Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Revolta socială fierbe la foc mocnit…

Similar Posts

40 thoughts on “Revolta socială fierbe la foc mocnit…

  1. Mie imi este ca si la noi o sa se ajunga la grave probleme economice si sociale , avand in vedere faptul ca guvernul boc trateaza criza cu mariri de taxe si investitii in stadioane la Cluj !

  2. Eu nu inteleg cum dracu cu desteptul asta de Isarescu ne-au devansat bulgarii. Adica tot noi mamaligari ? Vai de criza noastra.

  3. Sunt curios, ce ar face ultimul ministru Boc daca ar fi seful guvernului in Germania? Acolo nu tine figura romaneasca! Acolo dace vre-un ministru face o tampenie in stil romanesc, poporul face demonstratii si miting pe strazi!
    Suntem un popor de papagal, inghitem orice!!!

  4. Nu stiu daca este important cum/cand ne-au devansat bulgarii, cat este de important cu depasim noi criza.
    Spune-ai in emisiunea de aseara, “Sinteza zilei” ca aceasta criza cere masuri de criza, este adevarat insa trebuie crezut si L.Mandruta cand spune de forma ,cel putin fizica, a institutilor de stat.

  5. haideti sa ne revoltam & noi. mai devreme sau mai tarziu tot o vom face. proportiile dezastrului sunt mult prea mari,pt. a mai putea fi ascunse sub pres,iar duhoarea rahatului a devenit insuportabila.

  6. Marea masa nu mai poate suporta situatia in care ne aflam si mocneste, mocneste… asteapta scanteia. Cand si cine o va da, asta-i intrebarea?

  7. Aaaa era sa uit! Bine ati revenit in Romanica printre muritori… (acolo erati ca in rai, din cate s-a vazut) nu ca v-am dori raul, da’ avem nevoie de tine aici. Bafta, Calin.

  8. Revolutie?ca sa ce?cel putin in 89′ a fost schimbat Nea’ Nicu cu astia.Acuma cu cine ii schimba pe astia?cu Nea’ Nicu?:)).Personal cred ca solutia o vom afla.In alta viata.Bafta celor optimisti,sa astepte…ceva..

  9. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Comunistii turci continua neabatuti lupta de clasa cu exploatatorii sarmanilor,dar noi romanii,indiferent de afectarea politica,impotriva cui luptam de fapt?Ca suntem vai de mama noastra…

    Constat si ma bucur ca sunteti o familie fericita.Va doresc mereu la fel.

    Cu toata aprecierea,
    IoanaP

  10. Nu e de gluma.Tare mi-e teama ca mai marii lumii vor apela pana la urma la solutia universala in caz de criza:razboiul. Singura problema care-i tine in loc de ceva vreme e arsenalul nuclear.
    Sa nu uitam insa ca in toate crizele din istorie, pe fondul mizeriei si disperarii, s-au cocotat in frunte lideri criminali si nebuni. Si astora nu stiu cat le pasa de ce se intampla dupa ei.

  11. Noi suntem intr-o continu criza din acest punct de vedere in relatiile cu cei care voiau prin cotropire sa ne devina conationali. Noroc cu criza economica…
    O zi minunata iti doresc

  12. ce n-as da sa fie un razboi! in armata spuneam ca,primii pe care-i vom impusca nu vor fi dusmanii,ci chiar superiorii nostri! cam asa zicem:”ba,in primul rand ii impuscam pe betivii & ticalosii astia care ne comanda,dupe care mai vedem. in niciun caz nu vrem sa murim aparandu-i p-astia.”

  13. De abia astept o noua revolutie.La prima am participat fortat (in armata)dar acum la urmatoarea ma duc benevol.
    Trebuie sa scapam de hotii si talharii din tara asta ne-a ajuns cutitul la os.
    Ciutacule Go,Go,Go.
    Mircea Badea presedinte!!!!
    Fratilor semnati petitia online Mircea Badea presedintele Romaniei!!!

  14. &,in primul rand, ce sa mai aperi?! nevoile,saracia,Smecherii din fruntea tarii?!! merita sa mori pt. asa ceva?! & ce sa mai tradezi? ca suntem tradati cu varf &-ndesat,slava Domnului!

  15. Va rog sa faceti un sondaj de opinie daca populatia Romaniei este de acord sa ne imprumutam la FMI sau nu ,si daca da atunci cit de mult ? Si inca o sugestie – Va rog sa transmiteti celor de la guvern ca mai pot astepta 2-3 luni sa iceapa lucrarile de primavara in agricultura si constructii si apoi se pot face prognoze mult mai realiste asupra economiei romanesti .

  16. … felicitari mister pentru mesajul asta subliminal …sub centura (avem centura ?) dar “daca societate nu e…nimic nu e ,poate doar jungla ” mai ales daca tot rumegam aceleasi modele “liberte (adica liberi de orice responsabilitatzi ,de ex.)) ,fraternite ( adica frate-frate dar…nu va inghesuitzi totzi la brinza ca-i contractata doar de unii) si egalite ( dar sintem totzi chiar asa de egali (cu zero…)”…modele numai bune de-o manipulare demna de momentele (re-volutziile,re-involutziile,re-evolutziile…)astrale ale omenirii aflata in criza morala !!!( criza morala genereaza toate crizele…), dar cum sa le arunci lupilor cuvinte( sau asa se procedeaza in imperiul … gazetaresc-ciutacesc ?) in loc de…( ca doar hommo hommini lupus est ( ce narav au si astia in genele lor !)…in jungla desigur ,ca doar nu vorbim despre societate (poate doar daca o re-inventam dar nu ca o re-inventare a rotzii …patrate!?))… dar asta este daca omenirea a ajuns la rascruce (carrefour ?!) si n-are indicatoare-indicatori ( ce-s alea valori autentice , moralitate ( “cerul instelat deasupra mea si legea morala din mine…”-kant ) si … succes ,ciutacule prin cenusa imperiului (cuvintelor-ideilor )!

  17. @ Nelutu

    Nu avem de ales. Sau, ca de obicei, avem de ales intre saracie si calicie raul mai mic.

  18. nu stiu de ce dar nu cred ca la noi romani sunt preocupati cu astfel de naravuri si am si cateva motive destul de “serioase”.:
    A) As dori sa incep cu femeile romance:
    -telenovela de pe acasa
    -telenovela de la canal d
    -elan si raduleasca analiza actelor lor sexuale si nonsexuale murdare imprastiate si devorate de media din romania
    -un nou caz elodia de pe otv
    -manichira, pedichiura pt alea mai excentrice
    -tradati sau ispititi in dragoste
    -locul de munca
    -etc (mai adaugati voi ca eu m-am scarbit)
    B) Urmeaza masculi din romania:
    -etapa urmatoare din divizia a
    -pe cine a mai injurat becali
    -liga campionilor (unde intradevar mai merita sa te uiti fata de liga lu mitica unde e praf)
    -cum sa o agat pe sotia colegului de munca
    -din pacate asta cu raduleasca si elanul i-a prins si pe ei
    -etc (…)

  19. Sper Dle. Ciutacu ca v-ati simtit bine la Istanbul, fiindca in Romania se simt bine doar nesimtitii astia din Parlament. Acum vor sa scoata si vechimea de la salariu. Nu stiu ce sa mai faca sa fure mai mult si mai mult. Daca Boc a inceput constructia unui stadion modern la Cluj, de ce nu construieste si altele in Iasi, Timisoara, Craiova, Constanta etc. Sau de ce nu construieste o sala de tenis moderna in tara. De cate ori jucam in Cupa Davis, trebuie sa primim dispensa dela Federatia Internationala de Tenis. In curand n-o sa nai fim pasuiti si vom fi nevoiti sa jucam in strainatate. Pe Boc il doare in cot de tara asta.

  20. Societatea de consum si teoriile monetariste sunt niste tampenii la fel de mari ca si economia planificata de tip comunist.
    Si intr-un sistem si in altul odata ce se intra intr-o criza majora nu mai stie nimeni ce sa faca. Nu se misca nimic pentru ca nimeni nu are solutii. Toti savantii in ale finantelor si economiei sunt depasiti de evenimente.
    Toate teoriile de pana acum se dovedesc bune de aruncat la gunoi.
    Singura concluzie logica este ca ,atunci cand toate o iau razna,urmeaza un cataclism.

  21. @cristu:-le ai jurat cu mâna strâsă pe drapel, când erai mai mic ? Şi dacă da atunci ce puşca mea postezi mai sus prostiuţa ? Zi cu vorbele tale nu te lăsa influenţat de aparenţe!

  22. hmmmmmmmmm
    Nu va doresc un miting comunist in romania!
    (nu de alta, dar nu mai are aici nimeni aptitudini de cioban adevarat iar oile nici de pasaport nu mai au nevoie, ca daca se ‘nerveaza nici lana nu mai dau! sicsicsicsic)

  23. Vezi, de aceea au interzis din start partidul comunist! Nu stiu zau in ce tari mai gasesti asemenea prevedere in legislatie…
    Am vazut si eu acum cativa ani pe TVR2 un documentar despre activitatea partidului comunist din Cehia (cred). Erau acolo aspecte legate de nivelul de trai al celor care chiar muncesc si nu au totusi din ce trai. Era o tanara care avea 2 slujbe (sau chiar 2 si jumatate) si nu-si putea plati chiria, nici nu-si putea creste copilul. S-a inscris in partidul comunist si arata din activitatea ei de la sediu.

  24. @Dragos: nu,am in-jurat cu mana pe pusca. dar,ce relevanta are? fii mai explicit…de unde stii tu care-s cuvintele mele care este?

  25. am vaz data de 15 martie… hmm oare are legatura cu z-day? ziua zeitgeist (in care este vorba de schimbare.)

  26. Proletarii mai există încă, şi trăiesc cu… cifre. Dacă nu mă credeţi vedeţi la Dl. Iliescu pe blog, să vedeţi ce zice unu’ care se bagă-n seamă p-acolo. E fabulos!!!
    Constatare de rumân blazat: Noi nici măcar modelul turcesc nu suntem în stare să-l adoptăm ad- literam. Trăim cam cu 200 de ani în urmă faţă de turci…

  27. Domnule Ciutacu,

    Va rog sa-mi permiteti sa fac un comentariu asupra crizei mondiale si a ceea ce se va intampla in lume ca urmare a acestei situatii.Imi permit cu umilinta si frica de judecata lui Dumnezeu, sa fac aceasta analiza in baza interpretarii unor pasaje din Apocalipsa lui Ioan.Daca vi se pare interesant, mi-ar placea sa comentati cele scrise de mine intr-una din emisiunile dvs.de mare succes.Va multumesc.

    APOCALIPSA

    1. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta – GRUPUL G7.

    ARGUMENTE :

    “Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi” – GRUPUL CELOR 7 TARI INDUSTRIALIZATE – “deasupra cărora şade femeia” – UNIUNEA EUROPEANA.

    2. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.

    CEI 7 IMPARATI SUNT CEI SAPTE PRIM MINISTRII AI CELOR 7 TARI INDUSTRIALIZATE : Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia).

    3. Cinci tari au cazut din cauza crizei financiare din America si Europa: Germania, SUA, Franta, Marea Britanie si Italia.” Unul mai este”: Canada nu a fost afectata de criza financiara.”Celalalt inca nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme ».Este vorba de Japonia care inca nu a ajutat financiar America si Europa, dar care va ajuta, insa va fi exclusa din planul globalizarii, va fi inlaturata, va sta putina vreme.

    Ministrii economiei si finantelor ai tarilor G7 au declarat ca “s-au angajat sa ia masuri decisive si sa se foloseasca de toate mijloacele disponibile” pentru a face fata crizei financiare si au anuntat un plan in cinci puncte pentru pentru a scoate economia mondiala din criza, anunta BBC. Ministrii economiei si finantelor si guvernatorii bancilor centrale din tarile G7 s-au reunit vineri, la Washington, in plina accelerare a crizei care face ravagii pe pietele financiare din intreaga lume.

    Dupa inchiderea burselor, Grupul celor 7 a declarat ca este nevoie de adoptarea unor “masuri urgente” pentru a stabiliza sistemul financiar din intreaga lume. Reprezentantii G7 au precizat ca analizeaza diverse mijloace pentru a preveni falimentul celor mai importante institutii financiare si au asigurat ca bancile pot atrage capital si din surse publice, si din surse private.

    La intalnirea din capitala americana au participat ministrii economiei si finantelor si guvernatorii bancilor centrale din tarile G7 (Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia).

    Japonia va propune G7 crearea unui fond de urgenta de circa 200 miliarde de dolari (146 miliarde de euro) pentru a imprumuta tarile mici afectate de criza financiara mondiala, scrie vineri presa japoneza citata de AFP.
    SURSA: EXTRAS DIN HOTNEWS.RO

    4. Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.

    AL OPTULEA IMPARAT ESTE RUSIA CARE S-A ALATURAT GRUPULUI G7.

    “Intrunirea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din grupul G7 plus Rusia a dus la crearea unui plan de actiune pentru stabilizarea pietelor financiare. Stategia prezentata publicului, structurata in cinci puncte majore, nu a oferit insa si detalii asupra modului de implementare ».
    SURSA : EXTRAS ARTICOL – ALEXANDRA POPA – http://WWW.CONSO.RO

    5. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.

    Dupa umila mea parere, cei zece imparati sunt urmatoarele state : Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia, China si Vatican.

    6. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei – dau putere grupului G7 si Uniunii Europene.

    7. Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi.

    Urmarile crizei financiare vor fi devastatoare.Oamenii vor declansa revolte ne mai intalnite impotriva guvernelor tarilor mentionate, datorita crizei financiare profunde din intreaga lume.Acesti oameni sunt cei care nu vor accepta sclavia si nu vor primi semnul fiarei(microcipul).Prabusirea sistemului financiar mondial va conduce la disparitia banilor si iminenta implantare a oamenilor cu microcipul de identificare(sclavie).Cei care nu vor accepta semnul sunt alesii mielului – Isus Cristos – si armatele tarilor implicate in acest dezastru planetar, in cele din urma vor porni razboi impotriva acestora, deci, implicit impotriva lui Isus Cristos – fiul lui Dumnezeu.Se va declansa, in cele din urma, cel de-al 3-lea razboi mondial care va fi si ultimul.Isus Cristos impreuna cu cei alesi vor invinge coalitia fiarei, indiferent de forta acesteia care este insignifianta fata de forta lui Dumnezeu.

    8. Şi mi-a zis: Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.

    Acest paragraf din Apocalipsa descrie ceea ce am mentionat mai sus: Multimea de oameni din intreaga Europa vor declansa revolta( mentionez ca in Europa se vor declansa mari revolte populare).

    9. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.

    Cele zece state – Germania, Canada, SUA, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia, China si Vatican – nu vor mai ajuta financiar Europa, datorita revoltelor populare foarte puternice si in cele din urma, continentul european va fi distrus.Orasele mari din Europa vor arde si vor fi pustiite de furia multimii.

    10. Căci Dumnezeu a pus în inimile lor să facă voia Lui şi să se întâlnească într-un gând şi să dea fiarei împărăţia lor, până se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu.

    Cei care conduc aceasta lume nu realizeaza nici acum in al 12 – lea ceas ca indeplinesc voia lui Dumnezeu si se indreapta spre pierzanie.

    11. Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului.

    Femeia, asa cum am aratat mai sus reprezinta UNIUNEA EUROPEANA care stapaneste peste toti sefii de state si de guverne din intreaga lume.

    12. Şi a strigat cu glas puternic şi a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi închisoare tuturor păsărilor spurcate şi urâte.

    13. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.

    INTR-ADEVAR, IN URMA REVOLTELOR POPULARE, UNIUNEA EUROPEANA SE VA PRABUSI DATORITA FAPTULUI CA TOTI BOGATII – BANCHERI, SEFI DE STATE, SEFI DE CORPORATII MULTINATIONALE, FRANCMASONI, SIONISTI – TOTI S-AU IMBOGATIT PE SEAMA POPOARELOR PE CARE LE-AU ASUPRIT SI LE-AU TINUT IN STADIUL DE SCLAVAGISM, DIN CELE MAI VECHI TIMPURI SI PANA IN PREZENT.

    14. Şi am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu vă faceţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi de pedepsele sortite ei;

    15. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nedreptăţile ei.

    DUMNEZEU II AVERTIZEAZA PE CEI CREDINCIOSI INTRU ISUS CRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU, PE CEI CARE NU VOR ACCEPTA SEMNUL FIAREI(MICROCIPUL), SA NU SE FACA PARTASI LA PACATELE SAVARSITE DE CEI CARE AU ACCEPTAT SEMNUL SI CARE AU PROFITAT IMPREUNA CU CEI BOGATI LA DESFRAU SI LACOMIE. SA NU SE ALATURE LA REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC( CACI REVOLTELE VOR FI DECLANSATE DE CATRE CEI CARE AU ACCEPTAT ACEASTA SITUATIE, CARE AU AVUT DE PROFITAT DE PE URMA CELOR BOGATI PRIN FUNCTII, PRIVILEGII SI BOGATII SI PE CARE, IN CELE DIN URMA, LE-AU PIERDUT DATORITA CRIZEI FINANCIARE).DE NOI CEI SARACI CARE NU AM FOST PARTASI LA INFAPTUIREA ACESTUI DEZASTRU, DUMNEZEUL ARE GRIJA PRIN SIMPLUL FAPT CA, NU AM DEVENIT SCLAVII FIAREI SI NU AM ACCEPTAT SEMNUL EI(MICROCIPUL).DE ACEEA, VA SFATUIESC SA NU VA IMPLICATI IN REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC CURAND IN INTREAGA EUROPA.

    16. Daţi-i înapoi, precum v-a dat şi ea şi, după faptele ei, cu măsură îndoită, îndoit măsuraţi-i; în paharul în care v-a turnat, turnaţi-i de două ori.

    DUMNEZEUL NE SFATUIESTE SA-I DAM EUROPEI CEEA CE NE-A DAT SI EA : SARACIE, HAOS, CRIME, DESFRANARE SI MULTE ALTE PACATE.SA-I DAM CHIAR INDOIT.ACEASTA INSEAMNA SA-I LASAM PE CEI BOGATI SA DEVINA SI EI DE DOUA ORI MAI SARACI DECAT NOI.SA-I LASAM PE TOTI ACEIA CARE AU SAVARSIT ACESTE FAPTE SA DEVINA DE DOUA ORI MAI DESFRANATI, CRIMINALI, IDOLATRII.SA NU PARTCIPAM ALATURI DE ACESTIA LA REVOLTELE CARE VOR AVEA LOC CHIAR DACA VOM AVEA MULT DE SUFERIT.SA NE INTARIM IN CREDINTA.DUMNEZEU VA AVEA GRIJA DE NOI SI NE VA OCROTI.VOM AVEA VIATA VESNICA ALATURI DE DUMNEZEU SI FIUL SAU ISUS CRISTOS.

    17. Pe cât s-a mărit pe sine şi a fost în desfătări, tot pe atâta daţi-i chin şi plângere. Fiindcă în inima ei zice: Şed ca împărăteasă şi văduvă nu sunt şi jale nu voi vedea nicidecum!

    EUROPA, IMPREUNA CU SEFII DE STATE, CU CEI BOGATI SI TOTI CEI CARE I-AU ACCEPTAT PE ACESTIA AU FOST AROGANTI, S-AU CREZUT DUMNEZEI INVINCIBILI, S-AU DEDAT LA DESFATARI SI LACOMIE DE BOGATII, NE-AU PRIGONIT PE NOI CEI SARACI SI CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS.DUMNEZEU NE SFATUIESTE SA-I LASAM SA SE DISTRUGA, SA SE CHINUIE LA FEL CUM NE-AU CHINUIT SI EI.SA-I LASAM SA-SI PLANGA PROPRIILE LOR FAPTE.BOGATII LUMII SI AI EUROPEI NU AU VAZUT SAU NU AU VRUT SA VADA BATJOCURA LA CARE NE-AU SUPUS.

    18. Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă.

    PRIN VOIA LUI DUMNEZEU, TOTUL SE VA IMPLINI FOARTE RAPID.REVOLTELE POPULARE VOR FI INECATE IN SANGE DE CATRE ARMATELE FIAREI PENTRU APARAREA PRIVILEGIILOR CELOR BOGATI.EUROPA VA ARDE LA PROPRIU DE FURIA OARBA A CELOR NECREDINCIOSI IN ISUS.

    19. Iar împăraţii pământului, care s-au desfrânat cu ea şi s-au dezmierdat cu ea, se vor jeli şi se vor bate în piept pentru ea, când vor vedea fumul focului în care arde,

    Stând departe de frica chipurilor ei, şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, Babilonul, cetatea cea tare, că într-un ceas a venit judecata ta!

    BOGATII STATELOR LUMII CARE S-AU IMBOGATIT DE PE URMA RESURSELOR EUROPEI VOR REGRETA ENORM DISTRUGERILE PE CARE EI INSISI LE-AU DECLANSAT.

    20. Şi neguţătorii lumii plâng şi se tânguiesc asupra ei, căci nimeni nu mai cumpără marfa lor,

    Marfă de aur şi de argint, pietre preţioase şi mărgăritare, vison şi porfiră, mătase şi stofă stacojie, tot felul de lemn bine mirositor şi tot felul de lucruri de fildeş, de lemn de mare preţ şi marfă de aramă şi de fier şi de marmură,

    Şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi trupuri şi suflete de oameni.

    Şi roadele cele dorite de sufletul tău s-au dus de la tine şi toate cele grase şi strălucite au pierit de la tine şi niciodată nu le vor mai găsi.

    Iar neguţătorii de aceste lucruri, care s-au îmbogăţit de pe urma ei, vor sta departe, de frica chinurilor ei, plângând şi tânguindu-se,

    Şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, cea înveşmântată în vison şi în porfiră şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare! Că într-un ceas s-a pustiit atâta bogăţie!

    Şi toţi cârmacii şi toţi cei ce plutesc pe mare şi corăbierii şi toţi câţi lucrează pe mare stăteau departe,

    Şi strigau, uitându-se la fumul focului în care ardea, zicând: Care cetate era asemenea cu cetatea cea mare!

    Şi îşi puneau ţărână pe capetele lor şi strigau plângând şi tânguindu-se şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, în care s-au îmbogăţit din comorile ei toţi cei ce ţin corăbii pe mare, că într-un ceas s-a pustiit!

    IN URMA ACESTOR REVOLTE POPULARE SI A RAZBOIULUI CARE SE VA DECLANSA, EUROPA VA FI PARJOLITA.TOTI CEI CARE S-AU IMBOGATIT DE PE URMA RESURSELOR EUROPEI, A BOGATIILOR EI, TOTI BANCHERII, COMERCIANTII, INDUSTRIASII CARE AU FACUT AVERI INCOMENSURABILE FARA SA REDISTRIBUIE ACEASTA BOGATIE IN MOD ECHITABIL TUTUROR OAMENILOR PE CARE I-AU TRANSFORMAT IN SCLAVI, SE VOR TANGUI DIN CAUZA PIERDERII ACESTOR BOGATII SI SE VOR TINE DEPARTE DE ACESTE EVENIMENTE.VOR ASISTA CU UIMIRE LA DISTRUGEREA SI PUSTIIREA EUROPEI.

    21. Veseleşte-te de ea, cerule şi voi sfinţilor, şi voi apostolilor, şi voi proorocilor, pentru că Dumnezeu a pronunţat judecata voastră asupra ei.

    TOTI OAMENII CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS, TOTI APOSTOLII, SFINTII SI PROROCII LUI DUMNEZEU VOR FI RAZBUNATI PRIN ACEASTA DREAPTA JUDECATA.

    22. Şi glasul celor ce cântă din chitară şi din gură şi din flaut şi din trâmbiţă nu se va mai auzi de acum în tine şi nici un meşteşugar de orice fel de meşteşug nu se va mai afla în tine şi huruit de mori nu se va mai auzi în tine niciodată!

    Şi niciodată lumina de lampă nu se va mai ivi în tine; şi glasul de mire şi mireasă nu se vor mai auzi în tine niciodată, pentru că neguţătorii tăi erau stăpânitorii lumii şi pentru că toate neamurile s-au rătăcit cu fermecătoria ta.

    Şi s-a găsit în ea sânge de prooroci şi de sfinţi şi sângele tuturor celor înjunghiaţi pe pământ.

    IN EUROPA, DATORITA REVOLTELOR POPULARE SI A RAZBOIULUI DEVASTATOR, TOUL VA FI DISTRUS SI PARJOLIT.NIMENI NU VA MAI PRODUCE SI VA VINDE, BOGATII LUMII VOR DISPAREA, NU VOR MAI EXISTA ASUPRITI SI ASUPRITORI.

    SA NE BUCURAM NOI CEI CREDINCIOSI IN ISUS CRISTOS, CACI DREAPTA VA FI JUDECATA LUI DUMNEZEU PENTRU CEI CARE AU LUAT IN DERADERE NUMELE DOMNULUI.

  28. Stimate Dle. Ciutacu,

    Ma bucur ca v-ati reintors din Turcia, spre ca v-ati reimprospatat bateriile.

    Va scriem din partea grupului petitionar, INITIATIVA CETATENEASCA IMPOTRIVA IMPRUMUTULUI FMI. Sintem 725 romani ingrijorati de soarta tarii si poporului nostru si ne OPUNEM VEHEMENT LUARII IMPRUMUTULUI. Manifestul nostru a inceput pe 10-Mar-09, pe internet

    Va rugam, ca bun roman si ca pe dvs. va vor afecta ceea ce se va intimpla in aceasta tara, sa ne sprijiniti si sa ne faceti cit mai publica initiativa, astfel incit si alti romani, sa afle de noi si sa-si spuna cuvintul.

    Ce vrem noi si motivele noastre sint cuprinse in Scrisoarea-Manifest; vreau sa ne scuzati stilul, sintem doar niste simpli cetateni si aceasta scrisoaare s-a nascut in urma discutiilor si comentariilor in diverse publicatii online, in jurul problemei imprumutului la FMI.

    Cineva dintre noi, un roman inimos a avut initiativa sa creeze aceasta petitie, si in urma discutiilor s-au strins, pina in acest moment in care va scriu, peste 600 de petitionari care au semnat impotriva imprumutului.

    Deasemenea puteti sa studiati linkurile, in care au fost majoritatea discutiilor noastre legate de viitorul acestei natii si a poporului, incepind cu 3-Mar-09, cind personal am aflat din strainatate ca Romania va lua un imprumut de la FMI (articolul din CAPITAL.RO, textul comunicatului a inceput sa capete claritate incepind cu 10-Mar-09 si l-am finalizat pe data de 16-Mar-09. Grupul de lucru, s-a constituit pe 14-Mar-09, pe internet, ca urmarea a initiativei libere a unui alt cetatean care s-a gindit ca avem nevoie de un loc pentru a ne face cunoscuta munca si pentru a putea comunica.

    Aici este temporar gazduit Avertismentul- Manifest al nostru, prin amabilitatea CAPITAL.RO, carora le multumim pentru ca au pus la dispozitia cetatenilor o plaforma forum, in care fiecare a putut sa-si spuna opinia :

    http://www.capital.ro/articol/guvernul-pregateste-5-7-masuri-anti-criza-117633.html#comentarii, studiaza continutul linkurilor.

    Multumim site-ului Bataiosu.ro, care la data de 16-Mar-09 a preluat din proprie initiativa Scrisoarea-Manifest si a publicat-o pe site-ul:

    http://bataiosu.wordpress.com/2009/03/16/dmitri-medvedev-fmi-si-banca-mondiala-gestioneaza-criza-gresit/#respond

    Daca ce scrie acolo, se potriveste cu ce simtiti in inima, puteti sa neajutati prin facerea cunoscut aceasta initiativa:

    http://www.petitieonline.ro/petitie/fara_imprumut_la_fmi_si_banca_mondiala-p67703048.html

    Fara ajutorul oamenilor care mai au o inima de roman vom disparea ca natie.

    PENTRU CA NE PASA! Sa ne ajute Dumnezeu!

    CLG

    =======================================

    De la: INITIATIVA CETATENEASCA IMPOTRIVA IMPRUMUTULUI FMI

    ========== 725 SEMNATURI SI CONTINUA =========

    =======================================
    Scrisoare catre ROMANI si Guvernul Romaniei

    Sintem un grup de cetateni romani, care la aflarea vestii ca Romania va lua CEL MAI MARE IMPRUMUT de la FMI, am inceput sa ne informam si sa dezbatem implicatiile unei asemenea actiuni asupra tarii si a vietii noastre, in final s-a luat initiativa de a crea un site pe internet unde romanii preocupati pentru viitorul lor, sa poate VOTA IMPOTRIVA ANGAJARII ORICARUI IMPRUMUT LA FMI SI BANCA MONDIALA.

    Astfel ca in data de 3-Mar-09, am aflat prin intermediul ziarului Capital, conform caruia Ministrul de externe german afirma ca Romania va lua un imprumut de la FMI.
    Cetatenii, dupa o activitate febrila de informare, schimburi de informatii si idei, au creat un document Avertizare-Manifest in 10-Mar-09, care s-a finalizat in 16-Mar-09. In acest document, se arata ca situatia in care sintem pusi de angajarea unui asemenea imprumut ne pune intr-o situatie foarte periculoasa pentru viitorul cetatenilor si a sigurantei noastre nationale.

    Motivele pentru care noi sintem impotriva imprumutului sint:

    1. Situatia mondiala este deosebit de grava, toate economiile tarilor dezvoltate se afla in pragul colapsului, cele mai mari puteri economice SUA, Marea Britanie, Germania, etc, au luat o mare cantitate de bani din banii contribuabililor si i-au varsat in sistemele bancare ale acestor tari. In ciuda sumelor uriase, nu s-a putut opri declinul economiilor nationale, mii de firme falimentind si milioane de oameni fiind disponibilizati si pierzindu-si casele, prin neplata ratelor, conducind la mari presiuni sociale. Bancile, care in loc sa fie anchetate, investigate pentru situatia creata chiar de ele, li s-au dat bani, fara ca sa fie initiat un sistem prin care bancile sa fie verificate in vreun fel de congres sau popor (SUA) dind nastere unor abuzuri si fraude de proportii, directorii dindu-si bonusuri nejustificate, in timp ce oamenii din banii carora se plateau aceste ajutoare bancilor, sint someri si fara case. Deci, vrem sa preintimpinam in tara noastra, posibilelor fraude si lipsa de control in domeniul economic.

    2. Organismul financiar, Fondul Monetar International (FMI), este legat in mod automat, in orice tara a actionat, de degradarea rapida a vietii economice si a bunastarii tarii respective, prin cresterea imediata a taxelor si impozitelor, prin devalorizarea monedei locale, prin implicarea FMI in politica financiara a tarii, prin scaderea bugetului sanatatii si educatiei. Valoare bunurilor au scazut puternic fiind cumparate la pret de nimic de firme “agreeate” FMI; sint nenumarate dovezi ca prin coercitia clasei politice in tara respectiva s-a obtine accesul asupra resurselor valoroase, energie, apa, minereuri, fabrici, la preturi nesemnificative si din care poporul tarii a avut numai de pierdut. Romanii nu au uitat anii ’90, cind situatia economica a fost complet compromisa de FMI, si atunci nu era criza globala.

    3. Consideram faptul ca secretul in care au fost invaluite discutiile initiale, dintre oficiali romani si europeni, faptul ca aflam de la straini ceea ce trebuia sa aflam de la alesii nostri si ca diversi politicieni vehiculau diverse sume, aceasta arata lipsa de unitate politica, lipsa de intelegere a situatiei economice de catre clasa politica. Deasemenea justificarile fara suport real, al Dl. Guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, care ne spunea acum doua luni, ca situatia Romaniei este in regula, iar acum ne spune ca avem nevoie de 20 miliarde euro, doar pentru a mentine controlul cursului de schimb, ne face sa consideram CA AICI ESTE CEVA PROFUND GRESIT! Se adauga la aceste lucruri, faptul ca dl. Isarescu face parte din Comitetul Excutiv al Comisiei Trilaterale, un organism internationalist, globalist mondial, noi nu sintem convinsi ca dinsul poate sa aiba aceasta calitate in timp ce se ocupa de interesele vitale, insemnind manipularea tuturor banilor si aurului poporului roman

    4. Nu putem accepta angajarea in numele nostru, de catre o clasas politica slaba, divizata in vesnice lupte interne, a unei sume asa de mari, inainte de a sa face un Inventar si o declaratie, cu verificarea de catre organele statului si a unei comisii de reprezentanti ai poporului, a tuturor conturilor de rezerve valutare si de AUR, din Banca Nationala a Romaniei, ca sa stim exact de la ce suma se pleaca. In scopul exercitarii unui control foarte strict, deoarece in aceasta criza globala, banii sint foarte scumpi, trebuie instituit un sistem de indicatori de verificare si un sistem de raportare periodica, saptaminal si consolidat lunar, indicindu-se ce sume se cheltuie si pentru ce scop, ca sa evitam fraudele sau erorile, care se constata si in alte tari mult mai dezvoltate.

    5. Ne ingrijoreaza ca acest imprumut se doreste a se lua intr-un an electoral, cind se stie ca politicul are nevoie de sume mari de bani, pentru desfasurarea campaniilor electorale, faptul ca nu s-au facut discutii publice in mass-media, unde specialisti in economie, industrie si domeniul social sa dezbata implicatiile unui asemenea imprumut devastator, deasemenea faptul ca se incearca sa se forteze mina poporului roman prin derularea rapida a procesului de analiza si semnare a imprumutului; ne deranjeaza ca specialistii FMI au venit, practic neinvitati de noi, cei care vom plati toti banii si ca nu am fost instiintati ori intrebati care este parerea noastra.

    6. Dat fiind secretul care invaluie aceste intilniri de taina, ne temem ca FMI si alte organisme internationale, folosindu-se de acordarea imprumutului, pot forta politicul sa voteze unele legi care ne vor afecta sanatatea, libertatea, prosperitatea si viata, cu scopul voit de a-si asigura siesi, siguranta profitului in timp de criza, in dauna poporului roman.

    7. De asemenea, am fost deja mintiti, chair inainte de a se lua acest imprumut, pentru ca ni s-au dat asigurari, ca BANII VOR FI FOLOSITI DOAR PENTRU MENTINEREA CURSULUI VALUTAR, pe cind astazi 18-Mar-09, ni s-au adus la cunostiinta de dl. Prim Ministru, ca o mare parte din bani se vor da BANCILOR PRIVATE. NOI SINTEM COMPLET IMPOTRIVA ACESTUI LUCRU, de vreme ce aceste banci sint niste entitati corporative private apartinind diverselor persoane private, sau asociatii private; deci ele nu sint ale statului roman; noi romanii, nu am fost intrebati daca sintem de acord cu crearea lor. Aceste banci s-au dedat unor activitati speculative, care au condus la dezastrul financiar si economic mondial, iar in Romania aceste banci au practicat dobinzi mult mai mari ca in alte tari europene, efectuind o exploatare nemiloasa; au avut o activitate speculativa, incercind sa dea lovituri destabilizante monedei nationale, fiind de asemenea vinovate de cresterea nejustificata a preturilor terenurilor si caselor, ce a afectat multi romani care nu si le-au mai putut permite.

    Date fiind aceste motive, noi, cetatenii semnatari ai petitiei NE OPUNEM VEHEMENT angajarii oricarui imprumut la FMI si Banca Mondiala.

    Cu stima,
    I.C.I.I.F.
    INITIATIVA CETATENEASCA IMPOTRIVA IMPRUMUTULUI FMI
    725 Semnaturi

  29. Ar trebui sa verificam declaratiile politicienilor romani privitoare la cresterea productivitatii muncii si a veniturilor.Si aici trebuie sa fie o minciuna sfruntata.Niciodata intr-o economie dominata de un capitalism salbatic cresterea veniturilor nu se poate situa peste productivitatea muncii.Poate doar in sectoarele de stat cand se aplica masuri puternic egalitariste de tip comunist.Ori in romania nu s-au aplicat asemenea masuri.Din 1992 pana in prezent,Romania a fost condusa de doua guverne
    de stanga,intre 1992-1996 si 2000-2004.Ori si in aceste perioade,legislatia care s-a adoptat a fost in concordanta cu legislatia europeana sau adaptata la aceasta .Nici macar aceasta legislatie nu a fost aplicata,fiind blocata de tot felul de ordonante de urgenta.Ceea ce s-a petrecut in ultimul timp de a dat impresia unor cresteri exorbitante a veniturilor in sectorul bugetar este tocmai rezultatul nerespectarii legii de catre guvernanti.Sindicatele au dat in judecata autoritatile si si-au castigat retroactiv drepturile prevazute de lege dar blocate de guvernanti.Sigur ca bugetul s-a vazut grevat de obligatii de a plati sume mari adunate din restante.Toate guvernele de pana acum care au blocat aplicarea legilor se fac vinovate de subminarea economiei nationale.Iar primii-ministrii,ministrii de finante si toti cei care au contribuit la acest lucru ar trebui sa dea socoteala in fata legii.Deci domnii guvernanti in loc sa dea tot felul de ordonante de urgenta prin care sa condamne la saracie sute de mii de oameni din aceasta tarta ar face mai bine sa aplice legislatia in vigoare in fiecare domeniu,ca sa nu se mai ajunga in situatii de genul acesta.Guvernul Boc ar trebui sa dea socoteala in justitie pentru subminarea economiei nationale,alaturi de presedintele care il inspira si de guvernele anterioare ale Romaniei.Suntem guvernati de un guvern de culpabili.!Si am fost guvernati de culpabili!

  30. cu siguranata in cateva luni o sa murim de foame!!!
    eu am lucrat pana in decembrie in una din cele mai mari firme de constructiica inginer….cu 900 ron net pe luna.acu’ stau acas’.mi’a venit si ajutoru de somaj 480 ron:).firma in care lucrez avea lucrai serioase…acum tocmai construiam un baraj..s-a sistat tot.nu mai sunt bani.niciodata din anii 50de cand s-a infintat firma pana acum n-am avut o asemenea situatie…la fel se plang si prietenii mei care sunt in aceiasi situatie. si zic de oameni care lucreaza in firme care produc lacuri,vopsele…nu firme de ace,brice si carice.pai daca firmele mari s-au blocat cine mai alimenteaza bugetul in amarata asta de tara?…ca oricum nu mai producem aproape nimic.
    eu macar ma scot ca mai am sponsori din usa..da nu de la fmi

  31. suntem in colaps…si solutii viabile de redresare nu se vad ca exista…o sa fie rau rau..prevad revolte sociale…inteleg nemultumirea oamenilor..la urma urmelor si eu sunt la fel de indignat ..e vai de romania noastra ..tara pt care uni si-au dat viata..si iata ca acum au ajuns niste idioti sa o conduca ..insa vina nu e a lor ..e vina prostimi care i-a votat si care i sustine …pacat de generatiile tinere care se zbat in saracie si neajunsuri …viitorul nu e deloc roz e negru ..nu stiu unde vom ajunge..oare asta sa ne fie sfarsitul domnule ciutacu ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.