Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > România îşi strigă disperarea în stradă

România îşi strigă disperarea în stradă

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Situaţia explozivă din stradă impune, indiscutabil, o nouă amânare a primului interviu promis pentru 2012. Aşa că, dacă tot am revenit la ritmul dement de odinioară (speram să se întâmple cât mai târziu asta), deseară vă propun, de la ora 22, o nouă ediţie specială – cel puţin două ceasuri – dedicată Rebelionului. Au confirmat participarea persoane publice din diverse medii sociale: Marius Manole (actor Teatrul Naţional Bucureşti), Bogdan Naumovici (specialist în comunicare şi publicitate), Radu Mazăre (om politic, primarul Constanţei), Marius Nistor (profesor, lider sindical), Valentin Stan (profesor universitar, analist de politică externă, căruia-i mulţumesc pentru înţelegere şi colaborare). Vom avea, în măsură în care situaţia o va impune, corepondenţe speciale în direct din Cluj Napoca, din Piaţa Universităţii şi de oriunde o va mai impune desfăşurarea evenimentelor.

http://www.youtube.com/watch?v=VLM_aOvnB0M

Comentarii

comentarii

Similar Posts

153 thoughts on “România îşi strigă disperarea în stradă

  1. Rog sa promovati protestul “pe geamuri” ……Toti romani care sunt satui de Base si Boc sa lipeasca pe geamurile dinspre arterele circulate o foaie de hartie alba … Astfel si cei care nu ies in strada pot protesta .
    Multumesc

  2. E o porcarie: actorul manolea sustine o prostie mai mare ca el … nu a citit povestea drobului de sare ca să-și inteleaga rolul! Ori, are interese la banii ICR.
    Naumovici e mai interesant: el e un Dan Andronic al publicitatii, cu excepția că clienții lui ajung în general să vândă mai bine după serviciile lor (și nu e ros de uri viscerale de copil chinuit).

  3. Nu stiu de unde ati ajuns la concluzia ca americanii sunt de partea lui Base,mie mi se par neutri.Sa nu va asteptati ca treaba cu schimbarea puterii sa se rezolve cu arme,in stilul american.Declaratiile diplomatice sunt interesante dar doar atat.

  4. buna seara ,popor resuscitat de Arafat…
    salutare Victore, nu am mai discutat de mult timp ce i drept imi c am pierdusem speranta dar iata ca Romania traieste, cei drept nu bine cum a mintit Popey dar respiram de o saptamana incoace…ce doream sa ti aduc la cunostinta este ca raraitul ala de pe B1 bate campii la ora asta cum ca la miting vin oamenii pentru bani si are niste filmulete cum ca unul cu un caiet da bani la oameni si ii scrie pe un tabel ….filmul asta l am mai vazut dar cei drept nu era regizat de marele regizor “Paunescu””mai bine ar face un film cu Monica Barladeanu ca tot buleste la ea ….ma scuzi daca am folosit un limbaj mai dur …cu respect ….HAI ROMANIA ,JOS POPEY MARINARU’ IN LOC DE SPANAC BAGA UN CONIAC DE CONIAC NU E BAGA UN “WISICHE”
    MAI BINE GOLAN DECAT TRADATOR,
    MAI BINE CIUMPALAC DECAT INFRACTOR…

  5. Intrebarea mea cheie :cum sa faca un partid politic cineva care detesta ,in general ,activitatea politica?Nu confundati actiunea civila cu activitatea politica.Faptul ca societatea a constientizat ca poate influenta politica nu inseamna ca se creeaza un nou partid.Francezii fac zilnic politica si nu sunt toti politicieni.Gata,am terminat.

  6. Am înțeles logica lui STAN.

    – Pentru ce lupți Stan?
    – Pentru civilizație.
    – Și de ce ești trist?
    – Luptătorii mei nu sunt civilizați.

    ”Manolea”-și face PR ca un cretin. Miroase a prudență față de Caramitru Cine dracu ți l-a adus în emisiune?

    Noroc cu fizicianul Nistor.

  7. Naumovici umbla cu programari. A zis bani de 10 ori in doua fraze. I like to move it move it!

  8. ‘vous battez le champ’ – coana Chiritza;
    mai ales dl. Naumovici…. usor se dau ori se iau astazi diplomele de specialist!

    dezamagit;

  9. Of, saraca Romanie ce-o mai asteapta!Dupa ce ies pe strada si strig ca disperata,eu, femeie cu capul pe umeri cum aveam impresia pana azi, sa ajung sa aleg intre cei care au fost si unii ca Naumovici, care vrea sa privatizeze statul? Iarta-ma, dar a trebuit sa schimb canalul, lucru ce se intampla foarte rar vineri seara!

  10. L-am vazut pe Bogdan Naumovici si mi-e clar. Se suie ca un nesimtit pe valul protestului popular pentru a castiga ceva avantaj pt. Rosia Montana. Iar Manole, sau cum il cheama pe actor, e doar penibil cum isi justifica el nepartciparea la protest. Trebuie sa munceasca. Daca voiam sa vad indivizi din astia ma uitam pe TVR sau B1.

  11. Daca mai vad multi ca astia la televizor, nu mai imi fac pancarte si stau acasa la caldura!

  12. Felicitari pentru ca l-ati invitat pe dl. Nistor in emisiune. De asemenea, astept sa ii invitati pe viitor si pe cei din Piata Universitatii, nu numai pe cei care profita de acest fenomen (ma refer bineinteles la Naumovici, care daca s-ar arata pe acolo, mai ales dupa aceasta incercare gretoasa de a se asocia cu un fenomen care ii este complet strain, ar avea aceeasi primire ca Irinel). Din pacate, nu inteleg de ce ii permiteti sa se promoveze in emisiunea dumneavoastra.
    Pe de alta parte, exista si aspecte pozitive daca il lasam sa spuna ce gandeste. Numai un om caruia i-a luat 12 ani sa termine Politehnica poate sa afirme ca sistemul de invatamant privat este mai bun decat cel de stat in Romania. Saracu, s-a gandit sa nu isi traumatizeze copilul cu prea multa carte si a decis sa il dea la o scoala particulara. Eu il inteleg, dupa o trauma de 12 ani orice om ar fi tentat sa dea vina pe sistemul prost de stat.

  13. OARECUM OFF TOPIC

    Inca o zi de miting – in loc de relatari despre miting ma gandesc ca multi sunt interesati sa cunoasca putin si jandarmii aflati acolo prin intermediul discutiilor purtate de mine cu ei

    Mi-a fost dat sa cunosc jandarmi si jandarmi – spre surprinderea multora unii dintre ei par foarte bine educati si peste medie ca inteligenta. Dar nu cred ca are sens sa ma refer la ei acum si aici.

    Cele ce urmeaza sunt o opinie strict personala a unui om rau intentionat [eu] – este foarte posibil ca personajele sa fi fost doctori universitari iar eu fiind mult prea … prost .. sa nu-mi dau seama

    Am cunoscut astazi stereotipul jandarmului roman: doi grasi puhavi, unul roman unul tigan, in uniforma. Pareau proaspat adusi de la sapa cu diferenta ca in timp ce taranii chiar ar fi sapat ei probabil doar s-ar fi imbatat.

    Si chiar asa era, oamenii fiind jandarmi de mai putin de doi ani. Au fost absolut fabulosi in prostia lor – mergand pana la a-mi starnii starea de mila.

    Haideti sa va dau un exemplu: la intrebarea mea “Sunt sute de inregistrari cu unii jandarmi care lovesc oameni cazuti la pamant, de ce ii loviti cand sunt deja jos – ce rost mai are?”

    Raspunsul este genial: “Hai frate ca te uiti la prea multe filme – nu exista ba, voi nu mai stiti care e film si care e viata frate” … dar probabil realizand ca a dat un raspuns cam prost in ton cu cel care l-a formulat a tinut sa adauge “Mai e o faza frate – multi DA cu pietre si dupa se arunca pa jos – normal ca-i dau ce …”.

    Are sens sa spun ca i-am replicat omului ca “legal si militar n-ai dreptul sa dai intr-un om cazut pe jos care nu face gesturi de amenintare” …? Nu cred dar oricum in urma pronuntarii cuvintelor “n-ai dreptul” oamenii s-au blocat si ma priveau deja ca pe dusmanul de moarte al poporului.

    Alt exemplu – in timp ce le turuia gura despre pietrele luate Duminica [of course ei Duminica nu au fost in Piata dupa cum avea sa aflu mai tarziu …] – eu ii intreb – “Bine bine aveti multi raniti dar de ce comandantii vostrii nu v-au dat voie sa va puneti castile Duminica trecuta decat mult dupa ce oamenii au inceput sa arunce cu pietre ? [info JN]”. Raspunsul este iarasi edificator: “[intre ei] Uite ba ce stie asta – da’ unde stii tu ba atatea, ba da pui cam multe intrebari frate”. [sa nu credeti ca toti jandarmii vb cu frate ba etc , multi au invatat si utilizeaza cuvinte ca dumneavoastra … nu insa si specimenele analizate]

    In fine am mai purtat ceva discutii in care eu pronuntand cuvintele lege drept etc i-am blocat mental si am ajuns cu totii la concluzia ca pe de o parte eu pun prea multe intrebari si ca, pe de alta parte, ei nu prea le inteleg, asa incat ne-am facut urari reciproce [n-am pronuntat cuvantul asta ca faceau atac cerebral] de bine [fara figuri de stil aici] si ne-am vazut de drum – respectiv eu inspre studentii de la fantana iar ei ceva mai incolo la un loc mai ferit unde sa nu-i mai streseze civilii care “pune intrebari” prea multe.

    Opinia mea e ca ei, saracii, au avut impresia ca eram trimis tot de ai lor sa-i descos. Opinie intarita de faptul ca un coleg de-al lor care a asistat la discutie si s-a exprimat foarte inteligent – tacand – le-a spus dupa ce am plecat “vorbiti cam mult ma – aveti grija ca nu se stie cine ..”

    Este cu atat mai hilar cu cat mi-a fost dat dupa cum am spus sa intalnesc si foarte foarte multi jandarmi care nu doar au avut un comportament ireprosabil dar au fost perfect capabili sa poarte conversatii coerente si au admis in cele mai dese cazuri abuzurile comise de colegi de-ai lor.

    Ce e si mai surprinzator, printre cei mai calmi si mai coerenti oameni din randul jandarmilor sunt cei care au fost de serviciu Duminica trecuta – probabil ca ei avand experienta directa a evenimentelor nu au fost contaminati de propaganda ulterioara intretinuta de comandanti cu privire la cine a agresat fortele de ordine.

    Cum am mai spus sunt jandarmi si jandarmi – daca ar fi sa fiu intrebat eu as cere si un IQ minim printre conditiile de recrutare chiar daca ar fi necesar sa aiba salarii mult mai mari – si asta pt ca unde nu e cap vai de picoare … de picioarele noastre…

    PS le-am celor doi doctori universitari deghizati in .. saraci cu duhul in uniforma … si afisul cu care m-am dus astazi … n-are sens sa spun ca n-au inteles nimic dar i-am vazut chinuindu-se vreo doua minute. For info afisul avea inscris urmatoarele:

    NE-AU NUMARAT SI
    COMANDANTII JANDARMERIEI
    SUNTEM DOAR UNUL IN PIATA
    DIN CARE DOI HULIGANI

  14. Eu cred ca media greseste considerand ca avem doua tabele. Unul ca revendicari politice diverse alaturi de nemultumiri de tot felul si altul, distinct, in care este vorba de cetateni gen Marius Manole si Bogdan Naumovici, care vor altceva decat clasa politica actuala. Eu unul consider ca si cei care sunt satui de politicienii Romani luati la gramada, trebuiesc inclusi in acelasi fenomen al Pietii Universitatii. Nu inteleg de ce se considera a fi mai cu mot cei care nu au incredere in USL, respectiv Antonescu si Ponta. Atata timp cat in piata n-a aparut un lider, nu s-a coagulat un tel comun si nu a aparut o platforma cu revendicari acceptate unanim de catre toti participantii, nu vad sensul extragerii unei anumite revendicari si ridicarii ei la rang de ‘revendicare sef’. Cum vad: jos Basescu, anticipate, nu producem cat furati, libertate etc., la fel de bine, in aceeasi oala, vad si: m-am saturat de toti politicienii, vrem tehnocrati etc. Daca mass-media are de gand sa amplifice doar acest gen de nemultumire publica pe care la randul ei o vedem exprimata printre celelalte zeci, eu cred ca-i un risc asumat, pentru ca facerea din tantar armasar e cu doua taisuri. Dupa ce doua zile s-a tot aruncat treaba asta in prim plan, vad ca deja apar liderasi de opinioara numa buni de-un scenariu basist jenant. Daca tot i-am vazut pe Johnny Depp de Romania si pe Laser Frate! elucubrand in legatura cu ce li se pare lor legitim, eu cred ca ar trebui, cu aceeasi unitate de masura sa-i auzim si pe alti protestatari elucubrand cu aceeasi voluptate, ceea ce dansii sustin. Importanta pe care si-o dau astia care se situeaza vezi Doamne deasupra clasei politice in general si oarecum si deasupra celorlalti cetateni care, ma-ntelegi, nu stiu ei cu ce se mananca politica, in special, imi provoaca repugna. Simplii protestatari autentici, aia din Piata, sunt cei legitimi. Nu facaturile astea care-si motiveaza lipsa din strada cu programul incarcat pe care-l au si care stau la o bascalie mica in timp ce lumea degera de frig cu pancarta-n mana.
    Daca tot ai vrut sa asculti o astfel de ‘revendicare’ si anume ura impotriva intregii clase politice, sper sa vad la A3, invitati in emisiuni si protestatari care sustin USL (Antonescu+Ponta) si care sa contrabalanseze curentul de opinie al celor din seara asta, oarecum ca intr-o campanie electorala unde se acorda acelasi timp de emisie ambelor parti.
    Sper totusi sa n-am gura de cacat la faza asta si sa ne pomenim cum PDL-ul o sa faca preluare pe piept cu centrarea asta geniala pe care o ofera media in ultimele doua zile. Pomana mai buna decat scoaterea din urna de nemultumiri a nemultumirii cu privire la ura fata de clasa politica si situarea ei paralel de restul nemultumirilor, nici ca se putea… 🙁

  15. Victor ,toata conversatia din platou mi-a provocat n intrebari:1.Cati spioni straini sunt in Romania?Cati dintre ei stiu limba romana?2.Protestele in lant au legatura cu raspunsul francez pe care il asteptam in ianuarie?3.Protestele au pornit de pe internet si au fost sustinute de pe internet pe modelul primaverii arabe?4.De ce a pomenit presedintele de primavara araba?5.De ce a fost avertizata puterea in legatura cu posibile violente intervenite din partea autoritatilor?6.De ce au fost luati sub protectie jurnalistii?7.De ce continui sa-ti scriu?8.Care e procedura in legatura cu protectia jurnalistilor si incurajarea lor in practicarea meseriei?Daca-ti mai pun intrebari,te naucesc de cap.Toate au legatura unele cu altele si cu ceea ce ni se intampla.Un singur lucru pot sa iti spun ferm:nu se mai doreste in Romania un alt dictator gen Ceausescu.

  16. Ce am vazut in emisiunea ta de Vineri seara ? Pe scurt, iata ce :

    – arogantza domnului Stan (pe care de la o vreme il vad foarte zeflemitor la adresa poporului roman)
    – infatuarea domnului Naumovici convins ca numai ideile lui ar putea salva natiunea
    – suficintza actorului Manolea, ale carui exigentze nu le poate satisface nicio posibila alternativa in 2012

    Toti dispretuiau tot ce se petrece in Piata Universitatii, erau nemultumiti de nivelul numeric si politic al demonstrantilor, cautau cu multa emfaza sa demonstreze inutilitatea a ceea ce se petrece acolo si se vedeau pe ei insisi undeva mult mai sus decat participantii. Toti trei, cu un aer de superiori ai neamului, erau nemultumiti de demonstranti.
    Sigur ca trebuie sa acceptam diversitatea de opinii, dar cu picioarele pe Pamant si fara sa fim cu capul in nori. Minunata a fost expunerea domnului Bogdan Teodorescu. Ca intotdeauna.

    Voi toti din Antena 3 ati fost entuziasmati de oamenii din Piata, din tzara si ati recunoscut ca nici prin minte nu va trecea ca asa ceva sa se mai intample in Romania. Dar iata cat de usor se poate demola prin consideratii de acest fel o asemenea miscare, prin dispret. Am vazut la acesti invitati din platou. M-a deceptionat si demoralizat emisiunea: abea dupa prestatia acestor oameni am ajuns sa fiu foarte sceptica in privintza unor schimbari in aceasta tzara.

  17. am retinut din finalul emisiunii ca naumovici ii face partid nou(alba ca zapada?) lui base din banii rmgc. daca pentru asta se demonstreaza in piete…. solutia nu e neaparat un partid nou, ci multa responsabiltate la desemnarea candidatilor la toate functiile si la vot. ca vrem, nu vrem votul tot pentru 4 ani se da. si daca votatul n-are bunul simt sa plece cand electorii nu-l mai crediteaza, degeaba. restul am mai auzit si acum 20 de ani: nu-s buni comunistii, dar nici ratiu, coposu sau campeanu nu-s, ca n-au mancat salam cu soia! acum celor mai multi care gandeau(si urlau) asa le pare rau. mai trebuie sa treaca 22 de ani ca sa constatam ca am facut o noua prostie epocala?

  18. Am vazut emisiunea si sunt de acord cu dl. Stan. Daca stim ce vrem, strigam JOS! Cum sunt cei din usl nu ne intereseaza acum, ci doar in campania electorala. Si asa cum spunea foarte inocent domnul Manole,”oare cum imi repar greseala daca am votat prost?!!!!”, daca ne iese cu protestul va gasi si un raspuns la framantarile personale.Aia care vor veni cu siguranta nu vor mai putea face la fel, macar 1% demnitate mai recuperam si noi.
    Multumesc pentru interventia lui Bogdan !!!

  19. Buna seara D-le Ciutacu ,felicitari pentru emisiune, v-am urmarit cu drag . Domnul Naumovici ma indoiesc dupa parerea mea ca este un bun psiholog si are suficiente cunostinte despre partide si politica ,m-a suparat in aceasta seara Nu-si cunoaste poporul.
    Indraznesc si eu o rugaminte pentru sanatatea inimii mele batrine ,daca se poate sa dispara pancarda PDL=USL ,atita nerusinare si diversiune nu am vazut la acest partid de 2%
    Aveti un mare impact asupra rominilor ,sinteti iubiti, ascultati ,vizionati ,cititi ,puteti schimba opinii ,puteti educa Faceti citeva minute in diferite emisiuni educatie politica cu poporul nostru Nici acum nu iteleg ce inseamna partide , pe cine reprezinta parlamentul si de ce nu mai trebuie sa voteze pentru un pui si o punga Sa mearga la vot si sa voteze pe cine vor Multumesc ca l-ati adus in emisiune pe d-nul Bogdan Teodorescu ,mereu concis ,explicit ,credibil ,poate il mai aduceti si in alte ocazii Conteaza f. mult cine merge acum in piata ,este de felicitat d-nul Nistor si multi altii care nu au atitudinea elefantului printre cristale Ce minunate sint acum mijloacele de comunicare ,m-am bucurat cind am vazut imaginea proiectata pe zid ,multe mesaje se pot transmite in acest fel Pina sa vina autorizatia cu balconul o mica tribuna din citeva scinduri ,2 boxe se poate improviza ,devine mai organizat si se diferentiaza liderii ,opiniile.
    Mergem spre o tinta buna .intii alegeri si apoi basescu Va respect si va indragesc mult pentru tot ce faceti ptr. noi ,Noapte buna si sanatate ,Maria

  20. In piata este necesar ca televiziunile sa vb mai mult cu oamenii. Si nu numai cu cei din fata. In zona TNB sunt multi accepta ca alternativa monarhia si opozitia. In seara aceasta a fost un mic conflict cu cei cu pancarda usl = pdl. Lumea le-a strigat ” plecati din piata ” si cand zic lumea, erau toti cei din zona; altii au vrut sa rupa cearcaful pe care era mesajul. Treaba ca oamenii vad clasa politica la fel, e in mare parte falsa. Mergeti prin toata piata si veti vedea.

  21. Ce nu a inteles dl.Marius M ?
    Idea e sa scapam de “astia” – dupa care… la alegeri va proceda fiecare dupa cum ii dicteaza constiinta! Domnia sa e “basist” sau ce? Nu vede, nu simte, ca poporul nu mai poate?
    ORICE, ORICINE – DAR SA NE VEDEM SCAPATI DE BASISMUL-COMUNISTO-PDL-ist!!! AVEM DREPTUL SA INCERCAM !!! MACAR ATAT!

  22. Nota: chiar daca nu va fi publicat sper ca se retine mesajul.

    Eu tin sa atrag atentia ca modul cum sunt prezentate protestele descurajeaza de la a se alatura o buna parte a populatiei din motive ce tin de psihicul romanului.

    Exemplu: fantasticul miting de joi – l-am trait pe viu si este prima data dupa 89 cand circa 10.000 de oameni striga la unison si cu putere impotriva unui dictator. Repet pentru cine are filmarile cu acele scandari si cu atmosfera din momentele de varf ale mitingului va rog faceti-le publice.

    Ce am vazut pe toate televiziunile ulterior cu scuzele de rigoare: trei babe care tipau/raspundeau cu “DE FOAMEEE” la vesnica si iritanta intrebare dojenitoare aproape “dar de ce ati iesit sa demonstrati” si bineinteles finalul scarbos al unei zile de exceptie cu 30-40 de huligani din care 20 se plimbau apoi printre jandarmi “luptandu-se” cu vajnicele forte de [dez]ordine ale statului.

    Si aceasta atitudine a media sau poate aceasta obsesie in a reda meciurile intre huliganii la misto si jandarmi si eternul mos/baba care tipa “Am iesit de foameee” face ca impresia omului care asista pasiv sa fie urmatoarea si incerc sa citez dintr-un amic care pana acum a refuzat sa iasa dupa ce a urmarit “serialul” la tv: “de ce sa ies mai, sunt aceeasi mosi cu foamea lor, aceeasi sarantoci care se tot plang patetic si niste tampiti care se bat cu jandarmii, ori eu nici nu mor de foame nici nu sunt huligan – la ce dracu sa ies”

    Aceasta este impresia iar ea se datoreaza in buna parte goanei voastre a celor din media dupa senzational si dupa dramatic.

    Grupul de studenti si tineri care seara de seara demonstreaza la fantana cu entuziasm si impotriva dictaturii si nu cer bani, salarii, mancare ci libertate – e pe aia nu-i vede nici dracu – toate camerele sunt centrate pe vesnicii pronuntatori de “am iesit de foame” ce pasunesc seara de seara sub privirile lui Caragiale [nu e fabuloasa coincidenta?].

    Imi cer scuze pentru limbajul mai agresiv dar si mie si multora dintre tinerii cu care am discutat ne este pur si simplu SCARBA de modul in care media reda aceste proteste facand din prostie, incompetenta sau goana dupa rating jocurile puterii.

    Ce altceva isi putea dorii Basescu decat portretizarea manifestantilor si manifestatiilor ca o gloata de sarantoci fomisti [imi cer scuze pt limbaj dar asta este realitatea] care mai vor si ei 100 de lei la salariu plus cativa descreierati care vin sa se bata cu jandarmii.

    Pe noi pe restul care demonstram pentru LI-BER-TA-TE nu pentru mancare bani salarii pensii samd – pe noi cei care nu ne batem cu jandarmii – pe noi nu ne vede nimeni – si se mai mira cineva ca oamenii din clasa de mijloc [asa cum este ea in Romania] sau marea masa de oameni bine educati din Bucuresti nu vin la proteste.

    Imi este silia si atat.

  23. Chiar asa, acel Naumovici este un personaj ciudat si ideile lui despre privatizarea statului sunt cel mult inedite.Mi se pare aberant, dar fiecare din noi are voie sa creada in ceva.Ma indoiesc ca manifestantii din Piata Universitatii il vor primi cu aplauze pe acest domn si vor sta la coada sa se inscrie in partidul domniei sale.Eu cred ca ei ar vrea un simbol, adica pe cineva nepatat din punct de vedere politic si cu anumite trasaturi morale care pot fi o garantie pentru viitorul lor.Bineinteles ca o parte din ei il vor pe rege sau o voteze cu USL.

  24. Si eu v-am urmarit emisiunea in care a fost invitat Marius Manole care era foarte preocupat de repetitiile de la teatru,probabil gandindu-se ca Romania este o democratie misto din UE,si nu se duce cu ‘aia’ din strada care beau bere,uitand ca s-a urcat beat pe scena teatrului din Sibiu.Prima reactie dupa emisiunea Dumneavoastra a fost sa-mi caut pasaportul pentru ca mi-am dat seama ca sansele sa apuc sa traiesc intr-o democratie in Romania sunt aproape zero cand avem ‘elite’ cu o asemenea mentalitate.

  25. Am incercat din rasputeri aseara sa ma uit la toata emisiuea,dar pur si simplu la un moment-dat m-a cuprins greata si a trebuit sa schimb..Desi nu cred in teoria conspiratiei eram pe punctul sa le dau crezare alora care urla ca nonvalori ca dl Naumovici sunt promovate in aceste zile la televizor de garda portocalie, pe sistemul “daca plecam noi cu d-astia ramaneti”..Terifianta imaginea unei Romanii care sa incapa pe mana unora care si-ar vinde-o si pe mama pentru ceva profit.Pe pagina de FB susnumitul Iluminat a postat imediat dupa emisiune ca i-ai promis domnule Ciutacu in zilele urmatoare si o emisiune 1 la 1 si ca maine va aparea la Turcescu. Sper sa fie doar
    deliratiile acestui profitor nerusinat si am rugamintea ca de acum incolo sa-l lasi sa se desfasoare la b1 sau pe alte posturi asemenea, pentru ca acelui target de public i se adreseaza dansul…
    De asemenea il invit cu tot dragul pe dl Naumovici in Piata Universitatii sa faca o mica Baie de Multime la Fantani poate tinerii ce stau acolo vor reusi sa-i transmita mai pe larg parerea noastra despre persoana lui si despre zeul Banul la care el se inchina!!!!!
    Vezi tu , dl Ciutacu..nu toti ne cacam pe Rosia Montana..Unii mai si iubim tara asta si nu o vom vinde pentru profit! Cu saracia sunt obisnuita, dar cu dispretul nu ma voi impaca niciodata!
    Disperarea poate naste intr-adevar monstrii …cu asta am ramas eu din emisiunea de aseara!

  26. Astazi ma intreb: e bine ca-l dai pe Naumovici sa vedem si noi prostii care iesim in strada, cine vrea sa se catere pe noi, sau sa nu-l dai sa nu ne taie pofta de protest?! Sper ca tu stii mai bine! Stiam ca o sa apara astia, dar tot ma tem ca ma paste o hepatita dupa !

  27. Sunt convinsa ca audienta emisiunii a fost mare! Insa rar mi-a fost dat sa ma enervez mai rau ca aseara. Cineva spunea pe blogul sau ca decat cu viziuni ca a lui Naumovici si Manole mai bine cu basescu! Eu tind sa cred ca aici nu e vorba de nici o viziune ci de o strategie bine pusa la punct(vezi sticla de bere si privatizarea a orice astfel incat eventual sa nu mai existe stat) prin care se incearca inlocuirea ultrasilor, de vreme ce toata lumea s-a prins ce este cu ei, si anume: discretitarea Pietei Universitatii prin orice mijloace! Aseara, asta mi s-a parut ca s-a incercat, nu sunt sigura daca s-a si reusit. Inca ceva: stridenta domnului Stan e absolut suparatoare!

  28. Dupa semnalul pro Basescu dat de SUA, prin purtatoarea de cuvant a Casei Albe, imediat a aparut pe youtube un filmulet trucat foarte prost

    si preluat imediat de site-urile Gandul.info si Mediafax( pro americane si CIA), pentru a credibiliza cat de cat facatura.
    Pentru mine acest lucru, arata foarte clar, ca lui Traian Basescu si camarila lui, le este frica de furia poporului.

  29. Suntem prea putini in piata, avem nevoie de cel putin 100 000 DE MANIFESTANTI pentru a schimba ceva;
    Nu inteleg de ce lumea sta in casa.

  30. Emisiunea de aseara? (partea a doua)
    Un “minunat” demers impotriva protestatarilor, impotriva intregii clase politice (toti sunt la fel, nu-i asa?), impotriva poporului roman care-si striga durerea. Cu exceptia sindicalistului Nistor si a profesorului Teodorescu, ceilalti au fost penibili.
    Ce diferenta este intre si si propagandistii basisti? Ghici, ghicitoarea mea! Absolut nici una!

  31. Slaba e misiune. De ce? Domnul Manole nu trebuie convins de nimic , e destul de inteligent ca sa aleaga si si ngur si sa tina con t ca daca cel care nu dadea bani pt cultura ci pt toalete cei de acum ne-au transformat in toalete, domnul de la publicitate sa isi aplici teoriile in Georgia, domnul Nistor sa nu astepte sa isi tina copii acasa o zi ca sa faca greva – parintii au iesit in strada sindicatele ce fac, domnul Mazare sa se fi dus acasa la un om din piata dupa zeci de ore in frig si nu in club, iar domnul Stan cu argumente destul de pertinente mai mult a descurajat decat s-a alaturat. Sunt si asa destule televiziuni care le fac jocul celor de la putere si nu inteleg de ce ati facut o asemenea emisiune? Sunt o femeie de 43 de ani ,asistent medical pediatru de 25 de ani , am acordat ajutor medical la Revolutie in toate zilele, traiesc intr-un oras de provincie in care nu stiu ce mai traieste din moment ce un grup de copii care striga timid JOS BASESCU sunt intimidati imediat de prezenta jandarmilor.Sa imi incurajez in continuare fiul de 18 ani sa plece din tara desi acesta nu doreste? Sper ca opozitia sa nu ne dezamageasca acum , sa dea un mesaj clar ,sa actioneze punctual , sa aibe coloana vertebrala. Nu intamplator cei din piata i-au primit pe toti cei care li s-au alaturat , sunt constienti ca au nevoie de si de altii. Nu ne tratati superficial ca nu este ok. Va multumesc.

  32. Imbecilul care a pus pe Youtube aşa-zisa dovadă că au fost oameni plătiţi pentru a veni la mitingul USL, se aşteaptă să şi credem, nu? Dar ce, toată lumea are nivel de privitor otevist?

    M-am uitat pe sărite, dar se pare că faţa celui care “plăteşte” “protestatari” nu se vede, nu? Acela care a filmat ( de aproape ) totul, i-a protejat identitatea “vinovatului” sau a vrut să “demaşte” USL? CE MIZERIE DE DOI LEI!!

    Cam cât de greu e să faci un astfel de film, în familie, să zicem? Ăştia ori sunt imbecili, ori sunt imbecili; din două, una!

  33. @all: poate-i greu de înţeles, dar eu mă ocup cu făcutul de ziare şi emisiuni de televiziune. unde, fatalitate, se exprimă şi cei care au poziţii contrare mie sau valului popular de subită indignare după 7 ani de tăcere complice. ştiu că pare bizar, dar nu m-am angajat, nici măcar cu juma’ de normă, la secţia de propagandă a opoziţiei. pe vremurile când domnii ăştia radicali de azi făceau, pe rând, guverne cu Băsescu, eu aveam, public, aceeaşi părere mizerabilă despre el ca şi astăzi. deci mai subţire cu lecţiile de disidenţă, că nu cumpăr.

  34. Sunt oameni care stau de zeci de ore in piata , pe vremea asta !!!…
    Aseara , o fetita la ora 10 , in loc sa fie in pat , la caldura , sa i se spuna o poveste de ” noapte buna ” , ea ingheta pe strada din cauda nenorocitilor astora !!!
    BLESTEMATA FIE CLASA POLITICA CE IGNORA SI PE CARE O DOARE-N CUR !!!
    BLESTEMAT FII BASESCULE SI UDREA !!!

  35. Respect d-na Laura. Am fost acolo in 89 si stiu ca ati fost adevaratii eroi. De care nu mai stim nimic. Probabil, nu ati cerut nimic, ca si mine.
    D-le Ciutacu, nu toti “radicalii de acum” au facut guverne cu Bas. Eu si multi altii nu l-am votat niciodata. Nu ma dau in vant deloc dupa Ponta sau Antonescu. Chiar deloc! Dar vreau sa putem alege. Si ei sa inteleaga ca-i putem schimba noi, daca nu se schimba ei.
    7 ani de tacere ne-au adus cei care cred ca e bine sa fim sub bici. Imediat dupa prima alegere a lui bas, am scris la ziarul dvs.exact asta, ca prea multi romani vor sa fie sub bici. Si ziarul a fost redus la tacere. Iar mie mi-a fost stricat PC-ul.Iremediabil!!!!!
    Nu ne luptam cu dvs, dar mi-ar placea sa nu va deranjeze prea mult romanism…
    Si da, trebuie sa aiba toti dreptul la replica. Dar emisiunea de aseara a durut. Rau. Stiu ce ati vrut sa faceti, dar nu s-a reusit. Hai sa zic asa…invitatii de vina…
    Numai bine.

  36. Nici chiar @all!

    De exemplu, io doar am comentat meciul din emisiune. Am întrebat cine ți l-o fi adus pe actorul ”Manolea” și nu de ce anume l-ai adus. Dacă ai nevoie de un ifosit cu-n ochi la șunca ICR, cu altul la oportunitatea oferită de fața teatrului și cu mâna pe periuța de curățat posibilii fulgi de pe haiana lui Caramitru îl aduci! La fel și cu personajele Stan (lui îi place să fie personaj și nu personalitate) sau histrionul Naumovici. Au fost foarte utile în distribuția emisiunii. Într-adevăr, nu-i treaba ta să compensezi incapacitatea de comunicare a USL-istilor.

    Chiar mi-a plăcut cum i-ai făcut să se auto-denunțe pe fiecare. Așa că, să fim înțeleși: foarte bună emisiunea!

    Așa că, pentru a nu-i oferi un exemplu inadecvat lui Badea (abuziv-generalizatorul) zi-i și tu:
    @mulți și nu @all! Părerea mea.

  37. As dori sa adaug ceva despre oamenii care au initiat protestul din Piata Universitatii. Primul protest autentic a fost in ziua de 10 decembrie 2011, Ziua Drepturilor Omului, cand aproximativ 30 de tineri din doua grupari care s-au solidarizat, Occupy Romania si Salvati Rosia Montana, au iesit in Piata Universitatii cu niste pancarte pe care scria “Libertate”. Desi nu au scandat nimic, au fost luati in dube de jandarmi, dusi la sectie si amendati. A doua iesire a acestor tineri in Piata Universitatii a fost in ziua cand dl. Arafat si-a dat demisia. Atunci au fost in jur de 15 oameni in Piata Universitatii, fara pancarte, care aprindeau lumanari si stateau in jurul lor in semn de parere de rau pentru moartea sistemului sanitar din Romania. Au fost si jandarmi, dar nu au luat masuri intrucat nu aveau cum sa le justifice intrucat nu s-a scandat nimic si nu aveam nici pancarte. In acea zi au fost doar 15 oameni deoarece mesajul pe facebook s-a dat la ora 18:00 pentru a ne intalni la fantana la ora 19:30 (foarte din scurt). A fost si o televiziune care a filmat, parca de la antena 3, dar nu stiu daca a si dat pe post.
    Ulterior a venit marsul de la Targu-Mures, care a fost urmat de marsul din Bucuresti. Cel din Bucuresti i-a avut ca nucleu organizatoric pe cei din Occupy Romania.
    Am infatisat toate aceste lucruri pentru a sublinia ca cei din Piata Universitatii sunt cei care doreau oricum sa initieze o miscare de schimbare a sistemului in care traim/ a clasei politice. Din pacate, televiziunile dau pe post “Jos Basescu” ca si cum asta s-ar scanda non-stop si nu dau “PDL si USL, aceeasi mizerie” sau “Vrem cianura pentru dictatura” si “Rosia Montana nu e de pomana”. Cei din Piata Universitatii se coaguleaza intr-o miscare din ce in ce mai clara, dar televiziunile nu vor sa vada acest lucru pentru ca miscarea nu este nici pt. USL, nici pt. vreun alt partid sau politician actual.
    De asemenea, stiu ca ma repet, dar invitandu-l pe Naumovici in emisiune (adversarul declarat al unei parti insemnate a celor care se afla in Piata Universitatii seara de seara) este ca si cum l-ai invita pe Iliescu sa vorbeasca de miscarile tinerilor din anii ’90 (nu vreau sa va jignesc cu aceasta comparatie, vroiam doar sa sugerez cum il percepem noi, cei din Piata Universitatii, pe Naumovici si tupeul lui de nedescris).

  38. Domnule Ciutacu Buna ziua. Am un mesaj care pe care as dori sa-l promovati.
    Romanii au iesit in strada nu pentru ca sunt niste huligani sau ca au fost angajati de cine mai stie cine. Romanii ies in strada pentru ca le place Romania, lupta pentru ca traiul din Romania sa fie ridicat, sa nu fie nevoiti sa plece de aici ,pentru ca Romania chiar este land of choice, iar daca am avea conditiile de trai minime pentru a supravietui, nimeni nu ar pleca de aici nici in vacanta. Avem nevoie de o schimbare, de o viziune noua!

  39. Buna ziua,

    Impartasesc in totalitate opiniile exprimate de d-l Bogdan Teodorescu si d-l Nistor.

    Mi-a placut enorm atitudinea d-lui Mircea Badea din Piata Universitatii, raportat la oamenii care protestau. Era gata sa ii asculte, sa le transmita mai departe mesajele. Sa nu mai spun de modul atent( de a nu jigni ) in care a incercat sa il linisteasca pe d-l care il intrerupea in interventia din emisiune. In niciun moment nu a invocat o cauza a dificultatii relatarii din piata, insistenta d-lui respectiv. Asadar, am gasit un Om care arata ca ii iubeste pe romani, nu se preface.

    Ce m-a surprins: cand i-ati sugerat d-lui Badea sa ii spuna romanului care protesta sa taca. Cu siguranta justificari sunt..

    Numai bine.

  40. @Krinos: omul ala imi intrerupea continuu transmia. sa protesteze cat pofteste, da’ sa aiba bun simt si sa lase reporterul – de aceasta dat, Badea – sa-si faca meseria

  41. Viermele si ciumpalacul

    Dupa ani de suferinta
    Si cu frica stransa-n oase,
    Viermele si ciumpalacu
    Au scos capul de prin case

    Profitand ca mult-hulitul
    Ce se crede lup de mare
    A facut iarasi o gafa
    Dand cu bata in salvare .

    Si-ntr-o seara friguroasa
    Plini de ura si de draci
    Au iesit sa protesteze
    Mii de viermi si ciumpalaci .

    De atunci in seara-aceea
    Cu steagul si cu talanga
    Viermii si cu ciumpalacii
    Nu cedeaza, o tin langa .

    Opozitia exulta,
    Furioasa ca un leu,
    Profitand ca ciumpalacii
    Le-au pus mingea la fileu .

    La Guvern vre-o patru zile
    O tacere de mormant,
    Stau ascunsi pe sub birouri
    Si nu scot niciun cuvant

    Cand vazu ca bolovanii
    Si cu focul s-au oprit
    Ala-micu-nvinse frica
    Si s-a pus pe turuit

    – Fratilor, iubitilor
    Virmilor si ciumpalaci
    Daca nu mai protestati
    Va dam circ, va dam colaci

    Si daca ne intelegem
    Eu degraba am plecat
    Sa transmit doleanta voastra
    Prea-inteleptului pirat .

    Cand vazu ca bate campii
    Mai multi viermi si ciumpalaci
    Le-au urat zile putine
    Si i-au dat la mii de draci

    N-apuca sa mai vorbeasca
    De frica tacu chitic
    Cum tipau toti ciumpalacii
    Se facuse si mai mic .

    Dupa toata tevatura
    Sunt si unii care rad
    La butoiul plin cu miere
    Cica ei ar fi la rand .

    Iar la Cotroceni, lumina
    Palpaie ca lumanarea,
    La ferestre, cucuvaia,
    Tipa :
    – Vreau si eu schimbarea !

    Doar piratul plange-ntruna
    Si da iama prin pahare
    Wischi-ul tare-i tine trena
    Cand la cap, cand la picioare

    Suparat nevoie mare,
    Fiind invins fara apel,
    Lupul fioros, mirare,
    N-a ajuns decat un miel .

    Asta este soarta celor
    Ce se cred etern carmaci
    Cateodata ajung ,, hrana”
    Pentru viermi si ciumpalaci .

    Si macar de-ar intelege
    Ca puterea da de dracul
    Cand isi dau frateste mana
    Viermele si ciumpalacul .

  42. ati observat ca atunci cand boc sau basescu vor sa imbuneze fraierii se imbraca in pulovere tovarasesti?boc a dat declaratii azi in pulover popular…azi am facut dizidenta in fata primariei constanta cu catelul meu imbracat in geaca portocalie.javra ordinara pedelista:))

  43. Un slogan de impact pentru Piata Universitatii:

    Traian Basescu s-a intors demult cu spatele la popor, iar poporul, cu scuzele de rigoare pentru intarziere, i-o tot trage din 13 ianuarie.

  44. suntem la a 11 zi de proteste,incerrc insa un sentiment ciudat pentru ca atit in tara cit si afara apar tot mai des poze cu regele sugarind ca este o alternativa la situatia actuala.nu cred acest lucru.oamenii din strada au probleme diverse care au dus la manifestarea nemultumirilor public.legile nu se respecta,ei sunt umiliti.caldura inluna dec.2011 a ajuns la sume de necrezut si nimani nu sesizeaza aceasta.celor debransati nu li se respecta prevederile art.38 alin..2 din legea 325 care prevede ca proprietariicare sunt debransati de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica platesc o cota parte pt.energia termica consumata la incalzirea spatiilor aflate in proprietate indiviza,proportional cu cota indiviza din actul de vinzare cumparare pt. acestea.se incearca distragerea de la f. multe probleme importanta care ne afecteaza pe toti.inca nu s-au acrdat tichetele de calatorie gratuita la pensionari si nimeni nu vorbeste de asta.pesiile scad in continuare continuu cu fiacare scumpire ce se anunta si care se face in tacere.sper ca zbuciumul de acum sa aiba rezultate benefice pt.noi toti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.