Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Poveste adevărată despre viaţă şi moarte

Poveste adevărată despre viaţă şi moarte

Ieri v-am adus in atentie, pe blog, urletul de disperare al unui medic. Al unui profesionist care s-a saturat sa carpeasca si sa fie bagat, nedrept, in aceeasi oala cu negustorii de sanatate. Am promis ca, daca va fi de acord, o sa-i ofer spatiu emisiunea mea ca tribuna. M-a sunat, chiar neasteptat de repede. A acceptat din prima, fara sa puna prea multe intrebari. Crede ca, in acest moment, nu mai e nimic de pierdut, ci, eventual, doar de castigat. Si, dupa ce-si va termina operatiile de dupa garda de 36 de ore, va veni la “Vorbe grele”, azi, de la 21:00…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “Poveste adevărată despre viaţă şi moarte

  1. din acei bani trebuie sa platesti carti,chirii,drumuri acasa,congrese…daca mai ai si copil…de ce medicilor rezidenti nu li se mai permite sa faca o parte din rezidentiat in spitalele judetene?s-ar obisnui cu conditiile vitrege de lucru,ar avea mai multe cazuri de rezolvat.in clinici se calca in picioare..

  2. as vrea sa intreb pe dl dr care l-a surprins durerea pentru rezidenti la cate concursuri au participat colaboratorii sai plecati?am spus durerea pentru rezidenti pentru ca s-a ajuns la aceasta situatie prin neimplicarea timp de ani de zile a acestor asa zisi formatori. Eu unul am participat la multe concursuri si mereu sunt singurul offsider al concursului si sunt privit ca un ciudat. Poate daca si ceilalti ar participa aranjamentele ar deranja pe mai multi si s-ar vedea de fapt cum merg cocnursurile; va spun eu colegii plecati nu au participat la nici un concurs? De ce ? Sa inteleg ca pentru acesti colegi se face loby decat pentru municipal? E propriatea parintilor lor ?

  3. Fantastic dom’ doctor. Desi e aiurea de spus asta dat fiind contextul in care a ajuns la emisiunea ta. Cum zici tu…ti se urca sangele la cap ascultandu-l…Cat de frustrant tre’ sa fie…Felicitari ca i-ai oferit spatiul. “Noroc” ca nu incaseaza sporurile alea de conducere ca altfel luna viitoare simt ca i s-ar fi spus brusc ca nu mai are dreptul la ele. Din diverse motive.

  4. Multumesc. Multumesc. Multumesc.

    Asta inseamna sa dai dovada de calitate,valoare,demnitate,moralitate fie pentru un medic sau un jurnalist.
    Acest tip de comunicare constructiva, informare a populatiei, sensibilizarea ei la adevaratele subiecte “de scandal” sunt lucruri de care avem nevoie. Prea mult ne-am obisnuit sa ignoram probleme exact de langa noi, sa traim in aceasta “mizerie” ce am ajuns sa o consideram normalitate doar pentru ca e mai comod sa inchizi ochii si sa ii devii complice.Da, situatia este una tragica,DA, rezolvarea nu este una simpla si DA necesita sacrificii, prea mari, dar acesta este pretul ce trebuie sa il platim daca vrem sa putem spune cu sinceritate “imi place tara in care traiesc, sunt mandru ca sunt un roman”.
    Solutia este intr-adevar pe “mana” mass-mediei independente, a spitalelor private si a tot ce nu tine de Stat !

    Felicitari domnule Chirculescu
    Felicitari domnule Ciutacu

    Un student la medicina

  5. Dragi colegi – medici rezidenti
    haideti sa plecam cu totii din tara asta in care medicul a devenit un rahat terfelit de toate pitipoancele “jurnaliste”. Pentru 8-10 mil si fara perspective nu are rost sa mai induram mizeriile din sistemul medical romanesc. Sa ramana toti sa fie tratati de pitipoance si infirmiere!

  6. “toata aceasta campanie a pornit de la faptul ca medicii au devenit cel putin unii dintre ei total indiferenti la cei care apeleaza la ajutor cind sint bolnavi pt. ca ii trateaza ca pe niste obiecte.multi medici nu stiu sa comunice cu bolnavul sa le arate un minim de interes. un om vrea sa vada ca e important mai ales cind e macinat de suferinta. din pacate multi se fac medici nu din vocatie sau din dorinta de a alina suferintele semenilor ci doar pt. ca stiu ca meseria e banoasa. nu generalizez dar sint destui asa si tot ei ies in evidenta cind se intimpla nenorociri

    De elena pe 9 February 2009 la 8:52 pm (#)”

    Nu stiu de unde ai aflat tu ca meseria de doctor e banoasa…? Poate te uiti f mult la TV. Desigur…e banoasa in orice tara civilizata unde medicul e respectat si remunerat la adevarata lui valoare si importanta. Ce observ eu este faptul ca pentru orice neregula din sistemul sanitar persoana vinovata este medicul… Repet….sa plecam cu totii (medicii) si rezolvam problema! Sistemul o sa functioneze ca uns!

  7. Am citit scrisoarea dl doctor si apoi am urmarit discutia in direct la televizor. Mare curaj ati avut amandoi in a aborda aceasta tema .
    Eu lucrez de 30 de ani in sistem si de la inceputul ei , inclusiv in perioada de experimentare , activez in unul din judetele pilot , in medicina de familie .Populatia neavizata , dar si colegii nostri bugeari, cei care lucreaza in spitale , ne-au invidiat pentru ”salariile ”noastre , care erau,si inca sunt, mari in comparatie cu ale lor. Dar ceea ce nu stiu ,sau se fac ca nu stiu ei este ca noi nu avem un salar ci un venit din care platim salariile aistenteor medicale , a ingrijitorului de curatenie ,a contabilului si uneori a informaticianului care ne prelucreaza datele de raportare lunara ,dupa ce cuparam 2 tipuri de formulare de retete , 2 tipuri de bilete de trimitere , concedii medicale , adeverinte medicale , platim facturile de apa , electricitate , gaze naturale , gunoi menajer si separat produsele biologic contaminate , si alte cheltuieli legate de intretinerea curateniei zilnice la standadele cerute de cei de la sanepid , dupa ce ne platim si noua darile lunare catre stat ,constatam ca pentru noi personal nu a mai rmas mare lucru .Si ce sa mai vorbim de concediul de odihna : ca sa poti pleca in concediu trebuie sa anunti in scris Casa de asigurari de sanatae , sa ai un inlocuitor care sa lucrez numai in timpul lui liber si culmea e ca pe perioada concediului de odihna tu , ca furnizor de servicii medicale , nu primesti nici un ban !!!Si atunci nu e de mirare ca nu am ami fost in concediu de 15 ani .Si acum, domnul ministru a propus micsorarea valorii puncelor de retributie asa ca si veniturile noastre vor scadea la jumatate .Si cum anul trecut , de prin mai , am avut o crestere a veniturilor va puteti inchipui ce impozit trebuie sa platim anul acesta , ca am uitat sa spun ca noi platim impozit anticipat si apoi rectificat, ca platim asigurari de sanatate dar nu avem nici macar dreptul la retete gratuite ca cei din OPSNAJ .
    Asa ca ratele la banca or sa astepte pana dupa ce platesc impozitele , concediul care voiam sa-l facem se va amina pina la pensie , daca o sa o mai apuc , iar altceva nou nu-mi mai propun anul acesta !
    Deci , domnule presedinte,domnule prim -ministru , domnule ministru al sanatatii , va dorim din suflet sa gasiti alti fraieri care sa mai lucreze in sistemul sanitar romanesc .Poate niscaiva samani , vindecatori si moase comunale veniti de aiurea, vor ocupa locurile vacante din dispensarele lasate la mina primarilor si consilerilor locali care pe linga fotbal si politica ,mai nou se pricep si la medicina

  8. Victor, am citit scrisoarea d-lui doctor, insa emisiunea nu am urmarit-o, din pacate. Poti vorbi, te rog, sa fie pusa emisiunea inregistrata pe site-ul Antena2?
    Multumesc mult!

  9. Domnule Victor ,

    Cele mai sincere ganduri de bine. Sunteti un exemplu de urmat.

    Respectele mele!

  10. Să trăiască adică cine merită ?!(că, dacă nu ai bani, la ce să mai trăieşti, nu?!). De parcă nu asta face sistemul, este nevoie de o reafirmare fermă! Deja mă înfricoşează gândul c-aş putea ajunge pe mâinile lui…

  11. @ciutacu: nu ma uit la emisiunile pe care le faci si, in general, imi displac atitudinile tale, chiar stilul tau. dar emisiunea cu doctorul chirculescu si faptul ca ai ales sa o faci ma determina sa spun, sincer si din toata inima: chapeau, monsieur ciutacu!

  12. Foarte buna emisiunea, din pacate nu am putut sa o urmaresc pe toata. Daca e pe undeva, trilulil;u sau youtube, da un update sa vedem si noi din nou domnule ciutacu!

  13. Am citit scrisoarea si m-am uitat la inregistrarea emisiunii si trebuie sa spun ca mi-a facut o placere deosebita sa vad un asemenea medic.

    Cunosc si eu medici multi in Cluj care au o pasiune pentru meserie si o fac cu un altruism care mie mi-ar fi imposibil. Am auzit insa si de medici incompetenti sau nesimtiti (mai ales in orasele non-universitare). Dar presupun ca asa este cu orice breasla.

    Ce m-a enervat la maxim insa, este fatarnicia si nesimtirea decidentilor din sistem, care au inconstienta sa impuna limite la medicamente, sa tina personalul mult sub-dimensionat, sa-l plateasca asa cum il platesc si apoi sa vina sa-l scuipe in fata. Ca si baba impinsa pe scari si intrebata de ce se grabeste.

    Astept cu nerabdare si alte follow-up-uri pe aceasta tema, pentru ca poate daca pacientilor li se prezinta situatia evocata in scrisoarea deschisa vor privi altfel problema si vor cauta vinovatii acolo unde sunt ei.

    In concluzie, felicitari pentru emisiune. Jos cu palaria. Numai respect.

  14. Va rog domnule Ciutacu, aruncati un ochi si aici.

    http://www.petitieonline.ro/petitie-p35682052.html

    Este o petitie a medicilor de familie, care se vor vedea nevoiti sa aduca bani de acasa in 2009 (cum s-a mai intamplat in timpul guvernului 2000-2004) pentru ca tuturor li se pare ca in 2008 au castigat prea mult, opinia publica nestiind ca in venitul medicului de familie intra si intretinerea cabinetelor, cu tot ce implica acest lucru, si salarizarea asistentilor angajati.

    Va multumesc!

  15. Domnule Ciutacu,am avut onoarea sa-l cunosc pe domnul doctor Chirculescu in urma unei interventii chirurgicale de exceptie,prin care domnia sa mi-a salvat de la moarte nepotul de 28 de ani,care suferise un accident cu motocicleta.Este un om deosebit,care m-a tratat cu multa blandete si intelegere si care a stat in operatie aproape 6 ore ca sa salveze un suflet.Asta nu se poate plati niciodata,cu nicio suma de bani…si cu nimic….nici cu salariul de mizerie pe care-l plateste Statul,nici cu vreo” atentie” la care te obliga sa zicem bunul tau simt,cand vezi ca omul ala sta nemancat si nedormit la capul unui strain.Si cu toate astea,domnul doctor nu a vrut sa primeasca ABSOLUT NIMIC,nici chiar in ziua externarii,desi stia ca baiatul este perfect restabilit.Asta cred ca spune multe! Bunicul meu a fost cardiolog,iar fiica mea este in anul V la medicina si crede cu tarie in ce face,asta si-a dorit toata viata si o face pentru ca ii place,ci nu pentru spaga.Dar dumneavoastra stiti cate nopti nedormite are copilul asta la 23 de ani si ce cantitate imensa de cunostinte are de acumulat?….si este la inceput….asta va face toata viata ei! Oare nu este normal sa aiba pretentia sa fie platiti decent? De ce nu spune nimeni ca medicul este si JUDECATOR…..pentru ca e pus in permaneneta sa evalueze si sa vada cine mai are o sansa de a fi salvat si cine nu……si e obligat sa acorde asistenta medicala celui care mai are o sansa,nu aceluia pentru care nu se mai poate face nimic….asta e un ADEVAR pe care nu-l spune nimeni,iar medicii sunt acuzati in permanenta.Nimeni nu spune ca studentii trebuie sa invete pe “cineva”….cum credeti ca se poate face asta,daca nu exista baza necesara pentru desfasurarea acestei activitati de instruire.Vi se pare normal ca un student in anul V sa nu stie sa faca o injectie intramusculara sau una intravenoasa? Asta e adevarul…scoala nu-i invata…trebuie s-o faca singuri,rugandu-se de medici sa-i invete cate ceva,in perioada de practica de vara.Asta nu-i normal!Poate ca ar fi bine sa terminam cu ministrii astia pusi la sanatate,care nu stiu ce inseamna acest sistem,sau medici care nu au practicat o zi meseria si care n-au habar ce-i aia sa stai in garda cate 48 de ore,sa operezi cate 6 ,7,10 ore,sa te lupti cu rude furioase si de multe ori neintelegatoare……si pentru asta sa fii platit cu…..800….1500….3500lei.Este foarte trist si nu stiu de ce noi ne alungam vindecatorii,ii tratam ca pe infractori pentru grseli pe care poate le fac de oboseala,din lipsa de baza tehnologica,din blazare pentru ca stiu ca ar putea salva o viata dar nu au ce le trebuie:medicamentul necesar….aparatul….poate chiar paturi libere. Aceasta este o parte din “Povestea adevarata despre viata si moarte”…..vedem oare cu adevarat unde este problema? Eu inca mai sper! Va multumesc pentru initiativa si va respect!

  16. Medicii de familie au o raspundere extrem de mica, cum ii depaseste ceva, hop trimitere la spital! Au salarii mari si asistentii sunt platiti cu salariul minim pe economie. Restul, la buzunarul medicului. Beah!
    Ps: banii pentru asigurarile de sanatate se iau de la cei ce muncesc legal. Si cum astia sunt din ce in ce mai putini…de unde mama naibii sa fie si mai multi bani?
    Ps:dl Ciutacu, aseara la SZ parca vorbeati cam un tigan. Nu e frumos.

  17. Lectura scrisorii deschise m-a facut sa ma simt pentru prima data ,in 8 luni , ceva mai bine .
    La un alt nivel , am trait cele scrise acolo in serviciul de pediatrie al Spitalului Municipal Campina . Cand am incercat sa le si spun , am fost considerata extraterestra . Cand le-am scris la ziar , am fost sanctionata . In 22 septembrie 2008 , MSP m-a onorat cu un comunicat de presa , existent si azi pe site , pe care l-am contestat in van . Scandalul mediatic din care fac parte ,continua si azi , din fericire , presa fiind singurul meu aliat . Oglinda de azi , Observatorul , Zarva , Telegraful , Republicanul , au inteles lucrurile neasteptat de bine si inaintea celor care aveau datoria sa o faca .
    Azi se va pronunta sentinta definitiva in procesul cu spitalul si cu ASP Prahova . Am castigat in prima instanta , obtinand anularea sanctiuni si a PV de constatare al ASP .
    Scrisoarea mea catre MSP seamana incredibil de bine cu cea de mai sus si a fost citita de multe persoane care mi-au dat …multa dreptate si atat .
    Spitalul a achizitionat un echo 4D , dar nici un medic nu are competenta neecesara sa-l utilizeze . Urmeaza un CT , in aceleasi conditii . Sunt 7 ginecologi si cam tot atati chirurgi la 3 ATI- sti si nu exista neonatolog sau cel putin un pediatru care sa ocupe postul compartimentului .
    Ma regasesec in acest admirabil autodenunt si constat cu satisfactie ca multi alti colegi au subscris.

  18. @harry: vorbesc din proprie experienta am stat o luna in spital fara nici un tratament desi eram cu semipareza, deabia dupa ce fiica mea i-a bagat doctorului plicul in buzunar am fost operata. acelasi lucru s-a intimp;at si cu fiul meu se interna si daca nu am avut banii pe loc l-a trimis acasa pe motiv ca se preface ca sa nu munceasca. a mers la alt doctor de data asta cu banii in mina si a fost imediat programat la operatie. daca ne luam dupa celalalt medic acum ar fi stat in scaun cu rotile paralizat. asa ca ma acuzati pe nedrept nu de la tv. stiu care e realitatea din spitale

  19. @ciutacu: nu ma uit la emisiunile pe care le faci si, in general, imi displac atitudinile tale, chiar stilul tau. dar emisiunea cu doctorul chirculescu si faptul ca ai ales sa o faci ma determina sa spun, sincer si din toata inima: chapeau, monsieur ciutacu!

    CE-I DISPLACE OMULUI DE FAPT?????????? K MAI EXISTA CINEVA IN TARA ASTA CARE LUPTA PT NOI CEI SARACI, UMILI SI FARA AJUTOR??????????
    PROBABIL OTV UL SAU STIRILE DE LA ORA 5 ESTE TARGET UL LUI. EU NU LINGUSESC, NICIODATA NU AM FACUT-O, TOT CE SPUN CUIVA E DIN SUFLET, IAR FAPTUL K MAI EXISTA OAMENI IN TARA ASTA K SERBANESCU, CRISTOIU, GADEA, BADEA, TUDOR, STAN SI CIUTACU MA FAC SA LUPT, SA SPER IN ZIUA DE MAINE….

  20. @catalina roman: cred ca imi este permis sa am o parere proprie despre o emisiune sau alta. sau nu? asa cum imi e permis si sa il apreciez pe ciutacu pentru emisiunea de aseara, care a fost echilibrata si foarte la obiect. si e dreptul meu sa le multumesc lui ciutacu si doctorului chirculescu pentru ca au facut-o asa cum au facut-o. ergo: a se slabi.

  21. Felicitari pt emisiune, un demers unic si foarte curajos! De ambele parti, desigur! Un adevarat strigat! Din pacate nu va avea ecou…Nesimtitii care ne guverneaza au toti un singur gand si-o singura vointa: acelea de-a apuca o ciosvarta cat mai grasa la portofel! Restul, adica noi, cu dr chirculescu, cu ziaristul ciutacu si alti gaozari, putem sa ne ducem linistiti la toti dracii!…Va salut cu tot mai mult respect!

  22. @ elena: Eu sunt medic si lucrez in spital! Eu nu am vazut si nu am auzit sa fie vreun medic pe secia mea care sa conditioneze actul medical!Nu contest faptul ca exista si asemenea specimene care ar trebui eliminate din sistem! Intre a primi o atentie de la bolnav si a conditiona actul medical insusi e mare diferenta! Sa stii ca sentimentul pe care l-am avut cand am primit ceva a fost unul de umilinta si nu o fericire si de cate ori am putut am refuzat dar dintr-un salariu de 10 mil nu te poti intretine intr-un oras universitar, nu-ti ajung banii nici macar de chirie!!! De mancat…imbracat…abonament….nu mai vorbesc…si asta in conditiile in care in curand voi schimba prefixul…ca sa zic asa…Pana la varsta asta nu m-am ales cu nimic…decat cu profesia asta pentru care am muncit vreo 10 ani…in care am indurat multe umilinte…Constientizez pe zi ce trece ca am facut o greseala pentru ca am fost naiv si visator…n conditiile in care ar fii trebuit sa fiu pragmatic pentru lumea asta in care doar banii conteaza si doar banii sunt respectati si nimic altceva…

  23. Mai nou am ajuns sa fiu amenintat prin garzi si era sa o si incasez de la un individ….In garda intri cu cateva locuri libere…sa zicem 10-15…in cea mai fericita situatie si ai de consultat cca 70 de bolnavi din care sa zicem ca ar necesita internare cca25-30..Aici intervine problema…pe care il internezi?…desigur ca pe cei mai gravi…Sunt probleme mari in sanatate care au foarte multe cauze si foarte multi responsabili…dar e mult mai usor sa dai vina pe medici…care nici marac nu au timp sa se apere…sunt mult prea ocupati sa-si faca meseria. Din toata situatia iscata in presa tot oamenii simpli, bolnavii or sa aiba de suferit pentru ca pe zi ce trece din ce in ce mai multi colegi isi depun dosarele sa plece!! Sa vedem cine mai ramane! Poate dl. dr. Ministru Ferrari care da verdicte desi nu nu a practicat medicina macar o zi….Mi-ar placea sa-l pun 2 ore in camera de garda…oricare ar fii aceea…sa vad cum se descurca…dar nu o sa am norocul asta!!!

  24. Vreau sa-i raspund in primul rind lui ”ciolanus”.Se pare ca , domnule sau doamna ciolanus , faceti parte din categoria celor care acuzati , fara sa va documentati.
    Medicii de familie nu sunt salariati ci furnizori de servicii medicale pentru care sunt platiti conform unui punctaj, variabil de la o luna la alta .Numarul de puncte se stabileste in functie de numarul de pacienti inscrisi la medicul respectiv, dar atentie , pacientul trebuie sa faca dovada ca isi plateste la zi asigurarea de sanatae .Deci , medicul poate sa aiba 1000 de pacienti inscrisi , dar nu primeste puncte decit , sa zicem , pentru 500 care sunt platitori de asigurari de sanatate .Apoi mai realizeaza niste puncte din serviciile lunare pe care le acorda pacientilor :vaccinari la copii , urmarirea gravidei si lauzei ,urmarirea anumitor bolnavi cronici .Dar daca medicul are in structura pe grupe de virsta doar pcienti peste 45 de ani , atunci are foarte putine puncte la servicii.Valoarea punctului pentru numarul de pacienti este la acest moment de 4,61 lei/punct ,iar pentru servicii de 1,9 lei/punct.Din acesti bani pe care medicul de familie ii primeste de la Casa de asigurari de sanatate el are de facut urmatoarele plati:
    1 salariile personalului angajat la care se adauga si viramentele corespunzatore catre bugetul statului
    2 viramentele personale catre bugetul statului(pentru a avea si el sansa unei pensii decente )
    3 cheltuielile pentru achizitionarea formularelor necesare functionarii cabinetului:retete, bilete de trimitere ,concedii medicale , certificate de nastere,casatorie , deces ,adeverinte medicale
    4 plata facturilor de electricitate ,combustibil, telefon, internet(obligator ),apa-gunoi menajer
    5 plata catre firma care colecteaza produsele biologic contaminate (obligator)
    6 chiria pentru spatiul in care isi desfasoara activitatea ( pentru inca citeva luni doar 1 euro/mp daca nu a reusit sa cumpere spatiul)
    7 asigurarea de malpraxis pentru el si cadrele medii
    8 materiale de intretinere a curateniei
    9 materiale sanitare ,medicamente pentru aparatul de urgenta , aparatura medicala
    Atunci, domnule ciolanescu , faceti si dumneavoastra socoteala citi bani baga in buzunarul propriu medicul de familie ? Oare v-at intrebat vreodata cit costa o carte de specialitate ?Oare v-a interesat vreodata cit costa cursurile ,simpozioanele ,conferintele la care trebuie sa participe atit medicul cit si cadrele medii obligatorii pentru a putea reprimi periodic dreptul de practica in contract cu Casa de asigurari de sanatate ?
    Toate acestea medicul de familie le plateste din banii obtinuti pe acele puncte . Va face impresia ca sunt chiar asa de multi????
    Si culmea e ca din luna aprilie guvernul vrea sa faca noi economii micsorind valoarea acestor puncte .Si primariile care nu au vindut spatiile in care medicul isi desfasoara activitatea , vor mari din luna august chiriile.Sa nu mire pe nimeni daca tara va ramine fara medici de familie .Foarte multe cabinete medicale vor da faliment, iar medicii de familie vor ingrosa rindul somerilor.Asta ne asteapta,domnule ciolanus !

  25. D-le Ciutacu
    Da, tara ne vrea morti,pensionati, muti! Cit lucram suntem buni, tragem pentru institutia unde lucram si cind e pensia pe aproape (cum e cazul meu) gata te trece pe lista neagta, ne face de doi lei ca asa vrea El “managerul” pus politic si gata nu mai ai CV uita tot ce ai facut in 32 de ani in domeniu si-ti da papucii. Doresti sa ramii sa dai bani la fondul de pensii, te lasa legea, dar daca el SEFUL nu vrea nu mai ai ce face. SPUNETI-MI DVS CUI SA SPUI, CINE TE MAI ASCULTA? Va spun eu nimeni si uite-asa pleci amarit dupa 32 de ani de munca cu sentimentul ca nu ai facut nimic sau daca ai facut nu-ti zice nimeni mersi. E GREU,TARE GREU…Astept seara sa vad emisiunile dvs curajoase care mai alina tristetea, o mare tristete SI TE GINDESTI CA AI PUTEA SA MAI MUNCESTI DAR NU ESTI LASAT. De ce oare?
    multe succese!

  26. Eu am sa va pun ceva intrebari ?????
    Ce este corpul uman?
    De cit timp folosim doctorii?
    Care este relatia dintre corpul fizic si corpul spiritual?
    Ce cunoasteti despre corpul spiritual?
    Daca stiti ceva expliplicati-ne?
    Credeti ca este legatura intre corpul spiritual si cancer?
    Eu va pot raspunde dar nu acum.
    Pe viitor va pot spune ca solutia pentru rezolvarea cancerului o are un roman si va va spune cind va veni timpul(sunt mindru ca Ciutacu).
    Costello
    [email protected]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.