Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Republica monarhistă a studioului meu

Republica monarhistă a studioului meu

Nu mă prea împac eu, republicanul de la Sinaia, cu terminologia caselor regale, cu principi şi alteţe, dar dialogul de ieri, de la “Vorbe grele”, cu Radu Duda, a fost reconfortant. Nu cred că poate conta decisiv, cel puţin la alegerile de anul ăsta, în economia jocului electoral, dar e decent, educat, are discurs articulat şi cred că va atrage la vot destui oameni cu bun simţ acriţi de toată manelăria asta politică.

P.S. Dacă m-am obişnuit să spun lui Traian Băsescu domnule preşedinte, cred că mă pot adapta astfel încât să mă adresez şi lui Radu Duda cu Alteţa Voastră Regală

Comentarii

comentarii

Similar Posts

152 thoughts on “Republica monarhistă a studioului meu

  1. “… al Romaniei Duda” ….Nu prea suna bine, nu?
    Mie sa-mi spuneti ce s-a intamplat cu d-nul C.Antonescu. Cand nu era presedinte de partid era pe toate posturile de televiziune, acum cand are posibilitatea sa faca o opozitie credibila a tot ce se intampla, hop si un “embargo” al tuturor televiziunilor. Cred ca tineti cu Base si nu stiti!
    Oricum, un Paste fericit dvs. si tuturor celor care spera intr-o schimbare demna, pentru niste cetateni demni.M-am saturat de needucati care sa ma reprezinte!

  2. Ii dau drumu lu’ Becali! Sa vedem pe cine o sa atace si daca o sa mai aiba tupeu dupa ce o sa iasa.

  3. Domnule Ciutacu, va doresc Sarbatori fericite dvs. si celor dragi dumneavoastra, lumina in suflet, sanatate si speranta in mai bine.

    Un Paste fericit !

  4. Domnule Ciutacu,
    Va felicit pentru decizia, nicidecum simpla inspiratie, de a invita intr-o emisiune numita cu talc “Vorbe grele” ,pe principele Radu al Romaniei.
    Nu sunt un monarhist convins dar tanjesc in aceasta Romanie pe cale de a se degrada moral la reintoarcerea la bunul simt si tinuta demna.
    Am ajuns si eu la saturatie , vazand cum alesii neamului si neamurile alesilor isi bat joc de fiecare dintre noi si ne insulta prin prestatia lor.Imi doresc ca brandul de tara sa se numeasca ROMANIA, si sa fiu mandru ca sunt roman.M-am saturat de promovarea in Europa,pe banii mei, a brandului Basescu de o dama blonda ministru in masina SPP-ului. M-am saturat ca Presedintele meu sa promoveze, tot pe banii mei, brandul turismului romanesc numit Udrea.M-am saturat de pupincuristi si libidinoase care cat timp sunt la masa puterii nu se uita decat sa indeparteze scamele de pe hainele sefului.
    Vreau ca acestia sa-mi dea socoteala pentru banii care-i dau la Bugetul statului.

    Domnule Ciutacu,
    As vrea sa sa va spun ca avem un prieten comun pe care-l pretuiesc tare mult si cred ca si Dumneavoastra la fel.Il stiu din timpul studentiei.
    La inceputul anilor ’90 m-am reintalnit cu el .Pe vremea aceea salva viata parintilor mei.Ca bun cunoscator a mentalitatii puterii, si nu numai , atat pre cat si post decembriste mi-a spus ceva ce in fiecare zi mi se confirma.
    Inainte de ’89 spuneam :”Sa moara capra vecinului”. Dupa ’89 , spunem: “Cum facem sa-i fur capra.”
    Sarbatori fericite !
    Sa ne dea Dumnezeu gandul cel bun!

  5. Radu Duda, cel putin pentru mine ca si persoana tanara, la prima impresie acesta creeaza o impresie placute. Este un personaj educat, cu stil si putin charm, este oricum diferit fata de “lichelele”(scuzati exprimarea plastica) din politica noastra, oameni care se bat in piept cu ideea de democratie, dar care au uitat ca inainte de `89 erau mari comunisti, care au/sau au avut dosare la Securitate, insa acestea au disparut pur si simplu din arhive( in mod inevitabil).
    Un om simplu, insa care va produce un efect in randurile alegatorilor, care s-au saturat de aceleasi promisiuni desarte, de starea demagogica permanenta, de tot felul de costuri logistice, care vorba aia devin sume exorbitante ca doar deh avem nevoie de multe pixuri si coli albe…

  6. Sunt chiar suprins sa aud asta de la tine…intrun fel ca l`ai sustine pe Radu Duda …nu il vad deloc independent…si parerea mea sincera e ca il are in spate pe Basescu …ca doar na…Basescu nu are un alt candidat concret…decat o alta persoana pe care poporul ar vota in defavoarea lui Basescu
    …dar sincer …nu o sa ne curete asta =)))

    poate gresesc…sau poate nu :-??

  7. Uite aici blestematie de zile mari, gen “unde dai si unde crapa”:
    http://euobserver.com/9/27955

    Oficialii europeni au bagat-o pe maneca la afirmatia prezidelului Basescu conform careia urmeaza sa se acorde cetatenie romana, deci europeana unui numar de un milion basarabeni.
    Probabil ca vor scoate Europa din Romania, alta solutie n-au.

  8. Ciutacule,

    Dupa scenariul meu in care te-ai atacat singur cu IP mascaradat de la CDep, mai am unul: Daca dl. R. Duda ramane actor in continuare si el e pus de Jucator sa candideze doar ca sa mai culeaga voturi de la Crinul cel Tanar pt. ca acesta din urma sa nu ajunga in repriza a2a ?
    E posibil asta?

    Fiara.

  9. Ma bucur ca l-ati invitat pe Radu Duda.
    Ca sa fiu sincer tipu pare ok doar ca are cateodata o atitudine cam superioara. Asta in antiteza cu Printul Paul care mi se pare mult mai interesant.
    P.S.: D-le Ciutacu poate va faceti timp in o emisiune sa-l invitati pe Prsedintele Vadim. Nu vreau sa par cicalitor-va rog frumos sa o luati ca pe o sugestie-insa cred in puterea presei de a arata fata adevarata a unui om, si cred in Vadim.Mai cred si ca o intalnire cu dumneavoastra care stiti sa spuneti lucruri dificile.
    Va multumesc.

  10. Salut Victor! Scuze daca postez unde nu trebuie…Sunt in State si din pacate nu pot sa te urmaresc live. Oare nu poti rezolva problema cu inregistrarile? Cu tot high speed internetul de aici inregistrarile merg ca pixu’. Multam!

  11. Sarbatori Fericite! Fie ca Invierea Domnului sa va aduca Liniste, Bucurie azi si in fiecare zi!

  12. Este incredibil cum poate fi manipulată opinia publică. Când vine unu şi îţi spune că el o să fie preşedinte jucător urmează extazul orb, urmează dorinţa de a ieşi în stradă pentru a-l apăra de pluralismul politic şi democraţie, că doar nu contează instituţia – o clădire – pe care tot noi o facem. Nu-i aşa? Nimeni nu îşi interzice judecata de intenţie. Dacă cineva nu zice “Să trăiţi bine!” înseamnă că ascunde ceva. “Las’ că ştim noi”, sau “Ăsta pe cine are în spate?”. Cam asta vad la TV zilele astea.
    La fel cum dreptatea şi adevărul veneau frumos împreună pentru a forma inocentul “DA” cu ani în urmă, azi, forţele antagonice din politică sunt prezentate echidistant subînţelegând realitatea cotidiană. Sigur că dreptatea (ne-)a fost servită (cazul Becali mai mult, cazul dom’ Costel mai puţin – astea ca să las echidistanţa celor care cunosc deontologie şi să fiu părtinitor) iar adevărul l-am aflat întotdeauna (cu excepţia cazului jurnaliştilor răpiţi ca să nu periclităm siguranţa statului).
    De ce am avea încredere într-un monarhist care propovăduieşte respectul intrinsec pentru instituţii? Nici nu are sprijin politic. S-au poate îl are, dar nu în modul sănătos, adică pe faţă. Ori noi ştim că partidele politice sunt transparente în relaţia cu publicul, şi destăinuie (aducând dovezi … verbale) că însăşi transparenţa este ameninţată de sistemul ticăloşit. Şi atunci nu ne mai rămâne să vorbim decât despre competenţă; despre competenţa guvernelor care admirându-şi şi lăudându-şi constant predecesorii reuşesc să-i depăşească mai întotdeauna; despre competenţa sistemului juridic, ai cărui reprezentanţi au învăţat la şcoala calităţile stilului juridic-administrativ, şi care, în virtutea eticii profesionale, ne asigură că nu vor renunţa la principii nici chiar dacă vor ajunge la sapă de lemn. Ah că era să uit. Cum am putea fi reprezentaţi de un “colaborator” când eroii neamului s-au sacrificat luptând cu acest inamic ajungând să se identifice cu el? N-am de unde să ştiu eu – unul născut în ’89.
    După ce am făcut observaţiile acestea, am reflectat asupra prosperităţii ce a rezultat din cele înşirate mai sus, şi iubitor al nedreptăţii şi minciunii cum mă găsesc am ales să nu fiu un “indecis” (trăgeam speranţă că o să fiu) ci un participant activ în treaba asta cu exercitarea dreptului democratic. Aşa că, eu – monarhistul, o să manipulez votanţii de pe stradă să-mi voteze principele şi o să rog “indecişii” să gândească şi să voteze (ei până în prezent nu au votat pentru că , desigur, urăsc democraţia). Nu ştiu nici eu de ce mă bag în treaba asta că doar nu sunt student la comunicare, marketing, ştiinţe politice sau măcar filosofie, ci la calculatoare (amărâtul de mine). Cert este că dacă mă voi înşela instigând poporul la cugetare asupra democraţiei, spre deosebire de domnul Liiceanu care îndemna la proteste populare pentru susţinerea conducătorului iubit, n-o să-mi pun cenuşă în cap ci o să mă retrag pentru a medita.
    PS: Dacă am greşit faţă de limba română pe undeva mă scuzaţi, dar nu pot vizualiza mai mult de-o frază în caseta asta de text, ca atare, îmi anticipez greşelile şi scuzele.

  13. Iti doresc un Paste fericit maestre, alaturi de familie si de cei dragi! Cu stima si respect, Calin.

  14. bine c-am scapat de Ciutac la sinteza zilei.
    Antena 2, oricum e doar o biata ruda saraca la care nu se uita nimeni!
    Sa vedem cu ce sondaje se mai lauda de-acum ciutacu? Mai ales ca dupa “disparitia sa” de la Sinteza zilei, mai mult ca sigur ca audienta nu va scadea deloc.

  15. Procente europarlamentare partide si candidati independenti:

    PDL – 32,5%

    PSD – 27%

    PNL – 17%

    UDMR – 7

    PRM – 6,5%

    EBA – 4,7%

    Procente candidati la presedintia Romaniei:

    Traian Basescu – 37%

    Crin Antonescu – 24%

    Mircea Geoana – 18%

  16. Un singur lucru il face pe Principele Radu sa piarda alegerile..si aceasta este titulatura sa.
    Oare o sa renunte la ea? de cati bani si bunuri profita el de la stat de pe urma acestei titulaturi.

  17. Lumina sfanta a Invierii Domnului sa va lumineze viata si sa va aduca sanatate,bucurii,lumina in suflet si multe realizari.
    Sarbatori fericite !!!

  18. Asta ne-ar mai lipsi! Alteţă regală?! (Aş râde, dar aştept să treacă Săptămâna Luminată.)Un actor (nu prea talentat!) căţărat unde nici neam de neamul lui nu visa (pe umerii unei case regale scăpătate) năzuieşte la “tronul” Cotroceniului? Ştiind cum şi-a “câştigat” titlurile şi gradele, n-ar fi mai bine să folosească dumnealui “tronurile” castelelor furate (tot cu acte în regulă, sigur că da) de către măria sa socrul?!

  19. sarbatori fericite dl ciutacu si tuturor romanilor mai putin catorva excceptii le stiti voi

  20. Va apreciez ca apreciati pe Alteta Sa Regala.Dak totushi iese la alegeri …hmhmhmhm….cred ca doar ca independent are shanse.
    Va doresc , si eu si Iuby al meu Paste Fericit !Sanatate si bani!

  21. Cristos A Inviat!
    Sa Va Dea Dumnezeu Multa, Multa Sanatate, Numai Impliniri si Intelepciune,
    marcus

  22. sa aveti sarbatori fericite domnule Cuitacu alaturi de familie si cei dragi.nu faceti rau ca ii invitati pe toti cantitatii in studiou.asa ii vor cunoaste lumea mai bine.punind intrebari incomode vedem si noi pe unde scot camasa.nu sinteti un scelerat cum afirmati.mai s-au inecat corabiile?pai daca dumneavoastra cu sotii care va iubesc si care v-au daruti copii va desconsiderati atunci cei care nu sint iubiti de femei ce sa mai zica?hai ca am suparat o gramada de oameni.stiu ca nu trebuie sa iei in gluma numele ROMĂNIEI.am zis si eu ca as vota schimbarea numelui in DACIA.e o gafa pe care mi-o asum.fiecare are cite o opinie.nu trebuie sa se faca lumea luntre si punte ca am zis eu o prostie.si oamenii inteligenti mai fac cite o boacana dar un prost ca mine. :)) inca o data SARBATORI FERICITE!si daca doriti REGE sa vina REGELE.eu nu votez si nici nu pun taga.nu sint patriot nici macar un pic.

  23. Este exact candidatul de care cel putin eu aveam nevoi. In primul rand care sa primeasca votul meu care va fi impotriva sistemului si pare un om in care mai se merita in ziua de azi sa mai crezi ca poate schimba ceva.

  24. Cred ca Oameni ca Tine trebuie sa se alature si sa sustina oameni noi precum Alteta Regala”…altfel v-a trebui sa ne multumim in continuare cu comunistii care ne-au secat de tot ce a fost mai bun…si sa suportam coruptia in continuare.Ma mir ca unii oameni spera in Antonescu?…Basescu..? Oprescu?..si asa mai departe.Nu v-i se pare ridicol?Oare cind o sa ne desprindem de sistemul ticalosit?
    Cititi mai bine in CV-ul lui Duda….HARVARD UNIVERSITY!-poate face un pic de schimbare gindirea acestui om?….nu credeti?
    Marius

  25. Radu, Principe sau nu, până acum, reprezintă alternativa la nesimţire, proastă creştere, minciună ridicată la rang de scop în viaţă, într-un cuvânt GROBIANISM. Nu v-aţi săturat de toate astea? Eu nici nu ştiu dacă Radu are şanse sau nu. Nici nu am avut timp să-i evaluez şansele. Cine-i bine educat nu are voie să se grăbească în a emite judecăţi de valoare. Orice persoană care îmi oferă o alternativă la ce înseamnă lumea politică românească, bântuită de lăcomie, necinste, înclinată mai mult spre “a avea” decât spre ” a fi=a deveni”, mă face să mă opresc asupra acelei persoane şi să cuget. De jigodii, m-am săturat!

  26. @toti
    bine ati revenit, da’ce v-a apucat asa brusc, ati dus dorul comentariilor? nu-i rau, se vad forte proaspete, pacat ca unii isi risipesc energiile pe alte blog-uri.
    oricum, tuturor, sanatate si la multi bani!

  27. @Victor: Spuneai ca mama prostilor e mereu gravida, dar nici cea a zurliilor nu se lasa! Sint intr-o concurenta acerba!

  28. @ Irina : eu si tot neamul meu cel NEadormit vom vota cu Crin Antonescu !
    Comentariul meu despre Radu Duda nu este altceva decit o aprciere la adresa unui om , care intimplator a intrat in discutie, doar pentru ca si-a anuntat “candidatura pentru la presedentie”.
    Crin Antonescu va cistiga cu sau fara sprijinul PNL.El va cistiga cu sprijinul elecoratului care realizeaza ca in Romania nu mai exista partide politice ci grupuri de diversi indivizi cu interese similare.Asa se face ca acelasi individ poate face parte din mai multe grupuri.In fuctie de interese.

  29. @ mirko: am intrat la tine pe blog. Ca sa postez trebuie sa ma inscriu. am facut-o si pe asta . Astept password. In fine, mi-a placut muzica si imi place si insula Santorini. Voi reveni la tine pe blog.
    De ce Crin Antonescu? In citeva cuvinte: pentru ca a dovedit ca-i pasa, pentru ca este foarte frumos mobilat si sufleteste si intelectual, pentru ca in 19m ani a dovedit ca el este cine este si nu l-a indoit nici un interes stupid de “partid”, pentru ca reprezinta ceea ce are mai frumos tineretul din Romania si pentru ca si cei mai in virsta gasesc multe la el in care sa se regasesaca, pentru ca invata repede si bine ,pentru ca e o nevoie urgenta de putina decenta in “politica” romaneasca, pentru ca , desi partidul nu-l ajuta nici fir, personalitatea lui continua sa polarizeze pe cei care-si pierdusera speranta, pentru ca este cuviincios, pentru ca stie sa confrunte fara sa fie mirlan, pentru ca reprezinta echilibru, pentru ca evita conflictele sterile , pentru ca mondenitatile nu-l intereseaza si , mai ales, pentru ca de 19 ani , nu a reusit nimeni sa-l minjeasca, pentru ca el ne face noua o favoare sa intre in aceasta lupta care desigur va avea si aspecte grotesti , si burlesti si tot ce vreti, si s-a expus! Si inca ceva: pentru ca de cind si-a anuntat candidatura nimeni nu s-a putut arunca asupra lui, pentru ca nu au avut cu ce! Si as putea continua. Deci, hai sa ne sprijinim unii pe altii si sa scoatem Romania din acest streang care o gituie din ce in ce in mai tare. Mai are putin ( Romania) si scoate limba, intr-o ultima zvicnire umoristica.

  30. @Mihaela
    Sunt de acord cu opinia dvs. despre formele fără fond numite partide politice din România dar nu am nici un argument care să mă convingă că Antonescu Crin fundamental opozabil ideii exprimate de dvs. Nu am vazut vreo reformă în PNL (poate nu e cazul dar atunci măcar ar trebui lămurite nişte lucruri) şi în cazul în care va candida la preşedenţie aceasta nici măcar nu va mai fi posibilă practic (fac aici prezumpţiile de bun simţ că Antonescu va respecta instituţia prezidenţială, spre deosebire de actualul preşedinte, în cazul în care iese şi că, în caz contrar, va fi rapid înlăturat de “grupurile de indivizi” din partid).

  31. Am sa-l votez in mod sigur. Am urmarit emisiunea si ma bucur din suflet ca mai sunt si oameni cu scaun la cap. Imi doresc sa fie scara valorilor si in picioare, sincer m-am saturat de acest haos creat, cred, de acesti securisti miliardari de carton pe spatele nostru si culmea votati de noi. Votez Duda

  32. @mihaela
    nu stiu de nici o parola, da 2 click pe no comments, scuze victore, continuam intre noi.
    si da mihaela, de acord.

  33. @ Petru : cred ca ati vrut sa scrieti :” este fundamental …”!?
    C Antonescu este liberal in sensul clasic, nu liberalist, libertin,sau fara sens ca cel actual,imperialist, etc si incep sa cred ca PNLul in formatul lui actual ii face un srviciu lui C Antonescu ca nu lamureste niste lucruri. Nu vreau sa continui ca sa nu ne luam amindoi citeva castane de la Victor. Cu urmatoarea ocazie cind va avea un subiect corespunzator, vom putea “combate” respectind regula jocului.Fundamental ne gasim pe aceleasi lungimi de unde. In fond toti pot propune. Important e :cine , cu cine si de ce votaza. Poate a sosit timpul sa propunem noi?!?

  34. da. si eu traiesc in Romania si, in mod evident, imi ocupa cam tot timpul asta….

    domnul Radu Duda este un personaj carismatic (asa ne-a invatat la scoala), are minte destula cat sa reflecte adevarul din spusele interlocutorului, adica ii diplomat cum ar zice cineva, are sange albastru destul zic eu, are o nevasta inteligenta (daca nu confund cumva, am vazut-o in seara asta pe principesa sau ceva), si are probabil legaturi cu tarile regale europene la nivel cat mai inalt si informal.

    singurul lucru de care sper sa ma insel, daca principele Duda va fi cel ales, este sa nu aiba cumva responsabilitati vasale fata de personaje negative cu autoritate mai mare. Daca ii supus reginei Angliei, eu cred ca e ok. Daca ii supus cuiva malefic, e cam nasol. Nu pot citi omul chiar asa mereu, dar imi inspira incredere si respect totodata.

    Dnul Crin este … transant, dar foloseste atat de mult politichia incat parca uita de omul normal cu bun simt si reprezinta doar o elita cu viziuni liberal-intelectuale. Este sincer dar totusi…parca este prea ermetic. Adica vezi Dan Puric unde pragmatismul picioarelor pe pamant se impleteste perfect as putea spune cu sublimul, cu dumnezeiescul si cu nevoia momentului prezent.

    Eu cred ca natia romana este intr-un punct de transformare de bun augur (alaturi de alte natii).

  35. Chiar daca imi voi atrage multe injuraturi,eu sunt convinsa ca il voi vota pe principele Radu Duda in speranta ca nu va face jocul nici unui partid si…macar diplomatia romanesca va creste in calitate!!! M-am saturat de “presedintele jucator” care ne-a facut de bafta prin toata lumea , incat suntem tratati mai rau decat “lumea a treia”!!!

  36. normele decentei cer unui om sa te adresezi cu ,,domnule…” si totusi…domnul ciutacu se vede republican convins si face comentarii pe seama altetei sale regale;domnului ciutacu ii trebuie reamintit ca toata istoria moderna a romaniei este strans legata de istoria institutiei monarhice si ca romania a devenit republica fara voia ei,regim impus de tancurile sovietice.asa ca domule ciutacu mai lasa-ne cu convingerile dumitale republicane,adica comuniste,ca in romania nu merge cu republica.
    in alta ordine de idei,domnul ciutacu sta la aceeasi masa cu unul dintre marii golani ai romaniei:,,mesieu” becali;stiti ce ma frapeaza la ziaristii astia de duzina?fac din golani eroi,legende,vip-uri,staruri cand,intr-o tara civilizata,lumea habar nu ar avea despre aceste personaje.ii apara ,ii discuta ii analizeaza cand ,de fapt, nu ai nimic de analizat la astia.toata presa a facut un caz exceptional din aceasta poveste.ati vazut in sua,anglia,germania facandu-se o intreaga tevatura pentru nu stiu ce om de afaceri arestat?cu atat mai mult pentru un golan.da domnule ciutacu pentru cel putin un cetatean al romaniei becali si,clanul becali in general, nu reprezinta decat o adunatura de golani care sfideaza omul obisnuit prin vocabularul or,prin atitudinile lor si prin mentalitatile pe care le afiseaza in public;in tarile normale indivizii astia nu ar fi cunoscuti decat cel mult in cartierele in care locuiesc;nu ar fi nici pe departe vedete de televiziune si nu ar aparea pe ecranele televizoarelor;domnule ciutacu nu se sta de vorba cu oricine caci daca stai de vorba chiar cu oricine se duce dracului toata reputatia.
    este bine ca din cand in cand sa mai mergem pe la sighisoara si sa aprindem lumanari pentru cei care ne-au salvat onoarea ca neam si pe care vad ca unii dintre noi i-am cam uitat;in loc sa vorbiti cu filfizonul ala de becali(care ,repet, nici nu merita bagat in seama)ati fi putut vorbi despre monica lovinescu de la a carei disparitie se implineste un an;ati facut o fixatie din presedintele basescu,uitand de imensa mafie si de clanurile economice din judetele romaniei care pur si simplu ne sfideaza pe noi cetatenii de rand.
    sper ca v-am improspatat memoria(mai cititi istoria romaniei aia veridica si nu aia scrisa de comunisti)si sper sa nu mai stati de vorba cu personaje de la care pute si pute rau(in sens moral,de atitudine si de limbaj-mojicii de pe vremea comunismului nu au ce cauta la tv-cititi ce a fost becali inainte de 1989 si cu ce se ocupa)domnule ciutacu!

  37. Bravo, Ciutacule, te adaptezi repede! O sa iti fie usor sa treci in alta barca la caderea motanului.

  38. Domnule….cu o tara saracita si un popor prostit, ar fi unica soluti….principele Radu, poate ne-am educa si noi….poate n-am murii in fiecare zi un pic…..poate ne ajutati D-voastra oamenii de presa……ma rog la Dumnezeu, sa scapam de ha, ha, hahalere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.