Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Poporul suveran mişcă pă sistem turbo

Poporul suveran mişcă pă sistem turbo

Manelele, la ora actuală, a cucerit toate vârstele, de la copil până la omul care se poate mişca, pentru că manelele e un gen de muzică foarte dansant, bazat, ca sound, foarte mult pe partea de percuţie şi un argument e faptul că eu cel puţin am cântat la diferite genuri de oameni, de la omul de rând la omul sărac, la omul bogat, la omul care s-a considerat intelectual” (muzicianul preferat al preşedintelui)

“După părerea mea, având în vedere că domnul preşedinte, din ce am văzut eu la televizor, am văzut că se pricepe la dans, am văzut că le are cu dansul. Avându-le cu dansul, înseamnă că domnul preşedinte are şi ureche muzicală, pentru că nu te poţi apuca să dansezi dacă nu ştii(…)Dacă manele au reuşit, în ciuda faptului că se spune că suntem fără şcoală, fără cultură, într-un cuvânt, că suntem inculţi, am reuşit, prin textele noastre, să cântăm viaţa de zi cu zi aşa cum e ea şi să ne adresăm oamenilor pe înţelesul lor. Manelele are linii melodice foarte melodioase şi foarte bine gândite ca şi conţinut pe linie melodică”

http://www.youtube.com/watch?v=OunST_w9oiM

UPDATE: Efectul 99%

Comentarii

comentarii

Similar Posts

183 thoughts on “Poporul suveran mişcă pă sistem turbo

  1. Cum de a cantat “la omul sărac”?! Asta oracaie si gratis? Omul sarac aude galagie d-asta doar de la vecini, daca are – daca e sarac adevarat, nu o manea de om sarac, nu are televizor, nu are curent electric, n-are nimic! Aha, identific doctrina de dreapta in atitudinea tov. Guta?!

  2. Victor Ciutacu un off mare, mare!
    Te superi daca il anunt pe aceasta cale pe domnul @ Shogunu´ ca saptamana viitoare vin si eu in Romania si ca mi-a facut o invitatie sa ne intalnim? Eu sper ca nu. Iti multumesc anticipat si astept sa-mi raspunda.
    PS
    Altfel nu se “nimerea”.

  3. Halucinant.Marian Sarbu paraseste PSD din dragoste fata de legea pensiilor!!! Cine zicea ca politicienii nostrii n-au printipuri? Si iar imi vine dom’Victor, cand vad atata puritate, sa pui mana pe puscoi…

  4. Victor, de ce ne punem tarana singuri in cap si postam in strut ?? DE CE nu se vorbeste de ex. despre ce merge in tara lu’ Pacala (cu sau fara Traianel- lucruri care au mers sau care merg). Romanul e obisnuit daca nu are probl. si le creeaza.

  5. Iar presa nu face altceva decat sa amplifice un rahat (ala care il vand turcii cu inversunare de roman) si sa-l faca auzit si pe luna! Daca, criza avea impact in anii…..40 sau 1870 de ex credeti ca sufereau mai mult de….o adunatura de oameni sau jumatate de tara ?? Fata de comparatia actuala unde dat. media….un bulgare se propaga pana pe marte cu viteza lui Speedy Gonzales.
    HAI SA FIM SERIOSI – ca e mai mult o criza psihologica si una virtuala (banii bancilor sunt….numere intr-un program).
    Adevaratii bani nu au disparut cu Hocus – Pocus.

  6. Imi place update-ul, cam toate cunostintele mele care l-au votat pe Basescu au trasaturile descrise acolo. Din pacate, nu pot sa-mi exprim public parerile astea fiindca as jigni si trebuie sa traim cu totii in tara asta… Cineva imi spunea ca Geoana si Antonescu par mai reci si ca Basescu pare mai apropiat de oameni (la ce-o folosi asta?), altcineva zicea ca in mandatul asta sigur o sa se gandeasca mai mult si o sa faca lucruri mai bune (?!), un altul se comporta ca basescianul tipic si anume de parca ar fi din filmele alea in care unora li se implanteaza cipuri pentru a le fi controlat creierul. Nici unul dintre acestia n-au ajuns pana acum la concluzia ca ar fi facut o greseala cand l-au votat pe Basescu desi unul dintre ei e in pragul falimentului. Poate ca e greu sa accepti ca tu ai o mare parte din vina pentru ce ti se intampla. Nu toti sunt manelisti, multi dintre ei sunt chiar snobi din punctul asta de vedere, “eu sa ascult manele?”, multi dintre ei au facultate (si nu Spiru Haret) si considera ca asta e suficient pentru a se declara intelectuali. La polul opus, cred ca sunt si din aia care asculta manele (ocazional, poate) si care n-au votat cu Basescu. Nu exista o corespondenta biunivoca intre manelisti si ascultatorii de manele. Mie, personal, nu mi se pare ca alegerea lui Basescu are ceva in comun cu o tara civilizata din secolul 21 (desi nu prea stiu ce-i aia civilizatie, uneori ma gandesc ca e doar in imaginatia mea), ci mai degraba cu alegerea unui conducator de trib din Africa sau din preistorie. Votantii lui Basescu au apreciat agresivitatea, au reactionat la un mesaj de ura (singurul mesaj transmis), au apreciat succesul la femei, n-au avut nimic impotriva minciunii, am vazut la Sinteza Zilei niste imagini din campanie in care Basescu urla efectiv pe scena… Pentru ei, asta e imaginea omului puternic, demn de apreciat. Si tragedia nu e ca iesit Basescu si c-o sa fie presedinte 5 ani de-acum inainte ci ca, dupa ce acesti ani vor trece, cea mai mare parte din cei care l-au votat vor ramane si ca noi va trebui sa traim in continuare la un loc cu ei.

  7. domnu Ciutacu si eu sunt destept ! nu imi plac manelele! ma si jur daca nu ma credeti
    asta fac toti pe aici se jura…

  8. Iar trebuie sa ma iau de Manuela. Nu am ce face. Vreau doar sa intreb cum anume isi exercita ea civilizatia si respectul in societate. Saluta politicos sau se face ca nu vede? Asculta muzica tare sau nu-si deranjeaza vecinii? Cat de serioasa e la munca/scoala? Cat de mult ii deranjeaza pe cei din jur si cat de mult stie sa se faca apreciata. De ce nu pleaca din tara undeva unde i se pare civilizat? Si nu in ultimul rand nu inteleg cum as fi putut pune vreodata stampila pe Geoana. Atat inainte, cat si dupa alegeri a aratat ca i se potriveste manusa porecla.

  9. @DeSePe: Salut politicos. De regula ascult muzica la casti (mi-as deranja colega de camera altfel 🙂 ), incerc sa fiu cat mai serioasa la munca/scoala, nu stiu cat de bine reusesc. Nu stiu cat de mult ii deranjez pe cei din jur si cat de mult ma apreciaza ei, asta n-as putea eu s-o spun. Deocamdata mai am ce face pe-aici, mai am familie, niste proiecte neterminate, pe viitor voi vedea ce voi face. Nici eu nu pricep cum as fi putut pune stampila pe Basescu. Probabil ne deranjeaza lucruri diferite la oameni, poate avem alte valori. Nu doresc sa intru intr-o polemica legata de Basescu, cu nimeni. Din experienta, stiu ca n-am reusit decat sa ma cert, fiecare a ramas consecvent ideilor de dinainte. Nu stiu cat de realista e ideea de reconciliere.

    P.S. Imi pare rau daca am jignit pe cineva, sunt sigura ca sunt si oameni ok printre cei care l-au votat pe Basescu, nu stiu cat de multi. Si sunt sigura ca toti oamenii au calitati si defecte dar defectele acestea pot parea mai mult sau mai putin grave, in functie de fiecare dintre noi.

  10. @DeSePe: Nu era vorba despre faptul ca cei care l-au votat pe Basescu sunt necivilizati (multi dintre ei sunt dar poate ca si multi dintre cei care i-au votat pe Antonescu si Geoana sunt la fel de necivilizati, nu stiu proportia) ci de faptul ca au validat un astfel de comportant, votand-ul pe Basescu. Ca, poate fara sa constientizeze, pe scara lor de valori, insusirile lui Basescu si ale campaniei sale, pe care le-am enumerat mai inainte, nu au fost suficient de grave incat sa ii impiedice sa-l voteze. E vorba, mai mult, despre aspiratiile votantilor. Nu inteleg, insa, de ce mi te adresezi numai mie. Nu mi s-a parut ca am avut un parere mai agresiva, la adresa votantilor lui Basescu, decat articolul sub care comentam.

  11. Imi este tare “dor” de basescu.Nu l-am vazut de foarte mult timp sa iasa sa mai dea niste sfaturi sa ne mai spuna sa mai strangem cureaua etc.Ce sa intamplat ? Mai este prezidentul Romaniei?

  12. “Ce mare dreptate are, Dom’ne! Manelele ie pe toate drumurile si ele ne-a facut ce ‘stem. Noi, estia, avem ce n-are tot omu’. Nici profesorii, nici doctorii, nici nimenea. Si mai reusiram nici sa nu platim impozitu’ pe venituri sau pe profiturile grase. Masini, bani, femei. Igzact ce zice la manea.” Mi-am imaginat pentru moment ca as fi unul dintre manelistii pe care (conform presedintelui) ii asculta 99% din romani. Cred ca presedintele nu are habar ce asculta romanii. Nu de alta dar nici elevii din gimnaziu nu mai suporta manelele. Si candva era o moda. Dar..daca-i incurajeaza astfel d-nul Basescu pe manelisti s-ar putea ca evazionismul fiscal in acest domeniu sa creasca exponential.

  13. VicTOR n-are viiTOR

    Grupurile de parlamentari independenţi trebuie să atingă minim 9 feţe la Senat şi 22 feţe la Camera Deputaţilor, astfel ca până la Paşti, constituite într-un partid, să participe efectiv la guvernarea ţării şi la formarea majorităţii parlamentare neşantajabile de profitorul ultimilor 20 de ani, necesar parcurgerii fără riscuri a perioadei dificile pe care o traversează ţara.
    În această gândire pusă în operă, Ponta a fost aşezat de Năstase ca bomboana pe coliva pesedeului – propietatea lui Iliescu în retragere.
    Este posibil ca Cerul să fi hotărât şi modificarea de substanţă la cârma ţării, cu materializare în scurt timp.

  14. E tare combinatia: iata chipul tarii!! Regret,dar asta este trista realitate,asta este chipul tarii noastre in Europa si nu numai. Un ranjet cu ochi “melancolici” ne “vegheaza” visele de reforma intr-o tara parasita de romani(la propriu si la figurat).Nu-i deloc de ras.

  15. O floare carnivoră pentru o târfă vegetariană

    Nea Nelule-mişelule, când organizaşi cocteilul hemoglobinic din decembrie 1989 finalizat cu tăierea porcului te-a urmat toată floarea roşie, asigurându-ţi un scut viu de 93 % sub care să-ţi pui în operă aspiraţiile rromice la cel mai scaun ; că de fapt numai asta ai vrut.
    Apoi, pe rând, au început să-ţi cadă , una câte una, toate pernele de sub fundu-ţi de broască râioasă kaghebisto-gorbyană, uns de Nina cu marxalifii de sorginte…
    Când floarea roşie află ce poamă eşti, îi căzură cam 75 % din petale iar cele care au mai rămas ba le ia Vântu’, ba le-nghite pământul, ba se vând cu amănuntul, astfel că la apropiata şi ultima schimbare de sens nici de bocitoare să-ţi mai rămână.
    Un Pont a răsuflat : Bombonel a pregătit racla partidului tău demolator de neam şi ţară ce te va urma spre cazanele cu smoală, supraveghiate din Rai de nea Nicu-piticu’!

    PS Pe bune : cel din poză nu te va părăsi !!!

  16. e mai usor sa-l ridici in slava pe andrei minune si pe guta!! mai ales cind cinta la alegerile tale.
    e greu de crezut ca in romania de azi majoritatea nu tin minte de un muzician de prim rind (la nivel mondial) de radu lupu.
    el este azi directorul muzical al filarmonicii din londra, dar in romania nu este invitat nu este recunoscut, desi a cistigat ca roman cele mai mari premii de pian, festivalul enescu si festivalul van cliburn.

    dehhhhhhhhhhhhhhhhhh

  17. Ce se mai poate cere de la astfel de oameni? Nu am nimic cu manelistii. Bravo omuletilor, va place gelul? Ascultati pana ce va sar urechile si va rugineste “sistemul audutiv”! Problema este ca atunci cand intorc capul in stanga trebuie sa aud un telefon mobil cu o manea ca ringtone, in partea stanga aud niste “sobolani de strada” ascultand la telefon manelele ca si cum ar fi o mandrie. Din fata si din spate, se aud aceleasi manele, dar de aceasta data de la cateva sisteme ragusite, din cadrul unor apartamente la etaje inalte, acompaniate de un decor de fluierat si de injurat. Chiar intelege cineva care este mesajul unei manea? Asculti o lautareasca la o nunta eventual (cel mult), o muzica populara, dar parca nici chiar acelasi ritm, aceleasi versuri pe n formulari diferite cosnideranduse fiecare un original aparte. Imi e greata!

  18. pai, mai bine sa schimbe Base, prin decret, si numele tarii: din ROMANIA s-o faca ROMANELA. Si gata, a scapat de-o grija!

  19. macar stim cu ce-l putem scoate din coma (daca, doamne-fereste, se intampla, ca am auzit ca-i bolnav, conform zvonurilor din era digitala)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.