partidul care-l sustine, daca partidul respectiv urmeaza acea ideologie si mai ales daca acel candidat (care a mai avut un mandat) si-a facut datoria de presedinte?
    Poate ca cineva are raspunsul la intrebarea mea.
    Eu sunt votant de dreapta, dar nu as mai fi putut vota inca o data basescu. Prima data am gresit. A doua oara ar fi fost inconstienta.

  37. Motivele “separarii” trebuie in primul rand stabilite; pe langa aceasta cred ca ar fi bine daca am putea preciza de ce fel separare este vorba,pentru ca “separarea” are caracter temporar in cele mai multe cazuri; marcheaza o perioada oarecum de gandire inainte de despartire finala, de divort, de izolare fata de “gunoaie de exemplu”. Ne putem separa faptic de gunoaie dar nu inseamna ca am terminat orice contact cu ei definitiv. Cred, ca din aceste considerente a folosit dumnealui cuvantul “separare”.

  38. Strategia aceasta care se îndreaptă spre o lovitură de stat nu ţine, din fericire pentru unii, din nefericire pentru alţii. Fraude electorale au fost şi de o parte şi de alta, dar… cea mai mare fraudă electrorală din istoria alegerilor în România au făcut-o jurnaliştii, în ziua votului. După fraudă, a urmat greşeala. Este legal să depună cerere la Curtea Constituţională o persoană care nu a fraudat alegerile. Ce să mai vorbim de faptul că fraudarea a fost publică şi încercarea de manipulare a fost una demnă de nu spun ce. Sunt profund dezamăgită, la fel ca mulţi alţii. Şi încă ceva! Sunt curioasă câţi dintre cei care s-au întors în ţară au uprimit câte 20 de mii de euro de la Geoană, aşa cum promisese el mai demult. Şi eu sunt jurnalist, pressa reprezintă a Patra Mare Putere în Stat, nu împotriva Statului. Şi să nu vorbim de minciuni fără să le avem, că poate alţii au dovezi că nu-i aşa. Mai bine aţi încerca să vă păstraţi puţina credibilitate care v-a mai rămas. Nu uitaţi că înainte să fiţi jurnalişti ai unui trust sau altul, politizate, sunteţi români! Unde vă este demnitatea?

  39. Dupa 20 de ani de mimari in tainele democratiei politicienii nostri au dat in permanenta extemporale. Stiti , cele la care in multe cazuri se copia cu verva si asidua daruire. Brucaniana profetie se incheie cu o alta “revolutie” careia nu i-as spune asa ci mai degraba “curatenie generala”. A sosit momentul adevaratului examen al institutiilor de stat , un examen general dat de toti romanii in a delimita clar gunoaiele de caractere. E o perioada de cernere care va avea ca rezultat , dupa un proces firesc de sinceritate , iesirea la suprafata a adevaratelor caractere. Acest lucru se numeste discernamant. Foarte usor se vorbeste despre alegeri , fraude si aroganta politica insa nimeni nu a spus nimic de verticalitatea morala si integritatea omului politic in Romania ? De ce ? Simplu ! Pentru ca nu avem asa ceva .Sau daca ar fi acel om , nu are indrazneala. Adevaratele caractere nu se compromit in discutii interminabile moderate ci actioneaza. Ceea ce ma face sa cred ca oamenii buni in tara asta nu se balacesc in cocina gunoaielor dambovitene. Unii nu au curaj , pentru ca si acesta a fost casapit in mod lent si sistematic , dar nici tupeu. Asistam la un episod dintr-o telenovela interminabila . Curtea Constitutionala da examen de maturitate pentru a corespunde idealului european de separare a puterilor in stat iar celor trei partide mari le corespunde proverbul “cand doi se cearta al treilea castiga”.Nu vreau sa fiu inteles gresit . Nu am votat cu niciunul. Dimpotriva le-am scris cateva “colinde” pe mizeria aceea de buletin. Cred totusi ca Antonescu ar trebui sa ramana ferm si decis in actiunile sale de a posta vertical potrivit sloganului electoral “Romania bunului simt”. Psd-ul lui Geoana asteapta ca un milog marea decizie in spatele valurilor de camioane , iar basescu …. Inca se crede presedintele tuturor romanilor pentru inca un cincinal calcand cu tupeul manelistului periferic si bunul simt si orice urma de curatenie spiritual a acestui popor.
    Aici ar trebui sa se intoarca Romania : la bunul simt si la un discernamant curat si lipsit de pestilentialitatea cortinelor politice.

  40. Lasand la o parte orice fel de preferinta, nuanta politica sau adversitate, rezultate ale unui antagonism ireductibil de altfel, as vrea sa va intreb domnule Ciutacu pe ce pozitie i-ati situa dvs. intr-o scara de la 1-10 (ce releva gradul de rea-vointa) pe urmatorii: Iliescu, Constantinescu, Basescu, Geoana si Adrian Nastase? Va multumesc, F.

  41. A doua zi cu Traian Basescu presedinte.
    AMR vreo 1825 de zile pana la alegerile din 2014.
    Da-ne Doamne rabdare si un creier spalat sa-l putem suporta pe betiv asa cum e.

  42. Gata cu tristetea doamnelor si domnilor! mai bine am fi fericiti ca am putut “vota” pentru ultima data in urmatorii 20 ani

  43. Salutare,

    Draga Victor lasa-l pe Base sa se ocupe de noi, crted ca stii ca FMI nu ne-a mai aprobat sa na dea banii.Vai de pensionari si de bugetari, dar mai ales cei care l-au votat pe Base.cred ca ai vazut ce a zis Boc:;Sa nu ne grabim cu bugetul”

  44. Daca cei de la PSD voiau sa conteste ceva trebuiau a o faca in momentul incheierii proceselor verbale. Dupa ce au semnat pe ele e tarziu sa se apuce de contestatii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.