Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > “Orice spui poate fi folosit împotriva ta”

“Orice spui poate fi folosit împotriva ta”

Nici n-a apucat SOV să iasă la televizor, că s-a şi dat drumul la stenograme. Ca să fiu exact, la o selecţie riguroasă, fără vreo legătură cu favorizarea infractorului, pentru care a şi fost trimis în judecată părintele FNI. Adică bucăţile alea din care să reiasă cât de mult ingera mogulul eolian în politica editorială a propriului trust, cum vorbea el numai cu opoziţia şi, în general, cât de servilă e presa românească. Da, băieţii cu ochi albaştri au învăţat ce importantă e mişcarea aparenţei de legalitate şi au aşteptat să ajungă dosarul în instanţă, astfel încât să fie justificată publicarea lor, dar, grijulii cum îi ştim, au uitat să scoată din text şi cum şi-a aranjat Vântu interviul cu Tapalagă pentru Hotnews, ca să-şi liniştească oştile şi să adoarmă piaţa.

UPDATE În cazul în care vă întrebaţi de ce trebuie discreditat cu atâta violenţă un trust de presă care până la un moment dat a fost profund favorabil preşedintelui, vă dau eu un mic indiciu din ultima apariţie televizată a mogului eolian. Şi, după aia, dacă vă face plăcere, putem să trecem

 Victor Ciutacu: Vindeţi trustul Realitatea, domnule Vîntu?

Sorin Ovidiu Vîntu: Presupunând că l-aş vinde, că aş vrea să-l vând, cine e atât de tâmpit să cumpere astăzi o televiziune precum Realitatea?

Victor Ciutacu: Trimişii domnului Băsescu, la care făceaţi referire că v-au presat să cedaţi controlul trustului Realitatea.

Sorin Ovidiu Vîntu: M-aţi întrebat de cumpărare.

Victor Ciutacu: Ei l-au vrut pe gratis?

Sorin Ovidiu Vîntu: Să trecem.

Victor Ciutacu: E o trecere continuă emisiunea asta, domnule Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu: Excelenţă. Asta e!

P.S. Citiţi-l şi pe Cătălin Tolontan, merită!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on ““Orice spui poate fi folosit împotriva ta”

  1. Nu i-am citit pe toti(de mai sus) ca m-a apucat durerea de cap… cate bordeie, atatea pareri !I ncerc sa fac o legatura intre eliberarea unei doamne din puscarie si stenograme.Aceasta, in libertate,ar putea fi dovada ca puterea lui SOV nu este fara limite.Singura inchisa in dosarul FNI dovedeste(ca si stenogramele)ca ca ca SOV este un tip extrem de inteligent si toate,,invartelile,, lui LE FACE CU MANA ALTORA(soldati,spune el) de RANG inalt si cu putere de influienta sau decizie in stat.Ceace doamna a spus se confirma !Si fac o paranteza; nu cumva ,,soricelul,, sef dela Oglinda a facut averi cu ,,ajutorul,,altora,nescapati din mana? SOV e prea destept (in actiunile sale)pt a putea fi condamnat de ceva serios pus in carca lui.Cred ca ar tipa prea multi, fiind calcati pe coadasi atunci, dorinta dlui Basescu va ramane doar dorinta.

  2. Ma gandesc ca vine si,, vremea” lui Voiculescu ; Zeus mai are de stat ceva timp la Cotroceni….Nastase nu-i >>.mogul<< dar este si el pe lista neagra .Probabil va urma Geoana.Ma intreb; daca(?) va inchide Realitatea si A3, B1 va deveni TV national?

  3. Chiar ca romanul are memoria scurta! Sa spuna careva cum le tremura fundul CDR-istilor prin ’99 daca cineva macar pronunta numele lui SOV.

    Iar pt. papagalii care continua sa asimileze scandalul FNI cu Caritasul si alte matrapazlacuri, le aduc frumos la constiinta faptul ca doar in cazul FNI a venit statul si a garantat pt. aceasta hotie, recte prin CEC.
    Mizeria e mare, sunt multi patati la mijloc, la care se adauga si omul cu semnatura din partea CEC-ului, care, de altfel, s-a sinucis.

    A fost nebunie mare atunci, s-a dat foc unei masini in plina zi, lumea s-a batut cu scutierii, nu ca acum cand niste biete femei l-au inconjurat pe alde Ialomitianu la el in minister pt. stimulente, doar ca acesta sa scape fara macar un dos de palma. Jenant, bai!

    Pai voi vreti ca Dictatorul sa va dea ceva asa, fara lupta, ca sa se conformeze? Cum, lumea mai spera in umanitatea sau in bunul-simt al acestui smenar?
    Pai ba, daca aveti probleme cu guvernul si cu presedintele, nu veniti la dialog, ba, sa cadeti la pace, ca n-o sa se-ntample in veci, chiar daca mai sta profa aia 100 de zile in greva foamei. Veniti cu parul, cu torte aprinse, cu furci, cu topoare, cu molotoave dragii mei, ca-n Grecia, Danemarca si, in general, ca-n lumea civilizata.
    Faceti-i sa stie de frica, ca doar de asta stiu aceste animale. Sau nu stiti sa va calcati in picioare si sa va omorati decat la moastele Sf. Paraschiva?
    Asa, stand de dimineata pana seara grupati ciorchine pe la talk-showuri, spunand aceleasi lucruri ca ieri si ca maine, aceleasi truisme, tot sperand in vreun miracol, n-o sa castigati niciodata! Si iar o sa intariti zicala cu mamaliga care nu plezneste.
    E adevarat, bai, bataia doare, dar doare mai rau saracia si umilinta. Asta pentru omul liber, modern. Daca vreti sa ramaneti niste vite in continuare, faceti cum zicea nea Nicu : “stati linistiti la locurili voastri”. Asa-i viata si realitatea: mereu cinica. “Cine nu risca nu chisca”, cum ar zice un moldovean de-al meu.
    Haide pa si…la arme!

  4. “ingerinta trebuie probata”? pai cand el asta cere directorului televiziunii, si acesta accepta ce dovezi mai trebuie aduse?

    exista inregistrari cu aceasta cerinta. si nu unui singur jurnalist.

    ce dovezi ar trebui sa apara dupa dvs si sa fie clare? un pistol la tampla? ce?

    voi il faceti dictator pe base fara NICIO dovada, dar cereti dovada ca vantu pune presiune pe jurnalisti cand exista proba audio.

    pe bune acum, chiar s-a intor lumea cu curu in sus si legile logicii s-au dus dracu? cat de tampiti ne credeti???

    incredibil… atata manipulare ordinara n-am vazut nici pe vremea lui ceasca.

    sper sa putem posta si noi aia “imbecili” la dvs pe blog, da?

    faptul ca a facut jumatate de Romanie imbecili nu va deranjeaza, nu?

  5. @suca: amice basescianist, hai sa-ti explic pe limba ta. daca ma suna Base si-mi zice “sugi pula”, iar eu zic “da, sefulica”, timp in care tu ne asculti, atunci ai la dispozitie informatia securistica potrivit careia eu nu m-as opune, daca mi s-ar ivi prilejul, sa i-o sug lu’ Base. ca sa ai proba, insa, trebuie sa ne prinzi in timp ce-i fac o muie la propriu. cam cum faceti voi, astia care dati navala pe bloguri sa ne spuneti ca nu-i dictator. intelegi sau trebuie sa desenez? altfel, eu nu va cred imbecili, sunt convins ca sunteti. deci impartasesc o convingere comuna cu SOV 🙂

  6. Lucrurile incep sa devina tragi-comice. A aparut acum o alta stenograma in care este vorba de carnati!!!
    Cred ca “carnatul” e un fel de fetis. Adica Remes a luat spaga carnati, iar acum Vintu vrea si el tot carnati?!
    Cine mai vrea carnati, ba, in tara asta? Sa aiba grija ca apare la televizor filmat sau inregistrat de “baieti”!
    :-))))

  7. Ah… ca m-am grabit sa dau enter…

    … Si prin urmare, daca Suca e Andreea Pora, nu stiu daca intelege exemplul tau Victore… if you know what I mean 🙂

  8. 1.Cum se face ca din toata lista de raspunsuri din blogul lui Victor nici unul dintre voi nu remarcati ca FNI a fost GARANTAT de CEC si Banca Agricola?(Deci cele intamplate au avut girul statului roman.)Altminteri de ce-ar despagubi acelasi stat pe naivii cu insomnii?

  9. @geretus …..apropo,ati vazut ce infuleca nehalita de Andreea Pora la dineul de la Ateneu? Mai ce inseamna sa urli verzi si uscate in apararea celor de la putere schimbi pomana cu fasole si carnati din strada pe cea de la ateneu. Victore te rog baga o fotografie cu Pora infulecand ca sa vada tot norodul recompensele puterii pentru umilii ei vasali.

  10. Invitatie pentru d-na Andreea Pora. Va invitam saptamana viitoare la infulecarea colivei guvernului Boc.Pofta mare.

  11. Totul este de vinzare in tara asta.Dar eu , naiv mai speram ca onoarea si constiinta nu se poate cumpara, mai ales la nivelul unor ziaristi care totusi au o cultura generala si sint niste persoane inteligente.Ce pretentii europene sa-i mai ceri lui nea Vasile dintr-un tirg mic unde nu se intimpla nimic daca acestia fac ce fac.

    Rusine ADN romanesc!

  12. pt ” de dorubr” daca andreea pora manca un pateu la ateneu ,nu inseamna ca infuleca, deocamdata femeia aia saraca se infrunta cu jurnalistii de la doua trusturi, mai rar ca o femeie sa tina piept atator telecomandati

  13. azi, la Europa fm,in fosta emisiune a lui Turcescu , intre orele 13.30-14, subiectul a fost impactul stenogramelor asupra publicului(rrrrromânilor).90%(se poate lesne verifica) din cei ce au sunat la postul de radio au spus ca e o diversiune basista.orice coincidenta cu cei 90 % care spuneau ca tara merge intr-o directie gresita( potrivit sondajelor) e doar un pixel albastru, bashisitilor…

  14. Stimabile, dar ce mare lucru crezi c-a declarat Vintu la televizor?! Ca poate sunt eu prea prost si nu m-am prins. Merci.

  15. La vremea respectiva s-a spus ca fondul este garantat de cec,dar multi si-au varat banii si au dormit linistiti-FNI a vegheat…Ca Vantu a vandut fondul si asta s-a stiut ,dar cine a mai tinut cont si de asta ,banii s-au impartit(nuicidecum frateste) si acum s-au trezit sa-l mai purece putin pe Vintu.Mai vor niste marafeti si actioneaza in consecinta.Abureala…Poporul o sa puna botul ca si la termopane,etc. Mult,mult popor…

  16. Este ciudat faptul ca SOV la posibilitatile sale financiare nu are dispozitive anti interceptare si telefon mobil encriptat sa faca imposibila interceptarea de catre SRI STS.
    Nu stie unde traieste?

  17. Interesanta ar fi urmatoarea chestie si anume ca maine sa se prezinte SOV sau unul dintre avocatii lui la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu o plangere penala impotriva procurorilor si personalului ca au instrumentat dosarul respectiv si l-au trimis in instanta, inclusiv impotriva prim-procurorului care a vizat rechizitoriul (asta da nu l-a intocmit chiar un prim-procuror), pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, solicitand daune morale de niste milioane de ieuro.

    Ar mai fi interesant ca tot maine, Sorin Ovidiu Vantu sau unul dintre avocatii lui sa se prezinte la Tribunalul Bucuresti, cu o actiune civila prin care solicita daune morale de alte multe milioane de ieuro trusturilor de presa care au facut publice respectivele stenograme (da, se face mare bla bla ca ele au fost luate dintr-un dosar care este, vezi doamne, public, dar el nu e chiar atat de public, ca nu poate veni orice agarici de pe strada sa citeasca rechizitoriul).

    La fel de interesant ar fi si ca, dupa ce se termina dosarul penal al lui Vantu, acesta sa se planga la C.E.D.O. pentru incalcarea dreptului la viata privata, garantata de C.E.D.O. si Constitutia Romaniei, precum si a dreptului la un proces echitabil si ce alte violari se vor mai ivi pe parcurs, urmand probabil sa primeasca alte multe milioane de ieuro.

    Iar ca o perversa de pe Targu Ocna, ar fi interesant ca plangerea penala si actiunea civila impotriva trusturilor de presa sa fie formulata de catre toti interlocutorii lui Vantu din respectivele stenograme, dupa cum acestia pot, la randul lor, sa se planga catre C.E.D.O., individual sau impreuna.

    Avand in vedere impactul asupra rating-ului postului Realitatea, dupa cum si impactele asupra imaginii celor implicati, fara nici o justificare legala (oricum ai da-o, nu poti justifica prezentarea unei stenograme in care doi indivizi discuta in ajun de Craciun despre carnati de mistret), s-ar putea ca statul roman sa plateasca niste despagubiri record, iar daca nu o face de buna voie, va fi ajutat de CEDO.

    P.S. Daca se ajunge la CEDO, cred ca se va acorda cea mai mare despagubire din istoria curtii.

    P.P.S. Toata prostimea care se amuza la carnatii lui Vantu acum, va plati scump din propriile buzunare aceasta distractie.

  18. Victore,
    Din pacate te transformi in spalatori de cadavre (ca sa-l citez pe “prietenul” tau Cristoiu). Si, presupunand ca nu ai nimic de castigat de la Vantu, mi se pare ridicol exercitiul. Din pacate stenogramele arata cat de corupti sunt unii jurnalisti care vin la televizor, se dau formatori de opinie, dar de fapt sunt niste “raspandaci”. De fapt constat ca multi din cei care critica coruptia si lipsa de profesionalism din sistemul politic sunt cei care care fac jurnalismul neprofesionist si corupt. Cred ca stenogramele arata clar de ce s-a schimbat Realitatea in pozitia fata de Basescu: (i) asa a vrut muschiul lui Vantu (ii) a vrut razbunare (iii) a vrut si a putut.

  19. Victor,te rog din suflet sa-mi acorzi posibilitatea de a-mi exprima solidaritatea fata de d-na invatatoare Anghel.Vreau sa-mi cer public iertare pentru lipsa noastra de atitudine,sa-i spun ca mi-e foarte rusine si ca o rog din inima sa iasa din greva foamei,pentru ca nu meritam sa faca asta pentru noi. multumesc

  20. @bigradu: iarta-ma ca m-am iluzionat sa cred ca te numeri si tu printre cei capabili sa pricepa despre ce scriu. ideea este nu ca Vantu ar fi vreo floare rara ori ca angajatii lui de varf n-ar avea coloana de gumilastic (altfel nu le-ar fi dat zeci de mii de euro lunar), ci faptul ca, in acest dosar, nu aveau ce sa caute inregistrarile convorbirilor acestora cu patronul. si, daca tot trebuie sa-ti spun ce ma mana-n lupta si ma ingrijoreaza, e dramatic ca ne intoarcem pe vremea lu’ nea Nicu si voi aplaudati metodele securistice. cam atat…

  21. Maestre, om fi noi imbecili si basescianisti, dar noi stim in primul rand ce inseamna respectul:

    1. Nu mi-e rusine fata de copii mei pentru limbajul pe care il folosesc (mai ales in public). Ma controlez si ma stapanesc.

    2. Port respect fata de tara mea, presedintele ei, si cei 51% din cetateni care l-au ales. Tot asa ii respect si pe cei ce au ales orice altceva. Am facut asta si in 10 ani de Iliescu.

    3. Nu jignesc pe cei ce nu sunt de aceeasi parere cu mine.

    Tu, genial fiind, poti sa intelegi si sa faci ceva din toate astea?

  22. Hai că mi-am adus aminte cum a dat telefon la radio şi a zis că e susţinătoarea …ei.
    Da, e în stare.

  23. @un om liber: pai nu va jignesc. daca l-ati votat pe Basescu, sunteti ori interesati (profitori ai regimului sau parte a mafiei), ori prosti. sunt niste adevaruri. de cand jigneste adevarul? faptul ca mi-e scarba de reprezentantul cimpanzeilor, al capsunarilor si al manelistilor nu ma face sa nu-l recunosc de presedinte, dar nici nu ma obliga sa-l respect. ca sa pretinzi respect la reciprocitate, trebuie sa-l oferi tu inainte. scuteste-ma de vrajeala aia ieftina cu copiii. tocmai fiindca-ti folosesti copiii drept argument esti un dobitoc, nu fiindca nu ai aceeasi parere cu mine. sunt o gramada de oameni care comenteaza liber contrar opiniilor mele si nu-i tine nimeni, da’ se gaseste cate un neghiob, ca tine, care sa protesteze preventiv. motiv pentru care iti urez un sincer si calduros hai sictir!

  24. Cred ca ori te faci ca nu stii, ori omiti ca nu doar Base e reprezentantul manelistilor si ce-ai mai zis tu. PSD-ul a avut dintotdeauna ca public tinta putorile, tiganii si nenorocitii astia care voteaza pe un carnat. Doar PNL-ul a fost votat de oameni mai spalati si probabil de aceea nici nu aduna prea multe procente, pentru ca oamenii spalati sunt putini. PSD-ul e taticul mitei electorale, micului Vanghele, galetilor si zaharului. Ai uitat de oamenii care plecau cu oaia in spinare pentru un vot?

  25. stiti ce este frustrant ? daca castiga geoana sau antonescu cine conducea Romania? tot Vantu !

  26. Draga Victor,eu cred ca titlul articolului e gresit.Mult mai potrivit ar fi “Tot ce spui poate fi folosit impotriva ta”.Pentru ca astia pot rastalmaci absolut tot.Si cand vorbesti de carnati esti vinovat.Asa ca ,poate schimbi titlul:)

  27. Ati citit articolul lui Nistorescu din Cotidianul.ro? Ce vrea sa insemne asta ca eu nu mai inteleg nimic.

  28. Parerea mea este ca Base vrea pur si simplu sa puna mana pe Realitatea, pt a se putea duce si acolo linistit, precum la “Nasu’, fara sa-l intrebe nimeni de sanatate. Iar pt asta Vantu trebuie infierat, compromis pana la capat si eventual condamnat. Daca in 2007 nu a vrut sa-i ofere trustul pe tava, acum il vrea cu forta. Individul numit presedinte spunea nu demult, pe la televiziunea poporului daca nu ma insel, ca el nu poate inchide televiziunile mogulilor, pt ca n-ar fi o operatiune care sa aiba de-a face cu democratia. Dar daca nu le poate inchide, poate in schimb (cel putin sa incerce) sa si le asimileze, dupa ce mogulii atat de huliti vor fi eventual condamnati, sau falimentati…desi cu dl. Voiculescu inclin sa cred ca nu-i va iesi socoteala. Si atunci n-ar mai avea niciun stres, ar avea oamenii lui pusi la aceste 2 televiziuni si ar putea linistit sa mearga si el la “Sinteza Zilei”, poate moderata de … Rodica Culcer, de exemplu, sa se destinda in voie. Eu asa vad isteria asta penibila cu stenogramele. Cel putin domnul acela din emisiunea Danei Grecu a fost chiar ridicol, cum tot incerca el cu disperare sa aduca in discutie stenogramele lu’ peste.

  29. Domnule Ciutacu, dar ‘armata’ lui Vantul cu cine a luptat? =D Ca banuiesc ca nu s-au luptat intre ei.

  30. Ei, stimabile, uite eu l-am votat pe mariner. Si nici nu-s profitor, si, din pacate nici prost. Scelerat ar fi un termen potrivit in cazul meu. Din pacate, m-am scelerat degeaba: nici pesedeul nu s-a dus dracului, peneleul inca respira voiniceste, iar pedeleul fura in nestire. Dar, cine stie, poate ca nu e destul de frig inca.

  31. Pe langa a trage niste foloase concrete sau a fi prost sau scelerat, ca votant portocaliu, cred ca ar mai fi o varianta…apropo de dl. “not” de mai devreme…si anume lipsa totala de “cultura politica”, daca pot sa ma exprim astfel. Si in plus, lacune grave in ce priveste informarea vis-a-vis de zona politica. Sigur, asa am fost si eu prin 2004, numai ca intre timp m-am dat pe brazda totusi…mai bine mai tarziu decat niciodata. Si toti acesti stimati votanti portocalii ar trebui sa aibe minimele cunostinte politice, necesare, ca sa stie ca partidul atat de drag lor nu este decat o alta ramura din FSN, ca si PSD-ul, pe care il urasc, saracii, atat de mult. Si care ar fi, vezi doamne, marea sperietoare a comunismului, la 20 de ani dupa caderea lui. Din pacate pt ei si pt noi, comunismul a supravietuit totusi, in persoana idolului lor, T.B.

  32. Atata vreme cat filmuletul in care aparea lovind un copil a fost declarat facatura pentru a respecta unitatea de masura si aceste stenograme sunt un fals ordinar. Daca ma uit mai atent la ele vad albastru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.