Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Recurs la memoria electronică

Recurs la memoria electronică

Decembrie 2011: UDMR este o ruşine pentru maghiarii din România

Acesti oameni care guverneaza astazi, impreuna cu domnul Basescu si domnul Boc, sunt niste pedelisti de etnie maghiara. Sunt o rusine pentru maghiarii din Romania, pe care nu-i mai reprezinta“, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu. In opinia acestuia, UDMR se face vinovata ca a ramas sa mearga pana la capat cu regimul PDL si ca a acceptat comasarea alegerilor in schimbul mentinerii actualei legi electorale si a renuntarii la ideea reducerii numarului de parlamentari. (Vorbe grele, Antena 3)

Februarie 2012: Este normal si democratic sa treaca in Opozitie odata cu PD-ul

“Nu e o decizie pe care o iau numai eu. E o decizie pe care o vor lua partidele (n.r. – USL). Eu va pot spune ca, in acest moment, dupa ce am incercat in fel si chip ani de zile sa determinam UDMR sa inteleaga ca au un rol pentru toata Romania si ca fac optiuni decisive, raspunsul meu este ‘nu’, pentru ca UDMR a dovedit in toata aceasta perioada ca este piesa care a sustinut si a facut posibile toate aberatiile, abuzurile si nenorocirile acestui Guvern. Din punctul acesta de vedere, cred ca este normal si democratic sa treaca in Opozitie odata cu PD-ul. Ar fi nedrept ca Emil Boc, ca Ioan Oltean, domnul Toader, toti acesti viteji sa ajunga in Opozitie si vor ajunge prin votul romanilor, iar domnul Kelemen Hunor si ceilalti complici de cativa ani, de zi cu zi ai PD-ului sa ramana la Putere”, a declarat presedintele PNL. (Realitatea TV)

UPDATE: Aud ca domnul Antonescu m-a citat. Pe mine, care l-am citat pe dansul. Care a zis la mine-n emisiune. Eu sunt consecvent. Astept reciprocitate

Comentarii

comentarii

Similar Posts

98 thoughts on “Recurs la memoria electronică

  1. Victore ,daca m-as uita in clipa asta la un tv alb-negru i-as vedea sigur in nuante de MARO (ponta,antonescu,daniel) la cat de penibili si cu ce vrajeala au iesit, si cum tu ai ocazia sa le-o zici in fata si pe post transmite-le ca nu trec sticla.
    Privind in futuro nea Crinel parca ar vrea si el sa devina……….macar sa ne anunte inainte daca e tot cu kelemen,constitutia,jos basul si tot felul de abjectii deastea.
    Romania nu va mai exista daca nu va fi Ponta premier?parca-ar fi ultima specie de “umanoid cu cap de tanc “si n-ar mai fi altii mult mai capabili ba frate sa se ocupe de treaba cu premieru’
    Vezi sa nu va declare dupa putin timp si astia pe tine si pe Badea -pericol pt siguranta nationala si toate alea.

  2. Are dreptate Mircea Badea…. De ce nu ati spus ca vreti pace inainte de vot ?
    Ne – au folosit asta e …..

  3. Stimate domnule Ciutacu. Am asistat cu o doza de simpatie la reactia dumneavostra, a lui Mircea Badea si a altora pe aceasta tema. Dar am ramas total mirat de faptul ca unii analisti cu vechi stagii, dintre care il mentionez pe domnul Bogdan Chireac nu au inteles de ce a facut Victor Ponta aceasta miscare.

    Eu, fiind ceva mai in varsta eram destul de matur cand a venit la putere Emil Constantinescu. In mai putin de o luna, cursul leu dolar a urcat aproape la dublu, rezervele bancii nationale au ajuns in zona critica, si situatia a fost foarte grea aproape pe tot parcursul celor 4 ani care au urmat.

    Anul acesta, cand a picat guvernul Unguent, in mai putin de o ora cursul valutar a inceput sa creasca, desi nu era numit nici-un alt prim ministru, si a tinut-o asa cateva saptamani, fiind cu greu stabilizat.

    Daca a-ti remarcat, mesajul catre UDMR a fost rostit la doar cateva vorbe distanta de cel privind incetarea razboiului civil, a celui politic, si de revenire la normalitate. Si sa nu uitam ca duminica dupa amiaza, guvernatorul Basescu trimise-se un mesaj unei ambasade privind numirea noului premier tocmai dupa revelion. Credeti ca Ponta nu a aflat, ca guvernatorul voia astfel sa le dea timp slugilor lui sa-si transfere leii in valute si apoi in afara tarii?

    Stiu ca nu e drept, ca e anormal ca cei care au furat timp de 4 ani sa primeasca un mesaj de reconciliere, daca nu chiar de iertare. Dar era mai bine sa ne vedem cursul valutar la 6-7lei pe euro, si cu rezerva bancii nationale injumatatita?

    Eu cred ca Ponta si Antonescu au procedat bine. Poate nu corect, in sens moral, dar sigur corect in sens politic.

    Ar mai fi si altele de spus, dar nu e nici locul, nici momentul.

  4. – Maghiarii au fost si vor fi întotdeauna slugii românilor, n-au încotro. De asta au grija serviciile si CSAT. Basescu a reusit sa rupa din PSD ditamai UNPR-ul, tocmai UDMR putea sa se revolte impotriva CSAT?
    – Maghiarii nu mai voteaza în bloc. Au aparut doua partide de sorginte horthista – partidul lui Tokes, Partidul Popular si Partidul Civic Maghiar – aliate cu nationalistii lui Orban si extrema dreapta din Ungaria, care-l sprijina neconditionat pe Basescu la ordinul lui Orban.
    – Prima data UDMR a votat pentru suspendarea lui Basescu, românii au decis altfel. A doua oara UDMR s-a abtinut si a lasat la latitudinea deputatilor si membrilor sa voteze dupa capul lor. Majoritatea au decis ca le e totuna, oricum vor fi slugi!
    – Ponta s-a pripit poate, dar serviciile care-l sprijina stiu ele ce stiu: PSD se poate certa cu PNL oricând, UNPR, Frunzaverde si Placinta sunt azi cu USL iar mâine pot sa fie iar cu Basescu. E logic ca vor UDMR-ul de partea lor si nu de partea lui Basescu. Fiecare guvern si-a asigurat stabilitatea si cu voturile minoritatilor in parlament.
    – Oricum serviciile vor avea grija ca maghiarii si celelalte minoritati sa fie slugii puterii.

  5. E, lasati, ca, daca nu se aliaza Ponta cu UDMR-ii, o sa se alieze Basescu, care, cu ajutorul unor romani de nadejde ca Orban si Tariceanu, ii vor asigura spatele lui Basescu mult si bine. Ca sa stim de ce-am votat duminica, nu de alta.

    DACA PONTA NU SI-AR FI ADUNAT ALATURI TOT MAI MULTI FOSTI BASISTI, ASTAZI AR FI TOT UNGUENTUL PRIM-MINISTRU, SI AM FI ANUNTATI CA “DREAPTA” LOR A FOST VOTATA DE POPORUL RECUNOSCATOR PENTRU MASURILE DE AUSTERITATE LA UN SCOR CEL PUTIN EGAL CU AL USL-ului.

  6. BASESCU I-A BAGAT PE UNGURI IN PARLAMENT CU DISPERARE, SI NOI NE SUPARAM CA PONTA I-A LUAT IMEDIAT JUCARIA.

  7. Domnule Ciutacu nu inteleg de ce sunteti asa surprins sau dezamagit. Sunteti o persoana inteligenta, chiar foarte inteligenta. Nu inteleg la ce v-ati fi asteptat. Ce se intampla nu e normal, dar era normal sa se intample asa in contextul in care traim. Era absolut previzibil, doar daca v-ati imaginat cumva ca cineva vrea sa schimbe ceva in tara asta. Dvs. v-ati pus increderea in Ponta ? Cum puteti avea incredere in cineva din clasa politica? Sper ca acum dvs. si Mircea Badea ii intelegeti pe cei care spun ca nu au cu cine sa voteze. De aceea ramane in continuare Basescu. Nu e ca si cum a aparut vre-un Dumnezeu pe pamant si noi romanii il tinem in continuare pe Basescu de bine ce ne e. In situatia actuala, ori Basescu ori altcineva e tot un drac.

  8. Uau ce o sa si-o mai ia USL-ul daca Basescu realizeaza ca daca le respinge cele doua propuneri de prim ministru si dizolva parlamentul provocand alegeri anticipate, dupa poponaria aia cu ungurii, nu mai iese nici dracu la vot…

  9. Totusi, mi se pare exagerat sa spui (cred ca l-am auzit si pe Badea – sigur l-am auzit!) ca daca se stia dinaintea votului ca USL va negocia cu UDMR nu stiu ce dezastru s-ar fi produs la urne si USL eventual pica sub 50% sau mai rau. Pana la urma ne-am dus la vot ca sa-i dam lovitura de gratie lui Basescu si acolitilor sai sau sa nu vedem UDMR la guvernare sau aliat in Parlament? Ca eu asta inteleg: ca daca stiam dinainte de discutiile cu UDMR nu mai mergeam la vot, chiar daca asta insemna sa-i facem jocurile lui Basescu si PDL. Chiar asa???

  10. @all: sigur, intotdeauna exista la indemana explicatia comoda a reevaluarii pentru inconsecventele politicului. l-au avut profesor bun pe Basescu. daca aveam nevoie de un nou Basescu, il votam pe el in 2009; si pe ai lui la pachet dupa. da’ ce va enerveaza la Basescu gasisti justificat la Ponta si Antonescu

  11. postacii uslamisti dar si multi simpatizanti ridica in slavi ,,realpolitikul” si intelegerea cu maghiarii.eu fiind unul scarbit de asa ceva ma intreb: unde este granitza intre a reprezenta si respecta asteptarile celor care te voteaza si obsedantul joc politic????

  12. Ne-au tras-o.
    Daca stiam ca Ponta face declaratia aia nu votam cu ei. Il votam pe Cernea mai bine.

    Sper sa pot sa-i scuip in gura intr-o zi.

    Cristian.

  13. Totul are o limita. La unii votanti USL limita a fost atinsa demult. La altii dupa anuntul lui Ponta de aseara. Dar e si cea mai napraznica. Se traduce prin: NU MAI PUPATI IN VECI VOTUL NOSTRU.
    O sa le simta Antonescu pe pielea lui cand ii vine randul. Daca mai adaugam la asta doi ani de guvernare cu chiftelele USListe de rigoare si presedentia lui va fi de domeniul viselor urate.
    Ca si poporul stie sa reevalueze,cum reevaluati voi UDMR.Si o sa va usture cum ii ustura azi pe pdlei. O sa va dati seama ca n-a meritat si camasa propriului popor e mai aproape de piele decat haina PPEului. Prea tarziu baieti!

  14. as mai avea o intrebare pentru ponta si antonescu daca iti citeste vreunu din ei blogu’.

    o sa plateasca cineva pentru toate mizeriile din ultimi ani? fratii basescu, udrea si cocos, videanu, anastase, hoara si multi altii? pe astia o sa ii intrebe cineva de sanatate? sau nu vrem sa avem razboi si dezbinare ca pana acu, asa ca ii lasam in pace sa se bucure si ei de roadele muncii?

  15. Am votat. De data asta mnu am avut personalitate am trecut nsi peste asta. Dar sunt ferm convinsa cu bine nu va fi.

  16. Eu am incredere in Ponta. Ii urasc pe unguri din mai multe motive decat altii, dar cred ca e mai bine sa discute cu ei decat sa-i lase sa faca ce stiu ei cel mai bine – sa urle pe la usi straine ca Monica Macovei. Nu vreau ca madam sa aiba dreptate si sa ajungem la un razboi civil care nu foloseste nimanui.

  17. Daca te referi (si) la mine, imi doream doar sa clarific acest aspect. Parca era vorba ca si foca de la circ e mai buna. Ori acum aflu ca nu, alianta cu UDMR ii face intr-atat de putin dezirabili incat sa nu mai mergem la vot, facand jocurile lui Basescu. Mi s-a parut o exagerare. Ca sunt inconsecventi (folosesc eufemisme), stiam demult, nu e o surpriza. Nu ma astept la minuni din partea celor noi. Dealtfel sunt convins ca in spatele lui Ponta si Antonescu si a sobrietatii acestora e ditamai bairamul, toti se gandesc la privilegiile care-i asteapta.

  18. Nu am citit toate comentariile.
    Nu-mi place nicio alianţă, de orice fel, cu UDMR. Am însă încredere în Crin Antonescu. Pe de o parte, eu încerc mereu să văd partea plină a paharului, sunt optimistă, pentru că aşa pot eu să gestionez viaţa de zi cu zi, ca să zic aşa. Pe de altă parte, Ponta a ieşit DUPĂ ce Băsescu se rugase de unguri ( din nou , dar de data aceasta invers decât astă-vară ), să iasă la vot. Să nu uităm că, dincolo de toate celelalte aspecte, Băsescu se află la Cotroceni pentru că nu s-a atins cvorumul, pentru că ungurii n-au ieşit la vot. Pentru că li s-a spus să nu iasă la vot.

    Dacă USL va dori să scape de Băsescu mai devreme ( Doamne ajută! ), trebuie să se asigure că nu se va mai repeta îndemnul lui Băsescu, Orban şi liderii UDMR către cetăţenii de etnie maghiară, de a boicota votul. În Parlament se pare că n-au nevoie de aportul UDMR, nici pentru legile organice.

    Nu judec pe nimeni. Dar pot să fac constatări, nu? Dacă românii mergeau la secţiile de votare şi făceau orice doreau cu buletinele de vot, numai să se consemneze prezenţa lor, acum UDMR era istorie. Pentru că – ce să vezi – era baza mai mare, la care trebuia să se aplice acel 5 % minim necesar intrării în parlament. Şi nu mai aveam discuţia asta acum.

  19. @adi am vrut sa spun ca am si motive personale, banuiesc ca nu toti au astfel de motive.

  20. Ponta aseara zicea ca s-a saturat de dezbinare …. si ca sa nu mai fie dezbinare, s-a gandit sa se faca basist( a inceput prin a pupa fese de basisti, fesele celor care l-au mentinut pe Basescu la Cotroceni). Cu alte cuvinte, ne-a aratat ca el s-a prefacut ca e anti-basist ca sa ne ia voturile. A uitat ca a promis: jos Basescu, ca cei care au facut ce au facut anii trecuti vor raspunde conform legii….. Si auzit mai tradtorilor USL-isti, daca tot ziceti ca e bine sa ii luati pe UDMR la guvernare ca ei reprezinta o minoritate si da bine in exterior, cand modificati Contitutia, sa precizati acolo ca Guvernul il face UDMR-ul cu partidul romanesc castigator!!! Tradatorilor !!Ca sa nu mai zic ca ii discriminati pe cei din PPDD cu care nu ati initiat discutii pentru ca nu sunt unguri!!! Au trecut doua zile de la alegeri si deja va urasc ca pe Basescu( sunt dezbinat iremediabil!!!)……

  21. Toata ziua de duminica am stat in cumpana:sa merg la vot sau sa nu merg?Daca as fi mers la vot as fi mers din ura fata de basescu si de pdl nu din convingere ca usl reprezinta salvarea.Duminica seara cand papa lapte cu ochelari zis si Victor Ponta reactioneaza la castigarea alegerilor mai rau ca prostanacu de Geoana am avut un sentiment de multumire ca am stat in banca mea si nu i am votat pe acesti tradatori.

  22. daca continua asa isi vor rupe gatul repede. De la Ponta nu am asteptari, dar pe Antonescu il stiam consecvent si am fost tare dezamagita. Am simtit-o ca pe o flegma

  23. Antonescu a spus ca nenorocirea sistemului asta este ca tot timpul creaza UNGURENI.
    Unguent le spunea pedeleilor: FITI UNGURENII MEI !
    Nenorocirea e ca UNGURENII UNGUENTULUI au ajuns tocmai PONTA si ANTONESCU care vor sa ii adauge la usl tocmai cei care ne-au furat referendumul, acum si votul – lasand la o parte si alte furaciuni – vezi padurile noastre, Ardealul, etc.

  24. ma astept de la baietelul meu de 6 ani sa imi spuna: “dar mi-ai promis !”

    dar un adult sa memoreze un politician si sa-i ceara apoi: “dar uite ce ai spus” mi se pare o aberatie…

    e stiut ca inainte de alegeri spui orice si lumea te voteaza

    e stiut ca dupa alegeri faci ce poti sa rezisti pana la urmatoarele

    sa fii reales pe baza de rezultate? unde, in ce lume paralela?

    oamenii pun stampila acolo unde li se spune sa o puna, ei sunt blanzi, cu ochii mari si muti, si ascultatori, sunt dusi cu masinile mici acum, cate patru – cinci odata la vot, spre seara

  25. domnule Ciutacu, nu-mi place MRU, sunt de acord cu cei care spun ca e un tanar care a fost tot timpul numit, nu a castgat nimic in alegeri, nu vad vreun merit special pentru care sa conduca opozitia unita spre victorie, nu are charisma, una peste alta nu ma intereseaza omul si soarta lui

    Dar tot nu cred ca el personal ar fi comandat parfumuri si alifii in asemenea volume, nu cred ca se poate asa ceva.

    Fie documentul e un fals, fie reprezinta comenzi cumulate de prin tara de produse de protocol, oferite cadou te miri cui.
    Daca documentul exista mai mult ca sigur ca orice administratie deconteaza diverse chestii ca si protocol, si aceste comenzi cumulate pe tara intr-o luna pot totaliza chestii aberante.

    As fi curos sa ne dati si totalul protocoalelor guvernului Ponta, sa comparam !

    Repet, nu cred ca un prim ministrub poate lua pixul, intocmi o asemenea comanda si sa o ia acasa , trebuie sa ai mintea votantului dlui dan ca sa crezi asta

  26. Victor,multumesc!Tie si lui Mircea! Sunteti putinul ce ne-a mai ramas in materie de onestitate si verticalitate! Despre cei trei de aseara nu merita sa vorbesc:gretosi,penibili si deja aroganti cu prostimea votanta care nu intelege ceea ce ei faptuiesc!Asta este;vor mai fi alegeri,chiar prezidentiale…Acum doresc ca Base sa numeasca orice alt premier de la Usl si sa sa provoace alegeri anticipate sa-mi pot recupera votul!Deasemena,in caz de suspendare(desi nu cred)as vota proBasescu cu aceeasi determinare cu care am facut invers in vara!Dar,as vrea sa te rog daca poti,sa-mi explici de ce R.Tudor(in care am avut icredere)nu a dezvaluit planul acestei aliante(pe care il cunostea de ceva timp cf.propriei declaratii de ieri)innainte de vot?Asta ar fi fost o dovada a respectului fata de imensul public al A3.In loc de asta,s-a straduit f.tare sa inventeze explicatii pt. porcaria asta! Nu tine cu UE,drepturi bla,bla…In ce stat european ,o formatiune etnica(nu partid)accede in parlament si in guvern?Cand minoritarii isi bat joc de simbolurile noastre nationale nu numai ca nu sunt pedepsiti dar tot romanii sunt sovini daca reactioneaza! Tot ieri,d-nul Nistorescu,zambitor si impaciuitor,le reprosa celor de la USL ca au au facut prea brusc anuntul si nu si-au luat un ragaz pt. a-l ambala(acesta a fost termenul folosit)mai atragator! Nu am suficient emetiral sa-mi taie greata! Daca din tot felul de motive(pe care le pot intui deja)veti fi nevoiti sa inghititi si hapul asta si sa faceti “liniste” din partea mea veti avea pe veci tot respectul!

  27. Eu cred ca USL-ul a devenit noua carne de tun pentru presa. Au castigat majoritatea in Parlament, lucreaza sa faca o super-majoritate iar presa va avea 4 ani in care va avea subiecte pe care sa le intoarca pe toate fetele si sa-i faca de rahat pe cei din USL, in timp ce, impreuna cu PDL-ul, vor lucra la spalarea imaginii acestora din urma.
    Face parte din ciclul in vietii persoanelor publice in presa: presa ii creste, presa ii doboara. Nu conteaza ca atunci cand i-au crescut stiau ca sunt nepotriviti pentru ceea ce fac, vezi cazul Emil Constantinescu; presa doar isi pregateste subiecte pentru urmatorul ciclu electoral.
    Departe de mine gandul de a-l apara pe Ponta, dar cred ca ar trebui sa i se dea timp sa incerce sa-si faca treaba. Ce a facut in primele luni de mandat nu este relevant: era in campanie electorala. Acum va trebui sa arate cu adevarat daca este potrivit pentru a fi prim-ministru.
    Si apropos: Base trebuie sa accepte propunerea USL pentru premier. Este dreptul lui, discretionar, ca presedinte, sa numeasca un premier, dar este obligatia lui sa numeasca un premier care are sanse reale de a trece Guvernul de/prin Parlament. Altfel Presedintele jucator va juca doar tzurca.

  28. Fara UDMR la guvernare. Au fost pina acum in toate guvernele dupa a fost mai bine pt ei. Hai sa vedem cum o sa fie si fara ei. Poate mai bine pentru noi. Din pacate politicieni oricare ar fi ei nu se dezmint si dezamagesc alegatorii la scurt timp dupa alegeri. Paraca e un concurs.

  29. Ce chestie domle cica avem nevoie de UDMR pentru ca avem 1.5 mil de unguri in tara. Siiiii?????
    Tigani avem mai multi.
    Grele vremuri traim noi liberalii.

  30. Ce ar fi ca Zeus sa vina cu o propunere surpriza pentru Prim Ministru – il va nominaliza pe cel mai mare politician roman in viata ( si singurul) – Traian Basescu :)). Ce ar fi ??

  31. Poate suntem noi intr-adevar prosti (cum ne catalogheaza Radu Tudor si vad ca azi si Dragnea) de nu pricepem motivul aliantei cu UDMR.
    Asa prosti cum suntem,am priceput din prima despre ce e vorba dar avem tot dreptul sa fim impotriva fara sa ne atace cineva inteligenta pt asta.
    Anyway,la urmatorul referendum anti Base sa ma lase draq in pace si Radu Tudor si Dragnea ca eu nu ma mai ridic din pat sa merg la vot daca tot sunt asa proasta…

  32. Il urasc pe Basescu de cand era doar primar general. Dar cel mai tare il urasc acum, cand ma vad fortat sa recunosc ca Ponta e un pisicutz fricos, imatur si mincinos. Vai mie… Domnu Ponta, dar Gojdu?!… Si cum crezi ca mai treci matale modificarile alea constitutionale, altfel necesare, prin referendum, cand ai iritat 150% dintre cei care te-au cocotat acolo unde esti? Ma tem ca va trebui s-o luam de la capat cu Universitatea si sa te trantim si pe tine, repejor. Domnu Ponta, ai idee ce e increderea populara? Ei bine, e ceva ce tocmai ai pierdut, dragul mosului…

  33. E o veche si deloc condamnabila in sine meteahna romanului de a se lega la cap cand nu-l doare. Dupa cum e si batraneasca aia, venita pe filiera bizantina, mandra filiera, apetenta spre “hai sa vedem ce-o mai fi, ca oricum avem zidurile zdravene”. UDMR la guvernare nu are cum veni, dar acelasi UDMR era gata gata sa-si impuna propria-i viziune asupra hartii Romaniei cu vreo 2 ani in urma. Numai ca acum UDMR nu e in pozitia nici macar de a “negocia”, in stilul cunoscut. UDMR a pierdut de mult contactul cu taranii din secuime, care-s mult mai saraci decat cei din Teleorman, ca asa, tot au teleormanizat aia Romania. Vorbim discutii, suntem la cafenea, facem si desfacem guverne monser, am casunat toti acum pe Ponta ca ne vinde lui nomina odiosa. Hai sa ne calmam, am votat, si acum, si in vara, si da-l in ma-sa de Chior, ca n-o fi varul lui Lanterna Verde, sa stea perpetuu pe capul nostru si sa nu-i poata face nimeni nimic… Na, hai sa ne cumintim si sa asteptam un guvern.

  34. Abia astept ca Basescu sa nu-l puna prim-ministru pe Ponta si Ponta sa vina sa ne ceara sa-l demitem pe Basescu. I-o dam noi de nu se vede daca ne-a scuiopat dupa ce l-am votat.

  35. L-ai auzit pe Ponta pacificatorul? Vrea reconciliere nationala!! Pe cand se pupa pe gura cu Macovei, Eba, Boc, Udrea, Olteanu,…etc? Pe minoritatea PDL nu o invita la guvernare, ca ar da bine la PPE, cei in fata carora ii place lui Ponta sa stea in genunchi….

  36. Victore,perfect de acord cu tine si cu Badea.Oamenii astia n-au voie s-o coteasca acum in acest fel,de dragul europenilor care ne-au calcat in picioare in vara pe noi toti…si pe ei,si pe noi.N-am nimic cu cetatenii de etnie maghiara,unii dintre ei chiar imi plac,dl. Frunda de exemplu,dar asta nu inseamna ca nu trebuie sanctionata pozitia sefilor si a etniei.In definitiv,cetatenii maghiari ar fi putut in vara sa vina la referendum,cu toate indicatiile sefilor UDMR.Cred insa ca gresala trebuie vazuta de acolo de unde a inceput ea:ce cauta un partid creat pe criterii etnice…sau uniune,ca cica nu-i partid.Ei pot fi reprezentati in parlament ca si celelalte etnii printr-un reprezentant,in rest se pot afilia orcarui partid de pe esicherul politic existent.Pot fi socialisti,liberali,democrati,conservatori…..orice….De ce nu le e de ajuns?Eu cred ca trebuie corectata anomalia asta si apoi vom pleca de la zero,vom fi egali cu totii.
    Sunt de acord ca trebuie incetata si ura dintre etnii,dintre zone geografice,dintre clase sociale,dintre bresle,duse la nebunie de Basescu.Asa ceva trebuie sa inceteze si dl. Ponta are dreptate ca trebuie inceput de undeva;dar asta nu inseamna ca normalitatea inseamna obligatoriu UDMR in guvern.De ce nu romii in guvern….de ce nu turcii si tatarii in guvern,sau oricare alta etnie de pe aceste meleaguri,cu care traim in buna intelegere de zeci si sute de ani?Eu cred ca trebuie inceput de la scoaterea UDMR in afara politicii.Pot exista ca uniune etnica in plan cultural,dar nu politic,nu cu perticipare in alegeri ca etnie.

  37. sa tot votezi…votul tau conteaza… curat murdar Mon Cher :-)))

    la fel de mult “ma incanta” si independenta Justitiei, indiferent daca vor inghiti broscoiul sau nu…

  38. Nene Victore te-am urmărit pînă adineauri la Maria Coman. Io ar trebui să fiu mai ofticat pentru că-s ardelean. Da’ nu-s 🙂
    Ponta şi-o dat cu mucii-n fasole, aia-i clar. N-are răbdare…
    Ăştialalţi doi ce să mai facă… 🙁
    Şi-s de acord cu opinia ta că nu el va fi “nominalizatul”.
    Banzai!
    PS: Io, oricum, am vrut să-l bat pe ăsta chit că-i cu un cap mai mare decît mine (io am 1,80). Nu revin acuma cu detalii c-am mai tot vorbit.
    Ce vreau să mai zic îi “decit” atîta : “Îi bine ş-aşa rău… “

  39. Domnula Victor,
    Am fost la vot. Dar acum REGRET DIN TOT SUFLETUL. Am votat USL, chiar fara sa tin seama de persoanele votate, ci doar anti-BASE.
    OK.
    Dar cand am aflat de dorinta USL de alianta cu UDMR, am mi-a crescut tensiunea. Tocmai cu ungurii ??
    Ma intreb, strict retoric, oare dl. Crin Antonescu despre care stiu ca are o formatie de istoric nu a citit “ARDEALUL PAMANT ROMANESC” de Milton Lehrer ( american ), s-au poate la lectiile de istorie in care se vorbea despre Dictatul de la Viena d-nii Antonescu si Ponta dormeau ??
    O foarte buna mostra de atitudine ungureasca am avut-o in vara. Ungurii au stat cuminti sa vada din ce parte bate vantul in favoarea lor. Atunci au pupat cur basist. Acum vor pupa cur USL-ist.
    REGRET CA AM VOTAT USL. MAI BINE STATEAM ACASA

  40. JOS UDMR, in opozitie! Stima Ciutacu si Mircea Badea! Continuati sa fiti vocea noastra la TV! A acelora care mai au principii, care nu uita si nu iarta, care se simt tradati cand nu se respecta promisiunile, care nu accepta explicatii ce jignesc inteligente minime, care nu accepta sa fie prostiti. Nu am fost la vot din cauza acestor tradari si mizerii. Dupa ce s-a intamplat de la referendum incoace era de asteptat ca o sa continue cu marsavii. Ponta e fariseu dar Antonescu care parea mai uman si consecvent (asa cum ai zis si tu odata) s-a compromis prea mult. E blestemata tara asta, asa cum sunt si alte tari arabe.

    P.S.: Sper ca Mihai Gadea sa inceteze cu propaganda si odata cu incheierea alegerilor sa conduca Antena 3 ca pana acum cateva luni. Sa fie opozitia puterii. Vreau sa vad emisiuni in care se lauda ce e de laudat si se ataca ce e de atacat. Altfel, pierde si din audienta si USL-ul isi ia avant spre dictatura.

  41. D’aia am înfruntat intemperiile, ca să-şi bată joc plagiatorul de votul meu care, împotriva convingerilor mele monarhiste, i l-am acordat?!
    Sper ca acest Titulescu de căcat să n-apuce să fie premierul acestei ţări pentru multă vreme. Oamenii adevăraţi, precum Ciutacu şi Badea să facă bine să destupe minţile aburite ale românilor, aducându-i cu picioarele pe pământ. Cum adică, să dea mâna cu criminali d’alde Cseke Attila, care a închis peste o sută de spitale, exclusiv din zona HARCOV?! Papagalul ăsta de Ponta crede că se poate juca de-a Fekete Peter, un fel de popa-prostu’ unguresc, cu românii?! A uitat gesturile unui Barna, a uitat “poziţia” udemeristă privind autonomia unor ţinuturi ROMÂNEŞTI?! Cine se crede maimuţoiul ăsta cu faţă de turco-tătar plempagiu?! Aşa cum am mai scris, nu ştiu dacă aici, să coabiteze cu Daciana lui, nu cu matechioru’ sau cu bozgorimea criminală, că nu d’aia i-am dat girul.
    Vă rog, d-le Ciutacu, aşa cum am făcut şi eu pe blogul domniei sale, să-i atrageţi atenţia d-lui Radu Tudor că diplomaţia nu înseamnă pupat în cur. Tot respectul pentru academicianul Giurăscu, dar de data asta, se înşeală amarnic susţinând vreo alianţă cu udemeriştii. Poate la nivel parlamentar, treacă-meargă, pentru “afară”, unde ne place să facem sluj, dar la guvernare … nicagda, vorba francezului Gyorfy. În caz contrar, am curaj să pun pariu că nu-l apucă Paştele 2013 pe plagiator la Palatul Victoria. Va zbura, la propriu, fiind izgonit de mulţimea înşelată de acest impostor.

  42. Exista o lege nescrisa dar sanctionabila a netului, anume aceea caci, vorba lui Videanu, nu te poti lua la cearta, la bataie, la ridicat fustele in cap si la aplicat o bastarca sanatoasa pe blogul altuia. Eu raman la parerea ca Ponta nu a gresit la faza asta cu UDMR. Vom trai si vom vedea. S-a mai culcat unul presedinte si s-a trezit in brate cu Mihaela, dragostea sa… Nu, nici pe departe nu-i aceeasi situatie. Zic sa vedem, sa ne mai gandim, sa nu ne facem de cacat in fata alegatorului din Mihailesti de Ilfov, care va sa zica il luase apele in cabina de vot, ca la care sa puna, la Ponta, si sa-l dam jos pe Chioru’, au sa-l suim sus pe domnu’ Dan. A fost o dilema din care multi nu au stiut iesi decat votand asa cum arata Parlamentul Romaniei. In jur de 600 sute, o armata nene, care sa te tii cand s-o lupta pentru binele poporului. Atuncea am cacat-o, pe englezeste, ca ne face astia sa dam la zapada si cand nu trebuie, chiar asa, la schimb de experienta cu laponii. Na, eu cred ca Ponta, care nu e un bun jucator de baschet, Badea stie, in schimb e un bun jucator de tenis, Vlad Stoica stie, are capacitatea de-a tine in frau toata nebunia asta. Sus Patria, jos mafia!

  43. Domnilor din usl,am o intrebare:cum dracului se face ca nici in 5 minute am uitat de toata ura si scarba pe care o aveam fata de pdl si am ajuns sa mi fie scarba de Ponta si mai apoi de Antonescu?Toata presa ii intreaba de ce vor o alaturare fata de udmr si ei tot vin cu raspunsuri ca vezi doamne atata timp cat udmr e luat in discutie se va diminua efectul razelor de luna asupra papucilor de guma adica….noi suntem prosti si nu intelegem? Eu unul cred ca e ceva la mijloc mi e sa nu scoata baselu al cincilea as din maneca.!

  44. Daca domnii de la usl cred ca si-au vazut sacii-n caruta se insala amarnic dupa cum se arata nu cred ca vor apuca Pastele , ….au umplut parlamentul de neamuri , patachine , amante, beizadele , prostovani si ambuscati ,urmeaza sa populeze si Guvernul cu tot soiul de neaveniti si mafioti. N-am nimic cu ungurii sunt oamenii de onoare care lupta pentru interesele lor sunt foarte uniti si profesionisti asa cum mi-as fi dorit sa fie si ai nostri,…as fi fost de acord sa-i bage in Guvern daca ne-ar fi spus de la inceput sa stim si noi cum votam! In loc sa puna la finante pe Daianu , la economie pe Iulian Iancu , la armata pe Dobritoiu s,a,m,d ne vom trezi cu unii gen oprea , alin petrache si alti GIUMBICSI de genu’….bagati-o dracului si pe udrea ca sa fie treaba oabla . Cind ii vad ca o freaca asa stintific m-apuca o greata de nu va pot spune ! Nea’ dragnea mai lasa naibi ifosele pe la televiziuni si incercati sa faceti ce dracu ati promis ca zau nu va vad bine…deloc. Ceea ce au patit pdl-isti osa fie floare la ureche fata de ce o sa patiti voi…daca nu va puteti tine cuvintul plecati dracului in lumea voastra si lasti-ne in pace ca rezolvam noi cazu….doar am mai facut-o in 89 . ALO USL-ULE TARA TA E ROMANIA SI POPORUL TAU E AICI NU LA BRUXELLES.!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.