Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Mogulule, hai să te fac o leapşă pe blog!

Mogulule, hai să te fac o leapşă pe blog!

Nu mă omor după răspuns la faimoasele lepşe de blog, dar Ancuţa e irezistibilă. O să bag, deci, vreo câteva învăţături pe piele proprie, fără a fi, însă, toate. Marfa pleacă mai departe că Masha, Blonda, Mogulu’, Distrugătorul de panarame şi Ardei. I-aş fi trimis provocarea şi lui Serghei, dar el ştie să scrie doar cu litere de tipar :))

Că mândria unei reuşite de/în familie depăşeşte mult orice realizare profesională

– Că linia de demarcaţie între gunoaie şi caractere e foarte apăsată, greu de sărit

– Că distanţa de la erou popular la proscris public e de 70.000 de voturi şi-o noapte

– Că victoria are cel puţin 1000 de moaşe, iar înfrângerea un singur responsabil

– Că pupincurişii mei sunt cel puţin la fel de isterici şi de instabili ca şi înjurătorii

– Că nu-i recomandabil pentru siguranţa ta să strigi “Înainte, băieţi!” până nu eşti sigur că e cineva în spatele tău; statuile postmortem nu ţin de foame-n timpul vieţii

– Că statutul de persoană publică te face automat dator să rezolvi toate problemele şi vinovat pentru neîmplinirile şi ratările unora care încearcă să te confişte

– Că te pişi mai cu debit pe mizerabilii care încearcă să-ţi facă viaţa amară după ce afli că te bucuri de aprecierea unor oameni care ţi-au fost/îţi sunt repere-n viaţă

– Că se poate face rating – deocamdată, numai prin excepţie – şi fără isterie politică şi că poţi sta o săptămână fără să te holbezi ca neghiobu-n posturile de ştiri

Comentarii

comentarii

Similar Posts

134 thoughts on “Mogulule, hai să te fac o leapşă pe blog!

  1. @Sf.Sisoe: n-o sa mai pot dormi la noapte 🙂 încă, nu ăncă!
    @renata: am citit, sunteti obsesiv-plictisitoare, nu simt nevoia nici sa va dau vreo explicatie, nici sa analizez inflexiunile vocii lui Honorius. am o viata, incerc s-o traiesc
    @Ioana S: Gadea, nu mogulu’. scriptic, inca nu l-am prelungit, da-i o simpla formalitate. pregatesc o surpriza (sper) placuta pentru maine

  2. “Că mândria unei reuşite de/în familie depăşeşte mult orice realizare profesională”…foarte adevarat

  3. Domnule Ciutacu,
    Ceea ce citesc în ultimul timp pe blogul dumneavoastră e dincolo de dezamăgire, poate fiindcă nici nu v-aţi amăgit aşa de de uşor, dincolo de neputinţă, fiindcă încă vă mai simţiţi în stare să mutaţi munţii din loc, adică mai credeţi în idealuri, dincolo de tristeţe, fiindcă neîndoielnic v-aţi păstrat simţul umorului.
    Eu cred că ceea ce vi se întîmplă e începutul acelei maturizări asumate, maturizare care e începutul înţelepciunii, înţelepciune care e începutul fericirii. Nici nu vă doresc mai mult, sunteţi pe drumul cel bun.
    Pe acest drum niciun mogul nu-şi va face simţită prezenţa, ei fiind mult prea departe pe drumul acumulărilor de altă natură.

  4. Scuze pentru off !După-amiază, la o Ediție Specială cu tema Presa în agonie,am auzit pe duduia Paula RUSU spunând despre CTP că, înainte să fi fost formatorul de opinii de astăzi,în clipa în care a pus pixul pe foaia de hârtie, a fost jurnalist. Replica duduii ar fi trebuit să infirme aserțiunea d-lui Pieleanu,potrivit căreia cititorii vă conferă dvs., jurnalistilor, acest statut pentru că aveți scrisul în sânge, indiferent de formația de ingineri pe care o aveți, atât dvs., cât și CTP. Numai că această tută izmenită, căreia îi place să se audă numai ea în emisiune și mimează gros spontaneitatea, pare să nu știe că CTP,înainte de a fi jurnalist, a fost scriitor de literatură SF (desigur,SiFi), chiar înainte de 1989. Duduieeeeeeee, și jurnalismul ăsta nu-i pentru oricine…Ifosele dumitale de jurnalistă deontoloagă, care vremelnic apare la televizor, nu sunt suficiente pentru a atinge profesionalismul și autenticitatea , oricând și oriunde recognoscibile, ale d-lor CTP, Ciutacu și alți jurnaliști de liga întâi.

  5. @ adi : desigur, cu placere… off-topicul este intotdeauna de ignorat, iar adevarul supara intotdeauna spiritele necizelate. Manifest intelegere pentru domnia voastra, promit sa ma abtin, chiar daca veti reveni pe planeta noastra. Cine stie, poate nu da unda verde cotul ? Sper din tot sufletul ca nu aveti vreun complex cu “lungimea”…

  6. O leapsa doua lepse? Sau o leapsa doua lepsi? Sau o leapsa doua leapse? Aceasta e intrebarea, de fapt intrebarile! Hahaha!!!

  7. Cuvantul “schimbare” a devenit un fel de slogan inaintea alegerilor; acum e tacere si resemnare. Ceea ce vreau sa scriu nu este leapsa, doresc sa readuc in memoria tuturora continutul cuvantului “schimbare”:
    “Ziua de azi nu este cea de ieri: noi insine ne schimbam; cum ar putea gandurile si actiunile noastre, daca trebuie sa fie intotdeauna cele mai potrivite, sa ramana mereu aceleiasi? Schimbarea este, intr-adevar, dureroasa; si totusi necesara; iar daca Memoria are forta si valoarea sa, la fel are si Speranta” (Thomas Carlyle)

  8. Buna seara d-le Ciutacu,

    Cand aflam maine de surpriza (sigur placuta)?

    Cu acelasi respect,
    Ioanap
    P.S. V-a placut emisiunea de pe Tvr1?Sper,ca atunci cand,pentru o zi,sunteti saturat de politica,sa il invitati la Vorbe grele pe D.Puric.O sa va umple sufletul.

  9. Este vorba de apatie sociala compusa din escapism, demoralizare, mandrie personala si comoditate.
    Totul duce la dezbinare… dar trebuie sa fim alaturi unul de altul.
    Multi dintre noi, din comoditate fraternizeaza cu agresorul… altfel spus “au ce merita”, “ce cauta acolo?” sau “a facut el ceva de a ajuns pentru a salva situatia”…
    Leapsa a prins,dar nu a unit nimic ci doar ce- nu am reusit sa schimbam…

  10. Revin la tema :

    Primul lucru invatat in 2010 – ca sa nu moara prosti , unii ar trebui sa fie nemuritori .

  11. Pingback: Meditatie
  12. domnule VICTOR CIUTACU, scuze… Am depasit masura, am crezut ca e amical… e vina mea, mi-o asum !

  13. Ce am invatat in 2009

    Nu raspund de obicei la cei care scriu pe blog. Si nu particip la asa-numitele „lepse”. Fac o exceptie pentru ca cel care mi-a aruncat manusa e un prieten bun de-al meu, Victor Ciutacu.
    http://www.ciutacu.ro/articol/mogulule-hai-sa-te-fac-o-leapsa-pe-blog/#more-15387
    Un jurnalist de a carui prietenie nu m-am indoit niciodata chit ca unii dintre fostii mei colegi ma priveau ca pe un ciumat cand afirmam, tare, cu subiect si predicat, ca mi-e prieten.
    Leapsa a dat-o si el mai departe, catre mogulul Voiculescu, Oana Dobre, Mana Ciutacu si Andrei.

    Pe scurt anul trecut:

    – Am inteles ca important pentru mine nu poate fi decat Romania, familia si prietenii. Restul e desertaciune cum scrie la Scriptura in Ecleziastul.
    – Am inteles ca nu trebuie sa ma mai agit ca un bou. Nu poti schimba mentalitatea oamenilor.
    – Am inteles ca oamenii nu trebuiesc contrazisi. Oricum ei stiu cel mai bine. Te intreaba pentru ca asteapta doar sa-i confirmi teoriile.
    – Am inteles ca viata e frumosa si trebuie sa te rupi de toate micimile, mai ales cele politice.
    – Am inteles ca unii oameni au carcater, iar altii vor ramane slugi toata viata. Nu pot avea coloana vertebrala.
    – Am inteles ca ne meritam conducatorii si ca desi iubesc democratia imi vine sa vomit. Ca in democratie votul unui idiot e egal cu cel al unui academician.
    – Am inteles ca romanului ii place sa fie victima, sa se autoflageleze. Are nevoie de motive pentru a se plange.
    – Am inteles ca – vorba lui Miron Radu Paraschivescu – in Romania poti sa te dai si peste cap fara a deveni ridicol.
    – Am inteles ca in urmatorii 5 ani trebuie sa ma ocup de popii mei, de Biserica mea si sa las dracu (Doamne iarta-ma) politica in pace.
    – Am inteles intr-un weekend ce mult imi iubesc sotia si copiii. Restul, scuzati expresia, sunt basini!

  14. In 2009, am invatat ca, in Romania, pentru a reusi trebuie sa fii ori hot ori “conectat” la o alta realitate decat cea a tuturor romanilor ori, pur si simplu, sa ai un nume cu “rezonanta”. Am invatat ca oamenii destepti au ajuns sa se gandeasca de la gradinita ori cum sa ii insele pe ceilalti sau sa insele statul ori cum sa fuga mai repede din Romania. Am invatat ca, conform frazei celebre “ce tara frumoasa avem, pacat ca e locuita”, in Romania nu prea mai sunt oameni, ci doar animale sociale.
    O alta guvernare nu inseamna nimic altceva decat o noua pusculita sparta pentru alte cumparaturi la Paris, Milano, New York pentru cei proaspat imbogatiti.

  15. ca atunci cand un geniu adevarat apare pe lume, il vei cunoaste sigur dupa un semn: anume ca toti imbecilii se vor uni intr-o conjuratie impotriva lui. (Jonathan Swift)

  16. am o propunere pt proprietarul acestui blog: sa-si schimbe titlul rubricii din “vorbe grele” in “vorbe goale”!

  17. Ti-a multumit mogulul pt propaganda tinuta impotriva PRESEDINTELUI BASESCU ???? Iti multumi si noi ca ai ajutat ….

  18. dl ciutacu, apropo de conversatia dvs de mai sus cu yessman – credeam ca aveti partea cu pricina acoperita, daca totusi aveti frustrari in..domeniu, apelati la persoane specializate nu faceti propuneri indecente bietilor bloggeri. nu e frumos – si, cu siguranta -nici sanatos – sa iti etalezi partea dorsala cu asa nonsalanta.

  19. CRED CA CINEVA se va bucura mult aflid ca omul este locul de intilnire a lucrurilor pe care le poate controla , si a celor pe care nu le poate controla,…
    iar oamenii nu devin mai banali decit atunci cind se iau pe ei insisi in serios de tot..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.