Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Mi-ai intrat în viaţă, ţi-ai luat un coşmar!

Mi-ai intrat în viaţă, ţi-ai luat un coşmar!

Astăzi am bifat o premieră pe care, sincer, nu o aşteptam şi nici nu mi-am dorit-o: vizită la Parchetul General, mai exact la DIICOT. Calitatea în care am fost, spre dezamăgirea celor care mă aşteaptă încătuşat şi înghiontit de camere tv, e cea de parte vătămată. Când mi-au fost violate (sparte, hăcuite, spuneţi-le cum vreţi) conturile de mail, facebook şi blogul, am anunţat public că voi fi extrem de procedural şi că mă voi adresa, aşa cum e normal într-un stat care se pretinde de drept, autorităţilor statului. Ceea ce am şi făcut. Cu excepţia anunţului că făptuitorul e identificat şi a menţiunii că echipa de investigatori s-a mişcat ca la carte (nu, n-am făcut presiuni asupra oamenilor şi nici ei nu s-au scăpat în nădragi că-l au în faţă pe Ciutacu de la televizor), nu voi intra în amănunte. Dosarul e în curs şi nu simt nevoia să dăunez anchetei. Am ales să mă adresez organelor din două raţiuni. În primul rând, pentru că orice încercare de şantaj şi ameninţare a mea nu mă intimidează şi primeşte răspunsul cuvenit. În al doilea rând, dată fiind vizibilitatea de care beneficiez (şi la bine, şi la rău), vreau să creez un precedent în privinţa ingerinţelor în viaţa privată a oamenilor. Ceea ce sunt pe cale să obţin.

Fiindcă văd că asaltul politic asupra media a reînceput, printr-un atac virulent şi mizerabil asupra moderatorilor de talk-show-uri politice, dau drumul unui exerciţiu public de democraţie. Vă invit să scrieţi aici, fără să înjuraţi, că nu organizăm execuţii publice, fără a mă ocoli pe mine, numele moderatorilor de dezbateri politice televizate care vă enervează (irită, îngreţoşează) şi, obligatoriu, motivele.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

301 thoughts on “Mi-ai intrat în viaţă, ţi-ai luat un coşmar!

  1. Dana Grecu: ma sperie …mereu tipa si am impresia ca o sa iasa din televizor si o sa ma bata

  2. Se pot face multe critici in legatura cu intonatia, privirea, stilul moderatorilor.

    E important sa nu fie curve.

    Categorie in care exceleaza Turcescu, Moraru, Cristoiu, Pora & Co. Asa ii privesc eu, ca pe niste prostituate.

    Un cuvant sincer de apreciere pentru D-na Dana Grecu. E normal sa-i hartuiasca non-stop pe toti umflatii aia de politicieni. Daca ar fi dupa ei, ar livra niste monologuri superimbecile. Plus ca audienta este importanta si nu trebuie sa existe momente moarte. Poate ar face bine sa-i enerveze si mai tare pe slinosii aceia.

    Din punctul meu de vedere emisiunile in Romania sunt foarte soft. Cand exista atatea probleme, este bine sa existe moderatori gen D-na Grecu.

    De criticat incosistenta media in urmarirea subiectelor.

    Desertaciunea desertaciunilor…

  3. Gabriela Firea este cea mai antipatica din antene, este mult prea partinitoare si de ceva timp chiar plictisitoare.
    Mircea Badea are norocul ca s-a nascut intr-o familie de oameni educati si culti, dar nu este suficient de inteligent pe cat se crede… multe argumente le copiaza din ziare, iar apoi zice ca “uite si astia zic la fel” ;
    Dana Grecu s-a transformat din reporterul de teren foarte bine documentat si cu ceva obiectivitate intr-o isterica ce-si joaca rolul de moderator insistent(cetateanul roman pare a fi personajul jucat); totul, zic eu, se datoreaza ratingului multumitor.
    Victor Ciutacu, acel personaj extrem de popular care-i cunoaste pe toti si nu uita niciodata sa le aminteasca interlocutorilor ca poate un simplu salut ca raspuns dat de acestia , il aduce instant in lista de prieteni ce s-au legat la sireturi in facultate, dandu-i dreptul sa ii tutuiasca precum o fac americanii , uitand ca la ei forma de politete este tot la persoana a doua singular.

    Ceilalti sunt neinsemnati!

    ps: Incetati cu argumentele pro ACD ca nu vi le cere nimeni, dovediti libidinosenie fata de patronat. PC este un partid neinsemnat, maretia ii este creata artificial de trustul media detinut de Voiculescu.Dupa mine mai importanta este alianta PSD+ACD.

  4. Sper sa nu ma considerati in afara subiectului dar dex-ul ne defineste moderatorul ca ” persoana care conduce o dezbatere publica, o emisiune cu mai multi participanti”.Si care “modereaza,franeaza,potoleste” avantul invitatilor cand acestia o iau pe aratura. Huidu/Gainusa,Valentin Stan,Robert Turcescu,Radu Morar si nici chiar Victor Ciutacu nu se califica pentru aceasta titulatura,pentru ca,in majoritatea cazurilor,au un singur invitat,deci sunt realizatori de emisiune si nu moderatori.
    Revenind la cine ma enerveaza pe mine,Dana Grecu si Gabriela Vranceanu Firea confunda moderatia cu inchizitia,cum bine spunea cineva inainte.Au prostul obicei de a prezenta faptele tendentios… Stim ce fac portocaliii…Ne-am lamurit! Nu le mai taiati macaroana cand ii invitati in emisiuni! Lasati-i in pace ca se fac singuri de bafta. Dati-le posibilitatea sa arate cat de idioti sunt altfel iar le vor plange prostii de mila.

  5. Hai ca zic eu de tine: excelent ziarist, cu interviurile la tv un pic cam greu. Intrebari previzibile, incapabil de a-ti stapani sentimentele, mult prea patimas. Nu poti spune “prietenul meu Ludovic” dupa ce il faci varza pe om. Imi place insa la nebunie cum scrii. Si inca o chestie: o ador pe Dana Grecu!!

  6. O urmaresc pe Dana Grecu de mult e drept ca din pacate in ultimul timp au cam lasat-o nervii, Badea e super, iar pe dvs. domnule Ciutacu am reusit in sfarsit sa va vad mi-era dor de aroganta dvs.

  7. Vranceanu-Firea. Tocmai s-a terminat emisiunea in care l-a avut invitat pe HOARA. Nu-i urmaresc emisiunile, doar dau uneori peste ele. Dar pentru aducerea pe post a “respectabilului cetatean”(ca zici sa nu injuram!) raspundeti cu totii. Pentru ca unii dintre voi, prin atitudine dati credibilitate postului, in timp ce altii vand aceasta credibilitate… ca aveti si voi de platit lumina…I-am spus si ei, iti spun si tie, imi vine sa vomit!

  8. Sincer nu am probleme cu moderatorii,ci cu invitatii lor .Asta in unele cazuri.In rest numai de bine .[pentru moderatoriiA3,pentru ca sincer nu urmaresc alt post de televiziune ]

  9. @manu: cine decide ce pot si ce nu sa spun? cred ca prietenia mea i-a fost folositoare cand a fentat drumul catre beci. daca da, poate-i foloseste si ce i-am spus aseara.
    @Kronstadt: in caz ca n-ai citit, reiterez ca nu ma intereseaza perceptia voastra asupra vietii personale/de familie a moderatorilor
    @unu’: inainte sa citesti ziarele alea straine selecte, cred ca n-ar strica sa arunci un ochi peste grammatica de-a cincea. altfel, daca n-ai aflat, iti spun eu ca aia platiti sa vina cu solutii se numesc politicieni. eu n-am nici vocatie, nici interes sa devin.
    @sonia: emisiunea lu’ Gabi se cheama altfel, da’ poate o fi realizat si Sinteza si mi-a scapat mie
    @Vespasian: ti s-a parut prost. eu l-am sustinut pe Nastase cand nu-l mai primea nimeni, pe nici un post tv. acum n-are nevoie. si nici eu de el, cum n-am avut niciodata.
    @happyme: raspund fix pentru ceea ce fac eu si punct.
    @horia: astept un citat din mine, macar unul, in care am laudat PC.

  10. Buna seara d-le Ciutacu,

    Greu de spus sa califici corect un om-moderator tv,pe care il cunosti doar asa;oamenii-oameni te suprind extraordinar-in mod placut sau nu ,cand nici nu te astepti.
    Dar o imagine poti sa iti faci,in mare;uite ce ma irita,ingretoseaza, la cativa:
    slugarnicia,ipocritatea ,linguseala,
    oportunismul,rautatea,coloana vertebrala mereu indoita in fata stapanilor,nesinceritatea(ca sa nu zic minciuna),obedienta,etc.,etc…Se potrivesc ,dupa parerea mea la:Moraru(nasu’),Turcescu,Huidu(sa ma ierte acum Dumnezeu,ca eu doresc sa se faca bine),Cristoiu,Tatulici,Culcer,Dan Diaconescu(ma enerveaza la culme,mai
    e si oltean!!!) si cred ca mai sunt si altii…
    Imi plac foarte mult Dana Grecu si d-na de la Realitatea -co-partenera d-lui Ursu(am un lapsus in momentul acesta si nu-mi amintesc cum o cheama!!!)
    Nu pot sa nu spun ce ma zgandara la Dvs.(nu gasesc acum un cuvant potrivit-e prea mult sa spun deranjeaza sau enerveaza)-sunteti prea taios cand sunteti nervos,sau mai bine zis suparat.fiti mai calm,ca sunteti tanar si e mult de trait.Pentru noi,parafrazandu-va,”ne-ati intrat in viata,suntem fericiti!”

    Va doresc,cu tot respectul,numai bine!
    IoanaP

  11. Hai sa-mi dau si eu cu parerea, nu ma intelege gresit Victor. De ex la VG sunt emisiuni cu invitati care stralucesc si iese superb. Cateodata mai ca-mi vine sa le inregistrez si sa le pun pe rana. Insa tot asa din nefericire sunt si alte editii cu invitati imbecili la care incep sa urlu si inchid TV-ul…gen Mizil. Tragand o concluzie este nedrept si ilogic sa cataloghez un moderator, cred ca totusi cheia succesului tine mai mult de invitati (mai ales cand sunt lasati sa vorbeasca…) de ex Dana Grecu, Nas(h)u, Cretzuleasca samd nu cred sa-mi fi trezit vreodata vreun interes, poate doar scarba de mine ca-mi pierd timpul cu asemenea cretinisme. Sfatul meu cat se poate de dezinteresat este in a-ti alege invitatii care au ceva inteligent de spus, sa scoti la iveala valorile care sunt din ce in ce mai putine si care se pierd in anonimat. Mitocanii, agramatii, oligofrenii politici intr-o socetate normala nu cred ca ar avea ce sa caute pe sticla, ar trebui starpiti de mici sa nu ne mai chinuie…dar din nefericire ei fac rating…si chiar rating bun, tot din nefericire mogulul plateste la rating nu la calitate. Aici e un mic conflict de interese, dar cu dibacie se pot scoate chestii care sa impace si capra si varza. Scuze daca am fost un pic offtopic insa miezul cam pe-aici se-nvarte. Acum pun si eu o intrebare stupida…exista vreo cale de mijloc calitate si rating? Nu sunt in business-ul asta insa ma gandesc ca ar merita incercat.

  12. Ieri site-ul meu si inca alte trei site-uri politice au fost atacate. Am apelat la specialisti si acum site-urile sunt functionale.
    Din cate am inteles Vadim a ramas fara site de 3 zile.
    Este posibil ca intr-o tara membra a Uniunii Europene sa apeleze la astfel de practici pt a reduce la tacere persoanele care nu sunt de acord cu politica dusa de actualii conducatori?

  13. 1.Huidu si Gainusa
    In fiecare dimineata, la 7 ii aud la radio. De fiecare data incep emisiunea cu cate un generic de genu’ “Nevertebratele Badea si Ciutacu ne vor arata cat de flexibil e un om” (il schimba de fiecare data). Dup-aia zic de Basescu si Boc ca-s naspa. …dar ei saracii n-au absolut nicio opinie. D-aici, zic eu, se deduce in mod logic ca probabil ei reprezinta cele mai mari nevertebrate. Adica e ok sa critici, dar macar sa spuna ei solutii.

    2. Radu Moraru
    In putinele ocazii in care m-am uitat la el pe B1, imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand auzeam ce argumente total irelevante si lipsite de logica poate sa aduca in apararea puterii.

    3. Prezentatoarele de la emisiunile de pana-n ora 5 de la Antena 3
    Se chinuie atat de mult sa va imite…(pe d-voastra, Badea sau Radu Tudor, prezentatori care, dupa mintea mea, au cel mai logic si mai natural discurs)
    Si nu le iese, dar absolut deloc.

  14. 1.Moderatorii de la TVR – toti sunt niste ghiocei in fata celor care momentan se gasesc la Putere.

    2.Nasu – ma enerveaza cand se crede in volei si ridica mingi la fileu pentru ca pedistii sa le trimita cat mai puternic in freza Opozitiei.

    3.Robert Turcescu – a incaruntit fara ca sa devina mai intelept.

    4.Rodica Culcer – colonelul cotrocenist are darul de a ma face continuu sa schimb canalul, de fiecare data cand isi iteste moaca pe sticla.

    5.Victor Ciutacu – ma enerveaza la culme ca in talk-showurile sale nu spune tot ce stie despre un anumit subiect, lasand cateva idei in suspans de fiecare data. Chiar asa, Victore, de ce nu spui tot ce stii si lasi smechereste sa se inteleaga ca, in particular, ai mult mai multe de adaugat? Macar scrie o carte, lasa posteritatii micile povestioare de alcov sau marile tunuri de care ai cunostiinta, poate ca noi nu meritam sa le cunoastem, dar ce te faci cu urmasii?

  15. DECI! Asa ceva?!! Cum ne-ati slobozit, cum am navalit! Asa dixtractie mai rar!!:)) Citind si recitind postarile, ma prapadesc de ras, da’ nu asa oricum, nu se egzista emisiune de divertisment! Brigada artistica a CAP-ului?:))) Usa sparta pe la 4 AM, eu nu mai pot de ras! Ca daca zic sa va dea D-zeu sanatate din motiv de inventivitate, ziceti ca’s lingusitoare ceea ce nu se probeaza!
    In schimb niste chestii mi-au ramas “de valabile” a. Intr-adevar, orice moderator neinformator e o catastrofa!!
    b. Mai mult de trei invitati=inghesuiala=balamuc=zero barat!
    Si iar imi aminti banzai ca ma enervati la culme pen’ ca nu l-ati pocnit pe Hoara cand ati avut ocazia!:))

  16. @vasile: e un dosar penal in curs, deschis de Sectia 2 si aflat in stadiul de urmarire penala; conform informatiilor mele, care-s mai vechi. nu ma bag in treaba anchetatorilor, n-am facut-o nici in acest caz.

  17. Gabriela Vranceanu Firea Pandele – deoarece ma enerveaza la culme ca se baga peste invitat cand tie lumea mai draga, si ii taie vorba.

    In general, fiecarui moderator de la A3 as avea cate ceva sa-i reprosez ( mie lene si n-am timp acum sa-i iau pe fiecare-n parte ) dar, per ansablu, ma bucur ca existati, dragii mei , pentru ca ceea ce ne uneste este ura impotriva minciunii , imposturii , talhariei, sfidarii si coruptiei , “calitati ” de care beneficiaza din plin ramele portocalii.Daca maine s-ar inchide A3 ( Doamne fereste ) , m-as simti ca si cand as pierde pe cineva drag.

    Moraru R. si b1 tv – nu are rost sa mai comentez .

    P.S. Imi pare rau ca Mihai Gadea a scos-o din grila pe Anca Florea de la” Revista presei ” de dimineata.Nu stiu motivul dar e pacat.

    P.S.2 O iubesc pe Dana Grecu. Nu e agresiva ci revoltata sincer de toata mizeria din politica si nu pune ” botul ” la raspunsuri de tip – Hoara .

    Cu respect,

  18. acum il urmaream de dl Gadea,c are in general imi place foarte mult si nu dau o deosebita atentie greselilor sale, dar acum de exemplu insita si ne arata cu nu stiu ce meniu pe care l-au avut unii la un bal prin arad…nu intelg ce relevanta are, pe cine intereseaza asa ceva si de ce?

  19. @Victor Ciutacu: interesant ar fi sa ne spui si tu ce moderatori te enerveaza/ingretoseaza/induioseaza/etc… si, mai ales, de ce.

  20. 1. Gadea. Nu stie decat una si buna – ce naspa e Basescu, ce naspa e tara cat e condusa de Basescu.
    2. Radu Moraru – pentru ca, pe invers, nu stie decat cat de naspa sunt adversarii lui Basescu.
    3. G. V. Firea – pentru ca imi aduce aminte intr-un mod extrem de nesuferit de Andreea Marin
    4. Baiatul ala cu barba care face emisiune de la 11 seara la Realitatea. L-am vazut de cateva ori dar nu mi se pare deloc inspirat, e plat si plictisitor ca apa de canal.

  21. O sa fiu sincer,

    Mircea Badea…Omul regreta ca nu s-a dus in State cand putea…nu-l cred…pai in State gasea job de 12ore+ si cel mai facea el?Asa mai bine la Romanica unde iei 10,000 pe luna din 2 ore de munca de 5 ori pe saptamana.
    Cel care imi place cel mai mult e Dan Diaconescu…Omul pune interbarile chirurgical…Ati avea de invatat de la el Dle Ciutacu…Ce intrebari le-a pus Elenei Udrea si presedintelui…sa fim sincer nici un moderator din Romania nu putea sa intrebe in fata omul.

  22. Din ciclul “vomitiv” categoria “da-i cu lamaie”:
    -Moraru: meschin, lingau, ridica mingi la fileu mai prost decat un retardat mintal.
    -Cristou: pentru ca facut un “180 de grade” de zile mari si de aprecieri mici… Basescu e rau, peste 3 minute, nu e rau.
    -Turcescu: infatuat, arogant(e o insusire pe care o pot accepta daca e si bazata pe ceva concret), neprofesionist prin faptul ca sufla in panzele puterii – aia nu e presa, ala nu e jurnalist care face asta.

    Si doua comentarii pentru doua persoane pe care le apreciez sincer dupa atatia ani de emisii si scriituri;
    -Ciutacu: pentru ca parca si-a pierdut o farama din daruire – asa se vede pe TV – poate gresesc, nu am acces la backstage sau la ce tragi tu la ziar; continui sa cred ca esti un baiat super-simpatic si de omenie – ai dovedit-o la miting, impreuna cu Badea – dar… just for the record.
    -Dana Grecu: imi place la nebunie stilul ei agresiv din emisiuni, DAR SA LASE OMUL SA TERMINE IDEEA! nu de alta dar nu inteleg nimic… poate fi la fel de agresiva si dupa ce sfarseste invitatul luarea de cuvant.

    Multa bafta, Victor!

  23. Si cum s-au spart conturile?De unde au avut parolele?
    Am avut si eu program de schimbat ip-uri si intram unde eram banat.Am distrus si un forum al unei blonde,blogul nu am reusit sa il distrug.haha
    Am primit amenintari de la moderatoare ca mi-a luat ip-ul si il da blondei,aia urmand sa puna secu. in actiune.haha,m-am prapadit de ras.S-a facut un compromis.Au vazut ca nu scapa de mine,orice ar face.

  24. Toti sunteti o apa si-un pamant….
    Nici tu, nici ceilalti nu apelati la inteligenta (pe care se presupune ca o aveti) ca sa-i faceti pe invitati sa rasufle. E doar o “romaneala” in ceea ce faceti. Adica asa cum a zis Badea, nu exista meseriasi de calitate in Ro, deci nici moderatori. Ca dovada, ia-l pe Badea matematician si gaseste-l pamfletar.
    Fara indoiala ca se remarca prin anti-talentul de moderator cativa, precum Grecu, Morar, Tanase.
    Cat despre ‘mneata, tata Ciutacule, inginer zici ca esti, spirit tehnic se cheama ca ai.

  25. Victore ce tare esti! Demult nu am mai comentat si nu prea citesc blogul tau, pentru ca l-am considerat fara substanta.

    De cand astept sa cereti opinia consumatorilor de emisiuni politice.
    Ai pus intrebarea gresit si imi permit s-o reformulez.
    Intrebarea corecta este “Ce va irita la emisiunile de comentarii politice si daca aflii ce irita, automat depistezi si cine sunt moderatorii.

    1. Ma irita ca se discuta de persoane si nu se discuta despre fenomene, cauze si solutii.
    Nu tineti cont de ce afirma Eleanor Roosevelt “Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.”, si va descalificati in fata telespectatorilor.
    2. Ma irita ca nu abordati subiectele importante pentru societate, respectiv nu ati discutat despre legea electorala, sistemul uninomonal a fost promovat nu discuat. Legea votului prin corespondenta, care-i in dezbatere publica, trece ca si cum n-ar fi si cu asta ajutati pe Basescu sa fraudeze alegerile.
    3. Ma irita ca stiti ce vrea telespectatorul, si ca nu dialogati cu ei nici pe forumul antenelor, unde puteti culege opinii despre emisiuni sau propuneri de teme.
    4. Ma irita moderatorii care intrerup pe invitati inainte sa-si termine ideea.
    5. Ma irita ca moderatorii nu se limiteaza la intrebari si tin neaparat sa-si spuna opinia. De multe ori invitatii dau imprtesia ca au fost adusi sa faca figuratie.
    6. Ma irita vulgaritatile.
    7. Ma irita numarul mare de invitati aceeasi in fiecare seara.
    8. Ma irita ca se fac afirmatii fara argumente, fara cifre sau date din statistici, desii ele exista.
    Probabil sunt si altele care ma irita, dar ma oprec cu lista aici.

    PS sa nu uit ma iritat Corina Dragotescu, cu afirmatia ca mass-media nu e responsabila de starea de nevroza din societate, la o emisiune la Rtv.
    Cum aceeasi opinie o aveti majoritatea moderatorilor si redactorilor din media, te(va) invit sa cititi reactia mea la aceasta afirmatia , afirmatie pe care au facut-o si altii.

  26. 1.Andreea Kretzulescu – eu ii spun Rashnitza….vocea ei imposibila ucide orice inceput de simpatie. Cu toate astea, Andreea este nimic pe langa….
    2. Radu Moraru – ce-ar fi de palcut la el ?! Semidoctismul agresiv, mascat in intrebari cretinoid-naive din care aproape ca tasbeste mila de un asemenea exemplar care, evident, nu pricepe si nu asculta nimic din ce i se spune. Cot la cot cu “moralu” se afla…
    3. Turcescu ! Sunt indivizi pentru care incruntatura tine loc de creier. Turcescu e dintre ei.Ma plictiseste amplu. Mi se pare inutil. E colosal de anost. Dar si el, sarmanu este nimic pe langa…
    4.Andreea Pora! Ar fi simplu sa spun ca-i urata ,insa galgaie in ea rautatea si disperarea de femeie statuta, minciuna, falsul, reaua vointa,in ultima instanta o disperare pur feminina de existenta ratata. Pardon, asta e. O intrece doar tovarasa gradu,
    5.Rodica Culcer – nu e ziarista ci o cutra in toata regula. Cu tot ce implica termenul de “cutra”.

  27. Victor Ciutacu: si e chiar culmea,te admir ca moderator,ai coloana vertebrala dar nu imi place ca telespectator ca te-ai multumit cu o singura emisiune pe saptamana si aia vineri noapte. Asa cum Badea,Gadea,Razvan Dumitrescu si multi altii reusesc sa aibe emisiuni mai des mi-as fi dorit sa ai si tu mai des ca sa te pot in concluzie urmari mai des.

  28. @Deceneu: sper ca ma ierti ca nu pot polemiza, urmari linkul indicat sau dezbate idei cu o prersoana care are serioase probleme de scriere in limnba materna

  29. Domnule Ciutacu,
    Probabil sunt “off topic”…deh… m-am desteptat si eu, desi mi-s cam babatie(55) si incerc sa-mi “implementez” in vocabular chestii de astea “cool” ca bani de vuitoane..ioc!Ma up-datez si eu cum pot… Ce m-am bucurat ca l-am vazut pe domnul Hoara in seara asta…statea cu o hartie in fata, ca la pozele alea de la politie…si nu-l baga nimeni in seama…M-am bucurat, caci ma gandesc ca daca porto-calii l-au trimis din nou p-asta, cred ca nu mai vrea nimeni la emisiuni. Adica nici macar din aia ai lor. Asta poate fi de bine, nu?
    Intr-adevar, Victoras draga, esti genial si faci foarte bine ca nu esti modest, ca tare e aproape de prostie, modestia asta…

  30. dana grecu : cum spunea cineva mai jos cu ‘gaurile negre’ m-a facut sa schimb canalul. doar atunci.in rest este femeie actioneaza la impuls.o trec la cei buni :)) mihai morar: pentru mine imaginea scursurii umane ,sclavul banilor populism demagogism…. il trec la cei rai. gabriela firea: mai un primar mai un afacerist un fel de bianca. mihai gadea :inteligent copilaros uneori. bun. mircea badea: il simpatizez,are unele complexe,rasfatat, ce nu imi place la el in emisiunea de la radio le inchide unora care nu sunt de acord cu el (porniri basesciene). e bun. victor ciutacu: preferatul meu de aceea scriu aici.periculos de inteligent. alaturi de ciuvica un simt al realitatii foarte dezvoltat. foarte bun.radu tudor : acceptabil ma enerveaza cand plange dupa pensia lu’ tacsu din armata care a jucat table si a baut toata viata de la orele 08’00 14’00 vinerea pana la 12’00. astept si un comm. daca am gresit undeva.

  31. @augustin: oricat m-ai placea pe mine, referirea la familiile lu’ Gabi Firea si Radu Tudor sunt intolerabile, mai ales ca v-am rugat pe toti sa va abtineti de la a mentiona, ca “argumente”, elemente din viata privata a moderatorilor

  32. In principiu fiecare moderator face cat poate si isi alege invitatii intrebarile si concluziile fc de cat il tine inteligenta. In afara de Radu Moraru si Dan Diaconescu nu sunt moderatori care sa enerveze datorita insultarii inteligentei celor care ar avea intentia de a privi.
    Ar trebui si apreciati acesti moderatori. Pentru mine numarul 1 este Dana Grecu

  33. Un motiv des invocat- “nu-si lasa invitatul sa-si termine ideea!”.Bine.
    Talmaceanu, Murg sau Visan.Serviti va rog!Fiecare ar vorbi neancetat pret de 2h.Tampenii,fireste.
    – Alessandra Stoicescu,Dana Grecu,Radu Tudor,Razvan Dumitrescu,Mugur Ciuvica,Mihai Gadea,Victor Ciutacu,Mircea Badea si Valentin Stan,ar asculta cu maxim de piosenie argumentele stupide pe care ei si noi telespectatorii le stim de ani buni si…ar fi bine? Ganditi-va ca oamenii enumerati vin cu lectiile facute(si nu-i usor),si nu (mai)suporta placi zgariate!
    – Sunt oameni.Ca noi.Noi avem posibilitatea rezolvarii rapide a problemei- telecomanda! Ei nu!Ore pe zi,zile pe saptamana! Un minim bun simt ne-ar obliga sa aproximam consumul nervos imens.Ca adjuvant,au si ei probleme de familie,ba mai sunt si amenintati atat ei cat si familiile lor si treaca de la noi oarece injuraturi pe strada e.t.c.Deci? Aprecierea poate fi globala; media de inteligenta mult mai ridicata ca la orice alta televiziune.Dovada?
    Invitatii – de d-nul Marga pana la ambasadori si experti de talie mondiala,care au refuzat chiar televiziunea nationala.Un pic de intelegere n-a ucis pe nimeni!

  34. Nu ma enerveaza nici un comentator .Am telecomanda.Rau imi pare ca trebuie s-o folosesc cand incep sa recite portocalii invitati,textele scrise pe sms sau invatate pe de rost.

  35. Dana Grecu ma calca pe nervi uneori finca imi aduce aminte de nevasta-mea cind o apuca dracii (pe nevasta). Pe de alta parte nu i-as recomanda, ba chiar i-as interzice sa se schimbe pentru ca asa cum ma enerveaza pe mine asa se intimpla si cu invitatii, mai ales cu aia portocalii si chiar daca asta e doar o foarte mica recompensa tot e ceva. Cred ca e singurul om din Romania care face ceva concret ca sa-i ia dracu mai repede pe rahatii care conduc. Le slabeste nervu’ si le erodeaza inima si ficatu’ cu fiecare emisiune, fi-le-ar sfirsitu’ aproape.
    Victor Ciutacu finca la el pe blog e tare-n tastaura da’ de la el din emisiune n-am vazut pe nimeni sa plece scos pe patura si cu dintii-n batista. Fa un schimb de experienta cu Dana Grecu, baga un Red Bull si-o fleica-n singe, doar te lauzi ca esti baiat de cartier…

  36. Andreea Cretulescu si alte tantilici sisiite si raraite de la Realitatea la care nici nu m-am chinuit sa le tin minte numele, Huidu si Gainusa,Pora,Radu Moraru prea plini de ei si exagerat in ceea ce fac, obositori si greu de urmarit

  37. Pe mine ma scoate din minti Tudor Barbu, prezentatorul de la “Se intampla acum” de pe OTV. Nu ca l-as urmari, nu ca as urmari OTV-ul at all si nu ca l-as antipatiza mai mult decat pe insusi Dan Diaconescu. Dar acest “bland guru mioritic” care reuseste sa le “miroasa” pe toate si care tampeste lumea cu teorii ale conspiratiei (din ce in ce mai patetice) a reusit sa castige (in opinia mea) locul I la categoria “Cel mai antipatic”. Detasat.

    Din cadrul antenelor … Pai …

    1. Dana Grecu – Femeia asta (sunt ferm convins de inteligenta ei) are anumite momente (care devin din ce in ce mai dese) in care (dupa parerea mea) isi pierde controlul. Chiar ma indoiesc, tocmai apreciind capacitatea intelectuala a doamnei Grecu, ca se poate pune problema de isterie controlata si voita. Cred ca lucrurile ii scapa de sub control. Fie ca esti o fire foarte aprinsa, fie ca trebuie sa ia ochii oamenilor, are anumite manifestari care pur si simplu displac si irita. Desi nu esti un gest frumos, trasez o paralela cu Gabriela Vranceanu-Firea, o femeie la fel de (daca nu chiar mai) inteligenta ca doamna Grecu, dar care prin tonalitatea scazuta, prin timbrul pertinent si printr-o politica civilizata de dialog, reuseste sa nu-si forteze telespectatorii sa dea volumul mai incet (din contra chiar – uneori sunt nevoit sa il dau mai tare 🙂 ) si sa ofere un ambient conversational placut overall.

    2. Mircea Badea – E un tip simpatic. Azi (defapt ieri) vedeam niste secvente pe care le-au prezentat legat de cazul Teo – niste secvente de la inceputul lor. Mircea a evoluat in mod cert de-atunci. E si vecin cu mine (daca mai sta pe Pallady). Inteleg ca emisiunea lui e un pamflet – e normal sa fie un flavor comic in prestatia lui. Nu mi-l imaginez facand “Poiana lui Iocan” intr-un stil sobru. Totusi exceleaza in manifestari, iar curand va ajunge sa fie perceput, cel mai probabil, ca bufon. Si ma gandesc ca are antecedente (fara absolut nici o intentie de jignire, vorba Danei Grecu). Cand e invitat la emisiunea lui Mihai Gadea preia subiectele putin mai interesante (adevarat, apar ele si in ziarele de-a doua zi), dar parerea mea e ca, in serile in care participa si la Sinteza Zilei, se scuteste de o gramada de munca. Pur si simplu porteaza idei sub o forma lingvistica proprie. A inceput insa, de la o vreme, sa aiba un obicei care imi displace total: raspunde, in cadrul emisiunii, la unele comentarii (fie de pe propriul blog, fie din alta parte) si o face grobian, subiectiv (da, e normal sa fie asa, dar el deja duce la extrem interpretarea pe care o da textului) si fara nici un fel de retinere. Nu e deloc normal sa folosesti spatiul de emisie si postura de realizator de emisiune ca sa practici un gen de palma peste bot acolo unde nu este cazul. Vrea sa raspunda ? Foarte bine. Pe blog. Nu ii place ? Ok. Are optiune de stergere, right ? In rest, repet, e ok. E zambetu’ din mijlocu’ prapastiozitatii pe care ne-o prezentati voi, restul.

    3. (defapt … nu. este mentionat doar in trecere)
    Mihai Gadea – Singur aspect care nu imi place este ca a inceput sa transforme Sinteza Zilei intr-un simulacru de pamflet. Sintetizata, inca, dar parca o ia pe araturi uneori.

    3. (abia acum) Valentin Stan – Poate ca are cunostinte foarte solide. Nu ma grabesc sa ii neg pregatirea. Nu imi permit si nu am competenta. Majoritatea afirmatiilor lui le urmaresc prin simpla prisma a bunului meu simt. Tind sa am impresia totusi ca acorda o mult prea mare importanta unor aspecte de eticheta (poate chiar asa e normal in fapt – in ce hal am putut sa ajungem … nici macar nu mai sunt convins daca sunt normale atatea reguli de eticheta sau nu), mai ales cand le pretinde de la un corabier dus cu pluta. Dar ceea ce gasesc excesiv de deranjant in ultima perioada e ridicarea stachetei emisiunii (cel putin in ceea ce-l priveste pe domnul Stan – sau in ceea ce vrea sa afiseze dumnealui) pana la un nivel la care fie plictiseste, fie scapa perceptiei. Sa faci o analiza pe subiect si sa ajungi sa faci comparatii cu Orasul de Carton si altele, totul imbracat intr-o fraza lunga si plina de cuvinte pompoase … nu stiu … vrei sa informezi niste romani de rand, nu ? Nu pretinde dumnealui ca vorbeste, in fapt, “oamenilor buni” ? Nu face sintagma domniei sale referire tocmai la masele de oameni a caror opinie o formeaza ? Nu zic de tata Leana din deal, care oricum nu poate intelege, da’ ma gandesc la un grad de suportabilitate al plictiselii.

    4. Victor Ciutacu ( 🙂 ) – Vorbesti prea INCET, Victor ! Te inteleg cu greu. Bine, lasand gluma la o parte, imi pari prea inversunat uneori. Radical imi place ca esti (sau cel putin asa te percep eu), arogant (pe motiv) imi place ca esti si imi place ca esti “derbedeu’ dracului”. Dar cel mai mult imi place cand esti tu galant si o aperi pe Urdea :).

  38. pora – falsa
    turcescu – s-a pierdut…nu mai e ce era
    radu moraru – vandut portocaliilor(ma si intreb
    ce se va alege de el, de toti
    pupincuristii dupa ce MOR
    portocalii)…
    Contrapartida: DANA GRECU – o reala valoare pt. televiziunea care stie sa o puna in valoare si sa ii acorde libertatea de care aceasta doamna stie sa beneficieze ! Draguta, desteapta, cu initiativa, agresiva cat este necesar pt. a-i face pe invitati sa se deschida catre o reala discutie-analiza !!

  39. 1. Dana Grecu: agresiva, isterica, lipsa bunului simt in relatia cu invitatii tokshoului, “jump-ul” de la idee la alta, fara a finaliza vreuna, tonul apocaliptic folosit; cineva mai sus ii punea la indoiala inteligenta, iar tu, victore, ai contrat; fie asa cum zici; consider ca un om cu o inteligenta de la medie in sus, oricat de inversunat ar fi, nu se comporta precum DG…
    2. LABE1&CO (chiar exista si 10TV?): teatrul viselor orange; in mod normal trebuia sa fie lider..
    3. disperatii de la realitatea
    p.s. in ceea ce te priveste, deocamdata,…e de bine; asta in conditiile in care esti cel mai injurat si urat de boborul orange…

  40. Moderatorii celorlalte televiziuni, afara de cei de la Antena3 si Realitatea, nu ma intereseaza intru-cat m-au dezamagit…
    Totusi am o observatie :nu s-ar putea sa nu mai aduceti in emisiuni reprezentanti ai PDL-ului(?) pentru ca orice i-ai intreba au toti acelasi raspuns populist.Apropo, aseara la Firea era invitat Hoara, bine-nteles am schimbat programul….

  41. Desi am foet educata sa nu vorbesc de rau lumea,nu ma pot abtine de la topul pe care l-ai propus:pora,nasu,turcescu,rodica culcer,razvan dumitrescu,dan diaconescu,cristoiu,maruta,tvr-istii 1,2,3 si ce o mai urma,cei de la evz cu minunata lor emisiune de lab1tv si mai sunt cativa dar nu pot spune ca deja le-am pus o eticheta,sunt doar niste scapari,astept sa se hotareasca incotro bate vantul.
    Ma deranjeaza oamenii care ieri se bateau cu pumnii in piept pt a face pe plac cuiva,iar a2a zi schimba macazul si arunca cu noroi,de parca nu i-a vazut nimeni.Lipsa serozitatii ideilor,principiilor,apartenentei,pt voi,jurnalistii,moderatorii,gazetarii,mi se pare definitorie in alegerea publicului.
    Obedienta fata de o parte sau alta este de asemenea de condamnat,iar servilismul unora nu iti produce decat gestul obisnuit de a schimba canalul.Din pacate,nu ajuta prea mult,reusind sa supravietuiasca din banii luati pt un dresaj desavarsit.Nu pot sa ma abtin sa nu
    remarc faptul ca dana grecu este in top,in locul altor nume.Deci,sa inteleg,daca vorbea frumos si lingea din cand in cand,lasa invitatul sa isi duca minciuna la capat,eventual,lasandu-l sa raspunda la altceva,era ok.Ah,si sa nu uit,sa rada tot timpul,sa nu cumva sa intrerupa vre-o idee,ca,deh,omul trecuse la a2a pagina cu cititul.Mi se pare aberant,avand in vedere subiactele atacate de ea si radu tudor,unde,de multe ori ti se pune un nod in gat cand vezi ce raspunsuri primesc.Eu personal,cred ca as fi sarit la gatul lor direct,deci,ea se descurca remarcabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.