Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Oul sau găina, curva sau proasta?

Oul sau găina, curva sau proasta?

Când Angela Gheorghiu, Mircea Albulescu, Simona Noja, Grigore Leşe, Tudor Gheorghe sau Dorel Vişan produc, însumat, pe piaţa liberă şi capitalistă, audienţă mult mai mică decât aşa-zisele talente de pripas pescuite de firmele de casting pentru concursurile de zbierat muzical sau de făcut ca toate loazele, iar bordelurile de televiziune funcţionează la turaţie maximă şi prestatoarelor li se spune “vedete tv”, normal că-ţi vine să dai cu căciula-n câini şi să-ţi bagi picioarele-n ea de meserie. Şi ori îi dai, până la urmă, ipocritului de telespectator ceea ce gustă cu plăcere, ori tu, ipocritul de realizator, te declari învins de sistem şi, în loc să cedezi sau să rezişti, te-mpiedici; ca găina, care nu vrea să fie nici proastă, nici curvă…

Integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

70 thoughts on “Oul sau găina, curva sau proasta?

  1. mai bine prosta decat curva,e adevarat ca o proasta poate fi si curva.
    Toti suntem vinovati de situatia asta,cand nu o sa mai dam click pe articole cu Bianca,Tonciu,Sanzi,Adelina,etc stiind ca in spate un soft monitorizeaza asta si le transforma in statistici poate si televiziunile ne mai lasa cu toate curvele pe post de asistente TV sau ma rog.
    Oricum fenomenul este de nivel global vezi The Sun in Anglia si tine de natura umana.Omlui ii place circul, sa aiba de ce rade si astfel unii putintei la minte considera ca alea sunt modelele in viata,nu Dorel Visan,Tudor Gheorghe ce lasa in urma lor ceva pe pamant.
    Respect

  2. D-le Ciutacu,

    Pot sa comentez ce ati scris?E foarte concis si extraordinar.
    Nu veti fi niciodata “un ipocrit de realizator”!Aluatul din care ati fost creat e nobil.

    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  3. Mi-l si inchipui pe Gadea cum isi rade in barba citind articolul asta din Jurnalu. Sunt apuse de mult vremurile in care il vedeam la masuta lui din studioul compact, alaturi de politicieni sau/si vedete ale trustului discutand trebuiri interesante si importante. Apuse sunt vremurile cu invitati precum Bogdan Teodorescu analizand situatii si strategii politice la Sinteza. Acum, din eterna lehamite de RTV, cand ajung pe A3 seara (dupa ce am trecut pe GSP si sport.ro sa vad cine a mai fost arestat), vad studioul emisiunii Acces Direct, publicul inert care asteapta finalul emisiunii ca sa-si ia banu’, si subiecte de interes public major cum ar fi tiganii/rromii sau cuplul Banica/Marin. Asta in cazul in care nu sunt dezvaluiri senzationale din trecutul intim al familiei dictatoriale. Evident ca acum, cand tu scrii si te lamentezi pe buna dreptate in fata ipocriziei propriului tau public (din care si eu fac parte), dom’director rade-n barba. El, spre deosebire de tine, are ‘experiente anterioare’ in ce priveste emisiuni mondene cu stat pe bancuta de rachita la o barfa mica, asa ca trecerea de la Sinteza zilei de interes public si continut informativ consistent, la Sinteza zilei combinata cu Acces direct a fost foarte lejer facuta.
    Nu am acces la graficele cu rating-ul facut de tine, dar chiar daca nu esti pe primul loc, nu cred esti mai departe de locul 2 sau 3. Nu inteleg de ce vorbesti de emisiunile unor televiziuni generaliste. Nu banuiesc ca doresti o competitie cu Xfactor sau Vocea Romaniei, pentru ca ar fi o lupta pierduta din start. Tu vii si spui:”multi…dar prosti”, iar eu spun:”prosti…dar multi”. Ar fi ilogic sa fii primul pe o piata formata dintr-o populatie care in proportie de peste 50% refuza sa se spele zilnic de 2-3 ori pe dinti. Evident ca esti in minoritate. Nu deznadajdui! Daca iesi tandi pa mandi si mai faci si ceva gologani in plus, e de ajuns cat sa continui in acelasi fel. Nu poti sa rupi gura targului mitocan facand emisiuni elevate. Gadea presupun ca vrea musai sa fie nambar oan asa ca a schimbat macazu’. Pe mine m-a pierdut din mers, da’ nu-i bai…are balta peste. Dar bine…nu toti oamenii pun mare pret pe consecventa si statornicie.
    Dar in fine, e viata ta profesionala si faci ce vrei cu ea. Sunt convins ca ti-ar merge mult mai bine financiar daca ai incepe si tu cu curvasareala. Ai avea mai multi ‘fani’ decat acum. Iar aia n-ar fi cu siguranta ipocriti. La genul ala de public esti sigur ca ce-au in gusa-i si-n capusa :). Bine…Maruta inca n-a luat premiu APTR, dar ce conteaza? E vedeta? Perfect!
    Imi pare rau ca Gadea n-are blog in care sa dea posibilitatea cititorilor sa-l intrebe 24 ore/an ce vor, asa cum faci tu. As fi fost foarte curios ce ar fi raspuns la intrebarea “ce te vezi facand peste cativa ani?”.
    Dar aste e…concurenta-i mare…10tv moare, apare digitv, b1tv fura publicul otv care simtea nevoia de o televiziune ‘de stiri’ care sa vorbeste limba lor, generalistele fac cate 40-50% rating per editie de cantzonete, Gadea face show-uri cu public stand in picioare cu mana-n buzunar, iar Ciutacu are voie doar o ora la Craiova-n teatru in cea mai minunata emisiune din an (apropo, intre noi fie vorba, premiu APTR scrie pa ea). Am curaj sa pun pariu pe banii mei de eugenii+abonament la net+papucii mei norocosi, ca daca o inviti pe Bianca Dragusanu Vinerea urmatoare, nu faci nici juma’ din audienta emisiunii trecute. De ce? Pentru ca publicu’ lu’ tatoasa aia nu stie ce-i aia Vorbe Grele, iar A3 nu exista ‘prins’ pe vreun canal al plasmei lor :). Gadea a facut trecerea lent, i-a luat vreo 3-4 luni metamorfoza, si a sperat ca-si hipnotizeaza telespectatorii, pentru a pastra acelasi public, pe care doar sa-l modeleze putin, la care sa adauge public si din zona monden, marindu-si astfel ‘pool-ul’. Cu mine n-a tinut, dar evident eu sunt doar unul.
    Orice ai face, eu iti urez doar bafta! Pe mine m-ai ‘cucerit’ de cand erai bagator de seama-n coltu’ mesei la RTV si mai apoi, cand l-ai enervat pe Boc in direct. Asa ca orice ai face, am incredere.

    P.S.: Eu chiar urmaresc Discovery. 🙂

  4. “sintem prea putini oameni de calitate”
    ca sa ne uitam la asa ceva 😀
    eu ma uit pe TCM la filme vechi, Antena3
    si (din nou) la filme (pe orice canal) cind:
    – nu sint seriale
    – nu sint in reluare a triliarda oara;
    – nu sint telenovele/soap/indienisme.
    singurul serial ce-l urmaresc e Seinfeld.
    in rest, prefer sa stau pe A3 cu tv-ul in
    surdina pentru ca-mi place sa am zgomot de fond
    si zappez cind ma plictisesc de el (de zgomot).

    cred ca in supa primordiala tv, prima a fost
    “verdeata” care a facut sa se miste lucrurile.
    pe urma au aparut curvele, proastele, gainile
    si in final oul.

  5. Ai dreptate tata ! Adevarul este ca ai ales trei perechi de picioare misto de tot.
    De curiozitate Victore poti sa-mi spui te rog ce audienta a facut Becali ieri la RTV ? Se leaga cu articolul tau.Ii dadea lectii de istorie lui Iliescu,de religie la toti,toti din studiou rideau de se astupau si uite asa un t i m p i t,un analfabet are priza la “tot romanul”.Imi este sila sa mai vorbesc ceva si imi este foarte teama de alegerile care vin. Sint ” multi” frate !

  6. prefer o emisiune elitista pentru un public elevat chiar daca nu face audienta. daca ar fi dupa mine as prefera curva, sau gheisa sau… dar intro tara manelizata, o populatie imbecilizata apreciaza atat curva cat si maneua dar mai ales melteneala… cum sa aprecieze valoarea?

  7. Oricând cei care consuma quality (sau cum îi ziceţi voi) au fost mult mai puţini decât restul. Probabil că mai demult era mai mare piaţa pt quality, dar în timp, lipsa ofertei, a dus la micşorarea pieţei acesteia.

    Mă indoiesc că consumatorul de tv îşi poate schimba preferinţele. Cei care se uită la junk pe motiv că n-au la ce altceva se uita, mint. Se uită pentur că le place porceala şi greu poţi să-i ademeneşti cu altceva.

    Cred că unica soluţie este ca producătorii să oferă alternativă şi în timp poate piaţa va creşte. Iniţiativa la producători trebuie să fie.

  8. Romanii i-au facut pe gladiatori celebri ca sa uite popoarele ocupate si stapanite de ei ,de foame.Asta era rostul spectacolului:sa uite de foame si sa se bucure ca nu sunt in pielea celui omorat.Asa zisele vedete cum apar,asa dispar,daca frumusetea nu mai exista ,s-a cam terminat cu faima,genul asta de femei sunt de folosinta pasagera.O combinatie intre ele?S-ar vedea contrastul cam tare intre valoare si poleiala.Si tu ,de obicei ,ai un singur invitat.

  9. Trebuie tinut cont totusi si de piata…concurenta etc.De vina e publicul “inteligent” care prefera sa se uite in gura lu’ udrea,popoviciu,oajdea si toata gasca lor portocalie(care habar n-au nici ei cum au ajuns acolo…intr-o tara normala nici functionari la o primarie mica n-ajungeau).Normal ca rating-ul a mai scazut putin si se impun ceva schimbari de cand “baietii” de la putere nu mai participa la nici o emisiune pe a3(pt ca cei de la a3 au colti…nu buze cum au altii…).Eu unu’ inteleg,cred,ce se intampla….sper doar sa nu se mearga prea departe.

  10. Corect, din cauza asta nu ma mai regasesc in tv. Vinzi ce vrea mioriticul, creste ratingul, ai bani..
    In ultimii ani mai deschid tv-ul pe A3 – Gadea si Ciutacu si uneori seara tarziu pe tvr 2 sau tvr cultural la filme sau documentare.
    Din pacate am asteptat cu nerabdare emisiunea cu T Gheorghe – totul a fost ok pana in momentul cand MAESTRUL a spus ca el nu este de acord ca pe afisele lui sa apara numele sponsorilor, ex. angst sau dero.
    Pe timpul emisiuni am realizat ca Maestrul a fost “sufocat” de calupurile de reclame, iar vorbele lui erau alaturate reclamei cu Rosia Montana, proiect atat de sustinut de tatucu’ !!
    Mi-am adua aminte de filmul Lista lui Schindler, astigator a 7 premii Oscar, care la cererea expresa a regizorului Steven Spielberg a fost difuzat fara reclame. Deci se poate ….
    Cred ca si T Gheorghe merita din partea A3 – nu este un repros pt V Ciutacu – o emisiune in care vorbele lui sa nu fie trunchiate de spoturile reclamelor.
    PS – nu inteleg A3 sustine proiectul R Montana sau este ….. foamea prea mare si nu conteaza decat banul ?

  11. da discovery este f urmarit ,nenorocirea e ca cei care instaleaza poeplemeterele au gija ca ele sa fie la cei cu slaba pregatire si lipsiti de minima educatie.degeaba zic ei ca au ales un esantion reprezentativ al privitorilor micului ecran. altfel ar fi venit si la noi cei cu pregatire medie si superioara care am trudit citind sute si chiar mii de carti pt a ne ridica deasupra parintilor nostrii ce n-au avut posibilitatea de a invata si cultiva

  12. Daca nu as fi stiut ca esti suficient de profi, iar Gadea suficient de mare si de vaccinat, as fi putut gandi ca, prin articol, il “albesti” pe Gadea in ochii fostului public (de nisa) de la Sinteza, pentru a fi “iertat” de marea curvaraseala in care cazu si pentru apetenta subita pentru un altfel de public (prosti, da’ multi) care il lovi…

    Si da, am fost un mare consumator de “discavari” pe vremuri, dar in ultimii ani nu mai stau mai mult de 7-8 ore pe saptamana cu ochii bolditi la teveu’ .
    Odata cu noua orientare de la Sinteza si timpul asta tocmai s-a mai scurtat.
    In rest ma multumesc sa citesc stirile de pe net, intrand pe “saiturili” unor bloguri, ziare “quality” si televiziuni din .ro, autodenumite “de stiri”, si uite asa imi sar in ochi si unele randuri de “cacao mondena” .

    Dupa cum vezi, “iegzista o explicatie” aproape logica pentru fenomenul analizat de tine.
    Si asta fara ca, eu consumator si voi producatori, sa trebuiasca sa “ne impiedicam” cu nasul in ceva.
    Sau parafrazand, mai bine o zi vultur, decat o viata de gaina.
    Dar ce ma pricep eu, sunt doar unul din aia multi de pe margine care chibiteaza…

    Stiu ca ai sa racnesti acusica la “@all”, ca nu era un articol dedicat “gadelui”, dar ce sa faci daca se potriveste si lumea vrea sa se racoreasca … 🙂
    Poate ca domn’ director trebuia sa se gandeasca si la faptul ca, intai de toate, pe langa a fi un proiect managerial, de marketing si cum naiba i-o mai zice, Sinteza era privita de multi dintre noi astia (care nu am votat cu voma portocalie) ca o speranta, in care multi au investit in secret. O speranta care ne transmitea ca nu ne-am dilit de tot inca, si ca mai sunt oameni care gandesc la fel ca noi.
    Care speranta fuse-fuse si s-a dus dreq si ea.
    Ultimul sa stinga lumina si la antene.
    Sper sa ramai tu ala…
    P.S. Ioi, ca mult am mai scris ! 🙂

  13. Sunteti aspru, lasati teveurile sa prezinte ce vrea muschii lor, si asa se alege praful! Ati estimat cam de cati ani are nevoie tara ca sa-si revina daca maine dispar toti ticalosii si imbecilii? Bietul brucan se rasuceste in mormant cu estimarea lui puerila de 20 de ani pt democratie, dar cred ca se si prapadeste de ras, vazand in ce rahat ne cufundam! Traim vremuri de impliniri marete, in care eba rade de funeriu, care face spirite de gluma in timp ce-si exercita mandatul de ministru! Al cui? Al educatiei! Nu-i haios?!? Tocmai aflam ca capitalismul asta in care noi abia bagaram varful nasului, dispare, iar in locul lui vine o alta oranduire, mai grijulie cu socialul! Si asta taman acum, cand marinaru’ incepuse sa se simta si sa se declare, mai de dreapta decat oricine, iar statul social e pe duca, o data cu poporul! Nu-i misto? Lasati mahalaua, si curvele, si maneaua, si incultura, sa vina la popor, n-are ce rau sa-i mai faca, pe foamea, seceta si prostia in care se adanceste!

  14. … avem io un pretin la Cluuj care îmi zâcea de fiecare dată când era deprimat: “băi, Fănucu râdem noi, râdem de numa, da, purşeaua i mortă în coteţ”… aşa că domnule Ciutacu aveţi dreptate, numa că noi suntem prea în “mioritate” cuprinşi să mai schimbăm spoiala ăstora cu un tablou plin de virtuţi… aşa că ne au rămas remediile pe care încă le aduc cei vechi şi buni… cât acestea or fi nici noi nu ne vom retrage din mijlocul pustiirilor
    oricum, mă tem însă că până şi pe purşea or luat o curvăsăriştii, curvele şi proştii or proastele şi uite aşa din oameni unii au rămas doar nişte lighioane bipede dar care nu mai au nici măcar uzul firescului instinctual…
    a avut dreptate maestrul Răducanu când vorbea despre distrugerea sistematică a tot ce înseamnă valoarea naţională
    cred că numai cuplul B&b asociat cu cei doi măscărici din “opoziţie”&com erau atât de smintiţi şi de mişei spre a duce totul la “soluţia finală” “pt” poporul român
    cu toţii vor să rămână doar acea majoritate pavloviană pe care să o subjuge cum vor ei…

  15. lol! imi aminteste de un episod din friends, in care aveau free porn, si nu se mai puteau dezlipi de tv :). Pe mine ma enerveaza ca nu reuseste nici un alt post sa-i bata la categoria “no brainer”. Daca ar fi o piata mai echilibrata, poate s-ar cauta si alte surse de audienta. Deci, hai cu egalarea! 🙂

  16. Ca de fiecare data ai punctat foarte bine.
    Pun pariu ca peste jumatate din populatia acestei tari habar nu are cine sunt “personajele” despre care ai scris Angela Gheorghiu, Mircea Albulescu &all. Dar elevele de la colegii renumite ale capitalei vor sa fie ca Adelina si restul pocnitorilor enumerate de tine. Nu mai vorbim de elevele de la alte licee si scoli generale, iar baietii vor sa fie “becali” cu multi bani, minte scurta si vocabular redus.
    Toate promteristele sunt “vedete”, toate tutele de la rubrica sport sau rubrica vreme sunt evident “vedete” si toate asistentele mai mult dezbracate decat imbracate sunt tot “vedete”.
    Cred ca tara noastra este una “exotica”, avem foarte multi papagali pe cap de locuitor si foarte multe petarde/pocnitori.

  17. Cu ceva ani in urma manelele conduceau in top acum sunt in cadere libera si la telespectatori si la vanzari…timpul va cerne si calitatea va iesi invingatoare…intotdeauna este asa…chiar si la un popor cu multi dobitoci pe metrul patrat…cred. Se pare ca Romanasul este mare consumator de circ si barfa. Apropo ati bagat de seama ca circul este dar a disparut painea? Mai dansati dansul pinguinului?

  18. Mă bucur că Mihai a ieşit peste ProTv aseară, după ora 22.23. ceea ce înseamnă că a fost lider de piaţă. Dar, oricât de mult l-aş plăcea pe Mihai şi l-aş respecta, ( nici ) mie emisiunile astea în picioare nu-mi plac. Mie-mi plac alea la o masă plină de…oameni pe care-i apreciez.( Şi ) aseară televizorul a stat pe Sinteză, dar eu mi-am făcut de treabă prin casă. Pentru că nu mă interesează absolut deloc Zâna şi dacă e sau nu hărţuită de paparazzi. Aşa, în general, sunt de acord cu punctul ei de vedere pe acest subiect, dar NU MĂ INTERESEAZĂ PERSOANA EI CÂT S-O ŞI URMĂRESC! Tot falsă e şi o mare prefăcută. A rămas cu sechele de la emisiunea în care îl aducea pe banii noştri pe “Mobutu” din Africa. Cu toate că, atunci când “s-a luat” de Răduleasca, a uitat să “dea bine pe sticlă”. Şi aşa am avut ocazia să vedem o faţă cât de cât reală a Andreei Marin. Am văzut pe net, că nu servesc” postul de televiziune respectiv.

    Ştefan Bănică Jr. face parte din adolescenţa mea, ca să zic aşa. Şi E un artist bun. Dar a reuşit să mă dezguste cu ROLUL pe care-l are de jucat în emisiunea cu dansuri. Pe care am abandonat-o ( dar nu numai din cauza lui, evident ) după primele două ediţii.

  19. erata:
    “la rigoare” si ca sa nu sara nimeni de fund in
    sus, apropo de political corectness, reformulez:
    …..
    cred ca in supa primordiala tv, prima a fost
    “verdeata” (n-am cum sa scriu “verdetul”)
    care a facut sa se miste lucrurile.
    pe urma au aparut curvele (curvii 😉 [merci, Victor] ),
    proastele(prostii), gainile (cocosii) si in final
    oul (care-i neutru) 😀 .
    …..

  20. ce e bun e rar,curve sunt peste tot.putini se uita la ce e rar,cei multi se uita la ce e peste tot.

  21. Gresit, eu cred ca tocmai calitatea infecta a programelor TV i-au indepartat pe multi de televizor. Eu personal cred ca daca din punct de vedere al culturii generale suntem acolo unde suntem este doar vina posturilor TV care scuza-mi expresia dar chiar “au prostit poporul cu televizorul”. Din pacate, si stiu ca o sa ma injuri la faza asta, dar singurul post TV care mai difuzeaza constantprograme de calitate este TVR-ul, in rest mai sunt scapari ici colo (ex: Vrei sa fii miliardar) dar mult prea putin. Apropo – de ce la TVR se poate si la PRO si Antene nu?

  22. Pentru televiziunea generalista, Sarbu a importat cel mai bine (prin ProTV) modelul de business verificat in societatile vestice, implementat stiintific adresat telespectatorului mediu care, fara sa ii solicite foarte mult mintea, il relaxeaza suficient de mult astfel incat, direct sau subliminal, sa ii convinga sa consume.
    Un astfel de business nu e facut si nici sustinut cu ziaristi ci cu entertaineri, “oamenii de televiziune”, care au ca obiectiv indeplinirea obiectivelor asumate.
    Pe baza de jurnalisti s-au facut (sau ar fi trebuit sa se faca) televiziunile de stiri, pentru ca obiectivul lor autoasumat ar fi trebuit sa fie informarea telespectatorului, nu distrarea lui.
    Pe fondul insa a lipsei unor reglementari coerente a fost posibila aparitia fenomenului OTV care nici nu distreaza, nici nu informeaza, ci nu face decat sa speculeze instinctele primare existente in oricare dintre noi, controlate intr-o masura mai mare sau mai mica prin socializare de inhibitori morali, etici, culturali. Societatea romaneasca fiind una fara o traditie indelungata care sa consolideze in timp valori reale capabile sa o articuleze a fost foarte vulnerabila in fata unui astfel de fenomen care nu a facut decat sa scoata in spatiul public ce se intampla adesea in comunitati restranse (vecini spionandu-se pe vizor, barfoteca generalizata, aplecarea spre senzational).
    Dincolo de lipsa de reglementari, vina pentru generalizarea fenomenului o poarta si asa-zisii jurnalisti care de dragul audientei au renuntat sa mai fie jurnalisti alegand sa fie doar circari (daca publicul vrea paine si circ, fiind mai greu cu painea, hai sa-I dam circ).
    De asta nu pot sa fiu de accord cu opinia exprimata de Badea intr-una din emisiunile sale ca daca publicul cere asta, televiziunile sunt obligate sa ii dea, pentru ca pe acelasi principiu orice antreprenor ar putea scoate oferte de genul “la 3 produse cumparate, ai o ora gratis cu nevasta-mea/casiera/directoarea de marketing” pentru ca astfel business-ul se transforma in curvasareala.
    Respect tie si celor ca tine (din pacate din ce in ce mai putini) care isi permit sa fie selectivi pentru ca eu ca telespectator imi doresc sa fiu tratat (si) de realizatorii TV ca persoana si nu ca indicator statistic (nu ma intereseaza daca emisiunile pe care le urmaresc eu fac sau nu audienta uriasa, ba chiar ma ingrijorez dc se intampla:) )

  23. Foarte buna intrebarea. Dovada ca cineva realizeaza problema. Personal, nu prea am timp sa ma uit la televizor. Exclus filme, emisiuni etc. din motiv de timp. Deschid televizorul pentru stiri. Si ma uitam de obicei la Antena 3. Mai schimbam si la Realitatea, din cand in cand, si pana cam acum o luna, doua, era acelasi lucru. Pur si simplu nu intelegeam cum ambele televiziuni au jurnalul de stiri, exact cu aceleasi stiri si in acceasi ordine. Inteleg cu publicitatea. Inteleg ca ambele televiziuni considera exact acelasi subiecte demne de a fi date fix in acelasi jurnal de stiri. Dar si in aceeasi ordine? Nu sunt nici pe departe de pe langa televiziune si chestia astia ma intriga si acum. Nu caut un raspus. Este inutil. Am senzatia, sper ca am inebunit eu, ca in ultimul timp jurnalele de stiri au devenit jumate cancan si jumate stirile de la ora 5. La PRO TV nu ma mai uit de ani. Dar sa ajung sa sa uit la TVR Info ? La Viata Satului? De 15 ani nu mai ma uitam la TVR. Imi vine sa urlu. Fac hepatita.
    Eu am nevoie de informatie, vreau sa vad daca ploua, dar nu de la meteo careia ii sunt alocate 2 minute si prezentatoarea sta in fata hartii (am niste teren si vreau sa pun grau, asta ma doare pe mine acum). Un talk show despre vreme: cu un meteorolorg, cu un agronom. Fata Tatoiu si politicieni: maxim doi, trei oameni. Nu veau sa-l vad pe Tabara care bate campii. Avem 8 tone la hectar! Si la anul ? Ce naiba mancam? In agricultura pana la ora asta nu s-a arat. Daca bagi tractorul, se rupe plugul in brazda. Realizeaza cineva ce inseamna asta pentru la anul? Cui ii pasa? Vedem la anu’.
    Nu inteleg de ce la un talk show se invita 7-10 persoane si abia apuca aia sa spuna o propozitie. Evident, moderatorul trebuie sa vorbeasca el mult, mult, sa stim noi parea lui. OK. Sune-ne parerea. Dar pe aia 7-10 persoane pe care nu ii lasi sa puna nimic, de ce i-ai invitat? Nu sunt privitor de meserie. Daca eram alegeam alte posturi. Nu ma uit nici la Discovery pentru ca am treaba. Nici de filme nu imi arde. Aleg un post de stiri sa vad stiri. Sa ma informez. Ca mine multi altii. Evident, cu alte teme. Parca pentru de-ale noi era nisa.
    La emisiunea ta ma uit cand pot si pentru ca am ce vedea. Nu simt nevoia sa schimb canalul. Daca imi este permis, o sugestie, invita-l pe Marius Manole, are un mare succes in afara televiziunii, si telespectatorul s-ar uita, fara ipocrizie. L-am vazut la teatru. Un mare talent. Face singur un spectacol.

  24. apropo de ce vrea poporul suveran si ce primeste:
    prin 2000 ma intorceam din nou in patrie si aud ceva de
    neimaginat in timp ce despachetam (speram/credeam) ca e
    o gluma de-a Divertis ori a altui grup umoristic:
    “haoleo, viata mea, inima mea” precum si alte inflorituri si
    jelenii gen “sa moara dusmanii mei” in macrameul muzicalo-artistic.
    mijesc ochii si vad ca nu e. ba din contra, postul cu
    pricina (ala de pretindea ca e initiatorul unui nou suflu
    bla bla, in general al orice care incepe cu pro-) se dedulcea
    la “cicalaca” si incepea sa semene ce vedeai pe sticla la ei
    cu un soi de bazar din care nu lipseau pestele cu gura larg
    cascata, milieul, “rapirea din serai”, casetofonu’ cu led-uri
    facut pe vapor.

    deci avem in 1995 Sarmalele Reci cu “Tatiana”
    http://www.youtube.com/watch?v=QCxh0kYPYOY
    si Timpuri Noi cu “Helga”
    http://www.youtube.com/watch?v=PMayrS8A5xM
    cu bascalia vis-a-vis de orientalisme
    (cine-si mai aduce aminte anii aia)
    si reversul medaliei in 2000 la acelasi post tv.

    ce s-o fi intimplat intre timp ? sa-si fi gasit romanii brusc
    vocatia pentru manele ?! sa fi renuntat respectiva tembeliziune
    la standarde si-a coborit stacheta la nivelul tibiei broastei ?!
    “totul pentru rating, totul pentru victorie !”
    habar n-am. singurul lucru clar e ca in anul de gratie 2011,
    nu prea exista om in Romanica 🙂 care sa nu fi auzit de
    respectivul gen muzical/stil de viata.

    yeap, la 11 ani de la “O, viata mea” lumea-si duce mina
    la gura precum Sheherezada cind aude de manele, dar continua
    sa le asculte. la fel se intimpla si cu mondenitatile.
    da’ e pacat de la d-zeu sa nu faci bani de pe urma lor… ca sint multi 🙂

    off-topic;
    wow, a murit Steve Jobs. asta da stire !
    azi va fi dezbatuta (vorba lui MB) “in sculare si culcare”.

  25. La noi s- depasit pragul ridicolului,sunt si proaste si curve.Si sunt multe,cu bani,cu emisiuni tv.Sunt dive,vedete,staruri.Cine le-a bagat in seama?Cine le-a angajat?Cine comentraza la cafea cum erau imbracate si se lauda ce audienta au facut?Nu poti sa faci emisiune de calitate,caci TV e prea mult,decat daca vii cu bani de acasa.Eu sunt fan Angela Gheorghiu si la accesarile pe yt,este la 0,1% fata de orice manelist.Si a cantat la Arena O2 in iulie,live,Copacul meu,melodie romaneasca,cu ropote de aplauze si sala in picioare.Si va canta in deschiderea JO,este deja afisat promo pe site Covent Garden.Si?

  26. Scriu repede un mesaj care are legatura cu poporul de curve si proaste.Vad ca reactioneaza lumea la niste emisiuni ale lui Gadea.Nici eu nu ma mai uit la emisiuni ,nu am rabdare.Citesc pe net,in fuga,mai urmaresc cate un pasaj si schimb.Detest patriotismul ala idiot :sa aderam la Schengen,suntem patrioti.CU UN STAT CARE S-A DECLARAT CA NU E SOCIAL SI CARE NU ISI PROTEJEAZA CETATENII IN INTERIORUL GRANITELOR,ADERAREA LA SCHENGEN AR FI CEA MAI MARE NEGHIOBIE.NU O SUSTIN,MI SE PARE CA DORIM INTENTIONAT SA UMPLEM PUSCARIILE STRAINILOR CU CETATENI ROMANI.Nu vorbesc de “cucoane onorabile “care ,prin firmele de plasare de personal de munca ,ajung dame de companie pentru pensionari nemti,pentru ca e mai usor sa faci bani cu fundul,nu vorbesc de romani ramasi prin ghetouri in Italia pentru ca sunt incapabili sa castige un ban sa se intoarca acasa,sa continui?

  27. @Irina: n-am inteles legatura intre prima si a doua parte a textului tau, da’ poate-s eu adormit

  28. Bheee, Bheee, Bheee, Oi suntem!
    Ne place circul, il gustam si il apreciem.

    Eu personal sunt fascinat in ultimul timp de Discovery Chanel, nu prea ma mai pasioneaza nimic romanesc…bine, recunosc, putin gigi da pe GSP si sport punctro, dar atat.

    L-ai vazut pe gigi pe realitatea zilele trecute ? :))…in stupizenia si incultura lui, omul este chiar hazliu (sunt o oaie ca am zis asta ? :)) ) si iti dai seama cat rating strange ?

    Fa o emisiune cu Gigi Becali!

    Sanatate.

  29. Corect si bine scris D-le Ciutacu toata stima pentru Dvs, Va tin pumnii strinsi tuturor celor ce doriti cu adevarat sa schimbati cit de cit mentalitaea proasta a Romanilor care din pacate nu stiu decit,,manele si fite si figuri.

  30. Bun articolul.Sa il citeasca si cei din trustul in care lucrezi dar fara al folosi ca scuza.
    Ma uit la Discovery din an in pasti,probabil de asta nu stiu cine naiba e Sanzi.De celelalte proaste am auzit ca nu poti scapa de ele acum pe Realitatea,dar vad ca si Antena3 o ia in aceeasi directie,probabil vazand ca au inceput sa piarda in audienta.Asta e tara,asta e poporul si ne mai miram de conducatori.

  31. draga, Victore, nu mi-e rusine de curvele adevarate.dar mi-e jena cu acele curve politice educate (si) in Franta, care-si educa si odraslele acolo, canta imnul frantei(cu “f”)si apoi sunt jigniti si ei(la modul global de rasa romaneasca) de catre niste idioti, ce-i drept,de la Europe 1.a n-a oara.

    io mi-as lua copilul de acolo si mi-as baga picioru” in ea de frantza!numa” ca ar trebui si multe francezării de boicotat.as incepe cu masinile !!!nu stiu cum ma voi descurca la cognac si champagnie, da’…de gauloises m-am lasat!

    Bănel ce zice?

  32. Din cate imi aduc eu aminte, inceputurile televiziunii postrevolutionare nu au continut nici proaste, nici curve. Au inceput la cativa ani iar publicul le-a perceput ca pe o alternativa mult mai interesanta. Asta am vrut, asta ni s-a dat. Pana la urma, ratingul decide cine ramane in piata si cine nu, ghici cine sustine asta 🙂 Cand mogulul (indiferent de nume) iti cere rating, rating, rating, parca iti vine sa pui mana pe telefon si sa il suni pe JJ. Mai ales cand colegii tai care fac asta nu sunt blamati, chiar dimpotriva. Nu de alta, dar mai bine cu loc de munca decat somer, dar cu mandria neatinsa. Zicea ceva maestrul Dinica despre demnitate si din pacate, mare dreptate avea.

  33. ai si putina dreptate dar ma si simt jignit ca telespectator.da, ma uit la discovery, nat geo etc si da stiu de truica pt ca voi, cei din televiziune mi-i bagati pe gat in timpul maximului vostru moment de audienta, care ar trbui sa fie top quality, in jurnalul principal de stiri.acces dinrect e cea mai scarboasa si penibila emisiune tv, acolo au loc toate dejectiile de ultima speta – e in trust.maruta are o emisiune cizelata pe langa asta.si de truica aflu de la stiri, unde ma uit sa vad ce se mai intampla – asta nu e la categoria monden, de ce trebuie sa-l vad in timpul celor mai importante stiri.Asa ca voi v-ati ales publicul manelizat si-i dati pe tava manelarie.noi ceilalti care nu prea avem tangente cu tv decat pe discovery ne uitam si la stiri si ne mai scarbiti cu un truica si zvarciu, asta e.Oricum reevaluati-va sistemul de rating, ca telecomenzile cu chip pt statistici sunt date la targetul manelistic, nu ne reprezinta pe toti, asa ca mai usor cu laudele pe rating, sunt niste cifre pe target disproportionat, manelistic si oameni care stau 23/24 h la tv.Altul ar trebui sa va fie ratingul, dar voi inghititi galusca firmeleo de masurare audienta si va laudati cu ele.avem acum tv digitala si ip tv, de ce nu va luati statisticile de rating direct de la furnizorii de date ca rds, upc – hmm?va pot contoriza asta direct din sistemele lor si sunt datele reale, ramaneti cu telecomenzile “minune” doar pe analogic.asa ca manelizarea si pitziponcizarea e peste 51% vina televiziunilor, nu e prost cine cere, e prost ala care da.

  34. am vazut recent filmul The Onion, care, lasind la o parte bascalia feroce, spune niste chestii; a fost foarte tare faza cind, intr-un tall-show, se dezbatea aprins problema calitatii filmului (chiar in timpul filmului, ha-ha): este filmul prea comercial, sau, din contra, ar trebui sa contina mai multa sexualitate? si in afara de un critic al filmului si de realizatorul lui, la talk-show a fost invitata si “audienta” – un american tipic de 20-30 de ani, cu creierul pus pe bigudiuri, care, intrebat ce parere are despre film, a zis: “bda, mba, ha, frate, ce tare e gagica aia, de ce nu o mai dati, ati vazut ce tite avea?”…ceva de genul asta; realitatea e ca “audienta” din toata lumea a luat-o vertiginos in jos in privinta intelectului; cauzele sint mult mai complexe pentru a da vina doar pe televiziuni, tine de societate in ansamblul ei, dar, in acelasi timp, nici mass media nu pot fi scoase total din ecuatie – au partea lor de vina; parerea mea e ca televiziunile, alaturi de alti factori de influenta ai societatii, ar trebui macar sa isi puna intrebarea – e bine ce facem? pentru ca au creat deja un Frankenstein care se va intoarce mai devreme sau mai tirziu impotriva lor…

  35. @all: multe dintre reactiile (ipocrite) de aici m-au facut sa-mi dau seama cat de multa dreptate am avut 🙂

  36. Nu pot sa te contrazic, solutia supravietuitoare e impiedicatul, dar nu pot fi de acord cu realizatorii-gaina care, in mod deliberat, omit sa-si mai puna chilotii pe ei inainte de a se impiedica, tocmai pentru a permite o penetrare rapida si lesnicioasa. Si, ca sa n-o lungesc ca alte dati, am sa ma refer la emisiunea lui Gadea cu Mihaela Radulescu: inca de dimineata am fost sufocati cu promo-uri care anuntau ca diva o sa faca, in exclusivitate, dezvaluiri despre dragostea vietii ei, pentru ca seara sa aflam ca e vorba despre minunatul ei fiu. Pai asta e otevism 110% ! Exact la fel facea si DD cand anunta pe tot ecranul “In seara asta X ne va spune cine l-a ucis pe Y”, iar prostii se holbau cate 5-6 ore la el fara sa afle nimic. E incredibil cat a decazut profesional omul asta, in doar doi-trei ani ! Daca ar revedea emisiunile pe care le facea la Realitatea la inceputul anilor 2000 sau, mai apoi, la Antena 3 si ar face o comparatie cu ceea ce face acum la Sinteza, cred ca ar fi socat si el. Atunci era rezervat, rece, chiar usor arogant, iar acum e de un patetism ridicol care nu i se potriveste deloc. Observ ca, de cateva luni, cand asculta un interlocutor care vorbeste despre vreo drama sau despre ce ne asteapta in viitor de la guvernarea portocalie (tot o drama, bineinteles), arboreaza o mina posomorat-preocupata (incruntat, cu privirea trista si colturile gurii coborate). De unde dracu’ a scos-o, a exersat in oglinda ?! Pasamite vrea sa se arate impovarat de necazurile intregului popor, dar nu reuseste decat sa para macinat de o cumplita suferinta hemoroidala combinata cu sindromul colonului iritabil. Desi nu credeam ca e posibil, a reusit sa-l intreaca in cabotinism pana si pe Turcescu… Ar trebui sa-si puna intrebarea daca Octavian Paler ar mai accepta sa participe la emisiunile lui de acum…

  37. Eu pentru mine personal am rezolvat problema, citesc doar editorialele publicate de dumneavoastra atunci cand le gasesc pe blog, ma uit doar la Badea si la dumneavoastra cand am timp, nu citesc ziare, nu ma uit la televizor, dar am noroc nu traiesc in Romania.

  38. Am vazut mai sus un comentariu despre cum ne jignesc francezii, si imi dau seama cata dreptate are Badea cand spune ca suntem tara curvelor virgine, reactionam ca atare foarte des.Ne simtim jigniti din orice dam o importanta monumentala unor lucruri care de fapt ar trebui ignorate, de care nu ar trebui sa ne pese, dar nu romanul ce are altceva de facut decat sa se uite in gura lumii..

  39. @ lore

    fara nici o suparare, dar ceea de spuneti ca faceti, informarea dintr-o singura sursa, se cheama auto – cenzurare; indiferent de calitatea sau lipsa de calitate a sursei de informatii, in acest caz, Mircea Badea si Victor Ciutacu, nu va putei face o idee despre adevar si realitate (atit cit pot fi ele deslusite de mintile noastre)fara sa auziti si punctul de vedere al partii adverse…doar asa puteti avea propria convingere asupra partii care detine adevarul…

  40. Victore, acum cateva saptamani, mi-am facut blog. Iti cer permisiunea sa postez aici un link catre ultimul meu articol. Stiu ca de obicei nu permiti asa ceva, dar mai stiu si ca, de cateva ori, ai facut exceptii. Imi amintesc, de pilda, un caz in care ai aprobat linkul pe care cineva l-a postat pe blogul tau si i-ai scris: “Il postez pentru ca site-ul e misto, dar sa nu-ti faci un obicei!”. Deci, iti cer si eu permisiunea sa dau un link aici spre ultima postare de pe blogul meu, cu promisiunea solemna ca n-am sa-mi fac un obicei. Daca esti de acord, bine, daca nu, asta este, nu-ti port pica.

  41. N-ai putea sa fii mai putin sibilinic :D? Nu de alta, da’ io-s cam prost…

  42. Articolul este explicit,greu sa mai adaugi ceva, inutil chiar, este vorba de realitate.
    Lipsa culturii generale naste specimene care nu au contraexemple la ce li se ofera.Accepta usor ceea ce vad si aud. Nici nu cunosc notiunea de vedeta sau sa aprecieze un om de valoare,apreciaza tzatzismul.
    Rau este ca stricaciunea asta este definitiva.

  43. In sfarsit, nu sunt sigur ce-ai vrut sa spui. Adica am cam inteles eu, dar ma tem sa nu fi inteles gresit. Oricum, trimit linkul si, daca vrei, il postezi, daca nu, nu.

  44. Adolf,
    se pare că Victor ţi-a răspuns ( din greşeală ? ) la postarea anterioară.
    Scuze! 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.