Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Mi-ai intrat în viaţă, ţi-ai luat un coşmar!

Mi-ai intrat în viaţă, ţi-ai luat un coşmar!

Astăzi am bifat o premieră pe care, sincer, nu o aşteptam şi nici nu mi-am dorit-o: vizită la Parchetul General, mai exact la DIICOT. Calitatea în care am fost, spre dezamăgirea celor care mă aşteaptă încătuşat şi înghiontit de camere tv, e cea de parte vătămată. Când mi-au fost violate (sparte, hăcuite, spuneţi-le cum vreţi) conturile de mail, facebook şi blogul, am anunţat public că voi fi extrem de procedural şi că mă voi adresa, aşa cum e normal într-un stat care se pretinde de drept, autorităţilor statului. Ceea ce am şi făcut. Cu excepţia anunţului că făptuitorul e identificat şi a menţiunii că echipa de investigatori s-a mişcat ca la carte (nu, n-am făcut presiuni asupra oamenilor şi nici ei nu s-au scăpat în nădragi că-l au în faţă pe Ciutacu de la televizor), nu voi intra în amănunte. Dosarul e în curs şi nu simt nevoia să dăunez anchetei. Am ales să mă adresez organelor din două raţiuni. În primul rând, pentru că orice încercare de şantaj şi ameninţare a mea nu mă intimidează şi primeşte răspunsul cuvenit. În al doilea rând, dată fiind vizibilitatea de care beneficiez (şi la bine, şi la rău), vreau să creez un precedent în privinţa ingerinţelor în viaţa privată a oamenilor. Ceea ce sunt pe cale să obţin.

Fiindcă văd că asaltul politic asupra media a reînceput, printr-un atac virulent şi mizerabil asupra moderatorilor de talk-show-uri politice, dau drumul unui exerciţiu public de democraţie. Vă invit să scrieţi aici, fără să înjuraţi, că nu organizăm execuţii publice, fără a mă ocoli pe mine, numele moderatorilor de dezbateri politice televizate care vă enervează (irită, îngreţoşează) şi, obligatoriu, motivele.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

301 thoughts on “Mi-ai intrat în viaţă, ţi-ai luat un coşmar!

  1. Pentru ce nu sunt bani ? Pentru ca unii care ar fi trebuit sa-si procure funia si bolovanul, s-au facut politicieni. Si de furat, au facut-o cum altii din Occident, profesionisti, nu au facut-o. De ce multi intrebati ce au facut militarii ? Pentru ca misiunile, aplicatiile, serviciile lor nu sunt publice, nu se filmeaza si nu aveti de unde sa cunoasteti decat ca militarii depun coroane, defileaza si pazesc unitatile… Pentru smecherii perversi: Daca ati anulat Ordonanta 7/1998, atunci trebuie primite cadrele militare inapoi in sistem sa-si faca vechimea completa ! Nu umblati cu soparle ! Aceasta, in cazul in care, si mai departe, nu recunoasteti deciziile Instantei si faceti stat in stat ! Va faceti de lucru: “Frunza verde bat (de la creanga), De n-ai treaba, fa-t’ ! “

  2. personal nu ma uit la cei care`mi provoaca sila, greata si foarte multi nervi – asa ca nu voi da nici un nume. la ce ma uit o fac cu placere si poate uneori ma uit si din cauza moderatorului.

  3. Pentru ca mesajului anterior i-a fost “taiat” (pp limita de cuvinte) ultimul paragraf, revin cu o parodie interesanta despre talkshowurile din romania.

    (…)

    Asta pentru ca l-ai uitat pe Tatulici. Parerea mea e in filmuletul de mai sus. 🙂

    O SA REVII CU LINK CAND O SA-TI PERMIT EU, CENZORUL

  4. @Bock: ce legatura cu militarii cu moderatorii?
    @mariusss & piatra de plastic: sper ca v-ati lamurit pe partea doctrinara.

  5. @mariusss
    banuiesc ca acele controale la sange de dupa alegeri de la trustul Realitatea au fost tot pentru a demonstra cat de libera e presa, la fel si includerea presei la capitolul “pericole pentru siguranta nationala”.
    Si pentru ca la noi se preiau toate legile proaste facute de altii, presimt ca o sa avem in curand o noua lege impotriva presei dupa model maghiar!

  6. @emigranta in München: Doar despre asta e vorba ? Sa-i ridiculizeze, “fortandu-i sa se desfasoare in nemarginita lor inteligenta”? Adica sa-i faca de ras… Ti-as da dreptate, daca miza n-ar fi mult mai importanta: nenorocitii astia trebuie sa ne dea socoteala pentru furturile pe care le comit mai abitir decat toti ceilalti care ne-au guvernat pana acum. Astia ne fura in Parlament, ne fura banii prin asa-zisele investitii, ne ciuntesc salariile si pensiile, ne cresc taxele si impozitele, incalca legile si Constitutia si noi trebuie sa punem botul la nesfarsit, cu calm, “bun simt si constiinta profesionala”, la discursul cu “modernizarea statului” ? Poate ca pare mai usor de la München, dar eu sunt multumit ca exista oamenii astia care, cu spume la gura, pun intrebarile alea in locul meu, exact in felul in care o fac.

  7. Sanatate Cenzorului! Nu stiam ca HappyFish.ro nu e agreat pe acest blog. Mai ales cand sunt intrebat despre moderator si aleg sa-mi ilustrez parerea despre moderatorul Mihai Tatulici printr-un filmulet Happyfish.

    Alte filme Happyfish au facut subiect aici. De ce nu si acesta care parodiaza un talkshow RealitateaTV? E ontopic.

    In fine.

  8. Aici suntem de acord. Salut moderarea comentariilor in orice “piata” online. E un semn de minima civilizare si educare a gloatei de pe internet.

    M-ar bucura sa se intample asta si la marile ziare (de orice orientare), ca doar in viata de zi cu zi nu lasa comentatorii in redactii sa-si dea cu parerea pe articole.

  9. @Drujbaru 12 Januarie 16:49 : Cel mai misto comentariu si exemplu dat in legatura cu Dana Grecu 🙂 🙂 🙂 . M-am distrat excelent la faza cu tigaia.

  10. Spuneai mai sus ceva de Talmacean, cum ca 10 minute sunt suficiente pentru a’l lua la palme.
    Aici sunt de parere ca este atat e cretin, in argumente, in exprimare si in felul lui de a fii, incat merita sa ia bataie in fiecare emisiune…cu pliciu’ de muste daca se poate.

  11. De la Antena 3 doar Alessandra Stoicescu si Paula Rusu- nu preau au treaba cu talk-showul. Restul sunt BUNI.
    La Realitatea , Tvr B1 etc ..nu ma uit .

  12. toti moderatorii care fac o emisiune fara sa citeasca putin inainte niste lucruri elementare despre subiectul ce urmeaza sa fie discutat si se lasa prea mult pe mana invitatilor care, din ce in ce mai des, sunt foarte slab pregatiti. doua exemple:

    Radu Tudor cand discuta in ultima emisiune a lui, nu-mi vine numele acum, despre pozitia UK cu privire la intrarea Romaniei in Schengen si cum se tem iei ca o sa vina romanii mai multi in tara lor dupa aceea, el fara sa stie ca UK nici macar nu e parte in Schengen

    Dana Grecu cand la fel, il avea invitat in emisiune pe Teodor Melescanu si la fel, reprezentantul PNL dezinforma cu nonsalanta cu privire la efecte intrarii in Schengen pentru romanul de rand iar doamna Dana Grecu spunea cu nonsalanta ” nu ma pricep” hahahaha si apoi cand spunea verzi pe pereti invitatii, ea nici ca zicea ceva, era doar multumita ca opozitia dadea in cap puterii.

    domnul Gadea, cand cu plata in jur de 20 de milioane pentru incalzirea pe timpul iernii, el care a inteles ca de fapt 20 de milioane pe luna si apoi a zis ca o sa platim mai mult de 60 de milioane in iarna 2010-2011 cand pana si pe site-ul antena3 se putea citi “pe toata perioada de iarna suma de 20 mil”

    Gabriela Vranceanu Firea care a devenit noua Andreea Marin in preajma sarbatorilor de iarna, fundatia ei oferind cadouri de mos craciun copiilor din Voluntari (saracii, ei fiind foarte saraci) si fix in comuna unde mai mare este noul ei sot. mi s=a parut ingrozitor de urat.

    si cam atat, din ce imi amintesc :))

  13. Colega de trust, Dana Grecu, din motive pe care scriitorul Radu Paraschivescu le-a surprins superb:
    “(…)Combinaţia de Inchiziţie şi Gestapo care răspunde la numele Dana Grecu.”

  14. Apropo de Talmacean: si-a imaginat cineva ca, acum doi ani, imbecilul asta sinistru a fost la un pas de a fi numit prefect al Bucurestiului ?

  15. In general, ma enerveaza toti moderatorii care adopta o pozitie extremista, indiferent ca aceasta este pro sau contra puterii, bazandu-se nu pe argumente sau fapte, ci pe propriile sentimente sau interese.
    Ma enerveaza si acei moderatori care dezbat subiectele fierbinti zilei si vin cu intrebari care fac doar o balaceala superficiala si nu ajung in miezul problemei.

    In particular, ma enerveaza teribil Moraru (nici nu mai e nevoie sa spun de ce), sunt dezamagita de Gadea si Ciutacu si ma deranjeaza agresivitatea verbala a lui Badea.

    – Gadea, pentru ca emisiunile lui au devenit doar niste suete intre oameni cu aceleasi opinii. Candva mai venea cu noutati, dezvaluiri care apareau in premiera la emisiunea lui si apoi erau preluate ca stiri. Acum doar preia un subiect, pe care de multe ori il trateaza cu acea superficialitate care ma enerveaza.

    – Ciutacu, pentru ca descopar mai multe fatete ale personalitatii lui in functie de locul unde apare. Vehement cu accente extremiste in limbaj atunci cand este in emisiunea lui Gadea, mult prea grijuliu si politicos la “Vorbe grele” (se pot pune intrebari foarte incomode si pe un ton politicos) si exact cum imi place mie atunci cand il citesc – incisiv si orientat spre esenta problemelor (aici seamana cu Badea, care imi place pentru acelasi motiv). Drept urmare, am renuntat sa-l mai urmaresc la TV si am ramas doar cu lectura zilnica a blogului.

    – La Badea am spus deja ce ma deranjeaza. Si ma mai deranjeaza o dunga din decorul emisiunii care ii traverseaza capul si ii iese prin ureche :))

  16. Mihai Tatulici, cel care vrea sa dea lectii de moralitate si bun simt la televizor. Se crede un fel de arhanghel in slujba celor amarati. De un populism infect si manipulare ieftina. Noroc ca apare din ce in ce mai rar!

  17. Interesante comentarii…
    In emisiunea Stirea Zilei difuzata de Craciun, mi s-a confirmat 100% ceea ce credeam de mult timp si anume faptul ca “durii” de la Antena 3 (Mircea Badea, Victor Ciutacu, Dana Grecu, etc.), sunt de fapt niste oameni foarte sensibili. Parerea mea este ca nu poti fi un “moderator dur”, decat daca ai multa sensibilitate si inteligenta.
    In rest, despre “moderatorii” de la alte posturi tv, nu-i urmaresc, deci no comment …

  18. Toţi cei care nu sunt orbi, dar nici proşti, pot observa reacţia/prestaţia unui moderator atunci când se fereşte să spună ceva sau ezită să aplice o întrebare bună cuiva.
    Deci, mie personal nu îmi plac moderatorii care, din convingere sau nu, au impresia că salariul este o răsplată pentru a injura doar o parte, lucru valabil pentru ambele tabere de moderatori.
    Din păcate, obiectivismul nu mai este de mult o calitate a moderatorilor.

  19. dana grecu, pt ca pare a avea mereu toate raspunsurile, inainte de a pune intrebarile.
    moraru, pt ca e lingau si nici macar nu o face cu perdea.
    e un barbos la realitatea tv, cu accent ardelenesc; omul asta isi da atat importanta cand deschide gura, ceva de groaza. zici ca doar larry king mai e de nivelul lui.
    samuila, de la gsptv. mai rar mi-a fost dat sa vad un om care sa se chinuie sa promoveze mizeria si sa se mai si prefaca siderat.
    i`ll be back !

  20. Bine te-am gasit Victore!
    LINGAII in general si in special cei care s-au trezit tam-nesam moderatori, realizatori de “succes”.
    Vezi R.Moraru,M Tatulici,D.Diaconescu(sunt cei mai intalniti in goana butonarii telecomenzii mele).
    La A3, acum de sarbarori Mihai Gidea l-a avut invitat pe marele Florin Piersic; jos palaria!
    Dupa acest rasfat care mai avea nevoie de inca cateva episoade de acest gen, in seara urmatoare ce sa vezi?
    Andreea Marin Banica a fost precum”nuca din perete!” A fost singura data cand mie mi s-a parut ca alegerea lui Mihai nu a fost chiar cea mai potrivita.
    Pe Vali Stan nu am intotdeauna rabdarea si puterea sa-l urmaresc!
    Tu si Mircea, dar mai ales tu(vorbele tale grele sunt abia vinerea), ma “enervati” pentru ca emisiunile voastre sunt din ce in ce mai scurte,publicitatea atat de lunga, si recunosc se mai intampla sa ma”pierdeti” pe parcursul ei si asta chiar ma enerveaza!

  21. La tv urmaresc doar canale de film ,Eurosport si Antena 3,prin urmare am sa ma refer doar la moderatorii/realizatorii acstui post.Incep cu o rugaminte: daca stiti/puteti, sa faceti public motivul pentru care a fost scoasa din grila Antenei3,d-a Anca Florea.Initial am crezut ca i se va incredinta o alta emisiune cu adevarat potrivita pentru valoarea d-ei Florea.Nici vorba!In schimb ocupa spatii generoase de emisie “moderatoare” de tipul Iosub-de departe campioana absoluta a “a”-urilor rostite(aproape) la inceputul fiecarui cuvint.In plus ,se vede lipsa de experienta,este stinghera,nu poate/stie sa faca fata invitatilor ,tarnsmisiunilor directe etc ,etc.Bine totusi ca a fost “recuperata” Maria Coman,dupa parerea mea cea mai buna “transmisionista”(nu cunosc denumirea specifica)in direct din TV- stapina pe sine/situatii,calma,lejera,cu aplomb,destinsa si distinsa.Ce mai,o placere!Tot la “bine” as incadra si progamarea Paulei Rusu la sfirsit de saptamina cind pe Eurosport sunt transmise live etapele de Cupa Mondiala la Ski Alpin,Sarituri cu skiurile, etc si nu ma mai poate agasa cu”doamnelor si domnilor” formula uzitata excesiv,cel mai adesea cind nu este cazul. Ma gindesc ca decidentii postului,cind au hotarit scoaterea doamnei din grila zilnica, au revazut emisiunea doamnei Rusu din 1Mai 2010 in care a innebunit invitatii timp de 2 ore cu intrebarea “ce-ar fi fost daca” referindu-se la posibile,eventuale urmari ale discursului unui batrin comunist,discurs care a avut loc la Congresul PCR din(cred) 1978 . Orice incercare a invitatilor(domnii Melescanu si M.Voicu) de a o face sa inteleaga ca intrebarea nu prea isi avea rostul, se lovea de “solidul” argument al “moderatoarei”: a vazut dinsa discursul pe YOU TUBE !!!!Teribil!!! Cit despre consacrati…la “asa nu” :1.D-na Firea-vorbeste peste invitati,intotdeauna vrea sa arate ca “Gabi stie” se baga mult prea mult in seama. 2.D-na Alessandra Stoicescu-nu i se potrivesc temele politice ,in plus mi se pare cautat,studiat pretioasa, voit sensibila ,intr-un cuvint, falsa.Cred ca este mult mai potrivita pentru Euforia ,ma gindesc ca chiar ar performa ca moderator pentru emisiuni de life styl. La”asa da”: 1.D-a DANA GRECU,mereu,intotdeauna,de tot DANA GRECU,fara rezerve.2.M Gidea- cu urmatoarele observatii:a)emisiunea isi pierde ritmul pe timpul desfasurarii ei,de regula incepe in forta ,tare si spre sfirsit devine deslinata,molesita, parca fara busola, doar asa “sa fie”b) folosirea filmuletelor de pe YOU TUB este de neacceptat pentru tinuta si pretentiile unei astfel de emisiuni.c)topurile 5,10 cele mai.. sunt absolut obositoare si scad mult din valoarea continutului stirilor,informatiilor prezentate.d)emisiunea ar cistiga mult, atit din punct de vedere al modului de desfasurare cit si al continutului, daca ar avea un invitat permanent,de preferat Victor Ciutacu sau Mugur Ciuvica.3.Victor Ciutacu-cu observatia ca atunci cind incepeti sa vorbiti o faceti pe un ton mult prea jos si nu aud/ inteleg ce spuneti.Pare/se aude mai mult un mormait. Credeti-ma, sunt in virsta dar stau f bine cu auzul Atfel, sunt nostalgica dupa “Vorbe grele” in format zilnic, ma alin cu blogul pe care-l consider exraordinar.Daca ati anunta pe blog si la ce emisiuni participati…eeee!!!! .4.D-l Stan-. ca realizator nu ca invitat.5.D-l Badea-cu zile bune cind este sclipitor si zile proaste cind o ia pe cimpii! Restul…..nu conteaza!!!!

  22. MODERATORI CARE MA ENERVEAZA CATEGORIC PE PRIMUL LOC NASUL CARE NU ISI MAI SCOATE LIMBA DIN DOSUL LUI BASESCU
    TUDOR BARBU CARE BAGA IN SPERIETI ASISTENTA CU FEL DE FEL DE IDEI UNELE MAI MULT SAU MAI PUTIN IDIOATE
    CRISTOIU PENTRU FAPTUL CA ESTE UN CAMELEON CARE ISI SCHIMBA OPINIILE DUPA CUM II CANTA INTERESUL
    AS VREA SA STIU CUM POT SA ITI PREZINT CUM SUNT INCALCATE DREPTURILE ANGAJATILOR LA O COMPANIE DE TOP CARE SE DEZVOLTA CHIPURILE PRIN ” BUN SIMT”

  23. @DOMNICA DONICI: nu cunosc ratiunile deciziei, dar va pot spune ca Sabina Iosub e fiica…Ancai Florea 🙂

  24. Nu sunt tot timpul de acord cu parerile tale.Deci ma enerveaza cand tu o tii pe a ta si eu o tin pe a mea.De multe ori ,poate am dat impresia ca sunt de acord cu tine,dar ,in general,raman la parerea mea,greu mi-o schimb si am nevoie de argumente.Dau un exemplu:neinteresant interviul cu Eba,vezi ce s-a intamplat ulterior de la propagarea unei idei stupide – permiterea folosirii drogurilor usoare(etnobotanicele). Si aici ma refer la persoana publica Eba si la parerile ei.Si daca tot sunt liberala prin profesie,constat ca liberalii(partidul) au chef de congrese,”tara arde si pnl-ul se piaptana”.Asta da :curat seriozitate in fata electoratului care numai grija asta nu o avea.La ce le-or fi folosind organele astea de conducere nu stiu,noroc ca imi place meseria mea,liberala prin natura ei si nu dau doi bani pe functiile pe care le viseaza ,cand ei clameaza congrese.Uite de aia nu dau prea des pe la ei,ma enerveaza teatrul asta de conjunctura.Mai rar ca e mai bine.Cat despre chestia cu jumi-juma,mai bine s-ar stradui sa dea jos guvernul si apoi sa vina grija functiilor viitoare.Curata ipocrizie politica asta.

  25. @Irina: indiferent de proportia in care esti de acord cu mine,a s prefera sa nu mai transformi fiecare post intr-o analiza a situatiei interne de la PNL.

  26. Nici unul pentru ca toti sunt angajati. Asta ii jobul lor.
    Moderatorii pot fi “terminati” cu telecomanda nu iti convine nu te uiti foarte simplu.

  27. De fapt nu cunosc decat trei moderatori (nu-i o gluma): Stan, Badea si Ciutacu. Nici unul nu ma “ingretoseaza”. Stan imi place pt. logica si pt nuanta de nationalism din emisiune. Badea imi place pt. spontaneitate dar nu-mi place cand vorbeste de stiinta, ca nu se pricepe (vezi “ma arunc de pe Intercontinental daca americanii au fost pe Luna).
    De ce nu-mi place Ciutacu (aceasta este intrebarea blogului):
    1. Pentru ca nu reuseste sa rosteasca in timpul moderatiei cuvintele in intregime (daca crede ca aroganta i se potriveste, ar tebui sa si-o arate prin ce spune si nu cum spune)
    2. Pt. ca vorbeste prea mult im emisiune despre sine insusi spunand cam aceleasi lucru (de ex. “am lucrat si eu in doua guverne etc.)
    3. Pt. ca des isi intrerupe invitatii (un exemplu: in special pe Mona Pivniceru)

    Desigur Dl. Ciutacu a lansat aceasta discutie pt. a invata din parerile altora. Cea ce-i doresc.

  28. De promis am promis ca ar fi ultimul, dar ca sa nu las in urma iz de lasitate:

    Asa e, probabil ca e mult mai usor din München, dar recomandarile pe care mi le-am permis jurnalistilor pe care ii urmaresc – si deci apreciez, vezi “telecomanda” – le-am scris in intentia de a aduce o critica constructiva. Fura si devalizeaza nemernicii, vad si eu, dar pe de-asupra, si asta ma aduce in pragul nebuniei fiindca nu meritam, se mai si hahaie licheaua aia de chior – ori el insusi ori prin diversi interpusi – de istericalele noastre si se bucura cu totii ca ne enervam neputinciosi.

    Din cate am ajuns sa cunosc si eu diferitele caractere umane, sunt 100% sigura ca cel mai rau l-ar durea mistocheria, pe care o stapanim mai bine decat alte neamuri. Si nu ma refer aici la balacareala de mahala, ci la ironia fina, de care el si lobotomizatii care il preaslavesc nu sunt in stare.

  29. De cate ori seful meu ma prinde uitandu-ma la Vali Stan zice ca iar ma uit la papusa mapet.De vina e si suvita lui, cred ca o are de la Basescu.Deci Vali Stan e un pic deplasat in exprimare, in rest ok.
    Andreea Cretulescu cred ca e cea mai gretoasa (probabil deriva si din felul cum pronunta cuvintele).Pare a fi un paun care se infoaie.Nu pot niciodata sa o urmaresc si, deci, nu pot spune daca chiar e un moderator adevarat, in sensul in care restabileste ordinea si coordoneaza dezbaterea.

  30. Victor, dacă tot discutăm subiectul ăsta, poţi te rog să-i spui lui Gâdea să nu mai repete la infinit formularea “în această seară”? NU MAI POT! îmi plac invitaţii de la sinteză: Ciuvică, Teodorescu, toi, Liviu Voinea. Cred că S.Z. e cea mai bună emisiune, dar nu mai pot cu Gâdea din două motive:
    Primul l-am scris mai sus (repetabila povară a celor trei cuvinte “în această seară”), iar al doilea ar fi modul în care gesticulează din mâini când încearcă să se dea mai deştept decât e. E mai rău decât Geoană!
    P.S. nici tu nu prea erai, în opinia mea, un moderator prea breaz ( erai prea mult invitat în propria-ţi emisiune, pentru gustul meu). Bine că ai trecut la formatul ăsta în doi!

  31. Dana Grecu e un fel de femeia-barbat (bataioasa) si probabil de asta unii sunt indignati.Ca asa si Badea daca ar fi moderator nu cred ca ar lasa invitatii sa il contrazica.

  32. Prima data cand scriu pe acest blog, desi il urmaresc constiicioasa… (ca si postul Antena 3). Felicitari pentru initiativa! Astept cu nerabdare sa ne intrebati si de preferinte, si de ce nu, si despre invitatii talk-show-urilor…

    Nu imi plac nici unul dintre moderatorii altor posturi (pur si simplu nu ii urmaresc): a fost o vreme, demult, cand ii urmeaream pe carcotasi, dar de vreo doi ani, nu i-am mai suportat; cat despre nasul… nu mi-a spus nimic, niciodata; La Realitatea, obisnuiam (tot odata, de mult…) sa urmaresc Cap si Pajura, dar mai mult pentru Cristian Tudor Popescu (ca “bietul” domn Hurezeanu…). Cat despre Tatulici, m-a iritat mereu si nu l-am putut suporta vreodata!
    In fine, de la Antena 3 nu prea imi plac: Gabriela Vranceanu Firea si Paula Rusu (le gasesc mult prea pline de dumnealor si le suspectez de superficialitate, de falsitate –desi nu le contest tenacitatea, inteligenta-), Alessandra Stoicescu careia parca nu i se potriveste emisiunea pe care o gazduieste si pe alocuri exagereaza cu afisarea sensibilitatii si nu numai… (nu este deloc rau sa fii sensibil, dar cum lumea in care traim este atat de dura…); Maria Coman, pentru ca este repezita si uneori imi “zgarie” auzul cu “asa, si?!”…
    As avea o singura mare rugaminte, chiar si pentru moderatorii care imi plac (ca deh, nu exista perfectiune!): nu mai vorbiti peste invitati, pentru ca ajungem sa mai intelegem nimic (stiu ca uneori este greu, la ce aberatii suntem nevoiti cu totii sa ascultam), fiti voi mai informati decat noi (am avut uneori neplacuta surpriza sa constat ca pe anumite subiecte, moderatorii vin cu “temele nefacute” si vorbesc in necunostinta de cauza) si pentru numele lui Dumnezeu, nu va mai criticati intre voi pe sticla (ca doar sunteti colegi in acelasi trust! Am auzit cateva remarci la d-na Firea, la d-na Rusu, care mi-au displacut profund, chiar daca nu au fost facute nominalizari)…
    In rest, numai de bine!

  33. Pe mine ma enerveaza toti comentatorii care nu traiesc din publicitate. Aia care traiesc din ea, chiar biased intr-o directie sau alta, au ceva de spus. Macar mai antreneaza neuronu’.

  34. M-am uitat pe comentarii si-am ajuns la concluzia ca-s “incult” la subiect: nu ma uit la alte posturi, deci despre cine sa vorbesc? La antene sunt si moderatori mai putin interesanti, dar cred ca-i nasol sa moderezi la orele diminetii si pranzului pe subiecte para-discutate si deja tocite in ziua precedenta, pentru public putin si dezinteresat. Pe seara se schimba treaba, dar vroiati de-aia de nu-mi plac, deci nu-i cazul. Totusi, dana grecu, radu tudor, mihai gadea, don ciutacu si badea mircea sunt, de departe, moderatorii mei preferati.

  35. Frate Victor (repet, îţi spun aşa că te văd şi-ţi „vorovesc” mai mult ca lu frate-meu).
    Emisiunea de crăciun a fost minunată, de atunci nu mai sunteţi nişte poze pe sticlă, de atunci vă simt ca nişte fiinţe şi din ce în ce mai aproape.
    Hai să spun în primul rând ce mă deranjează la TOŢI moderatorii.
    1.Nu ţin emisiunea strict în „hăţuri” pentru că, de exemplu, atunci când vorbeşte cineva mai ales peste tine nu te mai înţeleg, dar asta e valabil şi pentru alţi invitaţi.
    2.Redundanţa. Pe lângă faptul că e iritantă, răpeşte din timpul în care B.Teodorescu, M. Ciuvică sau Athanasiu ne pot furniza ceva eşantioane de inteligenţă şi clarviziune
    3.Le e ruşine să spună ruşine. Vreau să aud mai des spunându-se imbecililor de tip tălâmbăcean: „nu vă e ruşine…”
    4.„Măcinatul subiectelor” aşa se pot rata subiecte importante
    5.Invitaţi în gloată. Oameni care chiar au ceva de spus nu mai apucă să deschidă gura.
    Acum să le personalizez şi să adaug. Menţionez că nu sunt într-o anumită ordine.
    Gâdea – a devenit redundant şi cere mesaje dar nu le citeşte (ar trebui să se mai uite la emisiunile pe care le făcea cu Octavian Paller).
    Grecu – mult prea nervoasă, am dat odată pe mute la emisiunea ei ca să pot vorbi la telefon şi m-a speriat gestica dumneaei.
    Creţulescu şi Coman – vocea (nu cred că poţi să mă acuzi de critică la persoană, vocea dânselor, e parte a meseriei… zic eu şi îmi atacă „părţile componente” )
    Ciutacu – dicţia.
    Stan – fiind un om evident cult şi educat se aude ca mucii-n fasole când vrea să fie jmecher de cartier!
    Schneker – „preşedintele meu” „preşedintele meu” „preşedintele meu”
    Vrânceanu Firea – muuult prea redundantă, şi cu o părere mult prea bună despre sine când a fost la sinteza zilei a fost chiar penibilă.
    Nu mă deranjează aroganţa, dar să fie pe bune .
    Următorii îi auStancu&Ursu – plaţi, dar invitaţi de genul Ciuvică, Chireac, CTP îi face de ascultat în reluare.
    Striblea – zeul plictis – care face eforturi demne de o cauză mai bună, să-şi ascundă băsismul.
    Despre pleiada nasu, pora et comp îi ascultam dimineaţa înregistraţi pe labe unu, atunci când mă duceam acolo unde şi regele se duce singur, mi s-a părut potrivită analogia 

  36. Si daca veni vorba de greata, va mai amintiti cum il resuscita omul de televiziune Tatulici pe Ioan Stoica, patronul megatepei Caritas. Dar la “Studioul tineretului” si-l mai aminteste cineva?

  37. Radu Moraru ; pe langa modul absolut hidos si stupid in care face propaganda ,(propaganda cu care cei care din cand in cand ii prind emisiunea probabil s-au obisnuit si nu le mai intoarce stomacu) mi se pare ca “distinsul domn” la nivel de mimica a fetei , si a subiectelor penibile care le abordeaza tinde sa se asemene in proportii covarsitoare cu “Zeus” al nostru .Altfel spus mi se pare ca ambii promoveaza acelas stil de a te prosti in fata..

  38. VREAU SA CITESTI.huidu pt ca badea i-a dat piine sa manince si dupa ce s-a ajuns a uitat.CEI CARE I-MI PLAC:CIUTACU,BADEA,GADEA,CIUVICA,RADU TUDOR,DANA GRECU,GABI FIREA,RAZVAN DUMITRESCU.O EMISIUNE CU VOI TOTI ESTE UN SPECTACOL CORECT SI DE BUN SIMT.EU AM FOST CU VOI LA MITING SI AM VAZUT CUM A-TI SPUS DUPA ACEEA LA TV EXACT CUM A FOST UN MITING CU OAMENI DE BUN SIMT (FARA MELTENI SI COCALARI-ADICA BASISTI SI UDRISTI)

  39. Radu Moraru (Nasul). De ce? Simplu: desi e un parlit si nu se uita nici el la emisiunea lui, are totusi un infect aer de superioritate, menit sa hraneasca propria fantasma de mare realizator TV.

  40. Gadea e baiat simpatic, dar uneori nu stie sa exprime ceea ce vrea si astfel gaseste cuvinte prea banale pentru un moderator.Lasa de dorit chiar si gramatica dansului.Hai sa facem si invers cu nu top al moderatorilor apreciati, doriti, etc.Ar fi interesant sa descoperim ca tot aceeasi oameni sunt de apreciat, pe cat sunt de huliti.

  41. Multi bat cimpii in legatura cu tema propusa : este vorba despre moderatori de talk show-uri politice.
    Intrucit absolut toti se considera mai destepti si mai interesanti decit invitatii lor, intrucit varbesc mai mult decit acestia, eu consider ca nu avem nici o persoana de valoare in acest domeniu.

  42. Da-mi voie sa fiu impotriva tuturor moderatorilor de la televizinile noastre. Pentru ca nu prea modereaza.

    Sa o luam logic.

    Mai intai, sa vedem de unde plecam. Moderatorii trebuie sa modereze. Adica sa aduca “moderatie”, “echilibru”, sa atenueze şi nu sa amplifice asperitatile dintre participantii la dialog. Fac ei asta? Neeee… Ii intarata pe participanti ca dracu’. Vorba aia: Show sa fie… (Unii, nu toti. Ceilalti n-o fac. Nu pentru ca nu vor, ci doar pentru ca nu se pricep.)

    Apoi, ca sa moderezi, trebuie sa ai pe cine modera. Asta inseamna ca trebuie sa ai macar doi invitati, ale caror pareri cu privire la tema supusa discutiei sa fie solicitate şi, mai ales, sa fie alesi pentru ca moderatorul stie dinainte ca e posibil ca sa aiba pareri divergente despre chestiunea in discutie. Ori la noi cum sta treaba?! Ceva de genul: Talk-Show A3. Tema: Jos Basescu. Invitati: Crin Antonescu şi Victor Ponta. Curat moderatie, monser

    Moderatorul trebuie, apoi, sa fie el insusi “moderat”. Nu un dobitoc acerebrat şi fara idei proprii, ci o creatura sensibila la opinii şi, MAI ALES, la argumentele aduse in sprijinul opiniilor. Ori voi ce ne dati? O Dana Grecu, care le spune celor de partea puterii ca decat sa argumenteze, mai bine sa le fie rusine şi sa taca. Halal moderatie…

    Mai vrei?!…

    PS Opiniile mele ii privesc şi pe moderatorii care scuipa, şi pe cei ce ling, indiferent de orientarea limbilor lor şi chiar şi de directia din care bate vantul. Pentru ca este vorba de niveluri distincte de ingretosare şi pentru ca uneori nu am incotro, ii prefer pe cei ce scuipa celor care ling. In schimb, nu-i apreciez pe niciunii.

  43. De la Antena 3 cea mai respingătoare prezentatoare mi se pare Dana Grecu. Știu că nu este tot timpul așa, dar mi se pare foarte agasantă, mai ales când discută cu persoane din PD-L. Știu că e dificil să discute cu ei, dar mai bine le taie microfonul și-i dă afară din emisiune.

    Gabriela Firea mi se pare că vorbește mai mult decât invitații.

    La Mihai Gâdea și la Răzvan Dumitrescu vin prea mulți invitați și au prea puțin timp să discute. Spre exemplu ieri la Sinteza Zilei erau 6 invitați + Mihai Gâdea = 7. La o emisiune de 60-70 de minute, înseamnă 10 minute de persoană, ceea ce mi se pare foarte puțin. Îmi plac emisiunile lor când aceștia au puțini invitați pentru că așa reușesc să-i pună în valoare.

    Îmi place emisiunea ta cu un singur invitat pentru că este foarte productivă. Totuși pari mai mult reporter decât moderator.

    Prezentatorii preferați: Valentin Stan, Mircea Badea, Mihai Gâdea, Victor Ciutacu, Radu Tudor.

  44. Dacă tot v-am luat pe fiecare în parte, să zic și de:

    Valentin Stan are cea mai educativă emisiune, dar nu prea știe să se vândă. Atacându-ți telespectatorii nu câștigi alții în plus :).

    Mircea Badea face analize foarte interesante dar se enervează prea ușor. Știu că sunt câteva subiecte care sunt sensibile pentru el, dar nu rezolvă nimic dacă se ia de cei care sunt mai săraci cu duhul. 😉

    Numai bine!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.