Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Oul sau găina, curva sau proasta?

Oul sau găina, curva sau proasta?

Când Angela Gheorghiu, Mircea Albulescu, Simona Noja, Grigore Leşe, Tudor Gheorghe sau Dorel Vişan produc, însumat, pe piaţa liberă şi capitalistă, audienţă mult mai mică decât aşa-zisele talente de pripas pescuite de firmele de casting pentru concursurile de zbierat muzical sau de făcut ca toate loazele, iar bordelurile de televiziune funcţionează la turaţie maximă şi prestatoarelor li se spune “vedete tv”, normal că-ţi vine să dai cu căciula-n câini şi să-ţi bagi picioarele-n ea de meserie. Şi ori îi dai, până la urmă, ipocritului de telespectator ceea ce gustă cu plăcere, ori tu, ipocritul de realizator, te declari învins de sistem şi, în loc să cedezi sau să rezişti, te-mpiedici; ca găina, care nu vrea să fie nici proastă, nici curvă…

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

70 thoughts on “Oul sau găina, curva sau proasta?

  1. domnule Ciutacu, bun articolul(si nu numai asta) nu sunt lingusitoare si nici ipocrita, eu una va spun cu mana pe inima domne eu ma uit pe tot ce inseamna trustul intact, ma mai uit si pe acasa, mai putin pe realitatea, b1, otv(aceste posturi nu exista la mine acasa) si vreau sa va intreb, asta inseamna ca sunt proasta ori curva? decat sa ma dau desteapta foc mai bine spun adevarul, nici mie nu imi plac tiganiile, dar dau drumul la tv ca sa treaca timpul, in rest stima si respect pt emisiunile dvs, m-am uitat sa iau bilete pt decembrie la dlTUDOR GHEORGHE, dar vad ca nu s-au pus in vanzare inca( sunt mai rezonabile si pot sa o duc si eu pe mama).dana

  2. Normal ca Angela Gheorghiu, Mircea Albulescu, Simona Noja, Grigore Leşe, Tudor Gheorghe sau Dorel Vişan sa aiba audienta mai mica. Ca sa-i asculti trebuie sai un minim de inteligenta. Iar daca televiziunile nu-si propun sa educe cetatenii cedeaza usor in fata vulgaritatilor. Sa inteleaga toata lumea 🙂

  3. @Regiunea Centru: cetatenii sa se educe dracului la scoala si acasa, ca nu baga nimeni milioane de euro in televiziuni ca sa faca pe profesorii cu ei. nici o televiziune nu are in obiectul de activitate educarea maselor. pentru asta s-au inventat (si le platim de la buget) scolile; si, ca supliment pentru acasa, cartile

  4. In materie de cerere si oferta intre televiziune si telespectatori exista o relatie biunivoca, rezultatul e doar reflexia in oglinda a buimacelii sociale generalizate, ce mai conteaza calitatea materialului agreat? Televiziunea nu este prima chemata sa faca educatie,nici sa insiste pentru ingradirea subculturii,d’aia si merge din ce in ce mai comod pe minima rezistenta,”dupa noi,potopul!”, ia, citeva exceptii, alminteri necesare.
    Si acum te intrebi daca sa renunti sau sa te impiedici, adica de ce sa nu rezisti, ca treaba nu gaina nu e comparabila, era de una singura.

  5. Televiziunea, din punctul meu de vedere, este o afacere, mogulul te trimite la plimbare dacă nu aduci profit. Pana aici e scuzabil moderatorul care promovează ceea ce-i aduce “pâinea pe masa”.
    Întorcându-ne la public, suntem niște ipocriți care devoram tabloidizarea și chici-ul, însă în public ne declaram puri ca o fecioara.
    Domnule Ciutacu, nu plătesc abonament decât către Televiziunea Romana care îmi oferă programe penibile. Restul televiziunilor nu pot si nu am dreptul moral sa le judec în nici un fel.

  6. Domnule Ciutacu,

    Tot cautand un raspuns la intrebarea dumneavoastra, am gasit din intamplare ceva care se refera, din pacate, doar la ou si gaina:
    Galinha Pintadinha- Videoclip Infantil Animado”.
    Va rog sa stergeti acest text, daca trebuie…

  7. Sa sti ca aici chiar ai dreptate!E absolut adevarat ca persoanele de cultura sunt total ignorate si acest fapt este aratat de, cum ai spus si tu audientele pe care le fac emisiunile la care acestia sunt invitati in comparatie cu emisiunle care promoveaza incultura si falsitatea.Insa eu totusi cred ca televiziunea ar trebui totusi sa aiba ca scop si educarea publicului…sigur asta pe langa celelalte tipuri de programe, insa cred ca televiziunea joaca un rol important in formarea culturii si personalitatii unui tanar.

  8. eroare,
    eu cred ca este eronat sa spunem ca dam ce vrea publicul. nimic mai fals. Televiziunile din 90 incoace si-au educat publicul sa cumpere un anumit produs. ele au inventat pitzi, cocalari, manele,deoarece au profitat de simplitatea unor oameni si in loc sa fie decenti eu avazut ca asta prinde bine si..dai inainte. Prostim popoorul cu televizorul. Vina e de amble parti sa zicem. Dar agresivitatea televiunii in promovarea nonvalorilor intr-o tara fara repere este reala.
    Asa ca va rog sa aveti decenta sa vindeti chestia cu asta vrea asta dam, la alta masa….

  9. Cred că lucrurile acestea se vor regla de la sine…cândva. Pentru că telespectatorii vor “pleca”, puţin câte puţin, când vor simţi că nu mai pot. Una e să pui “condimente” şi alta e să devii toxic.

    Din punctul meu de vedere, subiectul “familia Truică” este creat forţat. Nu mai auzisem de “omul de afaceri” , a trebuit să caut pe net şi n-am prea găsit mare lucru. Tot nu ştiu decât că e fost consilier de-al lui Adrian Năstase.
    Şi pentru că-s fidelă A3 şi încă suport, na că aflu şi despre aventura lui cu Patricia Kaas. Iar eu, ca orice om imperfect şi ca femeie, nu pot să nu mă întreb ce dracu a văzut aia la “Fălcuţă” Truică; probabil că banii furaţi de la noi. Sau nu. Cu siguranţă, însă, m-aş lipsi bucuroasă de prezenţa pe ecran a acestei familii!

  10. Intr-o societate normala la cap profitul nu e facil si necesitata inspiratie, dar mai ales transpiratie, iar profitul cu orice pret nu are cum sa fie scuza pentru grotesc. Daca profitul ar fi obiectivul absolut al activitatii economice, cu totii ar vinde arme, droguri si femei.
    Pe de alta parte in momentul in care alegi sa te produci in public ar trebui sa respecti niste norme (macar) de bun simt la care societatea, petru bunul ei mers, ar trebui sa te oblige cumva. Chiar si printr-un, spre exemplu, cod deontologic acceptat si respectat de breasla care sa te pedepseasca si sa te excluda daca il incalci.
    In felul asta mogulii ar avea, poate, la dispozitie jurnalisti si nu saltimbanci, iar ei ar fi cu adevarat patroni media si nu proxeneti.
    Dar cum societatea e plina pana le refuz, de la presedinte pana la ultimul cersetor, de manelisti (lautarimul de care vorbea Noica e demult o amintire idilica), nu vad de ce “jurnalistii” ar face exceptie.

  11. “s-a răit lumea de tot, maică !
    toti ie cu ochii-n fofeaza borfetului,
    gramada pă ceafa dă porc si pă sistem
    turbo, da’ unu’ nu recunoaste !”

    @Victor: recunosc, m-ai prins. sint
    ipocrit. in nemernicia mea, …, am
    intors spatele programelor tv “de anvergura”;
    ghinion de nesansa; nu ma uit dar nici
    nu fac clabuci la gura injurindu-le.

  12. La comentariul tau de pe la 12, all, eu am dreptate. Da, ai dreptate. Ma scuzati ca am trecut pe aici. Ma retrag. Numai bine.

  13. ipocrizia la boborul roman este boala grea; e ca si la fumat: daca fumezi doar 2-3 “bete” pe zi nu inseamna ca esti nefumator; pentru a functiona si rezista pe piata, televiziunile “servesc” publicului exact ceea ce acesta din urma doreste sa consume; telecomanda e la noi; nu pot insa sa nu remarc (cum au facut-o si altii inaintea mea) “metomorfoza” in sens negativ a unora dintre realizatori tv si bineinteles cel mai bun exemplu este gadea; mai lipseste monica tatoiu la sinteza; am incredere ca la Badea si Ciutacu nu o sa avem parte de asemenea “revelatii”; daca se va intampla asta, inseamna ca s-a dus dracului totul…
    multa bafta!

  14. Ei, da, toata lumea se pricepe la ce si cum ar trebui facut, la lista privind fotbalul si politica, deja arhicunoscute, adaugandu-se televiziunea. Tuturor le pute, tuturor le e greata si metaforic vorbind, toate parasutele au himen. Dar toti uita un lucru esential. Si anume ca sunt stapanii telecomenzii sau, mai radical, ai stecherului. Chestia aia care baga si scoate televizorul din priza.

  15. Stiu ca suna PDL-ist dar chiar am tv doar pt canalele gen Discovery si N.G. Pana la urma stii de ce cred ca fac ”emisiunile” ale rating ? Au intrat firmale de cablu in zonele de sat ale tarii.. Acolo prostia URLA.. si sunt MUUULTI. Or fi ei si la orase(prosti), dar in satele romanesti prostia e la ea acasa..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.